Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Manapság így néz ki egy CA remote ctr. Szerintem nem olyan gagyi.
Sztereó erősitők
a táv úgy vérgagyi ahogy volt. Az még hagyján, hogy van rajta vagy 30 gomb, amiből 2-őt használhatsz, de a feliratozása papírmatrizában manifesztálódott!
- hát a CA távok nem a gagyik közé tartoznak... azért rendszertáv, hogy másra is használd
- az átlátszó matrica opcionális, én sem raktam fel, mert szerintem ronda.
de ahol többen használnak egy gépet (könyvtár, studio) vagy több hasonló táv van, ott hasznos lehet.
Close
ki kell ábrándítsalak a C500-asé nagyon gagyi!
a matrica nem opcionális, hanem gyárilag rá volt ragasztva. Amúgy kis gombok relatív sűrűn ha használtam volna (univerzálissal pótoltam) akkor tuti lekopott volna a gyenge minőségű matrica. No meg nekem egyáltalán nem állt kézre.
lehet, hogy rendszertávnak jó, de csak annak, aki CA Cd-t és tunert vesz.
A képen látszik, hogy a távból mennyi kellett az előfokhoz (Amp).
Amire te gondolsz szerintem az az azur sorozat távja, ami félig fém félig fémnek látszó műanyag.
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
a táv úgy vérgagyi ahogy volt. Az még hagyján, hogy van rajta vagy 30 gomb, amiből 2-őt használhatsz, de a feliratozása papírmatrizában manifesztálódott!
- hát a CA távok nem a gagyik közé tartoznak... azért rendszertáv, hogy másra is használd
- az átlátszó matrica opcionális, én sem raktam fel, mert szerintem ronda.
de ahol többen használnak egy gépet (könyvtár, studio) vagy több hasonló táv van, ott hasznos lehet.
system
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Sztereó erősitők
csakhogy bonyolítsam a számokat: nálam volt Nad 320BEE, s eléggé ismerem a hangját. Ez a modell jobb a régi 3020-nál. Szóval újabb modell, és mégis jobb a hangja.
A phonoja "csúcs" a Menő Manónak, azt nem hiszem, hogy lepipálja.
Ezügyben nem tudok nyilatkozni, nem bakelitezünk.
állítólag az előfokom fonója is hiperszuper, mégse használom, mivel nincs lemezjátszóm, bár lemezem azrét elég sok maradt régebberől.
Naim-ZU
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Csakhogy bonyolítsam a számokat: nálam volt Nad 320BEE, s eléggé ismerem a hangját. Ez a modell jobb a régi 3020-nál. Szóval újabb modell, és mégis jobb a hangja.
Szerinted
nálunk több ismerősömnek is ez a véleménye.
Naim-ZU
Sztereó erősitők
Szóval akkor azért a lényeg az hogy a denont nem kell semmiképpen sem leírni! Legalábbis nekem ez jött le! Biztos van bennem némi elfogultság a denon irányába mivel denon az első erősítőm is csak néhány helyen a denonokat már már annyira leszólják mintha egy semmiből jött cég lenne pedig azért a majdnem 100 éves múlt gondolom hogy nem tűnik csak el úgy a homályban! Ettől függetlenül persze lehet hogy ebben az abszolút kezdő kategóriában jobb a Ca még nem tudom de remélhetőleg meg fogom tudni de azért én nem szeretném ennyire elásni a denont.
Megkérdezhetem, hogy miért csak e kettő márka érdekel téged?
Más nem jöhet szóba?
Igazság szerint csak azért kérdeztem ezt a két típust mert egy másik fórumon beszélgettünk róla és kiváncsi voltam az itteniek véleményére is! Meg ebben az 50 ezres kategóriában nem nagyon tudok más márkát ahol 50-ért lehet erősítőt meg a hozzá való cd lejátszót is venni mert külön márkát nem vennék erőlködőből meg cd-ből! Onkyoból láttam 50-ért erősítőt de cd lejátszót már nem ezért maradt ebben az ársávban ez a két márka! Egyébként ha egyszer tudok majd venni sztereó erősítőt meg cd lejátszót akkor szerintem inkább gyűjtenék több lóvét és a 70-80 ezres kategóriából válogatnék oda már beférne mondjuk a nad is de szerintem ez a három márka lenne amire úgy igazán kiváncsi lennék! Mi van még amit érdemes bevenni a sorba? (zenei stílusom nagyon változó amit soha nem hallgatok az disco, tuc-tuc, és durvább rock (rockban kb guns 'n' rosesnál megállok) más végülis jöhet) De hangsúlyozom vásárolni nem szeretnék egyenlőre csak kiváncsi vagyok a témában és gyűjtöm az infókat!
Sztereó erősitők
csakhogy bonyolítsam a számokat: nálam volt Nad 320BEE, s eléggé ismerem a hangját. Ez a modell jobb a régi 3020-nál. Szóval újabb modell, és mégis jobb a hangja.
A phonoja "csúcs" a Menő Manónak, azt nem hiszem, hogy lepipálja.
Sztereó erősitők
Csakhogy bonyolítsam a számokat: nálam volt Nad 320BEE, s eléggé ismerem a hangját. Ez a modell jobb a régi 3020-nál. Szóval újabb modell, és mégis jobb a hangja.
Szerinted
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Igaz Denont sem, a 320a-n kívül.
Véletlenül nem tudod, miben különbözik a sima 320 a 320A-tól?
nem
milyen a "sima" 320? (kép, link...)
Hú. Majd holnap teszek fel, meg írok a 3020-320 párviadalról én is egy kicsit.
Naim-ZU
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Szóval akkor azért a lényeg az hogy a denont nem kell semmiképpen sem leírni! Legalábbis nekem ez jött le! Biztos van bennem némi elfogultság a denon irányába mivel denon az első erősítőm is csak néhány helyen a denonokat már már annyira leszólják mintha egy semmiből jött cég lenne pedig azért a majdnem 100 éves múlt gondolom hogy nem tűnik csak el úgy a homályban! Ettől függetlenül persze lehet hogy ebben az abszolút kezdő kategóriában jobb a Ca még nem tudom de remélhetőleg meg fogom tudni de azért én nem szeretném ennyire elásni a denont.
Megkérdezhetem, hogy miért csak e kettő márka érdekel téged?
Más nem jöhet szóba?
Naim-ZU
Sztereó erősitők
nem
Hú. Majd holnap teszek fel, meg írok a 3020-320 párviadalról én is egy kicsit.
Sztereó erősitők
nem
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
dokigy
Ugye tudod, hogy a latin eredetiben ez úgy szólt, hogy a kivétel próbára teszi a szabályt! (Csak hát a hibás fordításban éppen a lényeg veszett el)
Simpatico (ki ez a figura és miért van az avatarjában egy mosdószifon cső?)
Több, mint 10 év, inkább 15 van a két készülék között. A Denon 320a egy integrált erősítő volt 90 körül és ha jól tudom az új ára olyan 25-30 eFt volt. Messze nem a Denon csúcsmodelje volt, csak egy középkategóriájú valami.
A CA előfok, csupán előfok, de abból is phono nélküli (a Denonban MM, MC phono is van) és az új ára olyan 60 körül volt. Amiben "felette volt" a Denonnak, az a távvezérlés. Ez kimerült azonban a hangerőszabályozásban.
A csomagolása a CA-nak nagyon baba volt. Aktatáskaként hordozható mutatós, stabil doboz, kék színű ruhaszövet borítás a készüléken. Én bevallom jobban örültem volna, ha ezt a költséget inkább a készülékre költik, mert a hangjával nem voltam teljesen elégedett, a táv úgy vérgagyi ahogy volt. Az még hagyján, hogy van rajta vagy 30 gomb, amiből 2-őt használhatsz, de a feliratozása papírmatrizában manifesztálódott!
Teljesen jól működött, nem volt vele funkcionális probléma, de hát az előfok csere óriási előrelépést hozott. Nem mondom, hogy nem érte meg az árát, de számomra a Denon a maga korában sokkal jobb lehetett.
Én egyébként azóta sem hallottam olyan CA terméket, ami kiugrott volna az árkategóriája korlátain. Igaz Denont sem, a 320a-n kívül.
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
.... A CA összességében és általában zeneibb termékeket csinál, mint a Denon. ....
az én tapasztalatom pont ellentétes
igaz csak egy CA előfokom volt (a CA akkori csúcs lánca egy ilyen előfokból és a passzoló végfokból állt) és egy Denon 320a integrált sztereó erősítőm
a kettő hangzás és megépítésbeli különbsége óriási volt a Denon javára
Azt azért ne felejtsük el, hogy a két termék között volt vagy 10 év, és mint tudjuk, a régebbi vasak nem ritkán jobban szólnak, mint az elvileg korszerűbb utódok. Pl. a tőled vásárolt 20+ éves NAD 3020 sokkal muzikálisabb és egységesebb volt annál a vadonat új Denonnál, ami nálam vendégeskedett egy pár hónapig.
Sztereó erősitők
.... A CA összességében és általában zeneibb termékeket csinál, mint a Denon. ....
az én tapasztalatom pont ellentétes
igaz csak egy CA előfokom volt (a CA akkori csúcs lánca egy ilyen előfokból és a passzoló végfokból állt) és egy Denon 320a integrált sztereó erősítőm
a kettő hangzás és megépítésbeli különbsége óriási volt a Denon javára
bennem a CA-ról az az image alakult ki, hogy nagyon szeretne audiofilnek látszani
de!
Ez csupán 2 termék alapján alkotott vélemény. Az biztos, hogy a Denon gyárt igazán komoly hangú cuccokat is a mai napig, de azoknak meg is kéri az árát. Erről nem lehet következtetést levonni a belépő szintű készülékei színvonalára.
A CA-nak szűkebb a palettája. Nem gyárt igazán olcsót, de igazán kiemelkedően jót sem szvsz! Bár az új nagy erősítőjét azért meghallgatnám a CA-nak, de azért a pénzért...
gordon314.fw.hu
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11020
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Óvnálak attól, hogy csak a súly alapján dönts. Néhány gyártó pont ezt kihasználva feleslegesen nehéz cuccokat gyárt. A CA összességében és általában zeneibb termékeket csinál, mint a Denon. Nálam nem egy kategória a két gyártó. De valahogy próbáld a két erősítőt egy cuccon, egy helyen, egy időben, nyugodt körülmények között, többféle zenével meghallgatni és ne hallgass senkire!
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lehet hogy már volt róla szó ha igen akkor bocsánat de sajnos nem volt türelmem átnézni a topicot! Pusztán kiváncsiságból kérdezném (egy másik fórumon beszélgetünk róla kiváncsi vagyok az itteni véleményekre is) hogy szerintetek minőségi (összeszerelési, általános minőség, hangminőség) szempontból a Denon PMA-500 és a Cambridge Audio Azur 340A erősítők (néztük a cd lejátszókat is de az itt off lenne) közül melyik lehet az amelyik minőségibb hangzást tud előállítani?
OFFTOPIC:
Meg a cd lejátszóval kapcsolatban beszéltük azt hogy a denon tud pl sacd-t is meg hogy 2 DAC van benne és hogy mégis a Ca a nehezebb és szerinte emiatt a denonban valaminek a minőség romlására kellett mennie. Szerintetek hol az igazság? Meg egyáltalán érdemes megvenni ezt a legkisebb denon szettet? Csak mert nekem valamiért jobban tetszik mint a Ca de van olyan minőségű mint a Ca?
Sztereó erősitők
Anno én is egyedül hoztam le egy 331-es levinsont a csigalépcsőnkön. Aki járt már nálunk, az tudja mennyire szűk. Az az erősítő is 50kg körül van. A gond meg még az vele, hogy hűtőborda az egész, így minden éle szúr, nincs fogása...
És az 50 kg os Glastonbury? az se volt semmi 40 C fokban cipelni le-föl
No igen, az keményebb feladat volt, mint a levinson. És vicc ezekben, hogy 50-60kg alapvetően nem egy nagy durranás, de ha már nincs rajta fogás, nagy és vigyázni kell rá, nehogy sérüljön, akkor már nem is olyan egyszerű az élet.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11020
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Igen házimozi. Valami ilyesmi a másik fele a szobának.
Ehhez már dukál a mozivászon.
Mintha az emberünket a házimozi hangja jobban érdekelné, mint a képe.
Enyhén szólva.
Sztereó erősitők
Ehhez már dukál a mozivászon.
Mintha az emberünket a házimozi hangja jobban érdekelné, mint a képe.
Sztereó erősitők
És ?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W