SoundMania írta: ↑2025.01.15., szer. 09:41
Zolinál amire utaltam volna, hogy nem kell megrettenni az 1:1 vagy még drágább kábel/készülék arányoktól sem. Mert amíg nem hallja azt is az ember, addig húzza erővel azt a kéziféket amit belevertek a fórumokon....
A másik.... Persze hogy nem kell mindenkinek 500ért/db kábelek.... De nem is úgy álljon hozzá mint az itteni többség.... Tapasztalat híján csakis értelmetlen lehet szerintük! Ezen csak mosolyogni lehet....
És így persze teljesen értelmetlennek találom, hogy melyik 20-100 ezres drót a legjobb, meg hogy melyik nap milyen jót fonott valaki.... :)
Végül is mindegy, melyik kommentedet idézem, mindegyikből ugyan az süt, de ebben megemlítetted Zolit, meg a fonást, ezért ezt választottan...
Zoli abból a szempontból érdekes, hogy én is vettem egyet az erősítő elé az általa felhalmozott Ákos-féle ValhallA AgPt RXF V2 HC tápkábelből. Jó.
Írtad, hogy aki nem vesz drága tápkábelt, azoknak mind megvan az erre aktuális magyarázata.
Most elmondom megint, hogy én elhiszem, hogy az 1 : 1 arányú készülék/kábel ár előremutató és akár indokolt is lehet egy határig. / Nyilván egy 10 milliós erősítőnél nem./
Az én aktuális magyarázatom - nem mintha bárkinek köze lenne hozzá, de Neked a szádba kell rágni újra - hogy nincsen több száz ezrem, vagy millióm 6 - 8 tápkábelre.
Nem tudom, érthető - e...
Igaz, egyszer mondtad is kedvesen, hogy kis pénz, kis hifi... Letojom.
A fonogatásba azért kezdtem bele, hogy a villanybolti három forintos tömör drótot felváltsam valami jobbra, ebből lett a Neotech fonat.
Továbbra is fenntartom, hogy ezért a pénzért nagyon jó és ha valaki ennek csak a dupláját tudja áldozni tápkábelre, akkor ennél biztosan nem talál jobbat.
Mellékesen elmondanám, hogy a "fonogatást" gyári szinten is űzik. Van a LessLoss-nak, a Vovox-nak és még egy pár jegyzett cégnek is fonogatott tápkábele.
Na, és hogy tovább izgassalak a házi fonogatással és persze a többieknek is mondom, elkészültek az első pamut szigetelésű Duelund tápkábeleim.
Lesz teflon csöves változat is, a csó rendelés alatt, de a mostani széria két extra sűrű szövésű pamutszigetelést kapott a gyári pamutra.
Hogy a végén kezdjem : Q. jó ! Pontosabban, nagyon q. jó !
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Oyaide dugókkal szereltem, a jobbik fajtából és nem is tervezem kipróbálni Praktikeressel. Nem mintha nem érdekelne, hogy merre és mennyit változik - van egy gyanúm - hanem nem akarom amortizálni feleslegesen a drót végét.
Tudom, sokan dugó - szkeptikusak. Nem tudom mitől jó most ez a kábel.
Ha a dugók miatt, akkor azt mondom, hogy aki nem tesz fel ilyet, az nem tudja mit veszít.
Ha a Duelund miatt, akkor meg igaz az, amit külföldi bloggokban olvasni róla, hogy baromi jó drót...
A legvalószínűbb az, hogy mind a kettő jó választás és szeretik is egymást.