Ezt mire lehet vagy érdemes használni?
Kivéve vasalás...

Tetszik ez a csembaló CD ! Nem lemez !
No igen , de mi lenne az összehasonlítási alap alapja?
Benne van a pakliban.MrCollector írta: ↑2025.03.17., hétf. 17:17
Én azt mondom a kábelemről, hogy ez tökéletesen kiegyenlített hangú. Valaki beteszi a rendszerébe és elpanaszolja mindenkinek, hogy felborult a hangkép, pl. sok lett a magas. Igen ám, de mi van akkor, ha ezt a rendszer egy másik vagy éppen több eleme okozza?
A csembalónál, vagy más, felhang-érzékeny hangszernél az van, hogy a kicsi krumpli rendszereken olykor meglepően jó hang lesz. Akár autóhifin is. Mert ezeket a balhés részeket egyszerűen lenyelik, nem sugározzák le, jótékonyan hagyják, hogy a hallásunk kipótolja a hiányzó részt. És ezzel a pótlással jobban járunk.revox írta: ↑2025.03.17., hétf. 14:49
... egyformán "gyenge" minden pontjában és a végeredmény egy olyan berendezés,amit igaz,csak görgőzni használok (szobabickli népiesen), de nem akadály neki egy Motörhead koncert (takt), de nemrég kipróbáltam Bach-al és mondanám, hogy meglepődtem, ha ma kezdtem volna, de tudtam, mi fog történni: gond nélkül letolta azt a csemballós lemezt,amit nemrég @chord ajánlására vettem meg.
Na, ez egy jó kérdés, de az még mindig nem tisztázott, mi az, hogy minden tekintetben ? / Merhogy olyan nem nagyon van.../
Az én esetemben az van amit ELEX is megpendített,miszerint az olcsóbb,(és ez lehet akár feljebb is) hifi drótok mutatni,villantani akarnak valami olyat,és oly módon,ami nekem,na meg a rendszeremnek sem nem jön be.pjm írta: ↑2025.03.17., hétf. 14:27Javarészt elmentetek amellett amire irányult volna a kérdésem, miszerint mi alapján hozott meg ( csak a példa kedvéért, lehetne más is) Shimano egy olyan döntést, hogy pro kábel és semmi más (jelenleg). Mi a boldogság okozója egy olcsóbb és egy drágább kábel esetén, mi az indíttatás, és hogy a fenébe nem tudunk más tapasztalatot elfogadni, vagy fél úton megegyezni? Írásban ez nem egyszerű, de remélem lejött.
Én azt szoktam mondani, hogy nem érdemes korlátozni nagyon a lehetőségeket, mert kihagyhatunk valamit, amivel jól járunk. Így aki csak árban gondolkodik, kizár néhány jó lehetőséget is...
örülök,höogy értd a viccet és nem vetted magadra
Jobban tud működni hosszabb távon. Azaz egy hét múlva zavar-e. Vagy csak hallgatod a zenét...kasumi írta: ↑2025.03.17., hétf. 12:57Szerintem a kulcs a saját tapasztalatokban és az azokból levont - jó esetben - helyes következtetésekben van.
Tedd be a rendszeredbe a 300 forintos drótot és figyeld meg, mi történik a hanggal és veled.
Tedd be a 10x vagy 100x vagy 1000x drágábbat és figyeld meg ugyanezt.
Ha valamelyest objektív tudsz maradni vagy találsz egy objektív mérőszámot (pl. a zenehallgatással töltött idő), akkor jó esélyed van arra, hogy saját magad válaszold meg a kérdéseid.
Univerzális válasz azért nem létezik, mert az én tapasztalatom más lesz (más rendszerből és más személyből - ez utóbbi önmagában is elég; tehát ha ugyanazt a rendszert is halljuk, nem feltétlen fog egyezni a véleményünk - fakadóan), mint másoké.
A kérdés nagyon jó és azt szoktam mondani az ilyen kérdésekre,pjm írta: ↑2025.03.17., hétf. 12:26Réz-réz bameg. Hát nem érted?
Egyvalami azonban minden mellékzönge nélkül, pusztán emberi kíváncsiságból érdekelne, aki megválaszolja, megköszönöm: szóval itt van például a Canare (de bármi más is lehetne), végre felfedezte az OFC vezetőt. Tényleg örülök, fejlesztenek. Most akkor ez a csúcs és a többi átb@szás, vagy ez az amit még érdemes megvenni, vagy tökmindegy, csak réz legyen? Ha mindegy, hogy réz legyen, akkor miért pont ez? Miért nem a másik Canare, vagy Klotz olcsóbban, vagy egy lámpazsinór 300 forintért? Ha eddig is tök jó volt a 4S11, akkor miért lett belőle OFC, és miért lettek az eddig jók lecserélve erre (hifisták által)? Egyáltalán a jót miért fejlesztette a Canare? Vagy csak marketingfogás, ha már más (Pl a Mogami) is használja, ne ezért bukják el a hifisták mezőnyét, akik 5 métert vesznek a rendszerükhöz, nem 100-at mint akik hangosítanak? (Láttam ilyen vásárlást. 200 méter mikrofonkábel, még 100 forint pluszt sem adott érte, jó a MY 206. Még így is drága, mondta.)
Komolyan érdekelne ez a teljes gondolatmenet, de azt szerintem nem fogom megtudni, pedig itt állok a két tábor között a középkategória alján szerelő kábeleimmel, így mindig csak a virtuális pofonokat kapom, hogy amim van vagy nem elég drága/jó, vagy nem elég olcsó és benne vagyok a mókuskerékben.
Tényleg, a mókuskerék milyen ár fölött fordul meg? Mert a csere olcsón is csere, szerintem. Sőt, ha nem váltasz kategóriát csak oldallépés. Na az lehet aztán a fölösleges.
Itt vagyok a rengeteg gyermeteg kérdésemmel, és - szerintem sokadmagammal - keresem a helyem köztetek, komolyan mondom.
És még az is áll az esetemben, hogy sokszor jobban tetszett egy-egy olcsóbb darab mint a drágább, (de ez az én hibám is lehet), birtoklok is ilyeneket, szeretem és tisztelem is, hogy mit adnak mennyiért, viszont mégsem gondolom egy pillanatig sem, hogy 3-5000 forintért meg lehet váltani a világot. Maximum a magad világát, ha az, hogy ezen spóroltál megnyugvással tölt el.
Szerintem a kulcs a saját tapasztalatokban és az azokból levont - jó esetben - helyes következtetésekben van.
A hifi drót gyártók is fejlesztenek,miért ne lenne ez másként a pro drótoknál.De az említett ofc sem új a canarenál,van ez a g verzió is már vagy 10-15 éve minden típusnál.A canareből is többféle beválhat,4s8-4s10-2s9-2s11,stb,tehát nem csak a 4s11 van itt kihegyezve mint jó és ajánlott.Nekem pl úgy fest hogy a pvc burkolat nélküli 2s11 lesz ami a legjobb,másnak meg más,de ez így is van jól.Az ofc és a sima közt nincs nagy különbség hangzásban,legalábbis ezt csiripelik a madarak.pjm írta: ↑2025.03.17., hétf. 12:26Réz-réz bameg. Hát nem érted?
Egyvalami azonban minden mellékzönge nélkül, pusztán emberi kíváncsiságból érdekelne, aki megválaszolja, megköszönöm: szóval itt van például a Canare (de bármi más is lehetne), végre felfedezte az OFC vezetőt. Tényleg örülök, fejlesztenek. Most akkor ez a csúcs és a többi átb@szás, vagy ez az amit még érdemes megvenni, vagy tökmindegy, csak réz legyen? Ha mindegy, hogy réz legyen, akkor miért pont ez? Miért nem a másik Canare, vagy Klotz olcsóbban, vagy egy lámpazsinór 300 forintért? Ha eddig is tök jó volt a 4S11, akkor miért lett belőle OFC, és miért lettek az eddig jók lecserélve erre (hifisták által)? Egyáltalán a jót miért fejlesztette a Canare? Vagy csak marketingfogás, ha már más (Pl a Mogami) is használja, ne ezért bukják el a hifisták mezőnyét, akik 5 métert vesznek a rendszerükhöz, nem 100-at mint akik hangosítanak? (Láttam ilyen vásárlást. 200 méter mikrofonkábel, még 100 forint pluszt sem adott érte, jó a MY 206. Még így is drága, mondta.)
Komolyan érdekelne ez a teljes gondolatmenet, de azt szerintem nem fogom megtudni, pedig itt állok a két tábor között a középkategória alján szerelő kábeleimmel, így mindig csak a virtuális pofonokat kapom, hogy amim van vagy nem elég drága/jó, vagy nem elég olcsó és benne vagyok a mókuskerékben.
Tényleg, a mókuskerék milyen ár fölött fordul meg? Mert a csere olcsón is csere, szerintem. Sőt, ha nem váltasz kategóriát csak oldallépés. Na az lehet aztán a fölösleges.
Itt vagyok a rengeteg gyermeteg kérdésemmel, és - szerintem sokadmagammal - keresem a helyem köztetek, komolyan mondom.
És még az is áll az esetemben, hogy sokszor jobban tetszett egy-egy olcsóbb darab mint a drágább, (de ez az én hibám is lehet), birtoklok is ilyeneket, szeretem és tisztelem is, hogy mit adnak mennyiért, viszont mégsem gondolom egy pillanatig sem, hogy 3-5000 forintért meg lehet váltani a világot. Maximum a magad világát, ha az, hogy ezen spóroltál megnyugvással tölt el.
Csak egy példát említek, amiről mostanság nem beszélnek, pedig nagyon sokat javít a hangon az a kryo-hűtés.kasumi írta: ↑2025.03.17., hétf. 07:57Ha nem a felsoroltaktól, akkor szerinted mitől jók a gyártók kábelei, amit nem írhatnak le?cables írta: ↑2025.03.17., hétf. 07:44----
A fő baj a kábelezéssel, hogy a gyártók - mivel az igazat nem írhatják le, hogy mitől jó a kábelük - mellébeszélnek a marketing/prospektus szövegeikben és ezt a nagyon sokan beveszik. Olyan fogalmakról, mint árnyékolás, vezető tisztaság, drága fémek, speciális szigetelés és köpeny könnyű nagyot és vonzót mondani.
...
szerintem ezt félreértetted...chord_ írta: ↑2025.03.16., vas. 22:54Én simán bevállalom azt, hogy énfelőlem, ha hozzátesz, és tetszik nagyon, akkor tegyen...revox írta: ↑2025.03.16., vas. 19:00egy fontos mondat és a hifi minden komponensére igaz. márhogy, az első fele élvezzen prioritást. nem lopom el a dicsőséget, de már annyiszor leírtuk(tam), már nem fordítok rá időt, mert ritkán ér célba. mindig többre vágynak sokan, ha az hiba/torzítás is, de legyen![]()
de ellövöm a párját: ha valaminek ki lehet emelni egy (nem általánosan megfogható, mint pl természetes megszólalás) tulajsonságát, miben jó, az azt mutatja, nem kiegyenlített és másban rossz (pl, de jó a basszusa)![]()
Nálatok azt érzem, hogy egy sima logikai paradoxont építetek fel pl. a fenti megnyilatkozással.
Hogy mondjam, hogy értétek?, kicsit gondolkozni kell...
szóval, amit mondtok, az kb. olyan, mint a táguló világegyetem modellje. Amit egy tanár az egyetemen felvázol krétával a táblára. Mert megvan aránylag pontosan az, hogy az első ms alatt mik történtek.
Egyetlen diák sem mer jelentkezni, és félénken bekérdezni, hogy dehát ez az egészet miféle koodináta-rendszerből szemléljük, hogy egyáltalán le tudjuk írni?? Merthogy nincs a táguló halmazon kívül értelmezhető vagy definiálható dolog / tér / idő / stb...
Nálatok ez a 'nem tesz hozzá semmit' attribútum feltételezné a tökéletes, viszonyítási alapként elfogadható készülék-együttest, amiben az adott kábel szerepel, amelyek nem torzítanak, nem színeznek, nem eq-znak, nem növelik/csökkentik a hifis ill. a kívánalmaink szerinti hangzás-paramétereket.
Pedig de.
Szóval, rajzoljátok a táguló modellt a zöld táblára, fehér krétával, egy osztályteremben, valahol a 3. emeleten... a halmazon kívül vagyunk ugye, és nézzük,a zsöllyéből, hogy definoman tágul... :)
Ha nem a felsoroltaktól, akkor szerinted mitől jók a gyártók kábelei, amit nem írhatnak le?cables írta: ↑2025.03.17., hétf. 07:44----
A fő baj a kábelezéssel, hogy a gyártók - mivel az igazat nem írhatják le, hogy mitől jó a kábelük - mellébeszélnek a marketing/prospektus szövegeikben és ezt a nagyon sokan beveszik. Olyan fogalmakról, mint árnyékolás, vezető tisztaság, drága fémek, speciális szigetelés és köpeny könnyű nagyot és vonzót mondani.
...