Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Thorens TD 115 lemezjátszóm amit most kaptam de hangszedő nélküli.
Szeretnék egy jó minőségűt venni bele de nem tudom hogy milyet érdemes.
Lényeg hogy szépen szóljon és ne legyen horror ára.
http://www.ebay.co.uk/itm/Grado-Prestig ... 4ac2aa22fb
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Irvine
- Nincs visszaút
- Értékelés: 10
Lemezjátszó
aussy!
Mennyi a maximum összeg határ?
bta!
http://www.goldenageaudio.com.au/turntable-plinths.html
Valami ilyesmire gondoltam, de nyilván nem ilyen komolyra, fölösleges lenne ehhez a tányérhoz és karhoz...
Lemezjátszó
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Thorens TD 115 lemezjátszóm amit most kaptam de hangszedő nélküli.
Szeretnék egy jó minőségűt venni bele de nem tudom hogy milyet érdemes.
Lényeg hogy szépen szóljon és ne legyen horror ára.
- Irvine
- Nincs visszaút
Lemezjátszó
bta!
Olvasol a gondolataimban? Pedig erősen gondolkozom legalább egy sasszi elkészítésén, mert ez a gyári L-alaku mdf nem sokat ér..... Azért bízom benne, hogy segítesz majd a tanácsaiddal!
Bár nem tudom, hogy egy sasszi mennyit javítana rajta.
Első körben amit te is javasoltál (igaz a lejátszó alá) egy több rétegű mdf rétegelt lemezből készült sasszira gondolok
Te milyen anyagokat javasolnál, milyen vastagságúakat és milyen össz vastagságban?
Talán még egy 5-10 mm akril lemez alátéten gondolkodom, vagy egy 3 mm-es karbon alátéten.
Lemezjátszó
Bocsánat ha rosszul tudom, akkor kérlek javíts ki ha a gránitnak nem nagy a belső csillapítása! Azért gondoltam, hogy az, mert sok helyen olvasni, hogy "túlcsillapít" Melyik anyag nyeli el legjobban a rezgéseket? (ólmot nem rakok a szobámba)
Ne akarj mindent csillapítani! A kemény, rideg anyagoknak jellemzően rossz, a puha anyagoknak jellemzően jó a belső csillapítása, de ezen felül másféle hatásokkal, és azok frekvenciafüggésével is számolni kell(ene). A korrekt fizikai megközelités riasztóan komplex - nem véletlenül tekintenek a legjobb konstruktőrök hangszerként is a lemezjátszóra! Szerintem jobban jársz, ha nem kezded el modifikálni a hangszedő--hanglemez--lemezpárna--lemeztányér--szubtányér--tányércsapágy--szubsasszi--kardeszka--hangkar--hangszedő kör elemeit.
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Lemezjátszó
Irvine!
Nem adnék jótanácsot (kishal vagyok én ahhoz), csak leírom azt, amit én próbálnék ki ebben az esetben.
A sóderos ládába 2-3mm-es mosott sódert szoktak javasolni (én nem használok ilyet, csak több helyen olvastam). Amennyire én tudom a láda a rajta lévő dolgot tudja elcsatolni az alatta lévőtől (állvány?), nem a rajta lévőket egymástól.
Ha a motort hallod vissza a lemezjátszón, akkor a motort kellene elcsatolni a futóműtől valahogy. Akár egy kisebb sóderos ládával a nagyobb mellett, vagy ahogy a linken van, egy könyvvel (stb.).
Neked a motor is a ládán van, ami áthúzza a rezgést a futóműre. Told ki a szélére a futóművet, és tegyél mellé valamit, amire a motort téve jó magasságban van, így a láda és a motor és a futómű közé kerül, és el tudja csatolni egymástól a kettőt.
Én ezt tenném. Nekem is Pro-Ject lemezjátszóm van, de nekem szubsasszis, ott nincs mit elcsatolgatni a rugó megteszi (és színez is az okosok szerint).
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2681
Lemezjátszó
Jobban tudod te ezt mint én, de a komoly lejátszók is igénylik a megfelelő állványt!
Tisztában vagyok vele, hogy igen komoly csillapítottsági baja van ennek a lejátszónak és ahogy írtad, soha véget nem érő alátét kísérleteket szülhet... Bevallom én is sok időt rászántam, de nem nem bántam meg SŐT örülök, mert amire eddig azt hittem, hogy jól nyeli a rezonanciát arról kiderült, hogy semmire nem jó.....
@irvine:amit irtam,nem véletlenül irtam,egy nagyon jó haverom komoly átépitésnek vetette alá,a nem épp olcsó Pro-ject lemezjátszóját,volt értelme belevágni,szerinte is...de nem 2 forintos+3 perces mutatvány volt ...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Irvine
- Nincs visszaút
Lemezjátszó
arzachel!Ezt kezdem én is megtapasztalni.
Azért sokat segítenek ezek a dolgok, mint sóderes láda, motor elcsatolás, mert eddig nem igazán hallottam értettem, hogy mi az a barázda zaj, de mióta alatta a van a láda a motor elkülönítve, a halk részeknél már hallom a barázda zajt! Aminek "örülök" mert ez azt jelenti, hogy nem dolgoztam eddig hiába.
Biztos, hogy rengeteg időt fordítottam már erre a lemezjátszóra és most már végre kezdem hallani a hibáit!
Most már megértek sokakat, hogy miért írják le ezeket a lejátszókat. Csillapítottságuk közelít a nullához. De viszont abban is biztos vagyok, hogy sokan nem tudták kihozni belőle a maximumot és egy jobbat hallva (lehet csak jobban csillapított, sokkal kevésbé érzékeny, hogy hová mire rakjuk) lecserélték.
Ja igen, 10 grammal megnövelve a shell súlyát ami miatt túl alacsonyra (mérni nem tudtam, csak számoltam) tolódott a rezonancia frekvencia azzal is megnőtt a barázda zaj.
5 grammal ahogy most is van jobban muzsikál kevesebb barázda zajjal.
Olvasgattam és véletlenül találtam.
http://6moons.com/audioreviews/creek2/wyndsor.html
Azért ezt sem egy ikea "lackra" rakták föl.
KÖNYV mint motor alátét..... Erre nem gondoltam, Hmmm hirtelen ez akadt az ember kezébe, mikor a lemezjátszót beüzemelte? Márpedig azon a brutális vázon és tányéron (biztos) nem megy át a rezonancia. Vagy a motor rezonanciáját akarja a magától a motortól elnyeletni? (Az angol sajnos nem az erősségem)
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
Mivel szeretnék majd másik lemezjátszót, így nem akarok másik motorra költeni, mivel úgysem kapnám vissza az árát. Esetleg valami olcsó motort régi gépből a próba kedvéért.
Egy másik motort próbáljál bele.Ez a csehszlovák technika nem áll a helyzet magaslatán..
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- Irvine
- Nincs visszaút
Lemezjátszó
Szia!
Mivel szeretnék majd másik lemezjátszót, így nem akarok másik motorra költeni, mivel úgysem kapnám vissza az árát. Esetleg valami olcsó motort régi gépből a próba kedvéért.
Legfőbb gond itt a lemezjátszó váza és a tányér csillapítottsága.
Ugyanazt a kísérletet elvégeztem, egy EMT 930-on hogy álló motor mellett a tű a lemezen koncert hangerőn a vázat kopogtattam nem igazán hallatszódott át...... De nem is egy kategóriában vannak......
Szia,
Ismered a régi viccet... (?)
Ha egy nyilvános házat felakarnak újítani, akkor két lehetőség van:
vagy a q....vákat kell lecserélni, vagy a madame-t.
Nem lenne érdemes elgondolkodni a motor cseréjén???
Max. egy új ua. ilyen motorra.
Már ha műszaki hibáról van szó.
Én is gyanúsítom, hogy ennek nem lenne szabad ennyire rezonálni.
Lehet, hogy műszaki hiba.....
A lemezjátszó 2 éves újonnan vettem, mehetett szerintem 300-500 órát. De ez a motor újkorába is ilyen volt. Megpróbálok, majd ugyanilyen motort másnál megnézni, hogy azok mennyire rezonálnak.
Lemezjátszó
Szia,
Max. egy új ua. ilyen motorra.
Már ha műszaki hibáról van szó.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Lemezjátszó
A képen látható több féle keménységű szivacs, gumi lap, o-gyűrű, balsa fa, több csempe lap köztük gumi lábak. EGYIK SEM szüntette meg a rezonanciát, kevésbé de jelentősen hallattszódott a motor zaj! Próbáltam több különféle anyagot egymásra tenni, AZ SEM segített!
Szia,
- Irvine
- Nincs visszaút
Lemezjátszó
Tudom nem szalonképes és nevetségesen néz ki de a megoldást a 2-3. képen láthatjátok! Ez elnyeli a motor zajt, de ez is csak akkor, ha le van súlyozva, súly nélkül megfogva a sárgaréz lemezt "zsibbasztóan" rezonál, és ugyan úgy átmegy a motorzaj.
Induljunk ki abból, hogy az alkalmazott szerkezeti elcsatolás megfelelő(?)!
A motor háza táján kellene keresgélni a hibát. Két dolog lehet ugyebár. Elektromos vagy mechanikai jellegű. Ha régi a motor akkor a csapágyazás hibája (radiális -axiális lógás, kotyogás esetleg a kenőanyag hiánya vagy nem megfelelő kenőanyag) komoly dübörgést okozhat. A másik mint elektromos hiba - a tápáramban kell komolyabban méricskélni mert az is okozhat nem vibrációkat a motorban, függetlenül, hogy egyen vagy váltóáramú. Előfordulhat, hogy mindkét vonalban ott a hiba és szerencsétlen esetben ez összeadódhat. Sajna távgyógyászatban csak ennyit tudok mondani.
Köszönöm a segítőkész értelmes hozzászólást! Ha időm engedi utána járok a dolognak!
Mondjuk egy kávéfőzőbe való gumi a motor alá? 50 Ft -ot megér és nem is emeli nagyon el a tányérhoz képest. Vagy biciklibelsőből kis darabkák. Ha részben beválik de még mindig nem az igazi akkor próbálkozhatsz mondjuk gyurmával (bluetac) vagy terosztáttal, ami a hangszórók tömítésére is meg sok másra jó egy magunkfajta mekkeleknek. Szalagban felgöngyölítve adják. A gránitlap is biztosan segítene.
Én a trafót csatoltam el az erősítő dobozától gumival meg a laminált padló alá való hőszigetelő szivaccsal. Most teljesen hangtalan, előtte hangosan zizegett. Sok ötletem van még. :-)
A képen látható több féle keménységű szivacs, gumi lap, o-gyűrű, balsa fa, több csempe lap köztük gumi lábak. EGYIK SEM szüntette meg a rezonanciát, kevésbé de jelentősen hallattszódott a motor zaj! Próbáltam több különféle anyagot egymásra tenni, AZ SEM segített!
Wow,mondá egy pro ject rajongó,aki több hónapon keresztül képtelen volt eladni az überszupi gépezet,mert olyan faszányos?..érdekes,rengeteg olyan /nem pro-ject termék van amely nem érzékeny bizonyos dolgokra,és nincs szükség "homokozóra",akár egy ikea "Lack"-ra feltéve,is képes zenélni"......
fáj?
Jobban tudod te ezt mint én, de a komoly lejátszók is igénylik a megfelelő állványt!
Tisztában vagyok vele, hogy igen komoly csillapítottsági baja van ennek a lejátszónak és ahogy írtad, soha véget nem érő alátét kísérleteket szülhet... Bevallom én is sok időt rászántam, de nem nem bántam meg SŐT örülök, mert amire eddig azt hittem, hogy jól nyeli a rezonanciát arról kiderült, hogy semmire nem jó.....
Nekem a puha trafórögzítés (legyen szó hálózati-, illesztő- vagy kimenőtrafóról) többé-kevésbé mindig rontott a hangminőségen. Dinamikacsökkenés + az ott használt anyag színezi a hangot. Egyedül a korrekt rugós felfüggesztést tartom versenyképesnek.
Igaz nem trafó rögzítés, hanem a lemezjátszó lábai alá raktam gumiszerű átlátszó bútorláb, tetején fém lap, lásd képen. Csökkent dinamika mosott hang lett az eredménye.
Bocsánat ha rosszul tudom, akkor kérlek javíts ki ha a gránitnak nem nagy a belső csillapítása! Azért gondoltam, hogy az, mert sok helyen olvasni, hogy "túlcsillapít" Melyik anyag nyeli el legjobban a rezgéseket? (ólmot nem rakok a szobámba)
Lemezjátszó
Nekem a puha trafórögzítés (legyen szó hálózati-, illesztő- vagy kimenőtrafóról) többé-kevésbé mindig rontott a hangminőségen. Dinamikacsökkenés + az ott használt anyag színezi a hangot. Egyedül a korrekt rugós felfüggesztést tartom versenyképesnek.
Én is gondoltam rá, ezért a csavaranyával tudom egyre jobban préselni a rögzítést. Az a táncolás sem olyan persze, mint a kocsonya. :-)
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Én is, csak nem jó az MM-je... Beszéltem a Mellornosokkal, de fel kell vinnem BP-re, s ha olyan a gond akkor ott is kell hagynom. Két út oda-vissza= egy olcsó phono. Meg akkor a javítás alatt is van LP-zés... és később pedig eladhatom, ha úgy alakul .
Talán meg kellene csináltatni és nincs szükség olcsó MM-re. Csak ne lenne annyira "béna" az átkapcsolása... (rakni kell rá egy szerkezetet és akkor nem kell emelgetni.) A hangszedő illesztését pedig ha jól tudom úgy is az MM bemenetnél kell rátenni.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Igen, jól emlékszel!
Ez is alternatíva, de az AVA jobb volt - igaz, csak MC-n hasonlítottam az MC4 trafóval párban... Ráadásul az AVA PH1-hez volt is valami közöd...
Szerintem az AVA csöves phono nem egy kategória a Musical Fidelity-vel. Természetesen a csöves javára MM-el sem. Dehát nem is fér bele a keretbe.
Szerintem a kerethez ne ragaszkodj annyira...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Lemezjátszó
Musical Fidelity X-LPS.
Olyanod volt is,ha jól tudom.
Igen, jól emlékszel!
Ez is alternatíva, de az AVA jobb volt - igaz, csak MC-n hasonlítottam az MC4 trafóval párban... Ráadásul az AVA PH1-hez volt is valami közöd...
Lemezjátszó
A most átépítés alatt levő korrektor esetében már profibb megoldást választottam. Találtam apró szilentblokkokat amiket a vezérlők rezgésvédelme érdekében használnak a nagy munkagépmotorra való szereléshez. Ezeken valósággal táncol a nagy trafó. Ez a tökéletes megoldás.
Lemezjátszó
Itt lehet CD-z ni is
Nem, csak egy beírás kapcsán kérdezett a rezgéscsökkentésről.
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 209
Lemezjátszó
Sziasztok!
Olcsó, de jó hangú MM phonót keresek, mondjuk használtan úgy 40e Ft-ig.
Kinek milyen tapasztalata van, mely típusokat ajánlanátok ebben az ársávban? ProJect-et nem szeretnék, inkább Heed, Alisca, Hivox, AVA(ez lehet nem fér bele), NAD, Moth, Quad...
Egy második lemezjátszóhoz kellene eleinte egy kb15-30e Ft-s hangszedőhöz, később komolyabb MM-et is ki kellene szolgálnia, de lehet akkor már tovább lépnék ...
L.
Musical Fidelity X-LPS.
Olyanod volt is,ha jól tudom.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Én amíg MM-eztem, addig a Creek OBH-15-öt használtam, és jobbnak találtam a NAD és a CA phonojánál is. Graham Slee féle phono-t is a listán tartanám...
Ja, azt el is felejtettem, hogy CA-t SEM!
A Grahamot nem ismerem, pedig most hirdetnek egyet... Az AVA PH1-et nagyon szerettem, egy olyat szívesen vennék, akár hosszabb távra is, a Heed-et is dícsérik, meg az Alisca-t is az áráért.
Lemezjátszó
Szia! CD-játszóm trafója hangos (kikapcsolt erősítőnél is), érdemes lenne elszigetelnem a készülékháztól? Mivel javasolnád?
Itt lehet CD-z ni is
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Én próbára a mellorn phonot kapcsoltam át MMre ...nagyon jó!
Én is, csak nem jó az MM-je... Beszéltem a Mellornosokkal, de fel kell vinnem BP-re, s ha olyan a gond akkor ott is kell hagynom. Két út oda-vissza= egy olcsó phono. Meg akkor a javítás alatt is van LP-zés... és később pedig eladhatom, ha úgy alakul .
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kinek milyen tapasztalata van, mely típusokat ajánlanátok ebben az ársávban? ProJect-et nem szeretnék, inkább Heed, Alisca, Hivox, AVA(ez lehet nem fér bele), NAD, Moth, Quad...
Egy második lemezjátszóhoz kellene eleinte egy kb15-30e Ft-s hangszedőhöz, később komolyabb MM-et is ki kellene szolgálnia, de lehet akkor már tovább lépnék ...
L.
Én próbára a mellorn phonot kapcsoltam át MMre ...nagyon jó!
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kinek milyen tapasztalata van, mely típusokat ajánlanátok ebben az ársávban?
Én amíg MM-eztem, addig a Creek OBH-15-öt használtam, és jobbnak találtam a NAD és a CA phonojánál is. Graham Slee féle phono-t is a listán tartanám...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...