Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3252

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

SoundMania írta:
2025.01.16., csüt. 11:10
...
Nem látom értelmét annak sem hogy a 20ezer ft-s helyett 30-ért vesz valaki valamit (vagy fon) mert ha lesz is különbség, csak nem túl jelentős.... Inkább csak "hangolás" mint valódi minőségi lépés. Engem meg ezek a tételek már nem is érdekelnek. .....
Akkor nem lenne egyszerűbb, ha ezen témák esetén nem kezdenéd azt szajkózni, hogy de a 10-20x ennyibe kerülő kábel mennyivel jobb?
Csak csendben átsiklasz felette, és kész.
Csak a Marantz! :-D

NMG
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: NMG »

Sziasztok! Ezt a kábelt hogy lehetne javítani szakszerűen? Esetleg tudja valaki, hogy Nordos melyik kábele ez? 20éve vehettem és már nem emlékszem.
PXL_20250116_103318250.jpg

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1182

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2025.01.16., csüt. 10:00
SoundMania írta:
2025.01.16., csüt. 06:49

És értem én hogy a szarravaló hangú kábeleknél jobban teccik amit fonsz, de ez még majdnem ugyanolyan arravaló a jó, de persze drágákhoz képest. És én csak arra akarom felhívni minden alkalommal a figyelmet, hogy aki mégis jobbat szeretne, vannak lehetőségek, mégpedig elég komolyak.
Tudom, már annyiszor felhívtad rá a figyelmet, hogy ha álmomból felriasztanának, már kapásból mondanám, hogy a tápkábelen nem szabad spórolni, "sajnos" 1 milla alatt szóba sem jöhetnek. De megéri, mert a hang többszörösen meghálálja, stb,stb,stb...
Nem tudom, hogyan fogalmazzam meg, hogy ne sértselek meg, de megértsd végre...
Nem azért fonogatok, mert ez a perverzióm, hanem azért, mert nem tudok megvenni egy db olyan kábelt sem, ami szerinted már elég jó.
Ha akarnék venni egy pár jobb tápkábelt, el kellene adjam a Rock-ot, Air Tangent-tel, EMT - vel, és hallgathatnám a NAD-ot, Ortofon X1 MC-vel
Nagy és logikus perpektíva, mi ?
A viccet félretéve ez a Duelund fonat sokkal jobb, mint amit gondolsz róla, de megígérem Neked, ha nyerek 5 milliót, veszek rajta 5 tápkábelt. :kiss:
Szerintem az a gond, hogy én nem érdeklődöm már a - nevezzük így- olcsó kábelek után (mert sok kipróbálás után az Acrolink lett az utolsó amit még használni tudtam kb 250ezerig), te/ti meg nem hasonlítjátok máshoz az új beszerzéseket, mint az "előző"..... kicsit rosszabbhoz. Nincs közös darab a két halmazban. Ezért nehéz is közös nevezőre hoznunk az állításainkat. Nem látom értelmét annak sem hogy a 20ezer ft-s helyett 30-ért vesz valaki valamit (vagy fon) mert ha lesz is különbség, csak nem túl jelentős.... Inkább csak "hangolás" mint valódi minőségi lépés. Engem meg ezek a tételek már nem is érdekelnek. És egy jó rendszerbe nem is érdemes betenni őket, mert csak visszafogják a tudását, nagyon nem tudják kifutni magukat a komponensek. De hát kinek mi a prioritás....
Hogy kinek mire telik az más kérdés. Erre nem is érdemes hivatkozni, hisz sokan nem tudnak sok/elég pénzt szánni a hobbijukra sem. De meghallgatni azért lehetne nagyon jó és drága dolgokat is. És sok idő felszabadulna mindenkinek..... Nekem nem kellene itt "győzködnöm" bennetek ( vagy inkább noszogatni) nektek meg nem kellene csereberélni a cuccokat, meg elfonni ércbányák évi termelését, hogy a kukában végezze aztán.... Kb.... ennyi.....

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:

És értem én hogy a szarravaló hangú kábeleknél jobban teccik amit fonsz, de ez még majdnem ugyanolyan arravaló a jó, de persze drágákhoz képest. És én csak arra akarom felhívni minden alkalommal a figyelmet, hogy aki mégis jobbat szeretne, vannak lehetőségek, mégpedig elég komolyak.
Tudom, már annyiszor felhívtad rá a figyelmet, hogy ha álmomból felriasztanának, már kapásból mondanám, hogy a tápkábelen nem szabad spórolni, "sajnos" 1 milla alatt szóba sem jöhetnek. De megéri, mert a hang többszörösen meghálálja, stb,stb,stb...
Nem tudom, hogyan fogalmazzam meg, hogy ne sértselek meg, de megértsd végre...
Nem azért fonogatok, mert ez a perverzióm, hanem azért, mert nem tudok megvenni egy db olyan kábelt sem, ami szerinted már elég jó.
Ha akarnék venni egy pár jobb tápkábelt, el kellene adjam a Rock-ot, Air Tangent-tel, EMT - vel, és hallgathatnám a NAD-ot, Ortofon X1 MC-vel
Nagy és logikus perpektíva, mi ?
A viccet félretéve ez a Duelund fonat sokkal jobb, mint amit gondolsz róla, de megígérem Neked, ha nyerek 5 milliót, veszek rajta 5 tápkábelt. :kiss:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4295
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

szép drótok,melyek a küllemükkel azonnal megnyerik a vásárlót :kapdelm:

barna: Tiglon MS12A
zöldeskék: Kondo KSL ACz (Avocado)
matt szürke: Kondo KSL SPc II generáció, földeletlen (amihez kellett,nem földelt készülék, 4-4 ér bekötve)
rikító szürke: Kondo KSL SPc III generáció, földelt, (3-3-2 bekötéssel, 2 a védőföld, árnyék fali oldalon lekötve a földre)
sárga: Audio Note AN-B, föld az árnyékon vezetve
világos kék: 47 Lab Storatos 0,65mm egyeres, földeletlen.

Kép
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Block írta:
2025.01.16., csüt. 08:30
Igen,....nem lehet megtudni,hogy melyik Acrolink aláz,...meg melyik az a Tiglon,ami pariban van a nagy power kábelekkel.
idézet következik: "nekem Tiglon van,ami jobbnak bizonyult az SPc-től, de mára az is drága lett (talán MS12A, vagy hasonló a neve). amikor bevezető áron ment, kb 100-120 volt 1,8m. most vagy 300, de lehet több... 8-900 EUR lett,de lehet csak már az utódja létezik, ez csak beragadtan. De az jó rézdrót."

de az való igaz,hogy eddig az általam hallott rézmadzagok közül, ennek a hangja áll legközelebb az ezüsthöz, de inkább egy olcsóbb, de jó ezüsthöz. Sajnos, nem ver óriásokat, de jó :rolleyes:

rakok fotót. aki ezeket a drótokat szépnek találja, azzal kezet rázok :D de ezek általában, a maguk kategóriájában jónak mondhatók.

tiglon vs Kondo KSL SPc (a villásdugó direkt ez. egyszerű rézérintkezős, semmi humbug. A Tiglon dobozos, gyári szerelés, de lekerült róla a gyári dugó, elkerülni a félreértéseket :smile53: )
Kép
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

Mostone írta:
2025.01.16., csüt. 01:46
Kedves Sporttársaim!

Azzal a kéréssel fordulok hozzátok a többi - leginkább "csak" - fórum olvasó nevében, hogy amikor kábel gyártók nevével "dobálóztok" és hasonlítgatjátok/fikázzátok őket, akkor tegyétek már meg, hogy a kábel pontos típusának megnevezésével teszitek, hogy ha már, esetleg, talán, mégis...

Néha-néha egy-egy fotó a kábelekről pedig sokaknak örömet szerezne. Persze nem azért, mert, ha szebb jobb is, hanem könnyebben követhető, és még élvezetesebb is lenne az oldal olvasása. (Itt leginkább nem művészi fotókra gondolok, hanem csak egy-egy olyan "képecskére", amiről a nevezett kábel beazonosítható.)

Egyszóval a csendes olvasók nevében kérem, a fentieket, hogy értelmezni is lehessen, miről írjátok meg a gondolataitokat.
(A gyengébbek kedvéért: Szóval van olyan Furutech kábel ami jobb mint egy Kondo, de természetesen ez fordítva is igaz.)

A többiek nevében is előre köszönöm. Ha valakinek mégsem lenne érthető a kérésem, akkor szívesen elmagyarázom PM-ben hosszabban is.

Köszönettel,
egy olvasó Sporttárs
Igen,....nem lehet megtudni,hogy melyik Acrolink aláz,...meg melyik az a Tiglon,ami pariban van a nagy power kábelekkel.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
2025.01.16., csüt. 07:01
SoundMania írta:
Pl szerintem jó módszer a vásárláshoz, hogy milyen gyorsan kel el a termék a használtpiacon. És az AN meg a Kondo termékek nem állnak rossz helyen ilyenben. Külföldön sem. Röviden most ennyit....
Én sokat vásároltam egy japán boltból. Ott nagyon nehéz elkapni a Van Den Hul-t. Értsd, általában 1 napon belül elkelnek a megfelelő hosszúságú darabok. Belföldön ezek hónapokig sem kelnek el. Akkor most átlagoljak?
Az árak tekintetében sem egy a külföldi meg a belföldi piac, nehéz átlagolni. Ott Pl egy Belden 9497 töredéke árban az itteninek, pedig az is nagyon népszerű.

Szóval vannak itt különbségek szépen. Azt gondolom, a belföld kicsit más mint a külföld, mi kicsit kilógunk. De ez csak az én elméletem.
Csak érdekességképp írtam.
Igen, ebben igazad van, árnyalni érdemes.... De a viszonylag olcsó termékek piacán érthetően nagyobb a pörgés, hisz a csalódott tömegek sok mindent ki akarnak próbálni, hátha egy másik olcsó termék hozza el a boldogságot. Viszont azt is megkell nézni, hogy mennyi ajánlat van.... Persze az sem mindegy hohy hányfélét gyárt a gyártó... Vannak akik rengeteg félét. Mint a Projekt, lemezjátszót.... :) és vdh kábelt sok félét csináltatott. Voltak/vannak jók is azért közöttük. Szóval természetesen igazad van nem fekete/fehér semmi, de aki akarja érti merre van az oda....

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Rock60 írta:
2025.01.16., csüt. 06:19
Imádom pl. az autókat, van egy 20 éves jaguar S-type verdám. Ennyiért nincsen jobb.
Mennyivel leszek okosabb, ha kipróbálom valamelyik 40 millás új modelljüket ?
Tudom, hogy dokkal jobb de nem akarom megútálni az enyémet. Pont.
Sokféleképpen lehet élni az életet. Lehet fanyalogni, hogy miért nincs jobb kábelem a hifiben, miért nem mehetünk a Maldivra nyaralni, és miért csak egy 20 millás autónk van a 40 millás helyett. :rolleyes:

Az alapállás a mostani hifim előtt, nyaraláskor (véletlenül sem Maldiv), vezetés közben: dőlj hátra, és élvezd! :smile52: :smile54: :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 270

Hozzászólás Szerző: pjm »

SoundMania írta:
Pl szerintem jó módszer a vásárláshoz, hogy milyen gyorsan kel el a termék a használtpiacon. És az AN meg a Kondo termékek nem állnak rossz helyen ilyenben. Külföldön sem. Röviden most ennyit....
Én sokat vásároltam egy japán boltból. Ott nagyon nehéz elkapni a Van Den Hul-t. Értsd, általában 1 napon belül elkelnek a megfelelő hosszúságú darabok. Belföldön ezek hónapokig sem kelnek el. Akkor most átlagoljak?
Az árak tekintetében sem egy a külföldi meg a belföldi piac, nehéz átlagolni. Ott Pl egy Belden 9497 töredéke árban az itteninek, pedig az is nagyon népszerű.

Szóval vannak itt különbségek szépen. Azt gondolom, a belföld kicsit más mint a külföld, mi kicsit kilógunk. De ez csak az én elméletem.
Csak érdekességképp írtam.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.01.16., csüt. 06:19
SoundMania írta:
2025.01.15., szer. 18:42

1. Szerintem nem azt írtam soha, hogy olyan nagyon drága kábelt meg kell venni mindenkinek. De legalább szerezzen kipróbálásra.
2. Ok, jó az új fonásod....
3. És milyen a sokkal jobb/sokkal drágább kábelhez képest? :)
4. És biztos, hogy (most pl a te) rendszered allalmas is a meglévő különbségek kimutatására?
5. Az anyagi lehetőségek legtöbbünknél persze hogy korlátokat képez, de kipróbálni azért ki lehet sokkal jobb dolgokat. Sokat lehet tanulni is belőlük.
6. Ja és fonott gyári az AQ Dragon meg a Lessloss Aluminata is.... Azokhoz képest a tiéd milyen?

1. Nem érdekel. Becsípődésed 1.
2. Igen, nagyon tetszik.
3. Nem tudom.
4. Nem biztos, de bízok benne, fülem is van hozzá.
5. Nem érdekel. Becsípődésed 2.
6. Nem tudom, nem igazán érdekel.

Még egyszer :
Imádom pl. az autókat, van egy 20 éves jaguar S-type verdám. Ennyiért nincsen jobb.
Értem én ezeket a befeszült, két kézzel kéziféket behúzó kijelentéseket, mert nekem is voltak ilyenek. Sokáig azt hittem az Acrolink lesz az utolsó kábelem mert annyival jobb volt drágábbaknál és alig rosszabb nagyon drágábbaknál, higy evidens volt.... Aztán beesett egy ismerős egy ww platinummal..... Hubaz..meg.... Jó a dinamika nem elég, de akkor is! Aztán beesett egy Furutech is..... Megint hubaz....
Ic meg hf kábeleknél ezt már 20 éve hallottam, tapasztaltam és jó sokáig emiatt meg volt a Vz mert közelébe nem ért semmi amit ki tudtam próbálni. Mindig az volt, hogy na megint egy új kábel.... Megint drágább, még mindig rosszabb.... Hát nem tudnak már kábelt sem csinálni a gyártók? És tényleg csak a lehúzás effektust lehetett érezni!
Viszont powerkábeleknél azóta valami elindult.... Sajnos ku....va drágák a jók. De a "maszek" fonottak csak vergődések. Igaz legalább tömegek vergődhetnek vele...... Szóval ezt tapasztalom.... És ezek a sokaknak irreális árú kábelek sajnos már pl egy Arcam 7-8 szinten olyat csinálnak, hogy behu.... Pedig nem csak 1:1 az ár.... Hanem 10x..... Mégis szinte - hogy is szokta írni Voyager? - ésszerű.....
És pl nekem az is érv, hogy soha nem romlanak el... Mint az aktív eszközök. Pl egy erősítő. És ezért a drága kábelhez elég egy kicsit olcsóbb erősítő amit előbb utóbb úgyis javítani is kell. És még mindig "jobb" hangot kapok.
És értem én hogy a szarravaló hangú kábeleknél jobban teccik amit fonsz, de ez még majdnem ugyanolyan arravaló a jó, de persze drágákhoz képest. És én csak arra akarom felhívni minden alkalommal a figyelmet, hogy aki mégis jobbat szeretne, vannak lehetőségek, mégpedig elég komolyak. És nekem mär mindegy hogy 10ezer vagy 200 ezer egy kábel, tudom hogy nagy elvárásokat nem érdemes táplálni, mert solszor jobb a drágább azért, de a jók még feljebb vannak. ( persze előbbiek alapján ott is vannak rosszabbak is, szóval ott is meg kell gondolni mit szabad, de kicsit/sokat olvasgatni kell és meg lesz az igazi)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.01.16., csüt. 06:05
SoundMania írta:
2025.01.15., szer. 18:46

Szerintem ksl-spz-nél írtam hogy sokkal jobb.
Előkeresem...
Ok. De ezt írtam!

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:
2025.01.15., szer. 18:42

1. Szerintem nem azt írtam soha, hogy olyan nagyon drága kábelt meg kell venni mindenkinek. De legalább szerezzen kipróbálásra.
2. Ok, jó az új fonásod....
3. És milyen a sokkal jobb/sokkal drágább kábelhez képest? :)
4. És biztos, hogy (most pl a te) rendszered allalmas is a meglévő különbségek kimutatására?
5. Az anyagi lehetőségek legtöbbünknél persze hogy korlátokat képez, de kipróbálni azért ki lehet sokkal jobb dolgokat. Sokat lehet tanulni is belőlük.
6. Ja és fonott gyári az AQ Dragon meg a Lessloss Aluminata is.... Azokhoz képest a tiéd milyen?

1. Nem érdekel. Becsípődésed 1.
2. Igen, nagyon tetszik.
3. Nem tudom.
4. Nem biztos, de bízok benne, fülem is van hozzá.
5. Nem érdekel. Becsípődésed 2.
6. Nem tudom, nem igazán érdekel.

Még egyszer :

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:
2025.01.15., szer. 18:46

Előkeresem...

Mostone
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: Mostone »

Kedves Sporttársaim!

Azzal a kéréssel fordulok hozzátok a többi - leginkább "csak" - fórum olvasó nevében, hogy amikor kábel gyártók nevével "dobálóztok" és hasonlítgatjátok/fikázzátok őket, akkor tegyétek már meg, hogy a kábel pontos típusának megnevezésével teszitek, hogy ha már, esetleg, talán, mégis...

Néha-néha egy-egy fotó a kábelekről pedig sokaknak örömet szerezne. Persze nem azért, mert, ha szebb jobb is, hanem könnyebben követhető, és még élvezetesebb is lenne az oldal olvasása. (Itt leginkább nem művészi fotókra gondolok, hanem csak egy-egy olyan "képecskére", amiről a nevezett kábel beazonosítható.)

Egyszóval a csendes olvasók nevében kérem, a fentieket, hogy értelmezni is lehessen, miről írjátok meg a gondolataitokat.
(A gyengébbek kedvéért: Szóval van olyan Furutech kábel ami jobb mint egy Kondo, de természetesen ez fordítva is igaz.)

A többiek nevében is előre köszönöm. Ha valakinek mégsem lenne érthető a kérésem, akkor szívesen elmagyarázom PM-ben hosszabban is.

Köszönettel,
egy olvasó Sporttárs

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.01.15., szer. 18:37
SoundMania írta:
2025.01.15., szer. 17:21

De Avocado - t bevállalnám. :) Majd 1x talán... :)
Azt írtad nekem egyszer, hogy a Furutech tápkábeled sokkal jobb, mint az Avocado... gondolkodik.gif
Már nem emlékszem, melyik Furuteched van, de akkor utánanéztem.
Azt láttam, hogy a Tiednél van sokkal drágább Furutech kábel is, akkor az még sokkal - sokkal - sokkal jobb, mint az Avocado ? :yingyang:
:quetionmark:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.01.15., szer. 18:19
SoundMania írta:
2025.01.15., szer. 09:41

Zolinál amire utaltam volna, hogy nem kell megrettenni az 1:1 vagy még drágább kábel/készülék arányoktól sem. Mert amíg nem hallja azt is az ember, addig húzza erővel azt a kéziféket amit belevertek a fórumokon....
A másik.... Persze hogy nem kell mindenkinek 500ért/db kábelek.... De nem is úgy álljon hozzá mint az itteni többség.... Tapasztalat híján csakis értelmetlen lehet szerintük! Ezen csak mosolyogni lehet....
És így persze teljesen értelmetlennek találom, hogy melyik 20-100 ezres drót a legjobb, meg hogy melyik nap milyen jót fonott valaki.... :)
Végül is mindegy, melyik kommentedet idézem, mindegyikből ugyan az süt, de ebben megemlítetted Zolit, meg a fonást, ezért ezt választottan...

Zoli abból a szempontból érdekes, hogy én is vettem egyet az erősítő elé az általa felhalmozott Ákos-féle ValhallA AgPt RXF V2 HC tápkábelből. Jó. :D

Írtad, hogy aki nem vesz drága tápkábelt, azoknak mind megvan az erre aktuális magyarázata.
Most elmondom megint, hogy én elhiszem, hogy az 1 : 1 arányú készülék/kábel ár előremutató és akár indokolt is lehet egy határig. / Nyilván egy 10 milliós erősítőnél nem./
Az én aktuális magyarázatom - nem mintha bárkinek köze lenne hozzá, de Neked a szádba kell rágni újra - hogy nincsen több száz ezrem, vagy millióm 6 - 8 tápkábelre.
Nem tudom, érthető - e... gondolkodik.gif
Igaz, egyszer mondtad is kedvesen, hogy kis pénz, kis hifi... Letojom. :angry:

A fonogatásba azért kezdtem bele, hogy a villanybolti három forintos tömör drótot felváltsam valami jobbra, ebből lett a Neotech fonat.
Továbbra is fenntartom, hogy ezért a pénzért nagyon jó és ha valaki ennek csak a dupláját tudja áldozni tápkábelre, akkor ennél biztosan nem talál jobbat. :smile53:
Mellékesen elmondanám, hogy a "fonogatást" gyári szinten is űzik. Van a LessLoss-nak, a Vovox-nak és még egy pár jegyzett cégnek is fonogatott tápkábele.

Na, és hogy tovább izgassalak a házi fonogatással és persze a többieknek is mondom, elkészültek az első pamut szigetelésű Duelund tápkábeleim.
Lesz teflon csöves változat is, a csó rendelés alatt, de a mostani széria két extra sűrű szövésű pamutszigetelést kapott a gyári pamutra.
Hogy a végén kezdjem : Q. jó ! Pontosabban, nagyon q. jó !
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Oyaide dugókkal szereltem, a jobbik fajtából és nem is tervezem kipróbálni Praktikeressel. Nem mintha nem érdekelne, hogy merre és mennyit változik - van egy gyanúm - hanem nem akarom amortizálni feleslegesen a drót végét.

Tudom, sokan dugó - szkeptikusak. Nem tudom mitől jó most ez a kábel.
Ha a dugók miatt, akkor azt mondom, hogy aki nem tesz fel ilyet, az nem tudja mit veszít.
Ha a Duelund miatt, akkor meg igaz az, amit külföldi bloggokban olvasni róla, hogy baromi jó drót...
A legvalószínűbb az, hogy mind a kettő jó választás és szeretik is egymást. :kiss:
Szerintem nem azt írtam soha, hogy olyan nagyon drága kábelt meg kell venni mindenkinek. De legalább szerezzen kipróbálásra.
Ok, jó az új fonásod.... És milyen a sokkal jobb/sokkal drágább kábelhez képest? :)
És mennyivel? És biztos, hogy (most pl a te) rendszered allalmas is a meglévő különbségek kimutatására? :)
Lényeg az, hogy vannak buktatói az ilyen kategóriás lelkesedésnek az én szempontomból. Az anyagi lehetőségek legtöbbünknél persze hogy korlátokat képez, de kipróbálni azért ki lehet sokkal jobb dolgokat. Sokat lehet tanulni is belőlük.
Ja és fonott gyári az AQ Dragon meg a Lessloss Aluminata is.... Azokhoz képest a tiéd milyen? :)
Rudi bácsi csodadrótjaival is ez az egyik probléma.... Tud egy szintet, de hiába a tudása /szakértelme/bármije lényegesen jobbat nem tud csinálni ha megszakad sem. A drága gyáriak viszont nagyon jobbak tudnak lenni, persze meg kell fizetni. És ha lehúzás is annyiért az áruk tudnak valamit..... Sokat!

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:

Azt írtad nekem egyszer, hogy a Furutech tápkábeled sokkal jobb, mint az Avocado... gondolkodik.gif
Már nem emlékszem, melyik Furuteched van, de akkor utánanéztem.
Azt láttam, hogy a Tiednél van sokkal drágább Furutech kábel is, akkor az még sokkal - sokkal - sokkal jobb, mint az Avocado ? :yingyang:
:quetionmark:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.01.15., szer. 17:46
revox írta:
2025.01.15., szer. 17:30
SoundMania írta:
De pl Acrolink az spc-t nagyon megveri és olcsóbb is.
nem ismerem.
de spc-ből is,ha a hossz nem gond,elég a dugaljig, bőven elég 1 méter is. a hossza nem annyira befolyásolja. de ezzel az erővel az Acrolink is vágható :D xal ott leszünk. Szerintme,felénk nicns snekinek. Ha lenne, kipróbálnám, csak úgy.

nekem Tiglon van,ami jobbnak bizonyult az SPc-től, de mára az is drága lett (talán MS12A, vagy hasonló a neve). amikor bevezető áron ment, kb 100-120 volt 1,8m. most vagy 300, de lehet több... 8-900 EUR lett,de lehet csak már az utódja létezik, ez csak beragadtan. De az jó rézdrót.
Akkor ez már a Perssimon árkategóriája és vele kell hasonlítgatni, de tapasztalataim alapján inkább az Avocado szintet nézegetném, vagy még feljebb ha van rá mód. A hifit tudják (tudhatják) az olcsó kábelek is, de a sokkal drágábbakban a lélek sokkal több. És az jobban érdekel mint a hifi hang....
Ez attól füg új vagy használt árat nézünk. A Perssimon új ára emlékeim szerint inkább az 500 körüli kategória. De kb mindegy. De arra a Tiglonra azt tudtam kibökni, hogy a leg ezüsthangúbb rézkábel. A hálószobában hajtja y TMP ANT rròsítőt, elvannak. De a Kondo is szerette. De az Avocadot jobban szereti :D
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:
2025.01.15., szer. 09:41

Zolinál amire utaltam volna, hogy nem kell megrettenni az 1:1 vagy még drágább kábel/készülék arányoktól sem. Mert amíg nem hallja azt is az ember, addig húzza erővel azt a kéziféket amit belevertek a fórumokon....
A másik.... Persze hogy nem kell mindenkinek 500ért/db kábelek.... De nem is úgy álljon hozzá mint az itteni többség.... Tapasztalat híján csakis értelmetlen lehet szerintük! Ezen csak mosolyogni lehet....
És így persze teljesen értelmetlennek találom, hogy melyik 20-100 ezres drót a legjobb, meg hogy melyik nap milyen jót fonott valaki.... :)
Végül is mindegy, melyik kommentedet idézem, mindegyikből ugyan az süt, de ebben megemlítetted Zolit, meg a fonást, ezért ezt választottan...

Zoli abból a szempontból érdekes, hogy én is vettem egyet az erősítő elé az általa felhalmozott Ákos-féle ValhallA AgPt RXF V2 HC tápkábelből. Jó. :D

Írtad, hogy aki nem vesz drága tápkábelt, azoknak mind megvan az erre aktuális magyarázata.
Most elmondom megint, hogy én elhiszem, hogy az 1 : 1 arányú készülék/kábel ár előremutató és akár indokolt is lehet egy határig. / Nyilván egy 10 milliós erősítőnél nem./
Az én aktuális magyarázatom - nem mintha bárkinek köze lenne hozzá, de Neked a szádba kell rágni újra - hogy nincsen több száz ezrem, vagy millióm 6 - 8 tápkábelre.
Nem tudom, érthető - e... gondolkodik.gif
Igaz, egyszer mondtad is kedvesen, hogy kis pénz, kis hifi... Letojom. :angry:

A fonogatásba azért kezdtem bele, hogy a villanybolti három forintos tömör drótot felváltsam valami jobbra, ebből lett a Neotech fonat.
Továbbra is fenntartom, hogy ezért a pénzért nagyon jó és ha valaki ennek csak a dupláját tudja áldozni tápkábelre, akkor ennél biztosan nem talál jobbat. :smile53:
Mellékesen elmondanám, hogy a "fonogatást" gyári szinten is űzik. Van a LessLoss-nak, a Vovox-nak és még egy pár jegyzett cégnek is fonogatott tápkábele.

Na, és hogy tovább izgassalak a házi fonogatással és persze a többieknek is mondom, elkészültek az első pamut szigetelésű Duelund tápkábeleim.
Lesz teflon csöves változat is, a csó rendelés alatt, de a mostani széria két extra sűrű szövésű pamutszigetelést kapott a gyári pamutra.
Hogy a végén kezdjem : Q. jó ! Pontosabban, nagyon q. jó !
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Oyaide dugókkal szereltem, a jobbik fajtából és nem is tervezem kipróbálni Praktikeressel. Nem mintha nem érdekelne, hogy merre és mennyit változik - van egy gyanúm - hanem nem akarom amortizálni feleslegesen a drót végét.

Tudom, sokan dugó - szkeptikusak. Nem tudom mitől jó most ez a kábel.
Ha a dugók miatt, akkor azt mondom, hogy aki nem tesz fel ilyet, az nem tudja mit veszít.
Ha a Duelund miatt, akkor meg igaz az, amit külföldi bloggokban olvasni róla, hogy baromi jó drót...
A legvalószínűbb az, hogy mind a kettő jó választás és szeretik is egymást. :kiss:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.01.15., szer. 17:30
SoundMania írta:
nem ismerem.
de spc-ből is,ha a hossz nem gond,elég a dugaljig, bőven elég 1 méter is. a hossza nem annyira befolyásolja. de ezzel az erővel az Acrolink is vágható :D xal ott leszünk. Szerintme,felénk nicns snekinek. Ha lenne, kipróbálnám, csak úgy.

nekem Tiglon van,ami jobbnak bizonyult az SPc-től, de mára az is drága lett (talán MS12A, vagy hasonló a neve). amikor bevezető áron ment, kb 100-120 volt 1,8m. most vagy 300, de lehet több... 8-900 EUR lett,de lehet csak már az utódja létezik, ez csak beragadtan. De az jó rézdrót.
Akkor ez már a Perssimon árkategóriája és vele kell hasonlítgatni, de tapasztalataim alapján inkább az Avocado szintet nézegetném, vagy még feljebb ha van rá mód. A hifit tudják (tudhatják) az olcsó kábelek is, de a sokkal drágábbakban a lélek sokkal több. És az jobban érdekel mint a hifi hang....

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
nem ismerem.

halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2475

Hozzászólás Szerző: supravox »

Alex_Aston írta:
2025.01.15., szer. 16:58
Itt nagyon off, de Supravox és Zoli73, vagy bárki, akinek ez még problémás, a Fórummal kapcsolatos észrevételek alá írtam egy kis gyorstalpalót a telefonos idézéshez.

Remélem érthető.
Köszi
De esküszöm legtöbbször ugyanazt csinálom és más történik
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.01.15., szer. 16:09
SoundMania írta:
2025.01.15., szer. 15:05
Reméltem, hogy ezt írod az Avocado - ról!
A másikat főleg azért írtam, mert sokan meg vannak győződve róla, hogy milyen jó powerkábel lesz majd belőle mert milyen jó hf kábel. Kb ugyan ez igaz a rézre is. :)
Csak a réz hálózatiból olyan kevés készült, használt ára is 300 körül van, addig SPc-t lehet szerezni 70-80 körül. Nem egy ligában vannak beszer árban, így kb minden a helyén van.

SPz-t kevésbé vagdalnak, ha meg valaki tápot gyárt belőle, agyatlan áron (majdnem Avocado) akarja eladni, ennyi a difi :D (már spc kontra spz, mint tápkanóc értelemben)
Persimmon az 2m szokott lenni. Spc 2m már 150-160, vagyis kb fele.... De pl Acrolink az spc-t nagyon megveri és olcsóbb is. Szóval nekem nem tűnik annyira helyén....

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3252

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Itt nagyon off, de Supravox és Zoli73, vagy bárki, akinek ez még problémás, a Fórummal kapcsolatos észrevételek alá írtam egy kis gyorstalpalót a telefonos idézéshez.

Remélem érthető.
Csak a Marantz! :-D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”