Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
....... a gyár vajon minek teszi rá a külső héjat.Talán mert mi nem csak jót hanem szépet is akarunk a pénzünkért.
Igen, a szépségnek ára van, az audio kábelek esetében a rosszabb hangot fizettetik meg a vásárlókkal!
Kábelezzünk
....... a gyár vajon minek teszi rá a külső héjat.Talán mert mi nem csak jót hanem szépet is akarunk a pénzünkért.
Igen, a szépségnek ára van, az audio kábelek esetében a rosszabb hangot fizettetik meg a vásárlókkal!
Ezt már több szakember is megerősítette.A Hifi Magazinban a csupasz kábelt hozták ki a legjobbnak. Szigetelni sajnos muszáj. Akkor a gyár vajon minek teszi rá a külső héjat.Talán mert mi nem csak jót hanem szépet is akarunk a pénzünkért.
A népek nagyon szeretik a locsolócső látványát.Az olyan erőt sugároz.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Kábelezzünk
Ezt már több szakember is megerősítette.A Hifi Magazinban a csupasz kábelt hozták ki a legjobbnak. Szigetelni sajnos muszáj. Akkor a gyár vajon minek teszi rá a külső héjat.Talán mert mi nem csak jót hanem szépet is akarunk a pénzünkért.
A népek nagyon szeretik a locsolócső látványát.Az olyan erőt sugároz.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- study
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 47
Kábelezzünk
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
- nebulo5
- V.I.P.
- Értékelés: 56
Kábelezzünk
Kíváncsi lennék hányan használnak PVC köpennyel burkolt madzagokat. Vajon mind gyehennára való? Persze tudom, hogy létezik jobb alapanyag is erre a célra (pl. teflon), de azért jó volna tudni, hogy PVC és PVC között nincsenek e különbségek, úgy értem nincsenek e különféle adalékokkal "ötvözött" hibrid változatai. Már csak azért is vetem ezt fel, mert tapintásra és ránézésre is sokfélék. Némelyik matt, míg más fényes felületű (tömörebb, keményebb.) E mellett azon gondolkodtam, hogy a PVC vastagsága miként hathat a csomagolás alatt megbújó vezetőre, annak "hangjára" és tartósságára. Nehéz szakma ez...
Ezzel a gondolatmenettel kapcsolatosan, egy érdekes tapasztalódásomat szeretném elmondani!
Tavaly szeptemberig, egy DIY hangszóró kábelt használtam 3 éven át, igen nagy megelégedéssel! Több alkalommal elvittem fórumtársakhoz, és szintén zenekedvelő haverokhoz. Minden alkalommal, amikor otthon összehajtottam karikába, majd az új helyen szét lett ismét tekerve, az első 1 - 2 órában jól lehetett hallani, hogyan változik a kábel hangja. A hajlítgatástól izgágább / idegesebb lett. Ez a feszesebb mélyekkel és karcosabb, de rövid lecsengésű magasakkal nyilvánult meg. (ezt csak a korábban itt említett "kábeltekergetés" apropóján írom le.) Majd ahogy múltak a félórák, vissza "nyugodott" a kábel.
Szeptemberben hozzájutottam igen kedvező áron egy Audioquest GO4 kábelhez! Volt olyan rendes az eladó, hogy minden letét nélkül postázta a kábelt, majd 7 - 8 nap tesztelés után (ha tetszik amit hallok) utaltam az árát. (ezúttal is köszönet Neki!)
Bevallom, annyira olcsó volt, és olvastam a kínai hamisítványokról is, hogy elvittem a Kácsa boltba és összehasonlítottuk az ott méterre feltekert GO4 kábellel. Az üzletvezető azt mondta, jó eséllyel eredeti a kábel, csak nincs rajta a külső kábelhéj. De ez egyáltalán nem szokatlan, mert a GO4 kábel esetében előfordul gyakran, hogy eleve kéri a vevő, szerelés előtt távolítsák el a "kígyóbőrt"! Mellesleg, ha egyértelműen az derült volna ki, hogy hamisítvány, akkor sem reklamáltam volna, mert füleimnek tetsző hangot hallhattam általa. A későbbiek folyamán, barátom is (akivel sűrűn összeülünk zenét hallgatni) meghallgatta a kábelcsere okozta hangváltozást nálam, és olyannyira tetszett neki is, hogy elvittem hozzá, az ő rendszerébe is meghallgatni. Nála is pozitívan szerepelt, egy Audioquest Type4 helyére kötöttük be. A GO4 okozta változás, olyannyira bogarat ültetett a fülébe, hogy decemberben, mikor 20%-os árkedvezmény volt a fentebb említett Kft-nél, "egyszer élünk" alapon, meglepte magát karácsony apropójából egy GO4-es kábelpárral! Felhívott telefonon, és "izgatottan" közölte, hogy holnapra lesz kész a kábele, majd ugorjak át a napokba, némi hallgatózásra.
Azután (2 nap múlva), ismét hívott és igencsak le volt lombozódva! Semmi párhuzam nem vonható a két kábelről, mert az övének "döglött" a hangja. Egybefolyós mélyek, fátyolos magasak és zenei tér szinte semmi.... El volt keseredve, és sajnálta a rá áldozott pénzét. Reménykedett, hogy majd talán némi bejáratódás után beköltözik a "lélek" a kábelébe, de szerinte lehetetlen, hogy bejáratással olyan nagyot változhat a kábel, hogy megtűrje a rendszerébe. Voltam nála néhány nap múlva, és tényleg ocsmány, az általa jellemzett hangot hallottam én is.
Ekkor jutott eszembe az üzletvezető mondata: "több alkalommal is előfordul, hogy a vevő kéri a kábelhéj eltávolítását szerelés előtt"!
Addig győzködtem, míg a karácsony és újév közti ünnepekkor elmentem hozzá, és leoperáltuk a "kígyóbőrt" a kábelről!
Már az első akkordok felcsendülésekor vigyorogva néztünk össze! Hatalmasat változott a "kopasz" kábel hangja, mégpedig előnyére! Azóta, már bejáródott a kábel, és nagyon elégedett vele. Minap cseréltünk néhány napra, és az én rendszerembe is ugyanúgy teljesít, mint a saját GO4 kábelem! Tehát, bizonyított tény számomra (illetve barátom számára is), hogy egy kábelhéj is képes komoly változást okozni a kábel adta hanghordozásban!
Üdv: nebulo
Kábelezzünk
Kíváncsi lennék hányan használnak PVC köpennyel burkolt madzagokat. Vajon mind gyehennára való? Persze tudom, hogy létezik jobb alapanyag is erre a célra (pl. teflon), de azért jó volna tudni, hogy PVC és PVC között nincsenek e különbségek, úgy értem nincsenek e különféle adalékokkal "ötvözött" hibrid változatai. Már csak azért is vetem ezt fel, mert tapintásra és ránézésre is sokfélék. Némelyik matt, míg más fényes felületű (tömörebb, keményebb.) E mellett azon gondolkodtam, hogy a PVC vastagsága miként hathat a csomagolás alatt megbújó vezetőre, annak "hangjára" és tartósságára. Nehéz szakma ez...
(A neotech - de más márkát is említhetnék - kábelek egy részén pl. olyan fényes PVC (?) burkolat található, ami köszönő viszonyban sincs az ipari kábeleken tapinthatókkal. Lehet, hogy ez semmit nem jelent, de laikus szemmel nézve érdekes. )
.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5239
Kábelezzünk
Kívül miért ne lehetne PVC? A történet, akkor igaz ha a vezetővel közvetlenül érintkezik a PVC.
Valóban, a belső szigetelés fontosabb, mint a külső, de tapasztalatból tudom, hogy a külső pvc szigetelés lehántása után mennyivel életszerűbb lesz a hangzás...
- fülelek
- V.I.P.
Kábelezzünk
JBL hangfalhoz nálam bevált a Klotz LY225P, ez egy 2,5 mm-es sodrott réz kábel, métere van vagy 750,- Ft.
Amíg új, addig lehet, hogy elmegy, de egy-két év múlva már igen gyatra lesz.
Én ingyen sem használnám, legfeljebb ruhaszárításra
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 674
Kábelezzünk
Ezeket nézegettem idáig:
Supra Rondo 2×2.5 hangfalkábel vagy Gotham SPK 2*2.5....
Vagy ezek inkább felejtős cuccok???
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
Morotva
gotham nem, én másikat nem ismerem
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Kábelezzünk
Ezeket nézegettem idáig: Supra Rondo 2×2.5 hangfalkábel vagy Gotham SPK 2*2.5....
Vagy ezek inkább felejtős cuccok???
Üdv
Morotva
Megjelenítő:Tcl 65c735
Hifi: Denon Pma -600NE+ Wharfedale Diamond 12.2
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Kábelezzünk
A rocket 88 alattiakra értette az én olvasatomban.
Lehet, de a rocket 88 külső köpenye is PVC.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Kábelezzünk
Az általad írt AQ rocket 88 kábel vezetőjével közvetlenül érintkező anyag, Polyethylene (VPE Polyetilén Oxigén Diffuzió mentes). Csak a külső borítás PVC.
A rocket 88 alattiakra értette az én olvasatomban.
.
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Ha olyan kábelt választasz, amiben se kívül, se belül nincs pvc szigetelés...
Kívül miért ne lehetne PVC? A történet, akkor igaz ha a vezetővel közvetlenül érintkezik a PVC.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Na most levert a víz, a Kácsánál az audioquest rocket 88 alatt minden kábel idézem: külső köpeny pvc.
Az általad írt AQ rocket 88 kábel vezetőjével közvetlenül érintkező anyag, Polyethylene (VPE Polyetilén Oxigén Diffuzió mentes). Csak a külső borítás PVC.
Kábelezzünk
Na most levert a víz, a Kácsánál az audioquest rocket 88 alatt minden kábel idézem: külső köpeny pvc.
Ami nekem van az meg csak simán egyszerűen pvc, mondjuk nem volt drága. Kácsás.
Legyek optimista és mondjuk 3-4 év múlva csereérett egy ilyen kábel?
Vagy rendszer függő, nincs nagy hatása?
Komolyan egy világháborút egyszerűbb lezongorázni, mint ebben a Hi-fi izében lavírozni... :-)
Kábelezzünk
Ha olyan kábelt választasz, amiben se kívül, se belül nincs pvc szigetelés, (a pvc szigetelés alatt 1-2 év alatt korrodál a vezető, mert az oxigén diffundál a pvc-n)és belefér a büdzsédbe, nem tudsz nagyon mellélőni. pl. Kimber, VdH, Cardas, Ilyen gyártóktól nyugodtan lehet használt kábelt is venni, de a csatlakozók gyakran leharcolt állapotban vannak, ilyenkor csak a kábel ér valamit, újra kell dugózni. (vagy anélkül használni, megfelelő kontaktus kenő anyaggal kezelve)
A bikábelezést felejtsd el, de a csatlakozótáblán levő gyári fém lemez összeköttetéseket hajítsd el messzire, és tegyél helyettük a hangszórókábelből.
Amennyiben mondjuk nem üzletben veszem a kábelt,vagy nincs pontos infó, meglehet valahogy állapítani a szigetelés anyagát?
Kábelezzünk
Köszi a gyors választ!
Akkor nézek valamit az általad ajánlott gyártóktól!!!
- fülelek
- V.I.P.
Kábelezzünk
Helló!!
Tudnátok ajánlani valami "jobb" minőségű hangfalkábelt? (Kész kábel is jöhet)
Hangfalak jbl xti 80 ,az erősítő yamaha rxv 1600 ...
Kb 2x2.5m kell,ès 15-20 ezer ft a keret....
Üdv
Morotva
Ha olyan kábelt választasz, amiben se kívül, se belül nincs pvc szigetelés, (a pvc szigetelés alatt 1-2 év alatt korrodál a vezető, mert az oxigén diffundál a pvc-n)és belefér a büdzsédbe, nem tudsz nagyon mellélőni. pl. Kimber, VdH, Cardas, Ilyen gyártóktól nyugodtan lehet használt kábelt is venni, de a csatlakozók gyakran leharcolt állapotban vannak, ilyenkor csak a kábel ér valamit, újra kell dugózni. (vagy anélkül használni, megfelelő kontaktus kenő anyaggal kezelve)
A bikábelezést felejtsd el, de a csatlakozótáblán levő gyári fém lemez összeköttetéseket hajítsd el messzire, és tegyél helyettük a hangszórókábelből.
Kábelezzünk
Helló!!
Tudnátok ajánlani valami "jobb" minőségű hangfalkábelt? (Kész kábel is jöhet)
Hangfalak jbl xti 80 ,az erősítő yamaha rxv 1600 ...
Kb 2x2.5m kell,ès 15-20 ezer ft a keret....
Üdv
Morotva
Bizony! És ha kellőképpen babusgatod, alig marad majd el a hatmilliós rendszertől
Ezen jót röhögtem... De nem kéne bántani a hosszut, szerintem mindenki érti amit mondani akart. Baromi drága rendszereket lehet kábelekkel teljesen széthangolni és szólhatnak nagyon kellemesen (természetesen) olcsó rendszerek is.
Kábelezzünk
Bizony! És ha kellőképpen babusgatod, alig marad majd el a hatmilliós rendszertől
Ezen jót röhögtem... De nem kéne bántani a hosszut, szerintem mindenki érti amit mondani akart. Baromi drága rendszereket lehet kábelekkel teljesen széthangolni és szólhatnak nagyon kellemesen (természetesen) olcsó rendszerek is.
Kábelezzünk
Csak egy pár hozzászólást kell végigolvasnod és választ kapsz, majdnem minden kérdésedre. Éppen most ecsetelte hosszu fórumtárs, hogy még egy kis JVC ALL IN ONE rendszer is igényli a törődést.
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Kábelezzünk
Tudod banándugózni a frontot,csak ki kell pattintani az erősítő oldalán a csatlakozásnál azokat a kis fekete kupakokat. A többit viszont nem tudod banándugózni az erősítő oldali csatlakozás miatt.
Tüske alá való alátétből a legolcsóbb 5 forintba kerül, ui végszükség esetén ötforintost szoktak a tüske alá tenni.
A 160-250 ft/ méteres hangfal káblet gondold át. Nem kell 10000/ méterest venni,de a valamirevaló kábel 1500 körül kezdődik szvsz.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Kábelezzünk
újabb kérdés, ha banándugó, akkor abból van több nagyságú is ? nem az erősítőbe való csatlakozás a lényeges, hanem a kábel nagysága amit be tud fogadni, gondolok itt arra, másfeles belefér-e ? netán a 2,5mm-es ?
A Media M.ot - bár "hülyék azért nem vagyunk" - nem ajánlanám ha olcsó és tűrhető banándugót szeretnél venni.
Inkább itt nézelődj/érdeklődj... http://kacsa-audio.hu/webshop/home_audi ... 9?start=20
Ha elviszed a motyódat, fel is szerelik rá a választásod ha nem akarsz vele bajlódni.
A natúr beszorítás viszont mind ettől megkímél. Egy évben egyszer pedig blankolsz egy frisset...
.
Kábelezzünk
gondolom az oxigénmentes kábel az oxidálódás miatt kellene, de ha hébe hóba levágok a végéből a kábelnek akkor ugyan ott vagyok nem ? csak mert gondolom nem éppen a legolcsóbb az a kábel, bár még nem néztem meg én kb 250 ért vettem a frontba a 2,5mm-eset 160 ft fele van az 1,5mm-nek métere.
újabb kérdés, ha banándugó, akkor abból van több nagyságú is ? nem az erősítőbe való csatlakozás a lényeges, hanem a kábel nagysága amit be tud fogadni, gondolok itt arra, másfeles belefér-e ? netán a 2,5mm-es ?
bár ez csak kíváncsiság, mivel a frontot mindenképp banándugó nélkül tudom csak bekötni mind a hangfalba mind az erősítőbe, a többinél lenne érdekesség láttam médiába két banándugót 1400ft ért, az elég, vagy itt is van jelentősége a néhol horrorisztikus árba kerülő dugók között ?
Az a lemezke ami gyárilag benne van a frontba, az most is benne van, akkor gondolom tök mindegy hova kábelezem, ugyan azt az eredményt fogom kapni most..
Tüskére visszatérve, most anélkül van a földön, mivel parketta van és szép súlya van a frontnak, alátétet meg basztak hozzá adni, nem is értem... Szóval alátétet nem rég rendeltem az egyik fórumtagtól, csak kíváncsi voltam van e értelme...
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Nemrégiben vásároltam magamnak egy házimozi szettet, viszont mivel új nekem minden dolog ezzel kapcsolatosan, így felmerül milliónyi kérdés..
Csak egy pár hozzászólást kell végigolvasnod és választ kapsz, majdnem minden kérdésedre. Éppen most ecsetelte hosszu fórumtárs, hogy még egy kis JVC ALL IN ONE rendszer is igényli a törődést.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Nemrégiben vásároltam magamnak egy házimozi szettet, viszont mivel új nekem minden dolog ezzel kapcsolatosan, így felmerül milliónyi kérdés.. Első máris az, hogy van hozzá egy pioneer vsx 329k erősítőm http://sd.citilink.ru/items/5242/952418 ... _d04_b.jpg
Honnan tudom meg, hogy mekkora az a kábel nagyság amit betudok tenni a center illetve surrondhoz ?! Nem találtam se a hangfal leírásába se az erősítőébe.. persze tudom kérjek 10 fajta mintát aztán próbálgassam... de mégis honnan tudom ?!
Következő kérdésem az lenne, van jelentősége a banándugós megoldásnak ? Minőségben, hangzásban, bármiben ? Ha van, akkor megint csak az a kérdés, mekkorát tudok betenni az erősítőbe ? Vagy ezek fix méretek ?
Harmadik kérdésem az lenne, hogy a front hangfalon van 4 csatlakoztatási lehetőség, melyik mit jelent (magyarul mert én nem vagyok még akkora zseni mint ti ) és hova kéne alapjáratból kábeleznem ?
http://sd.citilink.ru/items/27728/66495 ... _v01_b.jpg
Én normál esetben a két felsőbe kábeleztem..
Aztán még egy kérdés, a tüske dolognak van érdemben jelentősége ? Lehet hallani a különbséget, vagy nem igazán ? (tüskével, illetve tüske nélkül)
Egyenlőre ennyi lenne, válaszotokat előre is köszönöm!
1, Kábel nagyság? Azaz milyen vastagságot fogad? Ha van otthon fúró szár készleted, nézd meg melyik fér bele a csatiba max, olvasd le a száráról a méretet, és tudni fogod mi max amit fogad. Egyébként a legtöbb kommersz hangfalkábel szerintem nem fog fennakadást okozni.
2, A banán dugózást én javasolnám esetedben, szabvány méret. Persze ha megblankolod a kábelvéget és jó erösen beszorítod, az is jó választás. (Idővel kicsit oxidálódik.)
3, Bikábelezhetők a dobozaid. Az alsó kettőt használnám (mély-közép) és jumperrel összekötném a felsőkkel. Valaki fordítva hallgatja, ahogy most te is...egy próbát megér. (Valszeg kis lemezkék kötik most össze őket, felejtős...de szólni fog így is.)
Kiptóbálhatod kettős kábelezéssel is.
4, Igen, van. Legtöbb esetben kedvező hatással van a hangzás tisztaságára. A hangokat jobban térből fogod hallani, persze ha az optimális elhelyezésre is oda figyelsz.
.