Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Pc alapú audio lejátszás
Van amit usb-n, van amit firewire-n keresztül. Érdemes lehet arra is figyelni, a választandó eszköznek van-e saját ASIO drivere. Az előbb belinkelt Konnekt 8 előnye, hogy később elég hozzá végfokot venni csak. 3 analóg és 1 koax digit bemenete, és az analóg szabályozható kimenete miatt előfokként is megállja a helyét. Ráadásul a nehezebben hajtható fülesekkel (pl. AKG K-501) simán megbirkózik.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, nálam is pont ez lesz a felállás, most keresem a végfokot hozzá.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Pc alapú audio lejátszás
.... A mikrofon bemenetét pedig akár szoftveres RIAA korrektorként is lehet használni, például a Pure Vinyl szoftverrel, ami DSP-vel pakolja a RIAA korrekciós görbéket.
Esetleg nincs a tarsolyodban egy megoldás erre a szoftveres korrekcióra PC-s alapokon?
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Pc alapú audio lejátszás
Na ja, valahogy én is így gondolom.. S a DAC-ok, hangkártyák többsége meg is tudja hajtani a fülest, így lehet jobb vétel lenne, mint egy sima erősítő.. A DAC-ot egyébként, hogy (milyen csatival) lehetne rákötni a PC-re?? Gondolom kikerülve a hangkarit.. USB.. De akkor nem kell hozzá driver?? húú ez most lehet nagyon lúzer kérdés, de ez van, nem értek hozzá
Van amit usb-n, van amit firewire-n keresztül. Érdemes lehet arra is figyelni, a választandó eszköznek van-e saját ASIO drivere. Az előbb belinkelt Konnekt 8 előnye, hogy később elég hozzá végfokot venni csak. 3 analóg és 1 koax digit bemenete, és az analóg szabályozható kimenete miatt előfokként is megállja a helyét. Ráadásul a nehezebben hajtható fülesekkel (pl. AKG K-501) simán megbirkózik.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- wigand
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 15
Pc alapú audio lejátszás
Na ja, valahogy én is így gondolom.. S a DAC-ok, hangkártyák többsége meg is tudja hajtani a fülest, így lehet jobb vétel lenne, mint egy sima erősítő.. A DAC-ot egyébként, hogy (milyen csatival) lehetne rákötni a PC-re?? Gondolom kikerülve a hangkarit.. USB.. De akkor nem kell hozzá driver?? húú ez most lehet nagyon lúzer kérdés, de ez van, nem értek hozzá
Igen USB. Nem kell driver.
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem az erősítő csak felerősítené a hangkártya hibáit. Próbálj valahol meghallgatni egy külső DACot.
- suminator968
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Igen, olvastam.. köszi... Mondjuk itt pont az a baj, hogy nem szándékozom digitalizálni, így ez számomra egy felesleges plusz funkció, s gondolom ezt az árba is beépítették..
Ezt nem kell digitalizálásra használni, de alakulhat még úgy, hogy lesz mit rákötni mint külső dac-ra, pl. cd, sb média lejátszó......stb.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Pc alapú audio lejátszás
A másik fórumon van egy eladó Konnekt 8. Árához képest nagyon jó firewire csatolófelületű külső hangkártya, jó füles erősítővel. Ezzel akár digitalizálni is tudsz 96kHz/24bit felbontással.
Kell majd csinálni hozzá egy az egyik végén nagy jack csatlakozós kábelt, de megéri, mivel a Konnekt 8 A/D konverter része egészen kiváló. A mikrofon bemenetét pedig akár szoftveres RIAA korrektorként is lehet használni, például a Pure Vinyl szoftverrel, ami DSP-vel pakolja a RIAA korrekciós görbéket.
- suminator968
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
A másik fórumon van egy eladó Konnekt 8. Árához képest nagyon jó firewire csatolófelületű külső hangkártya, jó füles erősítővel. Ezzel akár digitalizálni is tudsz 96kHz/24bit felbontással.
Bizony, bizony! És 192/24-et is lejátszik, már bizonyított, hogy profi, és most jóárasítva van! Én ugyan nagyobb Senivel, a HD 600-al hallgatom, és nem gyönge!
Pc alapú audio lejátszás
A másik fórumon van egy eladó Konnekt 8.
Igen, olvastam.. köszi... Mondjuk itt pont az a baj, hogy nem szándékozom digitalizálni, így ez számomra egy felesleges plusz funkció, s gondolom ezt az árba is beépítették..
- wigand
- Lefelé a lejtőn
Pc alapú audio lejátszás
Azt nem tudom, ha egy hasonló erősítőbe invesztálnám a pénzt, akkor az egész láncban a hangkari lenne a leggyengébb ugye... S elképzelhető, hogy nem is történne minőségbeli változás?? Vagy az erősítő "minőségbeli tuningként" szerepelne, s feljavítaná az integrált hangkártya hangját??
Szerintem az erősítő csak felerősítené a hangkártya hibáit. Próbálj valahol meghallgatni egy külső DACot.
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
De épp van egy erősitő is alkalmi vétel...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... o-erosito/
Azt nem tudom, ha egy hasonló erősítőbe invesztálnám a pénzt, akkor az egész láncban a hangkari lenne a leggyengébb ugye... S elképzelhető, hogy nem is történne minőségbeli változás?? Vagy az erősítő "minőségbeli tuningként" szerepelne, s feljavítaná az integrált hangkártya hangját??
- turho
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 64
Pc alapú audio lejátszás
Hali!
Végre megjött a Musiland Monitor 01-esem. nagyon kellemes hangú a kütyü. Használ itt ilyet valaki?
Arra nem jöttem még rá, asio-val állandóra össze lehet-e hozni, illetve milyen lehetőségeket tud az alapokon kívül.
Még wdm driveren és felületen keresztül is hatványozottan jobb mint egy mezei usb/spdif.
Firmware 1.0.7.0. van rajta, de már vannak újabbak is...
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.
Pc alapú audio lejátszás
Nekem ilyen van: StyleAudio CARAT-HD1V. ATCnél kb 30eFt. Én nagyon elégedett vagyok vele. A Lenovo ThinkPad hangkártya kimenetével össze sem hasonlítható. Goldring DR 150-est hallagtok vele azt bőven meghajtja külön erősítés nélkül.
Akkor viszont bőven jó lesz a Senihez is, mert adataiban az is ugyan azt hozza, már ha lehet hinni a számoknak...Viszont akkor szerintem az is jó amit Fenyő ajánlott...
- wigand
- Lefelé a lejtőn
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség!
Szeretnék áttérni a PC-s, fejhallgatós zenehallgatásra. A kiszemelt füles a Sennheiser RS170. Azért vezeték nélkülit választottam, mert fontos a mobilitás, egyébként meg egész jó teszteket olvasni róla. Kérdésem, hogy milyen egyéb eszközzel kéne tuningolni a rendszert. DAC, vagy külső hangkártya, vagy erősítő, milyen szoftver stb.. Jelenleg integrált hangkártyám van, Win7-et használok.
Kb. 30-40ezret szánnék a cuccra. Nagyon nem vagyok még képbe, de így elsőre az e-mu 0202 USB-s hangkártyán gondolkodom, foobar szoftverrel (egyáltalán meg tudná hajtani a fülest erősítő nélkül?). Mondjuk digitalizálásra nem használnám, lehet akkor ennyiért jobb lenne DAC-ban vagy erősítőben gondolkodnom? Bocs a röhejes kérdés miatt, de ezen a téren nagyon tájékozatlan vagyok..
Nekem ilyen van: StyleAudio CARAT-HD1V. ATCnél kb 30eFt. Én nagyon elégedett vagyok vele. A Lenovo ThinkPad hangkártya kimenetével össze sem hasonlítható. Goldring DR 150-est hallagtok vele azt bőven meghajtja külön erősítés nélkül.
Pc alapú audio lejátszás
Igen.. gondoltam, itt sem olyan egyszerű a történet. De nem szeretnék, ill. nem tudok most 100ezreket kiadni erre a projektre. Így gondoltam elindulok az úton, s szép lassan összeáll a rendszer. Először is megvenném a fülest. Közben ismerkednék ezen a téren használatos szoftverekkel, majd néhanapján kiegészíteném egy kis tuninggal. DAC, hangkártya, erősítő, stb.. Ezért is tartom szimpatikusnak a fenyő által említett hangkártyát. Ezt idővel kitudnám egészíteni egy erősítővel. Vagy ha a hangkari minőségben is megtudja hajtani a fülest, akkor felesleges az erőlködő??? Vagy dobna rá még egy kis pluszt??
Erre nem tudom a választ , mint írtam nem ismerem ezt a fülest, elképzelhető, h nem kell nagy kakao meghajtani...De ugye itt a lényeg, hogy nem a meghajtás miatt kell, hanem maga a tiszta energikus, részletgazdag hangzáshoz...Az biztos, h az integrált hangkártyától bármelyik hangkari, legyen az külső, vagy belső , nagyságrendekkel jobban fog szólni..Találtam közben egy kis leírást a fülesről, nem írtak rosszakat róla, bár itt leginkább mozin vizsgálták, de zeneileg is jónak vélték...Egy jobb hangkarit, vagy egy kis DAcot mindenképpen vegyél mellé. és utána majd meglátod, h mi lesz belőle...Hallgasd majd meg egy erősitő bekötésével is, és elfogod tudni magad is dönteni, szükség van e rá, vagy sem...
http://www.hazimozi.hu/tesztek/tesztek- ... teszt.html
Pc alapú audio lejátszás
30-40 ezer ft nem lenne elég arra amit egy füles zenehallgatáshoz be kellene invesztálni...
Igen.. gondoltam, itt sem olyan egyszerű a történet. De nem szeretnék, ill. nem tudok most 100ezreket kiadni erre a projektre. Így gondoltam elindulok az úton, s szép lassan összeáll a rendszer. Először is megvenném a fülest. Közben ismerkednék ezen a téren használatos szoftverekkel, majd néhanapján kiegészíteném egy kis tuninggal. DAC, hangkártya, erősítő, stb.. Ezért is tartom szimpatikusnak a fenyő által említett hangkártyát. Ezt idővel kitudnám egészíteni egy erősítővel. Vagy ha a hangkari minőségben is megtudja hajtani a fülest, akkor felesleges az erőlködő??? Vagy dobna rá még egy kis pluszt??
Pc alapú audio lejátszás
Én ilyent javasolnék. Mindennel együtt 40-ből kijön. Az integrált hangkártyához képest komoly előrelépés lenne.
Köszi!
Szimpatikusnak tűnik..
- fenyő
- V.I.P.
- Értékelés: 88
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség!
Szeretnék áttérni a PC-s, fejhallgatós zenehallgatásra. A kiszemelt füles a Sennheiser RS170. Azért vezeték nélkülit választottam, mert fontos a mobilitás, egyébként meg egész jó teszteket olvasni róla. Kérdésem, hogy milyen egyéb eszközzel kéne tuningolni a rendszert. DAC, vagy külső hangkártya, vagy erősítő, milyen szoftver stb.. Jelenleg integrált hangkártyám van, Win7-et használok.
Kb. 30-40ezret szánnék a cuccra. Nagyon nem vagyok még képbe, de így elsőre az e-mu 0202 USB-s hangkártyán gondolkodom, foobar szoftverrel (egyáltalán meg tudná hajtani a fülest erősítő nélkül?). Mondjuk digitalizálásra nem használnám, lehet akkor ennyiért jobb lenne DAC-ban vagy erősítőben gondolkodnom? Bocs a röhejes kérdés miatt, de ezen a téren nagyon tájékozatlan vagyok..
Én ilyent javasolnék. Mindennel együtt 40-ből kijön. Az integrált hangkártyához képest komoly előrelépés lenne.
Pc alapú audio lejátszás
30-40 ezer ft nem lenne elég arra amit egy füles zenehallgatáshoz be kellene invesztálni...Sztem egy füleshez alap egy jó füles erősitő...Itt ez megint az igényeidhez igazitható...A hagyományos fejhallgató kimenet a pc-n erre nem a legalkalmasabb, sőt egyáltalán...Tudni kelene mid van, miket használsz, és annak fényében lehet ajánlani termékeket....Ezt a senit hangra én nem ismerem, az biztos én inkább vennék 3 méteres kábellel mintsem vezeték nélkülit...De ez már az én bogaram...
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség!
Pc alapú audio lejátszás
Köszi a választ!
Konkrét típust tudnál esetleg ajánlani? Lehet kipróbálnám!
Illetve nézegettem a expresscard bővítő kártyákat is, talán ezek közül lenne legjobb valamelyik, mert a laptopomon a lehető leghülyébb helyre (előre) tették alapból a firewire csatit.
My link
Természetesen. Semmilyen 4 pines FW kábelen nem megy táp. Csak a 6 vagy 9 tűsön. Szoktam pontosan emiatt saját tápos DAC-okhoz (Weiss DAC2 például) egy FW 6-4 tűs átalakítót, ami ilyenkor leveszi a tápot. Sajnos a földelést nem pedig az igazi az lenne.
Pc alapú audio lejátszás
Az SS felrakása komplikált cseppet, mivel nem követik naprakészen az új verziókat. A synology ebben előrébb tart.
Köszi,
a leírás alapján azért nem tűnik egy nagy kalandnak az installálás ...
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)
Pc alapú audio lejátszás
Nálam 650GB flac van, mikor új albumot pattintok a nasra, utána van egy kis gondolkodás, de elhanyagolható. Az SS felrakása komplikált cseppet, mivel nem követik naprakészen az új verziókat. A synology ebben előrébb tart.
Ez se rossz! Köszi! Szóval rendesen viszi, nem lassul be a Server!?
Talán a kétlemezes TS-210 még praktikusabb.
Ha jól látom nincs előre installálva az SS, valahogy így kell felrakni?
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)