Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
A lézer letapogatású LP játszó egy harminc éves sztori, nem sok értelmét látom, mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy hangminőségben felveszi a versenyt egy 26 000 Dollár értékű analóg LP játszóval, ha ez így van-eddig senki sem cáfolta- akkor meg mire jó ez az egész.
Ez a Finial nevű gép számomra mindig titokzatos volt; nemrég ismét feltűnt a HiFi sajtóban, majd megint süllyedt..
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Lenco L75 ))
Más kérdés, hogy a gyári kávájában kedve szerint rezonáló futóműtől nem szabad sokat várni, továbbá, fel vagytok-e készülve egy nettó 60x50x18 centis lemezjátszó-monstrum befogadására?
én fel...:-)
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Megkérdezhetem előtte (vagy ezzel együtt) milyen analóg lemezjátszód volt, van? Mert ez akárhogy is nézem, nem analóg és erre már tettek egyszer egy kísérletet, úgy hívják hogy compact disc.
Mindazonáltal megfülelnék egy ilyet!
A lézer letapogatású LP játszó egy harminc éves sztori, nem sok értelmét látom, mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy hangminőségben felveszi a versenyt egy 26 000 Dollár értékű analóg LP játszóval, ha ez így van-eddig senki sem cáfolta- akkor meg mire jó ez az egész.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
pár pinnalat erejéig visszatérnék a lézer lemezjátszóhoz, amiről fél éve értekeztünk finoman. van azóta ilyen vagy hasonló ELP-je valakinek? én ma rendeltem meg...na nem a "Gold" verziót... ha jól emlékszem az 26 ezer USD-ért kelt el...
Megkérdezhetem előtte (vagy ezzel együtt) milyen analóg lemezjátszód volt, van? Mert ez akárhogy is nézem, nem analóg és erre már tettek egyszer egy kísérletet, úgy hívják hogy compact disc.
Mindazonáltal megfülelnék egy ilyet!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- spendorman
- Nincs visszaút
- Értékelés: 81
Lemezjátszó
pár pinnalat erejéig visszatérnék a lézer lemezjátszóhoz, amiről fél éve értekeztünk finoman. van azóta ilyen vagy hasonló ELP-je valakinek? én ma rendeltem meg...na nem a "Gold" verziót... ha jól emlékszem az 26 ezer USD-ért kelt el...
Lemezjátszó
Lenco L75 ))
Más kérdés, hogy a gyári kávájában kedve szerint rezonáló futóműtől nem szabad sokat várni, továbbá, fel vagytok-e készülve egy nettó 60x50x18 centis lemezjátszó-monstrum befogadására?
Igen, 78
Bár igazából 4 sebességes lemezjátszóra, és a 16-os fordulatszámú lemezekre vágyom; azok még hiányoznak a gyűjteményemből
Lemezjátszó
Azt nem tudom milyen harmadik sebességre gondolsz (78??), de amúgy sem eladó
Igen, 78
Bár igazából 4 sebességes lemezjátszóra, és a 16-os fordulatszámú lemezekre vágyom; azok még hiányoznak a gyűjteményemből
Lemezjátszó
Egy esetleges vásárlásra gondoltam, de közben rákerestem, és mégsem felelne meg nekem (ha már lúd, akkor kéne a harmadik sebesség is )
Azt nem tudom milyen harmadik sebességre gondolsz (78??), de amúgy sem eladó
Lemezjátszó
Egy esetleges vásárlásra gondoltam, de közben rákerestem, és mégsem felelne meg nekem (ha már lúd, akkor kéne a harmadik sebesség is )
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
2220
Milyen biznisz? Mire gondolsz? Ez a phono jól néz ki, ha a hangja is tetszik akkor ne hallgass a dumákra
Lemezjátszó
Milyen Omnitronicod van?
Esetleg biznisz?
Egyébként nekem ilyen phonom van;
amire sokan írták, hogy a csövek csak díszítő elemek benne; ennek ellenére hallhatóan változik a hangja a bekapcsolást követő 1-2 perc után, amikor rendesen bemelegednek a csövek. Lehet, hogy ténylegesen csak egy utolsó finomító "equalizer" hatása van a csöveknek, de ami tény, légies a hangja és jó hallgatni; úgyhogy eszem ágában sincs eladni, vagy elcserélni, bárki bármit is mondjon
2220
Milyen biznisz? Mire gondolsz? Ez a phono jól néz ki, ha a hangja is tetszik akkor ne hallgass a dumákra
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
OFF:
Én meg ECL86-os csöveket keresek, de nem találok.
Én ezt venném meg:
http://www.ebay.com/itm/QUAD-ECL86-6GW8 ... 4d099bee01
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
No sok dolog van amiben egyetértek és sok amiben nem Az AT95 nekem is egy omnitronic DD-n volt ( a lemezjátszó még megvan), én pl lényegesen jobbnak találtam mint a kis Ortofont. Sőt az OM5E nekem életem egyik legrosszabb hangszedője volt. (Talán még vissza lehet keresni ahogy itt a forumon is sírtam vele - egyszerűen nem tudtam úgy beállítani, hogy a lemez végén ne szóljon lényegesen rosszabban mint a lemez első trackján). Az első szám még nagyon jól szólt, a második már rosszabbul és így szépen egyre rosszabb a legutolsó szám már jelentős belső barázda torzítást produkált - feleannyi magas hang sem volt benne mint a lemez elején - és képtelen voltam jelentősen változtatni rajta. Ehhez képest az AT95-öt felraktam beállítottam és voila nem is volt vele több gondom.
A többiben egyetértek - mintha magamat hallanám, csak némileg fordítva Én Pro-ject lemezjátszóval kezdtem (Debut III) ami jó volt de nem az igazi, aztán azt mondták, hogy a lejátszómmal van a baj akkor beszereztem egy Genie-t, sokat nem javult a helyzet. Végül (szintén külföldi forumok hatására - ahol nem határolódnak el annyira a DJ lemezjátszóktól) vettem egy Technics SL1210Mk2-t. Ég és föld. Ez a technics símán verte a sokkal drágább Pro-jectet, de nem úgy olyan éppenhogy szinten hanem szó szerint legyalázta. No azóta is ez a Teka van, csak kábelcsere történt benne és ennyi. Nem is tervezem eladni, mert ennyi pénzért nem lehet ilyet venni. Ráadásul a technics nagyon jól muzsikál együtt az AT-vel a 120E és a 440 is nagyon jó rajta, több forumban is megerősítik, hogy remek páros az AT-kkel (mondjuk a Shure-ökkel is).
Valamint szintén Pro-ject phonot használtam (a lemezjátszóval vettem, de az a lemezjátszó után is maradt). Szerintem nagyon ne kapkodj az eladással én egy Pro-ject Phono Box II SE-t használtam amire hirtelen jött egy akkor jónak tűnő árajánlat és odaadtam. Azóta is bánom. No ezért van most az építős projectem, hogy legyen végre megint egy normáls phonom
Milyen Omnitronicod van?
Esetleg biznisz?
Egyébként nekem ilyen phonom van;
amire sokan írták, hogy a csövek csak díszítő elemek benne; ennek ellenére hallhatóan változik a hangja a bekapcsolást követő 1-2 perc után, amikor rendesen bemelegednek a csövek. Lehet, hogy ténylegesen csak egy utolsó finomító "equalizer" hatása van a csöveknek, de ami tény, légies a hangja és jó hallgatni; úgyhogy eszem ágában sincs eladni, vagy elcserélni, bárki bármit is mondjon
Lemezjátszó
OFF:
A Watford Valves-nél tudsz ilyeneket venni:
http://www.watfordvalves.com/product_detail.asp?id=767
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Ez tényleg nagyon jó áron van. Azt mondod, hogy jó is? Akkor lehet hogy erre nevezek be!
A csehszlovák elvtársak azzal a gondolattatal kacérkodtak, hogy a Telefunken ECC803S-hez hasonló minőségű csövet produkáljanak, ami nem kis feladat. Nos, a JJ hangminősége sem a Telefunkenét, sem pedig a Siemensét nem éri el, de ár/érték arányt tekintve szerintem jobb választás, mint az oroszok (bár az igazat megvallva a Tung-Sol ECC803S-t nem ismerem).
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
Kifogyóban a készletek... nem túl sokat használtakból most még elviselhető áron lehet párba válogatni. Esetleg PCL86, de annak 7V-os a fűtése (az erősítőt modifikálni kell!) és általában nagyobb a gyári szórása...
Nekem két pár kellene. Tudsz valamit?
Lemezjátszó
Kifogyóban a készletek... nem túl sokat használtakból most még elviselhető áron lehet párba válogatni. Esetleg PCL86, de annak 7V-os a fűtése (az erősítőt modifikálni kell!) és általában nagyobb a gyári szórása...
OFF:
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
Van bizony. Ha 100x erősítési tényező helyett 70 is megteszi, akkor Sylvania 5751
Nem kell ragaszkodni az ősi, most már drága Black Plate-hez, ennek a típusnak a későbbi szürke anódos katonai vagy a GB változata is nagyon jó.
OFF:
Lemezjátszó
Ha ECC83-ra van szükséged van még azért a vintage Mullard-on és a már említetteken kívül is altenatíva, pl. a vintage Telefunken ECC803S (drága), a vintage Siemens E83CC (elérhető árú és nagyon jó) vagy az új gyártású JJ ECC803S: http://tubedepot.com/jj-ecc803s.html. Utóbbi olcsó és az árát tekintve nagyon jó alternatíva.
Van bizony. Ha 100x erősítési tényező helyett 70 is megteszi, akkor Sylvania 5751
Nem kell ragaszkodni az ősi, most már drága Black Plate-hez, ennek a típusnak a későbbi szürke anódos katonai vagy a GB változata is nagyon jó.
Lemezjátszó
Az Electro Harmonix, csakúgy mint a Sovtek, a Svetlana, a Mullard vagy a Genalex Gold Lion az amerikai New Sensor Corporation tulajdonában lévő márkanevek, és ugyanabban a szaratovi gyárban készülnek. Egy ideje már a Tung Sol márkanevet is birtokolják. Az, hogy melyiket választod, kapcsolás és ízlés kérdése. Ha ECC83-ra van szükséged van még azért a vintage Mullard-on és a már említetteken kívül is altenatíva, pl. a vintage Telefunken ECC803S (drága), a vintage Siemens E83CC (elérhető árú és nagyon jó) vagy az új gyártású JJ ECC803S: http://tubedepot.com/jj-ecc803s.html. Utóbbi olcsó és az árát tekintve nagyon jó alternatíva.
Ez tényleg nagyon jó áron van. Azt mondod, hogy jó is? Akkor lehet hogy erre nevezek be!
Lemezjátszó
Electro Harmonix-ról tudsz valamit? Ez nekem teljesen ismeretlen,
Az Electro Harmonix, csakúgy mint a Sovtek, a Svetlana, a Mullard vagy a Genalex Gold Lion az amerikai New Sensor Corporation tulajdonában lévő márkanevek, és ugyanabban a szaratovi gyárban készülnek. Egy ideje már a Tung Sol márkanevet is birtokolják. Az, hogy melyiket választod, kapcsolás és ízlés kérdése. Ha ECC83-ra van szükséged van még azért a vintage Mullard-on és a már említetteken kívül is altenatíva, pl. a vintage Telefunken ECC803S (drága), a vintage Siemens E83CC (elérhető árú és nagyon jó) vagy az új gyártású JJ ECC803S: http://tubedepot.com/jj-ecc803s.html. Utóbbi olcsó és az árát tekintve nagyon jó alternatíva.
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
A Mullard csövek gondolom új gyártásúak. Azt tudni kell, hogy ezek oroszok. Nézz szét, hogy mit írnak a régebbi csövekről, mert keveset használt ECC83-asok többezer órát használhatók még és jobbak. Sokszor ki lehet fogni olcsón, persze ez 5-6e Ft-ot jelent de az egész kapcsolás lelke a cső.
Electro Harmonix-ról tudsz valamit? Ez nekem teljesen ismeretlen, de ezt írják róla: The 12AX7-EH tube has a nice balanced sound, a very low noise floor and excellent performance in terms of microphonics. The lack of microphonics may be due in part to the return of a shorter plate structure or better materials. I've had some samples that were tried in various amp stages. Pre-amps, tone stacks and phase inverters, a winner in every location...I have used the EH to successfully tame amps that defied all other attempts to kill microphonics and unwanted feedback. This tube is a winner, buy 'em and try 'em, they may be just the piece you've been looking for.
Lemezjátszó
A Mullard csövek gondolom új gyártásúak. Azt tudni kell, hogy ezek oroszok. Nézz szét, hogy mit írnak a régebbi csövekről, mert keveset használt ECC83-asok többezer órát használhatók még és jobbak. Sokszor ki lehet fogni olcsón, persze ez 5-6e Ft-ot jelent de az egész kapcsolás lelke a cső.
Oké nézelődök. Igazából van itthon is jópár cső de talán a Tungsram a legnormálisabb közülük, arra meg azt írták, hogy felejtsem el. Sovtek lenne még jó, de azom pont nincs. Kínai csöveim vannak még (szintén új gyártás) de ezek egész biztosan nem ütik meg a mércét. Azt néztem, hogy a Mullardot már oroszban gyártják, de a cég amerikai és azt írják azért odafigyelnek, hogy mit gyártanak, review-k alapján nem olyan rossz az. (Persze a vintage-al nincs egy csoportban - de erre megint az az ötletem, hogy legyen meg a cucc és szóljon, tudjam hallgatni - aztán 1-1 csövet kicserélni már nem lesz olyan nagy ördöngösség)
Lemezjátszó
Hát no de nézd már meg mennyibe került egy AT91 - mint te is írod fillérekbe. Annak megfelelő hanggal. Az AT95 is 10e forint körül van újonnan, tehát milyen nagy dolgokat kellene elvárni tőle? A nagyobbakat meg gyorsan megtalálod mindenféle tesztekben a legjobbak közt kihozva. Persze ennek megfelelően itthon "kissé" túl is vannak árazva. Már valami 50-60e forintot kérnek egy 440Mla-ért - és még ezen az áron is a jók közé sorolják.
Lemezjátszóm egy kicsit macerás darab és valószínűleg rosszul állítottam be annak idején és ezért a tűje egy AN AQ1 eltört. Évekig nem is nyúltam hozzá, de decemberben kaptam egy nagyon kedves külső segítséget a gép felélesztésében. A beüzemeléshez egy AT95e-t vettem és az áráért tényleg verhetetlen, bár dinamikailag valóban nem egy kisördög. Tulajdonképpen el vagyok vele mint a befőtt....
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Lemezjátszó
Node a panel még el sem készült, annak megfelelően készül, hogy upgrade is szóba jöhessen. Nem kell hozzá nagy ördöngősség csak a kondiknál kicsit több hely
Hát egyelőre annyinak számoltam a bele kerülő alkatrészeket (pedig ezek USA árral vannak számolva, ahol egy Mullard cső 3800Ft nem kétszer ennyi mint itthon). Azért írták az 1000-3000USD sávot egyébként mert a "butább" alkatrészekkel nyilván az alsó sáv az elérhető, de amibe az alkatrész költség 600-700USD volt (vagy még több) az nyilván nagyobb kategóriában versenyez.
Okosat még én sem tudok mert nem épült még meg.