Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Úgy tűnik vannak, akiknek minden régi vicc új. Még ha nem is vicc.
Szóval az egyik fájlban van 213, 45, 127, 33 stb. a másikban 213, 45, 127, 33 stb. és az egyik 213 jobb mint a másik mert máshogy lett grabbelve? Ez tényleg nem vicces, inkább szomorú...
Ezek IP címek?
Egyébként miért szól két (kiforrott, ezernyi problémától mentes, realtime jelfeldolgozású, OS mentes, stb.) CD játszó másként ugyanazon lemezzel, ha csak futóműnek használjuk őket?
Pc alapú audio lejátszás
Úgy tűnik vannak, akiknek minden régi vicc új. Még ha nem is vicc.
Szóval az egyik fájlban van 213, 45, 127, 33 stb. a másikban 213, 45, 127, 33 stb. és az egyik 213 jobb mint a másik mert máshogy lett grabbelve? Ez tényleg nem vicces, inkább szomorú...
Pc alapú audio lejátszás
Nem sérült a CD, accuraterip OK, a két waw számítástechnikailag tök egyforma, csak hangra nem.
Egy világ dőlt össze bennem.
Pc alapú audio lejátszás
két waw számítástechnikailag tök egyforma, csak hangra nem.
Pc alapú audio lejátszás
Minden tiszteletem füleleké, mert ö ill. készülékei tanítottak meg zenét hallgatni.
...de… ez a cd másolás nálam eddig soha nem tudott maradandót alkotni. Pedig hoztak ide minden féle csoda másolatot, de az eredetit mindig jobbnak hallottam. Persze azért kell egy megfelelő felbontású rendszer, hogy hallható legyen a különbség...
"Tudatlanság boldoggá tesz"
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Pc alapú audio lejátszás
Bármikor meg tudnám mutatni, hogy semmivel nem marad el hangminőségben egy megfelelően konfigurált laptop + megfelelő dac (naná, hogy Lupus ) akármelyik Linn hálózati lejátszótól,
Az lehet,de ez a kivitel akkor is nagyon gáz.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Pc alapú audio lejátszás
Bármikor meg tudnám mutatni, hogy semmivel nem marad el hangminőségben egy megfelelően konfigurált laptop + megfelelő dac (naná, hogy Lupus ) akármelyik Linn hálózati lejátszótól, vagy egy olcsó hálózati lejátszó kis tuninggal + dac, mindkét verzió <200kFt.
OFFTOPIC:
De nem a Limarban, mert ott reménytelen igazán jó hangot csiholni akármiből is.
Kedves fülelek!
Vegyél egy Klimax DS-t és felőlem mutogathatod bárkinek bárhol.
Nem Te lennél az egyetlen, aki így próbálja népszerűsíteni a saját termékeit.
(Amíg nem volt saját bemutatótermünk és a Mark Levinson készülékeket egy másik cég saját bemutató termében lehetett meghallgatni (mint viszont eladónál), a vásárlóink folyton azzal jöttek hozzánk, hogy a Levinson demó annyiból állt, hogy azt próbálták bebizonyítani, hogy a Levinson mennyivel gyengébb az Accuphase-nél, az Audio Research-nél. De őket az nem érdekelte, hanem a Levinson. Ők Levinson-t szerettek volna hallani és venni, nem Accuphase-t, Research-öt. Tanultunk belőle és hamarosan már saját bemutató teremben demózhattuk a Levinson-okat, amiből igen jelentős forgalmat csináltunk.)
Azért a Limar, köszöni szépen, egészen jól elvan azzal a hanggal, amit ott lehet hallani.
Nekünk tetszik, a vásárlóinknak tetszik. Az alapján azért elég szép forgalmat bonyolítunk le még manapság is. Ha nem így lenne, már rég becsuktunk volna.
De erre szerencsére nincs szükség, sőt beruházunk, felújítunk, új gyártókkal vesszük fel a kapcsolatot.
Az, hogy neked nem tetszik, az legyen a te gondod. Képzeld, mekkora bajban lennél, ha tetszene. Sohasem lennél képes hasonlót összehozni. Jobb ez így mindenkinek, hogy nem tetszik. Csinálj magadnak olyan hangot, ami szerinted jó, demózd azt a vevőkörödnek azzal, amivel csak akarod, ez a te magánügyed. Mi nem szeretnénk olyan berendezéseket és hangot, ami szerinted jó, a mi vevőkörünk sem szeretne olyan készülékeket, amik azt a hangot produkálják, így teljes a béke.
Szépen elférünk ezen a szűk piacon. Te is ajánlsz egy szintet, mi is. A te készülékeidre is van kereslet, a mieinkre is. Élhetnél békében, ha folyton nem akarnád bizonygatni, hogy a te dolgaid egyenértékűek, vagy jobbak a mieinknél. Ki a túrónak akarsz ezzel bizonyítani? Magadnak? A vevőidnek? A mi vevőinknek?
Kinek?
Olyan szépen meg voltunk egymás mellett békében mindaddig, amíg nyílt színen nem kezdted el bizonygatni, hogy az általunk forgalmazott termékek milyen gyengék, a hang nálunk milyen gyenge.
Nem így kell vevőket toborozni magadnak.
Csináld a gépeidet olyannak, amilyen szerinted jó, demózd őket ahogy akarod, de azzal senki nem fog többet venni tőled, ha folyton másokra mutogatsz és állítod, hogy a másé mennyire gyenge. Egy idő után ez negatívan fog visszahatni. Hidd el nekem.
Nálunk egyetlen más által forgalmazott terméket nem találsz. Pláne nem azzal a célzattal, hogy bebizonyítsuk, az mennyivel gyengébb, mint a mienk. Ez nem a mi szintünk.
Mi a sajátunkat kínáljuk, demózzuk a saját rendszerünkön. Ha valakinek tetszik, megveszi, ha nem, nem.
Nem mások hátán akarunk felkapaszkodni.
Hg(x)
Pc alapú audio lejátszás
Hiszen ahogy olvastam, a Klimaxban pl. 2 db Wolfson WM8741 DAC van, utána Lundahl trafókkal. Ha az nekem így nem tetszene, miért ne küldhetném a hálózati audio lejátszóból a digi jelet mondjuk ESS SABRE dac alapú rendszerbe akár?
1. Ha nem tetszik, nem veszed meg. Ilyen egyszerű.
2. Nincs rajta digitális kimenet, így eléggé nehézkes lenne rákötni bármiféle DAC-ra.
Mondjuk értelme se lenne. Pont a hálózati lejátszók alap értelmét veszítenéd el azzal, ha bármiféle DAC-ot kötnél rá. Jönne a varia a kábelekkel, DAC-okkal, tápokkal....
Soha véget nem érő folyamat rengeteg ismeretlennel.
persze azt is meg tudom érteni, ha valakit pont ez a varia boldogít.
Ez is egy célja lehet a hifizésnek.
Pc alapú audio lejátszás
Ez a Boulder ugye Bolder akart lenni, és ők azok, akik SB3, Duet, Transzporter modifikációval is foglalkoznak az USAban?
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone
Pc alapú audio lejátszás
Átfutottam egy hálózati lejátszó tesztjét. Sok minden felvetődik benne, amiről itt szó esett. A tesztelő szerint az asszonykájának kifejezetten szimpatikus, hogy nem kell a Cd-hegyeket nézegetni , , a tesztelőnek (férj) pedig az a szimpatikus, ha a kezébe foghatja, megnézheti a borítót. .Mondjuk AA_Hg a hozzászólásodban ezt a DAC dolgot nem egészen értettem. Hiszen ahogy olvastam, a Klimaxban pl. 2 db Wolfson WM8741 DAC van, utána Lundahl trafókkal. Ha az nekem így nem tetszene, miért ne küldhetném a hálózati audio lejátszóból a digi jelet mondjuk ESS SABRE dac alapú rendszerbe akár?
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Pc alapú audio lejátszás
Bármikor meg tudnám mutatni, hogy semmivel nem marad el hangminőségben egy megfelelően konfigurált laptop + megfelelő dac (naná, hogy Lupus ) akármelyik Linn hálózati lejátszótól, vagy egy olcsó hálózati lejátszó kis tuninggal + dac, mindkét verzió <200kFt.
OFFTOPIC:
De nem a Limarban, mert ott reménytelen igazán jó hangot csiholni akármiből is.
Pc alapú audio lejátszás
tedd oda az (x)-et a végére!
Nincs mindenkinek sokszázezer forintja, egy kiváló Linnre, aminél annyi pénzért azért jobb hangot is lehet kapni. És ezen a fórumon nem szép hozzáállás, hogy aki nem hajlandó egy évi magyarországi átlagfizetést kiadni egy hifi cuccra, annak úgy kell, és ne is álmodozzon minőségi zenehallgatásról.
Nézd, arról nem én tehetek, hogy a minőségi termékeknek megkérik az árát.
Arról sem én tehetek, hogy a fórumozók 99.9%-ának elérhetetlenek a mai csúcs berendezések. Hálózati lejátszókat nem csak mi forgalmazunk. A minőségi hálózati lejátszók ára sajnos igen magas. Ez tény. De mi olcsó, ami jó? Semmi. Egy Linn, Boulder .... csúcs hálózati lejátszó sajnos akár több évi hazai átlagkereset is lehet.
Erről nem én tehetek. Aki viszont azzal áltatja a vásárlóit, hogy harmincad áron ugyanezt a minőséget megkapja az HAZUDIK és BECSAPJA őket.
Így én mindenféle anyagi érdekeltségtől mentesen, pusztán műszaki és minőségi alapon tehetem a beírásaimat ide ellentétben veled, akinek ez itt a fő vadászterülete.
Megértem, hogy véded a saját érdekeidet, mivel ebből élsz. Én nem.
De attól a tények még mit sem változnak. Hülyíteni, becsapni lehet az embereket egy ideig. Aztán lassan mindenki rájön, hogy a helyén kezelje a dolgokat. Csak addig rengeteg felesleges kört csinálnak jelentős anyagi veszteségekkel az egyik oldalon, a másikon....
Pc alapú audio lejátszás
A képen egy jitter-től terhelt analóg frekvencia spektrumot látunk.Ez az, ami mindenkit zavar, nem pedig egy kiemelt digitális jel bizonytalansága. Az csupán egyetlen oka az analóg jel frekvencia bizonytalanságának.
Ehhez képest egy szinte jitter mentes digitális jelátvitel frekvencia spektruma itt látható.
Forrás:
http://www.stereophile.com/features/120 ... index.html
Pc alapú audio lejátszás
Addig is egy kis magyarázat laikusoknak:
Bocs, de ebből a móricka ábrából én sem értettem egy kukkot sem.
A jitter probléma az analóg jelben jelentkezik. Azaz ha egy single frekvenciát kéne visszaadnia a digitális rendszernek (jitter mérés esetén), megjelennek az alap frekvencián kívül más frekvenciájú komponensek is. Ezek közelebb, vagy távolabb jelentkeznek jóval kisebb amplitúdóval, mint a jel. Ezek nem harmonikus frekvenciák, hanem a digitális rendszer időzítési, tápellátási, földelési hibáiból eredő komponensek, amikre az emberi fül sokkal érzékenyebb, mint a felharmonikusokra.
Senkit nem érdekel, hogy egy órajelnek mekkora a jittere. Azt nem hallod, csak maximum annak a hatását az analóg jelre. Te az analóg jelet hallgatod, nem az órajelet.
Az analóg jelnek pedig a "tisztaságát" ezer más tényező is befolyásolja, mint maga az órajel.
A képen egy jitter-től terhelt analóg frekvencia spektrumot látunk.
Ez az, ami mindenkit zavar, nem pedig egy kiemelt digitális jel bizonytalansága. Az csupán egyetlen oka az analóg jel frekvencia bizonytalanságának.
Pc alapú audio lejátszás
Csak hogy bedobjak még egy változót a másolt CD kérdésbe.
Az elmúlt kb. 2 évben volt szerencsém itthon saját rendszerben kipróbálni néhány számomra zene hallgatási céllal szóba jöhető CD-játszót (köszönet a kölcsön adóknak).
Harman Kardon 970 és 990, Rega Apollo, Roksan Kandy III, Roksan Caspian, Cambridge Audio 840C, Heed Obelisk DT, Marantz CD17.
Vannak persze eredeti és másolt lemezeim is. Nem hasonlítgattam általában, csak zenét hallgattam. De ez alatt lejött az is, hogy az eredeti és másolt CD-kkel nem bánik mindegyik lejátszó egyformán. Volt olyan darab aminél én semmiféle eltérést nem tapasztaltam az eredeti és a másolatok között. És volt olyan darab, ami meglepően nagy különbségeket mutatott, általában mindig a gyári CD javára.
És azt se mondanám, hogy azok a darabok mutatták a legnagyobb különbséget, amit én szubjektív a legpontosabbaknak hallottam.
Persze azt nem mondom, hogy minden létező el volt követve a lehető legjobb másolatokért. De magában az is érdekes, hogy a CD-játszók ebből a szempontból sem viselkednek egyformán. Szóval ezért is lehet a gyakorlatban teljesen más eredményekre jutni más rendszerekben.
Pc alapú audio lejátszás
Az tök unalmas lehet a számára, hogy vesz egy hálózati lejátszót és attól a pillanattól kezdve "csak" zenét kell neki hallgatnia.
Én is szeretnék ilyen "unalmasan "zenét hallgatni...csak hát tudod az a fránya pénz...na az gondom.
Pc alapú audio lejátszás
tedd oda az (x)-et a végére!
Miért?
Az változtat a műszaki tartalmon?
Egyébként mi legalább annyi DAC-ot forgalmazunk, mint hálózati lejátszót.
Nem is a legrosszabbak közül.
Csak a számítógép alapú lejátszásnak egy zsákutcája a PC (MAC)/DAC rendszer.
Ha számítógép alapú, akkor hálózati lejátszó. Másnak nincs értelme, csak a sűrű sötét erdőben bolyongás. Természetesen ez egy végtelen változójú rendszer, amibe az ég egy világon minden belefér. Aki ezt az utat választja, számoljon azzal, hogy a rendszerében a legapróbb módosítás is a hangminőség változásával jár. Persze ez is lehet egy hobbi, csak köze nincs a zenehallgatáshoz.
Az tök unalmas lehet a számára, hogy vesz egy hálózati lejátszót és attól a pillanattól kezdve "csak" zenét kell neki hallgatnia.
Pc alapú audio lejátszás
Kéne nyitni egy "kurv@ anyját a hálózati lejátszóknak" topikot, mert unalmas már ami itt folyik!
Egyetértek!
Meg kellene egy a grebbelés problémáinak is, mert mintha kicsit leragadtunk volna ennél, miközben a hálózati lejátszókon, mint azt már százszor leírták, nem csak cd-ről grebbelt anyagot lehet lejátszani.
Meg még száz egyebet, itt meg szeretnék végre a hálózati lejátszókról olvasgatni.
De félek, ez egy darabig csak hiú ábránd marad.
Dehát ez a téma pont úgy került elő, hogy valaki elkezdte bizonygatni, mitől jobb a hálózati audio lejátszó))
Számomra nem az a kérdés, hogy jobb-e, hanem hogy kellően kiforrott.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Pc alapú audio lejátszás
Igaz, teljesen igaz, kicsit későn volt, amikor írtam, nem gondoltam át. Tényleg csak más, nem lehet itt a CD játszó előnyét kimondani, és az zavart meg, hogy a jobb kezem mellett egy külső házba tett spéci tápos Plextor ringatózott Darumákon, egy hosszú és fáradtságos hogy lesz a legjobb a beolvasás kisérletsorozat résztvevőjeként. Viszont akár mit csinálok vele, az meghallatszik a számítógépen, sőt az Unitin lejátszott anyagon.
Akkor valami nagyon sz@r lehet ha nem lehet bithelyesen berippelni a lemezt 2x ugyanúgy. Sérült a CD? Accuraterip ok? ha wav-ba rippelsz
cmp kiserlet1.wav kiserlet2.wav
ad valami különbséget?
Pc alapú audio lejátszás
Kéne nyitni egy "kurv@ anyját a hálózati lejátszóknak" topikot, mert unalmas már ami itt folyik!
Felesleges, mert minden topicban ugyanaz folyik: mindenki hajtogatja a magáét.
Szerintem minden topicot össze kellene vonni egybe.
Különben én már hallgattam másolt CD-t, meg ugyanazt eredetiben és nekem semmiben sem különböztek (pedig tényleg annyira szerettem volna, ha hallok valamit, becsszó!). Persze lehet, hogy süket vagyok, de én annyi mindent kipróbáltam már, amit egyesek drámainak neveznek, és sosem hallottam olyan különbséget, mint ami más lett volna, mintha ugyanazt meghallgatom még egyszer úgyhogy nekem a legjobb, mert ezek a problémák, amik itt annyi embert foglalkoztatnak, számomra nem léteznek.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Pc alapú audio lejátszás
Legközelebb, egyik barátom módszerét követve, tényleg megkérdezem, hogy a tanácsért forduló mit nézett már ki magának, mivel kapcsolatban kell megerősíteni a döntését, és utána csak rámondom, hogy az nagyon jó, mert úgy látom, előre elhatározott dolgok iránt várnak megerősítést sokan. Akkor meg minek tépni itt magunkat.
sőt...akad olyan is aki a már megvásárolt eszközét akarja értékeltetni mert önmaga nem tudja..
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Pc alapú audio lejátszás
- fülelek
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Addig is egy kis magyarázat laikusoknak:
Pc alapú audio lejátszás
Egyetértek!
Meg kellene egy a grebbelés problémáinak is, mert mintha kicsit leragadtunk volna ennél, miközben a hálózati lejátszókon, mint azt már százszor leírták, nem csak cd-ről grebbelt anyagot lehet lejátszani.
Meg még száz egyebet, itt meg szeretnék végre a hálózati lejátszókról olvasgatni.
De félek, ez egy darabig csak hiú ábránd marad.
Dehát ez a téma pont úgy került elő, hogy valaki elkezdte bizonygatni, mitől jobb a hálózati audio lejátszó))
- fülelek
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
A jitteren kívül más paramétert, más teóriát nem ismerünk. De tőlem bedobhatsz egy-két "jobban szóló" másolatot a CD írás tesztelgető társulatnak, természetesen az eredeti gyári korongokkal együtt. No?
OK, ez megoldható, de egy ilyen tesztnél elég fontos tényező a lemezek inkognitója, gondolom, valahogy megoldják. E hó végére küldök két ilyen lemezpárost az érdekelteknek.