Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

a pc az egy mindenes - szerver, jatekgep, mediapc, munkaallomas. mint mindennek ennek hatranyai is vannak (foleg a sokszinusegebol adodoan), mindennek nem lehet pontosan megfelelni. specializalt dolgokban szulettek jobb dolok, de ami mindezt tudja, meg nem.

a mac pedig egy specializalt pc jol kitalalt koncepcioval.

dontsd el, hogy neked melyik kell.

kundo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kundo »

Én az upsampling híve vagyok, 88.2Khz, 24bit. Ezzel tolja a DAC-ot az EMU. 48Khz tényleg szar. Csak a 44.1Khz egész számú többszöröseit szabad használni.
Kundo,

Az unsamplingtól miért lesz jobb?

szerintem nem lesz jobb... sőt..., persze a szűrőáramkört könnyebb méretezni, megcsinálni...kísérleteztem nem keveset - elég volt

Nem tudom, nem értek hozzá, nekem úgy jobban tetszik.

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Meg egyszer leirom hogy nem a csucs hw-rol van szo hanem mikor azt a nem csucs hw-t bekapcsolod! A Leopard egy G3 vagy G4 gepen is el fog menni...mig a Vista ( Ami azert eleg csunyan le van maradva a Tiger mogott is, amit amugy masolni probaltak ) eleg komoly hw upgrade-t igenyel! Ebben rejlik a Mac hatalmas elonye! Es a Pc nem egyenlo Windows, de gyakorlatilag igen...jo nekem is van Solaris 10em ok...de a PC nagyon nagy szazalekban a winrol szol! 
Mit ertek osszerakason? Szerinted ugyanazokbol az alkatreszekbol felepulo ket kulon gyarto laptopja ugyanolyan lesz? Quality Control! Es az a szep a dologban hogy az Apple Quality Controlja fel, haromnegyed evvel ezelott nem volt olyan mint korabban, meg igy is messze a tobbiek felett jar, most mar osszekapjak magukat ugy tunik a korabbi szintre!

en a hwrol beszelek (mar egy ideje) - innen indult ki az egesz. nem az osrol. nehogy rakend a win hibait a pchwre... a pc elonye az ami a hatranya - olcso, tetszolegesen fejlesztheto. igy nem varhato el tole olyan egysegesseg mint egy olyan mactol, amit egybe talaltak ki.

a minosegbiztositasban egyet ertek - de ha normalis alkatreszeket hasznalsz es ertesz az osszerakashoz miben lenne rosszabb, mint a mac hwe? miben jobb a mac intel procija, miben jobb az ugyanattol a pcs gyartotol megvasarolt oem kartya, oem vinyo, ram? vagy miben rosszabb a pc seasonic tapja mint a mace...

Ha megnezed az elso hozzaszolasomat vagy masodikat nem tom leirtam hogy a Maceseknek nem faj...stb...tehat ott vilagosan leirtam hogy ugyanolyan alkatreszekbol epul fel mint mondjuk egy Pc laptop! Tehat azert irom harmadszor hogy essunk mar tul a Hw-n! A Win hibait nem lehet Hw-re kenni mert akkor a Macek se mukodnenek! Tehat a Win hibait a Win-re lehet kenni! Na most mar erted?

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Meg egyszer leirom hogy nem a csucs hw-rol van szo hanem mikor azt a nem csucs hw-t bekapcsolod! A Leopard egy G3 vagy G4 gepen is el fog menni...mig a Vista ( Ami azert eleg csunyan le van maradva a Tiger mogott is, amit amugy masolni probaltak ) eleg komoly hw upgrade-t igenyel! Ebben rejlik a Mac hatalmas elonye! Es a Pc nem egyenlo Windows, de gyakorlatilag igen...jo nekem is van Solaris 10em ok...de a PC nagyon nagy szazalekban a winrol szol! 
Mit ertek osszerakason? Szerinted ugyanazokbol az alkatreszekbol felepulo ket kulon gyarto laptopja ugyanolyan lesz? Quality Control! Es az a szep a dologban hogy az Apple Quality Controlja fel, haromnegyed evvel ezelott nem volt olyan mint korabban, meg igy is messze a tobbiek felett jar, most mar osszekapjak magukat ugy tunik a korabbi szintre!

en a hwrol beszelek (mar egy ideje) - innen indult ki az egesz. nem az osrol. nehogy rakend a win hibait a pchwre... a pc elonye az ami a hatranya - olcso, tetszolegesen fejlesztheto. igy nem varhato el tole olyan egysegesseg mint egy olyan mactol, amit egybe talaltak ki.

a minosegbiztositasban egyet ertek - de ha normalis alkatreszeket hasznalsz es ertesz az osszerakashoz miben lenne rosszabb, mint a mac hwe? miben jobb a mac intel procija, miben jobb az ugyanattol a pcs gyartotol megvasarolt oem kartya, oem vinyo, ram? vagy miben rosszabb a pc seasonic tapja mint a mace...

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tsc »

Hagyjuk már ezt az n+1 -edik Applés agymosást.. Szörnyű!

Főleg itt.

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Egy atlagos embernek mindegy hogy Kentsfield vagy Yorkfield vagy Banias vagy Dothan vagy Yonah vagy mi van a gepeben...  
Masfelol meg a Maceseknek nem faj hogy mibol van osszerakva a gepuk, tudod nem az alkatresz extrasaga a lenyeg hanem hogy hogyan van osszerakva! Van par dolog amit utkozben el lehet rontani, elhiheted!

Eddig csak elonyet tapasztaltam a Macnek, es azok a szomoru emberek is akik kenytelenek voltak leulni utana a gepuk ele

Amugy meg ugye nem gondolod komolyan hogy a HD szeria az vetekedhet a 8800as szeriaval Regota a legelcseszettebb dolog amit Ati osszehozott!

nemtom de en a mac utan is orommel ultem le a pcm ele elismerem az erenyeit, de aki szamara a mac egy csucs hw, a pc meg nem, az vagy nem ert hozza, vagy a fejet a foldbe dugja.

a hd2900 elobbre mutato architektura - a sikere azon mulik, hogy milyen kodot hasznalnak. ugy nez ki az nvidia is fele tendal - ha tenyleg ez lesz a jovo, a 8800 egyre lassabb lesz (a 2900hoz kepest), de jelenleg jobban hasznalhato.

az osszerakason nem tudom mit ertesz...

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Egy atlagos embernek mindegy hogy Kentsfield vagy Yorkfield vagy Banias vagy Dothan vagy Yonah vagy mi van a gepeben...  
Masfelol meg a Maceseknek nem faj hogy mibol van osszerakva a gepuk, tudod nem az alkatresz extrasaga a lenyeg hanem hogy hogyan van osszerakva! Van par dolog amit utkozben el lehet rontani, elhiheted!

Eddig csak elonyet tapasztaltam a Macnek, es azok a szomoru emberek is akik kenytelenek voltak leulni utana a gepuk ele

Amugy meg ugye nem gondolod komolyan hogy a HD szeria az vetekedhet a 8800as szeriaval Regota a legelcseszettebb dolog amit Ati osszehozott!

nemtom de en a mac utan is orommel ultem le a pcm ele elismerem az erenyeit, de aki szamara a mac egy csucs hw, a pc meg nem, az vagy nem ert hozza, vagy a fejet a foldbe dugja.

a hd2900 elobbre mutato architektura - a sikere azon mulik, hogy milyen kodot hasznalnak. ugy nez ki az nvidia is fele tendal - ha tenyleg ez lesz a jovo, a 8800 egyre lassabb lesz (a 2900hoz kepest), de jelenleg jobban hasznalhato.

az osszerakason nem tudom mit ertesz...

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Egy PC osszerakasahoz erteni kell? Miota kovetel barmi fele extra tudast?   
Az csak egy dolog hogy a mac-ek hogyan vannak megepitve, mer elsoosztalyu nyilvan...de igazan akkor kezd el tatongani a szakadek mikor bekapcsolunk egy PC-t meg egy Mac-et

Kb minden heten van egy ember aki eloszor probal ki Mac-et az en gepemen es ledobben hogy " Ja igy is lehet? " Miutan meg megmutatom neki hogy milyen alternativ programok vannak arra a celokra amire o hasznal gepet akkor meg altalaban vegleg elkeserednek

mint minden a hw is egy kulon szakterulet - egy atlagos embernek nem hiszem hogy fogalma lenne arrol, hogy pl miben ter el egy kentsfield es egy yorkfield magos processzor illetve, hogy miben is jobb egy hd2900 egy 8800astol (ha jobb egyaltalan). nem arrol szol, hogy beteszed a kartyat a gepbe (amit egy hulyegyerek is megtud csinalni, aki legozott).

arrol beszelek, hogy mibol epul fel egy mac - egyedi epites (igenyekhez alakitott lap stb), de a felhasznalt hwben nincs semmi extra (ram, proci, vinyo stb). ez lehet sok machivonek faj - akik szeretik misztifikalni a szamitogepuket. egy igenyesen es ugyesen megepitett pc zsenialis koncepcioval es koritessel.

a macos egy mas vilag az elonyeivel es hatranyaival. pc!=windows

es nem egyenlo a bemegyek a boltba es osszerakatok egyet gepekkel. ilyen helyeken az ar a legfobb szempont, hogy a legtragyabb alkatreszeket szerelik bele.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Én az upsampling híve vagyok, 88.2Khz, 24bit. Ezzel tolja a DAC-ot az EMU. 48Khz tényleg szar. Csak a 44.1Khz egész számú többszöröseit szabad használni.
Kundo,

szerintem nem lesz jobb... sőt..., persze a szűrőáramkört könnyebb méretezni, megcsinálni...kísérleteztem nem keveset - elég volt

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Az csak egy dolog hogy a mac-ek hogyan vannak megepitve, mer elsoosztalyu nyilvan...de igazan akkor kezd el tatongani a szakadek mikor bekapcsolunk egy PC-t meg egy Mac-et

Kb minden heten van egy ember aki eloszor probal ki Mac-et az en gepemen es ledobben hogy " Ja igy is lehet? " Miutan meg megmutatom neki hogy milyen alternativ programok vannak arra a celokra amire o hasznal gepet akkor meg altalaban vegleg elkeserednek

mint minden a hw is egy kulon szakterulet - egy atlagos embernek nem hiszem hogy fogalma lenne arrol, hogy pl miben ter el egy kentsfield es egy yorkfield magos processzor illetve, hogy miben is jobb egy hd2900 egy 8800astol (ha jobb egyaltalan). nem arrol szol, hogy beteszed a kartyat a gepbe (amit egy hulyegyerek is megtud csinalni, aki legozott).

arrol beszelek, hogy mibol epul fel egy mac - egyedi epites (igenyekhez alakitott lap stb), de a felhasznalt hwben nincs semmi extra (ram, proci, vinyo stb). ez lehet sok machivonek faj - akik szeretik misztifikalni a szamitogepuket. egy igenyesen es ugyesen megepitett pc zsenialis koncepcioval es koritessel.

a macos egy mas vilag az elonyeivel es hatranyaival. pc!=windows

es nem egyenlo a bemegyek a boltba es osszerakatok egyet gepekkel. ilyen helyeken az ar a legfobb szempont, hogy a legtragyabb alkatreszeket szerelik bele.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kundo,

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A hű hang a jó hang (ha túl tiszta az se jó  )
Ezt kifejtenéd?
Mijazhogya tul tiszta nem megfelelö???

Pl. itt arra gondolok, hogy az általad is kedvelt NAD 3020-nak bizony nem olyan tiszt a hangja, mégis sokszor életszerűbben zenél, minta Denon, amit most próbálgatok. Ennek kicsit túl steril. Vagy pl. kipróbáltam egy Somogyi többszörösen árnyékolt agyonPVCzett IC-t, hát annak alig volt zaja, de marha döglötten gusztustalanul szólt.

Te kewered a szezont a fazonnal.
Fapaci is.
Az elektromos gitár a xinpadon torzit, köze nix egy akusztikus gitárhoz tisztaságilag.
Wixont ha felweszik lemezre a produktumát, akkor maradéktalanul wixxajátxást tudo rendxer az ami tixtán xol. Legalább is xámomra.

Kedwelem a nad-ot, de kizárolag a kategoriájában, az pedig a minimum 30e-s kategoria.

No most a sal és egyébb xarok azok nem tiszták. Kenynek, elfednek és torzitanak.
A denon sem egy hü de tixtán jácco walami.

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Na, igen, csak nem egy olyan otthon összetákolt féle.
nehogy azt hidd, hogy vmi csoda extra dolgokat raknak bele - a koncepcion (meg a koritesen) van a lenyeg.

ha magad rakod ossze, hardverileg konnyu jobbat epiteni. csak kicsit erteni kell hozza

kundo
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kundo »

A hang viszont ígyis kristálytiszta, nem hiszem ez a beállítás bármit is "elmosna", mert ha ez az elmosott hang, akkor mi a tiszta?

Tapasztalataim szerint az aszimmetrikus konvertálás (amikor a 44.1k-t nem a többszöröseire - 88.2, vagy 176.4k-ra - konvertáljuk, hanem a 48k többszöröseire) általában kerekíti a tranzienseket, egy picit elmossa a részleteket és generálisan is "lassítja" a hangot a konvertálatlan hanghoz képest. Még akkor is ha valamelyik speciális szoftveres konverziót használjuk és nem valami hardver valós idejű konverzióját. Ennek a pici "mosásnak" az az egyik következménye, hogy valamivel testesebb lesz a hang rövid távon, pár napig, aztán (legalábbis én) mindig visszatérek a konvertálás nélküli zenehallgatáshoz. Már a kilencvenes évek végén volt nekem komplett studiókban is csak a legnagyobbakban használatos profi dCS D/A, A/D és D/D konverter szetem, ez utóbbi a digitális - digitális konverter és nagyon sokáig hallgattam a 44.1k-t felkonvertálva 176.4k-ra, amig egyszer kiváncsiságból vissza nem állítottam 44.1k-re és aztán úgy is maradt. Azóta sem találtam olyan megoldást, algoritmust, amivel a felkonvertált jobb lenne, mint az eredeti. Alább egy kép a 8 évvel ezelőtti rendszeremről, benne a dCS konverterekkel.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Ezt kifejtenéd?

Pl. itt arra gondolok, hogy az általad is kedvelt NAD 3020-nak bizony nem olyan tiszt a hangja, mégis sokszor életszerűbben zenél, minta Denon, amit most próbálgatok. Ennek kicsit túl steril. Vagy pl. kipróbáltam egy Somogyi többszörösen árnyékolt agyonPVCzett IC-t, hát annak alig volt zaja, de marha döglötten gusztustalanul szólt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11328
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ezt kifejtenéd?

Hát én sem szeretem, ha egy rockgitár túl tisztán szólal meg. Szóljon az úgy, ahogy a színpadon!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Ezt kifejtenéd?

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

nehogy azt hidd, hogy vmi csoda extra dolgokat raknak bele - a koncepcion (meg a koritesen) van a lenyeg.

ha magad rakod ossze, hardverileg konnyu jobbat epiteni. csak kicsit erteni kell hozza

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A hang viszont ígyis kristálytiszta, nem hiszem ez a beállítás bármit is "elmosna", mert ha ez az elmosott hang, akkor mi a tiszta?

Tapasztalataim szerint az aszimmetrikus konvertálás (amikor a 44.1k-t nem a többszöröseire - 88.2, vagy 176.4k-ra - konvertáljuk, hanem a 48k többszöröseire) általában kerekíti a tranzienseket, egy picit elmossa a részleteket és generálisan is "lassítja" a hangot a konvertálatlan hanghoz képest. Még akkor is ha valamelyik speciális szoftveres konverziót használjuk és nem valami hardver valós idejű konverzióját. Ennek a pici "mosásnak" az az egyik következménye, hogy valamivel testesebb lesz a hang rövid távon, pár napig, aztán (legalábbis én) mindig visszatérek a konvertálás nélküli zenehallgatáshoz. Már a kilencvenes évek végén volt nekem komplett studiókban is csak a legnagyobbakban használatos profi dCS D/A, A/D és D/D konverter szetem, ez utóbbi a digitális - digitális konverter és nagyon sokáig hallgattam a 44.1k-t felkonvertálva 176.4k-ra, amig egyszer kiváncsiságból vissza nem állítottam 44.1k-re és aztán úgy is maradt. Azóta sem találtam olyan megoldást, algoritmust, amivel a felkonvertált jobb lenne, mint az eredeti. Alább egy kép a 8 évvel ezelőtti rendszeremről, benne a dCS konverterekkel.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Mindig abszolút értékben nézd (hallgasd)! A hű hang a jó hang (ha túl tiszta az se jó ).

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Gondolkodtam rajta, hogy mi lehet az oka, és talán egy olyan USB-SPDIF konverter van a rendszerben, ami csak 48k-n megy?
Valami ilyesmi, de ezt inkább Fülelek tudná pontosabban elmondani. Lényeg (ha jól mondom), tök mind1 hogy itt mit állítok be, az USB-COAX átalakító úgyis "feltornássza" 48 KHz-re. De lesz hamarosan olyan USB-COAX átalakító, amely "megtartja" a 44,1 KHz-et. Majd Fülelek pontosít (ha rosszul mondtam, elnézést)

Ami viszont tuti, hogy ezek a default beállítások, én csak feltelepítettem, nem nagyon nyúltam bele (persze lehet valamelyik okostojás "tesztelő" haverom átállított valamit, amíg kimentem 5 percre a szobából, volt már rá példa..)

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

És a többi beállításokhoz tudnál mondani valami okosságot? Ugye a bufferméret a lehető legkisebb legyen...nekem ezzel pattogott. Pl. a Latency compensation mi lehet?

Ki kell, hogy ábrándítsalak, a többi beállításhoz nem értek,mert Macbook van itthon nem PC. Ott meg nem kell ilyesmikkel sokat foglalkozni.

Gondolkodtam rajta, hogy mi lehet az oka, és talán egy olyan USB-SPDIF konverter van a rendszerben, ami csak 48k-n megy?

Igen, ezt a Creative olcsó kártyáira írják, ez belül mindent 48 kHz-en dologoz fel, nem tudja natívan a 44,1 kHz-et. Ezért furcsállom USB-n ezt a beállítást.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

az ujabb mac gyk intel alapu pc.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11328
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

TCElectronic kütyükről még nem hallottam.
A T.C. Electronic nagyon nagy név a stúdiótechnikában. Leginkább a hang- és effekt processzoraikról híresek.

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Nem is tudtam,hogy az új Apple gépeken már fut a Windows.őszintén szólva nekem nem hiányozna.Az bizti,hohy ha én veszek notit az "almás" lesz. Az Edirol,TCElectronic kütyükről még nem hallottam.Köszi az ajánlatot,igaz eddig még nem nagyon mélyedtem bele ebbe a témába.
Köszi az ajánlatot, amint nekidurálom magam ennek az irányvonalnak,akkor élnék is vele.

az ujabb mac gyk intel alapu pc.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”