Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: viri »

sutemenyx írta:
2021.09.11., szomb. 21:30
joco83 írta:
2021.09.11., szomb. 20:41
Ja tiszta olcsóság mindjárt veszek 2 -őt is belőle. :) De a kérdésemre még mindig senki nem tudott válaszolni érdemben szóval várom a véleményeket.
Szerintem nem is fog tudni senki érdemben válaszolni. Egyrészt szerintem vagy senki, vagy nagyon kevesen ismerik az említett stúdiómonitort. Másrészt ne haragudj meg -jó szándékból írom-, de újonnani ára alapján ez egy belépőszintű monitor, amiben ezért az árert kapsz egy hangsugárzópárt és egy vagy kétpár erősítőt, ami rendkívül kevés pénz egyenként is. Ebből kiindulva pedig senki sem feltételezi, hogy ehhez egy méltó dacra volna szükség. Ezért az árért ezeknek a monitoroknak biztosan van valami tökéletlensége -akár elég jelentős is-. Hogy ehhez dacot tudjon valaki ajánlani, ahhoz testközelből kellene ismerni.
Szóval szerintem csak a próba/szerencse jöhet számításba. Kivéve persze, ha valakinek van ilyenje.
A másik meg, hogy valami keretet azért meg kéne határoznod, vszínű erre utalt supravox ajánlása is.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

joco83 írta:
2021.09.11., szomb. 20:41
Ja tiszta olcsóság mindjárt veszek 2 -őt is belőle. :) De a kérdésemre még mindig senki nem tudott válaszolni érdemben szóval várom a véleményeket.
Szerintem nem is fog tudni senki érdemben válaszolni. Egyrészt szerintem vagy senki, vagy nagyon kevesen ismerik az említett stúdiómonitort. Másrészt ne haragudj meg -jó szándékból írom-, de újonnani ára alapján ez egy belépőszintű monitor, amiben ezért az árert kapsz egy hangsugárzópárt és egy vagy kétpár erősítőt, ami rendkívül kevés pénz egyenként is. Ebből kiindulva pedig senki sem feltételezi, hogy ehhez egy méltó dacra volna szükség. Ezért az árért ezeknek a monitoroknak biztosan van valami tökéletlensége -akár elég jelentős is-. Hogy ehhez dacot tudjon valaki ajánlani, ahhoz testközelből kellene ismerni.
Szóval szerintem csak a próba/szerencse jöhet számításba. Kivéve persze, ha valakinek van ilyenje.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

joco83
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: joco83 »

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2541

Hozzászólás Szerző: supravox »

a.gabriel írta:
2021.09.11., szomb. 19:26
joco83 írta:
2021.09.11., szomb. 19:15
supravox írta:
2021.09.11., szomb. 15:09

https://www.msbtechnology.com/dacs/select-features/

Szerintem ez jö lesz...
Csak ezt nem lehet nálunk kapni. Egyéb ötlet valakinek?
Hát joco83 mákod van, mert a L'Auditeur árulja.

36_1_11.gif
Hát akkor nincs más hátra mint előre.
Szerintem ezt nem fogod egy hèt múlva feltenni a használt motyók közé :kapdelm:
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

a.gabriel írta:
2021.09.11., szomb. 19:26
joco83 írta:
supravox írta:

Szerintem ez jö lesz...

36_1_11.gif
Akar a marsrol is vehetned akkor is a szallitasi koltseg elenyeszo lenne :D Lehet nem jol ertelmezem a nullakat de ez egy 40 millas dac? :ohnoohnoohno:
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

joco83 írta:
supravox írta:
joco83 írta:
2021.09.11., szomb. 14:43
Sziasztok!

Nemsokára tervezek váltani egy Kali Audio IN8 2nd 3 utas szépségre. Jelenleg egy Tascam US 2X2 van és le szeretném cserélni egy komolyabb DAC-ra. Szóval tudnátok nekem ebbe segíteni? Milyen DAC-ot vegyek az új hangfalakhoz ami méltó hozzájuk.

Szerintem ez jö lesz...

36_1_11.gif

joco83

supravox írta:
joco83 írta:
Sziasztok!

Nemsokára tervezek váltani egy Kali Audio IN8 2nd 3 utas szépségre. Jelenleg egy Tascam US 2X2 van és le szeretném cserélni egy komolyabb DAC-ra. Szóval tudnátok nekem ebbe segíteni? Milyen DAC-ot vegyek az új hangfalakhoz ami méltó hozzájuk.

Szerintem ez jö lesz...

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2541

Hozzászólás Szerző: supravox »

joco83 írta:
Sziasztok!

Szerintem ez jö lesz...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

joco83

Sziasztok!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

sutemenyx írta:
2021.09.10., pén. 08:29
audioline írta:
2021.09.09., csüt. 22:25
sutemenyx írta:
2021.09.09., csüt. 20:04
Hallottam egy Heed Abacust! Az Abacus jó!
Miért tetszett? Köszi!
Szépen balanszolt, érződik hogy foglalkoztak vele. Nem akar csörömpöléssel parasztvakítani, de nem is fedett a hangja. A felbontása a nem drága alkatrészekhez mérten igenjó. Aztán a mélyhangok és azok dinamikája terén sincs sem túlzás, de nem is szegényes, az is éppen jó. A hangjának a folyékonysága, ritmusa és varázsa, amit mondhatnék zeneiségnek is, szintén teljesen rendben van. Ez szokott leginkább fájó pont lenni a mostanság gyártott alkatrészekből épült készülékekkel, de elég jól “adja” ezt is. Nem erőszakos és nem mechanikus.
A hangszerek valószerűsége is egész jó.

Ez az egész nagyon nem egy chi-fi szint, annál sokkal többet ad. Ráadásul ehhez mérten relatíve olcsó. Inkább egy 600k-1M árszintet lőnék be a hangjának, mintsem a valós 300-400k-t.

Hát kb ezért mondom, hogy jó.
Egyezik a véleményünk, ez egy kiváló DAC, a saját árkategóriájában messze kimagasló hangminőséggel. Nagy kár, hogy alkatrész hiány miatt sajnos hónapok óta áll a gyártása, és ki tudja hol az alagút vége.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

audioline írta:
2021.09.09., csüt. 22:25
sutemenyx írta:
Miért tetszett? Köszi!
Szépen balanszolt, érződik hogy foglalkoztak vele. Nem akar csörömpöléssel parasztvakítani, de nem is fedett a hangja. A felbontása a nem drága alkatrészekhez mérten igenjó. Aztán a mélyhangok és azok dinamikája terén sincs sem túlzás, de nem is szegényes, az is éppen jó. A hangjának a folyékonysága, ritmusa és varázsa, amit mondhatnék zeneiségnek is, szintén teljesen rendben van. Ez szokott leginkább fájó pont lenni a mostanság gyártott alkatrészekből épült készülékekkel, de elég jól “adja” ezt is. Nem erőszakos és nem mechanikus.
A hangszerek valószerűsége is egész jó.

Ez az egész nagyon nem egy chi-fi szint, annál sokkal többet ad. Ráadásul ehhez mérten relatíve olcsó. Inkább egy 600k-1M árszintet lőnék be a hangjának, mintsem a valós 300-400k-t.

Hát kb ezért mondom, hogy jó.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2773

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Minden DAC őse, egy Marantz CDA94 kapott a moden időkben elengedhetetlen :smile53: ráncfelvarrást
Az analóg kimenetre Sony 2SK79 V-FET-ek ķerültek, nagyon előkelő társaságban próbálnak javítani a hangzáson:
- Black Gate HIQ NX, NX, FK kondenzátorok
- Audio Note 2 wattos Niobium ellenállások
- VdH MCS1000 vezeték
TJ.
Csatolmányok
Marantz_CDA94_Sony_2Sk79_V-FET_mod.jpg
Marantz_CDA94_Sony_2Sk79_V-FET_mod.jpg (3.59 MiB) Megtekintve 2027 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

sutemenyx írta:
Miért tetszett? Köszi!
.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Vinkler írta:
2021.08.30., hétf. 18:09
Úgy alakult, hogy hozzám került egy Linn erősítős streamer, dac a hálószobai rendszerhez és kíváncsiságból kipróbáltam a fő rendszerben is. Tudtam, hogy kellemes, de nem vártam túl sokat az öreg Wolfson chiptől (WM 8740), de be kell valljam pozitív csalódás ért. Egyszerűen az van, hogy egy dacchipből nem kehet messzemenő következtetéseket levonni, itt is egy rendszert kapsz, nem csak egy chip-et.
Pontosan, én is mindig ezt mondom, a DAC chip tipusából még nem derül ki milyen hangot kapunk majd, hiszen az annyi más tényezőtől is függ.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8983

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Úgy alakult, hogy hozzám került egy Linn erősítős streamer, dac a hálószobai rendszerhez és kíváncsiságból kipróbáltam a fő rendszerben is. Tudtam, hogy kellemes, de nem vártam túl sokat az öreg Wolfson chiptől (WM 8740), de be kell valljam pozitív csalódás ért. Egyszerűen az van, hogy egy dacchipből nem kehet messzemenő következtetéseket levonni, itt is egy rendszert kapsz, nem csak egy chip-et.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

sutemenyx írta:
2021.08.30., hétf. 16:09
robi-k írta:
2021.08.30., hétf. 14:29
Nekem bejött az R2R technológiájú DAC hangja (Denafrips), simán versenyképes az AKM ill. az ESS felsőkaegóriás chipes DAC-kal.
Versenyképes? Inkább az a kérdés, hogy a Sigma-Delta versenyképes-e a multibittel. Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a sigma-delták akkor kezdtek el terjedni, amikor elkezdődött a 80-as években a lejtmenet, mindenből az egyre olcsóbbat próbálták erőltetni. Ugyan az utóbbi 20évben kikupálták őket rendesen, de attól még ugyanaz az elv.
Az enyémben dual PCM1704 (minden egyéb kód nélkül) van, a számomra megfizethető legújabb chipek mellett is öröm és boldogság a hangja. :smile29:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5158

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nálam 2 éve nem szerepelt igazán jól a Soekris két panelje (komoly diy kiépítéssel) sem (ezek R-2R diszkrét felépítésűek), a WM8741-et (Wolfson) kétféle verzióban is jobbnak/szebbnek/precízebbnek találta a többség. Persze ezek messze nem gyári ajánlás szerint lettek tápolva és audio kimenettel ellátva. Mindemellett nem törnék pálcát egyik elv felett sem, sok apró nüanszon múlik egy dac végső hangminősége.

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 168

Hozzászólás Szerző: robi-k »

sutemenyx írta:
2021.08.30., hétf. 16:09
Versenyképes? Inkább az a kérdés, hogy a Sigma-Delta versenyképes-e a multibittel...
Mindegyik korszerű Sigma-Delta DAC chip multibites "végfokot" tartalmaz, pl. az AKM449x 6 bites multibit DAC részt tartalmaz.
AZ ESS90x8 más felépítésű, ott a forrástól és az územmódtól függően (PCM vagy DSD) a chip vezérlője váltogatja, hogy hány regisztert használ a multibit végfoknál.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

robi-k írta:
2021.08.30., hétf. 14:29
Nekem bejött az R2R technológiájú DAC hangja (Denafrips), simán versenyképes az AKM ill. az ESS felsőkaegóriás chipes DAC-kal.
Versenyképes? Inkább az a kérdés, hogy a Sigma-Delta versenyképes-e a multibittel. Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a sigma-delták akkor kezdtek el terjedni, amikor elkezdődött a 80-as években a lejtmenet, mindenből az egyre olcsóbbat próbálták erőltetni. Ugyan az utóbbi 20évben kikupálták őket rendesen, de attól még ugyanaz az elv.

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 168

Hozzászólás Szerző: robi-k »

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

La_Valse írta:
2021.08.30., hétf. 10:51
A járvány és az AKM gyár leégése miatti IC hiány kínálja a dedikált csipek használatának mellőzését.
Amelyik cégnél megvan a kellő technológia vagy pénz, átültetheti tudását programozható IC-be. Volt
erre példa régebben is, lásd PS Audio, Chord, NAD stb. Én arra számítok, a jövőben bővülni fog a lista.
Hát erre én sem számítanék olyannyira. Nehéz műfaj ez, minimum egy nagyságrenddel több fejlesztési erőforrást igényel mint egy DAC chipes megoldás, és az sem garantált, hogy feltétlenül jobb lesz.
BARTIMEX AUDIO Honlap

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Schiit just happened again.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 689

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

A járvány és az AKM gyár leégése miatti IC hiány kínálja a dedikált csipek használatának mellőzését.
Amelyik cégnél megvan a kellő technológia vagy pénz, átültetheti tudását programozható IC-be. Volt
erre példa régebben is, lásd PS Audio, Chord, NAD stb. Én arra számítok, a jövőben bővülni fog a lista.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1109

Hozzászólás Szerző: denesdr »

wittao írta:
2021.08.29., vas. 19:56
dbrnsk írta:
2021.08.29., vas. 19:19
Quetz írta:
2021.08.29., vas. 18:49
Az RME ADI-2 DAC mostantól ESS chippel készül, AKM helyett.
Helyes...
Miert?
Mert ez azt jelenti, hogy továbbra is gyártani fogják az ADI-2 DAC-ot. ;)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”