Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Pc alapú audio lejátszás

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szocsa »

A kérdés az lenne, valahogy megoldható, hogy + 2 csatornának tudjam használni az alaplapra integrált kártyát? Tudom, hogy nem lesz olyan minőség, de sajnos nem tudtam olyan kártyát venni ami USB-s, van 6 kimenete, 64 bites drivere, és még ki is tudom fizetni

Szóval ha bárkinek lenne tippje, ötlete, esetleg tapasztalata, szívesen fogadnám.

Szerintem nem nagyon. Annyira specifikus szoftver kellene hozzá és annyira kevesen vannak akik használnának ilyet, hogy nem érné meg lekódolni. Annó még 10 évvel ezelőtt én is kerestem hasonló megoldást. 4 csatornás hangkártyát szerettem volna kiegészíteni 5.1-re egy második sztereó hangkártyával, mondanom sem kell nem jött össze, akiket megkérdeztem csak kiröhögtek, hogy mit akarok a Creative 5.1-emmel, meg a PC-vel :-P és utólag csak egyet tudok érteni velük. Ez a PC-s aktív váltás tesztelni jó lehet, de másra már én nagyon nem javasolnám.
A legegyszerűbb egy használt sb live! kx driverrel, ott minden adott az aktív váltáshoz és az ára is 1000-2000Ft körül mozog Vaterán, bár csak Windows XP-s tapasztalatom van ezzel, Windows7 alatt nem tudom működik-e.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11181
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Van nekem egy Lenovo X61s notebookom. Ehhez vettem egy ESI Maya 44 USB-s hangkártyát. Így van 4 csatornám. Aktív hajtást használnék, 3 útban. Tehát szűkségem volna még 2 csatornára. Foobar-ral szépen meg tudom csinálni az aktív keresztváltót.

A kérdés az lenne, valahogy megoldható, hogy + 2 csatornának tudjam használni az alaplapra integrált kártyát? Tudom, hogy nem lesz olyan minőség, de sajnos nem tudtam olyan kártyát venni ami USB-s, van 6 kimenete, 64 bites drivere, és még ki is tudom fizetni

Milyen aktív rendszert szeretnél meghajtani 3 útban? Nem tudom, milyen minőséget célzol meg, de mérés nélkül nem lesz egyszerű összeszintezni az utakat. A Foobarhoz készült keresztváltók nem éppen nagy tudásúak és amit nyernél az aktív váltással, azt nagyjából el is buknád az alaplapi kártya miatt. De ha ragaszkodsz az aktív hajtáshoz, számomra logikusabbnak tűnik egy olcsóbb külső keresztváltó alkalmazása, vagy egy 6 csatornás profi hangkártya használt piaci beszerzése.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Current version
3.0, released on 2012-09-02

Ez a végleges Foobar komponens. A Beta verziók már május óta jöttek ki, egy Pre kiadás pedig július végén jelent meg.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Üdv!

Volna egy elég speciális kérdésem. De hátha van valakinek ötlete.

Van nekem egy Lenovo X61s notebookom. Ehhez vettem egy ESI Maya 44 USB-s hangkártyát. Így van 4 csatornám. Aktív hajtást használnék, 3 útban. Tehát szűkségem volna még 2 csatornára. Foobar-ral szépen meg tudom csinálni az aktív keresztváltót.

Szóval ha bárkinek lenne tippje, ötlete, esetleg tapasztalata, szívesen fogadnám.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Nagyjából egy hónapja használom az új WASAPI szoftvert.

Current version
3.0, released on 2012-09-02

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

És véleményed szerint melyik a jobb?

Nagyjából egy hónapja használom az új WASAPI szoftvert. Hangzásban szerintem nagy változást nem hozott, de sok fura problémát megoldott, stabilabb lett.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az új a jobb, a hangerőszabályzója érzékenyebb, kompatibilitás szempontjából is jobb, most két külön választható üzemmód is van, arra az esetre, ha a hagyományos nem menne az usb-s eszközünkkel. Normális esetben 0 a hangkülönbség, a hangerőszabályzó miatt érdemes lehet váltani.

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Nem hasonlítottam össze a régivel. Használati szempontból nyilván az új, ha meg a hangjára gondolsz, akkor sztem mindenki döntse el saját maga. Én személyszerint nem is WASAPI-t használok, de tudod hogy van ez, mindenki más értékrend alapján dönt.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: OLED »

Új WASAPI foobar-hoz itt!

PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

köszi hogy beírtad! :-)

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Próbálok barátkozni a számítógépes zenehallgatással. Nagyon nem akarok belemenni a Foobar skinekbe úgyhogy az alapot szeretném használni. Már sikerült is nagyjából beállítani. Összesen 4 ablakot látok amikor lejátszok valami zenét. Album adatok, kép a lejátszott albumról, a zene szövege stb. Viszont az ablakok mérete nem megfelelő. Tehát van rá valami mód, hogy én szabjam meg, hogy melyik mekkora méretű legyen?

A columns ui erősen ajánlott, ha az alap kinézetet szeretnéd megtartani.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Próbálok barátkozni a számítógépes zenehallgatással. Nagyon nem akarok belemenni a Foobar skinekbe úgyhogy az alapot szeretném használni. Már sikerült is nagyjából beállítani. Összesen 4 ablakot látok amikor lejátszok valami zenét. Album adatok, kép a lejátszott albumról, a zene szövege stb. Viszont az ablakok mérete nem megfelelő. Tehát van rá valami mód, hogy én szabjam meg, hogy melyik mekkora méretű legyen?

A menüben a Display / User Interface pontban átváltasz szerkesztő módba (enable layout editing mode) és máris tudod állítani az ablakok méretét.

Boygabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Boygabi »

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Ez elszomorít.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

A Stello azért várhatóan elég jó pl. full XLR rendszerben (lenne, ha lenne...). De igen, könnyen lehet, hogy nem az a szint /itt lehet nézelődni, egész jó lista/

Ez a lista elég hiányos. Igaz, annyi jó dac van mint égen a csillag.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ez az 500$-os szegmens ahol szerintem nagyobb választék van(pl. Stello, Halide Bridge, Human Audio -Tabla Pico, Analog Research Technology - Legato stb).
A következő szint már 1000$ dollár környéke. Ennek már nem szabadna....elvileg... nagyon lemaradnia hangban (Audiophilleo, Human Audio - Tabla, Wavelength Audio - WaveLink stb.). Afölött azért van szórás... gondolom a CyroParts - Sonicweld Divertere lett volna az esélyes jó vétel. 1dbról tudok, hogy volt eladó... 250e..

Kérdem én, mi az amit idehaza a jobb kütyük közül meg lehetne venni ? Én a Human Audio Tabláján kívül nem tudok egyről sem :S
Várom a tippeket ! Én itt sajnos elakadtam.
(ha bele is ugranék egy Tabla-ba azt csak úgy teszem, ha elötte egy szintben vele lévővel összehallgattam)

A Hegel HD11-ese benne van az 1000 dolcsis szintbe, a 20-as még jobb, az olyan 360k körül van. Én is filóztam a Tablet Picon, aztán inkább a HD2-es mellett döntöttem. De a Music Hall 25.3-as csöves DAC-ja is nagyon jó.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

A Stello azért várhatóan elég jó pl. full XLR rendszerben (lenne, ha lenne...). De igen, könnyen lehet, hogy nem az a szint /itt lehet nézelődni, egész jó lista/
Ez az 500$-os szegmens ahol szerintem nagyobb választék van(pl. Stello, Halide Bridge, Human Audio -Tabla Pico, Analog Research Technology - Legato stb).
A következő szint már 1000$ dollár környéke. Ennek már nem szabadna....elvileg... nagyon lemaradnia hangban (Audiophilleo, Human Audio - Tabla, Wavelength Audio - WaveLink stb.). Afölött azért van szórás... gondolom a CyroParts - Sonicweld Divertere lett volna az esélyes jó vétel. 1dbról tudok, hogy volt eladó... 250e..

Kérdem én, mi az amit idehaza a jobb kütyük közül meg lehetne venni ? Én a Human Audio Tabláján kívül nem tudok egyről sem :S
Várom a tippeket ! Én itt sajnos elakadtam.
(ha bele is ugranék egy Tabla-ba azt csak úgy teszem, ha elötte egy szintben vele lévővel összehallgattam)

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az én mostani setupomnál lehet jobb, igen. Viszont egy vs. Mephisto meccs szerintem rövid lenne :bigball:. Szerintem. (és ugye itt a gond, hogy mit kellene)

Jó vicc a kettőről egy postban beszélni.

Igen, a HD2-nek (de talán még a 20-nak is) pont annyi köze van a Mephistohoz mint a Stellának.

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Valaki ?

Az April Music cégnek valóban nincs disztribútora idehaza? A hivatalos oldalukra nincs kitéve.
A Stello U3 USB/SPDIF konverterük keltette fel az érdeklődésem, jó lenne meghallgatni....
....
Ha valaki beszerezte volna már külföldről, kérem keressen meg!

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Én most vettem egy Hegel HD2-őt, és roppantul meg vagyok eddig elégedve a produkciójával. Nem egy drága dac, de nagyon zenei produktum! Ma este hallgatózás lesz a külső táppal.

Az én mostani setupomnál lehet jobb, igen. Viszont egy vs. Mephisto meccs szerintem rövid lenne :bigball:. Szerintem. (és ugye itt a gond, hogy mit kellene)

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 307

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Egy wifi media player nem lehet megoldás?
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 759

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Ez nem csak rca-s? Meg hát a dac az megvan.

A digitális jel megy a wireless-en a dac-ba, az RCA-t meg dugod az erősítőbe.

Meglévő DAC-ot nemhiszem, hogy megtudsz oldani wireless-el. Szerintem vállald be a drótos verziót sokkal kevesebbe fog kerülni, mint bármi más. Veszel egy Hi-Face-t, meg egy digit drótot és kész.

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 307

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Ez nem csak rca-s? Meg hát a dac az megvan.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 759

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Haló,laptop és dac közé szeretnék v.milyen vezeték nélküli megoldást. A dac-on koax és optikai bemenet van. Tudtok segíteni?

Menni fog, ha veszel egy Wireless -es DAC-ot. Pl.: http://prohardver.hu/hir/nuforce_air_da ... eamer.html
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”