Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Hali!
Az erősítőmet 2 rca - 3.5 jack kábellel szeretném rákötni a laptopomra. Az érdekelne, hogy ebben az esetben is számít a kábel minősége? Milyet érdemes venni?
- turho
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 64
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos nem egyértelmű a válasz. Az spdif kábelek reflexiós problémája a rövid kábeleknél létező probléma, az usb kábelek anyaga/szigetelése, az adatbuszok és a táp/föld egymásra hatása szintén létező probléma. Ráadásul ez utóbbi nem hosszfüggő, tehát ha nem jó egy usb kábel, akkor tökmindegy, hogy 60 cm-es vagy 4 méteres.
Jelenleg az a probléma, hogy túlságosan nagy az árszakadék a grantáltan jó usb kábelek és a franctudjajó-eavagy vacak usb kábelek között, míg az spdif kábelek között 2 m feletti hosszban legtöbbször árarányos az eredmény.
A kinézet sokszor megtévesztő, a jól csengő márka úgyszintén. Mondom sokszor, de az nem jelenti azt, hogy mindig. Két hónapja vettem Belkin usb kábelt 4 métereset, azt gondolván, jó lesz az, jó cég, dícsérik, nem is olyan drága, nosza próbáljuk meg. Miután egy órán belül 5 kihagyást produkált, visszatettem a noname 1,5 méteres usb kábelt, ami 3 óra alatt egyszer sem hagyott ki. A csatlakozók és aljzatok ellenőrizhetően nem voltak kontakthibásak. Másnap megint próbáltam, megint kihagyott kétszer egymásután, majd 2 órán keresztül jól működött. Vissza a noname és figyeltem napokon keresztül, nulla hiba.
Hétvégén fogtam a Belkin usb kábelt, és 5 centiméterenként belevagdostam a szemétkosárba.
Ezekután mégsem az a véleményem, hogy a Belkin egy vacak cég, hanem inkább az, hogy vagy nem eredeti Belkin volt a madzag (ezt tartom valószínűnek), vagy ez a példány volt selejt.
Üdv!
Tényleg nem egyértelmű a válasz, kérdés mit értesz "kihagyáson"?
Pillanatnyi ficc, vagy hosszabb? Reprodukálható vagy nem?
Digit receivert ismerek ami érzékenykedik pl. villanykapcsolásra (durva neon), de az egy ismert chip gond. Nálam még UDB nem hibázott, hossztól függetlenül nem vettem ilyet észre. Ultragagyi kábelek vannak.
Lehet hogy szerencsém volt vele...
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Pc alapú audio lejátszás
Hi!
Kisérletezgettem ezzel én is:
http://vlaca.blogspo...ace-szorny.html
Nálam a no-usb / rca-apa-apa verzió lett a befutó. (Ehhez elég csendes computer kell )
No igen, így a legjobb, csak nem egyszerű kivitelezni bizonyos készülékek esetén.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Ja igen, azt elfelejtettem, hogy a kérdés az usb kábel - digit ic arányra vonatkozik, a dac - erősítő közötti analóg ic már megvan.
Szóval akkor inkább hosszú usb? Ez azt jelenti, hogy ha lehet, akkor semekkora digit ic? Ha minden igaz, akkor a HiFace-t egy átalakítóval (mindkét végén apa csatlakozó) be lehet dugni a dac-ba.
Hi!
http://vlaca.blogspot.com/2010/06/hiface-szorny.html
Nálam a no-usb / rca-apa-apa verzió lett a befutó. (Ehhez elég csendes computer kell )
- vlaca
- Fórumlakó
- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Ja igen, azt elfelejtettem, hogy a kérdés az usb kábel - digit ic arányra vonatkozik, a dac - erősítő közötti analóg ic már megvan.
Szóval akkor inkább hosszú usb? Ez azt jelenti, hogy ha lehet, akkor semekkora digit ic? Ha minden igaz, akkor a HiFace-t egy átalakítóval (mindkét végén apa csatlakozó) be lehet dugni a dac-ba.
Hi!
http://vlaca.blogspot.com/2010/06/hiface-szorny.html
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Pc alapú audio lejátszás
Nem olyan drága az. Legalábbis biztosan olcsóbb, mint egy komolyabb USB kábel. A hangon viszont egyik sem javít, csak esetleg kevesebbet ront, mint mások.
Tapasztalatom szerint az USB többet ront, pedig én csak egy 30 cm-es darabot próbáltam berakni. Nálam jobb a hang, ha digit ic-t használok, és a hiface-t közvetlenül dugom a gépbe.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos nem egyértelmű a válasz. Az spdif kábelek reflexiós problémája a rövid kábeleknél létező probléma, az usb kábelek anyaga/szigetelése, az adatbuszok és a táp/föld egymásra hatása szintén létező probléma. Ráadásul ez utóbbi nem hosszfüggő, tehát ha nem jó egy usb kábel, akkor tökmindegy, hogy 60 cm-es vagy 4 méteres.
Jelenleg az a probléma, hogy túlságosan nagy az árszakadék a grantáltan jó usb kábelek és a franctudjajó-eavagy vacak usb kábelek között, míg az spdif kábelek között 2 m feletti hosszban legtöbbször árarányos az eredmény.
A kinézet sokszor megtévesztő, a jól csengő márka úgyszintén. Mondom sokszor, de az nem jelenti azt, hogy mindig. Két hónapja vettem Belkin usb kábelt 4 métereset, azt gondolván, jó lesz az, jó cég, dícsérik, nem is olyan drága, nosza próbáljuk meg. Miután egy órán belül 5 kihagyást produkált, visszatettem a noname 1,5 méteres usb kábelt, ami 3 óra alatt egyszer sem hagyott ki. A csatlakozók és aljzatok ellenőrizhetően nem voltak kontakthibásak. Másnap megint próbáltam, megint kihagyott kétszer egymásután, majd 2 órán keresztül jól működött. Vissza a noname és figyeltem napokon keresztül, nulla hiba.
Hétvégén fogtam a Belkin usb kábelt, és 5 centiméterenként belevagdostam a szemétkosárba.
Ezekután mégsem az a véleményem, hogy a Belkin egy vacak cég, hanem inkább az, hogy vagy nem eredeti Belkin volt a madzag (ezt tartom valószínűnek), vagy ez a példány volt selejt.
- turho
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 64
Pc alapú audio lejátszás
Én is standard IC, és hosszú USB-kábel híve vagyok, egyértelműen jobb műszaki megoldás ha mérlegeljük.
Musiland Monitor01 USD 5+3 méter toldott USB-vel remekül elvan, hiszen ezek minimálisat fogyasztanak.
Viszont a Musiland gyári kimenőtrafója mod nélkül kicsit megviccelt 192 k-n, egy 50 ft-os 3 méteres mezei rca-t használtam ic-ként.
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11023
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Nem egyértelmű a válasz, van aki hisz abban hogy egy jó digit IC mindenképpen javít a hangon. Az biztos hogy inkább hosszabb USB kábel és rövidebb IC, már csak az árak miatt is (milyen durva lenne egy faxa 7m-es digit kábel).
Nem olyan drága az. Legalábbis biztosan olcsóbb, mint egy komolyabb USB kábel. A hangon viszont egyik sem javít, csak esetleg kevesebbet ront, mint mások.
Pc alapú audio lejátszás
Nem egyértelmű a válasz, van aki hisz abban hogy egy jó digit IC mindenképpen javít a hangon. Az biztos hogy inkább hosszabb USB kábel és rövidebb IC, már csak az árak miatt is (milyen durva lenne egy faxa 7m-es digit kábel).
Magam részéről csak USB kábel + egy RCA dugó - RCA dugó toldó (másnéven RCA fordító) hívő vagyok
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
- Drumagick
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 14
Pc alapú audio lejátszás
Eladó: Core Audio prototípus monoblokkok
Pc alapú audio lejátszás
Mindenképp a digitális kábel legyen a hosszabb. Az SPDIF és az USB közül meg én inkább az utóbbit hagynám hosszúra. 5 m-nek még mennie kell sima kábellel is.
- Drumagick
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 14
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Szeretném összekötni a számítógépemet a hifivel, amit egy HiFace megvásárlásával gondoltam (DAC-om már van). A probléma, hogy 5m-re vannak egymástól. Milyen kábelkombinációt javasoltok: hosszú usb-rövid ic, fordítva, vagy csak egyik, csak másik?
Vagy esetleg tegyem fel a kérdést a kábeles topicban?
Előre is köszi!
Eladó: Core Audio prototípus monoblokkok
Pc alapú audio lejátszás
Na.
100 óra keresgélés után!
Csak véletlenül rá kell tapintani, hogy az ember mit írjon a keresőbe.
"touch screen HDMI PMP" (portable media player)
YouTube és Goolge:
Onda VX610
Bmourn BM888
+USB vinyó, és egy álom teljesült
Pc alapú audio lejátszás
Nekem is az a sejtésem, hogy amíg meg nem jelenik egy ilyen, addig egy tablet PC lesz belőle USB vinyóval.
Találtam egy ilyet:
http://www.youtube.com/watch?v=cqoDsv63TtU
de mindenhol "discontinued", és nincs rendes video kimenete (HDMI).
Szóval nem lehetetlen
Pc alapú audio lejátszás
Mert ugye a probléma az volt, hogy ne kelljen bekapcsolni a projektort.
Zenehallgatáshoz.
Pc alapú audio lejátszás
video lejátszás? Mivel az lenne az alap igény, egy mindenevő kell emberünknek.
Jogos a két pont.
De videó lejátszás hogyan megy megjelenítő nélkül?
Ez csak kérdés.
Mert ugye a probléma az volt, hogy ne kelljen bekapcsolni a projektort.
Pc alapú audio lejátszás
video lejátszás? Mivel az lenne az alap igény, egy mindenevő kell emberünknek.
Bármelyik LINN DS Playert lehet kezelni PDA-ról, tablet PC-ről, laptopról, iPhon-ról, iPad-ről.
Még PC sem kell hozzá. Elég egy NAS, amit egy routerbe dugsz és a DS playert szintén a routerbe Ezek lehetnek bárhol a lakásban, akár két emelettel lejjebb/feljebb is. Csupán lan kábellel kell összekötni őket a hálózatban. A zeneanyag kiválasztása, a player vezérlése meg megy wifivel. De megy a saját infra távjával is. Csak a zenét be kell rakni a Playlistbe, mintha betettél volna egy CD-t. Attól fogva CD játszó szerűen működik a DS Player. Léptetsz, megállítasz, tekersz előre, hátra, számot váltasz pont úgy, mint a CD-n. A távirányító is azonos a CD játszó távjával.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Pc alapú audio lejátszás
Igen. PC
Bármelyik LINN DS Playert lehet kezelni PDA-ról, tablet PC-ről, laptopról, iPhon-ról, iPad-ről.
Még PC sem kell hozzá. Elég egy NAS, amit egy routerbe dugsz és a DS playert szintén a routerbe Ezek lehetnek bárhol a lakásban, akár két emelettel lejjebb/feljebb is. Csupán lan kábellel kell összekötni őket a hálózatban. A zeneanyag kiválasztása, a player vezérlése meg megy wifivel. De megy a saját infra távjával is. Csak a zenét be kell rakni a Playlistbe, mintha betettél volna egy CD-t. Attól fogva CD játszó szerűen működik a DS Player. Léptetsz, megállítasz, tekersz előre, hátra, számot váltasz pont úgy, mint a CD-n. A távirányító is azonos a CD játszó távjával.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11023
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok,
akármennyit keresgélek, nem találok olyan lejátszót, amit elképzeltem magamnak.
-belső HDD (vagy HDDnek hely)
-saját kijelző, pár "os LCD pl. mint egy navi, hogy ezen lehessen navigálni
-zene és film lejátszása, HDMI kimenet
Tehát mint egy Squeezebox Touch vagy Ipod, de filmlejátszással kombinálva.
Amiket ismerek mind TV-n adnak menüt, de nekem nincs TV-m. Zenehallgatáshoz meg ne kellejn már a projektort járatni.
Esetleg ismertek ilyet?
Igen. PC
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok,
Amiket ismerek mind TV-n adnak menüt, de nekem nincs TV-m. Zenehallgatáshoz meg ne kellejn már a projektort járatni.
Esetleg ismertek ilyet?
Hozunk be az új iXtreamerből még karácsony előtt, ami szinte mindennek megfelel, a tv gui mellett iPhone remote-ja is van, ezt lehet kijelzőnek használni, LCD kijelzője nincs.
Pc alapú audio lejátszás
Nézz körül itt
http://dunehd.hu/?oldal=hirek&id=9
Sziasztok,
Esetleg ismertek ilyet?
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok,
Esetleg ismertek ilyet?
Pc alapú audio lejátszás
Erősen ontopic karácsonyi ESI-Gotham akció a CORG Computernél.
Pc alapú audio lejátszás
Pár napja említettem egy zongorafelvételt west-endes hifi kiállítás kapcsán, ami a napokban készült az MSB Technology 384 kHz-et is tudó A/D konverterével a Platinum Studio ADC-vel.
A blogunkon egy rövid ismertetőbe ágyazva letölthető egy egy perces minta a felvételből, 96 kHz/24 bites FLAC formátumban.
http://pennamedia.wordpress.com/2010/11 ... konverter/
Pc alapú audio lejátszás
Igen ,de pc-s verziót nem nagyon találtam. A vaterás cucc meg szerintem nem új és ahhoz képest drága. Várok egy kicsit. Lehet elöbb veszek egy centert+surround-ot.
De kösz az ötletet.