Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Keves fórumozók. A múltkori kérdésemmel egy kisebb lavinát indítottam el, amikor egy Nad 5120 megvételére kérdeztem rá. De nem adom fel. Ha valaki most szeretne belekóstolni a lemezjátszók világába, mlyik a legjobb ár/érték arányú lemezjátszó a piacon? Érdemesebb újat nézni (pro-ject belepő darabok) vagy kivárni egy használtat fél áron? Melyek azok a márkák/típusok amiket érdemes nézegetni? Tudom, hogy nem kapok cd minőségű hangot, tudom, hogy sok a kompromisszum, nincs több százs lemez gyűjteményem, nincs lemezmosóm, nincsen keretem 50-60k-ért hangszedőt venni, egyszeűen élvezni szeretném a hanglemez hallgatását. Köszönöm a segítséget.
Újban nehéz segíteni, bár nagyon sokszor vannak meglepő akciók.
Használtban teljes bizalommal fordulj "gabocza1" ill. "arzachel" fórumtársakhoz. Gabót inkább http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=61 itt találod meg.
A Thorens eladóját személyesen ismerem, 100%-ig megbízhatónak tartom.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Wow,mondá egy pro ject rajongó,aki több hónapon keresztül képtelen volt eladni az überszupi gépezet,mert olyan faszányos?..érdekes,rengeteg olyan /nem pro-ject termék van amely nem érzékeny bizonyos dolgokra,és nincs szükség "homokozóra",akár egy ikea "Lack"-ra feltéve,is képes zenélni"......

fáj?

Tőled nem, mivel szelektálok.

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Végül is elvégzi a feladatát, csillapít, de én többet vártam tőle! Majd ki fogom próbálni sóderrel is.
Egyszerű a megoldás, nem szabad tőle többet várni;) Sóderrel nem hinném, hogy jobban fog szólni. Mosott kaviccsal talán... az MDF lap tetejére pedig ragassz rétegelt lemezt (faragasztóval, ne műgyantával).

nagy belső csillapítású pl gránit lapra kellene a motort rakni
Nagy belső csillapítású gránit?! Jó vicc

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: paragon85 »

Nagyon köszönöm mindnenkinek a kedves segítséget! A belinkelt Thorenst mindenképpen szeretném megnézni, már írtam is a hirdetőnek. Bár érdekes, hogy shanyi majdnem minden évben meghirdeti eladásra. 2011,2012,2013..

Illetve ajánlatot kaptam egy új, de gari nélküli pro-ject debut III USB-re előerősítővel, OM5 hangszedővel 40k-ért. Bár ahogy olvasom a fórumon, nagyon lehúzzák a szériát. Persze ennyi pénzért mit vár az ember. De nekem ez a beépített előerősítő kicsit játékszernek tűnik, persze lehet nincs igazam.. Persze csábitó a kedvező ár, a komlett használatra kész szerkezet, de lehet olcsó húsnak...

Még gondolkodom :-)

Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel

Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400

Koriori
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Koriori »

Keves fórumozók. A múltkori kérdésemmel egy kisebb lavinát indítottam el, amikor egy Nad 5120 megvételére kérdeztem rá. De nem adom fel. Ha valaki most szeretne belekóstolni a lemezjátszók világába, mlyik a legjobb ár/érték arányú lemezjátszó a piacon? Érdemesebb újat nézni (pro-ject belepő darabok) vagy kivárni egy használtat fél áron? Melyek azok a márkák/típusok amiket érdemes nézegetni? Tudom, hogy nem kapok cd minőségű hangot, tudom, hogy sok a kompromisszum, nincs több százs lemez gyűjteményem, nincs lemezmosóm, nincsen keretem 50-60k-ért hangszedőt venni, egyszeűen élvezni szeretném a hanglemez hallgatását. Köszönöm a segítséget.
A belekóstolást illetően, a vacak, vagy a használt de jó nevű leharcolt gépek komoly csalódást tudnak okozni. Előfordulhat, hogy elveszi az ember kedvét hogy esetleg analóg LP rajongó legyen. Csak megbízható forrásból szabad öreg gépet venni, de ha híján vagy ilyennek, vagy tapasztalt analóg ismerő barátnak akkor marad a járatlan vonal. De a frissen megvásárolt készüléket érdemes elvinni egy szakihoz aki kicsit átnézi, elektronikailag, és a tányércsapágyban minimum frissíti a kenőanyagot, lehetőségekhez mérten cseppent némi olajat a motor csapágyára. Talán még a tűre is rákukkant. Sajna a régi hangszedőkkel az a baj, hogy az az elasztikus befogó ami a tűszárat tartja, a hosszú évek alatt kikeményedik és a tű barázdakövető képessége lecsökken.
 Amúgy az alábbi hozzászólók belinkeltek egy Thorens-et. Az remek induló készülék, és ha van affinitásod, akkor jó tuning alap.
Ha a plázacicák tudnák, hogy mennyibe kerül egy traktor, akkor a farmer fiúkra buknának...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2678

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Na ezt a barom hozzászólást!
 Wow,mondá egy pro ject rajongó,aki több hónapon keresztül képtelen volt eladni az überszupi gépezet,mert olyan faszányos?..érdekes,rengeteg olyan /nem pro-ject termék van amely nem érzékeny bizonyos dolgokra,és nincs szükség "homokozóra",akár egy ikea "Lack"-ra feltéve,is képes zenélni"......

fáj?

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Koriori
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Koriori »

Levett szíjjal a motort bekapcsolva a tű a lemezen hallgatási hangerő és a külön lapokon lévő motor és lemezjátszó ellenére hallani a motor búgást a hangszóróból....... Ennyit a kvarc homok elcsatoló tulajdonságáról!
Induljunk ki abból, hogy az alkalmazott szerkezeti elcsatolás megfelelő(?)!
A motor háza táján kellene keresgélni a hibát. Két dolog lehet ugyebár. Elektromos vagy mechanikai jellegű. Ha régi a motor akkor a csapágyazás hibája (radiális -axiális lógás, kotyogás esetleg a kenőanyag hiánya vagy nem megfelelő kenőanyag) komoly dübörgést okozhat. A másik mint elektromos hiba - a tápáramban kell komolyabban méricskélni mert az is okozhat nem vibrációkat a motorban, függetlenül, hogy egyen vagy váltóáramú. Előfordulhat, hogy mindkét vonalban ott a hiba és szerencsétlen esetben ez összeadódhat. Sajna távgyógyászatban csak ennyit tudok mondani. 
Ha a plázacicák tudnák, hogy mennyibe kerül egy traktor, akkor a farmer fiúkra buknának...

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

senki nem mondta még hogy venni kéne egy rendes lemezjtászót???? 

Na ezt a barom hozzászólást!

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Igen erről beszélek.
Külön lapon van a motor!
Sajnos nincs 1.40 magas sámlim
Hiába raktam a motor alá bármit nem javított a helyzeten. Lehet egy nagy belső csillapítású pl gránit lapra kellene a motort rakni.
Amúgy jobban szól, mintha amikor csak egy rétegelt lemez lapon volt a lejátszó. Jobban elkülönülnek a hangszerek, dinamikusabb, tisztábban szól.
Végül is elvégzi a feladatát, csillapít, de én többet vártam tőle! Majd ki fogom próbálni sóderrel is.

dixie chicken!

Jelenleg nem óhajtok több százezer ft-ot bele ölni 5-10 % hang javulásért.......
Amúgy nem hiszem, hogy sokan kísérleteztek ezzel amivel én, hogy levett szíjjal forgó motorral lemezre ráengedett tűvel "koncert" hangerőre tekerve az erősítőt fülelték, hogy vajon mennyire van jól elcsatolva a motor...........
Lehet páran meglepődnének.........

Mondjuk egy kávéfőzőbe való gumi a motor alá? 50 Ft -ot megér és nem is emeli nagyon el a tányérhoz képest. Vagy biciklibelsőből kis darabkák.   Ha részben beválik de még mindig nem az igazi akkor próbálkozhatsz mondjuk gyurmával (bluetac) vagy terosztáttal, ami a hangszórók tömítésére is meg sok másra jó egy magunkfajta mekkeleknek.  Szalagban felgöngyölítve adják.  A gránitlap is biztosan segítene.

Én a trafót csatoltam el az erősítő dobozától gumival meg a laminált padló alá való hőszigetelő szivaccsal. Most teljesen hangtalan, előtte hangosan zizegett.  Sok ötletem van még.  :-)

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Irvine »

Igen erről beszélek.
Külön lapon van a motor!
Sajnos nincs 1.40 magas sámlim
Hiába raktam a motor alá bármit nem javított a helyzeten. Lehet egy nagy belső csillapítású pl gránit lapra kellene a motort rakni.
Amúgy jobban szól, mintha amikor csak egy rétegelt lemez lapon volt a lejátszó. Jobban elkülönülnek a hangszerek, dinamikusabb, tisztábban szól.

dixie chicken!

Jelenleg nem óhajtok több százezer ft-ot bele ölni 5-10 % hang javulásért.......
Amúgy nem hiszem, hogy sokan kísérleteztek ezzel amivel én, hogy levett szíjjal forgó motorral lemezre ráengedett tűvel "koncert" hangerőre tekerve az erősítőt fülelték, hogy vajon mennyire van jól elcsatolva a motor...........
Lehet páran meglepődnének.........

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Aki kísérletezett homokos/sódered ládával az megoszthatná velünk a tapasztalatait!
Milyen töltő anyag vált be legjobban? Kvarc homok, vagy 2-4 mm-es sóder?
Nekem most kvarc homok van benne, de ez nem igazán csatolja el a környezettől. Álló tányérra lemezre tűt ráengedve a homokos láda oldalát kopogtatva ugyanúgy hallani, mintha azt a lapot kopogtatnám amin a lemezjátszó van......

Levett szíjjal a motort bekapcsolva a tű a lemezen hallgatási hangerő és a külön lapokon lévő motor és lemezjátszó ellenére hallani a motor búgást a hangszóróból....... Ennyit a kvarc homok elcsatoló tulajdonságáról!

Ha erről a felállásról beszélsz akkor persze, hogy nem.  Így nem csatol el, legfeljebb csillapít.  Külön hordozólapra kell tenni a motort Hosszabb szíjjal esetleg le tudod venni erről a lapról és külön "hokkedlire" téve biztosan nem hallod.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2678

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Aki kísérletezett homokos/sódered ládával az megoszthatná velünk a tapasztalatait!
Nekem most kvarc homok van benne, de ez nem igazán csatolja el a környezettől. Álló tányérra lemezre tűt ráengedve a homokos láda oldalát kopogtatva ugyanúgy hallani, mintha azt a lapot kopogtatnám amin a lemezjátszó van......

senki nem mondta még hogy venni kéne egy rendes lemezjtászót???? 

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Irvine
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Irvine »

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én ezen is nagyon elgondolkodnék...
Ilyenje van egy barátomnak, teljesen jó lemezjátszó. Használtan olyat vegyél, ami kipróbálható, és gondos gazdája van, különben nagyon ráfaraghatsz. A kép alapján ezt mindenképpen megnézném a helyedben.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Bocsánat az anyagi keretet nem írtam le. Belefér egy nad pp2, és 40k lemezjátszóra, hangszedőre.

Én ezen is nagyon elgondolkodnék...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Bocsánat az anyagi keretet nem írtam le. Belefér egy nad pp2, és 40k lemezjátszóra, hangszedőre.

Stereo:

Vetítés

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Hát akkor tényleg szerezz egy jó állapotú kis NAD-ot egy Audio Technika AT95E-vel, tégy alá valami kis állványt (ez fontos) , és élvezd a lemezeid hallgatását. Ha nincs az erósítődnek phono bemenete, akkor arra is megfelel egy különálló kis NAD vagy Cambridge.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

doink
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: doink »

Visszaolvastam, mert nem emlékszem, hogy mit is kerestél utoljára. 
A 15-20K, mint keret továbbra is áll? Azért kérdezem, mert időközben phono előerősítőt is kerestél, mely már egy-két fokkal magasabb igényszintet jelez.

új kontra használt: ha kifogod, akkor a használt természetesen jobban megéri. Ha viszont úgy jársz, mint én, akkor csak a második vásárlásod sikerül.
A privát véleményem az, hogy kezdd egy jó állapotú full automata direct drive-os darabbal, aztán idővel majd minden kiderül...

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Stereo:

Vetítés

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Ez az.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Sajnos annyiért sz@rt sem adnak ilyen logóval Valami alternatív javaslat esetleg? 
70-75e Ft-ból olyan korrektort tudsz építtetni, hogy kettéáll a füled. Az alkatrészárat felszorozhatod 5-tel és olyan árú bolti cuccokkal lesz pariban.
Doboz, csatlakozók 10, trafó+fojtó 10, Csövek 20-30, kábelezés és alkatrészek 10-15, munkadíj 10-20 körül.  Kondo M7 RIAA része letölthető a netről.  Én az eredeti kapcsolást dobozolom át és extrázom fel.  Nagyon sokat várok tőle.

doink
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: doink »

Sajnos annyiért sz@rt sem adnak ilyen logóval Valami alternatív javaslat esetleg? 

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Köszi a választ. 200€-t azért megér?
100 körül..talán..

akvapark
V.I.P.
V.I.P.