Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Ok, ok, de én nem arról beszélek amit a kimenetre akasztasz, hanem a kimenet milyenségéről. A többi az már a kimenet utáni javítás/kezelés.
OK, de én is arról írtam. Az USB csatlakozó önmagában nem audio kimenet, oda még kell egy USB/SPDIF átalakító is (hogy ez egy külön dobozban, vagy a DAC-ban van, az most mindegy). Ahogy a hangkártya is egy közbenső eszköz a PCI bus és a DAC között (ha csak a digitális kimenetét használjuk).
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5134
Pc alapú audio lejátszás
1. Laptopot zenehallgatásra ne. Ha egy mód van rá.
Ne haragudj, ez marhaság a négyzeten. A laptop, mind hardver, tökéletesen megfelel, a beállításokkal lehet bíbelődni, és érdemes is. A zene lejátszáshoz nem szükséges komoly hardver, gyors processzor, ami talán jó ha van, 2GB ram. Optimális megoldás telepíteni egy külön partícióra egy másik win rendszert, amiből minden szükségtelen eltávolítunk. lásd itt, vagy itt.
A nettopok is jók lehetnek, azoknál talán még fontosabb a beáálítás, különösen, ha HD audiot hallgatunk.
Pc alapú audio lejátszás
köszi !
en ugy ertettem valahol, hogy USB bemenete van, es arra dugott eszközt felismeri es arrol jatszik le zenet siman (csak zene lenne a meghajton). Ez nem igy van ? (en nem szeretek szamitogepet bekapcsolva tartani, zenehallgataskor nincs bekapcsolva, ...es wlan sem, csak LAN-t hasznalok)
nekem Lupus D-m lenne külsö DAC-kent hozza.
hasznaltakat nezegetek - feltünöen sokan adjak el 1-2-3 honap utan (vajon nem valt be, es azert mert az elvaras volt irrealis, vagy nem jo ?) - , ebay.de-n 170 euro tajan is voltak mar.
Van rajta USB, és le is játsza a rajta levő zenéket. De jobban szereti, ha az LMS-t futtató gépen vannak a zenék. Guglizz rá!
http://forums.slimdevices.com/showthrea ... post705529
Én sem wifizek. Kábel köti össze a routert és a Touch-ot. A gép a szomszédos helyiségben van, nem is túl hangos, ezért nem zavar.
Nem tudom, hogy mennyi az a feltűnően sok. Mindenesetre amiből sokat vettek, abból sok is forog(hat) használtan. Abból sem vonnék le túlzott következtetéseket, hogy emberek pár havonta váltják a cuccaikat. Láttam itt a fórumon vásárlás és eladás között ide-odacikázni boldog/boldogtalan tulajdonosokat. Éppen az volt a legjobb, amit frissen vettek, majd örültek, hogy eladták, aztán megint vettek egy ugyanolyan cuccot. (Itt most nem SB termékre gondolok.)
Az én példányom szeptemberben lesz egy éves, soha semmi problémám nem volt vele, eszem agában sincs eladni. Tudom, hogy hol a helye: nálam!
Ha pesti vagy, nálam meghallgathatod.
Pc alapú audio lejátszás
Hogy egy fostalicska laptopot (legyen az Win, vagy MAC - tök mindegy, belül tök azonosak) akarunk használni USB transzportnak, zenehallgatás közben levelezünk, böngészünk, YouTube-ozunk, akkor nem beszélhetünk "high-end" zenehallgatásról. Tök érdektelen, hogy az USB kimenetre mit akasztunk.
Így van!Ha ámítógépet használunk "futóműnek" minden egyéb mást ki kell lőni rajta....
A fostalicskával viszont
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Pc alapú audio lejátszás
A vinyón tárolt zenék lejátszásához kell egy számítógép, amire feltelepíted a Logitech Media Server aktuális verzióját. Lehet kártyát beledugni, de azt írják, hogy nem érdemes, mert lassan kezeli.
Én külső dac-kal használom. Egyszer kipróbáltam a sajátjával is, nem tűnt rossznak. De az is lehet, hogy rossz, mert kb. 2 percig teszteltem nem laboratóriumi körülmények között.
A német amazonon most 212 euró. Lassan egy éve rendeltem onnan, nem egészen 70e Ft-ot fizettem érte szállítással együtt. Akkoriban a hazai ára majd' 20 ezerrel volt több.
A legfontosabb: kezeld a helyén! De most komolyan!
köszi !
en ugy ertettem valahol, hogy USB bemenete van, es arra dugott eszközt felismeri es arrol jatszik le zenet siman (csak zene lenne a meghajton). Ez nem igy van ? (en nem szeretek szamitogepet bekapcsolva tartani, zenehallgataskor nincs bekapcsolva, ...es wlan sem, csak LAN-t hasznalok)
nekem Lupus D-m lenne külsö DAC-kent hozza.
hasznaltakat nezegetek - feltünöen sokan adjak el 1-2-3 honap utan (vajon nem valt be, es azert mert az elvaras volt irrealis, vagy nem jo ?) - , ebay.de-n 170 euro tajan is voltak mar.
Pc alapú audio lejátszás
Kedves "számítógépesek"!
Teljesen kezdő vagyok a témában és nem szeretném szétfloodolni a kérdéseimmel a topicot. Szeretnék áttérni én is számítógép alapú zenehallgatásra. AA HG kollégánál jártam és nagyon megtetszett az általa eladásra kínált és bemutatott HDMI + USB DAC kimenetekkel rendelkező XBMC-s, Linux alapú készülék. Amit szívesen meg is vennék, de... és itt a de: DIY ember lévén szeretnék utánajárni, hogy miként tudnék magam, a két kezemmel és egy kis segítséggel építeni valamit, ami esetleg nem lesz "teljesen használhatatlan". Meg egyáltalán megéri-e belefogni egy ilyen projectbe anyagilag, minőségileg, "szívásilag", nulla tapasztalattal, de ITs háttérrel vagy ez annyira komplex és szerteágazó, hogy jobb megvenni egy kész, bejáratott konfigot.
Ebben kérnék segítséget tőletek!
Az utolsó 70 oldalt már átolvastam (1 év), nagyon-nagyon sok információt találtam, de a kis "puzzle darabkákat" nem igazán tudom összerakni a fejemben, annyi mindenről és olyan sok lehetőségről és megoldásról volt szó. Ha valaki tud nekem (akár privátban) segíteni vagy "alapvető" linkeket adni, hogy el tudjam ezt kezdeni (vagy rájönni arra, hogy én ezt "nem akarom" elkezdeni), azt nagyon megköszönném!
Köszönöm!
Pc alapú audio lejátszás
mivel itt többfele velemenyt olvasok hasznaloktol SB Touch-rol, ezert megkerdezem:
fökepp internetradiohoz es pl. USB sticken vagy külsö winchesteren tarolt zenek (fökepp FLAC, neha mp3) lejatszasahoz mar regebb ota nezem a hasznalt SB Tocuh ajanlatokat, ha jo aron latnek, vennek is.
jo lenne fentire SB Touch ? esetleg mast ajanlotok ?
SB Touch-ot olyan 150 Euro alatt vennek - ez jo ar lenne ?
Internet radiózásra tökéletes. Városnévre, adónévre, műfajra lehet keresni. Egy plug-in telepítése után hallgathatod a BBC egyhetes archívumát.
A vinyón tárolt zenék lejátszásához kell egy számítógép, amire feltelepíted a Logitech Media Server aktuális verzióját. Lehet kártyát beledugni, de azt írják, hogy nem érdemes, mert lassan kezeli. Én nem próbáltam.
Bizonyos beállításokat érdemes rajta megcsinálni. (hangerőszabályzó kiiktatása, szerver oldali dekódolás, képernyőkímélő letiltása stb.)
http://soundcheck-audio.blogspot.hu/
Hogy jobb lesz-e, nem tudom, nem hasonlítottam össze, de megcsináltam, mert logikusnak tűntek. Bele lehet jobban is nyúlni a lelkibe, ez kicsit macerásabbnak tűnt, de van hozza pontos angol nyelvű leírás lépésről-lépésre. Rá lehet venni a 24/192-es felvételek lejátszására is, ez pár perc alatt megvan.
Én külső dac-kal használom. Egyszer kipróbáltam a sajátjával is, nem tűnt rossznak. De az is lehet, hogy rossz, mert kb. 2 percig teszteltem nem laboratóriumi körülmények között.
A német amazonon most 212 euró. Lassan egy éve rendeltem onnan, nem egészen 70e Ft-ot fizettem érte szállítással együtt. Akkoriban a hazai ára majd' 20 ezerrel volt több.
A legfontosabb: kezeld a helyén! De most komolyan!
Pc alapú audio lejátszás
De hagyjuk a francba az egészt.
Rendben.
Ez már rég úgyse arról szól ami probléma kört én az elején felvetettem.
Pc alapú audio lejátszás
Nem említettem cégnevet (és nem is fogok itt).
Bocsáss meg, de a magyar nyelv szabályai szerint a tulajdonneveket szokás nagy kezdőbetűvel írni.
Pro Audio cég firewire-es és USB-s termékével is előfordult...
Erre írtam, hogy ezt a céget/termékeit nem ismerem.
De hagyjuk a francba az egészt. Nincs nekem arra energiám, hogy mindenki nyűgjeivel küszködjek. Küzdjön meg mindenki maga a bajaival.
Aki meg hagy magán segíteni, annak segítek, aki meg nem, hát nem.
Pc alapú audio lejátszás
mivel itt többfele velemenyt olvasok hasznaloktol SB Touch-rol, ezert megkerdezem:
fökepp internetradiohoz es pl. USB sticken vagy külsö winchesteren tarolt zenek (fökepp FLAC, neha mp3) lejatszasahoz mar regebb ota nezem a hasznalt SB Tocuh ajanlatokat, ha jo aron latnek, vennek is.
jo lenne fentire SB Touch ? esetleg mast ajanlotok ?
SB Touch-ot olyan 150 Euro alatt vennek - ez jo ar lenne ?
Pc alapú audio lejátszás
Csak halkan jegyzem meg, hogy a hálózati lejátszók - e topicban is forgandó - többsége külső kapcsoló üzemű tápegységgel és azzal egybeöntött, ragasztott kábellel bír.
Azzal a ritka előnnyel, hogy a külső DC tápot nagyon könnyen cserélhetjük minőségi, tiszta és lineáris tápra, akár még aksiról táplálva, mely utóbbival végleg száműzhetjük a 230V-os hálózat minden nyűgjét és még drága hálózati kábelen sem kell spekulálni.
Pc alapú audio lejátszás
Ezt a szabályt melyik audio készülék gyártó weboldalán lehet olvasni a termékeik dokumentációjában?
Érdekes, a mindenféle nemzetközi high-end kiállításokon elég sok laptopot lehet látni számítógépes forrásként.
2. Az általad említett cégről sohasem hallottam...
De azért ismeretlenül lehúzni lehet?
Nem említettem cégnevet (és nem is fogok itt).
Még egyszer: Megfelelő eszközt az adott funkcióra.
Ha nem céleszközt használsz, annak beállítása a felhasználó felelőssége. Ha nem tudja beállítani, hát nem tudja. De azért ne mást tegyen felelőssé.
Egy USB becsatlakozáson és driver telepítésen kívül mit kell még beállítani megfelelően egy USB-s eszköznél?
A nagy részüknél semmit. Néha előfordul hogy igen, de az meg le van írva a telepítési dokumentációkban. Ennyire azért senki nem hülye szerintem hogy eddig ne tudna eljutni.
A problémák nem ekörül vannak, ahogy már írtam is.
És azt is írtam, hogy nem a szabvánnyal van a baj, hanem a megvalósításokkal.
Pc alapú audio lejátszás
... Mit nem csinált jól a felhasználó? ... Mennyiben és hol felhasználói hiba kategória ez?
"Nincs az USB-vel semmi gond. A felhasználóikkal annál több."
2. Az általad említett cégről sohasem hallottam. A termékeit sem ismerem.
Attól, hogy a nevében ott van az, hogy "PRO" és ezt a fogalmat jól bemosták az agyakba, még nem biztos, hogy egy lyukas kétfillérest is ér. Ráadásul a PRO-nak csúfolt nagyközönség számára elérhető termékek köszönő viszonyban sincsenek az igazi PRO/Stúdió berendezésekkel.
Viszont mint új termékcsalád jól eladhatók az arra fogékonyak táborában.
Még egyszer: Megfelelő eszközt az adott funkcióra.
Ha nem céleszközt használsz, annak beállítása a felhasználó felelőssége. Ha nem tudja beállítani, hát nem tudja. De azért ne mást tegyen felelőssé.
Az USB szabvánnyal nincs gond, csak tudni kell használni.
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok !
Tud valaki esetleg jó lejátszót ami esetleg viszi a DFF (DSD)fájlokat a foobar2000 és JRiver - en kívül ?
Mivel én Korg vinyós felvevővel rögzítettem DFF formátumban, így adta magát, hogy a KORG Audiogate szoftverrel játszom le őket. Fogalmam sincs, hogy vajon Foobar/Jriverhez képest jobb vagy rosszabb.
http://www.korguser.net/audiogate/en/index.html
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Pc alapú audio lejátszás
Nincs az USB-vel semmi gond. A felhasználóikkal annál több.
Ha megfelelő minőségű az USB transzport, az eszközt arra használják, amire való, tökéletesen stabilan működik.
Hogy egy fostalicska laptopot (legyen az Win, vagy MAC - tök mindegy, belül tök azonosak) akarunk használni USB transzportnak, zenehallgatás közben levelezünk, böngészünk, YouTube-ozunk, akkor nem beszélhetünk "high-end" zenehallgatásról. Tök érdektelen, hogy az USB kimenetre mit akasztunk.
Pro Audio cég firewire-es és USB-s termékével is előfordult hogy nem működött megbízhatóan.
Eszköz kicsomagol, driver feltelepít új Dell és Lenovo ThinkPad notebook-okra, lejátszó program elindít. Mit nem csinált jól a felhasználó? Ezekben az esetekben még csak nem is volt más a gépen a zene hallgatáson kívül.
Más USB-s eszköz az adott gépeken jól működött. Más, asztali gépen az egyik pro audio holmi nem tökéletes megbízhatósággal, de jóval kevesebb problémával működött. USB chip és USB-s eszköz kompatibilitási, vagy táp ellátási problémák ezek. Mennyiben és hol felhasználói hiba kategória ez?
"Nincs az USB-vel semmi gond. A felhasználóikkal annál több."
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem ennek semmi köze az USB szabványhoz.
Te sokkal szebben és diplomatikusabban fogalmaztál, mint én.
De nagyon ki tudok akadni a "tapasztalaton" alapuló értékítéletekre.
A másik kábeles topikban is erőt kell magamon vennem, hogy ne szóljak hozzá.
De néha már muszáj, ha a blődségek egy szintet túlhaladnak.
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem ennek semmi köze az USB szabványhoz.
Nem is a szabványhoz, hanem az általános megvalósításhoz meg a gyakorlati működéshez.
De tök mindegy minek köszönhető, a sűrű problémák ott vannak, sokkal inkább mint egy alaplapi vagy PCI buszos hangkártya esetén, totálisan függetlenül attól hogy a hangeszköz éppen milyen árkategóriát képvisel.
Mellesleg firewire-es hangeszköz is tudott hasonlóan megbízhatatlan lenni mint amit néha az USB-sek produkálnak.
Pc alapú audio lejátszás
Mintha azért az az USB nem lenne egészen egy pro vagy high-end minőségű, megbízhatóságú valami mint interfész úgy magában.
Nincs az USB-vel semmi gond. A felhasználóikkal annál több.
Ha megfelelő minőségű az USB transzport, az eszközt arra használják, amire való, tökéletesen stabilan működik.
- eric.cartman
- Beköltözött
- Értékelés: 274
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem ennek semmi köze az USB szabványhoz. Régebben mikor csak a "nem túl audiofil hangú" harveres USB-audio chipek léteztek (mint pl. Ti PCM29xx) azt mondta mindenki, hogy az USB nem alkalmas "jó" (átlagos CD-játszó szintű) minőségű zene átvitelére. (akkor ezekkel az eszközökkel is igaz is volt) Akkoriban jobbak voltak a firewire eszközök. Mára ez megfordult és az USB-n elérhető hangminőség nemhogy utolérte a firewire-t, hanem meg is haladta azt. Ez csak azon múlott, hogy akkor melyik interfészt támogatják majd a jovő fejlesztői.
Az, hogy mikor mire mennyi erőforrás jut, az tisztán az OS rendezettségének és priorizáslásának eredménye.
Haldokló OS, bugos lejátszó szoftver avagy bugos eszközdriver esetén ugyanolyan kaotikus tud lenni az alaplapi működés is - igaz, alaplapi eszközöknél (annak sokkal nagyobb számú gyártása/elterjedtsége miatti tesztelés jóvoltából) jóval kevesebb esetben bugos az eszköz drivere.
Van ennek az alaplapi hangkártya, USB külső eszköz kérdésnek egy másik oldala is, ami nem a hangminőségről szól.
Ha egy alaplapi hangkártyával, annak akár analóg, akár digitális kimenetével zenélek, az többnyire mindig stabilan működik. Nincsenek megakadozások, pattogások és hasonló jelenségek, ha éppen a számítógépnek valami mást is kell csinálnia mellette. Ez a dolog sok esetben még nem is éppen olcsó USB-s holmikra sem teljesül, és néha nem is csak Windows, hanem Mac környezetben is. Sokszor egy egyszerű internet böngészés is be tud kavarni ha egy USB-n függő valaminek kell közben működnie.
Mintha azért az az USB nem lenne egészen egy pro vagy high-end minőségű, megbízhatóságú valami mint interfész úgy magában.
NuPrime hivatalos európai szerviz - Garanciális és garanciaidőn túli szoláltatások, terméktámogatás. https://nuprimeaudio.com/support/
Pc alapú audio lejátszás
Gondolom nem ezekre a gépekre gondolt a kolléga.
Meg aztán ezen gépeknek döntően mindeggy is, no meg sokszor drágább is lenne maga a kábel......
Egy Dune HD Smart D1 külső kínai kapcsolóüzemű tápját egy trafós stabil tápra cserélve bizony ott volt a jól felismerhető hang és képminőség javulás.
Igaz ez nem csak kábel, de a gép se high-end kategória.
Pc alapú audio lejátszás
Van ennek az alaplapi hangkártya, USB külső eszköz kérdésnek egy másik oldala is, ami nem a hangminőségről szól.
Ha egy alaplapi hangkártyával, annak akár analóg, akár digitális kimenetével zenélek, az többnyire mindig stabilan működik. Nincsenek megakadozások, pattogások és hasonló jelenségek, ha éppen a számítógépnek valami mást is kell csinálnia mellette. Ez a dolog sok esetben még nem is éppen olcsó USB-s holmikra sem teljesül, és néha nem is csak Windows, hanem Mac környezetben is. Sokszor egy egyszerű internet böngészés is be tud kavarni ha egy USB-n függő valaminek kell közben működnie.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Szia!
Én először is azzal kezdeném, hogy fontos tisztázni, hogy az USB és egy mondjuk alaplapi SPDIF kimenet egymáshoz hasonlítása teljességgel értelmetlen. Egyik alma, másik körte.
Alaplapi hangkari esetében mondjuk a PCI-experss az ami külső eszköznél az USB. De ezek alapvetően nem jobbak vagy rosszabbak.
Az USB csak egy felület, ahol még (laikusként fogalmazva) "nem a digitális zenei adatok" mennek, tehát azt még elő kell állítani amit ugye alaplai kimenet esetén maga a hangchip/codec végez olyan minőségben amilyenben tud: azaz nem igazán audiofil, sőt még nem is nagyon hifi minőségben.
Tehát amiért egy külső (pl. USB) eszköz jobb tud lenni, az az, hogy a külső eszközben egy olyan célhardver (magasabb szinteken sokkal inkább szoftver) végzi az I2S (azaz már tisztán digitális audio) jel előállítását ami képes lehet audiofil minőségre. Ennek az átalakításnak a "pontossága" iszonyatosan befolyásolja a kapott hangminőséget.
Természetesen a fent említett kontraszt nyilván nem túl látványos egy gyenge minőségű lánc esetében.
Sőt, léteznek (nem is kevesen) olyan külső (pl. USB-s) eszközök is a piacon amik ugyanolyan silány hangchipeket tartalmaznak, mint egy mezei alaplapi hangcucc. (ezek a jellemzően 15-30 eFt-os külső USB/SPDIF átalakítók tömkelege)
Remélem egy picit sikerült tisztázni benned ezt a témát.
Köszönöm válaszod, ami számomra is érthető, illetve arra pontos válasz amit kérdeztem!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- eric.cartman
- Beköltözött
- Értékelés: 274
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Szia!
Én először is azzal kezdeném, hogy fontos tisztázni, hogy az USB és egy mondjuk alaplapi SPDIF kimenet egymáshoz hasonlítása teljességgel értelmetlen. Egyik alma, másik körte.
Alaplapi hangkari esetében mondjuk a PCI-experss az ami külső eszköznél az USB. De ezek alapvetően nem jobbak vagy rosszabbak.
Az USB csak egy felület, ahol még (laikusként fogalmazva) "nem a digitális zenei adatok" mennek, tehát azt még elő kell állítani amit ugye alaplai kimenet esetén maga a hangchip/codec végez olyan minőségben amilyenben tud: azaz nem igazán audiofil, sőt még nem is nagyon hifi minőségben.
Tehát amiért egy külső (pl. USB) eszköz jobb tud lenni, az az, hogy a külső eszközben egy olyan célhardver (magasabb szinteken sokkal inkább szoftver) végzi az I2S (azaz már tisztán digitális audio) jel előállítását ami képes lehet audiofil minőségre. Ennek az átalakításnak a "pontossága" iszonyatosan befolyásolja a kapott hangminőséget.
Természetesen a fent említett kontraszt nyilván nem túl látványos egy gyenge minőségű lánc esetében.
Sőt, léteznek (nem is kevesen) olyan külső (pl. USB-s) eszközök is a piacon amik ugyanolyan silány hangchipeket tartalmaznak, mint egy mezei alaplapi hangcucc. (ezek a jellemzően 15-30 eFt-os külső USB/SPDIF átalakítók tömkelege)
Remélem egy picit sikerült tisztázni benned ezt a témát.
Szóval, megjegyzem, technikailag nemigazán értek a dologhoz, csak a végeredményekről van némi tapasztalatom. Sokadjára olvasom, hogy nem kevesen gondolják, illetve hangoztatják, idézet: "Ha nem az alaplapi, vagy egyszerűbb hangkártya kimenetet használjuk, hanem az usbt, akkor szerintem nagy küldönbség van a kettő között."
Szeretném, ha valaki megmagyarázná, hogy miért tartják egyesek jobbnak az USB kimenetet egy alaplapi S/PDIF-nél. Természetesen ez sok kérdést felvet pl.: az USB nem az alaplapról jön, nem ugyan olyan kábellel, és a számítógépes részét ( sebesség, jitter ) nem is említem. Hozzáteszem a tapasztalataim nem ezt támasztják alá, ezért is született meg a kérdés.
Előre is köszönöm!
Akár priviben is.
NuPrime hivatalos európai szerviz - Garanciális és garanciaidőn túli szoláltatások, terméktámogatás. https://nuprimeaudio.com/support/
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Miért van hallható különbség két CD lejátszó digitális kimenete, vagy két lejátszó szoftver hangzása között? Hadd ne menjünk most bele műszaki taglalásba, kétes értékű hifista jelszavak hangoztatásába, mint pl. a jitter mindenhatósága, vagy a digitális adatcsomagok rejtelmei!
Valamikor tavaly nyáron írtam itt bőven egy kimerítő tesztemről, amiben alaplapok, belső és külső hangkártyák, USB transzportok digitális kimeneteit vetettem össze néhány barátom segedelmével. Elsöprő eredményt értek el a transzportok minden szempontból, még a legolcsóbb HiFace is jobb volt bármilyen más megoldásnál, a komolyabb transzportok persze még szebben szerepeltek. A különbségek mértéke minket is erősen meglepett, személy szerint én sem számítottam ekkorára. Nehéz ezt szemléltetni, de szerintem semmilyen szoftveres buherálással sem lehet olyan javulást elérni, mint egy normális USB transzport hadrendbe állításával. Persze nem mindegy, milyen D/A üzemel mögötte, de mindegyik meghálálja, ha szép tiszta jelfolyamot kap a forrás felől.
Ok, ok, de én nem arról beszélek amit a kimenetre akasztasz, hanem a kimenet milyenségéről. A többi az már a kimenet utáni javítás/kezelés.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Szóval, megjegyzem, technikailag nemigazán értek a dologhoz, csak a végeredményekről van némi tapasztalatom. Sokadjára olvasom, hogy nem kevesen gondolják, illetve hangoztatják, idézet: "Ha nem az alaplapi, vagy egyszerűbb hangkártya kimenetet használjuk, hanem az usbt, akkor szerintem nagy küldönbség van a kettő között."
Szeretném, ha valaki megmagyarázná, hogy miért tartják egyesek jobbnak az USB kimenetet egy alaplapi S/PDIF-nél. Természetesen ez sok kérdést felvet pl.: az USB nem az alaplapról jön, nem ugyan olyan kábellel, és a számítógépes részét ( sebesség, jitter ) nem is említem. Hozzáteszem a tapasztalataim nem ezt támasztják alá, ezért is született meg a kérdés.
Előre is köszönöm!
Akár priviben is.
Miért van hallható különbség két CD lejátszó digitális kimenete, vagy két lejátszó szoftver hangzása között? Hadd ne menjünk most bele műszaki taglalásba, kétes értékű hifista jelszavak hangoztatásába, mint pl. a jitter mindenhatósága, vagy a digitális adatcsomagok rejtelmei!
Valamikor tavaly nyáron írtam itt bőven egy kimerítő tesztemről, amiben alaplapok, belső és külső hangkártyák, USB transzportok digitális kimeneteit vetettem össze néhány barátom segedelmével. Elsöprő eredményt értek el a transzportok minden szempontból, még a legolcsóbb HiFace is jobb volt bármilyen más megoldásnál, a komolyabb transzportok persze még szebben szerepeltek. A különbségek mértéke minket is erősen meglepett, személy szerint én sem számítottam ekkorára. Nehéz ezt szemléltetni, de szerintem semmilyen szoftveres buherálással sem lehet olyan javulást elérni, mint egy normális USB transzport hadrendbe állításával. Persze nem mindegy, milyen D/A üzemel mögötte, de mindegyik meghálálja, ha szép tiszta jelfolyamot kap a forrás felől.