Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Kedves Fórumtársak,

Megosztanám Veletek az elmúlt hónap során tett tapasztalásaimat a különböző ethernet kábelek hangzásra tett hatásával kapcsolatosan.
Egy hónapja beüzemeltem a nasomat egy Synology ds214play készüléket. Részben ennek hatására ebben és több más topikban visszaolvastam az ethernet kábelekkel és azok saját hangjával kapcsolatos hsz-okat. Mit ne mondjak, igen megosztott a hallgatóság. Java részük azt írja, hogy ott nem lehet különbséget hallani és ennek alátámasztására fizikai, IT és egyéb törvényszerűségeket sorolnak. A másik részük éppen ellenkezőleg nyilatkozik; "ez is számít, mint minden más a Hifi-ben".
 Gondoltam utánajárok ennek és hamar beszereztem egy AQ Carbon ethernet kábelt, majd egy magyar kábelgyártó termékeit is fülügyre vettem.
Amint bedugtam elsőként az AQ Karbont az egyébként jó minőségű Conrad-os után - 1 perc elég volt, hogy egyértelművé váljon, ugyanúgy számít itt is hova, milyen kábelt teszünk, mint összekötő vagy tápkábelek terén. Olyannyira, hogy azóta többféle tápkábellel próbálkozom a nas gyári kapcsolóüzemű tápjánál, ahol szintén átjön az egyes tápkábelek saját karaktere. Sőt, két elosztót használok; egyik egy ösvény végén egy falba épített zavarszűrős, túlfesz védelemmel ellátott Kontaset (ebbe van dugva a router, Wifi, hd-boksz stb), az audio komponensek egy külön vonalon jóféle kábellel táplált kapcsolót, zavarszűrőt, biztosítékot mellőző elosztóba csatlakoznak. Azt is simán meghallani, hogy a nas tápkábele melyikbe van bedugva. Először a Kontasetbe volt, hogy ne tudja megszórni meg az audio komponenseket a kapcsitápja, de miután átdugtam a Hifis elosztóba, minden jobb lett (tér, levegősség, dinamika). Itt direkt egy átlagnál hosszabb (3m Soner dac) tápkábelt használtam, mert tudtommal a nagyobb hossz csökkenti a zavarszennyezést.
A hallottak olyannyira meggyőztek, hogy itt nem is állok meg – már megvannak a nas-hoz készülő lineáris tápegység alkatrészei, mely egy fixen beépített, jó minőségű dc kábelen fogja táplálni a nas-t.

Egyébként lehet kapni kész tápokat is nashoz pl. a Lumin-okhoz készített (DIY.) tápegységeiről elhíresült Kenneth Lau is kínál Synology-hoz is vagy akár a Core Audio.

Akiknek van lehetőségük/kedvük fejleszteni, javaslom tegyenek próbát, az semmibe sem kerül. Legtöbbünknek van a szekrényben egy-egy rég nem használt, nem pc-s tápzsinór, hátha…

T

Köszönjük az értékes beszámolót! Uppoltam is, remélem, sokan tanulnak belőle. Itt a gyakorlati tapasztalat, lassan elkezdhetnek hozzá elméletet gyártani a szuperprofi-hozzáértők. Addig mi, teeeeljesen unqualified zenehallgatók csak örülünk az eredménynek. 

Kis örömök vezetnek a nagy boldogsághoz. 

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 619

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Töki »

Kedves Fórumtársak,

Megosztanám Veletek az elmúlt hónap során tett tapasztalásaimat a különböző ethernet kábelek hangzásra tett hatásával kapcsolatosan.
Egy hónapja beüzemeltem a nasomat egy Synology ds214play készüléket. Részben ennek hatására ebben és több más topikban visszaolvastam az ethernet kábelekkel és azok saját hangjával kapcsolatos hsz-okat. Mit ne mondjak, igen megosztott a hallgatóság. Java részük azt írja, hogy ott nem lehet különbséget hallani és ennek alátámasztására fizikai, IT és egyéb törvényszerűségeket sorolnak. A másik részük éppen ellenkezőleg nyilatkozik; "ez is számít, mint minden más a Hifi-ben".
 Gondoltam utánajárok ennek és hamar beszereztem egy AQ Carbon ethernet kábelt, majd egy magyar kábelgyártó termékeit is fülügyre vettem.
Amint bedugtam elsőként az AQ Karbont az egyébként jó minőségű Conrad-os után - 1 perc elég volt, hogy egyértelművé váljon, ugyanúgy számít itt is hova, milyen kábelt teszünk, mint összekötő vagy tápkábelek terén. Olyannyira, hogy azóta többféle tápkábellel próbálkozom a nas gyári kapcsolóüzemű tápjánál, ahol szintén átjön az egyes tápkábelek saját karaktere. Sőt, két elosztót használok; egyik egy ösvény végén egy falba épített zavarszűrős, túlfesz védelemmel ellátott Kontaset (ebbe van dugva a router, Wifi, hd-boksz stb), az audio komponensek egy külön vonalon jóféle kábellel táplált kapcsolót, zavarszűrőt, biztosítékot mellőző elosztóba csatlakoznak. Azt is simán meghallani, hogy a nas tápkábele melyikbe van bedugva. Először a Kontasetbe volt, hogy ne tudja megszórni meg az audio komponenseket a kapcsitápja, de miután átdugtam a Hifis elosztóba, minden jobb lett (tér, levegősség, dinamika). Itt direkt egy átlagnál hosszabb (3m Soner dac) tápkábelt használtam, mert tudtommal a nagyobb hossz csökkenti a zavarszennyezést.
A hallottak olyannyira meggyőztek, hogy itt nem is állok meg – már megvannak a nas-hoz készülő lineáris tápegység alkatrészei, mely egy fixen beépített, jó minőségű dc kábelen fogja táplálni a nas-t.

Egyébként lehet kapni kész tápokat is nashoz pl. a Lumin-okhoz készített (DIY.) tápegységeiről elhíresült Kenneth Lau is kínál Synology-hoz is vagy akár a Core Audio.

Akiknek van lehetőségük/kedvük fejleszteni, javaslom tegyenek próbát, az semmibe sem kerül. Legtöbbünknek van a szekrényben egy-egy rég nem használt, nem pc-s tápzsinór, hátha…

T
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 231

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: madibalage »

Van valakinek tapasztalata azzal, hogy subnál milyen változást hoz az, ha 1 rca+Y elosztó helyett 2 rca kerül a rendszerbe. Az erősítőn - Sony Str Db 930 QS - 2 db rca kimenet van, a subon - Monitor Audio - 2 db bemenet. Gondolom magasabb jelszintet kap, ezért hangosabb lesz, de a már eleve közösített "mono sub jel" beduplázva nem okoz belassulást, pontatlanabbá válást?

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

...évek óta senkinek nem látom az aláírását...

Aláírásomban ez áll:  "Tévedni emberi dolog - veled is megtörténhet"
További jó fórumozást!
.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3489

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Szeretettel ajánlom figyelmedbe aláírásomat!
A nem 75ohm-os digit kábel kérdésétől kicsit elsodródtál...
Olyat állítottál az általam használt IC-ről, aminek SEMMI de SEMMI köze nincs egy SATA kábelhez! A matematikai/fizikai és egyéb elméletek és ügyes számítgatások ellenére jobbnak hallottam a couplertől... Ez remélem érthető, világos ideáig. Ha igen, akkor beláthatod, hogy feltételezésben ezúttal Te győztél! 

elbeszélünk egymás mellett, ezért tényleg felesleges minden leírt szóért. Én ismétlem magam harmadszor, kérdeztem a kábeled kivitelét, te meg most utoljára az aláírásodra hivatkozol. Ha látnék az aláírásodban valami kábel típust, (érdekes módon évek óta senkinek nem látom az aláírását, a mozilla vagy vagy valami más ok folytán, akár be van kapcsolva az adblocker, akár nincs) abból nem fogom látni a kábeled kivitelét, amit kérdeztem.

Az meg teljesen világos számomra, téged nem érdekel, mak mindegy számodra van-e szerkezeti, felépítési és működési különbség egy analóg RCA és egy digit SPDIF-coax kábel között, megértettem, Használj analóg kábelt mindkét funkcióra, vagy fordítva, digit kábelt ha neked így tetszik. Ezen felül hangosan tiltakozol, zavar és matekozásnak fogod föl, ha valaki az alapokat ez irányban meg akarja világítani.
A PC kukázással meg forduljál Viba mesterhez, ő lesz leginkább felháborodva ettől a minősítéstől, ezzel őt minősíted, nem engem.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Állításaidban sokkal több a feltételezés mint a feléd irányuló kérdésemben volt, ami viba féle kábel felépítésére vonatkozott .. de hát lelked rajta.

Szeretettel ajánlom figyelmedbe aláírásomat!
A nem 75ohm-os digit kábel kérdésétől kicsit elsodródtál...
Olyat állítottál az általam használt IC-ről, aminek SEMMI de SEMMI köze nincs egy SATA kábelhez! A matematikai/fizikai és egyéb elméletek és ügyes számítgatások ellenére jobbnak hallottam a couplertől... Ez remélem érthető, világos ideáig. Ha igen, akkor beláthatod, hogy feltételezésben ezúttal Te győztél! 
.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Torz hang nem lesz, hiszen az equalizer nem lesz benne a hangban, csak esetleg túlvezérli és akkor nem fog olyan szépen ugrálni neked ahogy szeretnéd..
Ja értem, lehet annyira túlvezérelt lesz, hogy aminek ugrálnia kellene, az világító oszlopok lesznek az equaizeren...hm...2 equalizerem van, akkor szerintem ha ez lenne, akkor átkötöm a szabályozhatóra majd...köszi szépen a segítséget, délután kipróbálom!
 Üdv.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nem nekem írtad, de válaszolnék, abból az okból, hogy minden beírásomra reagálsz.

Miért kéne veled bárkinek is vitatkozni?  A te véleményed egy ember véleménye, semmivel ér többet mint másé, az reagál rá aki akar. Én pl. nem akarok és nem is fogok. Aki elolvassa az én beírásaimat annak lesz egy véleménye, aki a tiédet olvassa el annak is. Ez a lényeg.

Én semmiképpen se neked és magad fajtának irok be saját véleményeket! " ...ezzel együtt nem az én kategóriáim voltak."  aki ilyen nagyképű, azzal nekem semmi dolgom!!

Ej-ej Rudolf, ha nem akarsz, akkor miért is? Ha meg nem inged akkor miért is az ... úgy olvasom, nem rólad szóltak az utóbbi napok posztjai ...

Tudod, van egy opció, a magamfajták posztjait nem kötelező megjeleníteni, mint ahogy a te fajtád (ha már fajonkénti diszkriminálsz) is lekapcsolható.

Azon meg ne csodálkozz, ha sértegetsz, mert más a véleményem, felfogásom, tanultságom és tapasztalatom mint a tied, akkor szerinted tilos azt más megvilágításba tenni? Miért is? mert itt értékesíted a tudásod, gondolom adózol is utána rendesen.

"Én semmiképpen se neked és magad fajtának irok be saját véleményeket! "
ehhez tartsd magad.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

. A termékeit meg több alkalommal láttam, halottam, volt ami tetszett, volt ami nem, ezzel együtt nem az én kategóriáim voltak.

Mindazon által, én sem értetettem sok mindenben egyet vele, vitáztunk, de mindig tudott tartalommal érvelni, kár hogy az infarktusa után erősen csökkent az aktivitása, persze az egészség mindennél fontosabb.

Nem nekem írtad, de válaszolnék, abból az okból, hogy minden beírásomra reagálsz.

Miért kéne veled bárkinek is vitatkozni?  A te véleményed egy ember véleménye, semmivel ér többet mint másé, az reagál rá aki akar. Én pl. nem akarok és nem is fogok. Aki elolvassa az én beírásaimat annak lesz egy véleménye, aki a tiédet olvassa el annak is. Ez a lényeg.

Én semmiképpen se neked és magad fajtának irok be saját véleményeket! " ...ezzel együtt nem az én kategóriáim voltak."  aki ilyen nagyképű, azzal nekem semmi dolgom!!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

István!

Sok mindenhez értesz..., többek között ügyesen matekozol...! De a számodra ismeretlent nem kéne feszegetned. Az állításodban biztos vagy, avagy az előítélet szól belőled?
Egyik alkalommal az ott tartózkodásom alatt láttam egy kis fagurigát nála, amin az alapanyag leledzett - teljesen gyári tekercselés. Abból használt fel épp valamennyit egy CD játszó digit kijáratához. Megesküdni nem mernék rá, de biztosra veszem, hogy a készülékeiben - jó néhányat már megnéztem cabriósan - és az IC kábeleiben is használatos huzalt láttam. kb. 30 cm-ről vettem szemügyre. Ugyan az a vöröses szín/átmérő. Egy lehelet vékony, szinte átlátszó filmrétegszerű matt burkolat borítja a vezetéket...
Ha nem állt módodban megnézni, megtapogatni, nagyító alá tenni, meghallgatni, akkor szerintem főleg óvatosabban fogalmazhatnál. Néhány remek erősítőt és egyebet azért le tett az asztalra - talán nem kéne a PC kukázás szintjére minősíteni. Csak a tisztelet kedvéért - ami minden Magyar HiFi-s aktivistának, Diyernek és főleg gyártónak szerintem kijár.

Állításaidban sokkal több a feltételezés mint a feléd irányuló kérdésemben volt, ami viba féle kábel felépítésére vonatkozott .. de hát lelked rajta.

Kár hogy 30cm-közelségbe kerültél Szentgyörgyi mesterrel, akkor rákérdezhettél volna erre, arra, 15-20éves hifi munkássága alatt erről elég sokat elárult, nem titkolózott misztikusan mint itten tapasztalom több garázsdiyertől.
És bizony, volt neki - lehet manapság már alább hagyott- SATA alapanyagos korszaka, akkor nem tekintette senki lealacsonyítónak, mint ahogy te most a PC-kukába dobandónak gondolod. Olcsó kategóriában igenes nagyon ügyes felfedezés volt tőle, segített annak akinek kedve volt ebből magának diyerkedni. Ez a szellem éppen hogy hiányzik a mostani kábelesekből. A termékeit meg több alkalommal láttam, halottam, volt ami tetszett, volt ami nem, ezzel együtt nem az én kategóriáim voltak.

Mindazon által, én sem értetettem sok mindenben egyet vele, vitáztunk, de mindig tudott tartalommal érvelni, kár hogy az infarktusa után erősen csökkent az aktivitása, persze az egészség mindennél fontosabb.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tollact »

"Egyébként egy kicsi gond lehet a magnókimenettel, mégpedig akkor, ha magas a kimenő jelszint, és az EQ-n nem lehet állítani..."

Mégpedig? Torz hang lesz vagy miben fog ez jelentkezni?

Torz hang nem lesz, hiszen az equalizer nem lesz benne a hangban, csak esetleg túlvezérli és akkor nem fog olyan szépen ugrálni neked ahogy szeretnéd..
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Vendég

Kábelezzünk

A Tape out vagy a VCR out kimenetnek az a lényege, hogy mindegy melyik forrást hallgatod éppen, a magnókimeneteken megjelenik a jel, hogy rögzíteni lehessen. Te úristen, mikor kezdtetek ti hifizni?
Egyébként egy kicsi gond lehet a magnókimenettel, mégpedig akkor, ha magas a kimenő jelszint, és az EQ-n nem lehet állítani...

"Egyébként egy kicsi gond lehet a magnókimenettel, mégpedig akkor, ha magas a kimenő jelszint, és az EQ-n nem lehet állítani..."

Mégpedig? Torz hang lesz vagy miben fog ez jelentkezni?

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Technics DA10es lenne az erősítő, amire kötném, ilyen a hátulja:

http://hifi-leipzig.de/ebaybilder/7587.jpg

Tape rec (out) és play (in)-t látok, van VCR1 out és in.......hát nem tudom, egyik vajon jó lehet? Nem akarom csak úgy összekötni, nehogy elszálljon az egész.

Mondjuk azt nem értem, hogy ha a tape out és in verzió jó is lenne, akkor ha tuner-ra van kapcsolva a készülék, akkor a tape-ra kötött equalizer hogyan érzékeli a tuner-en menő rádió zenéjét?
A Tape out vagy a VCR out kimenetnek az a lényege, hogy mindegy melyik forrást hallgatod éppen, a magnókimeneteken megjelenik a jel, hogy rögzíteni lehessen. Te úristen, mikor kezdtetek ti hifizni?Egyébként egy kicsi gond lehet a magnókimenettel, mégpedig akkor, ha magas a kimenő jelszint, és az EQ-n nem lehet állítani...

Vendég

Kábelezzünk

Pont ezt akartam írni. Előnye továbbá ennek a megoldásnak az is, hogy az equalizer nem szól bele a hangba....

Technics DA10es lenne az erősítő, amire kötném, ilyen a hátulja:

http://hifi-leipzig.de/ebaybilder/7587.jpg

Tape rec (out) és play (in)-t látok, van VCR1 out és in.......hát nem tudom, egyik vajon jó lehet? Nem akarom csak úgy összekötni, nehogy elszálljon az egész.

Mondjuk azt nem értem, hogy ha a tape out és in verzió jó is lenne, akkor ha tuner-ra van kapcsolva a készülék, akkor a tape-ra kötött equalizer hogyan érzékeli a tuner-en menő rádió zenéjét?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

A CAT más tészta. Egész más alapanyagról van szó alább. Az sem IC-nek, sem hálózati kébelnek nem való. Ellenben a CAT7 1,2Ghz "Stutgart" kis átalakítással megér egy misét hangsugárzó kábelként. Természetesen nem kell a "nehézsúlyú" sok nullás kategóriákhoz hasonlítani...
Értem. Nagyon nem ismerem őket, csak ez a tapasztalatom van vele amit írtam.

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ha van "Tape out" kimenet rajta, akkor a jel kijön elvileg és akkor az equalizert meg lehet kergetni vele.
Pont ezt akartam írni. Előnye továbbá ennek a megoldásnak az is, hogy az equalizer nem szól bele a hangba....

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

CAT kábeleket már hallottam különféle célra készítve. Nem mondom 1-2 hangot még akár kellemesen is közvetíthet, de ha több van abba már belekeveredik.
A CAT más tészta. Egész más alapanyagról van szó alább. Az sem IC-nek, sem hálózati kébelnek nem való. Ellenben a CAT7 1,2Ghz "Stutgart" kis átalakítással megér egy misét hangsugárzó kábelként. Természetesen nem kell a "nehézsúlyú" sok nullás kategóriákhoz hasonlítani...
.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

kiszedi, lefejti a SATA-nak a belsejét, abban vezeték párok vannak, azt pakolta analóg és digit kábelbe is. Még Jó hogy hangfaldrótot nem csinált belőle, habár ki tudja, 50 szálat összefogva?
CAT kábeleket már hallottam különféle célra készítve. Nem mondom 1-2 hangot még akár kellemesen is közvetíthet, de ha több van abba már belekeveredik.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

kiszedi, lefejti a SATA-nak a belsejét, abban vezeték párok vannak, azt pakolta analóg és digit kábelbe is. Még Jó hogy hangfaldrótot nem csinált belőle, habár ki tudja, 50 szálat összefogva?

István!

Sok mindenhez értesz..., többek között ügyesen matekozol...! De a számodra ismeretlent nem kéne feszegetned. Az állításodban biztos vagy, avagy az előítélet szól belőled?
Egyik alkalommal az ott tartózkodásom alatt láttam egy kis fagurigát nála, amin az alapanyag leledzett - teljesen gyári tekercselés. Abból használt fel épp valamennyit egy CD játszó digit kijáratához. Megesküdni nem mernék rá, de biztosra veszem, hogy a készülékeiben - jó néhányat már megnéztem cabriósan - és az IC kábeleiben is használatos huzalt láttam. kb. 30 cm-ről vettem szemügyre. Ugyan az a vöröses szín/átmérő. Egy lehelet vékony, szinte átlátszó filmrétegszerű matt burkolat borítja a vezetéket...
Ha nem állt módodban megnézni, megtapogatni, nagyító alá tenni, meghallgatni, akkor szerintem főleg óvatosabban fogalmazhatnál. Néhány remek erősítőt és egyebet azért le tett az asztalra - talán nem kéne a PC kukázás szintjére minősíteni. Csak a tisztelet kedvéért - ami minden Magyar HiFi-s aktivistának, Diyernek és főleg gyártónak szerintem kijár.
.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Pontosan ugyan az az alapanyag, mint amit IC-nek használ. Valami vékonyka vörösrézre emlékeztető tömörnek tűnő egyeres. A régebbieket teflonba húzta, nekem abból van. Nem tudom, hogy a PC világában használnak e ilyenfélét - de nem is igazán érdekel, mivel a hangja számomra kielégítő.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Én mondjuk tuner-ra kapcsolok a házimozi rádióserősítőn és hallgatom a Class FM-et mondjuk és azt szeretném, ha a zene az equalizer kijelzőjén szépen ugrálna...ez akkor felejtős?
Ha van "Tape out" kimenet rajta, akkor a jel kijön elvileg és akkor az equalizert meg lehet kergetni vele.

Vendég

Kábelezzünk

Szerintem nem.
Akkor tudnád, ha lenne egy külön tunered, egy equalizered meg egy erősítőd.A tuner menne az equalizerbe az az aux bemeneten az erősítőbe.Így kijelezné amit szeretnél.

Én mondjuk tuner-ra kapcsolok a házimozi rádióserősítőn és hallgatom a Class FM-et mondjuk és azt szeretném, ha a zene az equalizer kijelzőjén szépen ugrálna...ez akkor felejtős?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6203

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Sziasztok!

Ha van egy házimozi rádiós erősítőm és van egy equalizerem, akkor a kettőt össze tudom úgy kötni, hogy az equalizer a rádió hallgatás közbeni zenéz kijelezze a kijelzőjén? Magyarán össze tudok kötni házimozi rádióserősítőt equalizerrel?

Köszönöm!

Szerintem nem.
Akkor tudnád, ha lenne egy külön tunered, egy equalizered meg egy erősítőd.A tuner menne az equalizerbe az az aux bemeneten az erősítőbe.Így kijelezné amit szeretnél.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok!

Ha van egy házimozi rádiós erősítőm és van egy equalizerem, akkor a kettőt össze tudom úgy kötni, hogy az equalizer a rádió hallgatás közbeni zenéz kijelezze a kijelzőjén? Magyarán össze tudok kötni házimozi rádióserősítőt equalizerrel?

Köszönöm!

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

csak érdeklődöm, a Viba féle digi kábel az nem SATA származék? Viba régóta favorizálja és használja a néhányszáz Ft-os PC kábeleket saját kábel alapanyagként.
Ha a Viba kábeled SATA, akkor tudjál arról, a SATA-II szabvány 300MB/s max adatátvitelt követel, ami soros adatbitként 3Gb/s. És ha tovább áskálódsz a SATA kábelek specifikációjában, azoknak előírt szimmetrikus impedanciája 100ohm +/-10%. Ha ez aszimmetrikus kötésbe van téve, akkor is közel lehet a 75ohm-hoz. Hidd el, a digi kábeleknél a szerkezet sokkal meghatározóbb mint a fém, szigetelő anyag tulajdonsága, szemben az analóg, alapsávi kábelekével, ott fordítva van a súlyozottság.

Pontosan ugyan az az alapanyag, mint amit IC-nek használ. Valami vékonyka vörösrézre emlékeztető tömörnek tűnő egyeres. A régebbieket teflonba húzta, nekem abból van. Nem tudom, hogy a PC világában használnak e ilyenfélét - de nem is igazán érdekel, mivel a hangja számomra kielégítő.
.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”