Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Előre is köszönöm. Egyébként milyen a CAV A8M? Sokan ajánlották, hogy fontoljam meg, adjam el a yamahát, és vegyek egy ilyet. Allítólag tönkreveri a Rotelt...
Na pont a többcsatornás ki-bemenetekre nincs adat egyik készülék műszaki paramétereinél sem.
CAV AUX bemenet: 500mV/47kOhm
PIO kimenet: 335mV/2,2kOhm

Az A8M az jó. A kérdés, hogy melyik Rotelt veri meg. Amit én hallottam az az RHC-10/RHB-10 kombináció volt, és annak kicsit jobban tetszett a hangja. Viszont a meghallgatás szubjektív dolog, valamint a két készülék ára nem egy szinten van.

Köszi az infót!

hmm, 165 mV al kisebb a pio outja, mint a CAV inputja, és már nem bírja meghajtani rendesen... Hát lehet, hogy nem kéne az 1V mellé 1,5V ot párosítani (500 mV különbség), mert meg sem fog szólalni.

Hajjaj, volt egy ilyen rossz érzésem. Akkor marad a próba... Végül is mit veszíthetek, egy próba nem kerül semmibe.

Köszi mondent még egyszer!

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: OLED »

Ha kell valami adat akkor megkérdezem a gyártól.Írd le mire van szükséged.

Privi ment!
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Előre is köszönöm. Egyébként milyen a CAV A8M? Sokan ajánlották, hogy fontoljam meg, adjam el a yamahát, és vegyek egy ilyet. Allítólag tönkreveri a Rotelt...
Na pont a többcsatornás ki-bemenetekre nincs adat egyik készülék műszaki paramétereinél sem.

Az A8M az jó. A kérdés, hogy melyik Rotelt veri meg. Amit én hallottam az az RHC-10/RHB-10 kombináció volt, és annak kicsit jobban tetszett a hangja. Viszont a meghallgatás szubjektív dolog, valamint a két készülék ára nem egy szinten van.

Ha kell valami adat akkor megkérdezem a gyártól.
Írd le mire van szükséged.

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Azt birom ebbe a HK ba, ha kevés lenne az 5x100W rms akkor még mindig tudod előfoknak használni mind az 5 csatornára ... sajnos nem, jövő héten szabin vagyok vagyis egész héten csak a lakással fogok foglalkozni, ha akarsz bármikor jöhetsz.

Szeretnék menni, csak nem tudok...

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Azt birom ebbe a HK ba, ha kevés lenne az 5x100W rms akkor még mindig tudod előfoknak használni mind az 5 csatornára
... sajnos nem, jövő héten szabin vagyok vagyis egész héten csak a lakással fogok foglalkozni, ha akarsz bármikor jöhetsz.

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Teljesítmény alapján biztos,... kérdés hangban is?

Nem jársz valamikor mostanában Pesten? Azért szívesen meghallgatnám a H/K-dat is, mert érdekel az a megoldás is, nem mondtam le róla még.

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Én nem tudom, még soha nem hallottam szólni... Azt hallottam, hogy igen. Bár engem csak úgy lehet meggyőzni, hogy meghallgatom, és meg fogom valamikor, amit lesz rá időm

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Teljesítmény alapján biztos,
... kérdés hangban is?

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Esetleg akinek van otthon előfok-végfok párosa, az megírhatná nekem ezeket az adatokat, és hogy működik-e rendesen. Nagyon hálás lennék...
Próbaként két hete rákötöttem a pio-m preout-jait a CAV-ra és nagyon halk hangja volt. Otthon megnézem az értékeket.

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Esetleg akinek van otthon előfok-végfok párosa, az megírhatná nekem ezeket az adatokat, és hogy működik-e rendesen. Nagyon hálás lennék...
Próbaként két hete rákötöttem a pio-m preout-jait a CAV-ra és nagyon halk hangja volt. Otthon megnézem az értékeket.

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Az autohifi-ben például ugy van megoldva, hogy lehet állítani az érzékenységet 0,5V - 4V közt egy kis potival az erősítőkön. Néhány szobai végfokon is van ilyen, de igazán tehetnének mindegyikre, mennyivel könnyebb lenne az élet...

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Jah, meg még valami eszembe jutott: 
Ugye a Rotel RMB 1066 az 6x60W vagy 3x150. Na akkor megvenném ezt (most kapnék használtan közel féláron:kb 120ezerért), hajtaná a két frontot és a centert, a háttereket a yamaha. Aztán ha újra lesz lóvé, akkor még egyet belőle és akkor már lenne 6x150W és akkor lehetne 6.1-es rendszer, ami már nekem elég. Erről vélemény? Ez így milyen lenne?

Hídban nem lesz baj a hangsugárzók impedanciájával?!

Azzal nincs gond, 6 Ohm-osak a falak, azt bírnia kell,az van írva a könyvben,hogy bírja 4 Ohm-ig is hídban. (Bár megjegyzem, hogy a gép hátuljára 8 van írva, de azt mondták a boltban, hogy bírnia kell stabilan a 4-et is, meg a könyvében is ez van,és hogy nyugodjak meg, ha mégis gond lenne,akkor is él a garancia)
Azért köszi, hogy szóltál, erre odafigyeltem.

Inkább az illesztés zavar engem, mármint az elfők-végfok illesztés, csak még nem kaptam választ sehol. De próba szerencse újra leírom:
Tehát:a yamaha pre-outja 1V/500 Ohm, a rotel inputja 1,5V/33 kOhm. A kérdés az, hogy ki tudom-e hajtani így a rotelt, vagy válasszak olyan végfokot, aminek a bemeneti érzékenysége 1V. Nehogy az legyen, csutka hangerőn alig szólal meg. Ez zavar engem,de eddig egy olyan választ kaptam, ami azt tartalmazta,hogy ezek a szabványos értékek, "ELVILEG" működik. De a gyakorlatban? Így még nem akarok rástartolni a végfokra, ugy nem veszem meg, hogy aztán fél óra után mehetek hirdetni féláron, mert nem jó...

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Ugye a Rotel RMB 1066 az 6x60W vagy 3x150. Na akkor megvenném ezt (most kapnék használtan közel féláron:kb 120ezerért), hajtaná a két frontot és a centert, a háttereket a yamaha. Aztán ha újra lesz lóvé, akkor még egyet belőle és akkor már lenne 6x150W és akkor lehetne 6.1-es rendszer, ami már nekem elég. Erről vélemény? Ez így milyen lenne?

Hídban nem lesz baj a hangsugárzók impedanciájával?!

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én már feladtam a dolgot, mint látod.
Jé tényleg Kár volt! Nem tudom ki maradt, de mostanában Simont se nagyon látom...

sajti

Off

Én általában itt vagyok minden nap, egész nap. De nem olvasok minden fórumot. Százszor leírtam (most +1), hogy ha valahol, valakinek problémája van akkor írjon egy PM-et és megoldom. Általában szokott működni, elég sokan írnak egy nap. Erről senki nem szólt. (Nem olvastam el az egészet, így azt sem tudom, hogy beleavatkoztam volna-e egyáltalán, általánosságban mondom, hogy senki nem szólt.)

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

az a 25W biztos valós lehetett.
Nézd csak meg én -26nál nem tekertem még tovább sem mozinál sem sztereóban és ott még csak 0,5W rms-volt.(123W volt a max a felett már tozult a szinuszjel, de a 5x100W azt hozza ami a specbe van)
Igaz egy csak egy 1Khz -es 0,775mV-os (0 dB-es)szinuszjel
Szerintem azok a ROTEL végfokok 6x60W rms-el bizos nem vallnak szégynet
A 7x100 ezer meg ilyen wattokat már meg se kell nézni inkább hallgatni a cuccost.

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Scott »

A 6x60W-ról...

Anno volt egy nagyon olcsón összedobott erősítőm, valami nagyon olcsó végfok IC-kből összerakva ( ha jól emlékszem csatornánként hídba volt kötve egy pár ).
A lényeg, hogy mérve max 34 W-t tudott. Ráaggattam böszme nagy discos hangfalakat és csutkára feltekerve szó szerint nem lehetett megmaradni a lakásban

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Scott »

Scott 4x100W illetve 2x200W (A+B, illetve biamping módra is alkalmas) amerikai sztereo receiverem,
Na ebből súlyos jogdíj per lesz. Nem engedtem meg, hogy rólam nevezzenek el hifi márkát

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Na akkor már csak egy kérdésem lenne:

A yamaha pre-outja 1V/500 Ohm.
A rotel inputja 1,5V/33 kOhm. Meg fogom tudni hajtani rendesen, vagy kéne egy olyan végfok, melynek inputja 1V-os?

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Én is erre bíztatnálak!
gordon314.fw.hu

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Sztem oké lenne így,és elég gazdaságos is.
Hajrá!
Naim-ZU

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Most még leírnék pár tapasztalatot, de ezt tényleg csak azért, hogy megosszam veletek,és nem szeretnék senkivel kötözködni.

A 6x60W-ról...

Van egy kétcsatornás Scott 4x100W illetve 2x200W (A+B, illetve biamping módra is alkalmas) amerikai sztereo receiverem, azzal szoktam néha cd-ket hallgatni. Előlapjában van depréz műszer, ami konkrétan a kivezérelt teljesítményt mutatja (W). Amikor nekem már fájt(!!!) a fejem a hangnyomástól (egy pár yamaha NS-777 volt bekötve rá, és tényleg ki****ott hangosan szólt), akkor mutatott a műszere 25W-os csúcsot teljesítményt csatornánként. Most akkor ez hogy lehet? egyáltalán van-e a teljesítmény és hangminőség közt valami összefüggés. mert én látok 7x170 wattokat is egy egy receiveren, de valahogy ilyenkor nemigen hiszek a számoknak.

De visszatérve az előző gondolathoz: Valóban kevés lenne a 6x60W? egyáltalában mire kell odafigyelni egy ilyen végfok kiválasztásánál.

Az aktív hangfalakat jó ötletnek tartom, és egyet is értek abban,hogy legjobb megoldás, de most vettem sokmindent, és nem akarom már eladni, ebből szertném kihozni a max-ot. Legfeljebb erősítőcsere lehetséges (de erre meg azt tanácsoltátok, hogy az előfok része van olyan jó, mint megfizethető procik, tehát akkor valószínűleg ez is marad), mert a hagfalakkal megtaláltam az én világom,azokat mindenképp megtartanám.Az előző hozzászólásomban írtam, hogy a yamaha előfok részét is én sokra tartom. Unokatesóm H/K-ját szoktam nézegetni, a Bass managment tényleg jobb benne,de ezeken kívül a yamahának a DSP-je az, ami nekem tetszik. Tudom, sokan nem tartják sokra ezeket a módokat, de nekem tetszik,és nem akarok igazából megválni tőle, csak ha minden kötél szakad. Ha be vannak kötve a prensence/front effekt hangfalak is, akkor egész jó teret tudnak adni a DSP-k, nekem nagyon bejön. Mondjuk StarWars alatt a Sci-fi mód szerintem nagyon állat, csak hogy egy példát is hozzak. Nekem csak a "pro-logic és társai", tehát amikor két csatornából csinálunk 5-6-7-et, nem jön be.
a lényeg, amit ezzel mondani szeretnék, hogy mondjuk csak a bass managment miatt nem váltanék H/k-ra...

Most ezeket tényleg nem azért írtam, hogy én bizonygassam, hogy most de aztán nekem van igazam,és így úgy amúgy, csak szeretném ezeket a tapasztalatokat megosztani, és sok véleményt kérni cserébe. Mert én legutolsó vásárlásomkor rájöttem, hogy szinte minden szubjektív, mindenkinek más tetszik,és én ezt tiszteletben is tartom.
De egyáltalán jól gondolkodom-e, vagy jó úton járok-e? illetve merre felé érdemes indulni?

Összegezve: eddig ugye, úgy néz ki, hogy valamilyen végfok, eddig eljutottunk. Két csatornás, vagy monoblokk pár, vagy egy többcsatornás? Ez még a kérdés. Meg ugye a teljesítmény, vagy eláltalán akkor mit is kell figyelni?

Az eddigi hozzászólásokat köszönöm mindenkinek és várom a többi javaslatot, észrevételt, kritikát.

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Na, akkor hogy több kérdésre is válaszoljak:
A 80 nm valós, mivel a ház pincehelységéről van szó 3m-es belmagassággal, és az egész körbe van föggönyözve.
Már minden meg van, a két aktív mélynyomó is,de most vettem hangfalakat, úgyhogy aktívra nem térek át. A receiver is megvan 7.1-es elég jó minőségű Pre-outtal,hogy a yamaha előerősítő része jobb, mint a H/K-é, nem tudom, nekem jobban bejön a yamaha előfok része. Igazából DD és DTS anyagokkal szólna, minden egyéb dekódert feleslegesnek tartok, közben a THX-programot szoktam bekapcsolni, mást nem,az még valamire való. Tehát PL/PLII/Logic7 kizárva, mert szerintem nem sokat érnek. És az a dolog csattanója, hogy nagyobb térben sokkal jobban kijön minden komponens tudása, nem tudok rá mást mondani,egyszerűen mindenben jobb, főleg, amióta körbe van függönyözve. Már csak igazából egy kis kakaó hiányzik,mert itt lent a yamahát el lehet küldeni -10 illetve -5 dB-ig is, és már érezni, hogy erőlködik. Igazából reng az egész helység, de nem hallgatható sokáig mert kemény lesz a hang, nem marad kellemes. Amíg fent volt a 25nm-ben, akkor meg már -25dB-nél egy hangzavart lehetett csak hallani, nagyobb térben viszont sokkal jobb tere van az egséznek, de oda meg kicsit kevésnek érzem az erősítőt. tehát igazából innen indul a történet. Lent az aláírásomban ott a teljes rendszer, ami ott van, az minden marad, még ez az erősítő téma kérdéses, de úgy néz ki, hogy ki lesz egészítve egy végfokkal.
Már csak az az egy kérdés, hogy milyennel???

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”