Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Próbálkozott már valaki a következő megoldással?
BNC Hiface - Neutrik naditbnc-m (mx) bnc aes/ebu adapter xlr digit kábel
Ez adhat jobb miőséget, mint az RCA összeköttetés ugyanazon az erősítőn vagy az adapter miatt elveszti az előnyét az xlr?
Pc alapú audio lejátszás
Skacok, zrí lehet, zárják befele a gonosz-gonosz fájlcserélőket. Biztos Samantha Fox-képeket keresnek rajtuk... :-((
http://index.hu/tech/2012/01/24/forr_a_ ... lok_korul/
Jó hír a Samantha Fox rajongóknak, vagyis nekünk: a magyar fájlcserélők mindent túlélnek. Aszondják...
Pc alapú audio lejátszás
Skacok, zrí lehet, zárják befele a gonosz-gonosz fájlcserélőket. Biztos Samantha Fox-képeket keresnek rajtuk... :-((
http://index.hu/tech/2012/01/24/forr_a_ ... lok_korul/
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 162
Pc alapú audio lejátszás
Eddig ha jól olvastam még nem esett szó erről.
Logitech Transporter SE (hivatalos oldal)
Miben más ez mint az eredeti Transporter modell? (lelövöm a poént, gyakorlatilag semmiben)
"The Transporter SE has the exact same technical specification as the Transporter, and therefore it delivers the same level of sound quality audiophiles strive for. The only difference between these two models lies in the access of the system's functions. On the Transporter SE, many of the functions that were previously accessed by the TransNav™ controller on the front of the unit are now accessed through the included remote control."
Ami jó, hogy az eredeti kütyü 1999$-os alapárát, itt 1500$-ra módosították , valamint ebből van discount is, így jelenleg 1299.99$.
Már csak az a kérdés, hogy ki hogyan juttatná el az országba? Importőrről tudni valamit?
Pc alapú audio lejátszás
Buffer length legyen minél kisebb, amíg nincsenek kis pattogások a zenében. Nálam a minimális 50ms van beállítva. Érdemes Foobar indítás előtt egy Fidelizer nevű programot futtatni, ami csökkenti a rendszerünk DPC latency értékét.
Advanced / playback / full file buffering értéket akkorára állítsd, hogy egy teljes szám beleférjen. Mivel sok album egyben elérhető, érdemes 1GB körüli értéket beállítani (kB-ban kell beírni), az már biztos elég.
Replay gain-t még ki szoktam kapcsolni.
Kipróbáltam ezeket a beállításokat és egyértelmű javulást hoztak! Köszönöm a javaslatokat!
Pc alapú audio lejátszás
Számomra az ár is nagy előnyt jelent, de ezen kívül még ott van a nagyobb sebesség, időtállóság, alacsonyabb elérési idő, zaj- és hőtermelés, fogyasztás és kisebb mechanikai méret. Mivel nincs tehetetlen mechanikus alkatrész, a tárolási töredezettség sem probléma az SSD-nél, mivel minden bithez azonos idő alatt férsz hozzá, nem kell az olvasófejnek odaállnia. Hab a tortán, hogy a hangzáson is dob.
Alakul, ezeket tudom, az utolsó mondatra lennék kíváncsi. Ugyanis azt mondtad, hogy nem azon tárolnád az adatokat. Akkor meg megint csak HDD-n van a zene...
((Amúgy mihez képest előnyös neked az ára?))
Kimaradt egy "NEM" szó. Nem?
NEM!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11359
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Hagyjuk az árakat. Inkább arra vagyok kíváncsi, hogy mik azok az előnyök.
Számomra az ár is nagy előnyt jelent, de ezen kívül még ott van a nagyobb sebesség, időtállóság, alacsonyabb elérési idő, zaj- és hőtermelés, fogyasztás és kisebb mechanikai méret. Mivel nincs tehetetlen mechanikus alkatrész, a tárolási töredezettség sem probléma az SSD-nél, mivel minden bithez azonos idő alatt férsz hozzá, nem kell az olvasófejnek odaállnia. Hab a tortán, hogy a hangzáson is dob.
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos az Asus F1 A75 M lapot nem ismerem, de ha jól látom az F1 lévén nem az alsó kategóriából való.
A közvetlen adapteres összekötés sem túl jó, inkább szerintem egy jó digikábelt kéne használnod.
Sajnos jelenleg egy médialejátszó se fog úgy szólni mint a hiface, bár minden típust én sem hallottam még.
A digit kábelem nagyon jó minőségü, komoly javulást hozott a rendszeren, az erősítő és a hangalak is jók, tárolásra a Nas adottság, ezekhez szeretném egy amolyan high end mindenevő hálózati lejátszót építeni, illetve befejezni, ipad távvezérléssel.
A mozira az xbmcnél maradtam, zenében a foobarnál. Alaplapban én a jelenlegit jobbnak hallottam, mint egy intelest core i3-al, bár ezt lehet, hogy csak bemagyarázom magamnak, vagy az usb2, usb3 közötti különbség miatt volt.
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
Pc alapú audio lejátszás
A HDD-k elég érzékenyek a feszültségre. Én NEM próbálkoznék a helyedben ilyesmivel, hogy áramtalanított tápról hajtom.
Kimaradt egy "NEM" szó. Nem?
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Pc alapú audio lejátszás
Egyéni megközelítés. No de ha - fura módon - a néhai 10e forinthoz mérjük, akkor sem olyan eget verő a különbség.
Hagyjuk az árakat. Inkább arra vagyok kíváncsi, hogy mik azok az előnyök.
Most mit ne?
A HDD-k elég érzékenyek a feszültségre. Én próbálkoznék a helyedben ilyesmivel, hogy áramtalanított tápról hajtom.
- zozoweb
- V.I.P.

- Értékelés: 115
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos az Asus F1 A75 M lapot nem ismerem, de ha jól látom az F1 lévén nem az alsó kategóriából való.
A közvetlen adapteres összekötés sem túl jó, inkább szerintem egy jó digikábelt kéne használnod.
Sajnos jelenleg egy médialejátszó se fog úgy szólni mint a hiface, bár minden típust én sem hallottam még.
Igen, jelenleg az SSD sebességben verhetetlen. A bootolás az valami hihetetlen!
Én is sokáig KS –t. hallgattam, de a wasapit én is jobbnak érzem.
Itt egy oldal, ahol a beállításokat taglalják:
http://www.audioland.hu/cikk/tippek-tru ... beallitasa
idézek belőle:
„A Foobarban sokan használják még az ---Advenced---Playback---Full file buffering up to---lehetőséget, ahol a kB értéket a lejátszandó fájl méretéhez képest jóval nagyobbra veszik (pl.:1000000kB). Ez azért fontos, mert a bit-helyes lejátszás egyik alapja a memóriából való kiolvasás lenne. Így a HDD-ről a memóriába másolja a fájlt és onnan játsza azt le. Ezt a beállítást ízlés dolgának veszem ,mert az én nekem túl nyugodtá teszi a zenét. Ezért én ezt 0 KB-on hagytam:”
Ha van memó bőven a gépedben próbáld meg egyszer 0kb-al és egy nagy mérettel.
A buffer length nekem jelenleg 50ms.
Kicsit gépfüggő is ezért nem lehet pontos értékeket adni, de támpontnak jó lehet.
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio
Pc alapú audio lejátszás
A 2GB puffert hol állítottad? Én csak a networt buffert találtam meg, azt 128kbytera állítottam, az audio outputnál a ms buffert 1000 msra. Ezekre a változókra ezek jó értéket, vagy próbáljam nöeli, csókkenteni?
Buffer length legyen minél kisebb, amíg nincsenek kis pattogások a zenében. Nálam a minimális 50ms van beállítva. Érdemes Foobar indítás előtt egy Fidelizer nevű programot futtatni, ami csökkenti a rendszerünk DPC latency értékét.
Advanced / playback / full file buffering értéket akkorára állítsd, hogy egy teljes szám beleférjen. Mivel sok album egyben elérhető, érdemes 1GB körüli értéket beállítani (kB-ban kell beírni), az már biztos elég.
Replay gain-t még ki szoktam kapcsolni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Ha az átalakító az usb -ről kapja a tápot akkor inkább az alaplap minősége a mérvadó és csak utána a táp! Mivel az alaplapon még "stabilizálva" van. És ugye hát az alaplapra csatlakozik az usb.
Én is hifacet használok! Sokat kísérleteztem már a külön forrásból táplálni, de mindegyik verzió sokkal jobb mint, ha az usb –ről kapná.
Az akkus megoldás is nagyon jó, de most még egy picit jobb, hogy egy laptop tápjáról táplálom. Nekem eddig ez a favorit. Próbáltam a sz.gép tápjáról is közvetlen levenni az 5v-t, de az e három külsős változat közül ez volt a legrosszabb.
Az XBMC playert hallgatva az SSD –vel Nálam kb. egy szinten van a pendrive és a memókártya.
A foobarnál, Én nem hallottam különbséget a meghajtók között, bár van memó bőven és adtam neki 2 Gb puffert.
Alaplap Asus F1 A75 M. Lehetőleg szeretném elkerüli a külső hiface tápot, ahogy olvastam róla nem egyszerű a szerelése és lehetőleg mindent az egyben gépet szeretnék, felesleges kábelek, stb. nélkül. Az erősítő megvan, képes fogadni digitális jelet spdif és aes/ebu-n is. Ehhez próbaltam lejátszót építeni, mert a Dune kép és hangminőségével nem voltam elégedett, illetve nekem 2 hdmi kimenet kell, és nem akarok külön mozi és zenelejátszót, ezt csak egy htpcvel tudom elérni.
Nekem ssdn van a rendszer, Nason a mozi és a zene, az erőssége az ssdnek még a gyorsaság, a zajtalanság mellett. A boot hasonló ssdvel, mint a médialejátszóknál.
A foobar zenehallgatásra nekem jobban bejön, mint az xbmc, bár annak is van előnye, de egyelőre megpróbálom a foobart belőni. Eddig érdekes módon nekem a KS jobban tetszett, mint a wasapi, pedig olvasva a fórumot sokan azt tartják jobbnak. A 2GB puffert hol állítottad? Én csak a networt buffert találtam meg, azt 128kbytera állítottam, az audio outputnál a ms buffert 1000 msra. Ezekre a változókra ezek jó értéket, vagy próbáljam nöeli, csókkenteni? A normalizálást kikapcsoltam, a többit nem állítottam, pár komponenst felraktam. Érdemes még valamelyik paramétert módosítani?
Pc alapú audio lejátszás
Ezt inkább ne erőltesd...
Most mit ne?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
A mostani árak nem mérvadók.
Egyéni megközelítés. No de ha - fura módon - a néhai 10e forinthoz mérjük, akkor sem olyan eget verő a különbség.
Pc alapú audio lejátszás
Igen. Egy 40-60 GB-os SSD-n kényelmesen elfér bármilyen, akár több op.rendszer is, megkapod 25-35e forintért. Ennél nem sokkal olcsóbb egy hagyományos merevlemez sem, ami ugyan nagyobb kapacitással bír, de teljesen feleslegesen, mivel rendszerlemezen nem tartok semmilyen adatot. Több TB-nyi adat tárolására persze drága az SSD, de rendszerlemeznek ideális.
A mostani árak nem mérvadók. Nézd meg a grafikont pl itt: http://www.ipon.hu/webshop/product/wd_3 ... akx/165416
10e/320 GB
Én mondjuk abból indultam ki, hogy az SSD előnye a hangtalan működés, tehát akkor már száműzzük az adattároló vinyókat is. De akkor min javít még?
Pc alapú audio lejátszás
Hallottam egy úrról, 9 terra zenét tárol SSD!!!!- n
Hihető
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Pc alapú audio lejátszás
Igen. Egy 40-60 GB-os SSD-n kényelmesen elfér bármilyen, akár több op.rendszer is, megkapod 25-35e forintért. Ennél nem sokkal olcsóbb egy hagyományos merevlemez sem, ami ugyan nagyobb kapacitással bír, de teljesen feleslegesen, mivel rendszerlemezen nem tartok semmilyen adatot. Több TB-nyi adat tárolására persze drága az SSD, de rendszerlemeznek ideális.
Hallottam egy úrról, 9 terra zenét tárol SSD!!!!- n
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Alig?
- zozoweb
- V.I.P.

- Értékelés: 115
Pc alapú audio lejátszás
Ha az átalakító az usb -ről kapja a tápot akkor inkább az alaplap minősége a mérvadó és csak utána a táp! Mivel az alaplapon még "stabilizálva" van. És ugye hát az alaplapra csatlakozik az usb.
Én is hifacet használok! Sokat kísérleteztem már a külön forrásból táplálni, de mindegyik verzió sokkal jobb mint, ha az usb –ről kapná.
Az akkus megoldás is nagyon jó, de most még egy picit jobb, hogy egy laptop tápjáról táplálom. Nekem eddig ez a favorit. Próbáltam a sz.gép tápjáról is közvetlen levenni az 5v-t, de az e három külsős változat közül ez volt a legrosszabb.
Az XBMC playert hallgatva az SSD –vel Nálam kb. egy szinten van a pendrive és a memókártya.
A foobarnál, Én nem hallottam különbséget a meghajtók között, bár van memó bőven és adtam neki 2 Gb puffert.
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
Pc alapú audio lejátszás
Én is azzal, terveztem. A gép kész van egyébként, csak próbálok rajta fejleszteni, csak nem tudom mit érdemes és mit nem.
-MM- egyértelműen jól mondja, hogy bármilyen pc tápot is veszel, az nem fog felérni azzal, hogyha a hifacehez csináltatsz egy tápot. Azzal sokkal többet nyersz.
Pc alapú audio lejátszás
Részemről megfontolásra javaslom még, hogy a rendszert SSD-re telepítsd. Ma már alig drágább a hagyományos lemezeknél és sok szempontból javít a helyzeten.
Alig?
(S12 II 620W-ról pl még annyit, hogy miután áramtalanítottam a gépet, az USB-s mobil HDD még vagy 10mp-ig megy róla... )
Ezt inkább ne erőltesd...
Pc alapú audio lejátszás
Részemről megfontolásra javaslom még, hogy a rendszert SSD-re telepítsd. Ma már alig drágább a hagyományos lemezeknél és sok szempontból javít a helyzeten.
Én is azzal, terveztem. A gép kész van egyébként, csak próbálok rajta fejleszteni, csak nem tudom mit érdemes és mit nem.
Pc alapú audio lejátszás
Pont jó, hogy ez előkerült, fontolgatom, hogy az op. rendszer ssd-re, a médiatár a beépített winyón, a dac usb-n, bill. egér bluetooth-on, és semmi más nefusson a lejátszóprogin kívül, és nem is csatlakozzon más a géphez. Valakinek konkrét tapasztalat hangilag?
Ez érdekes lehet.
Egy laposnak milyen paraméterek kellenének ,gondolom így túl nagy igénye nem lehet ,mert még kell egy gép a netre is.
Pc alapú audio lejátszás
Hiface lesz, illetve van, valóban az usb sfdif átalakító, de nem akarok hozzá külön tápot.
Szerintem az áramellátásnak kell az alapnak lenni, egy minőségi rendszerben.
A többi normál pc alkatrész, amire figyeletm, hogy a ventilátorok minimális zajszintűek legyenek.
A saját tapasztalatom az, hogy a PC táp kérdést nem érdemes túllihegni a hangra gyakorolt hatása miatt, ha HiFace-t használsz. A külső táp egyszerűen sokkal többet számít.
Ezért egy jó minőségű, és halk tápegység (ami 15K körül kezdődik) bőven elég lehet, a maradékot pedig a külső tápra költeném.
Nálam a HTPC-ben Antec True Power 380-as táp van, ami nem a jéghegy csúcsa (házhoz volt), de próba képpen átraktam a nagygépből a Seasonic S12 II 620-ast.
Semmilyen különbséget nem hallottam. Bezzeg mikor bekerült a külső táp...
(S12 II 620W-ról pl még annyit, hogy miután áramtalanítottam a gépet, az USB-s mobil HDD még vagy 10mp-ig megy róla... )