Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Lemezjátszó
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3265
Lemezjátszó
Tudtok ajánlani konkrét, elsősorban antisztatikus lemezalátétet? A gyári gumilap helyére keresek valamit. Köszönöm!
Bluehorizon Record Mat, Audio Centrum.hu
Linkelni sajnos nem tudok, de talán így is meglesz.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Tudtok ajánlani konkrét, elsősorban antisztatikus lemezalátétet? A gyári gumilap helyére keresek valamit. Köszönöm!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
-
Vendég
Lemezjátszó
http://www.phonophono.de/phono/ersatzna ... rvice.html
Azt mondják USA Soundsmith 250USD-ért csinál egy MC310-et.
Lemezjátszó
Biztos, hogy jól van beállítva a másik lemezjátszód? Ha jól emlékszem a tangenciálisban T4P rendszerű hangszedő van ami arra enged következtetni, hogy az pontosan-optimálisan van beállítva a szabványnak megfelelően. Ha ebbe jelentősen jobban szól a lemez akkor valószínűleg a másik gépedet kell beállítani. Ha a lemez belső felén szól szebben akkor az lehetséges, hogy a tangenciális mivolta miatt van így, mivel ezeknél gyakorlatilag nincs szöghiba a belső barázdákon.
Hát elvileg jól van beállítva. Ezt abból is gondolom, hogy csak ez az 1 lemez ilyen a többi természetesen a "nagy" lejátszóban szól sokkal jobban!
-
Vendég
Lemezjátszó
Igaz, hogy mindez elméleti játszadozás részemről, legyen minimum belépőszint, mondjuk 40 ezer. Ennyiért már láttam por-jectet is, universumot is, Nadot is. A többit egyáltalán nem ismerem.
Ha egy kicsivel megtoldható a keret, akkor én biztosan elgondolkodnék ezen: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... o-ject-61/
Ha ebbe a negyvenezerbe be kell férnie valamivel jobb hangszedőnek is, mint ami a fenti ProJect-ben van, akkor Dual 505/3
.
Lemezjátszó
Anélkül, hogy megírná mennyi pénzt szán rá igen nehéz ajánlani bármit is.
.
Igaz, hogy mindez elméleti játszadozás részemről, legyen minimum belépőszint, mondjuk 40 ezer. Ennyiért már láttam por-jectet is, universumot is, Nadot is. A többit egyáltalán nem ismerem.
-
Vendég
Lemezjátszó
Amúgy milyen lemezjátszót lenne érdemes venni? Most a használtakra gondolok, Dual, esetleg jobb állapotú Pro-ject, Nad stb.?
Anélkül, hogy megírná mennyi pénzt szán rá igen nehéz ajánlani bármit is.
.
Lemezjátszó
a CA-nak vannak nagyon jó minőségű fonói ! A többi lényegében felejtjhető, de azért valóban lehetnek jobbak egy erősítőbe integráltnál.
Értem. Nekem most egy sima integrált erősítőm van (HK pm635i) bár éppen lecserélőben vagyok, igaz új még nincs a láthatáron, de könnyen lehet, hogy az újban (amikor meglesz) nem lesz phono, így kell egy előerősítő. Arról nem is szólva, hogy a bakelit lemezjátszómat is lecserélném, sőt, lehet, hogy azt előbb lecserélem, mint az erősítőt, igaz ebben az esetben nincs jelentősége a phono előerősítőnek (jelenleg).
A mostani egy Hitachi HT-324, nagyon kellemes 80-es évekbeli kis gép, jó tűvel, de azért a kábelek és egyebek tekintetében ez még a belépő szintet sem éri el, de majd alakul. Időm van, problémák vannak, úgyhogy semmi kapkodás, csak úgy keletiesen.
Amúgy milyen lemezjátszót lenne érdemes venni? Most a használtakra gondolok, Dual, esetleg jobb állapotú Pro-ject, Nad stb.?
Persze ezek még mind csak tervek, illetve a tanulási folyamaton része.
Köszönöm.
Lemezjátszó
Nem tudom ide tartozik-e a kérdésem, de azt szeretném tudni, hogy egy különálló (Nad, pro-ject vagy CA) phono előerősítő a belépő szinten (max. 30 ezer) mennyivel jobb, ha jobb egyáltalán mint egy integrált erősítőben lévő phono fokozat?
Köszönöm.
a CA-nak vannak nagyon jó minőségű fonói ! A többi lényegében felejtjhető, de azért valóban lehetnek jobbak egy erősítőbe integráltnál.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Értem, köszi.
Lemezjátszó
Nem tudom ide tartozik-e a kérdésem, de azt szeretném tudni, hogy egy különálló (Nad, pro-ject vagy CA) phono előerősítő a belépő szinten (max. 30 ezer) mennyivel jobb, ha jobb egyáltalán mint egy integrált erősítőben lévő phono fokozat?
Köszönöm.
Attól függ, hogy milyen integrált erősítőjéhez hasonlítjuk. A hasonló kategóriájú erősîtőkbe kb olyasmi a phono is, csak a különálló phono külön tápellátást kap (előny), viszont egy plusz kábel is kell ( hátrány).
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Lemezjátszó
Köszönöm.
Lemezjátszó
A tangenciális lejátszó mennyire olvas "máshogy" mint a normál karos? Van egy lemezem amit szerintem anno szar tűvel szétvertek és ezért nem is szól túl jól, viszont most az új szerzeménybe (tangenciális) berakva, egészen jól szól. Elképzelhető, hogy így pont olyan szögben olvas, hogy jobban kiolvas maradék barázdát? Vagy mi lehet az oka? placebo?
Biztos, hogy jól van beállítva a másik lemezjátszód? Ha jól emlékszem a tangenciálisban T4P rendszerű hangszedő van ami arra enged következtetni, hogy az pontosan-optimálisan van beállítva a szabványnak megfelelően. Ha ebbe jelentősen jobban szól a lemez akkor valószínűleg a másik gépedet kell beállítani. Ha a lemez belső felén szól szebben akkor az lehetséges, hogy a tangenciális mivolta miatt van így, mivel ezeknél gyakorlatilag nincs szöghiba a belső barázdákon.
Lemezjátszó
A tangenciális lejátszó mennyire olvas "máshogy" mint a normál karos? Van egy lemezem amit szerintem anno szar tűvel szétvertek és ezért nem is szól túl jól, viszont most az új szerzeménybe (tangenciális) berakva, egészen jól szól. Elképzelhető, hogy így pont olyan szögben olvas, hogy jobban kiolvas maradék barázdát? Vagy mi lehet az oka? placebo?
Lemezjátszó
Igen, rettenetesen bonyolult.
Ezért kerül sokba egy javítás.
Valóban, 200000 Ft alatti hangszedőnél nem éri meg senkinek.
Köszönöm a részletes választ - még egyszer nem futok bele
-
Vendég
Lemezjátszó
Uhh olyan bonyolult ez a művelet? Külföldi oldalakon valami 20-50USD-ről beszéltek....
Tehát mondjuk egy használt áron 40-50e forint értékű MC hangszedőt csakúgy kidob az ember?
Igen, rettenetesen bonyolult.
Egy hangszedő felújítás úgy kezdődik, hogy szétszeded a hangszedőt, aminek az elemei zömmel ragasztva vannak egymáshoz. Már szétszedni sem kis mutatvány egy hangszedőt.
Ha ha kitört tűszárról van szó, akkor az egész hangszedőt szét kell szedni, mert nagy valószínűséggel sérült a felfüggesztés, tekercs, tekercstest és a feszítő szál, ami pár század milliméteres acél szál. Az a tengely irányú terhelést módjával elviseli, ezért is mondják, hogy a tűt hátulról előre felé kell tisztítani, de az oldal irányú erő behatásra azonnal deformálódik. Vagyis egyszerűbb egy új hangszedőt összerakni, mint szétszedni a régit, megtisztítani az elemeit, majd a hibás elemeket cserélni és újra építeni. Természetesen gyári körülmények között az újra épített hangszedőt újra beállítják. A tű pozícióját raszter mikroszkóp nélkül lehetetlen pontosan beállítani. Itt tized fokokról van szó egy pár tized milliméteres tű esetében. Vagyis ezred milliméterekről. A felfüggesztés feszességét a feszítő szál finom meghúzásával lehet beállítani úgy, hogy a névleges tűnyomó erő hatására éppen a 21-23 fok közötti szögre álljon be a tűszár. Majd jön a finom hangolás, ahol a rezonanciákat csillapítják szükség esetén.
Ezért kerül egy hangszedő újra építés kb. 50-70%-ába az új árnak. De még ez is pusztán a gyártó jóindulatán múlik, mivel neki sokkal egyszerűbb és olcsóbb nulláról építeni egyet.
Egy kopott tű cseréje ennél kevesebb. De ha egy hangszedő lejárta az életét, akkor ott már nem csak a tű kopott el, hanem a felfüggesztés is kilágyult már, vagyis illik az egészet újra építeni. És ott vagyunk, ahol az előbb.
Ezért kerül sokba egy javítás.
Valóban, 200000 Ft alatti hangszedőnél nem éri meg senkinek.
Lemezjátszó
Háth ez van amikor túl lelkes vagyok
Párszor már megszívtam, de mindig úgy érzi az ember, hogy valami jóról marad le ha nem veszi meg :/
Azt mondják USA Soundsmith 250USD-ért csinál egy MC310-et. Végül is lehet, hogy ennyit megér tekintve, hogy 300 körül mennek ezek ebayen, csak nem jó áron csináltam vásárt hanem normál áron cserébe egy csomó idő és vesződség.
Egyébként csak a kíváncsiság végett - mi kerül ezeknek a "javításába" ennyibe?
A válasz az, hogy az MC hangszedőknél a tűcserénél gyakorlatilag újra kell építeni nagyjából az egészet. Ha tehát úgy számolsz, hogy egy új hangszedőt kapsz kb féláron akkor annyira nem is rossz üzlet. De ehhez ugye az kell, hogy már eleve legyen mit újraépíteni, tehát egyszer már (vélhetően) kifizetted az eredeti árát.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Lemezjátszó
Menetve a menthetőt, valaki - néhány ezer HUF-ért - megvesz törött szárú hangszedőt.
Ez történt! 20 USD-ért eladtam - ennyiért vettem, szóval helyre állt a lelki békém és a világ egyensúlya ))
Ami kérdésem viszont maradt még; melyik Audio Technikát e három közül?
Lemezjátszó
Huhh nekem eddig nem volt MC-m de ezekután azt hiszem nem is lesz. Amennyi lemezt hallgatok a tűkopás miatt is agyba főbe cserélhetném.
Most meg ezek szerint megszívtam de nagyon. Pénzt adtam egy ilyen hangszedőért (Technics MC310) azt hittem ez a művelet tizenhuszonezerből megoldható Ez van amikor hamarabb jár a pénzkiadó kezem mint a kérdező szám
Menetve a menthetőt, valaki - néhány ezer HUF-ért - megvesz törött szárú hangszedőt.
Lemezjátszó
Látod...?pedig itt is vannak segítőkész fórumtársak...
Háth ez van amikor túl lelkes vagyok
Párszor már megszívtam, de mindig úgy érzi az ember, hogy valami jóról marad le ha nem veszi meg :/
Azt mondják USA Soundsmith 250USD-ért csinál egy MC310-et. Végül is lehet, hogy ennyit megér tekintve, hogy 300 körül mennek ezek ebayen, csak nem jó áron csináltam vásárt hanem normál áron cserébe egy csomó idő és vesződség.
Egyébként csak a kíváncsiság végett - mi kerül ezeknek a "javításába" ennyibe?
Lemezjátszó
Huhh nekem eddig nem volt MC-m de ezekután azt hiszem nem is lesz. Amennyi lemezt hallgatok a tűkopás miatt is agyba főbe cserélhetném.
Most meg ezek szerint megszívtam de nagyon. Pénzt adtam egy ilyen hangszedőért (Technics MC310) azt hittem ez a művelet tizenhuszonezerből megoldható Ez van amikor hamarabb jár a pénzkiadó kezem mint a kérdező szám
Látod...?pedig itt is vannak segítőkész fórumtársak...
Lemezjátszó
Ezt sokan és sok helyen kitárgyaltuk már. A javítás költsége miatt nem érdemes 100K alatti hangszedők esetében
Ha javítás akkor viszont Szalai László. Nekem egy Ortofon X1-MCP-m van törött tűszárral (azt sem érdemes javítani).
Lemezjátszó
Másik kérdés MC-ket ki tud itthon retippelni? (mi ennek a magyar neve bakter? ) Szóval MC hangszedő amiről pl letört a tű, ezeket javítja Magyarországon valaki?
Ezt sokan és sok helyen kitárgyaltuk már. A javítás költsége miatt nem érdemes 100K alatti hangszedők esetében
Ha javítás akkor viszont Szalai László. Nekem egy Ortofon X1-MCP-m van törött tűszárral (azt sem érdemes javítani).
Lemezjátszó
Szalai László is szóba jön.
De számításaim szerint olyan 200e HF feletti hangszedőnél érdemes megpróbálkozni az újtűzéssel. (Hú, ez nálunk mást jelent.)
Uhh olyan bonyolult ez a művelet? Külföldi oldalakon valami 20-50USD-ről beszéltek....
Tehát mondjuk egy használt áron 40-50e forint értékű MC hangszedőt csakúgy kidob az ember?
Lemezjátszó
Másik kérdés MC-ket ki tud itthon retippelni? (mi ennek a magyar neve bakter? ) Szóval MC hangszedő amiről pl letört a tű, ezeket javítja Magyarországon valaki?
Szalai László is szóba jön.
De számításaim szerint olyan 200e HF feletti hangszedőnél érdemes megpróbálkozni az újtűzéssel. (Hú, ez nálunk mást jelent.)