Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

1 minute ago, Shimano said:

A legközelebbi városnapi összeröffenésen majd szólok a rezesbandának,hogy a gyorskötözőket se felejtsék otthon. Nehogy már csak úgy szabadon rezegjen az aminek rezegni támad kedve,mi hifisek már csak tudjuk.

Jót mondtál pont :-). Majd nézd, h az öklüket néha odateszik-e a hangszer elé, vagy használnak-e tompítót (szordínót) pl. magasfrekis csillapításra, és, ha igen, milyet? :-).

A legjobb, ha folyamatosan fogjuk a hangfalkábelt, csak nem mindenki ennyire elvetemült hifista... :-).

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

11 perce, lehoako írta:

Most jól meg akartál cinkelni, de végül tökjót mondtál! :-)

Minden rezonál. Nem hit, tény. A kábelek is. Nem hit, tény.  Ez benne van a hangban. Nem hit, tény. Ezt a rezonanciát lehet módosítani, csillapítani. Nem hit, tény. Nem mindegy, hogy hogyan és min fekszik a kábel, vagy csak pár ponton van alátámasztva, stb. Emiatt, poénnak tartod, vagy sem, de a gyorskötöző is beleszól  hangba. Hogy ez melyik rendszeren és melyik hallgatónak hogy jön át, az másik kérdés. 

A legközelebbi városnapi összeröffenésen majd szólok a rezesbandának,hogy a gyorskötözőket se felejtsék otthon. Nehogy már csak úgy szabadon rezegjen az aminek rezegni támad kedve,mi hifisek már csak tudjuk.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

5 perce, lehoako írta:

Minden rezonál. Nem hit, tény. A kábelek is. Nem hit, tény.  Ez benne van a hangban. Nem hit, tény. Ezt a rezonanciát lehet módosítani, csillapítani. Nem hit, tény. Nem mindegy, hogy hogyan és min fekszik a kábel, vagy csak pár ponton van alátámasztva, stb. Emiatt, poénnak tartod, vagy sem, de a gyorskötöző is beleszól  hangba. Hogy ez melyik rendszeren és melyik hallgatónak hogy jön át, az másik kérdés. 

Vagy eleve stressz mentes és rezgéscsillapítós köpenybe gyártottat kell használni! Bár ezek elég drágák, így nehéz eldönteni, hogy az előbbiek hatása miatt, vagy az eleve a magasabb árkategóriákban elvárt hangminőség miatt jó/jobb- e a hangjuk.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

1 minute ago, SoundMania said:

Lásd, hogy örült a VF-jének !

Ki is ment a fejemből... De mennyi átélés, szubtilitás és információ volt abban a beszámolóban! 

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

5 perce, lehoako írta:

Hány év kütyüzés, hangfaleszkábálás, kábelcserebere, DACban kondicsere, moduláris Media PC és most a legtutibb egybeórás Media PC összerakása után mondod ezt? Nem vagy fair, aki még csak most kezdi az utat, annak is jár legalább ennyire a "tévedés joga". Azon a listán meg, amelyik a "a legközelebbi változtatásig semmit nem fogok megváltoztatni a rendszeremben", minden hifista rajta van, köztük Te is. :-). Megosztott első helyen :-).

Lásd, hogy örült a VF-jének !

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

4 hours ago, Jester said:

Ha hozzágyorskötözőzöd akkor nem lesz szűkebb a sztereo tér? 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

5 hours ago, fapaci said:

Akkor engem felírhatsz a lista élére. Ha megfenyegetnél azzal, hogy életem végéig a jelenlegi rendszeremmel kell együtt élnem, nem tojnám össze magam a kétségbeeséstől.

Csak homályos párhuzamot látok a HiFi és a hegymászás között. Valóban mindkettőből lehet sportot csinálni, de egyáltalán nem kötelező, a HiFi esetében részemről nem is ajánlott, mert csak permanens elégedetlenséget és költekezést szül.

Hány év kütyüzés, hangfaleszkábálás, kábelcserebere, DACban kondicsere, moduláris Media PC és most a legtutibb egybeórás Media PC összerakása után mondod ezt? Nem vagy fair, aki még csak most kezdi az utat, annak is jár legalább ennyire a "tévedés joga". Azon a listán meg, amelyik a "a legközelebbi változtatásig semmit nem fogok megváltoztatni a rendszeremben", minden hifista rajta van, köztük Te is. :-). Megosztott első helyen :-).

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

37 perce, Bécó írta:

Az egész fórum egy nagy szájkarate.Nem az érdemi vitáról szól.Ha valakinek drága a cucca az a baj ha olcsó az a baj.Lehet töröltetni kellene magam.

Neeeee, a Te véleményed ugyanannyit ér, mint másoké.
.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Az sohasem baj, ha valakinek drága cucca van. Bolyongásom során szívesen jártam barátokhoz, akik ilyennel rendelkeztek ( tudva azt, hogy számomra elérhetetlen). Sok tapasztalatot szereztem így, sőt, hogy kábeleknél maradva, kaptam is otthoni meghallgatásra olyan árfekvésben, hogy drágább volt, mint az autóm, amivel hazavittem. Volt is utána egy jó kis erdőjárás...

Szerencsére mára sikerült helyreraknom a hifihez fűződő viszonyom (fejben), már ezt az utat járom és boldogabban hallgatom a jelenlegi rendszeremet, mint korábban bármikor.

Csak azt akartam jelezni szerényen, hogy ne a kábelek útján induljon el, aki még itt tart, ez maradjon az utolsó lépés. Nem vagyok "kábelszkeptikus", volt Siltech-em, Kimber-em, AN-B-m stb., ha nem is a 100e-es kategóriából. Stabil erősítő, min. 25cm-es mélysugárzóval rendelkező nagyobb térfogatú doboz a mai hitvallásom. Ez az én utam (eddig), jelenleg pihi van.

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: timcs »

6 órája, nagygabor1982 írta:

Közben megnéztem a manualt, ez a dynaudio széria nem fogad sarut, csak banánt és blankolt ereket. Hm..... érdekes. 

A globális hangsugárzó manualjukban is kiemelik a sarus csatlakozásnál, hogy kivétel Emit széria.  

Ez a teszt is ezt írja, bár M10-nél, de ugyan az ebből a szempontból: The rear panel of the M10 is where Dynaudio’s cost-cutting catches up with it: Below the small port is a pair of five-way binding posts that accept only banana plugs or bare wires; spades are out of the question. Still, if not being able to use my spade-terminated speaker cables is the only obstacle to getting a pair of Dynaudio speakers into my listening room for just $799, so be it.

Akkor banánnal kell megoldanom. valahogy, valahol, valamiféle tartót vagy támasztást kell eszközölnöm...

Ilyennel nem megoldható? https://www.conrad.hu/hu/banandugo-dugo ... 82245.html

CD : Ayon CD1 
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7586

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

3 minutes ago, Bécó said:

Az egész fórum egy nagy szájkarate.Nem az érdemi vitáról szól.Ha valakinek drága a cucca az a baj ha olcsó az a baj.Lehet töröltetni kellene magam.

Sose az ár a baj, hanem a következetlenség. Olcsó hifit kötözget össze valaki több100e-s kábelekkel, más azt mondja hogy csak a drága hifi a jó, mer az ár mutatja a minőséget, aztán betesz egy 30e-s DIY kábelt  a csúcs Siltech helyére és onnantól az a világ teteje. Meg aztán van olyan, hogy hiába drágább valami, valamit hallasz is miért, de mégse hallgatod szívesebben (pl Elex-R, Osiris?). Sok az ízlés faktor is, amiről nem is lehet vitatkozni. Stb...

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

12 perce, asebestyen írta:

Meg vannak, akik vesznek 50-100e Ft-os futócipőt, csak 1km-t nem tudnak lefutni. De azért havonta cserélgetik a drága cipőket és elmondják melyik miért szar.

Van ilyen , biztosan . 

De ezt fordítsd le a hifire !

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

9 minutes ago, SoundMania said:

A "laza hifisták" 98%-a ezt nem látja be soha. Inkább elkerüli a lehetőségét is ilyen élményeknek . Csak körbe-körbe forognak......

Meg vannak, akik vesznek 50-100e Ft-os futócipőt, csak 1km-t nem tudnak lefutni. De azért havonta cserélgetik a drága cipőket és elmondják melyik miért szar.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

7 perce, Bécó írta:

De azért az a F1-es élmény mindörökre ott maradna az emlékeidben.

A "laza hifisták" 98%-a ezt nem látja be soha. Inkább elkerüli a lehetőségét is ilyen élményeknek . Csak körbe-körbe forognak......

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

12 minutes ago, audioline said:

Srácok! Melyikőtök költene annyit egy autóra, mint amennyit egy F1-esre költenek?  Akkor az hülyeség, értelmetlen? Felesleges olyan spéci gumiabroncs rá? Jó sarkos a példa, de remélem érti, aki akarja. 

Jó magam sem albérletben lakom, a cipőm sem lyukas avégett, csak hogy csilliárdos hájjjend csodáim legyenek, de azért érteni vélem a szinteket, igényeket, azok rétegződését. 

Én is értem. Én egy laza hobbista vagyok. Amúgy a legtöbben azok, csak van, aki profinak hiszi magát.  Ilyen sportban is rengeteg van, nagyon szórakoztatóak, aztán ennél többet kár velük foglalkozni.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Srácok! Melyikőtök költene annyit egy autóra, mint amennyit egy F1-esre költenek?  Akkor az hülyeség, értelmetlen? Felesleges olyan spéci gumiabroncs rá? Jó sarkos a példa, de remélem érti, aki akarja. 

Jó magam sem albérletben lakom, a cipőm sem lyukas avégett, csak hogy csilliárdos hájjjend csodáim legyenek, de azért érteni vélem a szinteket, igényeket, azok rétegződését. 

.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

3 órája, SoundMania írta:

Ilyen rendszer meg nincs!

legfeljebb a hibákat nem tolja eléd ( nagyon ) de az erényeket legalább annyira nem. 

Csak ezt könnyebb tolerálni. Aztán a fejlesztések sok magasabb szintjén előjönnek a hibák ezért a legtöbben itt fejezik be. 

De ha tovább hangolná a tendszert akkor tapasztalná meg igazàn az erényeket a hibák egyre csökkenő bezavarásával. 

Nyertél.

Nem egy ligában játszunk, az általad korábban írtakkal egyetértek, kilóg a lábam a takaró alól. (Fejben sem jutottam el odáig, hogy pl egy Ruby Hill-re gyűjtsek.)

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

1 órája, Shimano írta:

De beváltak,ic-ből azt használok most is.Szerintem baromi jó és őszinte drótok.Hangfalkábelem is van tőle,az most pihen a szekrényben.Na nem azért mert nem lenne jó,ha nem azért mert még nem éreztem késztetést arra hogy bepróbáljam.Azért ez is mutat valamit.Most egy Linn k 20-as van bekötve,ez a drót szinte nekem lett kitalálva,mivel évek óta ezt gyűröm,és nálam jól teszi a dolgát.Azt tudja amit egy jó kábelnek tudnia kell.Ez elmondható az SF drótokról is.

, nem ismerjük egymást, sem egymás rendszerét, de nálam is ippen ilyen van begyűrve az állvány mögé, csupaszon bekötve, hókoszpókuszok nélkül, nem is tudom miért állomásozom itt jelenleg , lehet azért mert az általam kedvelt vintage elektronikák nem kívánják a nemesfémet

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

2 órája, SoundMania írta:

Igen, ez nagyjából így van. 

Annyit tennék csak hozzá , hogy sokszor nem is a teszt tárgya, hanem maga a teszt környezet vagy sokszor a tesztelő ítéltetik meg. 

Igen...az egyértelmű,hogy először a Zene hallgatás körülményeit kell megteremteni-ez egy külön téma-.Hiszen adott egy sorrend.... Ami hirtelen eszembe jutott a kábelekről....nem akartam hosszabban taglalni,mint színpad megjelítés,tonalitás...stb
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

1 hour ago, audioline said:

A többség itt ezt a sportot űzi, amúgy mit keresne itt.

Bizonyára, de azt gondolom, a jelenlévők többsége inkább a tömegsport és a passzió híve, nem a versenysporté, tehát nem a legmagasabb csúcsot ostromolják. Szerintem Te sem költenél több tízmillió forintot audio eszközökre akkor sem, ha megtehetnéd.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

43 perce, Shimano írta:

Azért nem érti,mert nem hallja azt amit én.Nekem is fura volt ezt megélni és felismerni,mert bősz kábelhívő voltam én is,de a tapasztalat azt mutatja hogy az egyszerű is lehet nagyszerű,és ez jó.

Vagy fordítva?! Te nem hallottad meg azt amit mi!

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jester »

1 órája, lehoako írta:

Tudom, h nem lakberendezési klasszismegoldás, de a bedugott kábelt hozzágyorskötözőzöd az állvány lábához, h ne "lógjon" a levegőbe, hanem legyen valamennyire fixálva abban az ívben, nem tudom, érthető-e. 

Ha hozzágyorskötözőzöd akkor nem lesz szűkebb a sztereo tér? 
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

3 órája, asebestyen írta:

Neked nem váltak be a SF kábelek? Mert ha jól rémlik, Neked is voltak...

De beváltak,ic-ből azt használok most is.Szerintem baromi jó és őszinte drótok.Hangfalkábelem is van tőle,az most pihen a szekrényben.Na nem azért mert nem lenne jó,ha nem azért mert még nem éreztem késztetést arra hogy bepróbáljam.Azért ez is mutat valamit.Most egy Linn k 20-as van bekötve,ez a drót szinte nekem lett kitalálva,mivel évek óta ezt gyűröm,és nálam jól teszi a dolgát.Azt tudja amit egy jó kábelnek tudnia kell.Ez elmondható az SF drótokról is.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

10 órája, SoundMania írta:

De még azt sem mondhatom, hogy feltétlen a készülékeid az oka. Mert van ismerősöm aki meg hasonló rendszerben drága kábeleket használ és szintén nem érti a véleményed a kàbelekről. 

Azért nem érti,mert nem hallja azt amit én.Nekem is fura volt ezt megélni és felismerni,mert bősz kábelhívő voltam én is,de a tapasztalat azt mutatja hogy az egyszerű is lehet nagyszerű,és ez jó.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A többség itt ezt a sportot űzi, amúgy mit keresne itt.
.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”