Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7553

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

wasiliy888 írta:
2025.01.08., szer. 16:09
De végülis ez egy fórum, ha nem erre való, akkor mire?
Hogy a végtelen jelen lehessen itt is.
.
AE.png
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2875
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

dixie-chicken írta:
2025.01.08., szer. 17:01
sziasztok

normális,valahol 3-5000HUF/db árszinten,ki milyen RCA csatlakozót ajánlana ?...8mm-es kábelt kéne befogadnia ?
KáCsa,/Sonopart ,elmebay stb ,secko jednó :D ... (Mogami 2497-hez)

ilyen esetleg:

https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aranyo ... o-rp-196gt

köszi :smile53:
Ezt:

https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... -mm-pc-occ

Ennek már OCC réz a belső pinje, elég jó is.
Furu.jpg
Furu.jpg (51.37 KiB) Megtekintve 1334 alkalommal
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Aszpirin írta:
2025.01.08., szer. 17:03

Nekem az a véleményem, hogy az ég zöld, a fű pedig piros, tehát leírom.
Há' nem ? Há' de ! :smile49:

Rock60
Őslakos
Őslakos

denesdr írta:
2025.01.08., szer. 16:39
wasiliy888 írta:
Ez nekem is furcsa. Chord_ elmondta a véleményét, utána ki is fejtette, hogy miért gondolja azt, amit.
Ennyi erővel bárkinek lehet bármiről bármilyen véleménye és le is írhatja. De mi a haszna ennek azon kívül, hogy több hozzászólás lesz a topikban?
Gondolatébresztőnek. :napsut:
Kevésbé kocka megközelítés gyanánt, pl... gondolkodik.gif

Egyébként, ha mások véleménye nem számít, illetve megkötnénk, hogy melyik véleménynek lehet hangot adni, akkor elég lenne felcsapni valamelyik témába vágó szakirodalmat, és azt ideidézgetni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

wasiliy888 írta:
Ez nekem is furcsa. Chord_ elmondta a véleményét, utána ki is fejtette, hogy miért gondolja azt, amit. Erre le lett dorongolva, hogyan képzeli, egy fórumon kifejteni a véleményét. Lehet vele nem egyetérteni, de a stílus az igenis számít. Másokra ugyanezek nem vonatkoznak, ha elmondják véleményüket, akkor sem kell elmagyaráznia miért ez a véleménye, ha megkérdik. De végülis ez egy fórum, ha nem erre való, akkor mire?
Nekem az a véleményem, hogy az ég zöld, a fű pedig piros, tehát leírom.
:smile51:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2658

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

sziasztok

normális,valahol 3-5000HUF/db árszinten,ki milyen RCA csatlakozót ajánlana ?...8mm-es kábelt kéne befogadnia ?
KáCsa,/Sonopart ,elmebay stb ,secko jednó :D ... (Mogami 2497-hez)

ilyen esetleg:

https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aranyo ... o-rp-196gt

köszi :smile53:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

wasiliy888 írta:
Ez nekem is furcsa. Chord_ elmondta a véleményét, utána ki is fejtette, hogy miért gondolja azt, amit. Erre le lett dorongolva, hogyan képzeli, egy fórumon kifejteni a véleményét. Lehet vele nem egyetérteni, de a stílus az igenis számít. Másokra ugyanezek nem vonatkoznak, ha elmondják véleményüket, akkor sem kell elmagyaráznia miért ez a véleménye, ha megkérdik. De végülis ez egy fórum, ha nem erre való, akkor mire?
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Ennyi erővel bárkinek lehet bármiről bármilyen véleménye és le is írhatja. De mi a haszna ennek azon kívül, hogy több hozzászólás lesz a topikban?

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 984

Hozzászólás Szerző: chord_ »

akvapark írta:
2025.01.07., kedd 10:40
Kérdésem: A kábelek tényleg "passzív" elemek? gondolkodik.gif
De nekem jöttetek...
Azért kérdezzük már meg akvapark-ot, hogy tényleg úgy gondolta-é, hogy tényleg, a kábelek elektromosan aktív eszközök, és pl. jelet vagy valamit erősítenek egy külső / rejtett áramforrással?
Hogy ekkora láma, ekkora hozzá-nem-értő, hogy a sok 'szakértő' között ilyet kérdez?

Ha igen, akkor bocs, vissza az egész, természetesen passzív eszközök, ahogy óvoda középsőben megtanították, és akkor ő is választ kapott.
Ha nem, és valami átvitt értelmet kérdezett, amiről az idézőjelek szerintem tanúskodnak, hogy ti. a hanggal mit is csinálnak, akkor viszont minden áll, amit írtam.

Amúgy viccesek vagytok, a szigorú elektromos 'szakértő' szerepben, ebben a topicban, pont itt, az ingovány-vidék kellős közepén, hogy pótkiegészítő fogalmatok sincs, hogy pl. egy tápkábel mitől is jó hangú, vagy mitől nem, az esetleges mérhető paramétereitek sehogyan sem korrelálnak a 'jó hang' vagy 'jobb hang' fogalmával, de az észt, azt osztjátok ezerrel...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2736

Hozzászólás Szerző: tunerman »

tunerman írta:
2025.01.07., kedd 09:56
Összegezve - az aktív elemek hangzásbeli eltérése szerintem lényegesen nagyobb lehet, mint az őket összekötő passzív elemeké (vezetékek, csatlakozók).
TJ.

Félremagyarázások sorozata ellen egyetlen dolgot tehetek - beídézem amit korábban írtam.
Itt feketén fehéren az áll, hogy az aktív elemek (kontra) és az őket összekötő vezetékek viszonyáról elmélkedtem. Nincs sem erősítő fajtákról, sem lemezjátszókról, sem másról egy szó sem...nem tudom mit lehetne itt még pontosítani.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

Rock60
Őslakos
Őslakos

wasiliy888 írta:
2025.01.08., szer. 12:35
tunerman írta:
2025.01.07., kedd 11:02

Ami nincs rajta a felvételen, vagy nem játsza le a műsorforrás, és végül a hangszóró nem jeleniti meg - azt Te semmilyen kábellel NEM tudod elővarázsolni :smile29:
TJ.
A fenti megállapításoddal messzemenőkig egyet tudok érteni, az az egy baj van vele, hogy a hifi bármelyik eleméről ugyanezt el lehet mondani. Kíváncsi lennék, a te lemezjátszód, hogyan olvassa ki a barázdákból azt az információt, ami nincs ott.
Ez mind igaz természetesen, mint ahogy azt sem kell bizonygatni, hogy keleten kel fel a Nap.
Mint ahogy az a kérdés sem fogalmazódott meg senkiben, hogy nem létező információt - "ami nincs rajta a felvételen" - szeretne bárki is kinyerni és a kábellel elvarázsolni.
Az viszont igaz, hogy a meglévő jelet nem árt minél kisebb veszteséggel és torzítással továbbítani, amihez pedig nélkülözhetetlen a jó kábel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.01.08., szer. 14:16-kor.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

tunerman írta:

Nem értetted meg a lényeget.
Ami nincs rajta a felvételen, vagy nem játsza le a műsorforrás, és végül a hangszóró nem jeleniti meg - azt Te semmilyen kábellel NEM tudod elővarázsolni :smile29:
TJ.
Valóban ÉN (észrevetted, milyen sokat kiabálsz?) nem értem a lényeget, mert még mindig adós vagy vele, kedves TJ. A fenti megállapításoddal messzemenőkig egyet tudok érteni, az az egy baj van vele, hogy a hifi bármelyik eleméről ugyanezt el lehet mondani. Kíváncsi lennék, a te lemezjátszód, hogyan olvassa ki a barázdákból azt az információt, ami nincs ott. Vagy az erősítőd teszi hozzá? Az a helyzet, hogy ezek egytől egyig mind, csak színezni, torzítani tudnak, ahogy a rendszer passzív elemei, a kábelek is. Aztán hogy egyéni ízlésnek megfelelően kinek, melyik tetszik, az más kérdés.

Egyébként én a korábbi megjegyzésedre reagáltam, amiben valami olyasmit írtál, hogy az aktív elemek hatása meghatározóbb a hangzáara, mint a passzív kábeleké. Még ezzel is egyet tudnék érteni, ha világosabban fogalmaznál. Mert én azt sem értem, hogy itt arra gonolsz-e vajon, hogy egy csöves SE erősítő hangja mennyiben tér el egy tranzisztoros erőműtől, vagy egy lemezjátszó egy orsós magnótól, netán arra, hogy egyazon gyártó, azonos termékei között milyen szórás lehet hangban, vagy hogy két egy árkategóriában lévő, de különböző (de lehet ugyanaz a gyártó is) gyártó dac-ja mennyiben tér el, ha az egyik R2R, a másik meg delta-sigma dac?

Ezeken kívül még mindig nincs olyan eszköz és mérés, amivel meg lehet állapítani egy hifi rendszerről, hogy most már nem kell kábelt cserélgetni, mert minden információ eljutott a forrástól a hangsugárzóig. (Tudtommal.)
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3581

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Aszpirin írta:
2025.01.08., szer. 09:49
chord_ írta:
2025.01.07., kedd 23:33
Szerinted ezt nem tudtuk?
Attól tartok, félreértetted. A kérdés nem az elektronikai viselkedésre vonatkozott.
Hanem arra, hogy mennyire aktívan / passzívan szólnak bele a hangzásba.
A kábel egy elektronikai komponens. Amikor aktív vagy passzív elektronikai elemekről beszélünk, akkor nincsenek szempontok, ezeknek a fogalmaknak konkrét meghatározása van, és az egyes elemek egyértelműen besorolhatóak. A hagyományos kábelek egyértelműen passzív elemek, és ahogy ELEX is írta, ez független attól, hogy alakítják a hangzást vagy sem (jó lenne, ha nem alakítanák, de azt ideális vezetőnek nevezik, és tényleg csak elméletben létezik, gyakorlatban nem /nem összetévesztendő a szupravezetővel!/). Ma, amikor egy csatlakozónak kinéző valami belül egy komoly áramkört is tartalmazhat, már léteznek aktív kábelek is (csak két példa: az optikai HDMI kábelek, ill. ma már mindengyik, a PD specifikációt támogató USB-C csatlakozójú kábel is tartalmaz aktív elemet, vagyis aktív).

Egy olyan kérdésre, hogy passzív elem-e egy kábel, a kategorikus "nem" egy kábeles fórumban természetesen felhördülést vált ki a műszaki emberekben, mert a fogalom nem elmélet vagy filozófia kérdése, hanem egzakt definíciója van. Itt szerintem nincs helye annak, hogy "nem úgy értettem, hanem, hogy mennyire aktívan szólnak bele a hangzásba" - mégis mit értesz az alatt, hogy mennyire aktívan szólnak bele a hangzásba? Azt, hogy milyen mértékben? A kábelek kis és nagy mértékben is bele tudnak szólni a hangzásba, de ezt az esetek túlnyomó többségében (kivételeket lásd fennebb) passzívan teszik. És mégegyszer: ez nem filozófiaóra, ennek egzakt definíciója van.
Ez pontosan így van, vannak nagyon jól definiált technológiai fogalmak, az aktív/passzív pont ezek közé tartozik.

@Chord filozófiai megközelítését használva, hatásukon keresztül kategorizálva a technológiákat, nincs értelme passzív technológiáról beszélni, hiszen mindennek lehet befolyása a kapott hangzásra. Így az Ő gondolatmenete szerint az is aktív, ami passzív. Legyen szó akár alkatrészről, akár termékről.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

chord_ írta:
Attól tartok, félreértetted. A kérdés nem az elektronikai viselkedésre vonatkozott.
A kábel egy elektronikai komponens. Amikor aktív vagy passzív elektronikai elemekről beszélünk, akkor nincsenek szempontok, ezeknek a fogalmaknak konkrét meghatározása van, és az egyes elemek egyértelműen besorolhatóak. A hagyományos kábelek egyértelműen passzív elemek, és ahogy ELEX is írta, ez független attól, hogy alakítják a hangzást vagy sem (jó lenne, ha nem alakítanák, de azt ideális vezetőnek nevezik, és tényleg csak elméletben létezik, gyakorlatban nem /nem összetévesztendő a szupravezetővel!/). Ma, amikor egy csatlakozónak kinéző valami belül egy komoly áramkört is tartalmazhat, már léteznek aktív kábelek is (csak két példa: az optikai HDMI kábelek, ill. ma már mindengyik, a PD specifikációt támogató USB-C csatlakozójú kábel is tartalmaz aktív elemet, vagyis aktív).

Egy olyan kérdésre, hogy passzív elem-e egy kábel, a kategorikus "nem" egy kábeles fórumban természetesen felhördülést vált ki a műszaki emberekben, mert a fogalom nem elmélet vagy filozófia kérdése, hanem egzakt definíciója van. Itt szerintem nincs helye annak, hogy "nem úgy értettem, hanem, hogy mennyire aktívan szólnak bele a hangzásba" - mégis mit értesz az alatt, hogy mennyire aktívan szólnak bele a hangzásba? Azt, hogy milyen mértékben? A kábelek kis és nagy mértékben is bele tudnak szólni a hangzásba, de ezt az esetek túlnyomó többségében (kivételeket lásd fennebb) passzívan teszik. És mégegyszer: ez nem filozófiaóra, ennek egzakt definíciója van.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1188

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
ELEX írta:
2025.01.07., kedd 19:00

Ne terjesszünk már megint téves információkat!
A kábelek passzív áramköri elemek. PONT.

Aki nagyon nemleges választ ad, az gondoljon a csöves erősítők csatoló kondenzátoraira.
Elektronikailag az is passzív, de hangilag, nem hinném, hogy van itt olyan, aki tagadná, hogy élet-halál kérdés lehet.
Te valami nagyon "elméleti" "szagember" lehetsz.... Bölcsész és /vagy nyelvújító? :)
Ne feszedesd ezt a témát tovább ebbe az irányba!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.01.07., kedd 20:37
wasiliy888 írta:
2025.01.07., kedd 10:49

Van mondjuk három darab 500e forintos kábelem, egy usb, egy táp, meg egy összekötő. Lehetséges hogy ugyanazon rendszeren belül, ahol erősítőn, forráson, hangsugárzókon és ezek kábelezésén nem változtatok, kisebb a hallható különbség, akkor ha a dac-ot cserélgetem 350e forintostól, mondjuk 850e forintig bezárólag, mintha az elején felsorolt 500e Ft értékű kábelek közül egyet kicserélek egy 1M Ft értékűre.
A kérdés olyan komplex, annyi változó van a képletben - melyik 350 és 800 ezres dac, melyik 500 ezres és 1 millás pl. IC - hogy erre nem lehet egyértelmű választ adni.
Nagy általánosságban azt mondanám, hogy a készülékek és a kábelek árazása van olyan ügyesen kitalálva, hogy kb. arányban áll az áruk a minőséggel - még ha ezt sokszor nem is így gondoljuk - ezért, hogy a plusz 500 ezret készülékbe, vagy kábelbe toljuk, kb. ugyan annyit nyerünk vele.

Ha most lenne fölös 5 kilóm, nagy dilemmába lennék, hogy a kiszemelt dac-ra költsem, vagy a kedvenc hsz. kábelemre... gondolkodik.gif
Lehet pl szempont, hogy az elektronika biztosabb, hogy elromlik, a kábel nem fog.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

ELEX írta:
2025.01.07., kedd 19:00

Aki nagyon nemleges választ ad, az gondoljon a csöves erősítők csatoló kondenzátoraira.
Elektronikailag az is passzív, de hangilag, nem hinném, hogy van itt olyan, aki tagadná, hogy élet-halál kérdés lehet.

Rock60
Őslakos
Őslakos

wasiliy888 írta:
2025.01.07., kedd 10:49

Van mondjuk három darab 500e forintos kábelem, egy usb, egy táp, meg egy összekötő. Lehetséges hogy ugyanazon rendszeren belül, ahol erősítőn, forráson, hangsugárzókon és ezek kábelezésén nem változtatok, kisebb a hallható különbség, akkor ha a dac-ot cserélgetem 350e forintostól, mondjuk 850e forintig bezárólag, mintha az elején felsorolt 500e Ft értékű kábelek közül egyet kicserélek egy 1M Ft értékűre.
A kérdés olyan komplex, annyi változó van a képletben - melyik 350 és 800 ezres dac, melyik 500 ezres és 1 millás pl. IC - hogy erre nem lehet egyértelmű választ adni.
Nagy általánosságban azt mondanám, hogy a készülékek és a kábelek árazása van olyan ügyesen kitalálva, hogy kb. arányban áll az áruk a minőséggel - még ha ezt sokszor nem is így gondoljuk - ezért, hogy a plusz 500 ezret készülékbe, vagy kábelbe toljuk, kb. ugyan annyit nyerünk vele.

Ha most lenne fölös 5 kilóm, nagy dilemmába lennék, hogy a kiszemelt dac-ra költsem, vagy a kedvenc hsz. kábelemre... gondolkodik.gif

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2025.01.07., kedd 18:12
akvapark írta:
Megint én vagyok a renitens.
A válasz: nem.
Mert ezerrel kondícionálnak, beleszólnak, elvisznek / színeznek, rezegnek, dolgozik a geometriájuk, a szigetelésük, az anyagminőségük, a szennyezettségük, az öregségük, a kínaiságuk, a fullezüst-vagyokiságuk, stb..

TJ elmélete ennek totális ellentéte. Úgy sejtem, ő azt mondja, - nem minden logika nélkül, - hogy minél jobb a kábel, annál jobb a hang, mert kevesebb a 'veszteség'. És az a cél, hogy minél jobban hasonlítson az egész a kiadó / hangmérnök eredeti elképzeléséhez. Ez egy korrekt, kissé technicista megközelítés.
Én azt mondom, hogy ab ovo már színezünk valahová, és a nekünk személyesen legjobban tetsző keverék-hang lesz a nyerő drótilag. És itt bejönnek a használt berendezések 'kívánalmai', a szoba, a zenék, a személyes ízlés, meg egy csomó igen sejtelmes dolog, amiről fogalmunk sincs, majdhogynem a kvantumfizikáig bezárólag. És az a cél, hogy az élményfaktort futtassuk fel, a személyes rezonanciát keressük, és a valóságosnál akár jobb / jobban tetsző hangot állítsunk elő. Ez egy miszticizáló, semmit-el-nem-magyarázó, homálykeltő megközelítés.
Attyaúristen! Te aztán tényleg azt hiszed, hogy mindenhez is értesz! :nonononono:

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 745

Hozzászólás Szerző: ELEX »

chord_ írta:
2025.01.07., kedd 18:12
akvapark írta:

Attól, mert befolyással vannak a jelátvitelre, még nem aktív elemek.
Ahogy nem aktív elem a kapacitás és az induktivitás sem, pedig jelentős frekvenciafüggő impedanciával rendelkeznek, ezáltal passzív és aktív áramkörökben frekvenciafüggő amplitúdómenetet képesek létrehozni.

Az aktív áramkörök a betáplált elektromos energiát (tápfeszültséget) használják fel a kimeneti jelük előállítására. Ezek a bemenetükre adott jelet erősítik frekvencia függően, vagy az átviteli tartományukban lineárisan, jelet generálnak, mint oszcillátor, feszültség- vagy áramgenerátor.

A kábelek ilyen tevékenységet nem végeznek, így passzív elemek.
A ki- és bemeneti jelek különbsége az adott kábel passzív áramköri elemeinek, elosztott paraméterű hálózatának a következménye. Most itt tekintsünk el az anyagminőség okozta hatásoktól, de az sem aktív áramköri befolyás, hanem nemlineáris torzítás.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3460

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Aki a fórum vélemény szabadsága felületén a "passzív" és "aktív" eszköz, alkatrész fogalmát szándékosan összemossa, értelmezhetetlenség szintjére deklarálja ....
Felesleges reagálni, de tényleg.
Mint ahogy a lapősföld hívőket is meg kell hagyni tudatukban és félelmükben, hogy a Föld korong szélén lezuhannak a semmibe.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

edzoba írta:
2025.01.07., kedd 18:41
Magam részéről tartózkodnék az effajta (A válasz: nem) ex-catedra kijelentésektől egy ilyen minimálisan evidence- based témában:) Sokkal helyénvalóbb (sztem) a véleményem/tapasztalatom szerint kezdetű fogalmazás:)
Amit erre a fórumra írunk, az alapvetően mindegyik ilyen kezdetű, és úgy is kell kezelni.
Hiszen a nevünk alatt van, tehát a mi elképzelésünk, nem?

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

Magam részéről tartózkodnék az effajta (A válasz: nem) ex-catedra kijelentésektől egy ilyen minimálisan evidence- based témában:) Sokkal helyénvalóbb (sztem) a véleményem/tapasztalatom szerint kezdetű fogalmazás:)
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

akvapark írta:
Mert ezerrel kondícionálnak, beleszólnak, elvisznek / színeznek, rezegnek, dolgozik a geometriájuk, a szigetelésük, az anyagminőségük, a szennyezettségük, az öregségük, a kínaiságuk, a fullezüst-vagyokiságuk, stb..

TJ elmélete ennek totális ellentéte. Úgy sejtem, ő azt mondja, - nem minden logika nélkül, - hogy minél jobb a kábel, annál jobb a hang, mert kevesebb a 'veszteség'. És az a cél, hogy minél jobban hasonlítson az egész a kiadó / hangmérnök eredeti elképzeléséhez. Ez egy korrekt, kissé technicista megközelítés.
Én azt mondom, hogy ab ovo már színezünk valahová, és a nekünk személyesen legjobban tetsző keverék-hang lesz a nyerő drótilag. És itt bejönnek a használt berendezések 'kívánalmai', a szoba, a zenék, a személyes ízlés, meg egy csomó igen sejtelmes dolog, amiről fogalmunk sincs, majdhogynem a kvantumfizikáig bezárólag. És az a cél, hogy az élményfaktort futtassuk fel, a személyes rezonanciát keressük, és a valóságosnál akár jobb / jobban tetsző hangot állítsunk elő. Ez egy miszticizáló, semmit-el-nem-magyarázó, homálykeltő megközelítés.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2736

Hozzászólás Szerző: tunerman »

teddysnow írta:
2025.01.07., kedd 11:50
tunerman írta:

Nem értetted meg a lényeget.
TJ.
És ez mikor derül ki? Egy ezer Forintos kábel elég hozzá? :D

Amikor azt mondják, hogy teljesen felesleges a kábel csere-bere, mert mind egyformán szól :smile53:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”