Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4797
Kapcsolat:

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: revox »

uhh, az mégjobb lehet. na majd egyszer, ha bankot robbantok
igen ,a felbontása jobb,mint a Solonak, de soha rosszabbat senkinek a Solotól. sajnos megszűnt a gyártása
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kezdő hifi - tanács kéne

eszembejutott még valami,de aztán elröhögtem magam,hogy azért megint ki fogok kapni. egy időben kölcsökkértem ismerősömtől a JPW Sonata hangsugárzóját és míg nálam volt, mindne este öröm volt a zenehallgatás, igaz egy japán audio note(Kondo) Neiro volt elékötve. Ha neirora nem is,de sonatara bárki benevzhet, és már csak keresni kell egy jóárasított Neirot, pl audio innovations alto képében. egyszerű ez a történet,csak ki kell találni,mit is akarunk, zenét hallgatni, vagy kütyüzni

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: -KP- »

az csak megőrzésre lakott nálam 1-2évet. ehhoz elég volt egy 7ezres akai DVD a szabályozható kimenetével,jól szólt. nem kamu,bár főleg DVD-ket hallgattam rajta és az elég jó felbontású formátum
nekem UNO-m van. ebebn az az érdekes,aki meglátja,azzal kezdi,"na,ez szól akkorát". igen,ha karom,de többnyire nem akarom. főelg este hallgatok zenét,késő este és halkan. persze jó érzés a fájdalomköszöbbel felérő hangnyomás torzítatlan birtokosának lenni, sose használod,még közelében se

uhh, az mégjobb lehet. na majd egyszer, ha bankot robbantok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kezdő hifi - tanács kéne

jó, szerintem sokan kiegyeznénk egy avantgarde hangfallal ha jól emlékszem solo-d van?
az csak megőrzésre lakott nálam 1-2évet. ehhoz elég volt egy 7ezres akai DVD a szabályozható kimenetével,jól szólt. nem kamu,bár főleg DVD-ket hallgattam rajta és az elég jó felbontású formátum
nekem UNO-m van. ebebn az az érdekes,aki meglátja,azzal kezdi,"na,ez szól akkorát". igen,ha karom,de többnyire nem akarom. főelg este hallgatok zenét,késő este és halkan. persze jó érzés a fájdalomköszöbbel felérő hangnyomás torzítatlan birtokosának lenni, sose használod,még közelében se
halfnote.hu

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

nálam légyfinghalkan is ugyanolyan dinamikus a megszólalás. este 11-12kor,mikor minden rendes ember alszik,még motörhead koncertet hallgatok és élvezhető. szóval nem csak műfaj, hanem hangerőfüggetlen is a jó rendszer

szerk: bocsi,továbbolvastam és hasonló dologról van szó. akkor úgy mondom, egyetértek

jó, szerintem sokan kiegyeznénk egy avantgarde hangfallal ha jól emlékszem solo-d van?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kezdő hifi - tanács kéne

Aztán a hangerőt is kopp-ra

Az igazán jó rendszer ismertetőjele szvsz, hogy mindenevő.

nálam légyfinghalkan is ugyanolyan dinamikus a megszólalás. este 11-12kor,mikor minden rendes ember alszik,még motörhead koncertet hallgatok és élvezhető. szóval nem csak műfaj, hanem hangerőfüggetlen is a jó rendszer

szerk: bocsi,továbbolvastam és hasonló dologról van szó. akkor úgy mondom, egyetértek
halfnote.hu

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Bárcsak volna olyan erősítő, ami minden hangfalhoz jó...
Jo tudom, elhamarkodott kijelentes volt.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kezdő hifi - tanács kéne

Ja. Amúgy sztem a láncod nem elég ehhez a dobozhoz.
20nm a szoba + nyitott konyha hozza es folyoso de lehet ez nem szamit. (tudom kicsi ebbol is indult a kerdezes)
A lancomrol meg en ugy gondolom, hogy ha az Infinitihez jo akkor a Dynaudiohoz is eleg kell, hogy legyen.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

En nem azt allitom hogy a Dynaudioval van a gond csak annyit, hogy en igy hallom. A kerdesed az, hogy mennyi negyzetmeteren van?

Ja. Amúgy sztem a láncod nem elég ehhez a dobozhoz.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kezdő hifi - tanács kéne

Én ilyet egyik Dynómnál sem tapasztaltam. mekkora helyen van az egypontnyóc?
En nem azt allitom hogy a Dynaudioval van a gond csak annyit, hogy en igy hallom. A kerdesed az, hogy mennyi negyzetmeteren van?

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: audioline »

Dynokkal sztereo gondjaim sosem voltak. Még befele fordítás nélkül sem. Ám az erősítők között nem kicsi a szórás a jó és kevésbé jó tér rajzolás kapcsán és bizony a hangsugárzók elhelyezésén is sok múlhat.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Ha a vilag osszes hangfala 10 000 forint lenne /par valyon akkor is a kis monitor sugarzokat vennek az emberek akik tenyleg zenet akarnak hallgatni? 

A mostani helyen igen, de lehet amúgy is...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Pl annyira pontosan kozepre kell ulni hogy akar par centit is arreb teszem a fejem akkor mar elmegy eggyik iranyba a stereo ter. 

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1279

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: hosszu »

...A mostani rendszeremen pl komolyzenet nem lehet hallgatni mert nem jonnek at a hangszerek olyan minden egyben van. Pl annyira pontosan kozepre kell ulni hogy akar par centit is arreb teszem a fejem akkor mar elmegy eggyik iranyba a stereo ter. Sajnos nem tudok szakkifejezeseket es ugy korulirni ahogy szeretnem. Tudom az akusztika is sokat tesz de egyenlore a hardware van kiepitoben.
Ha a vilag osszes hangfala 10 000 forint lenne /par valyon akkor is a kis monitor sugarzokat vennek az emberek akik tenyleg zenet akarnak hallgatni? 

Ha tetszett az Infinity - különösen a neked oly fontos klasszikus zenén -, nem érezted helyhez kötöttnek a sztereóképet, akkor meg kell venni. Ha egy kicsit is kételkedtél, akkor lenne egy(négy) javaslatom, mert kezdem "érezni" mi is a bajod, mit keresel.

Jelenleg 2 különböző Vandersteen hangsugárzót is árulnak ezen a fórumon, s közülük még a nagyobbik is olcsóbb, mint amennyiért az IRS-t árulják.
Vidor (Gyuri) fórumtársunk igazán otthon van a klasszikus zenében, ismeri az akusztikus hangszerek minden rezdülését, lelkét - ha ő tud zenét hallgatni 3A-n, hidd el te is örömkönnyeket fogsz ejteni minden lemez után. Hatalmas tér, ami nem változik a fej mozgatásával, élethű hangszerekkel, dinamikával.

Ha ennyire érzékeny vagy a térre, akkor érdemes meghallgatnod néhány omnisugárzót is, Shahinian, Heed - felejthetetlen élmények, ráadásul kevésbé érzékenyek a szoba akusztikai problémáira mint a "többiek".

Mindhárom gyártó (Vandersteen, Shahinian, Heed) hangsugárzói az akusztikus hangszereken (is) rendkívül valósághű hangot adnak és az állványos dobozokkal szemben a basszustartományuk is nagyon jó.

Amennyiben lehetőséged van rá (szobaméret) és elég "nyitott" vagy javaslom a Magneplanar hangsugárzók meghallgatását, választását. A legjobb sztereoképet azoknál is sajnos középen ülve kapod, de az nem változik a kisebb mozgásokkal. Ha elég távol tudod tenni egymástól a "paravánokat" olyan élményben lehet részed, ami időnként már félelmetes - surround(!) hanghatások, a koncertterem levegője körbeölel, tökéletesen látszik, hogy egyes hangszerek alacsonyabban szólnak (pl. cselló), mások meg magasabban (pl. fúvósok, énekkar)... 
longkft.hu/audioblog/

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kezdő hifi - tanács kéne

accuphase és dynaudio contour mióta kezdő hifi ?
Nem igy kezdodott a kerdes csak ez lett belole. A gond az, hogy csakis az szamit amit sajat fullel sajat szobaban hallani de ez szinte kivitelezhetetlen, beszelgethetunk errol is csak felesleges.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

accuphase és dynaudio contour mióta kezdő hifi ?

mellesleg a korábbi heed obelisk erősítőm, egy dynadio contour állódoboz tulaja vette meg. x2 nélkül. Nagyon meg van elégedve vele, pedig az x2-vel még jobb lenne.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kezdő hifi - tanács kéne

Így van. Én is azért gondoltam első körben az erősítőre, mármint arra, hogy nem illik a hangfalhoz, mert a Dynaudio alapból jó kellene, hogy legyen kis hangerőn is. Én ugye pont érzékeny és nagy hangfalról váltottam egy kisebb Dynaudiora, pont ilyen okokból, és ez oldotta meg nálam a problémát. 
Eddig egy Accuphase-val etettem a Dynot de valahogy az sem volt az igazi egyebkent aki eddig nalam jart nem tudtak megmondani, hogy pontosan hol van a gond, de az is lehet, hogy egyszeruen a ribbon magasak nekem jobban tetszenek. A mostani rendszeremen pl komolyzenet nem lehet hallgatni mert nem jonnek at a hangszerek olyan minden egyben van. Pl annyira pontosan kozepre kell ulni hogy akar par centit is arreb teszem a fejem akkor mar elmegy eggyik iranyba a stereo ter. Sajnos nem tudok szakkifejezeseket es ugy korulirni ahogy szeretnem. Tudom az akusztika is sokat tesz de egyenlore a hardware van kiepitoben.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Aztán a hangerőt is kopp-ra

Az igazán jó rendszer ismertetőjele szvsz, hogy mindenevő.

Eeegen... De néhányan irreális dolgokat várnak el kis hangerőn is, én is találkoztam nem egy ilyennel. Mondtam nekik, hogy lúdness be, basszus, magas koppra.

Kazán66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 19

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Kazán66 »

Az interneten fellelt fotók alapján, nincs rajta "pre out", így, marad a HFK.
Szia!

Köszönöm szépen, én is erre az eredményre jutottam. Eggyel feljebb a 828-nak már már van pre outja.
Még egyszer köszi.  

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Viccet félretéve hosszunak igaza van, de én is céloztam rá lentebb valamivel. Jól összeállított rendszernek illik kis hangerőn is élvezetesen megszólalnia, az arányokat tartania. A helyiséghez megfelelően megválasztott méretű és minőségű hangsugárzó, ehhez szintén hozzáillő erősítés és front end a legfontosabb szvsz.. Érzékenyebb hangsugárzót birtoklóknak némileg könnyebb a helyzete, akikek meg Dynója van annak biza fejest kell ugrania az üres medencébe.

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Eeegen... De néhányan irreális dolgokat várnak el kis hangerőn is, én is találkoztam nem egy ilyennel. Mondtam nekik, hogy lúdness be, basszus, magas koppra.

tuc-tuc-tuc-tuc,  c-c-c-c  

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Az igazán jó rendszer onnan (is) könnyedén megismerhető, hogy nem az a kérdés, mekkora hangerőn szól jól, hanem "hányfajta" hangerőn.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1279

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: hosszu »

A fizikát megbszni nem lehet. Kis hangerőn nem lehet elvárni, hogy  basszus leverje a vesédet, de egy jól összelőtt rendszer kis hangerőn is viszonylag kiegyenlítetten tud szólni. 
Az igazán jó rendszer onnan (is) könnyedén megismerhető, hogy nem az a kérdés, mekkora hangerőn szól jól, hanem "hányfajta" hangerőn.
longkft.hu/audioblog/

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Bele fogok gabalyodni de megprobalom, ugy ertem, hogy kell egy bizonyos hangero amin kiadja a melyhangokat a magasakat stb, de lehet egy nagyobb erzekenysegu hangfal ezt kiadja halkabban is es lehet egy kisebb meretu kevesebb Watt-os hangfal ezt megjobban. (halkabban)
ezt ismered ? https://www.google.de/webhp?sourceid=ch ... nson+curve

szoval az is lehet, hogy "kiadja", csak ugye a fülünk erzekenysege mas es mas.  regen zert volt loudness kapcsolo is.  ha egyforman erösitünk minden frekvenciat, akkor különbözö hangeröszinteken NEM halljuk öket egymashoz kepest egyforman hangosan. ezen csak egy ujabb evolucio valtoztatna, hangfal, erösitö NEM.

...en sem hallgatok altalaban hangosan zenet, nekem is van Dynom is (igaz a Tiednek csak egy igen szegeny rokona)

en a leirasod alapjan arra hajlok, hogy ez egy "falsche Erwartungshaltung"

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Kezdő hifi - tanács kéne

Az egyik legjobb álló Dynaudiót bírtoklod. Szolgáld ki rendesen, vagy add el nekem...
Ulj be az autoba es gyere vedd meg.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”