Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ok, akkor abbahagyom a viccelodést.

Válaszok hiányában csak a kérdések maradnak (meg az elméleteim amiket hosszu ideje gyártok amgamnak a lehetséges mukodésérol). A gyárto nem hajlando elárulni szinte semmit. De tudod hova jutottam? ha megjon a cucc, ugy is a meghallgatás után fogok tudni szeriózis véleményt mondani. jelenleg egyszeruen nem tudom hova tenni a cuccot. az interneten sem találtam semmi komolyat róla...

Szerintem, ha egy mód van rá, lépj vissza rendeléstől.
Olvasd el, főleg a verdict-et a végén.
http://www.audioturntable.com/customer/stereophile.pdf

Komoly zaj problémák vannak.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: spendorman »

Miért lenne a lézer "impulzusos cucc"? A lézerfény ugyan olyan "analóg" fény mint bármelyik másik, csak monokromatikus. Ennyi. Ebből következik, hogy nincs rajta mit megszámolni. "Megszámolni" maximum a pit-ek hosszúságát lehetne, de az meg ugye a nincs a vinylen... :-)
Egyébként, a leveleid olvasása közben, nem tudlak hová tenni... Ha jól gondolom, egy "Hi-Fi boltot", vagy kereskedést üzemeltetsz, profi vagy... Veszel valamit több, mint 3 milláért, és mintha fogalmad sem lenne a lézerlemezjátszó működéséről. Vagy ez csak vicc? ... és én nem értem a tréfát?   

Ok, akkor abbahagyom a viccelodést.

Válaszok hiányában csak a kérdések maradnak (meg az elméleteim amiket hosszu ideje gyártok amgamnak a lehetséges mukodésérol). A gyárto nem hajlando elárulni szinte semmit. De tudod hova jutottam? ha megjon a cucc, ugy is a meghallgatás után fogok tudni szeriózis véleményt mondani. jelenleg egyszeruen nem tudom hova tenni a cuccot. az interneten sem találtam semmi komolyat róla...

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

A kimeneti jel. De a jelfeldolgozás is az végig a kimenetig?

Ön szerint itt Kelet-Európában mekkora keresletre lehet számítani?

.

Szinte nullára... max pár darabra. tavaly júniusban hosszú unszolásomra mondott nekem 3 embert, akinek az EU-ban van. Ugyanis szerettem volna meghallgatni mielott megveszem. a hozzám legkozelebb élő emberke egy párizsi fogorvos volt. ő hajlandó lett volna 1 órára vendégül látni hogy meghallgathassam. a sors ugy hozta, hogy nem látogattam meg mert egyszeruen nem volt idom. nem vagyok naiv, gondolom nyereség reményében nem érdemes vele foglalkozni...

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Ezt megint nem értem. Miből gondolod, hogy a lézert nem zavarja a por stb.? (Gondolom, itt a visszavert lézerfényről beszélünk.) Hogyan tudná lézer megkülönböztetni, hogy egy porszemről verődik vissza, vagy egy karcról? Ez pont olyan jel neki, mint maga a műsor. Vagy esetleg azt értetted alatta, hogy "nem dobja ki a tűt a barázdából"? Bocsánat, de csak találgatni tudok, hogy mire is gondolhattál...   
Pedig de :-)))

ha szénpor lenne rajta (ergo fekete szinü) akkor zavarná (a hangsúly a szinen van)

Vendég

Lemezjátszó

@klepto: Nem azt állítja a gyártó, hogy a vezérlő áramkörökben nincsenek mikrocsipek, hanem hogy az audio jel ide-oda konvertálás nélkül jelenik meg az analóg kijáraton.
Ez utóbbi sem annyira hihetetlen, a digitális korszak előtt is voltak interferométerek, létezett 3D-s non contact valós idejű felületvizsgálat, lézeres/ultrahangos is, ma pedig túlzás nélkül a nagyon pici, nagyon érzékeny szenzorok korát éljük. Érdeklődéssel várom spendorman mérési adatait.

A korai amerikai példányok iszonyúan sercegtek, sokkal jobban, mint az akkori jó minőségű hangszedők, pont azért, mert meglátták a legkisebb szennyeződést is. Bennem az kérdés kelt gyanút, hogy hogyan sikerült ezt kiküszöbölni... A CD-nél alkalmazott optikai módszer itt nem járható.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1368

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Viszont,ha e van benne akkor kettővel  

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: klepto »

Ezzel a sercegéssel kapcsolatos, gyakran nosztalgikusnak tűnő hozzáállással nem értek egyet. A tisztántartott lemezek jó berendezéssel nem sercegnek, mégha ugyanaz a lemez gyenge berendezésen recseg ropog is. Ez a futómű , hangszedő, kábelezés minőségétől nagyban függ. Persze az agyonjátszott lemezektől csodát nem szabad várni.

Természetesen nem új, hanem használt, régi lemezekre gondolok. Persze van olyan mértékű recsegés, ami már nekem is zavaró, de alapból ha bemegyek egy antikváriumba, számítok rá, hogy nem hibátlan lemezzel távozok onnan. Persze vannak üdítő kivételek is. Sikerült már olyan 78-as lemezre is szert tennem, ami szemmel láthatólag lejátszatlan állapotú volt

Vendég

Lemezjátszó

A mai napig nem tudom, milyen alkatrészből jön a jel, de szavát adta, hogy analóg a kimeneti jel .....

A kimeneti jel. De a jelfeldolgozás is az végig a kimenetig?

felhivtam a tulajdonost, vagy másfél órát beszélgettunk forgalmazásról
és technikáról.

Ön szerint itt Kelet-Európában mekkora keresletre lehet számítani?

.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Egyébként a lemezek varázsához a sercegés is hozzátartozik, aki nem tud vele együtt élni, az vegyen CD-t, hisz minden fontosabb felvételt kiadtak digitális adathordozón is.

Ezzel a sercegéssel kapcsolatos, gyakran nosztalgikusnak tűnő hozzáállással nem értek egyet. A tisztántartott lemezek jó berendezéssel nem sercegnek, mégha ugyanaz a lemez gyenge berendezésen recseg ropog is. Ez a futómű , hangszedő, kábelezés minőségétől nagyban függ. Persze az agyonjátszott lemezektől csodát nem szabad várni.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

még valami... . Még egy szempont. a nagy koszt természetesen illik kimosni a lemezből... viszont a por vagy a sztatikusan odavonzott egyéb finom részecskék a lasert nem nagyon zavarják :-)
Ezt megint nem értem. Miből gondolod, hogy a lézert nem zavarja a por stb.? (Gondolom, itt a visszavert lézerfényről beszélünk.) Hogyan tudná lézer megkülönböztetni, hogy egy porszemről verődik vissza, vagy egy karcról? Ez pont olyan jel neki, mint maga a műsor. Vagy esetleg azt értetted alatta, hogy "nem dobja ki a tűt a barázdából"? Bocsánat, de csak találgatni tudok, hogy mire is gondolhattál...   

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

ezt nem tudom. fél órát konyorogtem Chiba úrnak, de lof@szt sem mondott. csak garantálja hogy analog a jel... xerintem valahogy átviszi valamilyen qrva jó fényérzékeny elembe, aminek a kimenetén feszültség jelenik meg. ezt jol leírtam. :-( egyébként fogalmam sincs... senki nem tud adeqvalt választ adni amiatt, hogy a laser impulzusos cucc és az impulzust illik megxámolni az meg digital :-(
Miért lenne a lézer "impulzusos cucc"? A lézerfény ugyan olyan "analóg" fény mint bármelyik másik, csak monokromatikus. Ennyi. Ebből következik, hogy nincs rajta mit megszámolni. "Megszámolni" maximum a pit-ek hosszúságát lehetne, de az meg ugye a nincs a vinylen... :-)
Egyébként, a leveleid olvasása közben, nem tudlak hová tenni... Ha jól gondolom, egy "Hi-Fi boltot", vagy kereskedést üzemeltetsz, profi vagy... Veszel valamit több, mint 3 milláért, és mintha fogalmad sem lenne a lézerlemezjátszó működéséről. Vagy ez csak vicc? ... és én nem értem a tréfát?   

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: klepto »

Olvasgatom az ELP hozzászólásokat, rákerestem a termékre a neten, és irreálisan drágának találom az árakat. Arról nem is beszélve, hogy ami a lényege, az archiválás csak a teljesség igénye nélkül végezhető vele, mert ennyi pénzért még a 16 RPM lemezeket sem képes lejátszani. A 78 RPM lemezeket is csak plusz pénzért tudja kezelni, mert az alap kiépítésben még ez a sebességi fokozat sem szerepel. Az ötlet talán nem rossz, de a kivitelezés, és a termék árazása csapnivaló. Nem átlagemberek terméke, és nem is teljesen analóg, bárki bármit is nyilatkozzon:

Egyébként a lemezek varázsához a sercegés is hozzátartozik, aki nem tud vele együtt élni, az vegyen CD-t, hisz minden fontosabb felvételt kiadtak digitális adathordozón is.
Ami meg a mechanikus érintkezést illeti, a lemezek 100 évet is kibírtak ilyen módszerrel, többségük a mai napig élvezhető állapotban van (nekem is volt nem 100, de 2 világháború közötti lemezem). A mai lemezjátszók és hangszedők már messze nem nyúzzák annyira a lemezeket, mint a régi hangszedők; ezért ha továbbra is mechanikus letapogatással vannak megszólaltatva a lemezek, a mai minőségi követelmények mellett, legalább 2x olyan hosszú életűek lesznek, mint amit a régi technikával garantálni lehetett. Szóval érdekes találmány, érdekes koncepció, és ha minden tudna, valamint ha emberi áron kerülne eladásra, biztosan sokan beruháznának egy példányra (kíváncsiságból még én is), de ezzel az árképzéssel, bármennyire egyedi is a termék, nem lesz hosszú életű a piacon; de kuriózumnak, és muzeális tárgynak az utókor számára, biztos, hogy meg fog maradni egy-egy példánya.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Mea Culpa... tévedtem. 2 darab arany ELP készült. az egyik videója itt van:

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

még valami... ami számomra talán a legfontosabb az ELP-ben. Mivel a lézerek nem ott tapogatják le a 2 hangsávot, ahol a pickup tűje soxorsan koptatta a felületet, azok a lemezek, amelyieket éveken keresztül soxor hallgattak (a 70-es években soxor szar pick-upokkal) teoretikusan jobban fognak szólni mint a hagyományos pick-up - os lemezjátszókon. Ennek archiválási szempontból óriási jelentösége van (analóg R2R feljátszásnál, vagy nagyon nagy felbontású (24bit/384kHz) digitális felvételkor. Még egy szempont. a nagy koszt természetesen illik kimosni a lemezből... viszont a por vagy a sztatikusan odavonzott egyéb finom részecskék a lasert nem nagyon zavarják :-)

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Márpedig ebben a gépben full analóg az audio áramkör, bármilyen hihetetlen. Most jöttek ki egy olcsóbb modellel, 6.000 EUR az alapára, a hírlevél szerint "standard quality sound"- ot kapunk ennyi pénzért.
Amúgy folyamatosan gyártanak, jellemzően múzeumok, és komoly gyűjteménnyel rendelkező magánemberek a vásárlóik, akik nem nem akarják a tűt rátenni a történelmi jelentőségű, ki tudja miből készült lemezeikre. Ott meg gyakran úgysem a hang számít, hanem az eszmei érték, amit, ha máskor nem is, adás-vételnél illik prezentálni.
A hírek szerint arra azért képes a gép, hogy bizonyítsa az analóg felsőbbrendűségét a digitálissal szemben, még ha a legjobb lemezjátszókkal nem is veszi fel a versenyt. És meg kell hagyni, hogy komoly műszaki tartalom van beépítve, 5 db. lézerfejjel olvas, és képes a barázdaároknak azt a részét "látni", amely a legkevésbé viseli a hagyományos lejátszás okozta kopást. Nem lehet zavarba hozni akármilyen hullámos és karcos lemezzel sem. "Analógosként" mi jellemzően a mechanikai megoldásokban keressük a jobb hangot, nem az elektronikai bűvészkedésben, de ez a masina mégis tud valamit, amire semmi más nem képes.

sajnos a 6100.- €-s alapárból 10 ezer €-s cucc lesz, mire ide ér az EU-ba (legalább is annak, amit én rendeltem). Az alap géphez rendeltem XLR kimeneteket plusz távirányítot, ez összesen 7,860.- €. Ehhez jön a 410.- € - s szállítási költség + biztosítás (Fedex). Az egészre 6% vám, plusz mindenre 20% ÁFA. Máris 10,520.- €-nál tartunk. Az 500-asból 20 darab készül, a gyár tovább fogja gyártani az 1000-es modelt és az új 1100-as 20 ára 20 ezer körül lesz.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

A lézer letapogatású LP játszó egy harminc éves sztori, nem sok értelmét látom, mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy hangminőségben felveszi a versenyt egy 26 000 Dollár értékű analóg LP játszóval, ha ez így van-eddig senki sem cáfolta- akkor meg mire jó ez az egész.
a 26 ezer USD kizárólag arra az egy DARABRA vonatkozott. ebből a gyár 1 DARABOT gyártott le. ahhoz képest hogy senki másnak nincs ilyen cucca, nem sok a 26 ezer

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Kíváncsi vagyok, a lézer hogyan viszi át a mechanikai rezgéseket. Az előnyei kétség kívül nagyon jók!
ezt nem tudom. fél órát konyorogtem Chiba úrnak, de lof@szt sem mondott. csak garantálja hogy analog a jel... xerintem valahogy átviszi valamilyen qrva jó fényérzékeny elembe, aminek a kimenetén feszültség jelenik meg. ezt jol leírtam. :-( egyébként fogalmam sincs... senki nem tud adeqvalt választ adni amiatt, hogy a laser impulzusos cucc és az impulzust illik megxámolni az meg digital :-(

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Nahát Kassára nem tervezek menni Hátha hozod még közelebb is
Közelebb? talán pozsonyba ősszel. :-)

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Narumon »

tegnapelott megrendeltem. leghamarabb talán a kassai highend kiállításon (2013 április 20), ha elhatározom hogy kiállítunk-e vagy sem. még nem vagyok benne biztos.

Nahát Kassára nem tervezek menni Hátha hozod még közelebb is

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Ez most komoly? Veszel egy ELP-et? Hol lehet majd meghallgatni???
tegnapelott megrendeltem. leghamarabb talán a kassai highend kiállításon (2013 április 20), ha elhatározom hogy kiállítunk-e vagy sem. még nem vagyok benne biztos.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Megkérdezhetem előtte (vagy ezzel együtt) milyen analóg lemezjátszód volt, van? Mert ez akárhogy is nézem, nem analóg és erre már tettek egyszer egy kísérletet, úgy hívják hogy compact disc.

Mindazonáltal megfülelnék egy ilyet!

megkérdezheted :-) sok lemezjátszom volt, van és lesz is. Mi az SME és a Michell Engineeringet forgalmazzuk. Pickup-ból kizárólag a TheCartridgeman MM (1000 és 1600 € kategória)-t. A saját gyujteményemben van SME, Sharp Optonica, Linn Sondek, stb.

Jól nézdd meg mert ez analóg. Mondom azt arra hivatkozva, hogy 2 évig én hezitáltam azon, megveszem-e vagy sem. 2 év alatt sem találtam a neten elég bizonyítékot arra, hogy full analóg vagy sem. Tegnapelott nem tudtam aludni és felhivtam a tulajdonost, vagy másfél órát beszélgettunk forgalmazásról és technikáról. A mai napig nem tudom, milyen alkatrészből jön a jel, de szavát adta, hogy analóg a kimeneti jel és és ha mégsem, a dupláját fizeti vissza a vételárnak, amilyen értékben rendeltem tőle 1 példányt. Könnyű ellenörizni ha már itt lesz (április közepe), ugyanis ráteszünk egy teszt lemezt tökéletes színusszal és megnézzük QRVA YOOO minöségű oszcilliszkópon, mi jelenik meg a kiemeneten...

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Okés pongyolán fogalmaztam, de nem a mostani vezért fejezte be a projectet? Mert én úgy tudtam. Legalábbis wikipedia szerint is a szabadalmak után még 8 évet dolgoztak, hogy valóban kihozható legyen egy termék. De végül is mindegy, meghallgatás nélkül nem merném megvenni
Szerintem én még meghallgatás után is inkább mást vennék annyi pénzért
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Nem ő az ötletgazda, hanem az amerikai William K. Heine. 1977-ben írta le a módszert, pár évvel később kezdték a gyakorlati fejlesztést ilyen-olyan befektetők bevonásával. Végül, néhány működő prototípus, és 20.000.000 USD elköltése után jött a CD-korszak, amit nem éltek túl. Csőd, a Finial céget a szabadalmakkal együtt eladták a japánoknak, akik további tíz év finomítás után piacra dobták a lemezjátszót. A videóban a jelenlegi igazgató beszél.

Okés pongyolán fogalmaztam, de nem a mostani vezért fejezte be a projectet? Mert én úgy tudtam. Legalábbis wikipedia szerint is a szabadalmak után még 8 évet dolgoztak, hogy valóban kihozható legyen egy termék. De végül is mindegy, meghallgatás nélkül nem merném megvenni

aussy
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: aussy »

Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni vásárlás előtt.
Volna két lemezjátszó ami között vacilálok.
Az egyik egy Dual cs606-os.
A másik egy az eladó szerint be nem azonosítható de a képek alapján nem gagyi.
Szerintetek?
Ja a dual 606-os egy Ortofon super OM 10 hangszedővel van szerelve.
Ha valaki esetleg felismeri a beazonosíthatattlant azt megköszönném.A tulaja azt mondta hogy Taiwanban gyártották.
Várom segítő válaszotokat.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Húha, most belém állítottad a sza... ütőt Lassan rendelném a cuccokat, és az előbb már megnyugodtam, hogy akkor JJ lesz. Most akkor mivan?
Ha belédállt a frász a JJ-től, de nem akarsz NOS csőre költeni, akkor vedd meg valamelyik oroszt, pl. az új gyártású Mullardot. Vagy menj rá erre, hátha nem verik fel nagyon az árát:
http://www.ebay.de/itm/2-Rohren-Siemens ... 51a8410509

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”