Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alátétek, rezgéscsillapítás
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 20
Re: Alátétek, rezgéscsillapítás
végig olvastam itt sok-sok oldalt rezgéscsillapítás ügyben. Bitte: bozorgányok is vannak köztetek? :-)
Mert hogy woodoo van akármennyi. kellemes 7 végét mindenkinek.
Mert hogy woodoo van akármennyi. kellemes 7 végét mindenkinek.
- Redguy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Olyan már nálam is volt, hogy saját lábán jobb volt a hang mint egy bizonyos alátéten (magyarul, az adott alátét rontott a hangon) , de mindig találtam valamilyen alátétet, ami jobb eredményt hozott mint a saját lába (azaz a semmi).
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2
Mivel eddig mindenféle kerámiagolyós alátétet(Vibra-R, Vibracsi), kifejezetten jónak ítéltem, így valószínüleg a kerámiagolyó a "titok" nyitja.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Frissebb, izgalmasabb, elevenebb lett a hang, ill. a tér minden irányban kitágult, mélységben különösen. Bárminemű negatívumtól mentesen.GTomi írta: ↑2024.11.03., vas. 13:16Nyilván szubjektíven, mi volt az a változás, amiben jobbnak hallottad utána?
Mivel eddig mindenféle kerámiagolyós alátétet(Vibra-R, Vibracsi), kifejezetten jónak ítéltem, így valószínüleg a kerámiagolyó a "titok" nyitja.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Alapvetően nem törvényszerű. Ez csak nálam egy megvalósítás, ami (mint azt írtam is) másnál nem biztos, hogy működik.zoli73 írta: ↑2024.11.03., vas. 12:39Ha ezt a logikát követném, akkor az UsaAudio légpárnás állványban, már semmire sem lenne szükség a készülékek alá, mert hát a légpárna már kellőképpen csillapít, izolálja a rezonanciákat.Voyager írta: ↑2024.11.03., vas. 11:42Egyetértek!zoli73 írta: ↑2024.11.03., vas. 09:54Azt már oly sokszor megbeszéltük itt, ebben a topicban, és minden másikban is, hogy nincs két egyforma rendszer, készülék, hangsugárzó, akusztika, hallgató, stb., így tuti tipp sincs.
Mivel mások rendszerét nem ismerem, így nem is kérdőjelezhetem meg az alátét megoldásaikat, vagy ha semmit sem használ, sőt, rá, vagy lebeszélni sem akarom semmire, semmiről. Szerintem ezt mindenkinek saját magának kell kikisérleteznie(mint Te is), hogy nála mivel okozza a rendszer a legnagyobb örömet.
Én is használok alátéteket, saját készítésűeket, és én is elvégeztem a minden nélkül próbát, mert engem is vonzanak az egyszerű, sallang mentes megoldások, de nem sok kellett, hogy meggyőződjek, vissza kell rakjam az alátéteket.
Viszont az ilyen laokoón csoport szerű alátéthalmazokat én sem tutom hová tenni. Szerintem túl sok változót visz a hangba, és nem lehet biztosan detektálni, melyik, milyen irányba viszi a hangot.
Nincs két egyforma környezet, és nincsenek ugyanolyan készülékeink, ahogyan az igényeink, ízlésünk és szokásaink is eltérőek.
Van egy közel 100 kg-os tömörfa készülékállványom, amelyet Pisti80 mester készített nekem még békeidőkben. Erre bármit rá lehet tenni anélkül, hogy további alátámasztásra gondolna az ember. Természetesen a legtöbb berendezés alatt kiváló gyári lábak vannak, ami szintén nem elhanyagolható.
Eszelős hangerőnél hamarabb 'szólalnak meg' a helyiségben az üvegek, és más tárgyak.
Ennek ellenére jelentős javulást idézett elő a saját készítésű HDF/kerámia golyók alátét, minden készülék alatt. Ami meglepő, hogy az erősítők alatt ugyanolyan hatékony, mint a mozgó alkatrészeket tartalmazó készülékek(pl. cd játszó) alatt.
Valamint ezért is jegyeztem meg írásomban, hogy nálam a készülékek alatt gyárilag kielégítő az elcsatolás.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2024.11.03., vas. 13:43-kor.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Nyilván szubjektíven, mi volt az a változás, amiben jobbnak hallottad utána?
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- zoli73
- V.I.P.
Korábban voltak Vibra-R alátétjeim(ilyen is), de arra jutottam, hogy minél több golyót tartalmaz az alátét, annál nehezebb készülék alatt hajlandó (jól)működni. Az ilyen sokgolyós, mint a reference, nálam csak a végerősítő(19kg) alatt hozta a formáját. A könnyebb készülékek(előfok, cd játszó, phono) alatt nálam az egygolyós alátétek, ill. a kúpok jobban teljesítettek.Tctronic írta: ↑2024.11.03., vas. 12:03Nálam a csöves(hibrid) végfok alá Vibra reference korongok beváltak, ezen felbuzdulva sikeresen begyűjtöttem még 6 db-ot.
A DAC és a passzív előfok alatt voltak eddig is valamilyen tüskés rezgéscsillapítók, na gondoltam most majd a Vibra itt is hoz valamit pluszba. Sajnos nem. Kifejezetten rontott, nagy katyvasz, összevisszaság lett a hangból. Mentek is vissza a noname tüskék. Na ha már így jártam a hangfal doboz és a középmagas tölcsér között eddig félbevágott teniszlabdák voltak. Két okból: rugalmas tehát valamit csillapít, nem karcolja össze a tölcsért. Most ide raktam a Vibrákat. Itt viszont tetszik. Sajnos az árához mérten nem arányos a különbség, de van. Majd jól kipróbálom a teniszlabdákat a DAC alatt is, hátha![]()
20241103_114444.jpg
20241103_114532.jpg
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ennek ellenére jelentős javulást idézett elő a saját készítésű HDF/kerámia golyók alátét, minden készülék alatt. Ami meglepő, hogy az erősítők alatt ugyanolyan hatékony, mint a mozgó alkatrészeket tartalmazó készülékek(pl. cd játszó) alatt.
- zoli73
- V.I.P.
Ha ezt a logikát követném, akkor az UsaAudio légpárnás állványban, már semmire sem lenne szükség a készülékek alá, mert hát a légpárna már kellőképpen csillapít, izolálja a rezonanciákat.Voyager írta: ↑2024.11.03., vas. 11:42Egyetértek!zoli73 írta: ↑2024.11.03., vas. 09:54Azt már oly sokszor megbeszéltük itt, ebben a topicban, és minden másikban is, hogy nincs két egyforma rendszer, készülék, hangsugárzó, akusztika, hallgató, stb., így tuti tipp sincs.
Mivel mások rendszerét nem ismerem, így nem is kérdőjelezhetem meg az alátét megoldásaikat, vagy ha semmit sem használ, sőt, rá, vagy lebeszélni sem akarom semmire, semmiről. Szerintem ezt mindenkinek saját magának kell kikisérleteznie(mint Te is), hogy nála mivel okozza a rendszer a legnagyobb örömet.
Én is használok alátéteket, saját készítésűeket, és én is elvégeztem a minden nélkül próbát, mert engem is vonzanak az egyszerű, sallang mentes megoldások, de nem sok kellett, hogy meggyőződjek, vissza kell rakjam az alátéteket.
Viszont az ilyen laokoón csoport szerű alátéthalmazokat én sem tutom hová tenni. Szerintem túl sok változót visz a hangba, és nem lehet biztosan detektálni, melyik, milyen irányba viszi a hangot.
Nincs két egyforma környezet, és nincsenek ugyanolyan készülékeink, ahogyan az igényeink, ízlésünk és szokásaink is eltérőek.
Van egy közel 100 kg-os tömörfa készülékállványom, amelyet Pisti80 mester készített nekem még békeidőkben. Erre bármit rá lehet tenni anélkül, hogy további alátámasztásra gondolna az ember. Természetesen a legtöbb berendezés alatt kiváló gyári lábak vannak, ami szintén nem elhanyagolható.
Eszelős hangerőnél hamarabb 'szólalnak meg' a helyiségben az üvegek, és más tárgyak.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
Nálam a csöves(hibrid) végfok alá Vibra reference korongok beváltak, ezen felbuzdulva sikeresen begyűjtöttem még 6 db-ot.
A DAC és a passzív előfok alatt voltak eddig is valamilyen tüskés rezgéscsillapítók, na gondoltam most majd a Vibra itt is hoz valamit pluszba. Sajnos nem. Kifejezetten rontott, nagy katyvasz, összevisszaság lett a hangból. Mentek is vissza a noname tüskék. Na ha már így jártam a hangfal doboz és a középmagas tölcsér között eddig félbevágott teniszlabdák voltak. Két okból: rugalmas tehát valamit csillapít, nem karcolja össze a tölcsért. Most ide raktam a Vibrákat. Itt viszont tetszik. Sajnos az árához mérten nem arányos a különbség, de van. Majd jól kipróbálom a teniszlabdákat a DAC alatt is, hátha
A DAC és a passzív előfok alatt voltak eddig is valamilyen tüskés rezgéscsillapítók, na gondoltam most majd a Vibra itt is hoz valamit pluszba. Sajnos nem. Kifejezetten rontott, nagy katyvasz, összevisszaság lett a hangból. Mentek is vissza a noname tüskék. Na ha már így jártam a hangfal doboz és a középmagas tölcsér között eddig félbevágott teniszlabdák voltak. Két okból: rugalmas tehát valamit csillapít, nem karcolja össze a tölcsért. Most ide raktam a Vibrákat. Itt viszont tetszik. Sajnos az árához mérten nem arányos a különbség, de van. Majd jól kipróbálom a teniszlabdákat a DAC alatt is, hátha

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Egyetértek!zoli73 írta: ↑2024.11.03., vas. 09:54Azt már oly sokszor megbeszéltük itt, ebben a topicban, és minden másikban is, hogy nincs két egyforma rendszer, készülék, hangsugárzó, akusztika, hallgató, stb., így tuti tipp sincs.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Így leginkább nyugodtabb a lelkem, a hangot talán nem annyira rontja el...:)
(igen, értem, hogy vizet prédikál és bort iszik, jogos...)
Igen, de csak azért, mert egy régi hajópadló van, és ez 'lebeg' a párnafákon, és ezt elkerülendő, a régebben kigondolt 'ultimate solution' van, vagyis, padló átfúr, és a vékony kúp (tüske) így az aljzatbetonra támaszkodik.
Így leginkább nyugodtabb a lelkem, a hangot talán nem annyira rontja el...:)
(igen, értem, hogy vizet prédikál és bort iszik, jogos...)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
A gyári lábak helyett becsavart pl. kúpok/egyebek jónak tűnnek ilyen szempontból, - nálam nem váltak be.
A CD futóművek némelyike, pl. ez a mostani Pro-Ject kifejezetten érzékeny erre a kérdésre, valószínűleg azért, mert hiába függesztett a mechanika, de a könnyű kabinet semennyire sincs csillapítva, talán ez az LP szemszögű gyártásból jön.
A ML512-nek pl. teljesen mindegy volt, hogy a 20 kilójával meg a csillapított héjazatával mit nyom és hogyan...
Amúgy, azért írtam ezt a jobb-készülék kérdést, mert az alátétezés hajtómotorja énszerintem az enyhe hangi diszkomfort. Vagyis, jól szól, de valami mégsem tetszik, valami jobbra vágyunk ilyenkor titokban.
Vagyis, mégsem szól jól, és ezt gyógyítani igyekszünk.
A készülékek alatti rezgés-csatolók felvetik azt a kérdést, hogy a csatoló pl. Libra meg a készülék kabinet / láb / padló / stb. közé mit tegyünk, a másik oldal felé dettó, és innen megint kezdődik a bonyolultkodás.Rock60 írta: ↑2024.11.03., vas. 09:29
Az acél - vagy aluminíum tüske sem vált be Neked ?
Az erősítőn kívül az összes vacak alá - forrás, dac, phono, tápok - alá azt tettem, azok nálam nagyon sokat hoztak a gyári műanyag, gumi, stb lábak helyén.
Nylván, az sem mindegy, min áll a kombó, az is befolyásolja végeredményt.
Konyha 35mm - es munkalapból készítettem három szintes, 150 cent széles állványt, masszív zömök pillérekkel.
A gyári lábak helyett becsavart pl. kúpok/egyebek jónak tűnnek ilyen szempontból, - nálam nem váltak be.
A CD futóművek némelyike, pl. ez a mostani Pro-Ject kifejezetten érzékeny erre a kérdésre, valószínűleg azért, mert hiába függesztett a mechanika, de a könnyű kabinet semennyire sincs csillapítva, talán ez az LP szemszögű gyártásból jön.
A ML512-nek pl. teljesen mindegy volt, hogy a 20 kilójával meg a csillapított héjazatával mit nyom és hogyan...
Amúgy, azért írtam ezt a jobb-készülék kérdést, mert az alátétezés hajtómotorja énszerintem az enyhe hangi diszkomfort. Vagyis, jól szól, de valami mégsem tetszik, valami jobbra vágyunk ilyenkor titokban.
Vagyis, mégsem szól jól, és ezt gyógyítani igyekszünk.
- zoli73
- V.I.P.
Azt már oly sokszor megbeszéltük itt, ebben a topicban, és minden másikban is, hogy nincs két egyforma rendszer, készülék, hangsugárzó, akusztika, hallgató, stb., így tuti tipp sincs.chord_ írta: ↑2024.11.03., vas. 09:03Az én tapasztalatom az, hogy az 'alátétezés', igen, működik, de valahogy a nem-természetes irányba tereli a hangot; és minél több van egymáson, annál erősebb az a feeling, hogy a hifis paraméterek (mintha) jobbak lennének, de a hallgatási élmény sérül.
Bizonyos torzításokat, vagy analóg/digitális szerencsétlenkedésedet, amelyeket eszközeink elkövetnek, nem túl valószínű, hogy bármiféle cseles rezgés-csatolással meg lehessen javítani.
Egy talán tanulságos példa.
Aki kisebb-nagyobb monitor hangdobozt hallgat, az hamar szembe kerül az állvány-elkerülhetetlenség miatti 'csatolás-kényszerrel'. Nevezetesen a hangdoboz-állvány közötti játékterületre gondolok.
Óriási a választék, én is nem kevés dolgot kipróbáltam, ill. próbáltam okosodni mások lelkesedéséből vagy tapasztalataiból. A 'gyári' csatolóeszközökön kívül, sok dolog van, amit ide be lehet tenni:
Kúp, gömbsüveg, beton, csempe, kő, üveg, dió/mandulahéj, 8-as anya, 10-es alátét, vídiahegy, bitumen, szénelektróda-darab, vásznak, parafa, keményfa, stb....
Valamiféle ritka konszenzus alakult ki a csipetnyi Blu-Tack alkalmazásával.
Sok évig én is így hallgattam.
Aztán, egyszer, valami kölcsön csodadolgot akartam betenni a BluTack helyére, kiszedtem és lepucoltam mindent, és mielőtt betettem volna, (amúgy valami golyó/keményfém körbe ólombetét cucc volt), véletlenül ráléptem a távirányítóra és elindult a zene.
És jobb volt, így, mezítláb, semmi nélkül.
Hogy picit billeg a doboz? És akkor mi van.
Most is így hallgatom.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Az állvány a padlón viszont "rendesen" tüskéken áll?chord_ írta: ↑2024.11.03., vas. 09:03
Nevezetesen a hangdoboz-állvány közötti játékterületre gondolok.
Aztán, egyszer, valami kölcsön csodadolgot akartam betenni a BluTack helyére, kiszedtem és lepucoltam mindent, és mielőtt betettem volna, (amúgy valami golyó/keményfém körbe ólombetét cucc volt), véletlenül ráléptem a távirányítóra és elindult a zene.
Most is így hallgatom.
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Az acél - vagy aluminíum tüske sem vált be Neked ?chord_ írta: ↑2024.11.03., vas. 09:03Az én tapasztalatom az, hogy az 'alátétezés', igen, működik, de valahogy a nem-természetes irányba tereli a hangot; és minél több van egymáson, annál erősebb az a feeling, hogy a hifis paraméterek (mintha) jobbak lennének, de a hallgatási élmény sérül.
Bizonyos torzításokat, vagy analóg/digitális szerencsétlenkedésedet, amelyeket eszközeink elkövetnek, nem túl valószínű, hogy bármiféle cseles rezgés-csatolással meg lehessen javítani.
Az erősítőn kívül az összes vacak alá - forrás, dac, phono, tápok - alá azt tettem, azok nálam nagyon sokat hoztak a gyári műanyag, gumi, stb lábak helyén.
Nylván, az sem mindegy, min áll a kombó, az is befolyásolja végeredményt.
Konyha 35mm - es munkalapból készítettem három szintes, 150 cent széles állványt, masszív zömök pillérekkel.
Az én tapasztalatom az, hogy az 'alátétezés', igen, működik, de valahogy a nem-természetes irányba tereli a hangot; és minél több van egymáson, annál erősebb az a feeling, hogy a hifis paraméterek (mintha) jobbak lennének, de a hallgatási élmény sérül.
Aki kisebb-nagyobb monitor hangdobozt hallgat, az hamar szembe kerül az állvány-elkerülhetetlenség miatti 'csatolás-kényszerrel'. Nevezetesen a hangdoboz-állvány közötti játékterületre gondolok.
Óriási a választék, én is nem kevés dolgot kipróbáltam, ill. próbáltam okosodni mások lelkesedéséből vagy tapasztalataiból. A 'gyári' csatolóeszközökön kívül, sok dolog van, amit ide be lehet tenni:
Kúp, gömbsüveg, beton, csempe, kő, üveg, dió/mandulahéj, 8-as anya, 10-es alátét, vídiahegy, bitumen, szénelektróda-darab, vásznak, parafa, keményfa, stb....
Most is így hallgatom.
Most is így hallgatom.
a felvetés jogosnak tűnik, de sok kiegészítő, vagy kábel, stb... hatása azt figyeltem meg, olyan. amit készülékcserével nem lehet elérni. ráadásul pont az izoláció olyan dolog. ami ha nincs rendben, el lehet költeni a világ öszes pénzét, a kezdeti fellángolás és "nagy hang" élménye után már csak a hibákra figyelünk. már. ha van

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
ez biztos…
Akkor még jobb hangot kapunk

"Az igazi barát szemből támad."
- Redguy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Egyrészt nekem az okoz "örömöt" ha az olcsóból hozok ki drága hangot. (lehet más nem így van ezzel, vagy pont fordítva szereti

Másrészt, ha veszel egy drága lejátszót, azalá nem tennél semmit?
- Dehogynem!

Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2
Mindig felmerül az ilyen esetekben, hogy nem járnánk-é jobban egy jobb hangú lejátszóval, ami alátétek nélkül is hozza a jobb hangot.
Jómagam kb. ötször jártam már így, csak azért hoztam így ezt fel.
Jómagam kb. ötször jártam már így, csak azért hoztam így ezt fel.
és lőn alja is... nem kell félni a szendvicsektől.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Kicdit játszottam.
Adott a 2 azonos CD, az egyik a rémségek tornyán másik üveglapon. Tegnap a rémmel halllgattunk Doors koncertet és a chord_ ajánlotta csemballós lemezt. Sajna elkövettük azt a hibát, hogy a Doorssal kezdtünk és a '60-'70es évek felvételi tachnikája (és live) 1991-ben, amikor még a CD nyomás is igènyesebb volt, ezt megnyomták AAD-ben. Sokol tónus, de borzalmasan jó atmoszféra,erő, és természetes hang. Mellé magas érzelni faktor-közvetítés. Ezután a 2016-ban kiadott lemez, bár minőségi darab, de elég műanyag volt. Kb 3 perc után bekerült más.
Na ez az üveglapon lévő CD esetén, igaz, gyengébb kábelezéssel,tök egyformán szól. Nem tossz, de kicsit pontatlan. Aládobtam egy 28as gumiból hajtogatott "légpárnát", így màr azért jobb a helyzet, de igszából így a rémtől már csak egy szett Tiglon TMZ választja el. Ami ott a gumi alatt van(erősítő+Daruma), már nem tesz hozzá, inkább elvesz.
De a földön lévő CD, így alágumizva már egész enészthető. Nem szellemképes, de a rézdrótnàl.még kilóg a lóláb.Az alsó regiszterrk még nem adják igazán.
begumizva
Adott a 2 azonos CD, az egyik a rémségek tornyán másik üveglapon. Tegnap a rémmel halllgattunk Doors koncertet és a chord_ ajánlotta csemballós lemezt. Sajna elkövettük azt a hibát, hogy a Doorssal kezdtünk és a '60-'70es évek felvételi tachnikája (és live) 1991-ben, amikor még a CD nyomás is igènyesebb volt, ezt megnyomták AAD-ben. Sokol tónus, de borzalmasan jó atmoszféra,erő, és természetes hang. Mellé magas érzelni faktor-közvetítés. Ezután a 2016-ban kiadott lemez, bár minőségi darab, de elég műanyag volt. Kb 3 perc után bekerült más.
Na ez az üveglapon lévő CD esetén, igaz, gyengébb kábelezéssel,tök egyformán szól. Nem tossz, de kicsit pontatlan. Aládobtam egy 28as gumiból hajtogatott "légpárnát", így màr azért jobb a helyzet, de igszából így a rémtől már csak egy szett Tiglon TMZ választja el. Ami ott a gumi alatt van(erősítő+Daruma), már nem tesz hozzá, inkább elvesz.
De a földön lévő CD, így alágumizva már egész enészthető. Nem szellemképes, de a rézdrótnàl.még kilóg a lóláb.Az alsó regiszterrk még nem adják igazán.
begumizva
halfnote.hu
halfnote.hu
Jó áron van. Nem csodaszer és nem mindenhova jó, de ahol műx, ott sokat hoz(hat)tonee73 írta: ↑2024.11.01., pén. 13:56Egyébként ha Daruma II-re vadászik valaki, akkor most dobtak fel belőle az apróba 5 készletet.
viewtopic.php?f=162&t=208679
halfnote.hu
halfnote.hu
Bármi igsz lehet és sz ellenkezöje is :)SoundMania írta: ↑2024.11.01., pén. 13:09Ez csak egy elvi felvetés volt tőle...... :)
Na és mi a helyzet a többi "alávalóval"?
Mágnesek, légpárnák, stb... Mindegyik más lehet. A jótól a nagyon rosszig. Nehéz megtalálnia maradandót. Érdemes időt adni neki, mielőtt használni kezdi az ember. Mint mindennek. Ha csak nincs nagyon jó füle megtalálni maga.
Libra ugyanúgy nem csodaszer mint sok más. Csináltunk másmilyen üvegből, másmilyen ívvel és meg sem lepett hogy minden alatt jobb volt. És az sem lepett meg hogy voltak olyan alátétek amik még ennél az üvegesgurulósnál is jobbak voltak. És a legjobbak együtt, kicsit még jobbak.... Ki meddig merészkedik....
Most hoztam el egy ugyanolyan CD-t, mint ami van. Letettem a földre (azóta alácsúszott rgy edzett üveglap), de csak réz drótokat kapott. Így se rossz, de a szendvics jobb, bár azok ezüstöt esznek. 3méteres Hama IC (2000Ft) kontra KSL LPz (bal lent)
halfnote.hu
halfnote.hu