Igen, de a cikk megírásakor az Auralic Aries Mini a gyári lineáris táppal 250eFt volt, a Wadia 121 pedig 400eFt. Ehhez vegyük hozzá, hogy a külső dachoz plusz kábelek kellenek, ami a cikk szerint Nordost Heimdall 2 usb kábelt (140eFt AKKOR) és Nordost Quattro Fil xlr kábelt jelentett (ez AKKOR lehetett kb 200eFt, de visszaolvasva euros árakat találtam főleg).
Tehát az árarányok - hangsúlyozom, akkori árakon - kb 1/4 ami számokban 250eFt / 1mFt összeget jelent a teljes láncra számolva (hiszen a Minit ebben az esetben is meg kell venni streamernek 250-ért, ehhez jön a Wadia és a kábelek ára, ami összesen kb 750eFt, ezért az 1mFt)
Ez tökéletesen egybevág azzal, amit @alto írt pár kommenttel korábban, vagyis:
Az Auralic Mininek a saját árkategóriáján belül ( ha jól emlékszem az upgrade táppal együtt olyan 250ezer volt annó, ami jelenleg inkább 350ezer körül lenne) egészen jó hangja volt, szerintem 100-200ezer körüli DAC-al nem lesz szignifikánsabb jobb, ahhoz feljebb kellene nézelődni
Korábbi Mini használóként magam is azt mondom, hogy a feljebblépéshez igencsak zsebbe kellene nyúlni, viszont akkor jön egy nagy DE: az Auralic azzal a régi Aries sorozattal, amihez a Mini is tartozik, 2015 körül jött ki a piacra.
Nagy kérdés, hogy CSAK az Auralic kedvéért szabad-e, érdemes-e fejleszteni?
Szerintem már nem ...
Persze, a kérdés úgy merül fel, hogy valaki venne egy magasabb kategóriás, lehetőleg egy ideig még "jövőbiztos", korszerű új DAC-ot, és azt egy darabig még a Minivel szolgálná ki, az teljesen más, abban lehet ráció, hiszen tényleg jó készülék, és egészen magas kategóriás láncban is megállja a helyét - viszont önmagában a Mini kedvéért, ahogy írtam, már nem reszelgetném a láncot.
De hogy a konkrét, saját tapasztalatomat is leírjam: én a Minit a Heed Obelisk DA dackal hallgattam, van v2.1 és v2.3 kártyám is. Akkor még volt Heed Obelisk Si2/X2 és Si3 is itthon, kipróbáltam mindegyikkel a belső dac / külső dac felállást.
Azt kell mondanom, hogy nem volt kategória szintű különbség, más volt a két hangzásvilág, és nekem az Obelisk hang van a fülemben hosszú évek óta, így nálam az maradt a nyerő, de a Mini analóg kimenetével is együtt tudtam volna élni.