Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple számítógépes zenehallgatáshoz

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Re: Apple számítógépes zenehallgatáshoz

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Aszpirin írta:
2024.01.15., hétf. 13:22

Az Audirvana 3.5 a legújabb macOS-szel is működik még (macOS Sonoma 14.2.1). Lokális fájlokat, Tidalt, Qobuzt és HRA Streaming-et tud, és NAGYON jó a hangja. Beépített vagy USB-n rákötött DAC-ra, hálózaton DLNA és AirPlay-végpontokra lehet küldeni vele a zenét. A Qobuz és HRA által megosztott CD-bookletekhez saját olvasója/megjelentője van (akár a többszáz oldalas AliaVox-bookleteket is kezeli, ráadásul "intelligens" módon), ebben a tekintetben jobb élményt nyújt a Roon-nál is. Szerintem, ha be tudsz szerezni egy licenszet hozzá, teljesen nyerő lesz.

Just my two pence.
Nagyon köszönöm e fontos információt. Jelenleg megy a free studio, hangja tetszik, sosem legyen rosszabb :rolleyes:
Bár írtad, szerezzek egy licenszet, hosszabb távon nem jobb é a mostani verzióra előfizetni ( 2600 ft/hó ahogy néztem), frissítések stb megfontolásból?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6076

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kupecke írta:
2024.01.15., hétf. 10:08
kupecke írta:
2023.12.30., szomb. 17:47
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
:smile53: Szólni már szól, fiam "barkácsolja", egyelőre az audirvana free -vel műxik, vmi más nem fizetős progira tanács esetleg? (a "megszólalás" erejéig lett próbálva)
Ismételve és bővítve a kérdést. Adirvanan kívül van más alternatíva a macmini-vel történő zenehallgatásra? Van megfontolandó inegyenes progi v. csak fizetősek? pl. Jriver stb? Audirvana esetén melyik a legjobb megoldás? Beszerezni egy öröklicenszes 3.5-öt pl? Itt akkor el kell felejtenem a mini frissítését? Szívesen fogadok priviben tel. számot is a hozzáértőktől, akit visszahívnék nemi info reményében. Lassan lejár a próbahónap, döntenem kell. :smile53:
Az Audirvana 3.5 a legújabb macOS-szel is működik még (macOS Sonoma 14.2.1). Lokális fájlokat, Tidalt, Qobuzt és HRA Streaming-et tud, és NAGYON jó a hangja. Beépített vagy USB-n rákötött DAC-ra, hálózaton DLNA és AirPlay-végpontokra lehet küldeni vele a zenét. A Qobuz és HRA által megosztott CD-bookletekhez saját olvasója/megjelentője van (akár a többszáz oldalas AliaVox-bookleteket is kezeli, ráadásul "intelligens" módon), ebben a tekintetben jobb élményt nyújt a Roon-nál is. Szerintem, ha be tudsz szerezni egy licenszet hozzá, teljesen nyerő lesz.

Just my two pence.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

kupecke írta:
:smile53: Szólni már szól, fiam "barkácsolja", egyelőre az audirvana free -vel műxik, vmi más nem fizetős progira tanács esetleg? (a "megszólalás" erejéig lett próbálva)
Ismételve és bővítve a kérdést. Adirvanan kívül van más alternatíva a macmini-vel történő zenehallgatásra? Van megfontolandó inegyenes progi v. csak fizetősek? pl. Jriver stb? Audirvana esetén melyik a legjobb megoldás? Beszerezni egy öröklicenszes 3.5-öt pl? Itt akkor el kell felejtenem a mini frissítését? Szívesen fogadok priviben tel. számot is a hozzáértőktől, akit visszahívnék nemi info reményében. Lassan lejár a próbahónap, döntenem kell. :smile53:

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: rTom »

rTom írta:
2023.12.31., vas. 14:55
Apple Tv 4K tulajokat kérdezném, aki használ esetleg otthon Volumiót.
1. Lehet e a Volumio-ra Airplay-en keresztül Apple Music streamet küldeni?
2. Hogy alakulnak az átvitelnél a felbontások?
3. Mennyire stabil az átvitel, vannak e röccenések?
4. Beállított AplleTv- Volumio átvitelnél egy Iphone használható e vezérlésre?

+1. Használ e valaki valamilyen HDMI audio leválasztót digi kimeneten, és azon ténylegesen kinyerhető e a tömörítettlen adat? ( csak egy példa alább)
+2. A Tv toslinken mi jön vissza?

Köszönöm, T
Screenshot_20231231_142459_Volumio~2.jpgScreenshot_20231231_145137_Brave.jpg
Banális kérdéseim a feketeöveseknél ugyan nem érték el az ingerküszöböt, de hátha valakit érdekelnek az első benyomásokra kapott válaszok.

1. Mindent is( minden app hangját), de akkor a HDMI-n nincs hang

2. Külön mérni nem tudom, a Volumio mindent 16/44.1 nek jelez.
Az Apple music hang kimenete beállítható veszteségmentes adatra.
Bónusz, hogy van Tidal app is, ehhez nincs előfizetésem.

3. Stabil, de a videó alkalmazások hangja 1-2 mp et csúszik a képhez képest.

4. Tökéletesen ( egy régi ipad en is)Az Apple Music böngészhető is róla, a tv ezért lekapcsolható lenne.
Spotify connect működik, de csak miután az AppleTv n el van idítva az appja.
Viszont az Apple music indul és bármit ki tud lőni ha az ipad en elindítok az appban valamit.

+1-2. HDMI-TV( öreg Samsung)-Toslink-Fiio D03 dac on keresztül nagyságrendekkel jobb hangot kapok mint Airplay-Volumio/RPI DACHAT on keresztül, így ez utóbbi okafogyottá is vált.

Egy jobbfajta HDMI hang kibontó keresése indulhat is. Ha valakinek van rá ötlete megköszönném.

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: rTom »

Apple Tv 4K tulajokat kérdezném, aki használ esetleg otthon Volumiót.
1. Lehet e a Volumio-ra Airplay-en keresztül Apple Music streamet küldeni?
2. Hogy alakulnak az átvitelnél a felbontások?
3. Mennyire stabil az átvitel, vannak e röccenések?
4. Beállított AplleTv- Volumio átvitelnél egy Iphone használható e vezérlésre?

+1. Használ e valaki valamilyen HDMI audio leválasztót digi kimeneten, és azon ténylegesen kinyerhető e a tömörítettlen adat? ( csak egy példa alább)
+2. A Tv toslinken mi jön vissza?

Köszönöm, T
Screenshot_20231231_142459_Volumio~2.jpg
Screenshot_20231231_145137_Brave.jpg

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

mishow írta:
2023.12.30., szomb. 20:16
kupecke írta:
Hirtelen lezárult az ajánlott usb-spdif átalakító hirdetése. Gondoltam, hogy van összefüggés :rolleyes:
Háát, már csak ez hiányzott, hogy ne csak nézegessem az új szerzeményeket... :smile29: ( a Hiface már elkelt, mire hívtam az eladót, pedig jó lett volna megspórolni egy plusz bp-i utat, a lezárt rakpartok miatt nem volt örömautózás sad.gif , de usb kábelem sem volt, így beszereztem abból is egy pro-t útközben)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2556

Hozzászólás Szerző: mishow »

kupecke írta:
Hirtelen lezárult az ajánlott usb-spdif átalakító hirdetése. Gondoltam, hogy van összefüggés :rolleyes:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

mishow
V.I.P.
V.I.P.

kupecke írta:
2023.12.29., pén. 20:30
gondolom a mini vmely usb kimenetén ettől jobb átalakító lenne a megoldás. gondolkodik.gif
Ha a mini megtetszik, akkor hosszútávra mégiscsak egy usb dac lenne a megoldás. A Meridian helyett ebben az esetben egy régebbi Dactilust javasolnék, azzal megérkezhetsz.
Amíg ki nem alakul, ne költs nagy pénzt átalakítóra, a Hiface azért is jó, mert azonnal továbbadható új irány esetén.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Carrobi írta:
2023.12.29., pén. 19:58
Nekem ilyennel ment egy darabig.
Ez az adapter a korábbi hibrid jack kimenetekhez jó, a 2018-as Mac Miniből már sajnos "kikopott" a hibrid (3,5 mm analóg jack + mini-toslink optikai egyben) kimenet, sima analóg jack kimenet van, ahhoz ezt az adaptert szerintem nem lehet használni.

Ha a DAC-on nincs USB audio bemenet, akkor csak az USB-SPDIF konverter marad megoldásnak.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

mishow írta:
2023.12.29., pén. 20:38
A helyedben azért maradnék a HiFacenél, mert bármi mást veszel, indul megint a tápolás meg a kábelezés - te meg pont a kütyüzéstől szabadulnál.
HiFace van mindig, bár a Meridian esetében nem téma a nagyfelbontás, szóval akár a mostani optikai kábeles felállás is jó lehet.
Fiam tanácsára 2018-as mini-t vettem ( korábbira véleménye szerint nem érdemes pénzt költeni, nem a hangja és amire használnám, hanem egyéb okok miatt) , ezen sajnos már nincs optikai kimenet csak usb és egy jack. Soha nem használt digit coax kábelem van Canare és Mogami is, üvegszálas optikai beszerzésre vár, ha mégis olyan átalakító kerül hozzám. Az MM-es Hama-t is csak azért hozta a gyermek, hogy a dac megszólaljon, pedig mondtam neki hogy :ohnoohnoohno: , de a jószándék megvolt, segíteni akart :smile53:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

kupecke írta:
2023.12.29., pén. 20:30
Carrobi írta:
Köszönöm!
Ilyet kaptam a kabátgombhoz (CC Audio) Mishow-tól, ezzel hallgatom jelenleg a dac-ot, de gondolom a mini vmely usb kimenetén ettől jobb átalakító lenne a megoldás. gondolkodik.gif
A helyedben azért maradnék a HiFacenél, mert bármi mást veszel, indul megint a tápolás meg a kábelezés - te meg pont a kütyüzéstől szabadulnál.
HiFace van mindig, bár a Meridian esetében nem téma a nagyfelbontás, szóval akár a mostani optikai kábeles felállás is jó lehet.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Carrobi írta:
Köszönöm!
Ilyet kaptam a kabátgombhoz (CC Audio) Mishow-tól, ezzel hallgatom jelenleg a dac-ot, de gondolom a mini vmely usb kimenetén ettől jobb átalakító lenne a megoldás. gondolkodik.gif

Carrobi
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 132

Hozzászólás Szerző: Carrobi »

Csatolmányok
IMG_7548.png

Carrobi
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 132

Hozzászólás Szerző: Carrobi »

kupecke írta:
2023.12.29., pén. 18:19
Almakocka megvan, addigra hiface-k elkeltek..., így nemszól sad.gif
Milyen ésszerű alternatívák vannak ebben az ársávban, nem kell hájend, csilli-villi, egy Meridian 203 lenne a dac, keressem tovább a hiface two-t, vagy tudtok ajánlani hasonlót? Létezik olyan pl, hogy usb c - toslink, v usb c -spdif átalakító, amit érdemes megfontolni, vagy maradjak az jól bevált usb- spdif átalakítónál?
Szia! Mini toslink létezik(átalakító is). Csörörj rám, kitöröltem az előzményeket :smile51:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7656

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

kupecke írta:
2023.12.29., pén. 18:19
Milyen ésszerű alternatívák vannak ebben az ársávban, nem kell hájend, csilli-villi, egy Meridian 203 lenne a dac, keressem tovább a hiface two-t, vagy tudtok ajánlani hasonlót? Létezik olyan pl, hogy usb c - toslink, v usb c -spdif átalakító, amit érdemes megfontolni, vagy maradjak az jól bevált usb- spdif átalakítónál?
Valami ilyesmi pl: viewtopic.php?f=31&t=195597
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7656

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

kupecke írta:
2023.12.28., csüt. 18:27
Almaértők, stream-elők! Erősen gondolkodom áttérni a streamerek világából egy mac mini forrásra. Jól gondolom, hogy felteszem az állványra, csatlakoztatok hozzá egy pl m2tech hiface-t ( egy régi dac-om van jelenleg csak digit bemenetek, 1 opt, 1 coax) és a Tidal, Deezer előfizetésemet használva csak hátradőlve hallgatom a zenét, v ettől azért jóval bonyolultabb?
:smile29:
Igen, jól. :) De ha adódik valami esetleg, segítünk.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Almaértők, stream-elők! Erősen gondolkodom áttérni a streamerek világából egy mac mini forrásra. Jól gondolom, hogy felteszem az állványra, csatlakoztatok hozzá egy pl m2tech hiface-t ( egy régi dac-om van jelenleg csak digit bemenetek, 1 opt, 1 coax) és a Tidal, Deezer előfizetésemet használva csak hátradőlve hallgatom a zenét, v ettől azért jóval bonyolultabb?
:smile29:

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1250

Hozzászólás Szerző: Tul »

Audirvana esetében találkozott valaki hasonlóval? Engem megőrjít :)
A szám címét pont oda írja ki, ahol vannak az egyéb adatok (mintavételi frekvencia, bitmélység..). Sehol nem találok beállítást sem a módosításra, sem az eltűntetésre gondolkodik.gif
Csatolmányok
Képernyőfotó 2023-09-24 - 19.08.43.png

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Az előfokon van PC-USB bemenet, ezzel működik a nagyfelbontású sztream iPad-en, viszont a sima USB-n nem (mobillal legalábbis).
HDMI-n 48 K, USB-n "csak" 44,1 K (PC-USB-n viszont egészen 768-ig jó vagyok... ;)
Igen csak egy HDMI IN van a 203-ason, nehogy kibányázd ezért onnan :smile53:
Gondoltam lecserélem az egész hóbelebancot egy Nakamichi Dragon ;peace; , Ambeo, vagy hasonló "soundbarra", ott a HDMI-vel összekötöm őket, aztán kész...
Köszönöm mindenesetre az "agyalást"!
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Apaci72 írta:
2023.09.22., pén. 12:18
Így van összekötve a hang és a kép /a filmnézéshez/.
Mivel az újabb Apple TV-ken már csak (fizikailag) HDMI van, így az OPPO-n keresztül megy a hang az sztereo előfokba (és a kép is a baba Barcoba).
Jelenleg Apple Music-ot használok, de amikor nincs otthon az iPad, picit jobb lenne a minőség, mint mobilról BT-on vagy sima USB-n keresztül...
Ezért kerestem megoldást az Apple TV vezérlésére.
De szívesen meghallgatok alternatívákat, ha vannak :D
O.K., értem. A "mobilról BT-n" dolgot biztosan veri, de a "sima USB-n keresztül"-ben már nem vagyok annyira biztos (feltéve, hogy ugyanarra gondolunk). Én próbáltam iPhone-ról és iPad-ról is USB bemenetű DAC-ra küldeni zenét, sián megy a HD felbontás is, és nem rossz a hangminőség.
De ha Oppo játssza a DAC szerepét nálad, akkor nincs neked való megoldásom, mert ahhoz kellene még egy HDMI bemenet (hogy ne kelljen mindegyre kihúzogatnod az AppleTV-t csatlakoztató kábelt belőle), és pl. az én 203-asomon csak egy HDMI bemenet van.... Ha mégis találsz a tiéden még egy HDMI bemenetet, akkor szerintem egy lightning-HDMI (ha lightningos az iPad-ed/iPhone-od) vagy USBC-HDMI átalakító megoldhatja a problémát, és akkor megkerülheted az AppleTV-t, direktből az iPhone-ról vagy iPad-ről streamelve a zenét.
Ez persze csak egy elmélkedés, még nem próbáltam (de ha érdekel, ki tudom itthon próbálni, van Oppo-m megy USB-C - HDMI átalakítóm is. De csak akkor vacakolnék ezzel, ha nálad van még egy HDMI IN (elég macerás most kibányásznom az Oppót a helyéről, de megteszem, ha van értelme és tudok vele segíteni)...

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Így van összekötve a hang és a kép /a filmnézéshez/.
Mivel az újabb Apple TV-ken már csak (fizikailag) HDMI van, így az OPPO-n keresztül megy a hang az sztereo előfokba (és a kép is a baba Barcoba).
Jelenleg Apple Music-ot használok, de amikor nincs otthon az iPad, picit jobb lenne a minőség, mint mobilról BT-on vagy sima USB-n keresztül...
Ezért kerestem megoldást az Apple TV vezérlésére.
De szívesen meghallgatok alternatívákat, ha vannak :D
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Apaci72 írta:
2023.09.22., pén. 11:41
Köszönöm a gyors választ!
Igazán nincs mit. Streamelt zenét (Tidalt stb) szeretnél hallgatni, vagy mire kell az AppleTV az Oppo mellé a zenehallgatáshoz?

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszönöm a gyors választ!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”