Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
Lemezjátszó
Szerintem meg csalódnál! Erősen a 8050 lenne a leggyengébb láncszem, kb. a "felét" se hallanád annak amit egy ilyen Kuzma + Benz LP páros tud.
Ebben nem hiszek.Persze ez szubjektív dolog.Én már zenét hallgatok,amúgy tényleg két hete boldog tulaja vagyok
ennek a remek aktív stúdiós gyöngyszemnek.
Persze,hogy mennyiért jutottam hozzájuk nem írom le,mert újból
furcsa hangulatjeleket kapnék.
Amúgy minden elismererésem az analóg jelforrának.
-
Vendég
Lemezjátszó
Na, ez meg hogy a francba jött ide?
Az én apukámnak meg CSÉB-je van http://www.biztositasimuzeum.hu/targy.php?id=408
És tényleg vannak, akik azt hiszik, ez itt még mindig a játszótér.
.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Lemezjátszó
Neked meg hitelszámlád van.
Na, ez meg hogy a francba jött ide?
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó
Főleg, hogy nincs is neki 8050-e!
Neked meg hitelszámlád van.
- Big
- V.I.P.

Lemezjátszó
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Lemezjátszó
Szerintem meg csalódnál! Erősen a 8050 lenne a leggyengébb láncszem, kb. a "felét" se hallanád annak amit egy ilyen Kuzma + Benz LP páros tud.
- Big
- V.I.P.

Lemezjátszó
Kiváncsi lennék mit hozna ki a Genelec 8050-ből(ilyen van most),egy Kuzma stabi xl,Benz micro
mc hangszedővel és elektronikával.Biztosan nem csalódnék benne.
-
Vendég
Lemezjátszó
.Biztosan nem csalódnék benne.
Akkor ez a kérdés már el is dőlt.
.
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó
Kiváncsi lennék mit hozna ki a Genelec 8050-ből(ilyen van most),egy Kuzma stabi xl,Benz micro
mc hangszedővel és elektronikával.Biztosan nem csalódnék benne.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Lemezjátszó
m.pat :
Már megbocsáss, de a dizájnerek számolnak ezen tulajdonságok változásásval. Kédés, hogy kellően ismerjük-e a kiválasztott típus tulajdonságait!
Válasz:
Tényleg? Mit nem mondasz! És melyikkel számolnak azok a "dizájnerek" , akiket Te ismersz? Azzal, amikor egy paraméter értéke javul, vagy azzal, amikor romlik, és főként, melyikkel számolnak a tervezés során, és mit tesznek ha az egyik készülékben javul , a másikban meg romlik, és hogy témánál maradjunk, mit tesznek akkor, ha a lemezjátszót tartó rugók egy készüléken belül sem egyformán változnak az idő teltével?
Elfelejtettem odaírni, hogy Gondolom.
Egyébként én okosodni "járok" ide, nem oktatni!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Voyager
- V.I.P.

Lemezjátszó
A kérdésed értelmezhetetlen. A szórás miatti eltérés a használatban azonnal jelentkezik, a fáradás meg egy folyamat. Egyazon paraméterre is megállapítható a kettő.
Bocsánat félreértettelek!
Az hittem, hogy valamilyen tulajdonság mérési eredményeinek a szórásáról beszélünk.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Lemezjátszó
m.pat :
Már megbocsáss, de a dizájnerek számolnak ezen tulajdonságok változásásval. Kédés, hogy kellően ismerjük-e a kiválasztott típus tulajdonságait!
Válasz:
Tényleg? Mit nem mondasz! És melyikkel számolnak azok a "dizájnerek" , akiket Te ismersz? Azzal, amikor egy paraméter értéke javul, vagy azzal, amikor romlik, és főként, melyikkel számolnak a tervezés során, és mit tesznek ha az egyik készülékben javul , a másikban meg romlik, és hogy témánál maradjunk, mit tesznek akkor, ha a lemezjátszót tartó rugók egy készüléken belül sem egyformán változnak az idő teltével?
-
Vendég
Lemezjátszó
"a kiemelten fontos paramétert alig befolyásolja a szórás és a fáradás"
A fáradás OK! értjük!
De a szórás mely tulajdonságok mutatói?
A kérdésed értelmezhetetlen. A szórás miatti eltérés a használatban azonnal jelentkezik, a fáradás meg egy folyamat. Egyazon paraméterre is megállapítható a kettő.
- Voyager
- V.I.P.

Lemezjátszó
"a kiemelten fontos paramétert alig befolyásolja a szórás és a fáradás"
A fáradás OK! értjük!
De a szórás mely tulajdonságok mutatói?
-
Vendég
Lemezjátszó
"Lehet megadni tűréseket erre meg arra a tulajdonságra, de pillanatok alatt elmásznak a paraméterek a használattól, akár ellentétes irányba is."
Egy felfüggesztést meg lehet úgy tervezni hogy a kiemelten fontos paramétert alig befolyásolja a szórás és a fáradás.
- Voyager
- V.I.P.

Lemezjátszó
"Lehet megadni tűréseket erre meg arra a tulajdonságra, de pillanatok alatt elmásznak a paraméterek a használattól, akár ellentétes irányba is."
-
Vendég
Lemezjátszó
Ez nagyjából addig igaz, amíg nem szeretnél nehéz hangkart installálni egy könnyű tányéros, függesztett alvázas lemezjátszóra. Olyankor nincs mese, kevésbé engedékenyre kell cserélni a hangkar felőli gyári rugót. Az én tapasztalatom szerint fontosabb a szép, imbolygásmentes rugózás, mint a különleges minőségű rugó.
Számtalan dolgot át lehet alakítani a lemezjátszón, de most restaurálásról van szó, nem tuningról.
Amúgy egyetértünk, és továbbmegyek: a "különleges minőségű" meg "ún. precíziós rugó" semmit nem mondanak a műszaki embernek. Lehet megadni tűréseket erre meg arra a tulajdonságra, de pillanatok alatt elmásznak a paraméterek a használattól, akár ellentétes irányba is. Azt meg senki ne gondolja, hogy előfárasztás után válogatott rugók vannak a lemezjátszójában. Volna csodálkozás, ha elkezdenék itt egy páran a megfelelő eszközökkel méregetni a futóművekben a rugókat, mint a váltóban az ellenállásokat Egy felfüggesztést meg lehet úgy tervezni hogy a kiemelten fontos paramétert alig befolyásolja a szórás és a fáradás. Csak tudni kell, hogy mit akarunk, és mit vagyunk hajlandóak ezért feláldozni.
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 836
Lemezjátszó
Az igaz, hogy a Pinket nem ismerem, de anno újítottam fel egy Oracle Alexandriát, ott is "húzó" rugók vannak. Az Oracle-nál (bele értve a csúcs Delphit is) egyenlő hosszúságú rugókkal oldják meg a függesztést, amiknek az engedékenysége más és más. Ráadásul ott odáig mentek, hogy a szükséges 3 rugó helyett 4-et tartalmaz a felújító kit (amik különböző színnel vannak jelölve), és ebből kell egy mellékelt táblázat alapján kiválasztani a három megfelelőt a különböző hangkarokhoz. Ezen felül még a "tornyokban" szabályozni is lehet (kell) a rugókat a vízszintbe állításhoz.
-
Vendég
Lemezjátszó
Egy jól tervezett futómű, amilyennek a PT is tűnik, kompenzálja a rugók közti eltérést. (A Syncro ezt nem tudta.)
Ez nagyjából addig igaz, amíg nem szeretnél nehéz hangkart installálni egy könnyű tányéros, függesztett alvázas lemezjátszóra. Olyankor nincs mese, kevésbé engedékenyre kell cserélni a hangkar felőli gyári rugót. Az én tapasztalatom szerint fontosabb a szép, imbolygásmentes rugózás, mint a különleges minőségű rugó.
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 836
Lemezjátszó
Ez mind igaz! Csak ez nem egy hagyományosan felfüggesztett sasszi. A legtöbb lemezjátszó nyomórugóra van függesztve (Pl: Thorens, Linn stb. ), de ezek húzó rugók és itt nem is lehet állítani a feszítést, míg a többinél igen, csavarok tekergetésével lehet vízszintbe állítani a futóművet, itt indokolt lehet a különböző hosszúságú, de azonos engedékenységű, rugók használata, ezért írtam, hogy könnyen lehetnek azok a meglévő rugók gyáriak. Ez persze csak összeszerelés után derülhet ki.
Az igaz, hogy a Pinket nem ismerem, de anno újítottam fel egy Oracle Alexandriát, ott is "húzó" rugók vannak. Az Oracle-nál (bele értve a csúcs Delphit is) egyenlő hosszúságú rugókkal oldják meg a függesztést, amiknek az engedékenysége más és más. Ráadásul ott odáig mentek, hogy a szükséges 3 rugó helyett 4-et tartalmaz a felújító kit (amik különböző színnel vannak jelölve), és ebből kell egy mellékelt táblázat alapján kiválasztani a három megfelelőt a különböző hangkarokhoz. Ezen felül még a "tornyokban" szabályozni is lehet (kell) a rugókat a vízszintbe állításhoz.
-
Vendég
Lemezjátszó
Nekem valami olyasmi rémlik, persze már nem emlékszem, hol olvastam vagy hallottam, hogy a három rugó engedékenysége gyárilag nem egyforma, és ebben van is ráció, ha így van.
Nekem is volt ilyen futóművem valaha, egy Michell Syncro. Ahhoz szerencsére rendelhető gyári pótalkatrész, meghatározott konfigurációban kellett beépíteni a rugókat, állítási lehetőség nem volt.
Az eddigiek alapján nekem a következő kép rajzolódik ki: Eredeti rugók elvesztek, alkatrész utánpótlás nincs, de brit hobbitársaink egyforma, utángyártott rugókkal sikeresen pótolták az eredetit. A paraméterek hellyel-közzel ismertek, túrni, vagy rendelni kell ezeknek nagyjából megfelelő rugót, és ki kell próbálni. Megértem EAR-t, hogy aggasztja a cikkszám-mizéria, meg a méretkülönbség, de nem értem, milyen információra vár tőlünk. Konyítok a témához, és állítom, hogy egy rugó pontos lemásolása mérés alapján lehetetlen a számtalan (egymásra ható!) paraméter miatt. Ugyanolyat találni meg...
Egy jól tervezett futómű, amilyennek a PT is tűnik, kompenzálja a rugók közti eltérést. (A Syncro ezt nem tudta.)
@muv.imi
Nekem állíthatónak tűnik a PT
Lemezjátszó
Én úgy tudom, hogy azoknál a függesztett vázas lemezjátszóknál is, amiknél egészen eltérő terhelést kap a három rugó, tehát azoknál is egyforma hosszúságú rugókat szoktak alkalmazni, és az eltérő rugóállandó szükségletet az eltérő rugóanyag-vastagsággal oldják meg. Természetesen nem kizárt, hogy tévedek, és vannak olyan gyártók, akik a különböző rugóhosszal operálnak, de az számomra kevéssé tűnik profi megoldásnak.
A kempingszékekből kibányászott, vagy máshol fellelt rugóktól pedig óva inteném, ha egyáltalán komolyan vette ezt a felvetést, mert a lemezjátszóknál, un. precíziós rugókat szoktak alkalmazni, azaz igen kis tűrés mellett kell egyforma méretet és rugóállandót teljesíteniük az ilyen rugóknak, még a kempingszékeknél ennek nincs jelentősége. Arról nem is beszélve, hogy a rugók a használat során egymástól jelentősen eltérő terhelést kapnak, aminek következtében az anyagfáradásból eredő rugóállandó-változás sem egyforma.
(Innen látszik, hogy még az olyan egyszerűnek tűnő dolog, mint a rugó sem olyan egyszerű, és pont ettől szép ez az egész lemezjátszózás nevű játék.)
.
Ez mind igaz! Csak ez nem egy hagyományosan felfüggesztett sasszi. A legtöbb lemezjátszó nyomórugóra van függesztve (Pl: Thorens, Linn stb. ), de ezek húzó rugók és itt nem is lehet állítani a feszítést, míg a többinél igen, csavarok tekergetésével lehet vízszintbe állítani a futóművet, itt indokolt lehet a különböző hosszúságú, de azonos engedékenységű, rugók használata, ezért írtam, hogy könnyen lehetnek azok a meglévő rugók gyáriak. Ez persze csak összeszerelés után derülhet ki.
-
Vendég
Lemezjátszó
Láttál már Pinket alulról? A rugók gyakorlatilag semmit sem nyúlnak, annyira könnyű az aerolam, , na jó, a csapágy súlyát viselik. Persze, be lehet állítani különböző hosszúságú rugókkal, de az információim szerint ennyire nem variáltak, három egyforma rugó volt benne gyárilag.
Én úgy tudom, hogy azoknál a függesztett vázas lemezjátszóknál is, amiknél egészen eltérő terhelést kap a három rugó, tehát azoknál is egyforma hosszúságú rugókat szoktak alkalmazni, és az eltérő rugóállandó szükségletet az eltérő rugóanyag-vastagsággal oldják meg. Természetesen nem kizárt, hogy tévedek, és vannak olyan gyártók, akik a különböző rugóhosszal operálnak, de az számomra kevéssé tűnik profi megoldásnak.
A kempingszékekből kibányászott, vagy máshol fellelt rugóktól pedig óva inteném, ha egyáltalán komolyan vette ezt a felvetést, mert a lemezjátszóknál, un. precíziós rugókat szoktak alkalmazni, azaz igen kis tűrés mellett kell egyforma méretet és rugóállandót teljesíteniük az ilyen rugóknak, még a kempingszékeknél ennek nincs jelentősége. Arról nem is beszélve, hogy a rugók a használat során egymástól jelentősen eltérő terhelést kapnak, aminek következtében az anyagfáradásból eredő rugóállandó-változás sem egyforma.
(Innen látszik, hogy még az olyan egyszerűnek tűnő dolog, mint a rugó sem olyan egyszerű, és pont ettől szép ez az egész lemezjátszózás nevű játék.)
.
Lemezjátszó
Láttál már Pinket alulról? A rugók gyakorlatilag semmit sem nyúlnak, annyira könnyű az aerolam, , na jó, a csapágy súlyát viselik. Persze, be lehet állítani különböző hosszúságú rugókkal, de az információim szerint ennyire nem variáltak, három egyforma rugó volt benne gyárilag.
És a tányér , plusz a kar?
Lemezjátszó
Méretben nem egyforma a három - így persze más tulajdonságban sem stimmelnek.
Összeraktad már a lemezjátszót? Szerintem nem egyforma hosszú rugók kellenek bele, rakd össze a Pink-et, és nézd meg, hogyan áll a subsasszi a kávához képest. Nem egyforma erők hatnak a rugókra, miért kellene egyforma méretűeknek lenniük?