Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan konvertáló program, amivel egyszerre több albumot lehet konvertálni flac-ból aiff-re (vagy wavra)? Vagyis az a lényeg, hogy ne egyesével kelljen konvertálni, hanem tömegesen több albumot is lehessen.
Szerintem a foobar2000 megcsinálja, de csak úgy tudja szétválogatni az albumokat, ha azt mondod neki, hogy keresse meg a mappát, az eredeti mappába fogja tenni a konvertált wav-ot a flac-ek mellé.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Ok. Miért?
A technikai háttér nélkül, csak az Általad elért eredményt kommentálva, Téged idézlek.
"előrenyúlik egészen a hallgatóig."
Te mindig, mindenhol az első sorban ülsz?
Pc alapú audio lejátszás
Ok. Miért?
A technikai háttér nélkül, csak az Általad elért eredményt kommentálva, Téged idézlek.
"előrenyúlik egészen a hallgatóig."
Te mindig, mindenhol az első sorban ülsz?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Pc alapú audio lejátszás
Erről már volt többször szó. Tévút.
A hozzáértők meg is indokolták, hogy miért.
Ok. Miért?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan konvertáló program, amivel egyszerre több albumot lehet konvertálni flac-ból aiff-re (vagy wavra)? Vagyis az a lényeg, hogy ne egyesével kelljen konvertálni, hanem tömegesen több albumot is lehessen.
- fenyő
- V.I.P.
- Értékelés: 87
Pc alapú audio lejátszás
Tegnap esti felfedezést osztanék meg a topik közönségével:
Érdemes kipróbálni, hogy a lejátszóprogrammal skáláztatunk fel a DAC maximális tudásáig upsampling DAC esetén. Én sokkal jobb teret kaptam (érdekes, nem a részletesebb hang tűnt fel), a zenekar betölti a szobát, a színpad mélysége megnő, előrenyúlik egészen a hallgatóig.
Erről már volt többször szó. Tévút.
A hozzáértők meg is indokolták, hogy miért.
Pc alapú audio lejátszás
Tegnap esti felfedezést osztanék meg a topik közönségével:
Érdemes kipróbálni, hogy a lejátszóprogrammal skáláztatunk fel a DAC maximális tudásáig upsampling DAC esetén. Én sokkal jobb teret kaptam (érdekes, nem a részletesebb hang tűnt fel), a zenekar betölti a szobát, a színpad mélysége megnő, előrenyúlik egészen a hallgatóig.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Esi Jul@
És miért jobb? Az EMU DAC részét nagyon istenítik. Van tapasztalatod esetleg velük?
Pc alapú audio lejátszás
Mennyit rontana a hangon, ha egy normálisabb, vinyó befogadására is alkalmas mediaplayert vennék ( pl. Dvico) és arról menne a zene a digit koax kimeneten, jó digit kábelen keresztül a külső dac-on át? Van erről vkinek saját tapasztalata?
Van, sokat.
3 különböző 30ezres kategóriájú médiaplayerrel próbáltam, laptop + Szurikátához képest egyértelműen gyengébbek voltak, emlékeim szerint talán a hangszerek kontúrossága, testessége, ill a dinamika csökkent. Most hétvégén van nálam egy jóval komolyabb Dune, kipróbálom azzal is. Filmek esetén hdmi kimenetről már megtörtént, ott egyérteműen jobb a hangja.
Pc alapú audio lejátszás
Conrad Electronic az Oktogonnál:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=982482
pedig mennyit gugliztam
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok
Vajon merre lehet kapni itthon az alábbi USB átalakítót:
A Female To B Female
Conrad Electronic az Oktogonnál:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=982482
Pc alapú audio lejátszás
Üdv. Kezd a laptopomon a vinyó betelni, vmit lépnem kell hamarosan. Egy Suricata és egy dac ( Teac D-T1) rendszerbeállításával hallgatom. Mennyit rontana a hangon, ha egy normálisabb, vinyó befogadására is alkalmas mediaplayert vennék ( pl. Dvico) és arról menne a zene a digit koax kimeneten, jó digit kábelen keresztül a külső dac-on át?
Van erről vkinek saját tapasztalata? ( kényelmi szempontból is felmerült, mivel + külső vinyó, + kábelek a laptop közelébe már sok)
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok
Vajon merre lehet kapni itthon az alábbi USB átalakítót:
A Female To B Female
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Pc alapú audio lejátszás
Esi Jul@ vagy Emu 1212 a jobb választás kizárólag sztereó zenehallgatásra?
Esi Jul@
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok
Nagy kérdésem lenne.
Esi Jul@ vagy Emu 1212 a jobb választás kizárólag sztereó zenehallgatásra?
Ha számít csöves erölkődőt hajtanék vele.
Üdv
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
akkor marad az, köszönöm a segítséget
szerk: nahát, még jó hogy pont szétnéztem mielőtt ebay-re mentem volna. valaki éppen most árul egyet
mikor legutóbb kerestem még nem volt
ez volt a karmád!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
akkor marad az, köszönöm a segítséget
szerk: nahát, még jó hogy pont szétnéztem mielőtt ebay-re mentem volna. valaki éppen most árul egyet
mikor legutóbb kerestem még nem volt
What is an Audiophile?
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos most nincs annyi pénzem,jelenleg max 20k-t tudnék egy usb DAC-ra áldozni, de inkább kevesebbet (úgy hogy abban a mostani DAC ára is benne van)
Akkor marad a 15-20 fontos átalakító, így úszod meg a legolcsóbban, igaz várni kell rá.
Pc alapú audio lejátszás
Nem feltétlen, ugye ez függ a mostani DAC-tól is, hogy milyen "minőséget" képvisel. A személyes tapasztalatom azt mondatja velem, hogy USB DAC, ami hangban jó eredményt produkál az többszöröse annak az összegnek amit te megcéloztál. Átalakítóval olcsóbban megtudod úszni, ha a minőség nem olyan elsődleges szempont. Ha nagyon jó átalakítót akarsz vegyél KingRex-et, igaz 36+ÁFA, szóval az se az olcsó kategória. ( természetesen ez az 5 ezerhez viszonyítva, amúgy meg nagyon éri a pénzt )
Hozzáteszem, az a 2 hét nemis olyan nagy idő, lehet itthon tovább fogod keresgélni és várni, mire valaki eladja.
Sajnos most nincs annyi pénzem,jelenleg max 20k-t tudnék egy usb DAC-ra áldozni, de inkább kevesebbet (úgy hogy abban a mostani DAC ára is benne van)
What is an Audiophile?
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Igen, ebay-en én is szétnéztem, de elsősorban itthon vennék valamit, ha van, mert nem szeretnék rá 2 hetet várni, mire megjön.
Egyébként minőségre milyen lehet egy ilyen? Érdemesebb lenne inkább egy usb-s DAC-ra váltanom?
Nem feltétlen, ugye ez függ a mostani DAC-tól is, hogy milyen "minőséget" képvisel. A személyes tapasztalatom azt mondatja velem, hogy USB DAC, ami hangban jó eredményt produkál az többszöröse annak az összegnek amit te megcéloztál. Átalakítóval olcsóbban megtudod úszni, ha a minőség nem olyan elsődleges szempont. Ha nagyon jó átalakítót akarsz vegyél KingRex-et, igaz 36+ÁFA, szóval az se az olcsó kategória. ( természetesen ez az 5 ezerhez viszonyítva, amúgy meg nagyon éri a pénzt )
Hozzáteszem, az a 2 hét nem is olyan nagy idő, lehet itthon tovább fogod keresgélni és várni, mire valaki eladja.
Pc alapú audio lejátszás
Már 20 font alatt is van itt. Amit belinkeltél az meg 21 font.
Igen, ebay-en én is szétnéztem, de elsősorban itthon vennék valamit, ha van, mert nem szeretnék rá 2 hetet várni, mire megjön.
Egyébként minőségre milyen lehet egy ilyen? Érdemesebb lenne inkább egy usb-s DAC-ra váltanom?
What is an Audiophile?
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Helló!
USB - Optikai SPDIF átalakítót keresnék PC és DAC közé, viszonylag olcsón 5k HUF környékén. Hasonlót, mint amilyen ez. Tudnátok mondani pár tippet hol keressek?
Már 20 font alatt is van itt. Amit belinkeltél az meg 21 font.
Pc alapú audio lejátszás
Helló!
USB - Optikai SPDIF átalakítót keresnék PC és DAC közé, viszonylag olcsón 5k HUF környékén. Hasonlót, mint amilyen ez. Tudnátok mondani pár tippet hol keressek?
What is an Audiophile?
- gianni321
- V.I.P.
- Értékelés: 824
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Tegnap picit félve ugyan, de nekiláttam egy szoftverfrissítésnek a Touch-on, (7.7.1-r9558) és láss csodát, hasznos volt! Az előző szoftverrel ha valamilyen új zenét adtam a media folders-ben kijelölt mappába, hosszú percek teltek el mire a Touch "látta" a friss muzsikát, szóval kínlódás volt a javából.
Ezzel szemben az új szoftverrel kb. 3 másodperc volt mire egy 1 GB feletti lp rippet beolvasott.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA
Kábelezés: MDA
Pc alapú audio lejátszás
Ilyen távnál inkább az USB legyen a hosszabb. Főleg, hogy az elvileg egy aszinkron DAC.
Köszi a választ!
Igen aszinkron DAC. Magam is hasonlóképpen gondolom , úgyhogy irány a bolt egy hosszabb usb kábelért.
Pc alapú audio lejátszás
Ilyen távnál inkább az USB legyen a hosszabb. Főleg, hogy az elvileg egy aszinkron DAC.