Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Rudi bácsi!

Látom tisztelet csak részemről van, de nem baj.
Soha nem írtam, hogy nálam csúcs hang van, vagy lesz valaha is. Nem lesz, mert nincs rá se pénzem, se időm, se elég tapasztalatom.
A hiVOX rendszerem nagyon jó volt, bármikor együtt tudnék élni vele. PJ rendszere pedig most is megvan, gyere el, nézd meg. Nem volt megváltás semmi után, más volt más áron. Te mindig ugyanazt a bort kéred az étteremben ahova vacsorázni mész vagy azért másik is lehet jó? 
És képzeld el van néhány hangsugárzóm is, amiket soha nem fogok eladni: Naim SBL, Epos ES14, stb. És erősítőm is van pár meg kábelem is. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül, sőt, igazából ez semmi néhány fórumtársunkhoz képest.
Dragonweed rendszere példa volt arra, hogy kábeles mizéria nélkül is el lehet jutni igen komoly hanghoz. Illetve példaként említettem az Accu erősítőm, aminek beépített gagyi kábele van, de eszembe nem jutna IEC aljzatot beépíttetni, így is fantasztikusan szól.
Nah, én őszintén is kimerítően válaszoltam Neked, most kérlek szépen, tedd ezt meg Te is. 
Köszönöm,
ákos

Valószínűleg, amikor az Accuphase erősítőd készült, még nem ismerték a tápkábelek fontosságát, más nagynevű cég is van ugyanígy. Nem hiszem, hogy ma is ugyanazt a kábelt használnák, ha ma készülne az a készülék. Egy jó tápkábel meg tudja változtatni egy felvételen a hangszercsoportok arányait, hangtömeget, hangvolument, dinamikát, zenét tud teremteni, oly mértékben, mintha egy másik felvétel szólna.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Pl erre.
Na ez egy jó kérdés. Hányféle tápkábelt készítek? Nagyon sokfélét. A tesztelések során lelehet szűrni bizonyos jó megoldásokat, azok bekerülnek alapként az új kábelekbe, de a huzalok, azok átmérője, száma, szerkezete stb változnak. De nem az a lényeg, hogy tőlem vegyen valaki kábelt, hanem, hogy válogasson. Egy ülésre

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

Arra gondolhatott hogy nem kell mindenhová új kábelt befaragni,mert az is,vagy az a jó ami benne van.
Van itt is pl olyan tuning mester,aki minden jót beletesz egy egy készülékbe,de valamiért a hálózati kábelhez nem nyúl hozzá,pedig elenyésző összeg lenne rá egy iec aljzat.

Ezzel teljesen egyetértek! Akkor már átbuherált lesz a cucc.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Kedves Ákos!

Őszintén szólva nem értem a leveled mely részére kéne válaszolnom. Ha arra, hogy nem számítanak a kábelek egy rendszerben, azzal nagyon nem értek egyet.

Arra gondolhatott hogy nem kell mindenhová új kábelt befaragni,mert az is,vagy az a jó ami benne van.
Van itt is pl olyan tuning mester,aki minden jót beletesz egy egy készülékbe,de valamiért a hálózati kábelhez nem nyúl hozzá,pedig elenyésző összeg lenne rá egy iec aljzat.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kedves Ákos!

Őszintén szólva nem értem a leveled mely részére kéne válaszolnom. Ha arra, hogy nem számítanak a kábelek egy rendszerben, azzal nagyon nem értek egyet.

1. hány féle tápkábelt csinálsz és hány különböző készülék létezik? Vagy ezeket az általad készített kábelszerkezetek szerinti csoportokba lehet sorolni, kategorizálni?
Pl erre.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

Dragonweed rendszere példa volt arra, hogy kábeles mizéria nélkül is el lehet jutni igen komoly hanghoz. Illetve példaként említettem az Accu erősítőm, aminek beépített gagyi kábele van, de eszembe nem jutna IEC aljzatot beépíttetni, így is fantasztikusan szól.
Nah, én őszintén is kimerítően válaszoltam Neked, most kérlek szépen, tedd ezt meg Te is. 
Köszönöm,
ákos

Kedves Ákos!

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Mesélj.
Ehhez a réz ezüst témához.Nekem van két pár analóg ic párom ami sem nem réz,sem nem ezüst,de a hangja nálam és több más helyen is szuper.
Pár ezrest kért érte a készítő.Nem tudom milyen anyag,ezüstnek néz ki,de valszeg ennyiért nem az,vagy nem tudom,nem kérdeztem.
Igaz hogy nem használom,de soha nem adnám el annyira jó.

Én is azt használom....kábelek jötttek-mentek...de mindig ez került vissza a helyére oly annyira,hogy a hangfalam belső kábelezése is ez lett.
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Vendég

Kábelezzünk

Ákos! minden kötekedés nélkül

Iszonyat kedves ember vagy, de az biztos itt az AVX-en neked változik leggyorsabban a véleményed a csúcs hangról.

Pár hónapja a hiVox új rendszere volt a csúcs, a tökéletesség, majd fél év múlva a Puklics J. rendszere volt a megváltás, most épp a Dragonweed van soron. Szerintem érdemes lehiggadni. Sem én, sem a Szabó Zoli, sem a Puklics józsef, sem az ex-Totemes ember, se más babérkoszorús hangász a világon mindentudó. Valamennyien kapisgáljuk az audio misztikumát, rájövünk dolgokra, ha ezt a tudást integrálni lehetne, akkor valószínűleg eljönne a csoda, de ilyen sose lesz.

Rudi bácsi!

Látom tisztelet csak részemről van, de nem baj.
Soha nem írtam, hogy nálam csúcs hang van, vagy lesz valaha is. Nem lesz, mert nincs rá se pénzem, se időm, se elég tapasztalatom.
A hiVOX rendszerem nagyon jó volt, bármikor együtt tudnék élni vele. PJ rendszere pedig most is megvan, gyere el, nézd meg. Nem volt megváltás semmi után, más volt más áron. Te mindig ugyanazt a bort kéred az étteremben ahova vacsorázni mész vagy azért másik is lehet jó? 
És képzeld el van néhány hangsugárzóm is, amiket soha nem fogok eladni: Naim SBL, Epos ES14, stb. És erősítőm is van pár meg kábelem is. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül, sőt, igazából ez semmi néhány fórumtársunkhoz képest.
Köszönöm,
ákos

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nor »

Mesélj.
Ehhez a réz ezüst témához.Nekem van két pár analóg ic párom ami sem nem réz,sem nem ezüst,de a hangja nálam és több más helyen is szuper.
Pár ezrest kért érte a készítő.Nem tudom milyen anyag,ezüstnek néz ki,de valszeg ennyiért nem az,vagy nem tudom,nem kérdeztem.

A készítője szerint ónötvözet  a bevonata. Bizony igencsak jó hangot produkál. Digit IC-nek is azt használom. Én sem mostanában fogom lecserélni.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

De jártam Dragonweednél és ott majd minden hifis beidegződésem megrogyott, mint kábelek, ezoterikus alkatrészek, stb.
Aztán itthon bekötöttem egy öregecske Accuphase vasat a vékonyka műanyag tápdrótjával és ez úgy jó.
Mesélj.Ehhez a réz ezüst témához.Nekem van két pár analóg ic párom ami sem nem réz,sem nem ezüst,de a hangja nálam és több más helyen is szuper.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

Csak mindenféle kötekedés nélküli gondolati síkon:
 ....
De jártam Dragonweednél és ott majd minden hifis beidegződésem megrogyott, mint kábelek, ezoterikus alkatrészek, stb.  

Ákos! minden kötekedés nélkül

Iszonyat kedves ember vagy, de az biztos itt az AVX-en neked változik leggyorsabban a véleményed a csúcs hangról.

Pár hónapja a hiVox új rendszere volt a csúcs, a tökéletesség, majd fél év múlva a Puklics J. rendszere volt a megváltás, most épp a Dragonweed van soron. Szerintem érdemes lehiggadni. Sem én, sem a Szabó Zoli, sem a Puklics józsef, sem az ex-Totemes ember, se más babérkoszorús hangász a világon mindentudó. Valamennyien kapisgáljuk az audio misztikumát, rájövünk dolgokra, ha ezt a tudást integrálni lehetne, akkor valószínűleg eljönne a csoda, de ilyen sose lesz.

Vendég

Kábelezzünk

1. Ha valaki vesz használtan valakitől egy tápkábelt az nem biztos, hogy épp az ő adott készülékéhez illik. Az én kábelemet említetted én pl. csak adott készülékhez válogatva adok el hálózati kábeleket. Te nem tőled vetted, a saját készülékedhez válogatva, ez nagy hátrányt jelent.
2. Jóféle ezüst. Ez nem sokat mond. Én nem foglalkoztam sokat ezüst huzalokkal de annyit tudok, hogy az igazán jók a átlag magyar ember számára megfizethetetlen kategóriába tartoznak.
3. Ha valaki készít magának egy kábelt - ezt én is milliószor átéltem - azt hajlamos kiemelkedően jónak hallani. Ilyen az ember, én is, más is. Büszkék vagyunk a saját munkánkra, jónak akarjuk hallani. Szóval a "más dimenzióba lépett a hang"  akkor mérvadó ha az adott kábelt rajtad és a lakás macskáján kívül mások is hallották és azoknak is tetszett. De még biztosabb az ezüst kábeled jósága, ha  csinálsz vagy 150 darabot belőle el is adod és sok embernek szerzel velük örömet.

Csak mindenféle kötekedés nélküli gondolati síkon:

1. Ez igaz. De, hány féle tápkábelt csinálsz és hány különböző készülék létezik? Vagy ezeket az általad készített kábelszerkezetek szerinti csoportokba lehet sorolni, kategorizálni?
2. Én is ezt hittem nagyon komolyan, míg nem találkoztam ilyennel.
3. Ez is igaz.

Aztán itthon bekötöttem egy öregecske Accuphase vasat a vékonyka műanyag tápdrótjával és ez úgy jó.  

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

@Cables

Össz. 6db Air N hálózati kábelt vettem az aprókból. Csodák csodája, valamiért eladták. Pedig válogatva vették. (?) Mind a 6 hasonló volt, mégis kicsit más. Leírtam, hogy nem rosszak ár/érték arányban. (!!!) Azt is, hogy a jótól mindig akad(hat) jobb. Bárki elolvashatja a topikodban. Szerintem kultúráltan tálaltam. E mellett bevallom, én nem másoknak, hanem magamnak keresek megfelelő komponenseket. Macskám nincs. Véleményem, hallásom és feleségem - teljesen pártatlan ítélőképességgel - viszont igen. Sajnálom, hogy ilyen nehezen viseled a tiédtől eltérő nézőpontokat...
.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

Jól beszélsz! Jó lehet bizony. Csak nagy a szórás..., mint ahogy rézből is, nem? Igaz, jó ezüstöt talán nehezebb találni  a fene tudja. Azt próbáltam érzékeltetni Power R topikjában, (aztán ide lettünk terelve), hogy a jó réztől is akadhat jobb, akár egy ezüst. Tyson jó bokszoló volt, még is kiütötték idővel... Ez is hasonló sport...
Kicsit komplexebb a tápkábel téma, mint ahogy te itt és a cables topikban prezentálod. Itt is megemlítettél, erre reagálok. Ott az jött le, hogy vettél valakitől egy Air-N tápkábelt az szólt valahogy, aztán te csináltál "jóféle" ezüstből egy tápkábelt és az meghozta a csodát

"A hangszerek hangja, lecsengése, életszerűsége - fülbe hasítás nélkül - más dimenzióba lépett."

Ehhez szólnék hozzá

1. Ha valaki vesz használtan valakitől egy tápkábelt az nem biztos, hogy épp az ő adott készülékéhez illik. Az én kábelemet említetted én pl. csak adott készülékhez válogatva adok el hálózati kábeleket. Te nem tőled vetted, a saját készülékedhez válogatva, ez nagy hátrányt jelent.
2. Jóféle ezüst. Ez nem sokat mond. Én nem foglalkoztam sokat ezüst huzalokkal de annyit tudok, hogy az igazán jók a átlag magyar ember számára megfizethetetlen kategóriába tartoznak.
3. Ha valaki készít magának egy kábelt - ezt én is milliószor átéltem - azt hajlamos kiemelkedően jónak hallani. Ilyen az ember, én is, más is. Büszkék vagyunk a saját munkánkra, jónak akarjuk hallani. Szóval a "más dimenzióba lépett a hang"  akkor mérvadó ha az adott kábelt rajtad és a lakás macskáján kívül mások is hallották és azoknak is tetszett. De még biztosabb az ezüst kábeled jósága, ha  csinálsz vagy 150 darabot belőle el is adod és sok embernek szerzel velük örömet.

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Látom szereted az extrém sportokat.
Nem igazán. Ezt  teljesítményt a saját hülyeségem generálta.

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

józsibazsi, Shimano!

Látom, Ti horgászok is vagytok. Ha netán csapósügér, bodorka, veresszárnyú akadna a horogra (vagy inkább a hálóba), szívesen örökbe fogadnék belőlük. Mellesleg kábelekről is folytathatnánk egy "jóízű" eszmecserét (a halak élve úsznák meg).

Mivel "kábelben" vagyunk, egyáltalán nem zárkózok el a bodorka-kábel összefüggéseinek mélyreható vizsgálatától. Amúgy hálóba  a Tiszán nem akad. Minden horogra jön. A veresszárnyú nem játszik a Tiszában, habár házi ruszlinak felülmúlhatatlan, de ami nincs, nehéz kifogni. Igazából ha azonos rendszeren, más-más kábelekkel le tudnánk tesztelni a halak kapási kedvét tanulságos lehetne mások számára is. Ha a narancs Mozart zenéjére történő érlelését tekintjük nem is akkora marhaság.

A hülyeséget félretéve írjatok PÜ-t peca ügyben, összehozhatunk egy hifi-peca hétvégét. De ezt most itt hagyjuk abba, mert kikapunk!   

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meggyi »

Öreg vízi csávó vagyok. Most elméletből kell vizsgázni, ami necces. Van ugye a rocker. Miért nincs Blues-er? Tudtátok hogy Claptonnak is van jó lemeze?
józsibazsi, Shimano!

Látom, Ti horgászok is vagytok. Ha netán csapósügér, bodorka, veresszárnyú akadna a horogra (vagy inkább a hálóba), szívesen örökbe fogadnék belőlük. Mellesleg kábelekről is folytathatnánk egy "jóízű" eszmecserét (a halak élve úsznák meg).

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Majdnem mindegyik, kivéve a selejteket..., amúgy igaz. Ezért használtam az "akár..." szót. E végett emelem fel 'hangomat' a "csak a...      ..." típusú megnyilatkozások ellen.
Ha valaki disszertációt szeretne írni a sz.r kábelekről szívesen rendelkezésre bocsátom a kollekciómat. Azért nem hirdetem, és adom el őket, mert, maradt bennem némi jó érzés. Ilyen kategóriából fel tudok ajánlani elosztót, IC-t, Tápot, csatlakozót is. Többet, és többfajtát. Igazából ezek gyűjtésében vagyok igazán erős. Az alapállásból kiindulva ha valaki úgy gondolná hogy az számára mégis jó, fillérekért megszerezheti.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Persze, értelek. (én sem a selejt kategóriára gondoltam, azért van egy tisztességes minimum szint is)

Pontosan.
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Minden kábel jó lehet valahová/valakinek, de nem lehet jó egy kábel sem mindenhová/mindenkinek.

Majdnem mindegyik, kivéve a selejteket..., amúgy igaz. Ezért használtam az "akár..." szót. E végett emelem fel 'hangomat' a "csak a... ..." típusú kinyilatkozások ellen.
.

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Jól beszélsz! Jó lehet bizony. Csak nagy a szórás..., mint ahogy rézből is, nem? Igaz, jó ezüstöt talán nehezebb találni  a fene tudja. Azt próbáltam érzékeltetni Power R topikjában, (aztán ide lettünk terelve), hogy a jó réztől is akadhat jobb, akár egy ezüst. Tyson jó bokszoló volt, még is kiütötték idővel... Ez is hasonló sport...
Mindennél, és mindenkinél van jobb. Talán csak én vagyok a tökéletes...

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Öreg vízi csávó vagyok. Most elméletből kell vizsgázni, ami necces. Van ugye a rocker. Miért nincs Blues-er? Tudtátok hogy Claptonnak is van jó lemeze?

Hogyne, legalább 3, meg néhány 'gitárfesztiválos' koncert... 
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nagyon jó az ezüst, csak nem mindegy kinek az ezüstjét használjuk. 

.

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Holnap vizsgázol?Merre nem kellene akkor lennünk?
Na jó csak hülyülök, sikerülni fog,nyolc tíz sör után biztosan.
Gratula a gőzöshöz,és a meghívást is köszönöm,lehet élek majd vele.De azért biztos ami biztos alapon,hagyok egy kis időt még a gyakorlásra.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3509

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Itt egy kicsit kevered a szezont a fazonnal. Senki sem vitatja (én legalább is biztosan nem) hogy az LP tökéletesebb hangforrás, mint a CD vagy a fájlok. Viszont a kábelezés ugyanúgy számít LP lejátszásnál is.
Mester, szűkítsük már a meghatározásod, senki helyett --> néhányan

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”