Sokat néz Tv.-t a család, természetfilmek, sorozatok, stb. Az bakeliten kívűl más műsorforrás nincs, nem is szeretnék.

Ebből kell kihozni a legtöbbet. Ennyi...

Üdv.
Gyuri
Előfordulnak furcsa igények. Én hamarosan az AppleTV-mből fogom kiszedni a gyári tápot és adok neki egy analógot. Sajnos csak optikai kimenete van, így most egy jó optikai kábelt vadászok éppen. A sajnost annyira mégsem sajnálom ebben az esetben, mert ez a készülék galvanikusan kapcsolódik a tv-hez, így ha optikai az összeköttetés, akkor legalább onnan nem kerül be zaj a dacba.
Árulnak bizony. Itt az egyik, ami a kínálat teteje:
Én a gondolatmenetben visszaugranék oda, hogy miért a tv adás a forrás
A TMP dacban TDA1543 van, mini csövekkel kiszolgálva. Igaz, itt nincs nagyfelbontás, csak 16/44,1 cd hang, de zene az van benne rendesen.TomLeftiger írta: ↑2022.06.18., szomb. 22:54Régivágású DAC chip. Pl. Tda 1541, 1543 és társai. Ezek köré sokféle DAC-ot építettek, a futottak még kategóriától a nagyon jóig. Sok CD játékosban is ezeket a chipeket használták.
Ha veszel egy rendes TDA-s dacot és egy rendes analóg tápot a settopboxhoz, akkor elég emberi hangja lesz. Persze egyik sem olcsó.Rock60 írta: ↑2022.06.18., szomb. 17:50Jah, elég nehéz...
Na, szóval köszönöm a segítőkész hozzászólásokat.
Az optikait próbáltam, a coax jobban működik. Igaz, elég sokat válogattam, tesztelgettem, mire kikötöttem a mostaninál. / Trasparent Technology /
A DAC- story még nincs lezárva. Használt gép 150- ért, nem hiszem, hogy van jobb, mint a D70. Szeretem a stílusát, hangulatát. Max. dupláját tudnék rá szánni, ha hétszentség, hogy minden tekintetben jobb a másik.
A routertől a boxig UTP kábel-üggyel még nem foglalkoztam, tulajdonképpen eszembe sem jutott. Kösz a tippet, utánanézek.
Az eredeti kapcsolóüzemi vackot már kicseréltem egy nagyon meggyőző kivitelű 16 Amperes Dell szintén kacsolóüzeműre. Akkora, mint egy tégla. Sokkal jobb lett. Az a helyzet, hogy már lassan egy éve keresem az analóg táp megvalósításának a lehetőségét, de sehogy sem akar összejönni... / 12V 4A /
Még egyszer kösz, üdv.![]()
![]()
![]()
Gyuri
Már hogyne lehetne javítani a hangon, Topping ki, és egy jó DAC be.Rock60 írta: ↑2022.06.17., pén. 22:13Jó estét mindenkinek !
A TV. hangjából szeretném a lehető legtöbbet kihozni, ezzel kapcsolatban szeretném a hozzáértő fórumtársak segítségét kérni.
Adva van egy T-home-os set-up box. Onnan megy koaxon a digijel egy Topping D70-be. Onnan az eősítőbe.
Nyílván sokkal jobb a hang, mint korábban, mikor a set-up box saját átalakítóját használva egyből az erősítőbe ment a jel.
A kérdésem a következő lenne :
Lehet-e még javítani a hangon úgy, hogy a D70 elé még be lenne kötve valamilyen "kicsomagoló" / retender / eszköz ? / Valahol hallottam /
Köszönöm. Üdv.
Gyuri
Esetleg probald ki azt az utat, hogy a set-top box hdmi-n adja at az audio/video jeleket a tv-nek, es a tv optikai kimenetet csatlakoztasd a Toppinghoz. Nem vagyok optikai parti, valoszinu a mostani felallas jobb, de ki lehet probalni erdekessegkeppen.Rock60 írta: ↑2022.06.17., pén. 22:13Jó estét mindenkinek !
A TV. hangjából szeretném a lehető legtöbbet kihozni, ezzel kapcsolatban szeretném a hozzáértő fórumtársak segítségét kérni.
Adva van egy T-home-os set-up box. Onnan megy koaxon a digijel egy Topping D70-be. Onnan az eősítőbe.
Nyílván sokkal jobb a hang, mint korábban, mikor a set-up box saját átalakítóját használva egyből az erősítőbe ment a jel.
Lehet-e még javítani a hangon úgy, hogy a D70 elé még be lenne kötve valamilyen "kicsomagoló" / retender / eszköz ? / Valahol hallottam /
Köszönöm. Üdv.
Gyuri
Nehéz szó ez - vagy túl jó volt, amit este toltál
Véletlenül nem "renderer"-re gondolsz?Rock60 írta: ↑2022.06.17., pén. 22:13Jó estét mindenkinek !
Köszönöm. Üdv.
Gyuri
Az iFi is ezeket a kifejezéseket használja:vlaca írta: ↑2022.05.31., kedd 14:51Van némi kavarodás az elnevezésekben(is)robi20064 írta: ↑2022.05.31., kedd 13:25Szerintem keveritek, first unfold = decoder, second unfold = renderer. A renderer mindket fazist kepes kezelni, illetve a masodikat eleve csak mqa hw tamogatassal lehet. Az elsot lehet szoftveresen is.vlaca írta: ↑2022.05.31., kedd 12:59
Az a kérdés hogy a Toppingod MQA renderer vagy full decoder?
Ha renderer(csak a második fázis kibontást tudja) akkor úgy legyenek a kapcsolók ahogy Denesdr belinkelte. Ilyenkor 96khz-es stream fog kijönni a Tidal app-ból.(A kibontás első fázisát az app csinálja, a másodikat a Topping)
Ha full decoder a Topping(mindkét fázist meg tudja csinálni.) akkor legyen bekapcsolva az MQA passtrough kapcsoló.
Ilyenkor 44.1khz dekódolatlan MQA stream jön ki a tidal app-ból, minden kibontást a topping fog csinálni.![]()
Core decodernek nevezi a first unfold-ot.
Full decodernek a hardvert ami minden fázist megcsinál.
Renderernek azt a hardvert ami csak az utolsó kibontást tudja.
FEFF999C-C6AB-4B8F-86C2-8983D5C73C94.jpeg
Van némi kavarodás az elnevezésekben(is)robi20064 írta: ↑2022.05.31., kedd 13:25Szerintem keveritek, first unfold = decoder, second unfold = renderer. A renderer mindket fazist kepes kezelni, illetve a masodikat eleve csak mqa hw tamogatassal lehet. Az elsot lehet szoftveresen is.vlaca írta: ↑2022.05.31., kedd 12:59Az a kérdés hogy a Toppingod MQA renderer vagy full decoder?
Ha renderer(csak a második fázis kibontást tudja) akkor úgy legyenek a kapcsolók ahogy Denesdr belinkelte. Ilyenkor 96khz-es stream fog kijönni a Tidal app-ból.(A kibontás első fázisát az app csinálja, a másodikat a Topping)
Ha full decoder a Topping(mindkét fázist meg tudja csinálni.) akkor legyen bekapcsolva az MQA passtrough kapcsoló.
Ilyenkor 44.1khz dekódolatlan MQA stream jön ki a tidal app-ból, minden kibontást a topping fog csinálni.