Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Kábelezzünk
meg tudnátok nekem mondani koax digit. kábelt kb. hány méterre lehet normálisan használni?
Kábelezzünk
Egy denon pma 1520 és dali zensor 7 közé tenném.
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES
Kábelezzünk
sziasztok!
Ismeri valaki ezt a kábelt?
http://www.streamaudio.hu/dynavox-szere ... kivitelben
Ránézésre, nem rossz, de van valakinek valami plussz infója róla?
Köszi!
A rézzel semmi gond nincsen, de a linkelt kábelnél valószínűleg találsz itt sokkal jobbat ár/érték arányban...
Ha kiderül, hogy kb. mihez kellene, akkor talán tippet is kapsz valakitől.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
A réz kábelek pont ugyanolyan jók mint a nem réz társai.
Az anyag csak 1 összetevő a sokból.
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Kábelezzünk
sziasztok!
Köszi!
Èn ennyièrt vettem a fapaci kábelemet hasznâltan ès az nem rèzből van.
Szerintem nèzz körül az apròk között.
Kábelezzünk
sziasztok!
Köszi!
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES
Kábelezzünk
nem kell szétszedni egy műszerrel ki lehet mérni
Basszus, ebben tök igazad van!! Király, köszönöm, eszembe se jutott
Nem tudom szét tudom-e szedni úgy a gyári csatit, hogy kiderüljön. Azért gondoltam, hogy megkérdem
Kábelezzünk
Nem tudom szét tudom-e szedni úgy a gyári csatit, hogy kiderüljön. Azért gondoltam, hogy megkérdem
Kábelezzünk
hogy volt eredetileg? mert én pl ugyanúgy csinálnám vissza
Van egy viszonylag olcsó Inakustik Y szub kábelem. A bibi, hogy megtört a csatlakozónál a kábel, így az erősítő felőli oldalon le kell cserélnem az RCA dugót.
Az árnyékolást bekössem a negatív pólushoz?
(12m hosszú, így szeretném megmenteni, mert van, hogy csak ez ér el elég messzire - illetve próbálgatni, szub helyét megkeresni is kiváló )
Kábelezzünk
Van egy viszonylag olcsó Inakustik Y szub kábelem. A bibi, hogy megtört a csatlakozónál a kábel, így az erősítő felőli oldalon le kell cserélnem az RCA dugót.
(12m hosszú, így szeretném megmenteni, mert van, hogy csak ez ér el elég messzire - illetve próbálgatni, szub helyét megkeresni is kiváló )
Kábelezzünk
Kellene nekem 2* 13 méter hangsugárzó kábel, nem kell high end, elég ha az jön ki a végén ami a másik felén bement.
Ez tényleg egy szerény kérés...
Kábelezzünk
Kellene nekem 2* 13 méter hangsugárzó kábel, nem kell high end, elég ha az jön ki a végén ami a másik felén bement.
Ez tényleg egy szerény kérés...
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 30
Kábelezzünk
Én erre valamelyik Kácsá-s alapkábelt venném a helyedben, de Klotz, Gotham, VanDamme mind mai toppp
Erre a célra nagyon jó lehet a Real Cable TDC kábele is, ez:
http://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&ka ... rmek=41647
Na, ezt én is meglesem.
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
Kábelezzünk
Milyen megfontolásból cseréled le a hálózati kábelt az erősítőn? Mit vársz ettől, hogy jobb lesz a hangja?
Olyan jó tapasztalataim vannak az egyéb (HDMI, sub) kábelek cseréjével, hogy szeretnék jobb kábelt ide is. Sokat olvastam erről, egyik fórumtárs szökőkutas példája pedig jól szemléltette is hogy miért lesz változás.
Igen, sőt remélem a kép is még jobb lesz.
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
Kábelezzünk
Kellene nekem 2* 13 méter hangsugárzó kábel, nem kell high end, elég ha az jön ki a végén ami a másik felén bement. Milyen aktuális ár/érték arányú hangsugárzó kábel van most toppon? Régen mindig volt időszakos kedvenc.
Én erre valamelyik Kácsá-s alapkábelt venném a helyedben, de Klotz, Gotham, VanDamme mind mai toppp
Erre a célra nagyon jó lehet a Real Cable TDC kábele is, ez:
http://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&ka ... rmek=41647
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Kábelezzünk
Sziasztok!
Onkyo TX-NR 609-es erősítőm van. A gyári kábel helyett vettem ma egy normális méretű (Van Damme) tápkábelt, amit ki akartam cserélni, de nem csavarral van rögzítve, nem is forrasztva, hanem egy csatlakozóba megy bele, a vezeték végein préselt sarukkal. Ki lehet ezeket szedni valahogy? Félek, hogy eltöröm. A kiálló érintkezőkhöz se tudom forrasztani, mert eldugott helyen van. Hogy szokták ezt csinálni?
A hangfal kábel kérdésemre sok hasznos infót kaptam, mindenkinek köszönöm. Priviben is kaptam jó tippeket, az biztos, hogy most várok kicsit és majd ha lesz lehetőségem, kölcsön kérem valakiét.
Üdv
Milyen megfontolásból cseréled le a hálózati kábelt az erősítőn? Mit vársz ettől, hogy jobb lesz a hangja?
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
Kábelezzünk
Sziasztok!
Onkyo TX-NR 609-es erősítőm van. A gyári kábel helyett vettem ma egy normális méretű (Van Damme) tápkábelt, amit ki akartam cserélni, de nem csavarral van rögzítve, nem is forrasztva, hanem egy csatlakozóba megy bele, a vezeték végein préselt sarukkal. Ki lehet ezeket szedni valahogy? Félek, hogy eltöröm. A kiálló érintkezőkhöz se tudom forrasztani, mert eldugott helyen van. Hogy szokták ezt csinálni?
A hangfal kábel kérdésemre sok hasznos infót kaptam, mindenkinek köszönöm. Priviben is kaptam jó tippeket, az biztos, hogy most várok kicsit és majd ha lesz lehetőségem, kölcsön kérem valakiét.
Üdv
Kábelezzünk
Kellene nekem 2* 13 méter hangsugárzó kábel, nem kell high end, elég ha az jön ki a végén ami a másik felén bement. Milyen aktuális ár/érték arányú hangsugárzó kábel van most toppon? Régen mindig volt időszakos kedvenc.
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
Kábelezzünk
leírtam valamit, ami saját tapasztalaton alapult, és nem minősítettem hm?
arról pedig főként nem szóltam, hogy ki-mit használjon
Ne érts félre, nem neked szólt, általánosságban írtam.
...és ráadásul imádom "Trane" és "Miles" közös lemezeit is
longkft.hu/audioblog/
Kábelezzünk
Aki nem akar árnyékolást használni, az vélhetően nem vesz árnyékolt kábelt. Akinek meg ilyenje van, jobban jár, ha beköti. Így értettem.Értem,most már csak az a kérdés hogy miért is jár jobban az aki beköti,és miért sem jó ezeket úgy használni hogy nincsenek bekötve?István is említett valami olyat hogy nem jó ha bekötés nélkül van a kábelen az árnyékolás.
Sokan használnak ilyen kábeleket,gondolom másokat is érdekelnek az ezekre a kérdésekre érkező válaszok.
Kábelezzünk
a zebo kolléga által árult (és korábban enyém-volt ) Cable Talk Symphony 3-as hangfal-kábelek ( http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ymphony-3/) épp' ellenkezőleg, a 0 ('negatív') vezetőt megduplázva működnek jobban (egyébként ez volt a gyári ajánlás is ). s ez egybevág a valamikori hálózati kábeles kísérleteimmel> ott is a 0 ('negatív') ág keresztmetszetét megduplázva (főként a földével egyetemben) kaptam levegősebb, lazább, természetesebb megszólalású Hangot
Neked Trane, nekem Miles, neked dupla negatív, nekem (és pl. a LessLoss-nak) dupla pozitív...
Te "kísérleteztél" (is) hálózati-kábelekkel, mi (én és még vagy 30-40 ember a környezetemben) csak kipróbáltunk valamit és utána nagyon sok évig boldogan hallgattunk zenét "dupla fázisos, pozitívos" hálózati- és hangszórókábelekkel.
A helyzetet bonyolítandó, kedvenc kábelgyártóm az összes felsőbb kategóriás kábelénél - még az IC-nél is - a 2+2 (azaz dupla fázis (+), dupla nulla (-) híve, én meg minden lelki megrázkódtatás nélkül lecseréltem azokat egy másfajta, szimpla (1-1 vezető ér) vezetékes rendszerre.
Szabad a pálya, mindenkinek kedve, ízlése (kábele) szerint. Egy dolgot viszont nem szabad, kategorikusan kijelenteni, hogy valamelyik megoldás helyes, vagy helytelen.
longkft.hu/audioblog/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Úgy értettem hogy amelyiken van,azt nem kötik be egyes esetekben a rosszabb hangra hivatkozva.
Amelyiken nincs azt nehéz lenne bekötni,nem is értelek.
Aki nem akar árnyékolást használni, az vélhetően nem vesz árnyékolt kábelt. Akinek meg ilyenje van, jobban jár, ha beköti. Így értettem.
Kábelezzünk
A kihagyás nem azt jelenti, hogy nem kötjük be, hanem fizikálisan nincs is árnyékolás a kábelben. Ez néha valóban jót tesz a hangzásnak.
Úgy értettem hogy amelyiken van,azt nem kötik be egyes esetekben a rosszabb hangra hivatkozva.
Amelyiken nincs azt nehéz lenne bekötni,nem is értelek.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Sokan kihagyják rosszabb hangra hivatkozva,lehet ennek igazság tartalma,vagy tévhit az egész?
A kihagyás nem azt jelenti, hogy nem kötjük be, hanem fizikálisan nincs is árnyékolás a kábelben. Ez néha valóban jót tesz a hangzásnak.
Kábelezzünk
határozottan nem, ha van három vezető ér és árnyékolás, akkor az árnyékolás nem vezethet földáramot, azzal az árnyékolás hatékonyság romlana, a földelés hatékonysága semmit nem fog változni. Ha viszont van árnyékolás, akkor azt nem szabad lebegőben hagyni.
Miért nem szabad az árnyékolást lebegőben hagyni ha van a kábelen,azon kívül hogy így nincs hatása,azaz nem árnyékol?
Sokan kihagyják rosszabb hangra hivatkozva,lehet ennek igazság tartalma,vagy tévhit az egész?