Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Péter1987 »

Baryll írta:
2023.05.29., hétf. 08:25
Szerintem a NAD technikai paramétereit tekintve jobban passzolna a sugárzóidhoz, mint a Cambridge. (Ezt már egyszer beszéltük, hogy miért kell a nagyobb damping az ilyen nagyobbacska hangsugárzókhoz.)
Ami a kicsi feljebb lépést illeti:
- Önálló tápfeszültség-ellátó "ösvény" van kiépítve a zenehallgató rendszeredhez?
- A hangsugárzók (és az egyéb komponensek) alatt vannak megfelelő állványok?
- Vannak megfelelő minőségű kábelek (táp, ic, hangsugárzó, stb.) a rendszeredben?
- A zenehallgató szoba akusztikailag rendben van?
- Asszonyfaktor minimalizálása. bocs.gif
És még biztosan hosszasan lehetne sorolni, hogy mi mindenen múlik még a kicsit feljebb lépés kérdésköre. Mondjuk a NAD valószínűleg jobban passzolna a hangsugárzóidhoz, mint az amelyiket most használod.
Nincs kiépítve önálló tápfeszültség ellátó. Csak rá van kötve a "hálózatra" mindenféle szűrés és egyéb nélkül egy kínai 3as elosztóval.
A hangsugárzók simán csak le vannak téve a padlóra(szőnyeg) alattuk nincs semmi.
A megfelelő minőségű kábelből még csak most jutottam el odáig hogy rendeljek az Aliról. Eddig a legolcsóbbat vettem hozzá sosem néztem azt hogy legyen árnyékolásos, aranycsatis meg ilyenek.
Ami most jött az egy ATAUDIO nevezetű RCA Jack és egy RCA RCA csatlakozó.
Képet rakok be róla.
Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép

Zene hallgató szoba igazából annyiból áll hogy szinte alig van hely. Tehát tele van pakolva. Szekrény, franciaágy, ágy, fotel, asztal, számítógépasztal(alá van berakva az erősítő mert sajnos máshol nem fér már el...) könyvek a polcokon, álmennyezet. Eléggé tompítva van gondolom akkor a szoba.
Az asszonnyal majd valahogy csak el bírok. ;)

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút

tamagaba írta:
2023.05.29., hétf. 08:11
DAC is van benne. 1 bit 256 oversampling
Ha esetleg baja van javíttasd meg
A phonot érdemes felújítani. IC-s, de új kondikkal lehet, hogy javulna a hang
Továbbra is azt mondom, hogy kéne egy jó doboz
https://apro.hifipiac.hu/category-table ... sugarzo,22
Csináltam pár képet. :D
Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

Baryll írta:
2023.05.29., hétf. 08:25
Szerintem a NAD technikai paramétereit tekintve jobban passzolna a sugárzóidhoz, mint a Cambridge.
- Önálló tápfeszültség-ellátó "ösvény" van kiépítve a zenehallgató rendszeredhez?
- Vannak megfelelő minőségű kábelek (táp, ic, hangsugárzó, stb.) a rendszeredben?
- Asszonyfaktor minimalizálása
A NAD legolcsóbb új ára most 430eFt, erősen kereten felül van.
HA mindenképp a váltás lesz a döntés, akkor a megadott keret közelében inkább használtban gondolkodnék, pl valami ilyesmiben:
viewtopic.php?f=123&t=191240
Ebben minden funkció benne van, komoly és "jövőálló" darab, de persze ez is csak egy tipp.
Az ilyen "all-in-one" készülékek kínálata tényleg zavarbaejtő, és ahogy látom - mert nő iránta az igény - ez egyre nagyobb lesz.
A többihez röviden (mert egy részük az OFF határát súrolja):
- a tápösvény szerintem a top tuning, ráadásul a lakást is fel kell hozzá bolygatni, fontos, de van még mit tenni ez előtt a lépés előtt is;
- az állvány dologgal egyetértek, leírtam az előbb;
- a vintage készülékek esetében szerintem a top kábelezésnek nincs akkora jelentősége, sőt tapasztalatom szerint tud rontani, de ezzel kapcsolatban már volt egy nagy vitám régen a kábeles topicban, szóval elengedném most; viszont ha a modern komponensek belekülnek, azokhoz a jó kábelezéssel is számolni kell, szóval új hfi, új költség(ek);
- egy akkora láda esetében a szobaakusztika komoly feladvány lehet; ilyenkor vagy szakember kell, vagy olyan mérőmikrofonos "gyorssegély", mint amit pl. az általam belinkelt Yami is tud;
... hát, az otthoni csatákat saját párjával mindenknek magának kell megvívnia

mishow
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
2023.05.29., hétf. 08:11
Péter1987 írta:
2023.05.28., vas. 21:50
Milyen DAC-ok lennének az ajánlottak? :quetionmark:
Tényleg, ezt nem is figyeltem!
Ebben az esetben elég lehet egy HiFace M2Tech TWO usb-koax átalakító a PC és az erősítő koax bemenete közé, esetleg egy Hivox Surikata (mindkettő szokott lenni a hirdetőben, megfiztehető áron, bár Surikata mostanában már nem annyira).
A dobozcseréhez nem tudok hozzászólni, de tapasztalatom szerint ezeket az öreg vintage nagyládákat nem szabad ám annyira lebecsülni. Azért olcsóak, mert nem ismertek itthon, és azért becsülik le őket, mert olcsók - ördögi kör.
Aki hallott már nagy, vintage Grundig, Tandberg, Braun, stb. dobozokat az tudja, miről beszélek. Egy kis "emelvény", alacsony állvány (pl mint a nagy JBL-ek szánkószerű talpa) mindenképp ajánlott alájuk. Ez már persze OFF, le is állok itt vele, de hogy ON legyek: egyetértek az idézett kollégával, lehet egy hozzáértő szakival végigméretném és újrakondiznám, HA szükséges.
Ez egy régi, de a maga korában csúcs hifi erősítő volt, és nem vagyok benne biztos, hogy 300eFt elköltésével nagyot lépsz előre gondolkodik.gif

malekith
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Re: Primare A32 végfok

Hozzászólás Szerző: malekith »

Üdv!

A biztosíték miben befolyásolja a hangot? Ha átmeneti időre vetted, miért "piszkáltál" bele?

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

Péter1987 írta:
2023.05.28., vas. 16:14

Erősítő vásárlása lenne lassan aktuális számomra mert szeretnék már kicsit feljebb lépni...
Jelenlegi ami van: Fisher CA-9060 és egy omni audio sa 12.3 hangfalpár.
:rolleyes: Ami fontos hogy legyen benne egy jó DAC és persze legyen Phono bemenete is.
Amire használnám az film, zene amiből mindenevő vagyok(Loseless) és lemezjátszó hallgatás lenne leginkább.
Eddig ezeket néztem ki:

Cambridge Audio AXR100
Nad C368
Szerintem a NAD technikai paramétereit tekintve jobban passzolna a sugárzóidhoz, mint a Cambridge. (Ezt már egyszer beszéltük, hogy miért kell a nagyobb damping az ilyen nagyobbacska hangsugárzókhoz.)
- Asszonyfaktor minimalizálása. bocs.gif
És még biztosan hosszasan lehetne sorolni, hogy mi mindenen múlik még a kicsit feljebb lépés kérdésköre. Mondjuk a NAD valószínűleg jobban passzolna a hangsugárzóidhoz, mint az amelyiket most használod.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Péter1987 írta:
2023.05.28., vas. 21:50
mishow írta:
2023.05.28., vas. 21:11
Figyi, ebben a Fisherben MM/MC phono van!
Ha az egyik cél az LP lejátszó kiszolgálása, akkor ezzel nem lehet gond - 1990-ben Japánban (mert ez még ott készült!!!) eléggé odafigyeltek erre.
Egy jó HiRes képes dac usb-ről viszi a PC-t, optikairól viszi a TV-t, és meg is vagy.
A párodnak meg fel se fog tűnni az a kis plusz dobozka ;)
Nos mindig is Fisher erősítőim voltak. Szóval a többit igazából csak hírből meg tesztekből ismerem. :rolleyes:
Igen az egyik a LP hallgatás lenne. Ami jelenleg van most: Pioneer PL-200 meg egy Dual CS 741Q.
https://apro.hifipiac.hu/category-table ... sugarzo,22
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút

mishow írta:
2023.05.28., vas. 21:11
Ha az egyik cél az LP lejátszó kiszolgálása, akkor ezzel nem lehet gond - 1990-ben Japánban (mert ez még ott készült!!!) eléggé odafigyeltek erre.
Egy jó HiRes képes dac usb-ről viszi a PC-t, optikairól viszi a TV-t, és meg is vagy.
Nos mindig is Fisher erősítőim voltak. Szóval a többit igazából csak hírből meg tesztekből ismerem. :rolleyes:
Igen az egyik a LP hallgatás lenne. Ami jelenleg van most: Pioneer PL-200 meg egy Dual CS 741Q.

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút

tamagaba írta:
2023.05.28., vas. 21:08
jajj, kell beszélni erről
ne vegyél még semmit
Igen kellene még mert el vesztem a sok erősítő meg hangfalak világában... :lol:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Péter1987 írta:
2023.05.28., vas. 20:50
Amiért meg tényleg váltanék az az hogy Vettem lemezjátszót nem is olyan régen és szeretnék analógot is hallgatni meg persze Loseless formátumú zenéket is a számítógépről ha lehet. Meg persze filmnézés is lenne nem csak zenehallgatás.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Péter1987 írta:
2023.05.28., vas. 20:50
Videoton DC 3011A volt hozzá. Az nem olyan régen ment már el. Az USA hangfalpár nem régen érkezett meg. Igazából azért vettem meg mert, nagyon jó áron adták(30ezer postával) és nem szerettem volna kihagyni, meg hát kíváncsi is voltam rá hogy szólnak ugye. Mintha kicsit jobb lenne azért a Videotonnál.
Amiért meg tényleg váltanék az az hogy Vettem lemezjátszót nem is olyan régen és szeretnék analógot is hallgatni meg persze Loseless formátumú zenéket is a számítógépről ha lehet. Meg persze filmnézés is lenne nem csak zenehallgatás.
Persze hangfalakat is cserélném majd nyilván mert ennél azért vannak jobbak is biztosan. Egy jó párat már ki néztem közben de igazából szinte el vagyok veszve mert, nagyon nagy a kínálat tényleg.
jajj, kell beszélni erről
ne vegyél még semmit

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút

tamagaba írta:
2023.05.28., vas. 20:44
aktuális kép kéne a tiedről
de éles legyen és jó
ráér holnap is rendes fényben
egyébként egy csinos macáról is berakhatsz tévedésből ;)
Rendben holnap készítek akkor. ;)

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút

mishow írta:
2023.05.28., vas. 20:38
Péter1987 írta:
Erősítő vásárlása lenne lassan aktuális számomra mert szeretnék már kicsit feljebb lépni...
Jelenlegi ami van: Fisher CA-9060 és egy omni audio sa 12.3 hangfalpár
Miért akarsz “feljebb lépni” ?
Nem szereted a hangját, vagy csak mert jó lenne “újítani” ?
Ez a rendszer szerintem így összepasszoló, vintage hang lehet, ekkoriban a Fisher tényleg gyártott már sokfélét, köztük (még) egész jókat is. A hangládák meg tényleg ládák, egy 30cm mélynyomós, 91db érzékenységű, USA ízlésre kitalált hangzást nehéz bármivel helyettesíteni.
Azt már csak gondolom, hogy a Fisher phonoja még rendesen meg lehetett építve, kb annak a kornak a végéről való, amikor ez még fontos volt.
És végül: ha egyiket cseréled, borítékolhatóan menni fog utána a másik is.
Szóval én se kapkodnék, lehet inkább egy jó kis dackal “felokosítanám” a rendszert.
Nos a hangja számomra eddig megfelelő volt és egy pár Videoton DC 3011A volt hozzá. Az nem olyan régen ment már el. Az USA hangfalpár nem régen érkezett meg. Igazából azért vettem meg mert, nagyon jó áron adták(30ezer postával) és nem szerettem volna kihagyni, meg hát kíváncsi is voltam rá hogy szólnak ugye. Mintha kicsit jobb lenne azért a Videotonnál.
Persze hangfalakat is cserélném majd nyilván mert ennél azért vannak jobbak is biztosan. Egy jó párat már ki néztem közben de igazából szinte el vagyok veszve mert, nagyon nagy a kínálat tényleg.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Péter1987 írta:
2023.05.28., vas. 20:39
Itt lenne egy kép habár ez netes. De ha kell akkor holnapra csinálok majd. :rolleyes:
Kép
aktuális kép kéne a tiedről
de éles legyen és jó
ráér holnap is rendes fényben
egyébként egy csinos macáról is berakhatsz tévedésből ;)

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút

tamagaba írta:
2023.05.28., vas. 19:47
Péter1987 írta:
2023.05.28., vas. 19:26
Sajnos nincs rá több keret... Az asszony így is le fogja szedni a fejemet ha megtudja. :D
Az erősitőd anno 1600 DM volt
Vedd le a burkolatát és rakj be egy fotót
Nem kell kapkodni
Továbbra is mondom, hogy hangdoboz
Itt lenne egy kép habár ez netes. De ha kell akkor holnapra csinálok majd. :rolleyes:
Kép

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Péter1987 írta:
Jelenlegi ami van: Fisher CA-9060 és egy omni audio sa 12.3 hangfalpár
Miért akarsz “feljebb lépni” ?
Nem szereted a hangját, vagy csak mert jó lenne “újítani” ?
Ez a rendszer szerintem így összepasszoló, vintage hang lehet, ekkoriban a Fisher tényleg gyártott már sokfélét, köztük (még) egész jókat is. A hangládák meg tényleg ládák, egy 30cm mélynyomós, 91db érzékenységű, USA ízlésre kitalált hangzást nehéz bármivel helyettesíteni.
Azt már csak gondolom, hogy a Fisher phonoja még rendesen meg lehetett építve, kb annak a kornak a végéről való, amikor ez még fontos volt.
És végül: ha egyiket cseréled, borítékolhatóan menni fog utána a másik is.
Szóval én se kapkodnék, lehet inkább egy jó kis dackal “felokosítanám” a rendszert.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2023.05.28., vas. 20:41-kor.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Péter1987 írta:
Fisher CA-9060
Nézem az SM-jét és nehezen igazodok el rajta
500W a 230-as trafója és 100W az erősítő rész
Nehogy A klassse legyen az erősitő fokozata és solid state
A Fisher anno tudott ciffra dolgokat csinálni
Elég bonyolult cucc de mégis várjunk egy pill, mielőtt kidobjuk

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Péter1987 írta:
Üdvözletem a Fórumlakóknak!
:rolleyes: Ami fontos hogy legyen benne egy jó DAC és persze legyen Phono bemenete is.
Amire használnám az film, zene amiből mindenevő vagyok(Loseless) és lemezjátszó hallgatás lenne leginkább.
Eddig ezeket néztem ki:

Cambridge Audio AXR100
Nad C368 hibrid

Ezek közül melyik lenne az ajánlott vétel? Ezeken a márkákon belül esetleges ajánlatokat szívesen veszek és fogadom is!
A maximum keret rá 300.000 jó magyar pénz.
Köszönöm előre is! :smile53:
Én is először a hangsugárzókat cserélném le.....
A gondolkodás nem megerőltető...

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Péter1987 írta:
Sajnos nincs rá több keret... Az asszony így is le fogja szedni a fejemet ha megtudja. :D
Az erősitőd anno 1600 DM volt
Vedd le a burkolatát és rakj be egy fotót
Nem kell kapkodni
Továbbra is mondom, hogy hangdoboz

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút

tamagaba írta:
2023.05.28., vas. 17:19
Péter1987 írta:
Eddig ezeket néztem ki:

Cambridge Audio AXR100
Nad C368 hibrid

Ezek közül melyik lenne az ajánlott vétel? Ezeken a márkákon belül esetleges ajánlatokat szívesen veszek és fogadom is!
Phooo, nem jön ki ennyiből dollar.gif
Lehet, hogy hangsugárzóban kéne feljebb lépned

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Péter1987 írta:
Eddig ezeket néztem ki:

Cambridge Audio AXR100
Nad C368 hibrid

Phooo, nem jön ki ennyiből dollar.gif
Lehet, hogy hangsugárzóban kéne feljebb lépned

Péter1987
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Eddig ezeket néztem ki:

Cambridge Audio AXR100
Nad C368 hibrid

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

Hozzászólás Szerző: nor »

KopaszKutya írta:
2023.05.14., vas. 16:01
Sziasztok!

Erről a Dénes Péter előfokról van valakinek infója, tapasztalata, hogy mégis milyen? Érdemes vele foglalkozni, hangra kb. milyen kategória?

(A jó múltkor írta valaki, amikor szóba került Dénes Péter, hogy neki inkább az végfokjai, amik jól sikerültek, az előfokok már nem annyira.)
Denes_Peter_6B4G_SE___eloerosito_529912292896571.jpg
Köszönöm!
Szia!
Nekem évekig ilyen volt otthon, de megérte lecserélni a két dobozos előfoka, amit Péter egy Neumann kapcsolás alapján épített. Teljesen más szint.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40

Milli82
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: Milli82 »

gomolalaci írta:
2023.05.16., kedd 20:48
Milli82 írta:
2023.05.16., kedd 18:56
Sziasztok, van-e szerintetek lehetőség egy erősítő esetén a lomhaság/enkenödő érzés javítására? Elképzelhető egyáltalán hogy elfáradjon? Mondjuk ha forrás nélkül be van kapcsolva?
Egy használaton kívüli erősítőre gondolsz?
Nem. De 20év alatt azért gondolom van ami degradálódik. Érdemes belenyúlkálni dolgokba? Van ahol lehet audio jellegű alkatrészeket vásárolni?
CD/NWPlayer: Yamaha CD-N500
Erősítő: Cambridge Audio Azur 540A V1
Hangfal: DALI ikon 1 mk1

All-in: Cambridge audio minx-xi
Hangfal: JBL E30(hivox)

DAC: DacMagic

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Milli82 írta:
2023.05.16., kedd 18:56
Sziasztok, van-e szerintetek lehetőség egy erősítő esetén a lomhaság/enkenödő érzés javítására? Elképzelhető egyáltalán hogy elfáradjon? Mondjuk ha forrás nélkül be van kapcsolva?
Persze, kis élénkítő kávé vagy egy kellemes angol tea és tessék felpörögni :smile29:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”