Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
6 minutes ago, Palm said:
A csatik is részét képezik a rendszernek. A kábelek, hangfalak és készülékek is komolynak mondhatók. Szorítkozzunk a csatlakozókra, mert az érdekel, hogy ami ennél jobb az mennyibe kerül.
Megintcsak azt kérdezem, mennyire komoly kábelre kerül? Plusz, járatni kell rengeteget. Nem lesz rossz hangja, nekem is van ilyen dugóm, 1 mm vastag arannyal injektált ezüstdrótot fogok beletenni 2x-véve áganként, DIY tápnak, lelkifurdalás nélkül.
Kábelezzünk
Just now, BLX said:
Csak egy gondolat, lehet már volt szó róla:
A felvételi oldalon, stúdiókban pl, miért elégszenek meg a sima Neutrik csatlakozókkal és Klotz kábelekkel?
A profi vonalra miért nem szivárogtak be a drága különleges kábelek?
Mert nem érnek annyit az alkotási folyamatban, hogy a produkciók csak ezért hússzor annyit fizessenek óránként. Aztán standolni centire naponta a kábeleket... Mert egyébként úgy szétlopnák másnapra, hogy ihaj.
A stúdió munkahely. Nagy baj, ha a munkahelyi kilincs, vízcsap, kávézóasztal, hűtő stb. nem csúcs-csúcs-csúcs? Nem, a kábeleknél is megkötik a "kompromisszumot"...
A felvételi oldalon, stúdiókban pl, miért elégszenek meg a sima Neutrik csatlakozókkal és Klotz kábelekkel?
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1025
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Réz-ezüst? Ez mit jelent, bocsánat, ha terheltnek tűnnék, ezüstözött réz?
Sztem ezüstözött rézzel ennek az Oyaidének a másolata is nagyszerű hangot hoz, sőt, egyszerűbb ezüsthöz is meleg szível ajánlották nekem.
Az eredeti Oyaidét akarod jobbra cserélni? Azt nem kell. Ha nem szól jól, akkor tényleg a rendszerrel van a gond, mégiscsak a srácoknak lenne igazuk? :-)
Kábelezzünk
1 órája, Shimano írta:
Hangban egy jobb rendszer,készülék tud pluszt adni.Ha a csatiktól várod a jobb hangot,rosz úton jársz.
A csatik is részét képezik a rendszernek. A kábelek, hangfalak és készülékek is komolynak mondhatók. Szorítkozzunk a csatlakozókra, mert az érdekel, hogy ami ennél jobb az mennyibe kerül.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
Kábelezzünk
2 órája, lehoako írta:
MINDEN vezető "viszi a hangot" elfelé. A csatik pláne, legyenek RCA vagy hálózati XLR vagy USB, IEC vagy Jack, mindegyik. Mindegyikből sokfélét lehet kapni, sok múlik azon, hogy milyen szintű rendszerbe lesz és milyen kábel lesz a 2 csati között. Vannak csatik, amik picikét "gombócosítják" a hangot, nem lesz annyira levegős és jó felbontású hangjuk, mint egy jobbnak pl, de ez a tulajdonságuk előny, ha a kábel önmaga sem képes nagyobb felbontású és levgősebb interpretációra. Gondolom, érted :-).
Vannak relatíve kompromisszummentes csatlakozók relatíve kompromisszummentes kábelekhez, relatíve kompromisszummentes áron. (Soktízezer.)
Tápkábel poszton próbáltál már ezüstöt? Vagy IC-ben?
A kábel elég jó (réz-ezüst), ha cserélném, akkor a következő szint már többször ennyi lenne. Az érdekel, hogyha ilyen csatlakozókat jobbra akarok cserélni az mennyibe fájna?
Kábelezzünk
Melegszik a rendszer, Behind the wheel szakít rendesen, minden megvan... Csatik is melegszenek :-).
Kábelezzünk
1 hour ago, Shimano said:
Hangban egy jobb rendszer,készülék tud pluszt adni.Ha a csatiktól várod a jobb hangot,rosz úton jársz.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Kábelezzünk
21 minutes ago, Shimano said:
Szerintem nem annyira rossz ez az út, mert a kíváncsiság átvezet a megismerésen :-). Rossz kábelekkel nem futja ki magát egy normális rendszer, arra meg csatik is kellenek, a kérdés sztem ebben a topikban abszolút helyénvaló. SZVSZ.
9 órája, Palm írta:
P-079E és C-079 csatlakozó párosnál jobb minőséget képviselő csatlakozók mennyivel drágábbak? Milyen csatlakozók vannak, amik hangban adnak pluszt?
Kábelezzünk
9 órája, Palm írta:
P-079E és C-079 csatlakozó párosnál jobb minőséget képviselő csatlakozók mennyivel drágábbak? Milyen csatlakozók vannak, amik hangban adnak pluszt?
Kábelezzünk
9 hours ago, Palm said:
MINDEN vezető "viszi a hangot" elfelé. A csatik pláne, legyenek RCA vagy hálózati XLR vagy USB, IEC vagy Jack, mindegyik. Mindegyikből sokfélét lehet kapni, sok múlik azon, hogy milyen szintű rendszerbe lesz és milyen kábel lesz a 2 csati között. Vannak csatik, amik picikét "gombócosítják" a hangot, nem lesz annyira levegős és jó felbontású hangjuk, mint egy jobbnak pl, de ez a tulajdonságuk előny, ha a kábel önmaga sem képes nagyobb felbontású és levgősebb interpretációra. Gondolom, érted :-).
Vannak relatíve kompromisszummentes csatlakozók relatíve kompromisszummentes kábelekhez, relatíve kompromisszummentes áron. (Soktízezer.)
Tápkábel poszton próbáltál már ezüstöt? Vagy IC-ben?
Kábelezzünk
Coax 75 Ohm-os komolyabb kábelekhez jobb minőségű csatlakozók terén milyen márkát és szériát érdemes venni?
Furutech? FT-11G és FT-11R?
XLR csatlakozók terén szintén melyik márka és széria?
Furutech? Neutrik?
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Schmidt Feri kábele.....például...
40 év alatt nem számoltam mennyi kábel fordult meg nálam....most is van a szekrényben
egy szatyorral.....Nekem ez váltotta be az elvárásaim...Csak két tulajdonságát mondanám:1...-Nincs hangja! 2....-Nem hazudik!
Üdv:Sándor
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Kábelezzünk
6 hours ago, Meridián said:
Audioquest kábelek viszont nagyon beváltak nálam,basszusban verhetetlenek,még az olcsóbbak is!
Azért erre mérget ne vegyél.....
Én végig próbáltam közel száz kábelt,lehet,hogy többet is,10000 Ft-tól 600000 Ft-ig,(úgy hangsugárzót,mint összekötőt).
Ennek alapján írtam véleményt.
Ha tudsz jobbat,ne tartsd vissza magad!
Üdv. Gyuri
Kábelezzünk
Árulnak itt a fórumon egy ortofon reference spk400-at, de arról nincs semmi tapasztalatom. Az se lehet rossz.
Kábelezzünk
Nekem bi-wire módban szellősebb a hangkép....
Jobb a színpad leképzés is....
Ha lehetőség van rá ki kell próbálni mind a kétféleképpen...
Kábelezzünk
Nagyjából egy 100-ast tervezek rákölteni, viszont a biwiringhez nem tudom mennyire érdemes ragaszkodni, nekem vandamme-al ég és föld a különbség, itt nem tudom mik a tapasztalataitok.
Kábelezzünk
Audioquest kábelek viszont nagyon beváltak nálam,basszusban verhetetlenek,még az olcsóbbak is!
Azért erre mérget ne vegyél.....
Kábelezzünk
10 hours ago, Thibby90 said:
Ezen már el tudok indulni. Eddig amik ajánlásra kerültek az az Audioquest és a Wireworld. Kb mennyiért érdemes ilyenbe beruházni, ha 2 x 3 méterre lenne szükség?
Szervusz!
A wireworld kábeleket nem ismerem(bár már hallottam néhányat,de nem sok emléket hagyott bennem),az Audioquest kábelek viszont nagyon beváltak nálam,basszusban verhetetlenek,még az olcsóbbak is!
A kb. mennyiért érdemes ilyenbe beruházni-ra a válasz:amennyit a pénztárcád elbír.
Üdv. Gyuri
Kábelezzünk
Ezen már el tudok indulni. Eddig amik ajánlásra kerültek az az Audioquest és a Wireworld. Kb mennyiért érdemes ilyenbe beruházni, ha 2 x 3 méterre lenne szükség?
Szerintem a Van damme kábel nagyon lebutítja a rendszered hangját. Nekem is volt, gyorsan túladtam rajta. Törekedj az egységességre, ha tudsz, próbálj ki több márkát is. Az én hifimből a Hidiamond kábelek hozták ki a legtöbbet.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Kábelezzünk
Szerintem a Van damme kábel nagyon lebutítja a rendszered hangját. Nekem is volt, gyorsan túladtam rajta. Törekedj az egységességre, ha tudsz, próbálj ki több márkát is. Az én hifimből a Hidiamond kábelek hozták ki a legtöbbet.
Kábelezzünk
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni tőletek táp- és hangfalkábel ügyében. Adott egy nuprime ida-16 erősítő és két Klipsch RF-7 II front. Jelenleg a táp egy furutech fp-35sn, a hangfalkábel pedig vandamme 268-544-000 mindkét érpárral bekötve. A mélyek a táp miatt nem túl részletezőek, a többi tartomány pedig nagyon nyugodt a hangfalkábel és az erősítő karaktere miatt. Mit ajánlanátok ezek helyett, mert érzem, hogy valami másra lenne szükség, csak nem tudom, merre induljak el. Egyáltalán mi az az összeg, amit még ép ésszel ráköltene az ember?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Csekkolom náluk is. Köszi. Ha van konkrét darab az is érdekelne.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1025
Kábelezzünk
Csekkolom náluk is. Köszi. Ha van konkrét darab az is érdekelne.
Kábelezzünk
16 perce, BLX írta:
USB hosszabbító kábelt keresek A papa A mama végekkel, kb 4-4,5m hosszban. Tudnátok ajánlani forrást ahol beszerezhetném?
Csak egy tipp
https://www.conrad.hu/hu/Search.html?search=usb hosszabbító&gclid=EAIaIQobChMIk-HTr8vu2gIVVOAZCh11yQE-EAAYASAAEgIhQvD_BwE&sort=Price-desc&page=2