Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
A hang viszont ígyis kristálytiszta, nem hiszem ez a beállítás bármit is "elmosna", mert ha ez az elmosott hang, akkor mi a tiszta?
Tapasztalataim szerint az aszimmetrikus konvertálás (amikor a 44.1k-t nem a többszöröseire - 88.2, vagy 176.4k-ra - konvertáljuk, hanem a 48k többszöröseire) általában kerekíti a tranzienseket, egy picit elmossa a részleteket és generálisan is "lassítja" a hangot a konvertálatlan hanghoz képest. Még akkor is ha valamelyik speciális szoftveres konverziót használjuk és nem valami hardver valós idejű konverzióját. Ennek a pici "mosásnak" az az egyik következménye, hogy valamivel testesebb lesz a hang rövid távon, pár napig, aztán (legalábbis én) mindig visszatérek a konvertálás nélküli zenehallgatáshoz. Már a kilencvenes évek végén volt nekem komplett studiókban is csak a legnagyobbakban használatos profi dCS D/A, A/D és D/D konverter szetem, ez utóbbi a digitális - digitális konverter és nagyon sokáig hallgattam a 44.1k-t felkonvertálva 176.4k-ra, amig egyszer kiváncsiságból vissza nem állítottam 44.1k-re és aztán úgy is maradt. Azóta sem találtam olyan megoldást, algoritmust, amivel a felkonvertált jobb lenne, mint az eredeti. Alább egy kép a 8 évvel ezelőtti rendszeremről, benne a dCS konverterekkel.
Voltam egy bemutató teremben, elég komoly lánc volt összerakva (most ebbe ne menjünk bele, higy kinek mi a komoly, de összértékben 7 számjegyű volt). A CD játszó is valami nagyon frankó volt, állítólag. No én meg vittem a laptopom (szokásos FOOBAR2000, ASIO driver-el), USB kábelt meg USB-COAX átalakítót, és megbeszéltem hogy kicsit nézzük már meg így is. Aztán így is maradt, bemutató ember álla meg leesett, hogy ő bizony már nagyon régóta szerette volna, hogy így szóljon a rendszer
Csak azért mondom, hogy innentől nem annyira izgat, hogy 44.1 vagy 48 KHz... Lehet hogy hajszállal jobb, ha natív 44.1-en menne, de .., na értjük, ugye, hátradőltem és megnyugodtam
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Pc alapú audio lejátszás
ez azert kiraly
a steve jobs meg mindig tudta, hogy lehet besozni az embereket.
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Pc alapú audio lejátszás
Mint mar irtam van Solaris 10-em
Ilyet csak az futtat, aki kifejezetten SUN specifikus dolgokkal foglalkozik. Bár jó pár SUN-os konzulens linuxot futtat a gépén.
En kivancsisagbol toltottem le! Ingyenesen le lehet tolteni! De szerintem alap felhasznalasra is jo lehet!
Pc alapú audio lejátszás
Véleményem szerint a Mac-ek híres stabilitása azért van, mert fix hardware-ek vannak benne. Nincs meg a pc-k dinamikus komfortossága, hogy azt raksz össze amit akarsz. Ebből a hátrányból jön az előny, hogy így jóval stabilabb a rendszer, mert csak azokra a bizonyos hardwarekre van a szoftvertámogatás.
Ez teljesen így van. Hányféle Mac létezik és hányféle PC rakható össze?
Ennyi erővel hasonlítsuk a PS2 oprendszerének a stabilitását a PC-vel.
Akinek atomstabil PC kell, vegyen egy márkás (pl. Dell) gépet, előretelepített XP-vel, megfelelően gyárilag felrakott driverekkel, stb. Árban az se nagyon olcsóbb már, mint az Apple, de legalább worldwide agymosás marketing nem jár hozzá.
Nem vagyok egyébként Apple ellenes, szerettem a MacMini-t, kár, hogy az XP-vel szegénykém sokkal használhatóbb volt az én céljaimra, onnantól kezdve meg már minek az egész...
Pc alapú audio lejátszás
Ilyet csak az futtat, aki kifejezetten SUN specifikus dolgokkal foglalkozik. Bár jó pár SUN-os konzulens linuxot futtat a gépén.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Pc alapú audio lejátszás
Egyébként miért kell állandóan a Vistán lovagolni? Linuxot nem futtathatok a PC-n? És az bizony baromi gyors és akármi régi hardveren is elfut. A 3D felülete (pl. Compiz-Fusion) pedig kenterbe veri az Aerot és az Aqua-t is, ráadául _sokkal_ gyengébb hardveren elfut, mint bármelyik és még ingyen is van. Kicsit jobban kell hozzá tudni googlézni, de legalább okosnak érezheti magát vele az ember.
Pc alapú audio lejátszás
amivel villognak mindig rendesen (core quad, etc). az apple nem veletlenul szanta ra magat erre az inteles dologra, mert mar reg lemaradtak volna.
Véleményem szerint a Mac-ek híres stabilitása azért van, mert fix hardware-ek vannak benne. Nincs meg a pc-k dinamikus komfortossága, hogy azt raksz össze amit akarsz. Ebből a hátrányból jön az előny, hogy így jóval stabilabb a rendszer, mert csak azokra a bizonyos hardwarekre van a szoftvertámogatás.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
- DigitalSTD
- Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
Latszik nincs sok tapasztalatod a Mac-ekkel! Probald ki a Tigert egy osregi G3on, meg probald ki a Vistat egy ugyanolyan oreg Pc-n! Majd ird le a tapasztalataidat!
az oprsz azert van, hogy a programot futtassa. a mai gepigenyes programok ugyanugy hasznalhatatlanul lassuak lennenek rajta, meg ha az oprsz frankon is megy.
ha nem tetszik futtass rajta linuxot. az elmegy egy routeren vagy mobilon vagy az osregi pcn is.
Pc alapú audio lejátszás
Latszik nincs sok tapasztalatod a Mac-ekkel! Probald ki a Tigert egy osregi G3on, meg probald ki a Vistat egy ugyanolyan oreg Pc-n! Majd ird le a tapasztalataidat!
az oprsz azert van, hogy a programot futtassa. a mai gepigenyes programok ugyanugy hasznalhatatlanul lassuak lennenek rajta, meg ha az oprsz frankon is megy.
ha nem tetszik futtass rajta linuxot. az elmegy egy routeren vagy mobilon vagy az osregi pcn is.
Pc alapú audio lejátszás
meg ugy altalaban - ez eleg olcso marketingduma. ezt az apple sem gondolja komolyan, mar reg bezarhattak volna. ki venne ujat?
illetve mondok egy masik dolgot - akar tetszik akar nem az ilyen eroforras igenyes dolgok lenditik fel a pcs hwfejlesztest es eladast (ami amugy eleg szomoru). a fejlesztes nagyon draga es egy olyan rendszerintegrator ceg, mint az apple nem keveset profital abbol, hogy folyamatosan megkapja a friss pcs fejleszteseket.
amivel villognak mindig rendesen (core quad, etc). az apple nem veletlenul szanta ra magat erre az inteles dologra, mert mar reg lemaradtak volna.
- DigitalSTD
- Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
jah csak hogyan. foleg ha vmit futtatni akarsz rajta. mar egy regebbi ps is remlassu volt rajta (meg a g4en is, amin dolgoztam). gondolod a cs3 szakitani fog.
ezen egy oprsz sem segit. de mar megint a winrol beszelsz. hagyjuk.
Pc alapú audio lejátszás
jah csak hogyan. foleg ha vmit futtatni akarsz rajta. mar egy regebbi ps is remlassu volt rajta (meg a g4en is, amin dolgoztam). gondolod a cs3 szakitani fog.
ezen egy oprsz sem segit. de mar megint a winrol beszelsz. hagyjuk.
- DigitalSTD
- Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
ezt hogy erted?
Mondom en hogy nem figyelsz arra amit irok! Egy G3ason boldogan elfut majd a Leopard!
Pc alapú audio lejátszás
ezt hogy erted?
- DigitalSTD
- Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
Az alapjan amit leirtal, nem igen lehetsz tisztaban a Apple kinalataval! Pont
hat ha a pcs kinalattal vetjuk ossze... azert tamogatottsagban van egy kis differencia. de rakhatsz wint a macre
Csak egy valamit felejtesz el! A Mac idotallo
Pc alapú audio lejátszás
Amugy meg a Mac nem PC! A Mac az Mac! G4 G5 korszakban is hasznaltak DDR ramokat, Geforce ilyen meg olyan szeriakat! Most x86 procit hasznalnak, attol meg ugyanugy Mac! Macintosh oprendszert futtatnak, ez a hatalmas kulonbseg egy PC es egy Mac kozott! Nem tudom ezt miert kell tekerni csurni csavarni
nekem olyan ismerosek ezek a hwk is...
http://www.apple.com/macpro/graphics.html
latszik, hogy az apple altal fejlesztett hw. mint a proci, a ram a vinyo. "ilyen egy pcben sincs" ***.
*** tsc amigakrol
Pc alapú audio lejátszás
hat ha a pcs kinalattal vetjuk ossze... azert tamogatottsagban van egy kis differencia. de rakhatsz wint a macre
- DigitalSTD
- Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
Amugy meg a Mac nem PC! A Mac az Mac! G4 G5 korszakban is hasznaltak DDR ramokat, Geforce ilyen meg olyan szeriakat! Most x86 procit hasznalnak, attol meg ugyanugy Mac! Macintosh oprendszert futtatnak, ez a hatalmas kulonbseg egy PC es egy Mac kozott! Nem tudom ezt miert kell tekerni csurni csavarni
- DigitalSTD
- Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
a pc az egy mindenes - szerver, jatekgep, mediapc, munkaallomas. mint mindennek ennek hatranyai is vannak (foleg a sokszinusegebol adodoan), mindennek nem lehet pontosan megfelelni. specializalt dolgokban szulettek jobb dolok, de ami mindezt tudja, meg nem.
a mac pedig egy specializalt pc jol kitalalt koncepcioval.
dontsd el, hogy neked melyik kell.
Pc alapú audio lejátszás
a pc az egy mindenes - szerver, jatekgep, mediapc, munkaallomas. mint mindennek ennek hatranyai is vannak (foleg a sokszinusegebol adodoan), mindennek nem lehet pontosan megfelelni. specializalt dolgokban szulettek jobb dolok, de ami mindezt tudja, meg nem.
a mac pedig egy specializalt pc jol kitalalt koncepcioval.
dontsd el, hogy neked melyik kell.
Pc alapú audio lejátszás
Én az upsampling híve vagyok, 88.2Khz, 24bit. Ezzel tolja a DAC-ot az EMU. 48Khz tényleg szar. Csak a 44.1Khz egész számú többszöröseit szabad használni.
Kundo,
Az unsamplingtól miért lesz jobb?
szerintem nem lesz jobb... sőt..., persze a szűrőáramkört könnyebb méretezni, megcsinálni...kísérleteztem nem keveset - elég volt
Nem tudom, nem értek hozzá, nekem úgy jobban tetszik.
- DigitalSTD
- Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
Meg egyszer leirom hogy nem a csucs hw-rol van szo hanem mikor azt a nem csucs hw-t bekapcsolod! A Leopard egy G3 vagy G4 gepen is el fog menni...mig a Vista ( Ami azert eleg csunyan le van maradva a Tiger mogott is, amit amugy masolni probaltak ) eleg komoly hw upgrade-t igenyel! Ebben rejlik a Mac hatalmas elonye! Es a Pc nem egyenlo Windows, de gyakorlatilag igen...jo nekem is van Solaris 10em ok...de a PC nagyon nagy szazalekban a winrol szol!
Mit ertek osszerakason? Szerinted ugyanazokbol az alkatreszekbol felepulo ket kulon gyarto laptopja ugyanolyan lesz? Quality Control! Es az a szep a dologban hogy az Apple Quality Controlja fel, haromnegyed evvel ezelott nem volt olyan mint korabban, meg igy is messze a tobbiek felett jar, most mar osszekapjak magukat ugy tunik a korabbi szintre!
en a hwrol beszelek (mar egy ideje) - innen indult ki az egesz. nem az osrol. nehogy rakend a win hibait a pchwre... a pc elonye az ami a hatranya - olcso, tetszolegesen fejlesztheto. igy nem varhato el tole olyan egysegesseg mint egy olyan mactol, amit egybe talaltak ki.
a minosegbiztositasban egyet ertek - de ha normalis alkatreszeket hasznalsz es ertesz az osszerakashoz miben lenne rosszabb, mint a mac hwe? miben jobb a mac intel procija, miben jobb az ugyanattol a pcs gyartotol megvasarolt oem kartya, oem vinyo, ram? vagy miben rosszabb a pc seasonic tapja mint a mace...
Ha megnezed az elso hozzaszolasomat vagy masodikat nem tom leirtam hogy a Maceseknek nem faj...stb...tehat ott vilagosan leirtam hogy ugyanolyan alkatreszekbol epul fel mint mondjuk egy Pc laptop! Tehat azert irom harmadszor hogy essunk mar tul a Hw-n! A Win hibait nem lehet Hw-re kenni mert akkor a Macek se mukodnenek! Tehat a Win hibait a Win-re lehet kenni! Na most mar erted?
Pc alapú audio lejátszás
Meg egyszer leirom hogy nem a csucs hw-rol van szo hanem mikor azt a nem csucs hw-t bekapcsolod! A Leopard egy G3 vagy G4 gepen is el fog menni...mig a Vista ( Ami azert eleg csunyan le van maradva a Tiger mogott is, amit amugy masolni probaltak ) eleg komoly hw upgrade-t igenyel! Ebben rejlik a Mac hatalmas elonye! Es a Pc nem egyenlo Windows, de gyakorlatilag igen...jo nekem is van Solaris 10em ok...de a PC nagyon nagy szazalekban a winrol szol!
Mit ertek osszerakason? Szerinted ugyanazokbol az alkatreszekbol felepulo ket kulon gyarto laptopja ugyanolyan lesz? Quality Control! Es az a szep a dologban hogy az Apple Quality Controlja fel, haromnegyed evvel ezelott nem volt olyan mint korabban, meg igy is messze a tobbiek felett jar, most mar osszekapjak magukat ugy tunik a korabbi szintre!
en a hwrol beszelek (mar egy ideje) - innen indult ki az egesz. nem az osrol. nehogy rakend a win hibait a pchwre... a pc elonye az ami a hatranya - olcso, tetszolegesen fejlesztheto. igy nem varhato el tole olyan egysegesseg mint egy olyan mactol, amit egybe talaltak ki.
a minosegbiztositasban egyet ertek - de ha normalis alkatreszeket hasznalsz es ertesz az osszerakashoz miben lenne rosszabb, mint a mac hwe? miben jobb a mac intel procija, miben jobb az ugyanattol a pcs gyartotol megvasarolt oem kartya, oem vinyo, ram? vagy miben rosszabb a pc seasonic tapja mint a mace...
Pc alapú audio lejátszás
Hagyjuk már ezt az n+1 -edik Applés agymosást.. Szörnyű!
Főleg itt.
- DigitalSTD
- Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás
Egy atlagos embernek mindegy hogy Kentsfield vagy Yorkfield vagy Banias vagy Dothan vagy Yonah vagy mi van a gepeben...
Masfelol meg a Maceseknek nem faj hogy mibol van osszerakva a gepuk, tudod nem az alkatresz extrasaga a lenyeg hanem hogy hogyan van osszerakva! Van par dolog amit utkozben el lehet rontani, elhiheted!
Eddig csak elonyet tapasztaltam a Macnek, es azok a szomoru emberek is akik kenytelenek voltak leulni utana a gepuk ele
Amugy meg ugye nem gondolod komolyan hogy a HD szeria az vetekedhet a 8800as szeriaval Regota a legelcseszettebb dolog amit Ati osszehozott!
nemtom de en a mac utan is orommel ultem le a pcm ele elismerem az erenyeit, de aki szamara a mac egy csucs hw, a pc meg nem, az vagy nem ert hozza, vagy a fejet a foldbe dugja.
a hd2900 elobbre mutato architektura - a sikere azon mulik, hogy milyen kodot hasznalnak. ugy nez ki az nvidia is fele tendal - ha tenyleg ez lesz a jovo, a 8800 egyre lassabb lesz (a 2900hoz kepest), de jelenleg jobban hasznalhato.
az osszerakason nem tudom mit ertesz...