Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple számítógépes zenehallgatáshoz

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6076

Re: Apple számítógépes zenehallgatáshoz

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Apaci72 írta:
2023.09.22., pén. 11:08
Sziasztok!
Apple TV-n keresztül zenét szeretnék hallgatni:
(Apple TV-HDMI-vel az OPPO-hoz, az összekötve az előerősítövel), viszont csak a projektorom van rákötve az Apple Tv-re, más kijelző nincs.
iPhone segítségével tudom úgy vezérelni, hogy ehhez ne kelljen bekapcsolni a vetítőt?
Hálásan köszönöm előre is a válaszokat!
iPhone-nal a Remote csak a távirányító gombjait helyettesíti, illetve a szöveges beviteli mezőknél billentyűzetet ad.
Mivel az AppleTV operációs rendszere, a TVOS erősen OSD (on-screen display) elvű, így sajnos megjelenítő nélkül "sötétben tapogatózás" jellegű a vezérlés, azaz ha szerencséd van és minden klappol, akkor eltalálhatod, amit szeretnél, de általában a rövid válaszom: sajnos NEM.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Sziasztok!
Apple TV-n keresztül zenét szeretnék hallgatni:
(Apple TV-HDMI-vel az OPPO-hoz, az összekötve az előerősítövel), viszont csak a projektorom van rákötve az Apple Tv-re, más kijelző nincs.
iPhone segítségével tudom úgy vezérelni, hogy ehhez ne kelljen bekapcsolni a vetítőt?
Hálásan köszönöm előre is a válaszokat!
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

BLX írta:
2023.09.08., pén. 13:18
Másnak is feltűnt, hogy milyen jól szól a 14"-es MacBook Pro kis beépített hangszórója?
Ha valami, akkor ez méretét meghazudtolja. :music1:
Igen, engem teljesen mellbevágott.
A 16-osnál valahogy nem volt akkora a döbbenet - az még brutálisabban szól, de nagyon nagy a gép is, valahogy nem akkora meglepetés, mint a 14-esnél, ahogy egész egyszerűen csak nézel ki a fejedből, hogy "WTF? ez meg honnan jön így elő?".

//egyébként, lehet hogy megdobáltok, de az AirPods Pro 2 hangján is ledöbbentem - és a bekapcsolható (és saját fejre kalibrálandó) "spatial audio" valami nagy mágia, forgatod a fejed, és mindig ugyanonnan jön a hang, nem forog az is a fejeddel... a filmekben a beszédet úgy hallod, mintha mindig a laptopból jönne (ez egyelőre csak az AppleTV+-szal működik jól... kár...), bármerre fordítod a fejed... nem egyszer hittem már azt, hogy nem is az airpods-ból jön a hang, ki kellett vegyem, hogy meggyőződjek....//
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2059

Hozzászólás Szerző: wittao »

BLX írta:
2023.09.08., pén. 13:18
Másnak is feltűnt, hogy milyen jól szól a 14"-es MacBook Pro kis beépített hangszórója?
Mindig megdöbbenek, amikor a 16" gépemen elindítok valamit és a kis kijelző mögött rendesen rajzolódik a sztereo tér :D
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1030

Hozzászólás Szerző: BLX »

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9086

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Meg ugye kijött az új Mac Studio is.
M2 max-szal 980k-tól indul, ami egész korrekt ár.
M2 ultra indulója 1,98M. Na az már elgondolkodtatóbb. gondolkodik.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wittao írta:
2023.06.06., kedd 00:28
Az Apple szepen a nyakunkba zuditott megint egy csomo uj hardvert.
Durva, hogy a MacPro-ba M2 Ultra chip van most mar es szetgyalazza az Inteles vetelytarsakat. Max. 192Gbyte RAM, dobbenet.
PCIe bovitokartyaknak hely, egyszer kiprobalnek egy ilyen gepet, milyen lenne audio lejatszasra hardveres bovitokartyakkal kiegesziteni (kerdes mukodnenek-e).

A VR sisakjuk elegge kemeny ellenfel lesz a piacon, bar a 3000$ indulo arral megszurik a felhasznalokat, nem a mindenki VR szemcsije lesz ez.
Mac Pro: a korábbi Proból a legerősebb konfiguráció maximális extrázással durván 26 millió (!) forintot kóstált.
Most, mindent belerakva, amit csak lehet (kivétel a plusz Magic trackpad), csak 5,7 millió forintot kóstál. 192 GB RAM-mal és 8TB SSD-vel.
Bár messze nincs annyi konfigurációs lehetőség, mint korábban.
Azért kiváncsi lennék egy korábbi 26 milliós gép és a mostni 5,7 milliós teljesítményviszonyára. De azt hiszem, az árazással most nem lőttek annyira mellé, legalábbis a Mac Pro esetében. Nem kizárt, hogy vinni fogják, mint a cukrot, bár azért én megvárnám az M3 Ultre alapú Mac Prót ennyi pénzért (erre minimum 2 évet kell még várni)

Én csak ar AR/VR kütyü bemutatóját néztem végig, ami egyrészt képességeivel lenyűgöz (azért várjuk meg a független teszteket), másrészt a hordozhatóság területén teljesen kiábrándító, a várakozásaimhoz képest. Ez ugyanúgy egy nagy batár "búvárszemüveg", ráadásul zsebben hordandó külső akkumulátorral, hááát... ez még fényévekre van a valódi szemüvegtől.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Az Apple szepen a nyakunkba zuditott megint egy csomo uj hardvert.
Durva, hogy a MacPro-ba M2 Ultra chip van most mar es szetgyalazza az Inteles vetelytarsakat. Max. 192Gbyte RAM, dobbenet.
PCIe bovitokartyaknak hely, egyszer kiprobalnek egy ilyen gepet, milyen lenne audio lejatszasra hardveres bovitokartyakkal kiegesziteni (kerdes mukodnenek-e).

A VR sisakjuk elegge kemeny ellenfel lesz a piacon, bar a 3000$ indulo arral megszurik a felhasznalokat, nem a mindenki VR szemcsije lesz ez.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Ear írta:
2023.05.24., szer. 14:22
Nem egészen értem a dolgot, de az nem jó, ha indítóelemnek beteszed a Roont?
Jónak jó, csak akkor nem elég elindítani a gépet, be is kell rá jelentkezni. Ami persze megoldható automatikus bejelentkeztetéssel. Ami a régebbi gépeken viszonylag lassú folyamat.
A RoonServer egy grafikus felület nélküli Roon (bár ezt gondolom Te is tudod). A dolog gyorsabb, ha RoonServer-t indít az ember az automatikus bejelentkezésnél, de még gyorsabb, ha a RoonServer-t service-ként indítja el, még a bejelentkezés előtt. Így még be sincs jelentkezve senki a gépre, de már működik rajta a Roon. Nem kell képernyő sem, elég egy RoonRemote telefonon vagy tableten, és már használható.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kedves Mac-et használó fórumtársak! Van-e valaki, aki RoonServer-t használ (újabb macOS-ek valamelyikén: Catalina, Big Sur, Monterey vagy Ventura) oly módon, hogy az a gép bekapcsolásakor automatikusan indul, nem loginkor (tehát nem RoonServer által felkínált "Launch at Startup" + auto-login megoldással, hanem a launch daemon-ossal...). Ha igen, megosztaná velem privátban az ehhez szükséges .plist fájlt? (megspórolnék magamnak ezzel némi melót...) :smile53:

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Mivel 30 évvel ezelőtt szüntették be a gyártását, így talán belefér egy kis nosztalgiázás a topik témakörébe.
Első és egyben utolsó számítógépem, melyről zenét hallgattam, és melyen (a ma már elképzelhetetlenül kicsi memória, aprócska tárhely és csigalassúság ellenére) hangot vágtam - Macintosh IIci.

https://longkft.hu/audioblog/az-elso-sz ... tosh-iici/
Csatolmányok
II ci.jpg
II ci.jpg (670.24 KiB) Megtekintve 2955 alkalommal
a rendszer.jpg
a rendszer.jpg (383.7 KiB) Megtekintve 2955 alkalommal
longkft.hu/audioblog/

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

audioline írta:
2023.03.30., csüt. 23:06
Aszpirin írta:
2023.03.30., csüt. 20:39
Ja, a zenével is ki fogom próbálni, amint hazaérek, de nagy meglepetésre nem számítok... meglátjuk.
Várom/várjuk, köszi! :)
Nos, szégyellem bevallani, de a nagy sztereó rendszeremen még azóta nem hallgattam zenét. Egyszerűen olyan élethelyzetbe kerültem, amikor idős édesanyámat magamhoz kellett venni, és a zene- ill. dolgozószoba lett az ő szobája, a cuccokat meg most nincs hová raknom. Vagyis maradtak a korábbi helyükön, ami már anyum szobája, és ő nem egy hifista, ráadásul az általam hallgatott zenéket nem is érti :) Viccesnek hangzik, de ez van. Nagyon gondolkodom azon, hogy eladom a teljes nagy rendszert, mert jelenleg csak porfogó. Vagy eldobozolom későbbi időkre.
Szóval azóta csak a fejesen hallgatok zenét, ami rohadt egyszerű: egy Resonessence Concero HP az M2-es MackBook Pro-ra vagy egy 2017-es i5 7600K iMac-re kötve, és egy Hifiman Arya.
Nem igazán tudok felfedezni hangbéli különbséget így sem az Intel-es iMac és az erősebbik M2 Pro-t tartalmazó Macbook Pro mint forrás között. Minkettő elég jól szól.
Sajnálom, hogy nem tudok beszámolni egetverő hangbéli javulásról. Biztos az én fülem sem a régi már ☺︎

sovago.istvan
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sovago.istvan »

audioline írta:
2023.04.22., szomb. 17:18
Sziasztok,

Megjelent az Audirvana remote 4.2.0 verzió. Szabad frissíteni? Tanulva egy korábbi nem éppen előnyére váló frissítésből... :)
Nálam minden rendben van a legfrisebb verzión.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Sziasztok,

Megjelent az Audirvana remote 4.2.0 verzió. Szabad frissíteni? Tanulva egy korábbi nem éppen előnyére váló frissítésből... :)
.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Aszpirin írta:
2023.04.12., szer. 20:51
Köszi, de ez Venturában így néz ki, és konkrétan a monitor natív felbontására van állítva (1920*1200).
Sajnos így nem a legjobb. Kisebb felbontásokon még vacakabbulnéz ki. Mindegyiket végigpróbáltam sad.gif
Screenshot 2023-04-12 at 20.54.56.png
Ja oks, értem. Fura egy hiba. Cinema display is van ezzel a felbontással.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Köszi, de ez Venturában így néz ki, és konkrétan a monitor natív felbontására van állítva (1920*1200).
Sajnos így nem a legjobb. Kisebb felbontásokon még vacakabbul néz ki. Mindegyiket végigpróbáltam sad.gif
Screenshot 2023-04-12 at 20.54.56.png
Screenshot 2023-04-12 at 20.54.56.png (170.76 KiB) Megtekintve 3201 alkalommal

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Aszpirin írta:
2023.02.26., vas. 20:00
Ear írta:
2023.02.26., vas. 14:24
Nem kell, hogy ronda legyen. Számolnod kell tudni, és megfelelő monitort választani.
Azt hiszem, mindketten értjük egymást, csak kicsit elbeszélük egymás mellett.
Én a monitoraimat nem az Apple macbookhoz vettem, hanem a Windowsos gépemhez (amivel a betevő falatot keresem meg ☺︎ ), és ha már lett egy Macbook-om (szórakozásra és hobbira, nem munkára), és van otthon két jó minőségű monitorom egy univerzális dokkolóval - gondoltam, milyen nagyszerű lenne ha csak úgy "bedokkolnám" a macbook-ot is - detto fatto, és ledöbbentem, hogy mennyire szar a Macbook képe rajtuk. Amint látható, már a fórumban sem vagyok egyedül ezzel a megdöbbenéssel.
Számolni én is tudok. Azt, hogy az Apple (és LG) retina monitorok szebb képet adnak, valószínűleg nem kérdés, habár a képminőségben nem minden a felbontás - de ennek ellenére nem kétlem, hogy a horriblis árukért jó minőségűek az Apple monitorok - főleg azért, mert van 27 colos Retina iMac-em, és én is élvezem azt.
Az viszont egyértelmű, és Te sem mondanál mást, ha látnád, hogy az Eizo monitorjaimon sokkal szarabbul néz ki a macOS, mint a Windows vagy KDE, Gnome, illetve az Ubuntu saját felülete - az utóbbiak mind meg tudták oldani, hogy jól működjenek bármilyen felbontáson. Az Apple alighanem nem is akarta.
Hi!

Nem olvastam végig a hozzászólásod láncolatát, azt próbáltad hogy a scale buttonra option+klick? Akkor bejönnek a “hidden” felbontások. Azok között sincs a monitorodnak megfelelő natív?
492981E4-5D16-4F61-8257-D059668CBE95.jpeg
492981E4-5D16-4F61-8257-D059668CBE95.jpeg (557.46 KiB) Megtekintve 3103 alkalommal
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kriszbet írta:
2023.03.22., szer. 19:28
Aszpirin írta:
2023.03.22., szer. 18:37
Kanadában vagyok [...] nem tudjátok, van mód ezeken az új MBP-ken magyar billentyűzetre cserélésre otthon?
https://hardverapro.hu/apro/macbook_pro ... _1-50.html
Nos, megvolt a magyarítás. Először is nagyon köszi ismét a tippet ill. a fenti linket. Ezt a prohardveres srácot jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki külföldön (a magyarénál jóval alacsonyabb áron), de vásárolt MacBook-jának billentyűzetét szertné magyarítani. Tényleg 10 perc alatt megcsinálja, ráadásul eredeti billentyűsapkákkal. Az eredményt nem tudod megkülönböztetni az eredeti magyartól, mert nem lehet: ez is eredeti. Radásul mindössze 10ezerért csinálta nekem, amiben benne van az új magyar billentyűsapkák ára. Nagyon elégedett vagyok.

A lényeg, hogy a billentyűzeten a gombok alakjai olyanok legyenek, mint a magyarén: rövid Shift a baloldalon és "magas" Enter a jobboldalon. Tudtommal minden európai billentyűzet ilyen, és a világban is szinte mindegyik billentyűzet kompatibilis, kivételt néhány képez, ezek közül a legelterjedtebb az amerikai angol, azt sajnos nem lehet sapkacserével magyarítani.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Aszpirin írta:
2023.03.30., csüt. 20:39
Ja, a zenével is ki fogom próbálni, amint hazaérek, de nagy meglepetésre nem számítok... meglátjuk.
Várom/várjuk, köszi! :)
.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kicsit OFF, de talán nem bánjátok: pár nap használat utáni tapasztalatok a 2023-as M2-es 14 colos, "nagyobbik" M2 Pro CPU-t tartalmazó Macbook Pro-val, röviden, összevetve a2020-as teljesen alapmodell MacBook Air-rel:
- elképesztően erős a proci (és ez mág nem is az M2 Max), de tulajdonképpen minek is ilyen erős processzor egy laptopba? valódi profik, tartalomgyártók TALÁN kihasználják, általános használatra teljesen fölösleges (szerintem)
- ugyanez igaz a memóriára is: 16GB nem árt, de 2 év 8GB-os MBA használat után itt is azt mondhatom: általános használatra legfeljebb a tudat, hogy 16 GB van benne, egyébként ugyanúgy elég a 8GB is. Ne feledd: ez macOS, más memóriamenedzsmenttel, mint a Windowsnál
- a képernyője fantasztikus, ebben messze veri a 2020-as MBA-t. A "notch" nem hogy nem zavaró, egyszerűen el is felejti az ember, hogy ott van, mert abba a felső részbe, amibe belenyúl, csak menüt tesz a MacOS, és sötét módban egyszeráen nem fog látszani az a "notch". Ezt jól kitalálta és kitrükközte az Apple.
- a beépített hangszórója is sokkal-sokkal jobb
- a billentyűzet felső sorában a teljes méretű funkcióbillentyűk ás touchID a marketingerejüktől eltekintve nem nyújtanak többet, mint az M1 MBA kis funkcióbillentyűi ill. touchID-gombja.
- jóval nehezebb, mint a 2020-as MBA, és kövezzetek meg, de én a 2020-as MBA régi vékonyodó dizájnját is jobban csípem. Apróság.

Megvettem, most már megtartom. Örülök neki, de ennyi pénzt jobb helyre is tehettem volna :) Csak hát viszketett a zsebem. Még szerencse, hogy nem a hazai árat fizettem érte.

Megerősödött viszont az a véleményem, hogy a 2020-as, teljesen alap M1 Macbook Air-nél jobb ár-érték arányú gépet még nem készített az Apple, és talán senki más. Amit az ad annyi pénzért, az egészen kiváló.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Nos... mégiscsak lett egy 2023-as MBP-m.
A Toronto felhőkarcolós belvárosában lévő Eaton Center-beli BestBuy-ban ugyanis találtam francia billentyűzetest (Kanada kétnyelvűségének előnye!!!), ami pontosan annyi és olyan billentyűvel rendelkezik, mint a magyar, tehát egyszerű sapkacserével lehet magyarítani a billentyűzetét... El is mentem, és némi parkolási kínszenvedés, majd az eladó kb negyedórás győzködésének - amellyel mindenképp rám akart beszélni egy csak a Best Buyban érvényesíthető plusz 3 év garanciát és biztosítást 400 dollárért - izzadságos de sikeres elhárítása után kijöttem az új gépemmel.
Vacilláltam, hogy 16 colos alapmodell vagy 14 colos "középmodell" (a nagyobbik, 12 magos M2 Pro CPU + 16 GB RAM + 1 TB beépített SSD) legyen-e (fillérre ugyanaz az ára ennek a két változatnak), de végül az utóbbi győzött, az egyértelműen jobb hordozhatósága miatt (a helyszínen egymás mellé raktam meg összefogdostam őket, de a 14 colos győzött nálam).
Szóval megvan az új gépem, durván 270ezer forinttal a magyarországi ár alatt. Most folyik az update, aztán a migráció, hogy rákerüljenek a hifi- és egyéb cuccok. Ma nem sokat alszom, már éjjel 3 van itt, de nem bírom megállni, hogy ne várjam ki a végét, és ne próbáljam ki :D
Csatolmányok
IMG_5589.JPG
IMG_5589.JPG (2.76 MiB) Megtekintve 3024 alkalommal

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kriszbet írta:
2023.03.22., szer. 19:28
Aszpirin írta:
Kanadában vagyok, és viszket a zsebem… a 14 colos M2 Pro MBP alapmodell (16 GB, 512 GB) hivatalos Apple Store-ból 220ezer forinttal olcsóbb, mint otthon (természetesen adóval együtt, ill. a bankkártyámon alakalmazott OTP devizaeladási árfolyammal számolva), a 16 colos M2 Pro MBP alapmodell 275ezer forinttal lenne olcsóbb, mint otthon… csakhogy ugye amerikai angol billentyűzettel… nem tudjátok, van mód ezeken az új MBP-ken magyar billentyűzetre cserélésre otthon?
Utánanéztem, és sajnos az amerikai angol billentyűzetet nem lehet magyarítani a billenytűsapkák cseréjével.
Az amerikai angol billentyűzeten egy gombbal kevesebb van, és a baloldali Shift nagyobb…
Akármennyire kecsegtető, azt hiszem sajnos el kell engednem ezt a kanadai MBP-vásárlást… Más billentyűzettel már nem érkezik meg a visszautam előtt.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

audioline írta:
2023.03.22., szer. 14:37
Hátha segítség valakinek. Túl vagyok egy körön, Mac Mini 2012/2014/2020 M1 - mindegyiken Audirvana. Semmilyen komolyan vehető különbséget nem érzékeltünk a hangminőséget illetően. Mintha... kategória, ami simán pszichés is lehet. Aki jobbára csak zenehallgatásra szeretne Minit, szvsz felesleges megvenni a legújabb modellt.
Nalam mini2014/MBP 2022M1 MAX, Audirvana (uj, havi elofizus).
Nalam volt egyertelmu elorelepes a hangminosegben, el is gondolkodtam egy M2 mini/Studio megvasarlasan csak zenere es filmnezesre.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
Kanadában vagyok, és viszket a zsebem… a 14 colos M2 Pro MBP alapmodell (16 GB, 512 GB) hivatalos Apple Store-ból 220ezer forinttal olcsóbb, mint otthon (természetesen adóval együtt, ill. a bankkártyámon alakalmazott OTP devizaeladási árfolyammal számolva), a 16 colos M2 Pro MBP alapmodell 275ezer forinttal lenne olcsóbb, mint otthon… csakhogy ugye amerikai angol billentyűzettel… nem tudjátok, van mód ezeken az új MBP-ken magyar billentyűzetre cserélésre otthon?
7. evben csereltem i9-rol M1 MAX-ra. Nem bantam meg es remelem ez is minimum ugyanannyit birni fogja. Ha ilyen jo feltetelekkel meg tudod venni, akkor szerintem sokaig nagyon elegedetten fogod hasznalni.
Billentyuzetcsere lehetoseg ugy tudom van, de lehet elmegy az arelony fele erre…

Kriszbet
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Kriszbet »

Aszpirin írta:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”