Igen a jobb alsó sarokban a kimeneti eszközöknél, ott válaszd ki a DAC-odat:
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- vlaca
- Fórumlakó
- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Re: DAC-olás
Az a kérdés hogy a Toppingod MQA renderer vagy full decoder?
Ha renderer(csak a második fázis kibontást tudja) akkor úgy legyenek a kapcsolók ahogy Denesdr belinkelte. Ilyenkor 96khz-es stream fog kijönni a Tidal app-ból.(A kibontás első fázisát az app csinálja, a másodikat a Topping)
Ha full decoder a Topping(mindkét fázist meg tudja csinálni.) akkor legyen bekapcsolva az MQA passtrough kapcsoló.
Ilyenkor 44.1khz dekódolatlan MQA stream jön ki a tidal app-ból, minden kibontást a topping fog csinálni.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 46
Köszi!
A Tidalon belül van ez a lehetőség? Én nem találom.
A Tidalon belül van ez a lehetőség? Én nem találom.
Nem.
Nézd meg a hangeszköz beállításait a Tidal alkalamzásban, legyen bekapcsolva az exclusive mód (ez aktiválja a Wasapi-t a hangeszközre), különben a Windows keverőn (Direct sound) keresztül fog kimenni a jel a DAC-ra, ami minden kimenő jelet a vezérlőpultban beállított mintavételre konvertál, valószínűleg ez a helyzet nálad, ezért ír mindig 44.1kHz-t a DAC.
A Force volume-t akkor használd, ha nem a Tidalban szeretnéd a hangerőt szabályozni.
A Passtrough MQA-t pedig akkor kapcsold be, ha van MQA képes DAC-od.
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 46
HTPC-n keresztül usb-n Topping D90 MQA dacot használok Tidalt hallgatva. A Hifi felvételek esetén PCM felirat és 44,1 kHz van, a Masternél MQA és szintén 44,1 kHz. A Tidalon mindig 44,1 kHz-en jön a zene?
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Akarom mondani SPDIF. Nekem kettő is van, ha érdekel az egyik, írj egy üzenetet!
- Elmo
- Törzsvendég
Ha az alaplapodon van SDIF tüskesor, szerezz be egy ilyet: https://www.aliexpress.com/item/4000237 ... 0135%21seamidian82 írta: ↑2022.05.28., szomb. 10:23Pc ből megy egy kis Carat hd1v be az usb abból pedig egy Jungson erősítőbe.
Tervezek egy Onkyo 9010 et .Gondoltam van benne egyfajta Dac így kivenném a kis Carat ot.
Viszont nem tudom hogy lehetne ezt megoldani![]()
- Elmo
- Törzsvendég
Konkrétan milyen készülékekről van szó?
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy pc ből jön a Dac ba a az usb.Abból menne egy dac os erősítőbe az nagyon variálna a hangon ?
Jobban szeretném kiiktatni azt a külső dac ot de nem tudok megoldást rá .
Az erősítön nincs usb bemenet.
Olyan kérdésem lenne hogy pc ből jön a Dac ba a az usb.Abból menne egy dac os erősítőbe az nagyon variálna a hangon ?
Jobban szeretném kiiktatni azt a külső dac ot de nem tudok megoldást rá .
Az erősítön nincs usb bemenet.
Ennyire ellenezte a nejed a TMP-t,hogy ezért elváltoktreny írta: ↑2022.04.13., szer. 19:27" ...a TMP-t a csöves kivitelével, és a Philips TDA1543 DAC chippel neked találták ki! "
Ma reggel felhívtam TMP Tamást, kértem a kábelek mellé egy DAC-ot. Nem az árfekvés miatt volt ez a kóválygás egyik DAC-ról a másikra, hanem olyan kicsi, takaros kellene, mint a Project és elvegyül a többi kacat között. De vettem egy nagy levegőt, hagy jöjjön a TMP. Mától más fórumokra látogatok, hátha ajánl vki 1 jó válóperes ügyvédet.

- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 168
Akkor számodra érdekes lehet az alábbi FW frissítés a Musician képviselőjétől, ha szeretnéd a Pegasus-nál a Windowsban USB-n rákötött DAC-nál állítani a hangerőt
Hello,
This is Zhai from MUSICIAN AUDIO.
I am sincerely sorry for the late reply, you email entered into our spam folder. And a while ago due to the impact of the conoravirus in our city, we were under lock down and couldn’t go out and in, so I have no access to check the email in time.
Please download the firmware in the link: https://drive.google.com/file/d/1DQjekU ... RYeA0/view Please upgrade the firmware according to the steps , it will help your Pegasus change the master volume in win 10.
Any other questions please let me know.
Best regards,
Zhai
MUSICIAN AUDIO
Elöször is köszönöm azoknak akik hozzászólásukban segitséget adtak.
Megérkezett az új „családtag” Musician Pegasus személyében, most éppen fő még a „hifi konyhában” úgy 250 órát 300-ból,de már érezni rajta hogy igazi mestermunka ez, és ami a lényeg hogy jól passzol a rendszeremhez.
Első nap már hozta tudásának nagy részét, igaz akkor még kicsit beeset a közepe , de mára már egyensúlyban érzem azt is. Amitől még egy kicsit féltem hogy a magashangok tekintetében is nagyobb decibel levágás lesz ahogy ezt több teszten is megemlítik .Ám ezt az sem érzékelem . A basszusai meg lenyűgözőek. Ez már más kategória mint a Toppingok. Egy darabig ki van elégítve a hifiéhségem. Aki esetleg Pegasusba vásárlásba töri a fejét annak bátran ajánlom a dac-ot. Jól irják a tesztekben van benne valami olyan amit egy Delta –Sigmás dac-ok nem tudnak, vagy mésképp tudnak. A Pegasus "puritán" módon csak zenél, és csak zenél. El sem tudom képzelni milyen lehet akkor az Auqarius. Éljen a Chi-fi

Megérkezett az új „családtag” Musician Pegasus személyében, most éppen fő még a „hifi konyhában” úgy 250 órát 300-ból,de már érezni rajta hogy igazi mestermunka ez, és ami a lényeg hogy jól passzol a rendszeremhez.
Első nap már hozta tudásának nagy részét, igaz akkor még kicsit beeset a közepe , de mára már egyensúlyban érzem azt is. Amitől még egy kicsit féltem hogy a magashangok tekintetében is nagyobb decibel levágás lesz ahogy ezt több teszten is megemlítik .Ám ezt az sem érzékelem . A basszusai meg lenyűgözőek. Ez már más kategória mint a Toppingok. Egy darabig ki van elégítve a hifiéhségem. Aki esetleg Pegasusba vásárlásba töri a fejét annak bátran ajánlom a dac-ot. Jól irják a tesztekben van benne valami olyan amit egy Delta –Sigmás dac-ok nem tudnak, vagy mésképp tudnak. A Pegasus "puritán" módon csak zenél, és csak zenél. El sem tudom képzelni milyen lehet akkor az Auqarius. Éljen a Chi-fi

Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
A válasz hogy, de....és akkor kezdődne az egész elöröl csak egy magasabb ligában! Jönne hozzá a külső órajel generátor meg a jobb tápok... meg minden más mert a hifista már csak hifista is maradTomLeftiger írta: ↑2022.04.20., szer. 21:42Szerencséd van, nekem volt huzamosabb ideig Topping D70s-m is, meg Musician Pegasus DAC-om is, sőt közben Singxer DDC-m is, meg Karuna USB/Spdif átalakítóm is, és ahogyan azt kell, kipróbáltam mindent mindennel (is) amit csak lehetett.zatar01 írta: ↑2022.04.08., pén. 17:07Szép Napot!
Musican Pegasus R2R-dac vásárlásán gondolkozom, rendelkezik valamelyik fórumtárs ilyennel, ha igen esetleg megosztaná a véleményét a dac tulajdonságaival. Teszteket olvastam róla már többet is Inkább a szubjektív véleménye érdekelne. Érdemes e a lenti rendszerbe ezt beilleszteni ? Onnan persze kijönne a Topping. Nagyságrendileg esetleg más készülék lehet Sigma–deltás is ?? Akár használtan is.
Több vonalon is gondolkozom a mostani TP70s dacom esetleg ki bővíteni egy interfésszel a 2s-LVDS kimenet miatt.![]()
Nálam a sorrend: Topping D70s USB-ről, Topping D70s+Singxer (i2s-en keresztül), Itt lehetne a Topping+Karuna, de mégsem. Papírforma szerint itt kellene lennie, de arra gyanakszom, hogy a Topping Coax bemenete nem túl jó, AES-EBU kábelem meg nincs, és nem is volt, ezért csak digit RCA-RCA kábelekkel tudtam próbálni, de egyikkel sem volt jó. Szóval ez a verzió szerintem nem jó, legalábbis nálam nem működött. Musician Pegasus R2R USB-ről, Musician+Singxer, Musician+Karuna, de! A Musiciannak szerintem jobb az USB-s része, mint a Toppingnak, legalábbis nálam élvezhetőbb volt a Pegasus, viszont a Musician egy k**va! Akármennyire jó DAC, sokkal nehezebb illeszteni, mint a Toppingot, vagy akármelyik delta sigma DAC-ot. Bizonyos körítésben (szerintem főleg az erősítő a fontos) nagyon gyenge hangot produkál, de ha sikerül illeszteni, akkor nagyon jó. Továbbá ha szigorúan nézem, akkor a Pegasus-hoz már nem kell külső DDC, vagy Spdif átalakító, persze lehet hozzá használni, de drágább kábelekkel már nagyon borítják az ár/érték arányt, és olyankor mindig felvetődik hogy, nem kapnék-e jobb hangot, ha eladom a DAC-ot, a DDC-t/USB/Spdif holmit, az összes kábelt (hozzáteszek kicsit) és a pénzből veszek egy még jobb DAC-ot.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Treny fórumtárs !
Szeretném a véleményedet, illetve a segítségedet kérni egy problémámmal kapcsolatban. Írtam Neked egy üzenetet privátban.
Köszi.
Gyuri
Szeretném a véleményedet, illetve a segítségedet kérni egy problémámmal kapcsolatban. Írtam Neked egy üzenetet privátban.

Köszi.

Gyuri
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 168
A Musician Pegasus R2R DAC-ok is a Vinshine Audio egyik terméke (OEM megrendelésre gyártva a Musician részére), mint a Denafrips DAC-ok. A Musician Pegasus lényegében egy Denafrips Ares II kisebb módosításokkal és kiegészítésekkel, módosított vezérlő programmal a DSP-ben.
Tény, a Musician/Denafrips R2 DAC-ok analóg kimenete (az alkalmazott kapcsolás miatt) érzékeny a hozzákapcsolt erősítő bemenetének paramétereire, játszanom is kellett az optimális hang elérése érdekében a saját Denafrips Ares DAC és a Yamaha A-S2000 erősítő összekapcsolásánál (egy ellenállásos hidat alkalmazva a szimmetrikus XLR kábelekben).
Tehát mielőtt valaki egy R2R DAC-ra váltana, mindenképp próbálja ki, hogy az ő rendszerébe illesztve érdemes-e a váltás.
Tény, a Musician/Denafrips R2 DAC-ok analóg kimenete (az alkalmazott kapcsolás miatt) érzékeny a hozzákapcsolt erősítő bemenetének paramétereire, játszanom is kellett az optimális hang elérése érdekében a saját Denafrips Ares DAC és a Yamaha A-S2000 erősítő összekapcsolásánál (egy ellenállásos hidat alkalmazva a szimmetrikus XLR kábelekben).
Tehát mielőtt valaki egy R2R DAC-ra váltana, mindenképp próbálja ki, hogy az ő rendszerébe illesztve érdemes-e a váltás.
- TomLeftiger
- Törzsvendég
- Értékelés: 495
Szerencséd van, nekem volt huzamosabb ideig Topping D70s-m is, meg Musician Pegasus DAC-om is, sőt közben Singxer DDC-m is, meg Karuna USB/Spdif átalakítóm is, és ahogyan azt kell, kipróbáltam mindent mindennel (is) amit csak lehetett.zatar01 írta: ↑2022.04.08., pén. 17:07Szép Napot!
Musican Pegasus R2R-dac vásárlásán gondolkozom, rendelkezik valamelyik fórumtárs ilyennel, ha igen esetleg megosztaná a véleményét a dac tulajdonságaival. Teszteket olvastam róla már többet is Inkább a szubjektív véleménye érdekelne. Érdemes e a lenti rendszerbe ezt beilleszteni ? Onnan persze kijönne a Topping. Nagyságrendileg esetleg más készülék lehet Sigma–deltás is ?? Akár használtan is.
Több vonalon is gondolkozom a mostani TP70s dacom esetleg ki bővíteni egy interfésszel a 2s-LVDS kimenet miatt.

Nálam a sorrend: Topping D70s USB-ről, Topping D70s+Singxer (i2s-en keresztül), Itt lehetne a Topping+Karuna, de mégsem. Papírforma szerint itt kellene lennie, de arra gyanakszom, hogy a Topping Coax bemenete nem túl jó, AES-EBU kábelem meg nincs, és nem is volt, ezért csak digit RCA-RCA kábelekkel tudtam próbálni, de egyikkel sem volt jó. Szóval ez a verzió szerintem nem jó, legalábbis nálam nem működött. Musician Pegasus R2R USB-ről, Musician+Singxer, Musician+Karuna, de! A Musiciannak szerintem jobb az USB-s része, mint a Toppingnak, legalábbis nálam élvezhetőbb volt a Pegasus, viszont a Musician egy k**va! Akármennyire jó DAC, sokkal nehezebb illeszteni, mint a Toppingot, vagy akármelyik delta sigma DAC-ot. Bizonyos körítésben (szerintem főleg az erősítő a fontos) nagyon gyenge hangot produkál, de ha sikerül illeszteni, akkor nagyon jó. Továbbá ha szigorúan nézem, akkor a Pegasus-hoz már nem kell külső DDC, vagy Spdif átalakító, persze lehet hozzá használni, de drágább kábelekkel már nagyon borítják az ár/érték arányt, és olyankor mindig felvetődik hogy, nem kapnék-e jobb hangot, ha eladom a DAC-ot, a DDC-t/USB/Spdif holmit, az összes kábelt (hozzáteszek kicsit

" ...ügyvédként elég nagy válóperes praxist viszek, ezért kár elmenned más fórumokra" 

Amúgy meg ügyvédként elég nagy válóperes praxist viszek, ezért kár elmenned más fórumokra
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
A TMP kicsi és takaros.treny írta: ↑2022.04.13., szer. 19:27Ma reggel felhívtam TMP Tamást, kértem a kábelek mellé egy DAC-ot. Nem az árfekvés miatt volt ez a kóválygás egyik DAC-ról a másikra, hanem olyan kicsi, takaros kellene, mint a Project és elvegyül a többi kacat között. De vettem egy nagy levegőt, hagy jöjjön a TMP. Mától más fórumokra látogatok, hátha ajánl vki 1 jó válóperes ügyvédet.
Amúgy meg ügyvédként elég nagy válóperes praxist viszek, ezért kár elmenned más fórumokra

" ...a TMP-t a csöves kivitelével, és a Philips TDA1543 DAC chippel neked találták ki! "
Ma reggel felhívtam TMP Tamást, kértem a kábelek mellé egy DAC-ot. Nem az árfekvés miatt volt ez a kóválygás egyik DAC-ról a másikra, hanem olyan kicsi, takaros kellene, mint a Project és elvegyül a többi kacat között. De vettem egy nagy levegőt, hagy jöjjön a TMP. Mától más fórumokra látogatok, hátha ajánl vki 1 jó válóperes ügyvédet.
Az olcsó toslink kábelek - sok hiányosságuk ellenére - tudnak valamit, amitől szerethető lesz a hangjuk: hajlamosak kicsit lekerekíteni, nyugodtabbá tenni a hangzást, amivel jobban emlékeztetnek az analóg források simaságára. Ezért szereted ezt jobban, mert ez összességében "analógosabbá" teszi a füled számára a hangzást.
Ez persze csak érzéki csalódás, az egyik hibát egy másikkal leplezik, ettől a digitális még digitális marad, de ha ezt az "illúziót" keresed, akkor vagy (1) ahogy @alto kolléga írta az előbb, (igen) mélyen zsebbe kell nyúlni, vagy (2) olyan digitális eszközt kell keresni, ami eleve erre az illúzióra épül.
A leírtak alapján biztos, hogy a modern DAC-ok nem a te világod, a Topping, SMSL, ProJect bármilyen modellje nem fog megoldást nyújtani neked, azt a vonalat - szerintem - engedd el!
Korai Musical Fidelity (pl régebbi M1) vagy még régebbről egy Mission DAD-5, valamelyik megfizethető Micromega (akár egy Mydac) jó lehet.
Ééééés bocsánat, hogy már megint itt kötök ki
de a TMP-t a csöves kivitelével, és a Philips TDA1543 DAC chippel neked találták ki!
Ps: Nem kapok jutalékot a TMP-től, csak többféle DAC is volt nálam tesztelésen, itthon, saját rendszerben, és volt alkalmam kiismerni
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Ez sokmindent megmagyaráz.
Az olcsó toslink kábelek - sok hiányosságuk ellenére - tudnak valamit, amitől szerethető lesz a hangjuk: hajlamosak kicsit lekerekíteni, nyugodtabbá tenni a hangzást, amivel jobban emlékeztetnek az analóg források simaságára. Ezért szereted ezt jobban, mert ez összességében "analógosabbá" teszi a füled számára a hangzást.
Ez persze csak érzéki csalódás, az egyik hibát egy másikkal leplezik, ettől a digitális még digitális marad, de ha ezt az "illúziót" keresed, akkor vagy (1) ahogy @alto kolléga írta az előbb, (igen) mélyen zsebbe kell nyúlni, vagy (2) olyan digitális eszközt kell keresni, ami eleve erre az illúzióra épül.
A leírtak alapján biztos, hogy a modern DAC-ok nem a te világod, a Topping, SMSL, ProJect bármilyen modellje nem fog megoldást nyújtani neked, azt a vonalat - szerintem - engedd el!
Korai Musical Fidelity (pl régebbi M1) vagy még régebbről egy Mission DAD-5, valamelyik megfizethető Micromega (akár egy Mydac) jó lehet.
Ééééés bocsánat, hogy már megint itt kötök ki

Ps: Nem kapok jutalékot a TMP-től, csak többféle DAC is volt nálam tesztelésen, itthon, saját rendszerben, és volt alkalmam kiismerni

Ahhoz hogy megközelítsd az analóg forrás hangját, az Pro-Ject DAC-nál sokkal jobb digitális forrásra lenne szükség.treny írta: ↑2022.04.13., szer. 01:47"Optikai kábel után még soha nem hallottam olyat, hogy a koax információ-szegényebb lett volna. Általában fordítva van. “
2X csereberéltem u. azt a 3 kábelt, egyértelmű eredményre jutottam. A gagyibb (EURONICS Toslink) van most, eltűnt a kellemetlen fémes hang, de még elég CD-s a hang.
Régóta hifizek, korábban PM4000 erőlködőm volt, 20 év után feladta, lett a TMP. Érezhetően szintet léptem - van még 1 Project Classic is, na az már más. Azt hiszem, ez viheti félre a fülemet, mivel a CD lejátszótól is ilyen hangot várok el. Ezen kategóriában viszont tényleg nincs tapasztalatom. Azért vagyok most itt a fórumon.
A tanácsot megfogadom - most várok. Ja, a TMP kábeleket a hangdobozokhoz kértem. A vinyl lejátszóhoz és a phonohoz a gyártótól kapott Project kábelek vannak. A TMP DAC is érdekel, bár még nem kérdeztem utánna.
Köszönöm a hozzászólásokat.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
"Optikai kábel után még soha nem hallottam olyat, hogy a koax információ-szegényebb lett volna. Általában fordítva van. “
2X csereberéltem u. azt a 3 kábelt, egyértelmű eredményre jutottam. A gagyibb (EURONICS Toslink) van most, eltűnt a kellemetlen fémes hang, de még elég CD-s a hang.
Régóta hifizek, korábban PM4000 erőlködőm volt, 20 év után feladta, lett a TMP. Érezhetően szintet léptem - van még 1 Project Classic is, na az már más. Azt hiszem, ez viheti félre a fülemet, mivel a CD lejátszótól is ilyen hangot várok el. Ezen kategóriában viszont tényleg nincs tapasztalatom. Azért vagyok most itt a fórumon.
A tanácsot megfogadom - most várok. Ja, a TMP kábeleket a hangdobozokhoz kértem. A vinyl lejátszóhoz és a phonohoz a gyártótól kapott Project kábelek vannak. A TMP DAC is érdekel, bár még nem kérdeztem utánna.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
]
“Nagyon fura, amiket írsz.
Optikai kábel után még soha nem hallottam olyat, hogy a koax információ-szegényebb lett volna. Általában fordítva van. “
Tapasztalatom szerint mindig így van.
“Az olcsóbb AQ kábelek is inkább "kerekítik" a hangot, nem fémessé teszik. .
Az is lehet, hogy valami installációs gond, ha van a környékeden jó fülű fórumtárs (vagy más tapasztalt hifista) érdemes lenne kikérni a véleményét.
Mindenesetre ha megjönnek a TMP kábelek, azt javaslom, kösd be őket, és járasd legalább egy hétig, addig ne változtass semmi mást, mert bele fogsz kavarodni, és nem fogod tudni, mikor melyik komponenscsere hangját hallod.
Az új táp és hf kábel valószínűleg eleve nagy változást kell(ene) hozzon!”
Ez is így van.
A Tmp kábelek után változni kell a hangnak. Ha nem, akkor amennyiben van hi-fis ismerősöd a közelben, akkor csak próbábòl egy készüléket cserélni.
Azért a nagyon alap kategóriás kábelek esetében ne várj csodát.
“Nagyon fura, amiket írsz.
Optikai kábel után még soha nem hallottam olyat, hogy a koax információ-szegényebb lett volna. Általában fordítva van. “
Tapasztalatom szerint mindig így van.
“Az olcsóbb AQ kábelek is inkább "kerekítik" a hangot, nem fémessé teszik. .
Az is lehet, hogy valami installációs gond, ha van a környékeden jó fülű fórumtárs (vagy más tapasztalt hifista) érdemes lenne kikérni a véleményét.
Mindenesetre ha megjönnek a TMP kábelek, azt javaslom, kösd be őket, és járasd legalább egy hétig, addig ne változtass semmi mást, mert bele fogsz kavarodni, és nem fogod tudni, mikor melyik komponenscsere hangját hallod.
Az új táp és hf kábel valószínűleg eleve nagy változást kell(ene) hozzon!”
Ez is így van.
A Tmp kábelek után változni kell a hangnak. Ha nem, akkor amennyiben van hi-fis ismerősöd a közelben, akkor csak próbábòl egy készüléket cserélni.
Azért a nagyon alap kategóriás kábelek esetében ne várj csodát.