Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

istvan01 írta:
2022.12.16., pén. 22:22

Nekem CA851N és mindkét Cambrigge appal tudom zenélni a squeeze szerveren feladott zenekönyvtárakat, borítóképekkel együtt. Annak ellenére, hogy a squeeze szerver nem látja a CA851N-et. Semmi plusz matatás nem kellett hozzá.
Örülök hogy gond nélkül megy!
A szkvízszerver mindennel IS kommunikál (meg ha nem is jelzi hogy latja).
Jól megszerelt program (és nagyon személyreszabható), igaz kell hozzá gyakorolni hogy mindent belöjjön az ember, de ha megvan akkor nagyon stabil és jó!
Nállam jelenleg nem megy a dolog, matatni kell!
Köszönöm!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3464

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Doky írta:
2022.12.15., csüt. 22:37
Tisztelt hölgyek és urak!
Megkérdem itt is!
Adott egy CA Minx Xi mindenes.
És elakadtam app ill. szerver ügyileg!
A lejátszás csak hálózatról menne (pc, vinyó, pen), spoty, tidal nem játszik!
A pc-n a Minimal server (esetleg Logitech media server) fut.
Eddig Pioneer készülékkel, saját app-al futott tökéletesen (stabilan, jó minőségben)!
Androidos app játszik ill játszana.
A Cambridge Connect gyakorlatilag alkalmatlan bármire is!
Vagy van valami okosság?
Segítsetek mert megakadtam!
Sajnos vakegér vagyok és nem látom a kijelzőt 3-4 m-ről és így elég lutri a dolog!
Akinek van ötlete, tapasztalata az vagy itt vagy privátba írja meg kérem!
Köszönöm!
IMG_20221214_122141.jpg
Nekem CA851N és mindkét Cambrigge appal tudom zenélni a squeeze szerveren feladott zenekönyvtárakat, borítóképekkel együtt. Annak ellenére, hogy a squeeze szerver nem látja a CA851N-et. Semmi plusz matatás nem kellett hozzá.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Lajos1966 írta:
2022.12.16., pén. 13:36
Esetleg Bubble Upnp?
Ez egy android app.Van ingyenes és fizetős (kb.1000 Ft) verziója.Személy szerint a fizetős jobban megéri.
Én Pio N50A-hoz használom.Megy a pc-ről (Foobar),megy a Tidal és a telón lévő nem kis zenetár tökletesen.
Köszönöm, utána nézek és holnap kipróbálom!

Ma ismét szaladtam pár kört de nem megy!
Tehát a Sztímmedzsik csak köröz de nem leli a készüléket (se lan, se wifi) semelyik készüléket kiválasztva.
Próbáltam úgy hogy éppen ment lejátszás, hátha akkor megleli ha már van adatforgalom, de nem!
Ha távval elindítok mondjuk egy mappa tartalmát (pl egy album, válogatás) akkor tovább léptetni és pl hangerőt változtatni tudok a Connect appal,, sőt még a szerver progiban is tudok keresni, meg is nyitja a könyvtárakat, mappákat, de elindítani nem indít el sennit, és ennyi!
Tehát olyan mintha valamiért a Connect app nem lenne kompatibilis a készülékkel.
Próbáltam több droiddal (más más rendszer) de nem megy se régebbin, sem droid 11-en.
Kicsit megkergettem és érdekes módon semmi langyosodás nem volt több óra zenehallgatás után sem (volt hogy majdnem teljes hangerőn ment, de itt már torzítás tapasztalható).
Köszönöm a segítséget és továbbra is várom az ötleteket, tapasztalatokat!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Doky írta:
2022.12.15., csüt. 22:37
Megkérdem itt is!
Eddig Pioneer készülékkel, saját app-al futott tökéletesen (stabilan, jó minőségben)!
Vagy van valami okosság?
Sajnos vakegér vagyok és nem látom a kijelzőt 3-4 m-ről és így elég lutri a dolog!
Köszönöm!
IMG_20221214_122141.jpg
Esetleg Bubble Upnp?
Ez egy android app.Van ingyenes és fizetős (kb.1000 Ft) verziója.Személy szerint a fizetős jobban megéri.
Én Pio N50A-hoz használom.Megy a pc-ről (Foobar),megy a Tidal és a telón lévő nem kis zenetár tökletesen.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Megkérdem itt is!
Vagy van valami okosság?
Köszönöm!
IMG_20221214_122141.jpg
IMG_20221214_122141.jpg (235.54 KiB) Megtekintve 2715 alkalommal

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

alto írta:
2022.12.14., szer. 15:51
Palm írta:
2022.12.14., szer. 15:03
alto írta:
2022.12.14., szer. 13:56

Számtalan különböző minőségű és árú készülék létezik ezekre a célokra (alternatívából viszont definíció szerint mindig csak egy van :D ), még egy szimpla felsorolás és túl hosszú lenne ide. Én személy szerint zenére Lumint, filmre Dune-t használok.
Mivel számomra ez egy új terület, ezért van több kérdésem is, mely furcsának tűnhet (de informálódás alapján tanulunk). Csapjunk is a lecsóba. ;)
Mi a különbség egy Dune Ultra Vision 4K és egy Dune HD Real Vision 4K között? Most olyanokat leszámítva, hogy az egyikben van HDD hely, a másikra csak csatlakoztatható HDD. DAC-ot tartalmaz az egyik, míg a másik nem.
Mi a helyzet, ha nem kell nekem beépített DAC és fejhallgató rész sem? HDMI-n csak "adja le"' a hangot és a képet és a házimozi erősítő majd teszi a dolgát? Házimozi erősítőmben van DAC és fejhallgató kimenet is.
A Real Visionben is van DAC, csak vacak, az Ultra Visionben pedig egy komolyabb DAC van, XLR kimenetet is van, tápegység is komolyabb. Ahogy egyébként a szeparált CD futómű/DAC kombóknál sem mindegy a futómű minősége, egy streamer futómű is befolyásolja a hangot. Viszont ha az a cél, hogy HDMI-n küld át a hangot egy házimozi erősítőbe, akkor kb. mindegy, sem a HDMI kapcsolat, sem a házimozi erősítő nem igazán alkalmas komolyabb hangminőség elérésére. Ebben az esetben a médialejátszó funkcionalítása alapján érdemes választani.
Köszönöm az infót!
Akkor a Dune HD Real Vision 4K megfelel számomra.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Palm írta:
2022.12.14., szer. 15:03
alto írta:
Palm írta:
2022.12.14., szer. 13:40

Ha két külön készülék lenne (1 audió, 1 videó célra), akkor milyen alternatívák lennének?
Számtalan különböző minőségű és árú készülék létezik ezekre a célokra (alternatívából viszont definíció szerint mindig csak egy van :D ), még egy szimpla felsorolás és túl hosszú lenne ide. Én személy szerint zenére Lumint, filmre Dune-t használok.
Mivel számomra ez egy új terület, ezért van több kérdésem is, mely furcsának tűnhet (de informálódás alapján tanulunk). Csapjunk is a lecsóba. ;)
Mi a különbség egy Dune Ultra Vision 4K és egy Dune HD Real Vision 4K között? Most olyanokat leszámítva, hogy az egyikben van HDD hely, a másikra csak csatlakoztatható HDD. DAC-ot tartalmaz az egyik, míg a másik nem.
Mi a helyzet, ha nem kell nekem beépített DAC és fejhallgató rész sem? HDMI-n csak "adja le"' a hangot és a képet és a házimozi erősítő majd teszi a dolgát? Házimozi erősítőmben van DAC és fejhallgató kimenet is.
A Real Visionben is van DAC, csak vacak, az Ultra Visionben pedig egy komolyabb DAC van, XLR kimenetet is van, tápegység is komolyabb. Ahogy egyébként a szeparált CD futómű/DAC kombóknál sem mindegy a futómű minősége, egy streamer futómű is befolyásolja a hangot. Viszont ha az a cél, hogy HDMI-n küld át a hangot egy házimozi erősítőbe, akkor kb. mindegy, sem a HDMI kapcsolat, sem a házimozi erősítő nem igazán alkalmas komolyabb hangminőség elérésére. Ebben az esetben a médialejátszó funkcionalítása alapján érdemes választani.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Palm írta:
alto írta:
2022.12.14., szer. 12:06
Palm írta:
2022.12.14., szer. 10:40
Olyan készüléket tudnátok ajánlani, amire lehet adattárolót csatlakoztatni és hálózati médiát is le tud játszani, streamelni? Formátumok terén különféle audio és videó file-okat le tudjon játszani. HDMI kimenet fontos. Mennyit szánsz rá kérdést mellőzük. Érdekel melyik árkategóriában mit tud. Köszönöm!
Ami le tud játszani videót, az audióra általában gyenge. Utoljára az Oppok tudták ezt jól megoldani. Filmezésre én a Duneket szoktam ajánlani. Van nekik az Ultra Vision HD 650ezerért, amelyik hangra is ki van hegyezve, és nem is szól rosszul, de én inkább két külön kütyüre bíznám a dolgot.
Ha két külön készülék lenne (1 audió, 1 videó célra), akkor milyen alternatívák lennének?
Nem kereskedő barát, amit ajánlani fogok. :D Ha van egy jó Dac-od, USB és optikai bemenettel, akkor:

Video: 4k OLED okostévé beépített lejátszója, streaming szolgáltatók és helyi hálózati hozzáférés stb. (pl. LG, Sony)

Audio: Mac mini / Audirvana (Alapból is jó, táp tuninggal még jobb.)

Ha van bőven mani, lehet dedikált eszközöket beszerezni, az elköltött többlet pénz nem lesz arányban a minőségi javulással. Szvsz.
.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
Palm írta:
alto írta:

Ami le tud játszani videót, az audióra általában gyenge. Utoljára az Oppok tudták ezt jól megoldani. Filmezésre én a Duneket szoktam ajánlani. Van nekik az Ultra Vision HD 650ezerért, amelyik hangra is ki van hegyezve, és nem is szól rosszul, de én inkább két külön kütyüre bíznám a dolgot.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Palm írta:
alto írta:
Palm írta:
Olyan készüléket tudnátok ajánlani, amire lehet adattárolót csatlakoztatni és hálózati médiát is le tud játszani, streamelni? Formátumok terén különféle audio és videó file-okat le tudjon játszani. HDMI kimenet fontos. Mennyit szánsz rá kérdést mellőzük. Érdekel melyik árkategóriában mit tud. Köszönöm!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2028

Hozzászólás Szerző: wittao »

alto írta:
2022.12.14., szer. 12:56
pali923 írta:
2022.12.14., szer. 12:38
Palm írta:
Formátumok terén különféle audio és videó file-okat le tudjon játszani.
Hangsúlyozom, hogy semmiféle tapasztalatom nincs vele, csak itt olvastam a Rose készülékéről. Talán érdemes utánajárni.
https://audiophile-szalon.hu/termek/ros ... -lejatszo/
Áruljuk ezt mi is, jó hangú készülék, és baromi jól néz ki a teljes előlapos színes touchscreen, imádják a vevők. Mint videó lejátszó, viszont elég alap. Azoknak való, akik elsősorban zenélnének vele, és néha egy-egy filmet is megnéznének.
Nekem a video része kicsit olyan parasztvakítós, meg maga az egész nagy kijelzőé.

Kicsit visszás a dolog:
- ha gyártóként nem teszel kijelzőt a készülékedbe, akkor miért nem? Hiszen rengeteg fontos infót ott lehet megtudni, milyen felbontás, album borító (mintha látná bárki is 3-4m-ről), számcím (amit szintén nem tudom fejhallgatósokon kívül ki tud elolvasni)
- ha teszel rá kijelzőt: ugye ki lehet kapcsolni? Mert... éjszaka zavar a fénye, meg úgy hallottam a hangminőségre a LED-es megvilágítás miatt káros hatással bír stb.
Na itt legyen okos egy gyártó :) :)
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
Palm írta:

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

alto írta:
2022.12.14., szer. 12:56
Mint videó lejátszó, viszont elég alap. Azoknak való, akik elsősorban zenélnének vele, és néha egy-egy filmet is megnéznének.
Olvastam, amit korábban is írtál róla, és azzal is egyetértek, hogy nem könnyű egy géppel megoldani a minőségi képet és hangot.
Viszont igazából nem tudjuk, hogy az eredeti kérdésben Palmnak mi a fontosabb, ez meg mégis csak a Hálózati audio lejátszók c. topic. A kérdező meg majd eldönti, hogy érdemes-e felvenni a listájára. Szerintem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

pali923 írta:
2022.12.14., szer. 12:38
Palm írta:
Hangsúlyozom, hogy semmiféle tapasztalatom nincs vele, csak itt olvastam a Rose készülékéről. Talán érdemes utánajárni.
Áruljuk ezt mi is, jó hangú készülék, és baromi jól néz ki a teljes előlapos színes touchscreen, imádják a vevők. Mint videó lejátszó, viszont elég alap. Azoknak való, akik elsősorban zenélnének vele, és néha egy-egy filmet is megnéznének.
BARTIMEX AUDIO Honlap

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Palm írta:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Palm írta:
BARTIMEX AUDIO Honlap

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

ViXi78 írta:
2022.12.13., kedd 22:33
Mégis mi változott a tavalyi körülményekhez képest?
- Aries firmware frissítés
- Lightning DS szoftver frissítés
- Szolgáltatói 4G router csere
Azt gondolom, ezek hozhatták a legtöbb változást, bár a többi sem kizárt.
Egy rossz szomszéd elköltözése extra haszon, akár közvetlen az auditív hatása is lehet (öcsém szomszédja pl az alkoholszintjével egyenes arányban tekeri fel a hangerőt, és vált egyre zúzósabb rockzenére :smile51: ), bár lehet, valami vacak tényleg megszórhatta a wifit.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 54

Hozzászólás Szerző: ViXi78 »

Aries Mini - 7265ngw teszt:

Ma is egész nap ment a tesztelés. Semmilyen problémát nem tapasztaltam most! Biztos vagyok benne, hogy tavaly valami más probléma volt, amit akkor megoldott a kábeles csatlakozásra váltás.
Mégis mi változott a tavalyi körülményekhez képest?
- Aries firmware frissítés
- Lightning DS szoftver frissítés
- Asus RT-AC68U firmware frissítés
- Szolgáltatói 4G router csere
- iPhone csere
- Az egyik közvetlen szomszéd elköltözött. Én spec. ennek örülök a legjobban! :D
Már régóta üres a cella és eladó, így tuti nincs benne semmi hálózati cucc bedugva. Nem tudni náluk milyen kütyü volt esetleg használatban, ami zavarhatta talán.

Még egy pár napig hagyom, mert közben néztem és a Minit a 2.4-es sávra állítottam be. Még ki akarom próbálni 5GHz-en. Így lesz megnyugtató az eredmény.
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

ViXi78 írta:
2022.12.12., hétf. 17:26
...érdemes lehet antenna csatlakozókat vagy átalakító kábeleket beszerezni, ha újabb kártya lesz véve bele...
Fölösleges, mindegyik M.2 kártyán ugyanaz az MHF-4 csatlakozó van.

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Igen, de lehetőleg nem kéne eltörni és amikor vissza került a burkolat akkor meg ne látszon meg a bontás. Az ilyet utálom! Miért nem lehetett 4db csavarral megoldani? Ehhez ilyen mobiltelefon szétszedő készlet kellene szerintem.
A kártyát is megsasoltam már netes képek alapján és nekem is az jött le, hogy itt nem kell a kártyához adapter, de érdemes lehet antenna csatlakozókat vagy átalakító kábeleket beszerezni, ha újabb kártya lesz véve bele.

Jelenleg folyik a teszt. Pozitív a csalódás egyelőre. Halványak már a tavalyi emlékek, de nagyjából végig nyomogattam már mindent. Kábelen egyértelműen gyorsabb a kapcsolat a hardver és szoftver között. Most hagyom így wifin több napig. Hangban én nem hallok különbséget, de korábban sem ezzel volt problémám...
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

ViXi78 írta:
2022.12.12., hétf. 12:02
...Amúgy nem csavaros sajnos. A plasztik doboz úgy van össze pattintva...
Vélhetően valóban "csak" le kell pattintani a tetejét.

Kép

Illetve ebből a képből számomra úgy tűnik, hogy a Minibe nem az a mPCIe kártya való, mint a "nagyokba", hanem megfelelő chippel szerelt M.2 kártya, pl. ilyen:
https://www.ebay.de/itm/266031917818 (használt)
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07NBGZV3Q/ (új)

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Máté Péter ha HiFi-zett volna, vélhetően nem a "zene nélkül...", hanem a "kábel nélkül mit érek én" nóta született volna. :D

Egyébként az Auralic kiegyensúlyozott a témában.

https://us.auralic.com/pages/wifi-or-ethernet
.

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

mishow írta:
2022.12.12., hétf. 10:31
ViXi78 írta:
2022.12.11., vas. 22:42
Auralic - WiFi kártya hiba ... az Auralic support szerint a 7265 kártyának jónak kell lennie. Na majd visszaállítom wifire a napokban ...
Az enyémben az adatlap szerint 7265NGW kártya van. Mivel meghirdettem a Minit eladásra, a korrektség kedvéért csináltam egy gyorstesztet a wifivel, de nálam azonnal látta a hálózatot, fel is kapcsolódott és stabilan működött.
Mint már többször írtam, nekem a hangja sokkal jobban tetszik kábellel, már a fórumos vitákat kiváltó Vention CAT8-cal is, de a Supra CAT8 nálam egyértelmű javulás.
Megértem, ha valaki nem tud mindenhová kábelt húzni, de szerintem a Auralicok wifi gondját nem is a chip okozza (bár a 7260-as chip esetében ezt a support végül elismerte), henem az, hogy nincs külső antennájuk, csak belső. Ez pedig pont azoknak okoz nehézséget, akiknél amúgy is távol van a streamer a routertől (beszéljünk szépen, jól magyarul :D )
Szerintem kicsit túlbeszéltük, amúgy meg nálam a TV is jobban szereti a lan kábelt, mint a wifit (pedig közel van a routerhez - a rendszergazda barátom szerint meg a wifi amúgy is csak mobileszközbe való, ő ahova lehet, kábelt húz! :rolleyes:

Ps: Nem tudom, hogy kell szétszedni, én amúgy sem vagyok ez a "nézzünk_bele_mindenbe" típus (bár van pár ilyen haverom). Az alján az SSD tárhely fedelét két torx csavar tartja, szerintem ha azokat kicavarod, és leveszed a fedelet, fogsz találni további csavarokat, amivel hozzáférsz az alaplaphoz gondolkodik.gif
Értelek. Én is az applikációban néztem meg a kártya típusát. Ha nincs miért nem szedem szét én sem. Amúgy nem csavaros sajnos. A plasztik doboz úgy van össze pattintva. Valószínűleg ez így is marad, mert nekem tökéletes a kábeles kapcsolat. Kíváncsiságból ma én is átállítottam wifire. Igazából használnom kellene és akkor kiderülne, hogy mi a helyzet, mert eddig, ha csak megnéztem az appot nem dobott "no device" hibát. A kábeles kapcsolatokban én is jobban hiszek, de akkor nem volt semmi cuccom hozzá. Mára pedig minden kábeles bekötés, ami lehetett. Amúgy is tele már a környezetünk wifi hálózatokkal. Ki tudja, hogy az enyémnek akkor mi nem tetszett?

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

ViXi78 írta:
2022.12.11., vas. 22:42
Auralic - WiFi kártya hiba ... az Auralic support szerint a 7265 kártyának jónak kell lennie. Na majd visszaállítom wifire a napokban ...
Az enyémben az adatlap szerint 7265NGW kártya van. Mivel meghirdettem a Minit eladásra, a korrektség kedvéért csináltam egy gyorstesztet a wifivel, de nálam azonnal látta a hálózatot, fel is kapcsolódott és stabilan működött.
Mint már többször írtam, nekem a hangja sokkal jobban tetszik kábellel, már a fórumos vitákat kiváltó Vention CAT8-cal is, de a Supra CAT8 nálam egyértelmű javulás.
Megértem, ha valaki nem tud mindenhová kábelt húzni, de szerintem a Auralicok wifi gondját nem is a chip okozza (bár a 7260-as chip esetében ezt a support végül elismerte), henem az, hogy nincs külső antennájuk, csak belső. Ez pedig pont azoknak okoz nehézséget, akiknél amúgy is távol van a streamer a routertől (beszéljünk szépen, jól magyarul :D )
Szerintem kicsit túlbeszéltük, amúgy meg nálam a TV is jobban szereti a lan kábelt, mint a wifit (pedig közel van a routerhez - a rendszergazda barátom szerint meg a wifi amúgy is csak mobileszközbe való, ő ahova lehet, kábelt húz! :rolleyes:

Ps: Nem tudom, hogy kell szétszedni, én amúgy sem vagyok ez a "nézzünk_bele_mindenbe" típus (bár van pár ilyen haverom). Az alján az SSD tárhely fedelét két torx csavar tartja, szerintem ha azokat kicavarod, és leveszed a fedelet, fogsz találni további csavarokat, amivel hozzáférsz az alaplaphoz gondolkodik.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”