Nekem is van egy 4-es annak az átkábelezésén gondolkodom.

Jenő 7 aljzatos elosztójában az a fehér PVC MT kábel jó ha meg van 3x0,75mm2. Azokban a régi hájpolt kerámia testű foglalatokba befogni be-ki menő (felfűzés) 1,5mm2 vezetőt nem egyszerű, de azt is csak tömörben. Ahány ilyen kerámiás ős foglalatot kidobtam a lakás felújításkor, érintkezők mind szürke-feketén korrodáltak voltak. Az a szürkeség nem ezüst bevonat okán volt. Egyedüli pozitívum az egyébként törékeny kerámia test és a rugóval megtámasztott érintkezők.
Első dolgom lenne a kapcsolót megszüntetni, betápkábelt villásdugót kicserélni.
A korai darabok vezetékezéssel készültek, így minden eredeti benne.
De ebben nem réz sín van. Te cserélted ki kábelre?
Minimum 10 db-ot össze tudok szedni ebből a " Szent Grálból" hogyha valakit érdekel.
Koszonom szepen az infot.
Régenmindenjobbvolt
Szia!Marcika123 írta: ↑2023.04.24., hétf. 09:23Sziasztok.
Szerintetek elosztóba érdemes probálkozni Ali-s kínai Furutech aljzattal vagy inkább maradjak az ABL Sursum mellett.
Köszi.
Nem érdemes ....eredetit tegyél bele az bevált...Marcika123 írta: ↑2023.04.24., hétf. 09:23Sziasztok.
Szerintetek elosztóba érdemes probálkozni Ali-s kínai Furutech aljzattal vagy inkább maradjak az ABL Sursum mellett.
Köszi.
Köszi, leginkább rád gondoltam, hogy idetalálsz.sutemenyx írta: ↑2023.02.23., csüt. 23:04Igen, és inkább SOCP-14prando írta: ↑2023.02.23., csüt. 22:29Hali!
Passzív elosztón gondolkodom, csillagpontos kivitelben. Tudtok elfogadható aljzatot és drótot ajánlani?
Volt eszembe Furutech aljzat, 12,5ezer, kezd sok lenni. Gondoltam szétszedhető Kontasetre és bele Neotech socp14-16 drótra.
Jó lehet? Vagy más.....
Köszi!
Igen, és inkább SOCP-14prando írta: ↑2023.02.23., csüt. 22:29Hali!
Passzív elosztón gondolkodom, csillagpontos kivitelben. Tudtok elfogadható aljzatot és drótot ajánlani?
Volt eszembe Furutech aljzat, 12,5ezer, kezd sok lenni. Gondoltam szétszedhető Kontasetre és bele Neotech socp14-16 drótra.
Jó lehet? Vagy más.....
Köszi!
Szia Attila, Ennyit számítana a csillagpontos bekötés a hagyományos soros bekötéssel szemben? Ha egy Neotech UPOCC tömör kábellel lenne csillagpontosan a bekötés, akkor gondolom a sima mezei drótnál jobb hangot kapunk?