Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Írható Cd-k
Írható Cd-k
Nekem is van régi, még arany felületű írott adat CD-m 1996 környékéről, ami még mindig olvasható, pedig már elég karcos (attól eltekintve, hogy van rajta egy írási hiba, ami miatt egy fájl már a kezdetektől elérhetetlen). De a nem sokkal későbbi kék és egyéb felületű lemezek szerintem ugyanolyan rosszak, mint a mostaniak.
Az audio CD-R-ek a jogdíjtól eltekintve valóban lassabb sebességre készülnek, mert a régi asztali CD-írókhoz gyártják őket. Hogy ezek mennyiben jobbak lassan írva, mint a mai modernebb lemezek gyorsan, arról úgy látom leginkább csak urban legend terjeng, mert megbízható méréseket nem találtam.
Írható Cd-k
En meg siratom, igenis, de ettol nem fognak visszajonni a regi korok, hiaba optimalis egymashoz a gyorsabb iro es gyorsabban irhato alapanyag, en valahogy (ki tudja miert) a 'jo munkahoz ido kell' elvet vallom. Lehetosegekhez merten.
Tapasztaltak: melyik cd-re irkalva valik legkevesbe nyugtalanna, bizonytalanna a hang?
én csak arra tudok visszagondolni, hogy mi volt régen. mikor '97-'98 tájékán /vagy előtte/ bejöttek a cd írók. anno akkoriban olyan 1500-2000Ft-ért írtak egy lemezt alapanyaggal együtt, számgépboltban, itt-ott. szigorúan burzsóának számított az akinek volt otthon írója, pláne asztali
mivel akkor még nem léteztek 128x-osan írható lemezek, melyeket 256x-os íróval készítettek, csak max 4x-esen írható lemezek és 2x-es írók, azokat a lemezeket a mai napig be lehet olvasni és semmi bajuk sincs /lyukadás, foltok stb./
az alapanyaga ezeknek a régi lemezeknek nem tudom pontosan, hogy mi, de a márkájuk: /aranyszínű/ samsung, philips ilyesmi.
és mintha tömegre is többek lennének mint a mai lemezek :kiraly:
ráadásul nincs rajtuk sorja, szépen lekerekítettek az élek, meg hasonlók.
a most vásárolt tédéká, makszell lemezek 2-4 év után ---> kuka.
tisztelet a kivételnek, pedig plextorral írok 4x-esen.
valaki tapasztalt hasonlókat 10-15 évre visszamenőleg?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Írható Cd-k
erről jut eszembe esetleg valaki nem próbálta ki a FW módosítást erre a célra?
mert be lehet állítani bármilyen lemezhez /mid-hez/ bármilyen sebességű írási stratégiát ... :kiraly:
lehet hogy ténylegesen is működne/haszna lenne bizonyos esetekbe :kiraly:
bár annyira ehez /se/ nem értek, gondolom valamilyen szinten nem lehet büntetlenül elvégezni ezeket a műveleteket
Írható Cd-k
En meg siratom, igenis, de ettol nem fognak visszajonni a regi korok, hiaba optimalis egymashoz a gyorsabb iro es gyorsabban irhato alapanyag, en valahogy (ki tudja miert) a 'jo munkahoz ido kell' elvet vallom. Lehetosegekhez merten.
Tapasztaltak: melyik cd-re irkalva valik legkevesbe nyugtalanna, bizonytalanna a hang?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Írható Cd-k
Látom, hiányoljátok a lassan író meghajtókat. De még ha van is lassan író meghajtó, megfelelő lemezeket hol vesztek hozzá? Merthogy a mostani 52x-es lemezeknek nem igazán optimális az 1-4-szeres írás. Tehát én nem siratnám a lassú meghajtókat.
Éppen ezzel kezdtem... :kiraly:
És állítólag nem is érdemes annyira erőltetni a lassú írást.12-16x simán jó.
Na ebben nem vitáznék, de a régi játékosok többsége nem eszi a gyorsabban íródott lemezeket, viszont nagyon jó a készülék minden szempontból...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Írható Cd-k
Látom, hiányoljátok a lassan író meghajtókat. De még ha van is lassan író meghajtó, megfelelő lemezeket hol vesztek hozzá? Merthogy a mostani 52x-es lemezeknek nem igazán optimális az 1-4-szeres írás. Tehát én nem siratnám a lassú meghajtókat.
Az audio lemezek lassú irásra vannak optimalizálva....A MAM 1x sebességet is kezel...
Írható Cd-k
-
Vendég
Írható Cd-k
A burrrn elég elismert, jó program, nyugodtan használhatod.
Bár nekem nem rémlik, hogy lassabban is tudna írni, mint ahogy a meghajtó engedné. :kiraly:
És állítólag nem is érdemes annyira erőltetni a lassú írást.
12-16x simán jó.
Írható Cd-k
Ezzel a programmal menni fog, vagyis nekem ment 2x-esen.
Köszi.
Majd kipróbálom.
Milyen minőségben karcol egyébként a Nero-hoz, Jetihez képest?
Végtelenül egyszerű és megbízható progi.Ismeri a cue-t,tud is készíteni ha kell,ír Flacból Ape-ből a,amit akarsz.
Fogat nem mos. :kiraly:
na, mondtam én
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
-
Vendég
Írható Cd-k
Köszi.
Majd kipróbálom.
Milyen minőségben karcol egyébként a Nero-hoz, Jetihez képest?
Végtelenül egyszerű és megbízható progi.Ismeri a cue-t,tud is készíteni ha kell,ír Flacból Ape-ből a,amit akarsz.
Fogat nem mos. :kiraly:
Írható Cd-k
Köszi.
Majd kipróbálom.
Milyen minőségben karcol egyébként a Nero-hoz, Jetihez képest? :kiraly:
Nekem tetszett, de inkább bbuffy illetve gyuszmo ebben az illetékes. Ők már régebben használják. Én még csak 2 hónapja...
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Írható Cd-k
Köszi.
Majd kipróbálom.
Milyen minőségben karcol egyébként a Nero-hoz, Jetihez képest? :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Írható Cd-k
Mondjatok nekem olyan lemezeket ami jó audio-nak és lehet kapni, a lényeg hogy 2-4x-essen írható legyen és ne legyen drága!A Memorex Black Music-ot csak 8x-osan akarja a Nérom (6-os) írni.
Pedig tudja a 2x-est is... :kiraly:
Köszi.
/Michael Jackson/
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Írható Cd-k
Mondjatok nekem olyan lemezeket ami jó audio-nak és lehet kapni, a lényeg hogy 2-4x-essen írható legyen és ne legyen drága!
A Memorex Black Music-ot csak 8x-osan akarja a Nérom (6-os) írni.
Pedig tudja a 2x-est is... :kiraly:
Köszi.
-
Vendég
Írható Cd-k
Fuji Digital Photo és Fuji Audio Pro közepes áron itt megtalálható:
Sajnos nem olyan áron, mint régebben, de elég versenyképes.
LINK
Caspro
-
Vendég
Írható Cd-k
Na pont ezért van az, hogy én külső fémházba tett Teac CD íróval írok CD-t, ami 1,2,4 és 8x sebességet tud MAX !!! éééés van belőle még egy a polcon tartalékban :kiraly: :kiraly:
Nem eladó a másik?
Mondom TARTALÉK
jakab vigyáz rá...
-
Vendég
Írható Cd-k
Na pont ezért van az, hogy én külső fémházba tett Teac CD íróval írok CD-t, ami 1,2,4 és 8x sebességet tud MAX !!! éééés van belőle még egy a polcon tartalékban
Nem eladó a másik?
Mondom TARTALÉK :kiraly:
:kiraly:
-
Vendég
Írható Cd-k
Na pont ezért van az, hogy én külső fémházba tett Teac CD íróval írok CD-t, ami 1,2,4 és 8x sebességet tud MAX !!! éééés van belőle még egy a polcon tartalékban :kiraly: :kiraly:
Nem eladó a másik?
Mondom TARTALÉK
-
Vendég
Írható Cd-k
Na pont ezért van az, hogy én külső fémházba tett Teac CD íróval írok CD-t, ami 1,2,4 és 8x sebességet tud MAX !!! éééés van belőle még egy a polcon tartalékban :kiraly:
Nem eladó a másik? :kiraly:
-
Vendég
Írható Cd-k
lehet hogy hülye kérdés, de sokszor gondoltam már arra, hogy a dvd írom "kihozom" a gépből, szóval meghosszabbítom a kábelt és mint külső írót használom így, pl.: egy tönkölypárnán. mit szóltok ehhez?
Olyan ház, mint nekem, USB 2 csatolással, külső táppal, a tönkölybúza párna fakultatív, de én a 300 kilós asztalomban jobban bízom :kiraly:
Írható Cd-k
lehet hogy hülye kérdés, de sokszor gondoltam már arra, hogy a dvd írom "kihozom" a gépből, szóval meghosszabbítom a kábelt és mint külső írót használom így, pl.: egy tönkölypárnán. mit szóltok ehhez?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
Írható Cd-k
Nem(csak) szerencse, előrelátás is.
Mikor DVD íróra váltottam, eltettem a CD írót, és nem kidobtam-elajándékoztam.
A másik ami egyidős az enyémmel, apám gépében volt, így természetesen adódott a lehetőség, mikor Ő is váltott, hogy magamévá tegyem azt a CD írót is :kiraly:
Írható Cd-k
Lacy örülj, mert te szerencsés vagy, és rendelkezel egy régi jó masinával. Én örültem, hogy anno megvehettem a Pio-t.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet
-
Vendég
Írható Cd-k
Na pont ezért van az, hogy én külső fémházba tett Teac CD íróval írok CD-t, ami 1,2,4 és 8x sebességet tud MAX !!! éééés van belőle még egy a polcon tartalékban :kiraly:
-
Vendég
Írható Cd-k
Ha már irott lemezről van szó:
Nagy általánosságban-szvsz-a 4x írás bőven megteszi.Lehet keresgélni, vadászni hogy 1x-2x-4x esek közül épp hol csilingel jobban a száncsengő meg rezzen a bőgő húrja jobban,igazából nüansznyi a különbség egyazon lemeznél(ha van).
Kérdés megéri-e ezzel "vesződni" és nem inkább zenélni,mert hát az eredetit sose körözi le.(Hiába a tönkölypárna :kiraly: )
Tudom hogy itt irott és irott közöttvan téma stb,de szerintem számottevő eltérések nem lesznek ha minden hozzávaló megfelelő alapanyagú.