Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem tudom mennyire ragaszkodsz az Androidos mobilhoz, én ilyet használok. Teljeskörűen tudom irányítani az egész számítógépet az egértől kezdve bármelyik lejátszóprogramig, azt is tudja, hogy melyik program van felül a képernyőn és csak azt vezérli, mármint a nyomógombokkal. Természetesen a hozzá illő billentyűzet is van, de az nem szükséges, ha nem ideges az ember, ott a táblaszámítógép-beviteli panel, csak egy kicsit macerás.  

Ez tokéletes, de kijelző akkor is kell. És azon a PC-n, amin éppen fut a lejátszás.
Az Android, vagy Apple telefonokkal, iPad-del, laptoppal irányítva viszont a kijelzőre nincs szükség.
Ugyanez a helyzet az általam használt hálózati lejátszókkal. A tárolás, streamelés egy szeparált NAS-on, ami akárhol lehet a lakásban és korlátlan a kapacitása (nekem a 10T már kevés a zenéimhez is, a másik 10T a HD filmekehez is szűk már), a kijelzés bármin (laptop, telefon ...). Minden elektromos zajkeltő jól elkülönítve magától a lejátszótól. Nem hülye dolog ám ez és nem véletlen, hogy a Linn ezt az utat választotta és nem a "mindent bele" (kijelző, HDD, meghajtó, wifi....) megoldást. A minőség mindenek felett!

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Apropó távirányítás... Erősen utáltam, hogy PC-s lejátszásnál ha csak rövid időre is, de be kellett kapcsolni valami kijelzőt, hogy kiválasszam a megkívánt albumot. Mióta Androidos mobilom van, megoldódni látszik a dolog. Full extrás távvezérlő szoftver létezik pl. XBMC-hez, de Foobarhoz egyelőre nem találtam elfogadhatót, pedig kipróbáltam már vagy 8 félét. Örülnék néhány tippnek, ha van valakinek.

Nem tudom mennyire ragaszkodsz az Androidos mobilhoz, én ilyet használok. Teljeskörűen tudom irányítani az egész számítógépet az egértől kezdve bármelyik lejátszóprogramig, azt is tudja, hogy melyik program van felül a képernyőn és csak azt vezérli, mármint a nyomógombokkal. Természetesen a hozzá illő billentyűzet is van, de az nem szükséges, ha nem ideges az ember, ott a táblaszámítógép-beviteli panel, csak egy kicsit macerás.  
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az azonos komfort megfelelő installációval biztosítható. Egy drágább htpc ház rendelkezik kijelzővel, távirányítóval, vagy szinte minden komolyabb programnak van ios/android appja. Egy igazán jól megépített, jól is kinéző, full passzív htpc persze árban is közelíteni fog a hálózati lejátszókhoz, de előny marad a rugalmasság és akinek fontos a mozi is, annak az egy lejátszó készülekben meg tudja oldani.

Apropó távirányítás... Erősen utáltam, hogy PC-s lejátszásnál ha csak rövid időre is, de be kellett kapcsolni valami kijelzőt, hogy kiválasszam a megkívánt albumot. Mióta Androidos mobilom van, megoldódni látszik a dolog. Full extrás távvezérlő szoftver létezik pl. XBMC-hez, de Foobarhoz egyelőre nem találtam elfogadhatót, pedig kipróbáltam már vagy 8 félét. Örülnék néhány tippnek, ha van valakinek.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5134

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ez inkább HDD probléma, semmi köze az USBhez. Az egyik esetben egyszerűen nem kap elég áramot a HDD, erre megoldás, ha van legalább 2 usb csatlakozó, az olyan "Y" USB kábel ahol 2 induló ág van és 1 a HDD felé, ezzel fog működni. A WD HDDknél pld. ez könnyen előfordulhat. A másik esetben csak tippelni tudok, de szerintem nem megfelelő formátumra van formázva. Nagyon sok AV eszköz csak a FAT, FAT32t ismeri, az NTFSt nem.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Benchmark DAC 100 ezerért??? Melyik? Tudtommal a legkisebb is 1k USD környékén lebeg.

"az minimum félmilliónál kezdődik" -erre reagáltam.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Talán csak annyiban, hogy 100 ezerért nem kapsz olyan minőségű DAC-ot, ami jobb hálózati lejátszók hangját csak megközelítené.
Ha azokkal azonos szintű DAC-ot szeretnél venni, az minimum félmilliónál kezdődik, de inkább több. És akkor még nincs meg az USB kábeled sem.
Hidd el, nem egyszerű az élet. A dolgok nagyon a helyükön vannak. Ha PC+USB DAC vonalon mozog valaki, a végén pont annyiba fog neki kerülni, vagy többe, mint egy azonos minőségű hálózati lejátszó. A sokk kellemetlenségről, rengeteg eszközről, kábelről nem is beszélve. A használhatósági komfortja pedig egyik DAC+PC rendszernek sincs még csak a közelében sem egy jobb hálózati lejátszónak.
100-ból hallgathatót biztosan össze lehet állítani, de élvezhetőt biztosan nem.

Az azonos komfort megfelelő installációval biztosítható. Egy drágább htpc ház rendelkezik kijelzővel, távirányítóval, vagy szinte minden komolyabb programnak van ios/android appja. Egy igazán jól megépített, jól is kinéző, full passzív htpc persze árban is közelíteni fog a hálózati lejátszókhoz, de előny marad a rugalmasság és akinek fontos a mozi is, annak az egy lejátszó készülekben meg tudja oldani.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

És még az USB-ről, mint legfrissebb tapasztalat és nem számítógép.
Adott egy barátomnál egy tök új LCD TV, nem is a legolcsóbbakból és egy USB bemenetes blu-ray lejátszó.
Adott 2db különböző típusú külső HDD. Az egyik USB-s HDD a TV-vel megy csak, a másik meg csak a blu-ray lejátszóval. Keresztbe cserélve egyik se működik.
Na ezek az USB és a PC technika "szépségei"
Ezek után fura nekem, amikor van aki az USB témakör köré akar high-end audio-t építeni.

Ez inkább HDD probléma, semmi köze az USBhez. Az egyik esetben egyszerűen nem kap elég áramot a HDD, erre megoldás, ha van legalább 2 usb csatlakozó, az olyan "Y" USB kábel ahol 2 induló ág van és 1 a HDD felé, ezzel fog működni. A WD HDDknél pld. ez könnyen előfordulhat. A másik esetben csak tippelni tudok, de szerintem nem megfelelő formátumra van formázva. Nagyon sok AV eszköz csak a FAT, FAT32t ismeri, az NTFSt nem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

De igenis kapsz. Pl. Benchmark, Wavelength Audio, hogy csak a hazánkban nem képviselteket emlegessem.

Benchmark DAC 100 ezerért??? Melyik? Tudtommal a legkisebb is 1k USD környékén lebeg.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Talán csak annyiban, hogy 100 ezerért nem kapsz olyan minőségű DAC-ot, ami jobb hálózati lejátszók hangját csak megközelítené.
Ha azokkal azonos szintű DAC-ot szeretnél venni, az minimum félmilliónál kezdődik, de inkább több. És akkor még nincs meg az USB kábeled sem.
Hidd el, nem egyszerű az élet. A dolgok nagyon a helyükön vannak. Ha PC+USB DAC vonalon mozog valaki, a végén pont annyiba fog neki kerülni, vagy többe, mint egy azonos minőségű hálózati lejátszó. A sokk kellemetlenségről, rengeteg eszközről, kábelről nem is beszélve. A használhatósági komfortja pedig egyik DAC+PC rendszernek sincs még csak a közelében sem egy jobb hálózati lejátszónak.

De igenis kapsz. Pl. Benchmark, Wavelength Audio, hogy csak a hazánkban nem képviselteket emlegessem.
A komfort meg egyéni igény kérdése, meg lehet oldani ugyanolyan kiválóan pc-vel is. Az én komfortérzetemet például nagyon zavarná, hogy egy hétszámjegyű JFT-ba kerülő cucc nem tud néhány -amúgy többé-kevésbé elterjedt- veszteségmentes formátumot lejátszani. (pl.ape) Nagyon szeretnéd megmagyarázni, hogy az általad képviselt (amúgy tényleg jó) Linn cuccok miért is kerülnek annyiba. Abszolút elfogultságra vall, hogy ami annál olcsóbb, csak rosszabb lehet, vagy kényelmetlenebb. Márpedig ez nem igaz, akármennyire is mantrázod. Tudom, a marke(t/c)ing nagy úr, de megéri? Úgysem erről a fórumról lesznek vásárlóid, hanem inkább olyan körökből, akiknek nem számít a pénz, mert jókor, jó helyen álltak. Amúgy meg

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

És még az USB-ről, mint legfrissebb tapasztalat és nem számítógép.
Adott egy barátomnál egy tök új LCD TV, nem is a legolcsóbbakból és egy USB bemenetes blu-ray lejátszó.
Adott 2db különböző típusú külső HDD. Az egyik USB-s HDD a TV-vel megy csak, a másik meg csak a blu-ray lejátszóval. Keresztbe cserélve egyik se működik.
Na ezek az USB és a PC technika "szépségei"
Ezek után fura nekem, amikor van aki az USB témakör köré akar high-end audio-t építeni.

samugy63
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: samugy63 »

Félreértettél. Természetesen tudom, hogy sokszázezer-millióért jobb hálózati lejátszók vannak mint egy százezres netbook+DAC kombó. Hanem én azt mondtam, hogy százezerért nincs alternatíva árban egy netbook alapú játszóval szemben.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Tudom, hogy megszenvedtél néhány külső eszközzel ...

Na igen. Erről szólt kb. 3 év nálam, hogy az én szerényebb anyagi szintemen megtaláljam azt a számítógép alapú holmit amivel tudok zenét hallgatni. Nem kevés cuccot hordtam haza ez idő alatt és nem csak magamnál de másnál is szereztem bőven tapasztalatokat. Persze ez nem a milliós stúdió technika és a high-end világa, csak a hazai átlagkeresetből megvehetőké.
A lényeg, hogy ennyi után én arra jutottam, hogy hangminőségben a dolog legalján van egy alaplapi hangkártya, de problémamentességben, stabil működésben, egyszerű beállíthatóságban meg a legelején.
Sok-sok drágább audiofil, high-end irányú és profi audiónak hirdetett készülékkel igen sok működési problémám volt, és nem csak nekem. Lényegében driver hibák, interfész chip és hangeszköz chip kompatibilitási hibák, operációs rendszer válogató driverek, driver támogatás, nem válaszoló support, válaszoló support, de a vásárlástól és reklamálástól számítva fél év után megjelenő hiba javítás. Arról nem is beszélve, hogy az USB területén mikről tudnék még mesélni messze nem csak audio hardverek témakörben. Egy notebook-on belül nem egyformán működő különböző USB csatlakozók, gép, konfiguráció függő USB működés vagy nem működés adott USB-s hardverekkel, miközben az egyik gépen egyik USB-s hardver megy hibátlanul a másikon meg a másik, keresztbe cserélve már nem működnek és sok hasonló.
Egy CD-játszót megveszel, kicsomagolod, bekötöd az erősítő elé és működik, lehet vele zenét hallgatni. A számítógépnél sokszor a felhasználónak kell kitalálni azt is hogy majd mi mivel fog hibátlanul működni és mivel nem. Aztán még ott van a driverek problémaköre. Hardver eszközt adnak el garanciával, de szoftverre nézve nem működik semmilyen garancia.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Egy igencsak jó DAC 100 környékén. Az 400 ezernyi forint. + egy 1TB külső vincsi 30 ezer. Ezért a közelében nem adnak elfogadható minőségű hálózati játszót.
Vagy tévedek?
De egy netbook+célDAC (márkát hadd ne írjak, ez itt nem a reklám helye) akár 100 ezerből kijön, nagyon hallgatható hanggal. Na azzal meg semmilyen hálózati játszó nincs ár-partiban.

samugy63
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Semmi.
Csak nem ez az általános.
Így rendben van a dolog.

Látod? nem a kütyü a hibás. Egyébként épp most néztem, hogy egy Macbook Air 128GB-s SSD vincsivel már 300 alatt beszerezhető. Egy igencsak jó DAC 100 környékén. Az 400 ezernyi forint. + egy 1TB külső vincsi 30 ezer. Ezért a közelében nem adnak elfogadható minőségű hálózati játszót.
Vagy tévedek?
De egy netbook+célDAC (márkát hadd ne írjak, ez itt nem a reklám helye) akár 100 ezerből kijön, nagyon hallgatható hanggal. Na azzal meg semmilyen hálózati játszó nincs ár-partiban.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Mi ezzel a gond?

Semmi.
Csak nem ez az általános.
Így rendben van a dolog.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: avl2 »

zenehallgatás közben levelezünk, böngészünk, YouTube-ozunk, akkor nem beszélhetünk "high-end" zenehallgatásról. Tök érdektelen, hogy az USB kimenetre mit akasztunk.

en (is) teljesen egyetertek.

szerintem is / nekem is az a zenehallgatas, ha a zenere figyelek.

Ha olvasas / levelezes / stb. zajlik mellette az hatterzene es nem a ZENE hallgatasa. ..en ekkor nem futtatok hatterzenet, nem folyik a teveböl a kep (igaz ez maskor is ritkan), hanem olvasok es a könyvre figyelek. **

...es jo könyv ("high-end könyv") eseten kevesbe szamit a borito, a betümeret, sortav. Szamit (pl. olvashatosag), de fontosabb a tartalom.
Jo zenet en akkor is elvezem, ha nem "high-end" a megszolalas. Persze annak is van elönye, öröm-plusszt ad(hat).

**) és esetleg itt el is valik:
egyik gyarto / fejlesztö / ceg termekei hatterzenere jok (talan mert nem figyelemfelkeltök, esetleg "közönyösitöek", nem reszletgazdagok ...sokfele nehol pozitivabb, nehol negativabb megfogalmazas lehet)
masik gyarto / fejlesztö / ceg termekei pedig a Zene hallgatasara jok; es esetleg kevesbe hatterzenehez, mert pozitivan: magukkal ragadnak (le kell tenni a könyvet), negativan: tul harsanyak, minden reszletet kiemelnek, nem nyugtatnak meg, ...
nekem az elsö csoport fele huz a beallitottsagom.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

OK, de ez nem a masina hibája, sokkal inkább emberi problémának tűnik. Már ha egyáltalán az...

Erről beszéltem eddig is.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Igen, harverileg megfelel. De aki egy laptoppal rendelkezik és mindent azon akar csinálni, zenehallgatás közben levelezik, böngészik a neten, az ne csodálkozzon, hogy gondjai adódnak.
A laptop csábít arra, hogy zenehallgatás közben püföljük a billentyűket. Ez lealacsonyítja a zenehallgatást háttérzenévé, és felriadunk, ha megakad a hang. Persze egyáltalán nem is figyelünk arra, ami szól, mert közben több más tevékenységet végzünk a laptopon. A Zeneakadémián sem chatelünk, írunk SMS-eket, böngésszük az olasz bajnokság eredményeit... Oda zenét megyünk hallgatni. Ez otthon is így kellene, hogy legyen, ha már leülünk és zenét akarunk hallgatni. A laptop a legnagyobb ellensége ennek az elmélyülést kívánó tevékenységnek. A zenei események felszínéig se jutunk el, mert közben ezer más dolgot csinálunk.
Számomra a számítógépes zenehallgatás is már egy felszínes folyamat, ami megöli a célt, magát a zenehallgatást. Pláne, ha a laptop az ölünkben hever és várja, hogy használjuk a billentyűzetét.

OK, de ez nem a masina hibája, sokkal inkább emberi problémának tűnik. Már ha egyáltalán az...

samugy63
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Igen, harverileg megfelel. De aki egy laptoppal rendelkezik és mindent azon akar csinálni, zenehallgatás közben levelezik, böngészik a neten, az ne csodálkozzon, hogy gondjai adódnak.
A laptop csábít arra, hogy zenehallgatás közben püföljük a billentyűket. Ez lealacsonyítja a zenehallgatást háttérzenévé, és felriadunk, ha megakad a hang. Persze egyáltalán nem is figyelünk arra, ami szól, mert közben több más tevékenységet végzünk a laptopon. A Zeneakadémián sem chatelünk, írunk SMS-eket, böngésszük az olasz bajnokság eredményeit... Oda zenét megyünk hallgatni. Ez otthon is így kellene, hogy legyen, ha már leülünk és zenét akarunk hallgatni. A laptop a legnagyobb ellensége ennek az elmélyülést kívánó tevékenységnek. A zenei események felszínéig se jutunk el, mert közben ezer más dolgot csinálunk.
Számomra a számítógépes zenehallgatás is már egy felszínes folyamat, ami megöli a célt, magát a zenehallgatást. Pláne, ha a laptop az ölünkben hever és várja, hogy használjuk a billentyűzetét.

Akkor mi azzal a baj ha használom egy Macbook Pro + DAC párost kizárólag zenélésre? Nem fut rajta semmi más, nem levelezek és játszom közben? Még csak máskor sem használom másra, egész egyszerűen úgy kezelem mint a CD játszómat, ezért vettem, odatettem a hifi cucchoz és ennyi? Egyszer installáltam és punktum?
Mi ezzel a gond?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Csak kíváncsiságból, tudnátok pár példát mondani?

Behringer, Crown, M Audio....és a többi hasonló gyártó.
Ezek termékeik kb. pont annyit érnek, amibe kerülnek. Egy fillérrel se többet.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Csak kíváncsiságból, tudnátok pár példát mondani?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Pár éve sok "Pro" (vagy ha jobban tetszik: "stúdiós") cucc árasztotta el a HiFi piacot, amik persze a Pro világ legalját súrolták és sokkal inkább szánták őket amatőr zenészeknek otthoni szórakozásra, mint profi stúdiók számára, a hifisták mégis a megváltást várták tőlük (ami persze nem következett be ezúttal sem).

Hol?
Csak nálunk, az is zömmel a Fórumos körökben. Én azért tőlünk nyugatabbra messze nem látom ezt az őrültséget. Hatalmas a felelőssége azon honi "guruknak", akik postok ezreivel plántálták az agyakba, hogy bizony a pro cuccok az igaziak. Vegyetek azt, mert töredék áron jobbat kaptok, mint a hifi világából származó termék.
A túrót!
Ezek a potméterek, kapcsolók, csatlakozók ezreit tartalmazó néha 19"-os rackes kütyük csak kinézetre emlékeztetnek a professzionális használatra szánt eszközökre. Jó esetben egy falusi búcsú körhintájának zenei kiszolgálására valók.
Temérdek kommersz alkatrész hegyek vannak bennük, alapkapcsolások gyári ajánlások szerint megépítve. Bárki meg tud egy ilyent valósítani, elég az adott IC gyári alapkacsolásait megépíteni. Ehhez nem kell zsenialitás. Funkcionálisak, de messze nem minőségiek. Persze ehhez kicsit bele is kellene látni a lelkivilágukba, értelmezni a bennük látottakat. Ez pedig nem célja a terjesztőiknek. Az egyszerű halandó képtelen feldolgozni a látottakat, nem tehet mást, mint hisz. Hisz annak, aki azt állítja róluk, hogy márpedig ez a megváltás a számodra. Persze nem, de akkor már késő.
Mindez persze nem jelenti azt, hogy a nem pronak kikiáltott eszközök mind minőségiek. De közöttük azért lehet találni olyanokat, amik minőségben messze felette állnak a "pro"-nak becézett berendezéseknek.
A komolyabb stúdiók világában használt eszközök pedig még sokkal drágábbak a highend berendezéseknél is, azokkal nem nagyon találkozunk otthoni körülmények között. De nem is az a funkciójuk.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Azzal a ritka előnnyel, hogy a külső DC tápot nagyon könnyen cserélhetjük minőségi, tiszta és lineáris tápra, akár még aksiról táplálva, mely utóbbival végleg száműzhetjük a 230V-os hálózat minden nyűgjét és még drága hálózati kábelen sem kell spekulálni.

Így van. Bár némi kétség itt is van bennem, mert nagyon kellemes tud lenni egy akkus táplálású rendszer az olcsó tápegységek után hallgatva, nekem mégsem sikerült vele elérnem egy komolyabb lineáris táp hangzását. Ez persze az én hibám is lehetett...

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Az előtt viszont értetlenül állok, hogy a laptopok halálra vannak ítélve hobbinkban.

Ne haragudj, ez marhaság a négyzeten. A laptop, mind hardver, tökéletesen megfelel,

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Van ennek az alaplapi hangkártya, USB külső eszköz kérdésnek egy másik oldala is, ami nem a hangminőségről szól.
Ha egy alaplapi hangkártyával, annak akár analóg, akár digitális kimenetével zenélek, az többnyire mindig stabilan működik. Nincsenek megakadozások, pattogások és hasonló jelenségek, ha éppen a számítógépnek valami mást is kell csinálnia mellette. Ez a dolog sok esetben még nem is éppen olcsó USB-s holmikra sem teljesül, és néha nem is csak Windows, hanem Mac környezetben is. Sokszor egy egyszerű internet böngészés is be tud kavarni ha egy USB-n függő valaminek kell közben működnie.
Mintha azért az az USB nem lenne egészen egy pro vagy high-end minőségű, megbízhatóságú valami mint interfész úgy magában.

s
Alaplapi kimenetnél is előfordulnak problémák. Tudom, hogy megszenvedtél néhány külső eszközzel, nekem is voltak nehéz napjaim miattuk, de azt hiszem, ez nem az USB vagy a Firewire szabvány számlájára írható, hanem a lejátszó és illesztő szoftverek hibája (de fura USB kábelhibával is találkoztam már). Pár éve sok "Pro" (vagy ha jobban tetszik: "stúdiós") cucc árasztotta el a HiFi piacot, amik persze a Pro világ legalját súrolták és sokkal inkább szánták őket amatőr zenészeknek otthoni szórakozásra, mint profi stúdiók számára, a hifisták mégis a megváltást várták tőlük (ami persze nem következett be ezúttal sem).

Egyet tudok érteni azon véleményekkel, hogy minőségi zenelejátszásra szánt masinán mást ne végezzünk, sőt tiltsunk is le rajta minden nélkülözhető szolgáltatást. Ez egyaránt sokat segít a hangminőség és a megbízhatóság terén. Jómagam sorsa is ezt támasztja elő. Régebben volt egy darab bitang erős PC-m, amin mindent szerettem volna csinálni. Persze nem sikerült. Most van két olcsóbb masinám, egyiken szól a muzsika, másikon netezem és dolgozom. Mindegyik tevékenység nagyságrendekkel probléma- és hibamentesebb lett.

Az előtt viszont értetlenül állok, hogy a laptopok halálra vannak ítélve hobbinkban.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”