Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Apple számítógépes zenehallgatáshoz
-
Vendég
Végül is, most hogy visszaolvasok pár lapot, viccnek tényleg nem rossz. Nagy mókamester vagy te, AA HG! Én meg beugrottam!
Elhágyott a humorérzéketek, fiúk!
Mindegy. Felejtsétek el a dolgot.
"Legyél Te is Naimita.
Nincsen többé naiv vita"
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
-
Vendég
Szerintem csak meg van részegülve valamitől.
Elhágyott a humorérzéketek, fiúk!
Mindegy. Felejtsétek el a dolgot.
Showtime? Egyre kevésbé értem a dolgot... mindegy, maradjunk a témánál.
Szerintem csak meg van részegülve valamitől.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
-
Vendég
It's SHOWTIME!!!
Showtime? Egyre kevésbé értem a dolgot... mindegy, maradjunk a témánál.
-
Vendég
2.
Minden un UPnP/DLNA-alapú hálózati lejátszó (a DS-ek is ilyenek) pontosan azonos módon használja az UPnP/DLNA és a TCP/IP protokollt, legyen az 4 milliós high-end hálózati lejátszó, 25.000. - forintos média lejátszó vagy plazma, lcd tévébe esetleg blu-ray játszóba épített dekóder. Ennek működését a hálózati lejátszós topikban jópár hónapja leírtam, ha valakit érdekelne, ott megtalálja. A Linn Klimax DS kiválósága nem a TCP/IP átvitelben rejlik, hanem a tápegységben, a DSP - ből történő 384 kHz-re (vagy 352,8 kHz) történő konverzióban, a DSP-ből történő kimeneti szűrésben, a gondos órajel kezelésben, a masszív, EMI és RFI védelemre és rezgésmenedzselésre optimalizált házban, a kiváló analóg kimeneti áramkörben és a két kicsi Lundahl szimmetrizáló trafóban a kimeneten rejlik. Ők kiválóan értik, hogy az idézett Cirrus írás miről szól, ezért mindent megtesznek az EMI hatásának a minimalizálására. Ami egyre inkább úgy tűnik a számítógépes lejátszás egyik legfontosabb kérdése is.
3.
A Cirrus írásában, az a rész a lényeges, amiben azt írja, hogy az EMI az analóg áramkörök viselkedésére hat, azt nem írja, hogy az IP-alapú átvitelben okozna jóvátehetetlen problémát.
Elnézést mindenkitől de erre elfelejtettem reagálni.
Ezzel tökéletesen egyetértek, ahogy a jóval megelőző beírásom egy része is pont erről szólt, csak talán nem volt elég érthető:
Természetesen azok (hálózati lejátszók)hangminősége között is van különbség, de ez nem a hálózatból ered, hanem magából a készülékből.Nyilvánvalóan egy tizedárú készülékbe nem lehet olyan minőségi megoldásokat alkalmazni, amitől a hangjuk elfogadható, netán élvezetes lesz.
Az sokba kerül, mint minden egyéb audio berendezés esetében.
Végre egy közös álláspontra jutottunk!
-
Vendég
Szerintem Penna nagyon korrekten és szakszerűen írt, nem tudom, mi bajod vele.
Nekem? Vele?
Semmi.
Én szívesen beszélgetek vele szakmai témákról. (azon kevesek egyike, akikkel lehet)
Csak sokakat ez egyáltalán nem érdekel.
Az, hogy vannak dolgok, amikben nem értünk egyet, vagy másként értelmezi ő, mint én, még nem jelenti azt, hogy "sárdobálás" van.
Ő is megpróbálja a saját álláspontját bebizonyítani, én is. Hol itt a gond? Ha csak az nem, hogy nem vagyunk azonos állásponton sok dologban és ez sokakban riadalmat kelt. Miért kellene, hogy mindenről azonosan vélekedjünk?
-
Vendég
Mivel itt az ég egy világon senkit nem érdekel a készülékek, berendezések működése...
Hogy mi van?
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
Szerintem Penna nagyon korrekten és szakszerűen írt, nem tudom, mi bajod vele.
-
Vendég
Csupán a tényszerűség kedvéért....:
Mivel itt az ég egy világon senkit nem érdekel a készülékek, berendezések működése, így szerintem hanyagoljuk a témát.
El lehetne erről még oldalakon keresztül beszélgetni, de az egyszerű olvasóban ez "sárdobálás"-ként csapódik le.
Pedig mindössze műszaki elvekről, megoldásokról van szó. És ezek hatásáról (vagy nem) a hangra.
Ezzel a chippel csak az a gond, hogy VALÓS IDEJŰ DIGITÁLIS AUDIO JELÁTVITEL-re tervezték ethernet hálózaton keresztül.
A Digital Steram pedig messze nem erről szól.
Szó sincs valós idejű DIGITÁLIS AUDIO JELÁTVITELRŐL.
A kettőnek annyi a köze egymáshoz, hogy ethernet hálózat köti össze a berendezéseket. Semmi több.
Így, hogy a valós idejű digitális audio jelátvitel milyen nyűgökkel küszködik az ethernet hálózaton (és minden egyéb jel átvitelen), semmi jelentőséggel nem bír a stream jelátvitel esetén. Pont ez a zseniális a DS Playerek esetében.
Apró adatcsomagok érkeznek a tároló eszközből, amik a DS Player átmeneti tárolójában tárolódnak, majd onnan történik a már folyamatos kiolvasás. Ahogy az átmeneti tároló ürül, újabb adat csomagocska érkezik. Ilyen adat csomagok továbbítása pedig a számítástechnika mai szintjén bithelyesen azért nem igazán nagy feladat. Így a hibás adat esélye gyakorlatilag nulla. Ha erre a szerény feladatra se lenne alkalmas a számítástechnika a XXI-ik században, összeomlana teljes világháló (például), vagy a nagy telekommunikációs network-ok. Szóval értem én, hogy nagy erők mozognak annak érdekében, hogy bebizonyítsák a DS Playerek adatátviteli rendszerének sebezhetőségét, csak éppen ezeknek semmi műszaki alapjuk nincs, csupán gazdasági indíttatásúak.
http://docs.linn.co.uk/wiki/index.php/I ... #Streaming
Természetesen azok hangminősége között is van különbség, de ez nem a hálózatból ered, hanem magából a készülékből.
Nyilvánvalóan egy tizedárú készülékbe nem lehet olyan minőségi megoldásokat alkalmazni, amitől a hangjuk elfogadható, netán élvezetes lesz.
Csupán a tényszerűség kedvéért három rövid megjegyzés:
1.
Mindegy, hogy az ethernet hálózati átvitel a TCP/IP protokoll vagy valamilyen más protokoll szerint megy, mivel, mind a Cobranet, mind a TCP/IP garantáltan hibaellenőrzött és az vételi oldalon pufferelt.
2.
Minden un UPnP/DLNA-alapú hálózati lejátszó (a DS-ek is ilyenek) pontosan azonos módon használja az UPnP/DLNA és a TCP/IP protokollt, legyen az 4 milliós high-end hálózati lejátszó, 25.000. - forintos média lejátszó vagy plazma, lcd tévébe esetleg blu-ray játszóba épített dekóder. Ennek működését a hálózati lejátszós topikban jópár hónapja leírtam, ha valakit érdekelne, ott megtalálja. A Linn Klimax DS kiválósága nem a TCP/IP átvitelben rejlik, hanem a tápegységben, a DSP - ből történő 384 kHz-re (vagy 352,8 kHz) történő konverzióban, a DSP-ből történő kimeneti szűrésben, a gondos órajel kezelésben, a masszív, EMI és RFI védelemre és rezgésmenedzselésre optimalizált házban, a kiváló analóg kimeneti áramkörben és a két kicsi Lundahl szimmetrizáló trafóban a kimeneten rejlik. Ők kiválóan értik, hogy az idézett Cirrus írás miről szól, ezért mindent megtesznek az EMI hatásának a minimalizálására. Ami egyre inkább úgy tűnik a számítógépes lejátszás egyik legfontosabb kérdése is.
3.
A Cirrus írásában, az a rész a lényeges, amiben azt írja, hogy az EMI az analóg áramkörök viselkedésére hat, azt nem írja, hogy az IP-alapú átvitelben okozna jóvátehetetlen problémát.
Én az irodámban is szeretek/szeretnék normális zenét hallgatni, és nem "mp3-at meló közben", ahogy azt cinikusan megjegyezték.
Kedves Péter
Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a válaszomból számodra, egy általad cinikusnak tartott, tartalmilag hibás kiemelés maradt meg. A teljes szövegben szerepelt egy ha szócska is. Úgy gondolom, hogy ebben a sárdobálásban az egyetlen értelmes válasz a kérdésedre az enyém. Ezért nagy örömmel másolom ide újra:
"Az a helyzet, hogy az Audirvana fejlesztője egy Macbook Pro gépen fejleszt és nem szokta ellenőrizni más gépeken a progiját. Talán ezért is van, hogy a 32bites EFI (BIOS) gépeken például bizonyos eszközök használata esetén, pattog, klikkeg integer mód használatakor a program.
Elképzelhetőnek találom, hogy egy multiprocis vason is előbukkanhat valami rendellenesség. Ehhez jön az Adobe ilyen-olyan kóddal megírt progija, ami esetleg - verziótól függően - nincs felkészítve a sok procis előnyök kihasználására. További terhelés a rendszernek az emberes méretű színrebontott PDF-ek, ahol a képek min. 240dpi felbontásúk és pikk-pakk felzabálhatják a gép erőforásait. Ez mondjuk egy 32 oldalas képes magazinnál szép mennyiség lehet mint tudjuk.
Na de hogy rövid legyek próbálj ki egy másik progit is ha tudsz.
Ha meló közben MP3 állományokat szeretnél hallgatni, nem biztos, hogy egy ilyen tudású alkalmazásra van szükség."
A VLC egyébként pont jó arra mire kell. Esetleg még a Toolplayer alkalmazást is megnézheted.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
- rovidpeter
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 4
Elég durva, hogy ennyire el tud fajulni egy beszélgetés. Ráadásul olyan irányba, aminek semmi köze az eredeti témához.
A topik címe Apple számítógépes zenehallgatáshoz, nem pedig médialejátszós zenehallgatás...
Nekem is van itthon NAS szerverem, normálisan kiépített hálózatom 4 számítógéppel, és médialejátszóm, ami nem is szar (bár nem is Linn), a nappalimban pedig egy nem ehhez a topikhoz tartozó szerelésem van (25 év feletti minden komponens a médialejátszón kívül, szakszerűen felújíttatva ami szükséges, és karbantartva).
Én az irodámban is szeretek/szeretnék normális zenét hallgatni, és nem "mp3-at meló közben", ahogy azt cinikusan megjegyezték. Az iroda az én kis birtokom, itt nem zavar senki.
Az iMac mellett egy Tesla LP lejátszó is szolgáltatja a zenét, 20+ éves LP-kkel. Külön helyen lesz (épp folyamatban) kialakítva a hangsugárzók helye, hogy egymástól megfelelő távolságban legyenek, külön "zenehallgató" fotel van, nem az íróasztal mögül a kerekes székről hallgatom a cuccot.
Alkalmasabb helyiség lesz az igényes zenehallgatáshoz, mint a nappali, az egyszer biztos. Függetlenül attól, hogy mi szolgáltatja a zenét.
Itt már megint csak a nüanszokról beszélnénk, ha vitatkoznánk, miről jobb hallgatózni, ami pedig iszonyatos pénzekbe kerülne. Ebbe pedig nem mennék bele, ha nem muszáj. Szeretni szeretnék, de a házamat befejezni, és az autókat lecserélni most egy kicsit előbbre tartom, mint megint rákölteni a hobbimra párszázezer forintot, csak azért, hogy egy fokkal szebben szóljon aminek szólnia kell.
És nem a zene a kütyüvadászatom eszköze, hanem a munkám. Ha egyszer a munkám megkívánja az Apple termékeit (tök mindegy, mert PC-ről is beszélhetnénk), akkor engedtessék meg, hogy arról hallgassam a zenét, ha úgy tetszik.
Ehhez pedig a legjobb lejátszó szoftvert kerestem, és meg is találtam, mivel sikerült beállítani itthon tökéletesre, a munkahelyemen pedig alkalmatlan a környezet is az igényes zenehallgatáshoz, úgyhogy ott marad a VLC.
Részemről a vita lezárva (nem is vita, maximum nézeteltérés). Nem szeretnék senkivel itt a fórumon "rosszban" lenni, mert nem tudni, legközelebb ki szorul rá az én segítségemre, vagy fordítva.
üdv
Péter
-
Vendég
Ezzennel ürítem poharam és átadom a helyet minden Apple felhasználónak.
-
Vendég
... az ASUS nem csatlakozott wifin a routerre.
Azóta eltelt néhány év és mostanában igen lelkes használói vagyunk egy iPad-nek.
A legjobb távirányító, amivel valaha is találkoztam és még szép nagy kijelzője is van.
Nála ideálisabb kontroll pontot nem is használhatnánk.
Erre a célra tökéletesebb eszközt nem is találhattunk volna.
-
Vendég
Az utolsó hozzászólásom a témában, mert látom megint elkezdtél az erősen személyeskedő irányba menni, maradjon meg ez a topik az Apple felhasználóknak. Idézet a Linn fórumról, egy Antal nevű magyar úriember tapasztalatairól, aki hálózati lejátszót ment kipróbálni a hazai dealerhez:
Mikor is volt ez? Mikor volt Linn Gui? 2007? 2008?
És ott sem arról volt szó, hogy a DS Player nem működött, hanem arról, hogy az ASUS nem csatlakozott wifin a routerre.
Nem arról volt szó, hogy valamennyi feltétel adott volt a rendszer működéséhez és nem működött. (magyarul nem volt benzin a kocsiban és ezért nem indult)
Egy feltétel nem jött létre: nem vot wifi kapcsolat a controll pont (Asus) és a router között.
Így pedig elég nehéz lett volna működésre bírni a DS Playert.
Egyébként Antal azóta is lelkes és elégedett Linn/Martin Logan tulajdonos, aki azóta más Linn készülékekkel is bővítette audio rendszerét. Így a teljes lánca Linn készülékekből és Martin Logan hangfalból áll.
Hogy ő nem a Linn Majik DS Playert választotta a Linn Majik CD-je helyett, az ő döntése. És esze ágában sincs mást venni, mert elégedett a rendszerével és ez a lényeg.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Megyek anyáknapozni, nem elfelejtkezni az édes jó anyáinkról
-
Vendég
A Cirrus Logic nevű chip gyártó is furcsa dolgokat ír, ennek kapcsán a CS18101 CobraNet (vagyis Ethernet felületet használó, sokcsatornás) pro audios megoldásra ajánlott chipje un "Application Note"-jában, amit az ő áramköreiket implementálóknak és nem marketing írásnak szántak.
Ezzel a chippel csak az a gond, hogy VALÓS IDEJŰ DIGITÁLIS AUDIO JELÁTVITEL-re tervezték ethernet hálózaton keresztül.
A Digital Steram pedig messze nem erről szól.
Szó sincs valós idejű DIGITÁLIS AUDIO JELÁTVITELRŐL.
CobraNet technology is the professional audio industry's de facto standard technology for distributing uncompressed, real-time, digital audio over a Fast Ethernet network.
A kettőnek annyi a köze egymáshoz, hogy ethernet hálózat köti össze a berendezéseket. Semmi több.
Így, hogy a valós idejű digitális audio jelátvitel milyen nyűgökkel küszködik az ethernet hálózaton (és minden egyéb jel átvitelen), semmi jelentőséggel nem bír a stream jelátvitel esetén. Pont ez a zseniális a DS Playerek esetében.
Apró adatcsomagok érkeznek a tároló eszközből, amik a DS Player átmeneti tárolójában tárolódnak, majd onnan történik a már folyamatos kiolvasás. Ahogy az átmeneti tároló ürül, újabb adat csomagocska érkezik. Ilyen adat csomagok továbbítása pedig a számítástechnika mai szintjén bithelyesen azért nem igazán nagy feladat. Így a hibás adat esélye gyakorlatilag nulla. Ha erre a szerény feladatra se lenne alkalmas a számítástechnika a XXI-ik században, összeomlana teljes világháló (például), vagy a nagy telekommunikációs network-ok. Szóval értem én, hogy nagy erők mozognak annak érdekében, hogy bebizonyítsák a DS Playerek adatátviteli rendszerének sebezhetőségét, csak éppen ezeknek semmi műszaki alapjuk nincs, csupán gazdasági indíttatásúak.
http://docs.linn.co.uk/wiki/index.php/I ... #Streaming
Természetesen azok hangminősége között is van különbség, de ez nem a hálózatból ered, hanem magából a készülékből.
Nyilvánvalóan egy tizedárú készülékbe nem lehet olyan minőségi megoldásokat alkalmazni, amitől a hangjuk elfogadható, netán élvezetes lesz.
Persze, lehet idézni ezer ehhez hasonló beírást.
Ahogy lehet szidni a Ferrarit, Bugattit is, hogy nem indul el, ha gyújtást adok rá.
Csupán az a gond, hogy az egyikbe elfelejtettek tankolni, a másikban meg lemerült az akkumulátor.
A hülye tulaj, felhasználó először hárítsa el a saját maga okozta hibát.
Töltsön benzint a kocsijába, legyen feltöltött az akkumulátora és a kocsija be fog indulni.
Nincs egyszerűbb, mint másra fogni a saját ostobaságunk okozta problémát.
A LINN DS Playerek, ha megfelelő hálózatra vannak kötve, akkor bolondbiztosan működnek.
Mi a megfelelő? Nem túl nagy követelmény: 1 db NAS, 1 db router és kész. A NAS helyett szükség gyanánt megteszi egy laptop, vagy PC is, amin egy szerver program fut (Twonky, Asset). Baromi bonyolult rendszer.
Mondjuk kétségtelenül rendkívül szűkre szabja a teret a zavarosban halászóknak.
Meg is értem, hogy nem szimpatizálsz velük.
Az a szerencséd, hogy nem te forgalmazod őket.
Hatalmas energiákat emésztene fel, hogy mit lehetne rátolni a Linn DS Player felhasználókra, mint minőség javító kütyüket.
Szerencsére ettől a feladattól megmenekültél.
Sokkal könnyebb a játszótered: minden mindentől függ, így mindent el lehet adni.
Csak hathatósan kell tálalni.
Az utolsó hozzászólásom a témában, mert látom megint elkezdtél az erősen személyeskedő irányba menni, maradjon meg ez a topik az Apple felhasználóknak. Idézet a Linn fórumról, egy Antal nevű magyar úriember tapasztalatairól, aki hálózati lejátszót ment kipróbálni a hazai dealerhez:
"I visited my dealer yesterday........
"I will show You now how is a DS working."
"Fine, i'm really curious."
"O.K. I turn on my Asus EEE, my router must be on the list by LinnGui......"
"But there is nothing."
"Yes, i don't know why...... i will check the cables......"
"Nothing."
"I see, i will reset my router now....."
"Nothing."
"O.K. I will check the connection on my Asus EEE...... hmmmmmm, it can not connect......"
"O.K. Thank's for the demonstrations, i think DS is nothing for me. I'm not a PC freak, if the same thing happened to me, i don't know what i have to do then...... If i like to upgrade my system i will take a bigger Martin Logan or the Majik Turntable, but i will keep my Majik CD Player for listen Music simply."
...i think it's impossible to command from Linn that all his dealers have to learn everything about PC resp. networking.
I'm not angry that the demo was failed and i don't say that my dealer is uninformed.
Best Regards
Antal"
Alapvetően tévédés, hogy nem szimpatizálok a hálózati lejátszókkal, ha mindent összeszámolom jelenleg éppen 19 félét árulunk és itt is ajánlottam egy igen kiválót például sokak figyelmébe, ami 59.900.- Ft és igen jól szól, linuxos és egyszerűen használható és megbírkózik a 192kHz/24 bites file-ok lejátszásával is (még filmeket is lejátszik ráadásul) a saját D/A konvertrével és az SPDIF kimenetén is bithelyesen.
Megyek anyáknapozni, nem elfelejtkezni az édes jó anyáinkról
Te olvasója vagy ezeknek a fórumoknak én meg felhasználója ezeknek a készülékeknek.
Az emberi hülyeség határtalan, ahogy az ostobaság is. Ha valaki hallani akar cat5, cat6, cat7 adatátviteli kábelek közötti különbséget, switchek közötti különbséget, az hallani is fog.
Persze van, aki kőkemény kihasználója az emberi ostobaságnak és el is hiteti velük, hogy vegyél jó drága cat kábelt, mert azzal jobban fog szólni a hálózati lejátszó rendszered. (egy PC/DAC alapú rendszer pedig kifejezett kincsesbánya az őt forgalmazónak)
Ne haragudj, de nekem ezektől kifordul a gyomrom.
A te tapasztalaiddal szemben én bizony kiváncsi vagyok a Linn fórum pár ezer felhasználójának ÉS A GYÁR SZAKEMBEREINEK a véleményére, tapasztalataira is. Engem nem igazán érdekel, hogy kitől és honnan tudok tanulni, szívesen teszem bármilyen forrásból, tanulnék akár a te hozzászólásaiidból is számítógépes, hálózati lejtászós témában.
A Cat5/6/7 kábelek hatására mellesleg a figyelmet a Linn fórumon egy House of Linn nevű Linn kereskedő vetette fel és nem azért, hogy drága Ethernet kábelt adjon el, csupán egy őt is meglepő tapasztalatot osztott meg és leírta mi volt az a pár fontba kerülő kábel, ami(k)nél ezt tapasztalta. Nem akart drága Ethernet kábelt eladni. Az elektromágneses interferencia sok furcsaságnak lehet az okozója akár közvetett módon is, nemcsak egy informatikai, de egy audio rendszerben. A Cirrus Logic nevű chip gyártó is furcsa dolgokat ír, ennek kapcsán a CS18101 CobraNet (vagyis Ethernet felületet használó, sokcsatornás) pro audios megoldásra ajánlott chipje un "Application Note"-jában, amit az ő áramköreiket implementálóknak és nem marketing írásnak szántak. Írtam erről a blogomon, itt is belinkeltem már és "TCP/IP — hálózati fekete mágia" címen elolvasható az írás ott, egy rövid idézet álljon itt:
...Az Rj45 csatlakozók kiváló elektromos csatlakozást kell, hogy biztosítsanak...A rossz csatlakozás megnövelheti a sugárzott emissziót akár 6 dB-lel is!...Amikor az EMI tesztelést végzi, használjon többféle Ethernet switchet is. A gyakorlati tapasztalatok szerint a különböző switchek akár 12 dB különbséget is okozhatnak közös módú emisszióban...számos villamos mérnök, akik audio termékeket terveznek, nincsenek tisztában a nagy sebességű digitális áramkörök működésével és azok működésének ANALÓG HATÁSAIVAL.. A csatoló kondenzátorok kritikusak a jel és a tápvonal minőségének megőrzésében…. A modulok közötti távolságokat röviden kell tartani. 4 inchet meghaladó távolságban buffer áramköröket kell használni …
A PC/DAC kombináció biztosan igaz kincsesbánya a forgalmazóknak, ha mondod, (végül is az egyik legdrágább USB bemenetű DAC-ot a hazai piacon Limar árulja) különösen a sok ingyenes szoftverrel vagy filléres egyéb megoldással, és bizony a PC vagy a számítógépes kiegészítők, tárolók is híresek a hatalmas 2-5 %-os árrésükről... Nagy nevű, high-end audio gyártó, különleges minőségű többszázezer vagy több milliós árú hálózati lejátszóját sokkal jobb üzlet eladni, mint bármilyen PC/DAC kombinációt, legyen a lejátszó, Linn vagy Naim, vagy Bladelius, vagy Bryston, vagy akármilyen high-end audio gyártó terméke, itt az árrések nem a 2-5% nagyságrendjében mozognak, de ebbe nem mennék bele, mert semmiféleképpen nem szeretném az Apple felhasználók topikját ilyen irányba elvinni.
Sziasztok!
Látom itt is szó esik az Audirvana lejátszóról.
Egy kis gondom van vele. A munkahelyi 8 magos Mac Pro-n néha kiakad CPU over felirattal. Ez általában akkor van, amikor megnyitok egy PDF-et mondjuk (nyomdai előkészítéssel foglalkozunk). Ez leterheli a gépet, az oké, de elvileg puffereli a dalokat, nem? Nem szabadna megakadnia.
Valami ötlet?
köszi!
Kedves rövidpéter,
Az a helyzet, hogy az Audirvana fejlesztője egy Macbook Pro gépen fejleszt és nem szokta ellenőrizni más gépeken a progiját. Talán ezért is van, hogy a 32bites EFI (BIOS) gépeken például bizonyos eszközök használata esetén, pattog, klikkeg integer mód használatakor a program.
Elképzelhetőnek találom, hogy egy multiprocis vason is előbukkanhat valami rendellenesség. Ehhez jön az Adobe ilyen-olyan kóddal megírt progija, ami esetleg - verziótól függően - nincs felkészítve a sok procis előnyök kihasználására. További terhelés a rendszernek az emberes méretű színrebontott PDF-ek, ahol a képek min. 240dpi felbontásúk és pikk-pakk felzabálhatják a gép erőforásait. Ez mondjuk egy 32 oldalas képes magazinnál szép mennyiség lehet mint tudjuk.
Na de hogy rövid legyek próbálj ki egy másik progit is ha tudsz.
Ha meló közben MP3 állományokat szeretnél hallgatni, nem biztos, hogy egy ilyen tudású alkalmazásra van szükség.
Üdv,
r:)
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
-
Vendég
Néhány további topik cím, az elmúlt pár hétből:
"Linn Majik DS freezes"
"Majik DSI becoming irresponsive in long term usage"
"DS won't wake up"
"cannot connect to my DS"
"My Majik DS does not play WAV files"
"Majik is not visible in the network"
"I think my Majik DS is broken."
Persze, lehet idézni ezer ehhez hasonló beírást.
Ahogy lehet szidni a Ferrarit, Bugattit is, hogy nem indul el, ha gyújtást adok rá.
Csupán az a gond, hogy az egyikbe elfelejtettek tankolni, a másikban meg lemerült az akkumulátor.
A hülye tulaj, felhasználó először hárítsa el a saját maga okozta hibát.
Töltsön benzint a kocsijába, legyen feltöltött az akkumulátora és a kocsija be fog indulni.
Nincs egyszerűbb, mint másra fogni a saját ostobaságunk okozta problémát.
A LINN DS Playerek, ha megfelelő hálózatra vannak kötve, akkor bolondbiztosan működnek.
Mi a megfelelő? Nem túl nagy követelmény: 1 db NAS, 1 db router és kész. A NAS helyett szükség gyanánt megteszi egy laptop, vagy PC is, amin egy szerver program fut (Twonky, Asset). Baromi bonyolult rendszer.
Mondjuk kétségtelenül rendkívül szűkre szabja a teret a zavarosban halászóknak.
Meg is értem, hogy nem szimpatizálsz velük.
Az a szerencséd, hogy nem te forgalmazod őket.
Hatalmas energiákat emésztene fel, hogy mit lehetne rátolni a Linn DS Player felhasználókra, mint minőség javító kütyüket.
Szerencsére ettől a feladattól megmenekültél.
Sokkal könnyebb a játszótered: minden mindentől függ, így mindent el lehet adni.
Csak hathatósan kell tálalni.
-
Vendég
Te olvasója vagy ezeknek a fórumoknak én meg felhasználója ezeknek a készülékeknek.
Az emberi hülyeség határtalan, ahogy az ostobaság is. Ha valaki hallani akar cat5, cat6, cat7 adatátviteli kábelek közötti különbséget, switchek közötti különbséget, az hallani is fog.
Persze van, aki kőkemény kihasználója az emberi ostobaságnak és el is hiteti velük, hogy vegyél jó drága cat kábelt, mert azzal jobban fog szólni a hálózati lejátszó rendszered. (egy PC/DAC alapú rendszer pedig kifejezett kincsesbánya az őt forgalmazónak)
ez tetszett!!
-
Vendég
Idézhetnék olyan topikokat is, amelyek például az Ethernet switchek, Cat5,6,7 vagyis hálózati (és persze audio) kábelek, alátétetek, asztalok hangminőségéről értekeznek, a különböző firmwarek hangminőségre gyakorolt hatásáról szólnak vagy a különböző távvezérlési megoldások használhatóságát elemzik. Pontosan ugyanúgy mint bármely más számítógépes rendszer esetében. Mert ugye a DS hálózati lejátszók is Linux - alapú számítógépek és számítógépes hálózathoz csatlakoznak. Azok minden beállítási, használati és hibakeresési problematikájával és a különböző képzettségű, türelmű, tapasztalatú felhasználóikkal együtt.