Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

kakaox írta:
2022.01.30., vas. 11:59
Sziasztok!
Van ez a MinorityClean nevű kis progi, amivel lehet még javítani a Windowsos gépek hangját.
Nekem nagyon bevált és megmondom őszintén egyből a rajongója lettem :-)
Nos, az a site ahonnan ez hivatalosan letölthető úgy tűnik bedöglött, viszont van valami más...
Hasonlónak tűnik mint az előbb említett, de ennek más a neve, MajiorityClean
Ezen az oldalon elérhető:
http://www.mics.ne.jp/~cdorya/MajiorityClean/

Esetleg van valaki aki már elmélyedt a témában?
Itt amit látok, hogy van egy "Rewrite_data_4_25_MC268_LE31_x64.7z" letölthető jelszóval védett
csomag, (jelszó:44,143,246,345)
A csomag többek között tartalmazza a MajiorityClean 268-as változatát,
amit gondoltam úgy kell használni mint az előd MinorityClean-t...

Látok egy RewriteData425.exe-t, amihez van egy kis súgó pdf állomány is (elég szikár),
abból annyit tudtam kihámozni, hogy elindítás után linkeld be a zenelejátszó progid könyvtárát
és ha újraíratod vele, akkor jobb lesz a hang.
Amit szeretnék kérdezni aki már elmélyedt a témában, hogy ezt jól tettem,
vagy máshogy kell ezt használni?!
Előre is köszönöm a segítséget!
Hát persze, tudod, hogy igen.............. :D
Délután ha jó neked segítek megoldani. Írok ha jó nekem kb. 4-5 körül.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 381

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Sziasztok!
Van ez a MinorityClean nevű kis progi, amivel lehet még javítani a Windowsos gépek hangját.
Nekem nagyon bevált és megmondom őszintén egyből a rajongója lettem :-)
Nos, az a site ahonnan ez hivatalosan letölthető úgy tűnik bedöglött, viszont van valami más...
Hasonlónak tűnik mint az előbb említett, de ennek más a neve, MajiorityClean
Ezen az oldalon elérhető:
http://www.mics.ne.jp/~cdorya/MajiorityClean/

Esetleg van valaki aki már elmélyedt a témában?
Itt amit látok, hogy van egy "Rewrite_data_4_25_MC268_LE31_x64.7z" letölthető jelszóval védett
csomag, (jelszó:44,143,246,345)
A csomag többek között tartalmazza a MajiorityClean 268-as változatát,
amit gondoltam úgy kell használni mint az előd MinorityClean-t...

Látok egy RewriteData425.exe-t, amihez van egy kis súgó pdf állomány is (elég szikár),
abból annyit tudtam kihámozni, hogy elindítás után linkeld be a zenelejátszó progid könyvtárát
és ha újraíratod vele, akkor jobb lesz a hang.
Amit szeretnék kérdezni aki már elmélyedt a témában, hogy ezt jól tettem,
vagy máshogy kell ezt használni?!
Előre is köszönöm a segítséget!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

d_dok írta:
2022.01.26., szer. 17:36
viri írta:
2022.01.26., szer. 11:19
d_dok írta:
2022.01.25., kedd 23:20
Sziasztok! Mit gondoltok, a modernebb processzor vagy a több mag (4 felett) hatással van a hangminőségre? Jelenleg i7-7700T-t használok audio-linux alatt. Érdemel lehet fejleszteni a 9. generációra, pl. egy i5-9400f-re?
Én ha egy i7-7700T-t használnék a gépemben, és úgy érezném, hogy lehetne még előre lépni a hangban, akkor nem a procit cserélném még újabbra, hanem végig gondolnám, hogy mi a leggyengébb láncszem. Nem ismerem a rendszered, de nehéz elképzelni, hogy ez az i7-es proci lenne az. Gondolom hogy jobban örülsz olyan konkrét válasznak amit az előbb kaptál, de hátha ez is segítség, talán ezt is érdemes átgondolni, hogy nem mindenképpen ebbe az irányba kell indulni.
Igazad van, szerintem sem feltétlenül ez az elsődleges irány, éppen ezért próbálom kideríteni, hogy érdemes-e foglalkozni a kérdéssel.
Amin már túlvagyok: többkörös analóg táp (Mzperx), PPA V6 USB és órajelezett i350 hálózati kártya (mindkettő az analóg tápról járatva), Audio-linux RAM-ból futtatva. A processzor 1.9 GHz-en jár, a RAM-ok 800 MHz-en. Most költözik a rendszer egy Streacom házba, ami Vibra-R rezgéscsillapítókon ül majd.
Akkor jól kimaxolod :)
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

d_dok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: d_dok »

viri írta:
2022.01.26., szer. 11:19
d_dok írta:
Sziasztok! Mit gondoltok, a modernebb processzor vagy a több mag (4 felett) hatással van a hangminőségre? Jelenleg i7-7700T-t használok audio-linux alatt. Érdemel lehet fejleszteni a 9. generációra, pl. egy i5-9400f-re?
Én ha egy i7-7700T-t használnék a gépemben, és úgy érezném, hogy lehetne még előre lépni a hangban, akkor nem a procit cserélném még újabbra, hanem végig gondolnám, hogy mi a leggyengébb láncszem. Nem ismerem a rendszered, de nehéz elképzelni, hogy ez az i7-es proci lenne az. Gondolom hogy jobban örülsz olyan konkrét válasznak amit az előbb kaptál, de hátha ez is segítség, talán ezt is érdemes átgondolni, hogy nem mindenképpen ebbe az irányba kell indulni.
Igazad van, szerintem sem feltétlenül ez az elsődleges irány, éppen ezért próbálom kideríteni, hogy érdemes-e foglalkozni a kérdéssel.
Amin már túlvagyok: többkörös analóg táp (Mzperx), PPA V6 USB és órajelezett i350 hálózati kártya (mindkettő az analóg tápról járatva), Audio-linux RAM-ból futtatva. A processzor 1.9 GHz-en jár, a RAM-ok 800 MHz-en. Most költözik a rendszer egy Streacom házba, ami Vibra-R rezgéscsillapítókon ül majd.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

d_dok írta:
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 542

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Elmo írta:
2022.01.26., szer. 10:18
d_dok írta:
Nem gondoltam volna de jelentős eltérés van a processzorok hangra gyakorolt hatása közt. Én (is) azt vettem észre, hogy feljebb lépkedve Intel vonalon, egyre kevesebb lesz a basszus és a dinamika, egyúttal nő a szofisztikáltság, a jelenlétérzet és a színpad mérete.
Én ezt részben betudom az alaplapok közti különbségnek is, persze ha ez a kompnens is másik lesz. Egy felső(bb) kategóriás alaplapon jóval komolyabb a tápellátás is, mint egy belépő szintűn, ez biztosan jelenthet különbséget.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

d_dok írta:
Nem gondoltam volna de jelentős eltérés van a processzorok hangra gyakorolt hatása közt. Én (is) azt vettem észre, hogy feljebb lépkedve Intel vonalon, egyre kevesebb lesz a basszus és a dinamika, egyúttal nő a szofisztikáltság, a jelenlétérzet és a színpad mérete.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

d_dok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: d_dok »

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 74

Hozzászólás Szerző: bezse »

bezse írta:
2022.01.06., csüt. 17:47
Kisebb az "étvágya" mint a klasszikus hypervisoroknak (VMware / MS HyperV), persze a tudása is szerényebb, de pár VM-re otthoni környezetbe tökéletes lesz.
Erre kerül a Roon (teszek egy próbát egy virtualizált ROCK installal) és a Plex Media Server is.

Korábban komolyabb szerveren futtattam már virtualizálva Roon Servert, de azt a szervert egyéb okok miatt leépítettem.
El is készültem, 5db konténert futtatok a gazdagépen, ami egy Dell OptiPlex 3060 Micro

DSD128 lejátszás egy zónában és némi Parametric EQ mellett
7,7x processing speed
Host: 8% CPU
Konténer: 23-24% vCPU

A hangminőségben nem érzek változást az eddigi natív Synology illetve Docker konténer verzióhoz képest.

NAGYON (!!!) elégedett vagyok :)

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
2022.01.06., csüt. 16:02
A Proxmoxot nem ismertem eddig. Hogy került kiválasztásra?
Kisebb az "étvágya" mint a klasszikus hypervisoroknak (VMware / MS HyperV), persze a tudása is szerényebb, de pár VM-re otthoni környezetbe tökéletes lesz.
Erre kerül a Roon (teszek egy próbát egy virtualizált ROCK installal) és a Plex Media Server is.

Korábban komolyabb szerveren futtattam már virtualizálva Roon Servert, de azt a szervert egyéb okok miatt leépítettem.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3153
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

berenyizs írta:
2022.01.06., csüt. 11:06
alto írta:
2021.12.29., szer. 19:18
Én most konfiguráltam át a Roon rendszerem. Eddig egy Intel NUC-on futott a Roon Rock, Synology DS415Play-en voltak a zenék, a lejátszók pedig Luminok.
A NAS-t hatévente szoktam cserélni, így lett egy DS420+ 6GB RAM-al, 2 magos Intel Celeron CPU-val, ezen már elfut a Roon Core (szigorúan SSD-n). Voltak kétségeim, hogy mennyire lesz ez működőképes, de pozitivan csalódtam. Élményre pont ugyanolyan gyors és stabil a Roon kliens mint amikor még az a jóval izmosabb Intel NUC-on futott Roon Server. Sőt, a zenekönytár feltérképezése határozottan gyorsabb lett, nyilván annak köszönhetően, hogy minden a NAS-on belül történik, nem a hálózatról éri el az könytárakat. Alap DSP funkciók is működenek (pl. egyszerű parametrikus EQ), persze egy komoly számítási kapacitást igénylő DSD512 felkonverziót ki sem próbáltam, az egy Celeronnal reménytelen, de nincs is ilyesmire szükségem. Van néhány DSD512 felvétel a NAS-on, egyedül ezzel tudtam megfektetni a Roon-t egy Lumin D2 esetén, az ugyanis DSD128-at tud maximum, ilyenkor a Roon automatikus konverziót végez, na ez már sok volt a DS420+-nak, felugrott 100%-ra a CPU terhelés, és elkezdett szaggatni a lejátszás. DSD256-al már nem volt gond. Összeségében jó lesz így, az Intel NUC hamarosan eladósorba kerül.
Én pedig pont az ellenkező irányba haladok.
A Synology DS920+-on futtattam Docker konténerben a Roon Servert.
Most építem a mini PC-t, amire Proxmox kerül, arra pedig (többek közt) a Roon Server.
A Synology marad hálózati tároló.
A Proxmoxot nem ismertem eddig. Hogy került kiválasztásra?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
2021.12.29., szer. 19:18
Én most konfiguráltam át a Roon rendszerem. Eddig egy Intel NUC-on futott a Roon Rock, Synology DS415Play-en voltak a zenék, a lejátszók pedig Luminok.
A NAS-t hatévente szoktam cserélni, így lett egy DS420+ 6GB RAM-al, 2 magos Intel Celeron CPU-val, ezen már elfut a Roon Core (szigorúan SSD-n). Voltak kétségeim, hogy mennyire lesz ez működőképes, de pozitivan csalódtam. Élményre pont ugyanolyan gyors és stabil a Roon kliens mint amikor még az a jóval izmosabb Intel NUC-on futott Roon Server. Sőt, a zenekönytár feltérképezése határozottan gyorsabb lett, nyilván annak köszönhetően, hogy minden a NAS-on belül történik, nem a hálózatról éri el az könytárakat. Alap DSP funkciók is működenek (pl. egyszerű parametrikus EQ), persze egy komoly számítási kapacitást igénylő DSD512 felkonverziót ki sem próbáltam, az egy Celeronnal reménytelen, de nincs is ilyesmire szükségem. Van néhány DSD512 felvétel a NAS-on, egyedül ezzel tudtam megfektetni a Roon-t egy Lumin D2 esetén, az ugyanis DSD128-at tud maximum, ilyenkor a Roon automatikus konverziót végez, na ez már sok volt a DS420+-nak, felugrott 100%-ra a CPU terhelés, és elkezdett szaggatni a lejátszás. DSD256-al már nem volt gond. Összeségében jó lesz így, az Intel NUC hamarosan eladósorba kerül.
Én pedig pont az ellenkező irányba haladok.
A Synology DS920+-on futtattam Docker konténerben a Roon Servert.
Most építem a mini PC-t, amire Proxmox kerül, arra pedig (többek közt) a Roon Server.
A Synology marad hálózati tároló.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

fapaci írta:
2021.12.29., szer. 09:19
zbiro32 írta:
2021.12.28., kedd 20:56
Viszont még mindig van két gond:
A hálózat rendezésén túl javaslom neked, törekedj rá, hogy a Roon Rock-ot futtató gép közvetlenül férjen hozzá a zenéidhez. Rakj bele egy kellő méretű tárolót, engedd, hogy azt kedve szerint formázza, majd másold oda a zenéidet. A Roon el fog szórakozni egy ideig a katalogizálással, de ezzel nincs dolgod, csak ki kell várni. Az audio PC legyen beállítva végpontként, így csak kijátszó gépként vesz részt a lejátszási folyamatban. A vezérlő felületet az audio PC-den, vagy bármilyen más eszközön is eléred, a főbb feladatokat a Rock szerver végzi, az audio PC-d felszabadul a file-kezelés alól, a hálózati adatforgalom is csökken. Elvileg így használod ki a Roon legtöbb előnyét.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

zbiro32 írta:
A hálózat rendezésén túl javaslom neked, törekedj rá, hogy a Roon Rock-ot futtató gép közvetlenül férjen hozzá a zenéidhez. Rakj bele egy kellő méretű tárolót, engedd, hogy azt kedve szerint formázza, majd másold oda a zenéidet. A Roon el fog szórakozni egy ideig a katalogizálással, de ezzel nincs dolgod, csak ki kell várni. Az audio PC legyen beállítva végpontként, így csak kijátszó gépként vesz részt a lejátszási folyamatban. A vezérlő felületet az audio PC-den, vagy bármilyen más eszközön is eléred, a főbb feladatokat a Rock szerver végzi, az audio PC-d felszabadul a file-kezelés alól, a hálózati adatforgalom is csökken. Elvileg így használod ki a Roon legtöbb előnyét.

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 157

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

robi20064 írta:
2021.12.28., kedd 23:01
zbiro32 írta:
2021.12.28., kedd 22:50
robi20064 írta:
2021.12.28., kedd 22:37

Ha jol ertelmezem akkor csak abban az esetben vagy elegedett a kapott hanggal amikor a Lenovo-ra (ROCK) van dugva USB-n vagy mSATA-n keresztul a zene.

Az hogy az Audio PC-rol miert nem, az talan konnyebben megindokolhato. Feltetelezve hogy ilyenkor az Audio PC a Roon Bridge es a zenek forrasa is, ez ket felesleges folyamattal terheli a lejatszast. Egyreszt az Audio PC-ben levo HDD vagy SSD aktiv lesz, masreszt folyamatos ketiranyu halozati kommunikacio lesz a ROCK es az Audio PC kozott mivel utobbi elkuldi a zenet elobbinek, majd az "feldolgozza" es visszakuldi a Roon Bridge-nek. Hogy ez cpu/memoria/halozat es az ezekbol fakado zaj miatt mennyiben valtoztat a kapott hangon az az Audio PC megepitesetol es komponenseitol fugg.

A NAS-rol valo lejatszas mar joval erdekesebb, ott a halozati komponensek minosege lehet befolyasolo tenyezo. Azt lehet tudni hogy milyen NAS es mi a pontos halozati topologia? Minden a Huawei router-re van rakotve kozvetlenul?
A Nas egy Zyxel 326 ( Régebbi típus), a hálózat bonyolultabb, a lakás mérete miatt 3 db Huawei router van hálózatba kapcsolva. A Lenovo, és az AudioPC ugyanarra a routerre van csatlakoztatva, a NAS egy másik routerre csatlakozik.
A két router LAN kábellel csatlakozik egymáshoz.
Es hogyan van beallitva a harom router, ketto belole bridge modban van? A routerek kozott sima muanyag csatlakozos cat5/6 utp kabelek vannak?

Amennyiben a NAS-rol valo lejatszas a cel, en elso korben vennek ket atlagos TP-Link ri45/optikai media konvertert es/vagy lecserelnem legalabb a Lenovo/Audio PC kozos router-et egy SFP-s Mikrotik-re.
Igen, két router között "mezei" kábel van. A Mikrotik routert megpróbálom, köszönöm a tippet.
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég

robi20064 írta:
2021.12.28., kedd 22:37
zbiro32 írta:
zbiro32 írta:
2021.12.05., vas. 20:11
Egy kérdésem lenne a nálam tapasztaltabbakhoz.
Az aláírásomban szereplő eszközökkel hallgatok zenét PC-ről.
Software környezet: Dual boot--Win10 Pro (AudioPhil Optimizer), de főleg Win Server 2019 ( AudioPhil Optimizer)

A Win Server 2019 alatt a Roon egy "mosott rongy" hatását kelti, a Jriver sokkal jobb, de még a Foobar is...
Ugyanaz a sorrend a Win10 Pro alatt is, de itt azért nincs annyira jelentős különbség.
Korábban már volt Roon előfizetésem, akkor sem voltam elájulva tőle, most ismét próbálkozom.

Az igazi kérdés az, hogy érdemes ezek után befektetnem egy dual PC konfigurációba?
Javít annyira a hangon?
Tudom, hogy itt a tagok 99%-a a Roon-ra esküszik, de nálam pontosan fordított a sorrend, azért kérdezem...

A mostani állapot szerint nagyon nagy az előny a Jriver, és a Foobar javára...

Valakinek van ilyen irányú tapasztalata?
Megfogadva a nálam tapasztaltabb fórumtagok tanácsát, nem adtam fel ezt a Roon proiektet.

Kiindulópont-- Roon Win10 Pro és Win Server 2019 ( Mindkettő Audiophile Optimizer-el)--Rosszabb, mint a JRiver 28.

Utólag:
Telepítettem a Roon ROCK vezérlőt egy Lenovo Thinkcentre mini PC-re ( Intel Core I5 6-os generáció) és a dolgok helyreálltak. Megjött a tér, a dinamika, nagyjából minden.
Most már jobban szól, mint a Jriver bármelyik verziója.

A konfiguráció a következő:
Thinkcentre Core I5 Roon ROCK--Huawei router (2020 Model) -AudioPC Roon Bridge ( Lineáris tápok, MZperX USB stb).

1. A zenéim ( kb 6TB) az audio PC-men vannak, a Roon viszont csak addig "szolgáltat" nagyon jó minőséget, amíg "egyedül játszik"--Magyarul, amíg USB-ről, vagy egy másodlagos MSata lemezről játszik le.
Hogyha, hálózati NAS-ról, vagy a fentebb említett AudioPC, ről kapja a zenéket, akkor sokkal gyengébben zenél.
A két PC-t egy Huawei router köti össze ( 2020-as Modell)-árnyékolt jó minőségű CAT6 kábellel ( kb. 1 méter)

A kérdésem az lenne, hogy valaki már találkozott ezzel a jelenséggel?

A második negatívum az, hogy a második merevlemezt a Roon mindenképpen formázni akarja, tehát nem lehet pl. egy zenével megtöltött lemezt betenni, mert az mindenképpen törlődni fog--Ki lehet ezt valahogyan kerülni?
Ha jol ertelmezem akkor csak abban az esetben vagy elegedett a kapott hanggal amikor a Lenovo-ra (ROCK) van dugva USB-n vagy mSATA-n keresztul a zene.

Az hogy az Audio PC-rol miert nem, az talan konnyebben megindokolhato. Feltetelezve hogy ilyenkor az Audio PC a Roon Bridge es a zenek forrasa is, ez ket felesleges folyamattal terheli a lejatszast. Egyreszt az Audio PC-ben levo HDD vagy SSD aktiv lesz, masreszt folyamatos ketiranyu halozati kommunikacio lesz a ROCK es az Audio PC kozott mivel utobbi elkuldi a zenet elobbinek, majd az "feldolgozza" es visszakuldi a Roon Bridge-nek. Hogy ez cpu/memoria/halozat es az ezekbol fakado zaj miatt mennyiben valtoztat a kapott hangon az az Audio PC megepitesetol es komponenseitol fugg.

A NAS-rol valo lejatszas mar joval erdekesebb, ott a halozati komponensek minosege lehet befolyasolo tenyezo. Azt lehet tudni hogy milyen NAS es mi a pontos halozati topologia? Minden a Huawei router-re van rakotve kozvetlenul?
A Nas egy Zyxel 326 ( Régebbi típus), a hálózat bonyolultabb, a lakás mérete miatt 3 db Huawei router van hálózatba kapcsolva. A Lenovo, és az AudioPC ugyanarra a routerre van csatlakoztatva, a NAS egy másik routerre csatlakozik.
A két router LAN kábellel csatlakozik egymáshoz.
KEF LS 50 Wireless

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

sitQ írta:
2021.12.27., hétf. 13:21
Sziasztok!

Audiophilestyle fórumon akadtam egy topikra, ahol lépésről lepésre bemutatja a szerző, hogy kell építeni audio pc-hez lineáris tápegységet. Jelen esetben egy Taiko dc-atx konverterhez.
Ez lenne az:
https://audiophilestyle.com/forums/topi ... nt-1174578

Vannak itt a fórumon írástudók e téren. “Szakmai szemmel” ti ezt milyennek látjátok?
Igen, a minap építettem ilyesmit az egyik fórumtársnak, csak lényegesen jobb alkatrészekből (mondjuk több ilyen nem nagyon fog épülni):
2A0E1C58-7FE7-46CA-B24E-69C32F464605.jpeg
2A0E1C58-7FE7-46CA-B24E-69C32F464605.jpeg (4.07 MiB) Megtekintve 3061 alkalommal
0820E563-C6E6-4698-971F-F5DE24AB91FF.jpeg
0820E563-C6E6-4698-971F-F5DE24AB91FF.jpeg (3.71 MiB) Megtekintve 3061 alkalommal
F7180470-1722-4A4D-B59C-10CD422EC015.jpeg
F7180470-1722-4A4D-B59C-10CD422EC015.jpeg (3.5 MiB) Megtekintve 3061 alkalommal
B5CAEA9C-C957-4F3B-B3D6-5964559B400F.jpeg
B5CAEA9C-C957-4F3B-B3D6-5964559B400F.jpeg (4.39 MiB) Megtekintve 3061 alkalommal
909305A1-B799-4928-95D3-D1626EF1E6E9.png
909305A1-B799-4928-95D3-D1626EF1E6E9.png (3.74 MiB) Megtekintve 3061 alkalommal

Lényeges segítség, hogy a Taiko DC-DC konverternek csak egyetlen tápfeszre van szüksége, és nem kell stabilizáltnak lennie, hiszen az épp azt csinálja, hogy előállítja a szükséges alaplapi feszültségeket.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég

zbiro32 írta:
2021.12.05., vas. 20:11
Egy kérdésem lenne a nálam tapasztaltabbakhoz.
Az aláírásomban szereplő eszközökkel hallgatok zenét PC-ről.
Software környezet: Dual boot--Win10 Pro (AudioPhil Optimizer), de főleg Win Server 2019 ( AudioPhil Optimizer)

A Win Server 2019 alatt a Roon egy "mosott rongy" hatását kelti, a Jriver sokkal jobb, de még a Foobar is...
Ugyanaz a sorrend a Win10 Pro alatt is, de itt azért nincs annyira jelentős különbség.
Korábban már volt Roon előfizetésem, akkor sem voltam elájulva tőle, most ismét próbálkozom.

Az igazi kérdés az, hogy érdemes ezek után befektetnem egy dual PC konfigurációba?
Javít annyira a hangon?
Tudom, hogy itt a tagok 99%-a a Roon-ra esküszik, de nálam pontosan fordított a sorrend, azért kérdezem...

A mostani állapot szerint nagyon nagy az előny a Jriver, és a Foobar javára...

Valakinek van ilyen irányú tapasztalata?
Megfogadva a nálam tapasztaltabb fórumtagok tanácsát, nem adtam fel ezt a Roon proiektet.

Kiindulópont-- Roon Win10 Pro és Win Server 2019 ( Mindkettő Audiophile Optimizer-el)--Rosszabb, mint a JRiver 28.

Utólag:
Telepítettem a Roon ROCK vezérlőt egy Lenovo Thinkcentre mini PC-re ( Intel Core I5 6-os generáció) és a dolgok helyreálltak. Megjött a tér, a dinamika, nagyjából minden.
Most már jobban szól, mint a Jriver bármelyik verziója.

A konfiguráció a következő:
Thinkcentre Core I5 Roon ROCK--Huawei router (2020 Model) -AudioPC Roon Bridge ( Lineáris tápok, MZperX USB stb).

1. A zenéim ( kb 6TB) az audio PC-men vannak, a Roon viszont csak addig "szolgáltat" nagyon jó minőséget, amíg "egyedül játszik"--Magyarul, amíg USB-ről, vagy egy másodlagos MSata lemezről játszik le.
Hogyha, hálózati NAS-ról, vagy a fentebb említett AudioPC, ről kapja a zenéket, akkor sokkal gyengébben zenél.
A két PC-t egy Huawei router köti össze ( 2020-as Modell)-árnyékolt jó minőségű CAT6 kábellel ( kb. 1 méter)

A kérdésem az lenne, hogy valaki már találkozott ezzel a jelenséggel?

A második negatívum az, hogy a második merevlemezt a Roon mindenképpen formázni akarja, tehát nem lehet pl. egy zenével megtöltött lemezt betenni, mert az mindenképpen törlődni fog--Ki lehet ezt valahogyan kerülni?
KEF LS 50 Wireless

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég

La_Valse írta:
2021.12.27., hétf. 18:39
sitQ írta:
Sziasztok!

Audiophilestyle fórumon akadtam egy topikra, ahol lépésről lepésre bemutatja a szerző, hogy kell építeni audio pc-hez lineáris tápegységet. Jelen esetben egy Taiko dc-atx konverterhez.
Figyelemre méltó az egyenirányító, mely nem tartalmaz hagyományos diódákat, helyette vezérelt
MOSFET tranyókból van felépítve a híd. Egy román cég csinálja, megkéri az árát: nettó 39 euro.
Azért ez egy ilyen innovatív egyenirányítóval szerelt 0-15V-os tápegység Max 4A terhelhetőséggel.
https://evotronix.eu/main/

Szerintem nettó 73 Euro-ért nem drága ( Zeno MK II) főleg, hogyha figyelembe vesszük, hogy megoldja a lineáris tápegységek egyik alapvető gondját--Itt nincs ( vagy minimális) a null átmeneti kapcsoláskor keletkező zaj.
KEF LS 50 Wireless

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

sitQ írta:
Sziasztok!

Figyelemre méltó az egyenirányító, mely nem tartalmaz hagyományos diódákat, helyette vezérelt
MOSFET tranyókból van felépítve a híd. Egy román cég csinálja, megkéri az árát: nettó 39 euro.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

sitQ írta:
Sziasztok!

Ez lenne az:

Vannak itt a fórumon írástudók e téren. “Szakmai szemmel” ti ezt milyennek látjátok?
Én szeretem az ilyen klasszikus felépítésű tápokat, viszonylag egyszerű kapcsolás, Greatz híd egy dupla Pi tagos fojtóterkercses szűréssel, egyszerű de hatékony. Manapság ritkán használják a fojtók magas ára, és nagy tömege miatt. Nem nagyon lehet vele mellélőni, a minőség az alkatrészek (elsősorban a kondik és a Greatz híd) minőségén múlik, ezeken nem szabad sprórolni. A megépítés minősége pedig tanítani való.
BARTIMEX AUDIO Honlap

sitQ
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: sitQ »

Sziasztok!

Ez lenne az:

tutinet1
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: tutinet1 »

Quetz írta:
2021.12.25., szomb. 09:12
sutemenyx írta:
2021.12.09., csüt. 13:57
Jajj ne már! Próbáltam egy kérdést felvetni, hátha kiderül valami, hogy mi történik egy vagy több switch berakásakor. Lehetnének ezzel kapcsolatban érvek. Esetleg ha valaki mért vagy hálózati analizált, akkor annak az adatai, tapasztalatok, stb.
A harmadik minőséget befolyásoló tényező a DAC/végfok eszközbe a fémes összeköttetéseken keresztül beszivárgó zaj, de az már nem hálózat specifikus probléma. A cisco ccna tananyag régen külön kitért erre, hogy épületek között optikai összeköttetést kell használni, mert a két épület között lehet potenciál különbség, ami hibákat okozhat a hálózati átvitelben. Egy lakásban ez ismét nem probléma forrás.
Igen, emiatt van DIGI 1000 FTTH-m.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

sutemenyx írta:
2021.12.09., csüt. 13:57
Jajj ne már! Próbáltam egy kérdést felvetni, hátha kiderül valami, hogy mi történik egy vagy több switch berakásakor. Lehetnének ezzel kapcsolatban érvek. Esetleg ha valaki mért vagy hálózati analizált, akkor annak az adatai, tapasztalatok, stb.
Egy évtizednyi VOIP üzemeltetés alapján hálózati szempontból két ellensége van a hangnak: a jitter és a csomagvesztés. A klasszikus VOIP UDP csomagok küldésével operál, ahol nincs újraküldés, ezért csomagvesztés esetén a hang felkeményedik, zöngéssé válik. Ez a leggyakoribb hiba. A jitter elhanyagolható, mert minden eszköz/program buffereli a beérkező hangot és a beállított codecnek megfelelően küldi tovább a DAC-nak.
Otthoni környezetben pedig csak akkor van csomagvesztés, ha sérült a hálózat, vagy elromlik egy switch, ami gyakran egy kikapcs/bekapcs mozdulattal javítható.

A harmadik minőséget befolyásoló tényező a DAC/végfok eszközbe a fémes összeköttetéseken keresztül beszivárgó zaj, de az már nem hálózat specifikus probléma. A cisco ccna tananyag régen külön kitért erre, hogy épületek között optikai összeköttetést kell használni, mert a két épület között lehet potenciál különbség, ami hibákat okozhat a hálózati átvitelben. Egy lakásban ez ismét nem probléma forrás.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

tsilver2 írta:
2021.12.22., szer. 19:06
Zenei videók lejátszásához, USB DAC-on keresztül melyik a legjobb lejátszó program win 11 alatt?
Próbáld ki a Kodi-t, gondolom fut Win11 alatt. Van wasapi támogatása.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”