Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Az origoról töltötttem le 2 hete, akkor a legújabb volt. Már többször újra is telepítettem.Sem Windows 7 sem Vista alatt nem működött ez a módszer.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: magicvoice »

Ezeket már többsoron kipróbáltam, nekem egyik sem müködött vmi miatt.Szépen feltelül, benne van a fobbarban a preference-nél, de unable file formatot ír ki mikor az opennal meg akarom nyitni.

Szia!
Mikori a foobar-od? Próbáld telepíteni a legújabbat.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 868

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Arról van valami infó, hogy hova tűntek a megvehető Squeezebox Touch-ok a boltokból? Mert bizony a legtöbb helyen nincs készleten, csak rendelésre hoznak.

Amikor tavaly október végén keresgéltem Touch-ot, én is végigfutottam azokat a köröket, amiket belinkeltél. Már akkor sem volt sehol és a legtöbb helyen azt mondták, hogy megrendelik, de nem garantálják, hogy meg is érkezik. Végül nagy nehezen egy barátom szerzett innen.

Ha már Touch, akkor írnék még róla egy-két gondolatot. Pl. azt, hogy egy segítőkész fórumtárs mutatta meg a Classic-ját, amit a dac-kommal hallgattunk meg és nagyon tetsztett. Aztán amikor 3 hét után végre megérkezett a Touch, legalább arra a hangra számítottam, mint amit a Classic tudott. Iszonyatos csalódás volt, én kis naív nem gondoltam, hogy ezt is be kell járatni. Rettenetes hang jött ki belőle. Borzasztóan lapos, a tér mint olyan nem is létezett, illetve volt egy jobb oldalról érkező massza és egy bal oldalról érkező massza, közte semmi.
35-40 óra használat után kezdett megjönni az a hang, amit vártam volna, most már teljesen elégedett vagyok vele.
Aztán beszéltem olyan fórumtárssal, aki azt mondta, hogy az első pillanattól kezdve semmit sem változott a hangja, ugyanolyan jó.
Nem olyan rég letét ellenében járt nálam egy egykori nagyágyú cd játszó, és meg kell mondanom, hogy bizony volt amiben a SB-Lavry párost jobbnak éreztem. Meg persze olyan is amiben nem, de cserélni nem érte volna meg.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Szerintetek mire kell figyelni, ha az ember laptopot vesz, amit USB-s zenelejátszásra is, de nem csak arra szeretne használni?
A hardverkövetelményeket nyilván mindenki meg tudja határozni, de itt elsősorban a táp és az usb kimenet minőségére (esetleg más, ami fontos lehet?) gondolok. Ill. nem a méregdrága üzleti kategóriában gondolkodom. Hogy lehet dönteni? Vannak ajánlott márkák, típusok?

Sajnos erre szerintem nem sok egyértelmű válasz, recept lesz. A számítástechnikában minden akkor fog kiderülni mi mivel működik hibátlanul és mivel nem, amikor kipróbálod azokat együtt.
Notebook-ot én elsősorban olyat vennék aminek hangtalan a hűtése és 3 év garancia van rá.
USB-s külső hangcuccokkal talán valamivel több probléma adódik a kisebb gépekkel, netbook-okkal mint a komolyabb masinákkal. Gondolom táp.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Szerintetek mire kell figyelni, ha az ember laptopot vesz, amit USB-s zenelejátszásra is, de nem csak arra szeretne használni?
A hardverkövetelményeket nyilván mindenki meg tudja határozni, de itt elsősorban a táp és az usb kimenet minőségére (esetleg más, ami fontos lehet?) gondolok. Ill. nem a méregdrága üzleti kategóriában gondolkodom. Hogy lehet dönteni? Vannak ajánlott márkák, típusok?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Szeretnék én is egy linket! Köszi!
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ezeket már többsoron kipróbáltam, nekem egyik sem müködött vmi miatt.Szépen feltelül, benne van a fobbarban a preference-nél, de unable file formatot ír ki mikor az opennal meg akarom nyitni.

Szia! Töltsd le ezt a plugint: foo_input_sacd-0.4.5.zip innen, bontsd ki, és a foo_input_sacd.dll fájlt tedd be a C:/Program Files/foobar2000/components könyvtárba. Ezután nyitsd meg a foobart, húzz be egy SACD-ISO fájlt a lejátszási listába, és mehet!
Másik módszer: nyitsd meg a foobart, menj a File/Preferences menüpontba. a lenyíló ablak legelső pontja a Components, az ablak jobb alsó részén Install gomb, megkeresed a gépedre letöltött foo_input_sacd.zip fájlt, majd Apply, OK, újraindulás után SACD-ISO fájl lejátszási listába, és lejátszás!

Én az AvaxHome-ról töltöm, úgy keress rá, hogy "PS3 SACD to ISO".

Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Szia! Töltsd le ezt a plugint: foo_input_sacd-0.4.5.zip innen, bontsd ki, és a foo_input_sacd.dll fájlt tedd be a C:/Program Files/foobar2000/components könyvtárba. Ezután nyitsd meg a foobart, húzz be egy SACD-ISO fájlt a lejátszási listába, és mehet!
Másik módszer: nyitsd meg a foobart, menj a File/Preferences menüpontba. a lenyíló ablak legelső pontja a Components, az ablak jobb alsó részén Install gomb, megkeresed a gépedre letöltött foo_input_sacd.zip fájlt, majd Apply, OK, újraindulás után SACD-ISO fájl lejátszási listába, és lejátszás!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Rebeca Pidgeon valami fantasztikus! Egyszerűen még bele se hallgattam a többibe mert újra és újra kell hallgatni Rebeca P-t

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

kedves foobar fanok!!nemrég van meg ez a program,gyári asus asioval futott,aztán a gép fura dolgokat kezdett művelni.Azt vettem észre mindíg jobb felvételt keresek,valahogy nem volt az igazi.Próbaképpen visszatértem a régi bpm studióhoz,szintén a régi asioval,és láss csodát!!!egyszerűen nem értem a dolgot.szóval ha valaki segítene,és összevetné a két programot ,annak nagyon örülnék.mert nálam egyértelműen a bpm a jobb,csak az okát még nem tudom.Köszönöm!!

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

SACD rip mennyivel jobb, mint egy sima cd? Csak mert a különböző kódolás miatt a konvertálás nekem nem tűnik a veszteségmentességet megközelítőnek!

Még annyit, hogy a lejátszáshoz sem kell feltétlenül PCM-be konvertálni, a foobar2000-ben is be tudod állítani, hogy DSD-ben játssza le. A foobar menüben menj a File/Preferences/Tools/SACD fülre, és ott választhatsz PCM vagy DSD (Autodetect) ASIO driver mód közül.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 551

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

1326030404[/url]' post='1245211']A PS3-mal rippelt SACD bitperfekt DSD .iso képfájl, valószínűleg úgy szól, mint az eredeti SACD. Kb. egy hónapja töltöttem le az első SACD.ISO anyagot, mostanra az összes SACD-met berippeltem PS3-mal, jó tapasztalataim vannak, nem hallok lényegi különbséget.

Koszi ez fontos informacio volt szamomra, mert erre vonatkozoan sehol nem talaltam tapasztalatokat.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

SACD rip mennyivel jobb, mint egy sima cd? Csak mert a különböző kódolás miatt a konvertálás nekem nem tűnik a veszteségmentességet megközelítőnek!

A PS3-mal rippelt SACD bitperfekt DSD .iso képfájl, valószínűleg úgy szól, mint az eredeti SACD. Kb. egy hónapja töltöttem le az első SACD.ISO anyagot, mostanra az összes SACD-met berippeltem PS3-mal, jó tapasztalataim vannak, nem hallok lényegi különbséget.

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Aki nem akar a PC-vel kínlódni, és van az alábbi listából bármilyen lejátszója, az kiírja az ISO fájlt egy DVD-R lemezre, beteszi, és ennyi:

SACD-R kompatibilis lejátszók:
Cambridge Audio Azur 650BD
Cambridge Audio Azur 751BD
Denon DBP-1611UD
Denon DBP-2012UD
Denon DVD-2910
Denon DVD-3910
Denon DVD-5910
Denon DVD-A11
Denon DBP-1611UD
Marantz DV7600
Marantz UD5005
NAD M5
NAD M55
NAD T 585
Oppo BDP-80
Oppo BDP-83
Oppo BDP-83SE
Oppo BDP-93
Oppo BDP-95
Pioneer DV-578A
Shanling SCD300
Sony BDP-S180
Sony BDP-S370
Sony BDP-S370/BX37
Sony BDP-S380
Sony BDP-S383
Sony BDP-S470
Sony BDP-S480
Sony BDP-S570
Sony BDP-S580
Sony BDP-S770
Sony BDP-S780
Sony BDP-S870
Sony BDP-S970
Sony BDV-ES570
Sony BDV-E870
Yamaha BD-S1067

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

AZ összes itt felsorolt telepítési lehetőséget kipróbáltam, nekem még mindig nem mükszik.
Honann lehet berippelt sacd-ket letölteni?

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 338

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: sssggg »

van benne pár egész jó cucc, de egy jelentős része nagyon nem az én világom

Nekem a spanyol nyelvűek nem tetszenek ,de a többi

Főleg John Basile

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 162

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Arról van valami infó, hogy hova tűntek a megvehető Squeezebox Touch-ok a boltokból? Mert bizony a legtöbb helyen nincs készleten, csak rendelésre hoznak.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

van benne pár egész jó cucc, de egy jelentős része nagyon nem az én világom

sssggg
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

J River Media Player. A DVD-t asio-n keresztül is megszólaltatja, vagy wasapi-n.
Vagy az XBMC wasapi kimeneten.

Turizoli!
Köszi ez működik!Még egy kis finomítás és jó lesz.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szocsa »

r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

AZ összes itt felsorolt telepítési lehetőséget kipróbáltam, nekem még mindig nem mükszik.

Honann lehet berippelt sacd-ket letölteni?

Nem értem, hogy mit értesz a fentiek alatt:"Köszönöm,de a gond sajna az ,hogy video,ts fájlba nyitja meg".

Azt hittem, az a problémád, hogy van egy iso kiterjesztésű fájlod, amiben nem film van, hanem zene, mondjuk sacd vagy dvda, és azt iso fájlt nem tudod meghallgatni. Az én leírásom abban szeretett volna segítséget adni, mi az a legegyszerűbb lépéssor, amivel biztonsággal telepíteni tudsz egy tetszőleges foobar componens, származzon az bárhonnét is.

Csak a teszt kedvéért, kerestem itthon egy olyan isot, ami dvda tartalmú, amit az én foobarom nem tudott lejátszani. Letöltöttem a http://sourceforge.net/projects/dvdadec ... download-t, az ismertetett módon installáltam, és most éppen azt hallgatom.

early
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 34

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: early »

Nagyon kapós ,én is kaphatnék belőle? Jól jönne kis csapatunknak.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Ezért kéne megoldanom a videoplayerrel való lejátszást asio-val.

J River Media Player. A DVD-t asio-n keresztül is megszólaltatja, vagy wasapi-n.
Vagy az XBMC wasapi kimeneten.

sssggg
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ok, most már értem. Azt hittem, egy .iso kiterjesztésű fájlod van.
Tetszik az eset, de erre nincs tanácsom. Triviálisnak tűnik, hogy azt mondjam, készíts egy iso-t, de gőzöm sincs, hogy kell.

Ezért kéne megoldanom a videoplayerrel való lejátszást asio-val.

moljozs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: moljozs »

Mint minden másik zenefájlt,File open és a mappája,ennyi.

Nem tudom milye ISO fájl ,de csak a daemon mutatja ,hogy az.
A letöltés helyén rar-ban van,ha kibontom audio ill,video.ts lesz belőle.

Ok, most már értem. Azt hittem, egy .iso kiterjesztésű fájlod van.
Tetszik az eset, de erre nincs tanácsom. Triviálisnak tűnik, hogy azt mondjam, készíts egy iso-t, de gőzöm sincs, hogy kell.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”