Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- hollohazi
- Törzsvendég

- Értékelés: 315
Kábelezzünk
Ezek szerint te ezt a dugó használod neked bevált,nem áldoznál többet rá mert úgyse lenne jobb,ebbe a dugóba megbízol.Natúr hangzása van.Milyen kábelt kötné rá nyugodt szível ami megtartja a hangzásvilágát.
Én megpróbálnám R.Rudolf kábeleit, az összeset, az egységes, természetes, szinergikus hangzásvilága miatt.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Kábelezzünk
Ezek szerint te ezt a dugó használod neked bevált,nem áldoznál többet rá mert úgyse lenne jobb,ebbe a dugóba megbízol.Natúr hangzása van.Milyen kábelt kötné rá nyugodt szível ami megtartja a hangzásvilágát.
Ezt is..., többféle - drágábbak is - vendégeskedett nálam az évek alatt (a csillagászati árú "NASA" csodákon kívül), és ennek fényében nyilatkoztam. Bármilyen jóféle kábel használható a 'semleges' dugókhoz - kinek mi a jó. Jelenleg régi teflonos ezüst kábeleket használok..., de ez itt nem a reklám helye. Szerintem ne ragadj le a csatlakozóknál. Van annál előbbre való.
.
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Kábelezzünk
Népszerűsége ellenére én nem használok. Kerülöm a vastag/durung csatlakozókat. "bals" hangú rendszerekről már olvastam. Ebből a vitából kimaradnék.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Kábelezzünk
Ilyen dugóm nekem is van. Nem mágnesezhető és az érintkezők ebből a sárga fémből ( szerintem biztosan arany ) vannak.
Hifire nem tudom milyen, én a fúrógépem csatlakozóját cseréltem erre, viszont az biztos, hogy azóta sokkal halkabb a gép és még az egészen kemény anyagokat is könnyedén "viszi" .
Jó! Az arany tetszett a legjobban.
.
Kábelezzünk
A bals dugóról mi a véleményed? Az is egy olcsó dugattyú.
Népszerűsége ellenére én nem használok. Kerülöm a vastag/durung csatlakozókat. "bals" hangú rendszerekről már olvastam. Ebből a vitából kimaradnék.
.
Kábelezzünk
Ilyen dugóm nekem is van. Nem mágnesezhető és az érintkezők ebből a sárga fémből ( szerintem biztosan arany ) vannak.
Hifire nem tudom milyen, én a fúrógépem csatlakozóját cseréltem erre, viszont az biztos, hogy azóta sokkal halkabb a gép és még az egészen kemény anyagokat is könnyedén "viszi" .
A jó Hi-Fi...az varázslat.
- mgus
- Törzsvendég

Kábelezzünk
Olcsó 'mezei' kopp villásdugóval nem jártál volna így. (Időnként tisztítani kell az érintkezőket, amúgy teljesen semleges, nem viszi a hangot semerre.) Természetesen mindenki annyit költ dugóra, amennyit csak akar... Eddig úgy tapasztaltam, hogy a kábelek többet nyomnak latba hang szempontjából, mint a csatik, persze az is lehet, hogy még nem volt dolgom felettébb hitvány példányokkal.
A bals dugóról mi a véleményed? Az is egy olcsó dugattyú.
Kábelezzünk
Erről annyit, hogy nálam a cd tápkábel villásdugója utángyártott OYAIDE-vel volt megoldva A készülék oldalon normális furutech dugók voltak. Elég tisztességes CD játszóm van, de egyszerűen olyan, számomra karcos, hosszú távon zavaró hangot produkált, hogy már a CD technológia tudását vontam kétségbe. Néhány hete kicseréltem a dugókat, és ez a fajta probléma azonnal megszűnt.
Olcsó 'mezei' kopp villásdugóval nem jártál volna így. (Időnként tisztítani kell az érintkezőket, amúgy teljesen semleges, nem viszi a hangot semerre.) Természetesen mindenki annyit költ dugóra, amennyit csak akar... Eddig úgy tapasztaltam, hogy a kábelek többet nyomnak latba hang szempontjából, mint a csatik, persze az is lehet, hogy még nem volt dolgom felettébb hitvány példányokkal.
.
Kábelezzünk
.... Meg hát vannak itt sokan, akik felső kategóriás készülékeket használnak, és azt mondják, hogy minél jobb a készülék, a kábelek szerepe annál kisebb....
Veluk szivesen vitatkozok, mert nekem pont az ellenkezo tapasztalatom van.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Kábelezzünk
Hasonló véleménnyel vagyok én is, Rudolf kábelei nagyon jó ár-érték viszonnyal rendelkeznek. Én viszont azon a véleményen vagyok, hogy néhány szerencsés esettől eltekintve nem szerencsés a réz keverése az ezüst kábellel egy adott tiszta réz elektronikákat tartalmazó rendszerben. Egy nagy felbontású kábel könnyen rávilágít a rendszer gyenge pontjaira, zavaró kiemeléseket okozhat, még ha másutt tetszik is. Valószínű, hogy nem hallottál még igen jó réz IC-t,pedig itt is van nagy előrelépés. Ilyen nálam a Kondo VC-II.
Az IC kábeleim továbbra is réz erekkel rendelkeznek. Sok éve nem cseréltem, nem is akarom, mert néhány próbálkozás után nem láttam értelmét... Írásom a hálózati kábelekre vonatkozott. Nagyon jól megfér együtt - legalább is nálam - a kétféle alapanyag. Semmi idegtépő "csörömpölés" nem keletkezett, ellenben "tisztulás" igen.
.
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 143
Kábelezzünk
A megfelelő árkategóriájú csatlakozót, a megfelelő árkategóriájú kábelhez, elektronikához használjunk. Csodák nincsenek. Én is gyorsan túladtam rajtuk, én aranyozottat próbáltam.
Hát... Nem igazán ár oldalról közelíteném meg. Készülék tápkábelként sima belső rézkábelt használok, ami a Kácsánál méterre olcsón kapható. A dugók hozzá többszörösébe kerültek a kábel árának. A legdrágább IC-m egy márkás 60.000 Ft.-os pár, de a paksi SM 7000 Ft.-os piros-kék kábele magasról veri. Meg hát vannak itt sokan, akik felső kategóriás készülékeket használnak, és azt mondják, hogy minél jobb a készülék, a kábelek szerepe annál kisebb.
Ezt mondjuk nem tudom megítélni, de az a tapasztalatom, hogy a nem megfelelő körültekintéssel kiválasztott csatlakozó vagy kábel rengeteget ronthat a hangon. Javítani pedig nem javít, mert az a hang vagy megvan a rendszerben, vagy nincs. Sokan pld. a magas hiányt, ami mondjuk akusztikai, vagy készülék hibából adódik ezüst kábellel próbálják megszüntetni, vagy a hiányzó mélyet brutális tápkebellel orvosolják zsákutcába futnak. Voltam már néhányban, onnan csak visszafordulni lehet...
- hollohazi
- Törzsvendég

Kábelezzünk
Igen, jók lehetnek az egyszerű kábelek. A gyári PC zsinór is egyszerű, jó részük még sem alkalmas audio célokra. Szóval az egyszerű néha bonyolult.
Az ezüst, vagy egyéb alapanyagok témaköre sem annyira evidens. Miként nagyon sokféle réz létezik, ezüstből sem kicsi a szórás. Nálam sokáig csak réz fordult elő - Air N hálózatit is beleértve - nemrégiben viszont változtatni voltam kénytelen a nézőpontomon. Találtam olyan teflonos ezüst huzalt, ami minden tekintetben túlszárnyalja az eddig általam ismert réz vezetékek jellemét. A hangszerek hangja, lecsengése, életszerűsege - fülbe hasítás nélkül - más dimenzióba lépett. Szóval tényleg nem egyszerű dolog ez a kábelesdi. Úgy vélem, a rendszer "jósági szintje" is jócskán odapakol, hiszen valahol egy őszintébb huzal előnytelen lehet, máshol pedig befutó. A réz nyugalma, melegsége szuper tud lenni, egy jóféle ezüst viszont további szintekre képes fejlődni, le tudja rántani a 'fátyolt', el tudja távolítani a párát a jelképes korábban tisztának vélt üvegről.
Remélem nem baj, hogy leírtam a véleményem. A kábeleid egyébként - amik eddig megfordultak nálam - szerintem nagyon jó ár/érték arányt képviselnek.
Hasonló véleménnyel vagyok én is, Rudolf kábelei nagyon jó ár-érték viszonnyal rendelkeznek. Én viszont azon a véleményen vagyok, hogy néhány szerencsés esettől eltekintve nem szerencsés a réz keverése az ezüst kábellel egy adott tiszta réz elektronikákat tartalmazó rendszerben. Egy nagy felbontású kábel könnyen rávilágít a rendszer gyenge pontjaira, zavaró kiemeléseket okozhat, még ha másutt tetszik is. Valószínű, hogy nem hallottál még igen jó réz IC-t,pedig itt is van nagy előrelépés. Ilyen nálam a Kondo VC-II.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- hollohazi
- Törzsvendég

Kábelezzünk
Most milyen kábeleket használsz milyen csatlakozókkal?
Kondo rézkábeleket használok, hálózatinak viszont készülékenként 5-8m-es 30 évesnél régebbi rézkábeleket, saját öntött csatlakozóikkal, illetve Radnai R. féle hálózati tápkábeleket saját csatlakozóikkal, Furutech fali aljzatokkal. Nem használok semmilyen elosztót, szerintem mind ront a hangon. Nekem 4 fali aljzatom van, a négy készülékhez elegendő. A hangsugárzó kábeleim végén levágtam a forraszanyagot, inkább kéthetente tisztítom izopropil spray-vel. Ez egy átmeneti állapot, amíg el nem készül a tápösvény, de oda nagyon jó kábeleket szeretnék tenni. Kábelezés, csatlakozások ügyében szerintem hosszu topiktárs facebook oldalán találsz jó összefoglalókat, információkat.
- mgus
- Törzsvendég

Kábelezzünk
A megfelelő árkategóriájú csatlakozót, a megfelelő árkategóriájú kábelhez, elektronikához használjunk. Csodák nincsenek. Én is gyorsan túladtam rajtuk, én aranyozottat próbáltam.
Most milyen kábeleket használsz milyen csatlakozókkal?
- hollohazi
- Törzsvendég

Kábelezzünk
Erről annyit, hogy nálam a cd tápkábel villásdugója utángyártott OYAIDE-vel volt megoldva A készülék oldalon normális furutech dugók voltak. Elég tisztességes CD játszóm van, de egyszerűen olyan, számomra karcos, hosszú távon zavaró hangot produkált, hogy már a CD technológia tudását vontam kétségbe. Néhány hete kicseréltem a dugókat, és ez a fajta probléma azonnal megszűnt.
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 143
Kábelezzünk
A csatlakozóknak is megvan a maguk 'hangja', a köztük lévő különbségeket a jól installált, informatív rendszerek hallhatóbbá tehetik. (Szerintem helyén kezelendő, mivel nüanszokról van szó) Az idegeket tépázó torzításért a silány minőségű elektronikák és a 'gyarló' kábelek okolhatók inkább, viszont a szennyezett vagy laza kontaktusok képesek amortizálni a hangzást.
-
Sonny
Kábelezzünk
Uraim!
Egyedül vagyok itthon és a rövid kábeleimet cserélem hosszabbra.
Közben az "ezoterikus" témában is írtam, csatlakozó tisztítót is kipróbáltam.
Szigorúan 50EUR alatti kábelek jönnek, akinek ez nem kábel, kérem ne olvassa!
Neotech KHS - sub kábelnek vettem, de hosszú volt így jelkábel is lett belőle.
Van rendes mélykiemelése - olcsó, de azért hallgatható. Tényleg subnak jó.
In-Akustik - hááááát, nem
Klotz TP - olcsón jót! NEM.
PA-zom is, ismerem a kábelt a mikrofonok miatt. Neutrik csatikkal, Klotz kábel - egy rakás sz@r
Eddig volt az olcsó, ami kiderült, hogy nem jó
---
eBay-en szeretek "kihagyhatatlan" dolgokat vásárolni
Final-Cable (oszták manufaktúta) - nincs még bejáratva, Közép kiemelés. Jó lesz, főleg, ha 26 EUR-ért leütöd.
Nagyon régi fapaci, réz csati, kopottas: nagyon sávkorlátolt, . . . nem
Nordost: elsőre nagyon jó. Aztán a hülye formája miatt elmegy a kedv + mélyben nem az igazi.
Cosmic-audio Fireworks: Több szám is meghallgatva, jó (ez lett rövid)
Cosmic Audio Flexwire - ez marad, mert 2m: Nincs még bejáratva rendesen
Ugyan azt tudja, mint a kicsi.
Neotech, szürke - kácsából és olcsó Nakamichi csati. A Fireworks-el együtt a minitesztgyőztes.
Ha nem 60cm-es lenne, ez maradna
Nordost a legdrágább, de a saját forrasztású Neotech-et nem adnám oda érte.
Jó éjszakát!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6555
Kábelezzünk
Értetlenkedek, tehát vagyok!
És továbbra is ezt teszem az azóta olvasottak alapján.
Felesleges volt átfutni...
Megértelek.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábelezzünk
Értetlenkedek, tehát vagyok!
És továbbra is ezt teszem az azóta olvasottak alapján.
Felesleges volt átfutni...
- mgus
- Törzsvendég

Kábelezzünk
köszi. meg vagyok felirat nélkül is 10 évig Caloforniában éltem, ahol volt szerencsém minden egyes nap élő akusztikus koncerteket
hallgatni és igen komoly renszereket is
Hazai szinten én csak a eddig jutottam, sajnos nincs is több forrásom,Egyébként elégedett vagyok,mi kellene még,megvan amire az álom hang.-Real man sound-
- mgus
- Törzsvendég

Kábelezzünk
Szóval neked a csatlakozók a perverzitásod! Ilyen is van...
Ez van, de valahogy mindig bejön.
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Kábelezzünk
Itt elmagyarázzák, talán a torzítást is említik van felirat is, ha bekapcsolod.
https://www.youtube.com/watch?v=Q_sulNd ... 365.520705
köszi. meg vagyok felirat nélkül is 10 évig Caloforniában éltem, ahol volt szerencsém minden egyes nap élő akusztikus koncerteket
hallgatni és igen komoly renszereket is
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
Kábelezzünk
Ezzel is tisztába vagyok, van már egy zsákra való csatlakozóm, majd elviszem a méhbe,de előtte le kellene kaparnom az aranyat róla,hogy maradjon valami hasznom is.
Szóval neked a csatlakozók a perverzitásod! Ilyen is van...
.
Kábelezzünk
Érdekes hozzáállás...
- mgus
- Törzsvendég

Kábelezzünk
A csatlakozóknak is megvan a maguk 'hangja', a köztük lévő különbségeket a jól installált, informatív rendszerek hallhatóbbá tehetik. (Szerintem helyén kezelendő, mivel nüanszokról van szó) Az idegeket tépázó torzításért a silány minőségű elektronikák és a 'gyarló' kábelek okolhatók inkább, viszont a szennyezett vagy laza kontaktusok képesek amortizálni a hangzást.
Ezzel is tisztába vagyok, van már egy zsákra való csatlakozóm, majd elviszem a méhbe,de előtte le kellene kaparnom az aranyat róla,hogy maradjon valami hasznom is.