Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Írható Cd-k
Írható Cd-k
de nemhiszem hogy az offset érték beállításával lett tökéletes az írás ...
Valamiért mégis sikerült neki. :kiraly:
ennek még utánanézek hogy mennyi is annak az pontos értéke
ill. de ha 2 különböző értékkel is megnéztem akkor nem 2 különböző értéket is kellett volna kapni? :foto:
azért a PP2 és egy pio dvd író nem egy kategória
Hát ha más write offset értéket adtam meg, akkor nem egyezett a CRC és az AccurateRip sem.
Úgyhogy érdemes mind a read, mind a write offsetet (ez elég sokáig tart) beírni EAC-be.
Közben rájöttem miért nem volt jó a plextools progival írt CD.
A plextoolsban 0 volt mindkét offset érték.
Valaki nem tudja hol lehet beállítani? Tegnap este keresgéltem, de csak kikapcsolni tudtam, beállítani értéket hozzá nem.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Írható Cd-k
ennek még utánanézek hogy mennyi is annak az pontos értéke
ill. de ha 2 különböző értékkel is megnéztem akkor nem 2 különböző értéket is kellett volna kapni? :foto:
azért a PP2 és egy pio dvd író nem egy kategória
-
Vendég
Írható Cd-k
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Írható Cd-k
Én easy cd-da extractor professional-t használom, mert egyszerű, magyar, könnyen kezelhető. Szerintem ezzel írva sem lenne rosszabb az eredmény.
Írható Cd-k
Kedvet kaptam shanahan-tól egy kis tesztre....
hááát igen az audiomaster technológia azért hozza a tőle várhatót nemhiába ilyen drága :foto:
azt is megnézhetnéd hogy cue szerint írva más progival hogyan "muzsikál", pl. nero lemez CD/DVD-kép vagy ...; imgburn lemezkép írása
mivel az írommal két teljesen különböző /+48; -999/ írási offset értékkel ugyan azt az eredményt kaptam :kiraly:
Írható Cd-k
Kedvet kaptam shanahan-tól egy kis tesztre.
1. Én is fogtam egy gyári CD-t (AccurateRip adatbázisban szereplő) és berippeltem a Pedro beállításainak megfelelően, igaz nem flacba, hanem wav-ba.
2. Ezután kiírtam 4 szeresen az EAC-vel úgy CD-RW-re, hogy előtte beállítottam a write offsetet is. Újra berippeltem és nálam érdekes módon a kiírt másolat tökéletesen egyezik AccurateRip és CRC szerint is.
3. Aztán mivel a CD írom Plextor Premium 2, kipróbáltam a saját Plextools íróprogramot. Az EAC cue fájlját simán bevette és ez alapján írtam meg. Ennek a Ripje viszont sajnos nem egyezik sem CRC sem Accuraterip szerint sem.
Úgyhogy EAC-vel jól beállítva lehet pontos másolatot készíteni.
Próbáljátok ki!!!
Ha kellenek a logfájlok, szívesen felrakom őket.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
-
Vendég
Írható Cd-k
Be kell raknod egy olyan cd-t ami benne van az adatbázisban. Ilyenkor előjön egy ablak, hogy be akarod-e állítani az AR-et.
Lehet, hogy csak friss EAC-val megy, nem tudom. Érdemes elölről kezdeni:
http://xs.vc/eac/
Írható Cd-k
Így kell kb kinéznie a log-nak:
"Track not present in AccurateRip database "
Nekem ilyet nem ír bele a logba az EAC. Azt hol lehet beállítani?
Írható Cd-k
Tulajdonképpen az "értékek" a lényeg a LOG file-ban, az meg mindegy hogy magyar vagy nem?A log file-ból meg lehet mondani hogy milyen a másolat? Tulajdonképpen erre való?
igen erre való/KELL a log fájl hogy be lehessen bizonyítani hogy minden a minőséget szolgáló "kapcsoló" aktív :kiraly:
de a rippelés mellé a muzsika számokon s a log fájlon kívül a cue fájl is kell, a nélkül kevés progi tudja pl. kiolvasni a fájlokból a gap értéket, tagelést ...
-
Vendég
Írható Cd-k
Így kell kb kinéznie a log-nak:
Ahova nem írok semmit, az csak úgy jó. Többféle EAC van, a régebbiek log-ja nem így néz ki, de a lényeg ott is ugyanaz.
Used drive : a meghajtó típusa... az offset miatt fontos
Read mode : Secure
Utilize accurate stream : Yes
Defeat audio cache : Yes (Akkor lehet 'No', ha a meghajtó nem tud audio cache-t. Ezt a rippelőnek célszerű bizonyítania. Bővebben: fenti útmutató)
Make use of C2 pointers : No
Read offset correction : 'egy szám' (Az adott meghajtó offsetje, itt az adatbázis róla: http://www.accuraterip.com/driveoffsets.htm. Ha nem található itt, akkor a típus utolsó betűje nélkül érdemes keresni, és ha stimmel, akkor valszeg jó. Ha így sincs itt, akkor nincs mit tenni.)
Overread into Lead-In and Lead-Out : No (Bizonyos esetekben lehet 'Yes', de a 'No' a tuti.)
Fill up missing offset samples with silence : Yes
Delete leading and trailing silent blocks : No
Null samples used in CRC calculations : Yes
Used interface : Native Win32 interface for Win NT & 2000 (vagy "Installed external ASPI interface")
Gap handling : Appended to previous track
Used output format : User Defined Encoder
Selected bitrate : 768 kBit/s (mindegy)
Quality : High
Add ID3 tag : No
Command line compressor : C:Program FilesExact Audio CopyFLACFLAC.EXE
Additional command line options : -V -8 -T "artist=%a" -T "title=%t" -T "album=%g" -T "date=%y" -T "tracknumber=%n" -T "genre=%m" %s (ez kb így a legjobb)
Use compression offset : 'egy szám' (ez a sor ne legyen itt, még 0-val se!!!)
TOC of the extracted CD (példa)
Track | Start | Length | Start sector | End sector
---------------------------------------------------------
1 | 0:00.00 | 6:40.18 | 0 | 30017
2 | 6:40.18 | 7:48.15 | 30018 | 65132
3 | 14:28.33 | 7:43.25 | 65133 | 99882
4 | 22:11.58 | 5:40.08 | 99883 | 125390
5 | 27:51.66 | 4:20.46 | 125391 | 144936
6 | 32:12.37 | 4:44.27 | 144937 | 166263
7 | 36:56.64 | 4:57.14 | 166264 | 188552
8 | 41:54.03 | 4:58.25 | 188553 | 210927
9 | 46:52.28 | 7:20.11 | 210928 | 243938
10 | 54:12.39 | 5:39.21 | 243939 | 269384
Track 1 (példa)
Filename C:RIPSsubtractiveLAD - Where The Land Meets The Sky Disc1 - 2009�1 - Through The Trees.wav
Pre-gap length 0:00:02.00 (Az első számnál mindig legyen. A többinél nem mindig írja ki.)
Peak level 97.0 % (lényegtelen)
Track quality 100.0 % (ez se fontos)
Test CRC CA6BD86D
Copy CRC CA6BD86D (ez legyen ugyanaz, mint az előző)
Track not present in AccurateRip database (mindegy)
Copy OK
Track 2
...
...
None of the tracks are present in the AccurateRip database (ez nem kötelező)
No errors occurred
End of status report
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Írható Cd-k
hááát a rippelés minőségébe nem szól bele, annyi hogy az ezzel készült log fájl is magyar lesz ami meg eléggé összevisszaság szokott lennibár vagy 1,5-2 éve csináltam úgy a rippeket amikor először találkoztam a progival
de ez legyen a legkevesebb
Köszi.
Tulajdonképpen az "értékek" a lényeg a LOG file-ban, az meg mindegy hogy magyar vagy nem?
Na mindegy, majd meglátom... :kiraly:
Egyébként berippeltem a Blue Man Group - The Complex lemezét.
Fel is kezdtem tölteni... de megint szétkapcsolt... :foto:
A log file-ból meg lehet mondani hogy milyen a másolat? Tulajdonképpen erre való?
Ha felmegy akkor a letölthető zenék topicba megy a link.
Egyébként szerintem ez is nagyon jó zene, holott annyira nem ugrok erre a stílusra...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Írható Cd-k
Szerintem is csak Plextor hardverrel egyutt tudja kifutni magat. Tenyle meg kellene hallgatni mindegyiket, a CRC ertek egy dolog, a lezer visszaverodese a feluletrol - raadasul lejatszonkent - megint egy masik. Vagy rosszul gondolom?
a teszt azért készült mert kíváncsi voltam lehet e /tudok e/ hibátlan copy-t csinálni
s ahoz meg jó egy azonosító szám
Írható Cd-k
Szerintem is csak Plextor hardverrel egyutt tudja kifutni magat. Tenyle meg kellene hallgatni mindegyiket, a CRC ertek egy dolog, a lezer visszaverodese a feluletrol - raadasul lejatszonkent - megint egy masik. Vagy rosszul gondolom?
Írható Cd-k
ahoz író is kell :foto:
Nekem felismeri az összes írom, nem kell Plextor hozzá
az egy dolog de ha jól tom vannak benne olyan funkciók/eljárások amik csak 1-2 márka íróján aktiv
Miért nem közvetlen fájlösszehasonlítással ellenőrizted az egyformaságot?
a 8. teszt után kívülről tudtam a track-enként crc értékeket :kiraly:
-
Vendég
Írható Cd-k
közbe 1 számon leteszteltem a pio írónál "-999" -es értékkel (ami biztos hogy nem az adatbázisba lévő) s a megszokott 8C1AC9D9 -es crc hash értéket kaptam
Miért nem közvetlen fájlösszehasonlítással ellenőrizted az egyformaságot?
-
Vendég
Írható Cd-k
ahoz író is kell :kiraly:
Nekem felismeri az összes írom, nem kell Plextor hozzá
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 234
- Kapcsolat:
Írható Cd-k
Köszi szépen :kiraly: Csináltam anno én is hasonlót, érdekes lenne próbát tenni CD íróval CD-R-re.
hát nem tudom ... nekem sajnos nincs cd íróm, de nemhiszem hogy adat szempontjából más lenne az eredmény
a lemez meg végképpen nem számíthat :foto:
Igen, igazad lehet.
Írható Cd-k
Na végeztem!? :foto:
ez a teszt csak kíváncsiságból készült
Köszi a tesztet! Gratula hozzá! :kiraly:
Írható Cd-k
Köszi szépen :kiraly: Csináltam anno én is hasonlót, érdekes lenne próbát tenni CD íróval CD-R-re.
hát nem tudom ... nekem sajnos nincs cd íróm, de nemhiszem hogy adat szempontjából más lenne az eredmény
a lemez meg végképpen nem számíthat :foto:
Még a PlexTools progit kilehetett volna próbálni...Amúgy köszi a tesztet...
ahoz író is kell
-
Vendég
Írható Cd-k
Még a PlexTools progit kilehetett volna próbálni...Amúgy köszi a tesztet...
Írható Cd-k
Na végig nyálaztam az EAC beállítását (meg is csináltam), kíváncsi vagyok hogy milyen eredménnyel sikerült.Ha vissza állítom a nyelvet magyarra akkor az gond lesz? Nem nagyon érteni englis... :foto:
hááát a rippelés minőségébe nem szól bele, annyi hogy az ezzel készült log fájl is magyar lesz ami meg eléggé összevisszaság szokott lenni
bár vagy 1,5-2 éve csináltam úgy a rippeket amikor először találkoztam a progival
de ez legyen a legkevesebb :kiraly:
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 234
- Kapcsolat:
Írható Cd-k
Na végeztem!? :foto: ...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Írható Cd-k
Na végig nyálaztam az EAC beállítását (meg is csináltam), kíváncsi vagyok hogy milyen eredménnyel sikerült.
Ha vissza állítom a nyelvet magyarra akkor az gond lesz? Nem nagyon érteni englis... :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Írható Cd-k
igenmajd megnézem teljesen eltérő értékkel is
Ha jól látom, a meghajtó változott közben. Ez nem kavarhatott be?
a nec-nek is beállítottam az offset értéket írásnál is
de mivel a többi progi nem tud offset korrekciót így nem befolyásolhatja az eredmény tekintetébe hogy mekkora értéket írunk be
közbe 1 számon leteszteltem a pio írónál "-999" -es értékkel (ami biztos hogy nem az adatbázisba lévő) s a megszokott 8C1AC9D9 -es crc hash értéket kaptam
ja a meghajtókat direkt a hw függetlenség kiderítése miatt változtattam
shanahanKöszönjük a tesztet,és a leirást :foto:
azért remélem érthető hogy mit csináltam :kiraly:
mert márcsak számokat/adatokat látok ...
Írható Cd-k
shanahanKöszönjük a tesztet,és a leirást :kiraly: :foto:
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"
Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!