Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Cd játszók
Cd játszók
tsc
"Ha megnézed, azt nézd meg, hogy egy írott cd-vel az utolsó tracken tekergetve ide-oda nem akad -e meg, nem ugrik -e."
Evvel konkrétan mit tudsz ellenőrizni?
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Cd játszók
mostanában én is nézegettem a használt felhozatalt,technics, pio, sony, néha denon van 20-25 e ft-ért.
ezekben az alap gépekben van különbség?
mi a helyzet a lézer fej öregedésével?
ha biztosra akarok menni (főleg cd-r tekintetében) nem jobb egy újat venni?
(Pl. alap onkyo van 40e-ért)
Szerintem alap gépet ne vegyél, inkább régebbit, de nagy kategóriásat.
Olyat kell venni, aminek a mechanikája bírja a hosszú nyúzást, ezek a nagyok szerencsére ilyenek. A lézerfej meg nem drága tudtommal, az ne legyen meghatározó.
A 40e ft-os új Onkyo az erekhez képest felejtős, tapasztalatból mondom. Volt régebbről Integrám is, az is eléggé színezett hangú volt, de azért már sokkal jobb.
Amit ajánlani szoktak, olcsó de jó, a klasszikus Philips 304 (viszont az tényleg régi és ronda is), vagy újabbról a Sony ES-ek, jobb Denon, Marantz... Sőt én ajánlom pl. a régebbi csúcs Technicset is (SL-PS840-es)...
Azért ezek mert ezek nagy gyártók, és megbízható, robosztus készülékeket gyártottak (Japánban), amik kiállják az idő próbáját és anno még beleadtak anyait-apait. CD-R -t már a 10-12 éves modellek is olvasnak gond nélkül (de ezt ki is lehet próbálni)
Kisebb cégek, angol, francia manufaktúrák régebbi cuccait nem merném megvenni, a megbízhatóságuk már kérdőjeles... Még ha ők is legtöbbször Philips, Sony mechanikával nyomulnak, valahogy megbízhatatlanabbak.
- piskóta
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Cd játszók
mostanában én is nézegettem a használt felhozatalt,technics, pio, sony, néha denon van 20-25 e ft-ért.
Szerintem adott összegből mindig jobb minőséget lehet kihozni használt lejátszóval. Az Onkyo biztos nem egy rossz darab, de szerintem egy 5-10 éves magasabb kategóriájú modell jobb (más márkából is).
Természetesen nagyon oda kell figyelni, hogy rendben legyen.
Az általam lentebb említett bizományiban láttam Onkyo Integra sajnoselfelejtettemaszámát CD lejátszót, kb. 10 éves modell, 35e forint. Biztos, hogy tökéletes hangja van. Csak sajnos azt nem lehet tudni, hogy mennyire kímélték, kié volt, mennyit hajtották, stb.
Én tsc-től vettem meg a Sony XA2ES lejátszóját. Maximálisan bejött, nagyon meg vagyok elégedve vele.
Cd játszók
mostanában én is nézegettem a használt felhozatalt,
technics, pio, sony, néha denon van 20-25 e ft-ért.
system
Cd játszók
És amúgy is inkább tiszta jófejségből koptatom itt az ujjaimat :smile35:
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
Cd játszók
Sok sikert a meghallgatáshoz! (ha lesz olyan)
ui. a whiskey-t nem szeretem, inkább (ex)cat asztala
És amúgy is inkább tiszta jófejségből koptatom itt az ujjaimat
:smile35:
Cd játszók
tsc, nagyon köszönöm a válaszokat, lehet, holnap felhívom az illetőt, mert ezek szerint ennyit nagyon megér...
Németül sajnos nem tudok, a műszaki részéhez meg úgysem nagyon értek, de a jó tanácsokat nagyon köszönöm, megszívlelem.
Ha sikerül, akkor én meg neked fogok tartozni egy whiskeyvel...
Cd játszók
Hozzáteszem, a "csúcskategóriás", "top", "high-end", és ezek kombinációi nagyon divatosak lettek manapság. Az eladók szerint ma már minden tophighendaudiofil, de azért nem árt utánanézni másutt is.
Azért ez a denon nem egy alapmodell, sőt...
Cd játszók
Hát egyik se a csúcsmodell, az ugyebár sejthető. :-)
De míg az 1450-es aktuális futó modell, az 1460-as egy kb 10 éves , de jobb hangú, s mára már sokkal olcsóbb (anno viszont 1000 DM-be került) gép, több extra szolgáltatással.
Ha itt lenne most 21st C.B. biztos az 1460-ast ajánlaná Neked!
Én hallgattam nemrég egyet, és mondhatom, JÓ!
26 ezer (-alku) Ft-ért olyan hangot kapsz, amit biztos, hogy most csak 100e ft fölött...
...És nem vállalsz túl nagy kockázatot sem.
Ha megnézed, azt nézd meg, hogy egy írott cd-vel az utolsó tracken tekergetve ide-oda nem akad -e meg, nem ugrik -e.
És legyen szép állapotú, karcmentes, ne ütött-kopott, mert akkor biztos viszontagságos úton került az eladóhoz.
A távja szintén nagyon jó ha megvan. Bár vinné a rendszertávod, de ez is arra utalna hogy jó kezekben volt.
Ha tudsz németül, itt van pár info az 1460-ról.
# 20-Bit-LAMBDA-Superlinearkonverter
# Digitalfilter it Achtfach-Oversampling
# Aktives Analogfilter
# Vibrationsabsorbierende, schwere Doppelboden-Konstruktion
# Optischer und koaxialer Digitalausgang
# Programmierte Wiedergabe mit bis zu 20 Titeln
# Fernsteuerbarer motorgetriebener Lautstärkeregler
# Editierfunktion
# Zeit-Editierfunktion
# Ordnungsfunktion
# Bindefunktion
# Überblendfunktion
# Frequenzgang: 2 Hz-20 kHz
# Geräuschspannungsabstand: 110 dB
# Störabstand: 110 dB
# Dynamikumfang: 100 dB
# Kanaltrennung: 103 dB
# Gewicht: 8 kg
# Dimensionen (B x H x T): 434 x 122 x 320 mm
A linken pedig találsz képeket is
Cd játszók
Van a déli apróban most egy eladó 1460-as Denon, fekete, 26-ért állítólag nagyon jó állapotban.
Azt nagyon tudom ajánlani!!
Azt írja az eladó "csúcskategóriás". Netdepon a "csúcs": Denon DCD-1450AR 96 ezerért. A 1460 lenne az előd, vagy az utód? Azért gondolom nem high-end...
Mire érdemes figyelni, ha megnézem? Tudsz erről a modellről valami többet?
Bocsi a rengeteg kérdésért... :smile19:
Cd játszók
Üdv Mindenkinek !
Asztali cd-játszó vásárlása elött állok.
Mindenképpen DENON-ban gondolkodom, mivel az erőlködőm is az.
Nem szándékozom új készüléket venni, kb. 40000 Ft szánok rá.
Amik szóba jöhetnek azok:
DCD-1520, DCD-1500mkII, DCD-980, esetleg DCD-1800.
Ha valaki tud segítsen, melyikkel érdemes foglalkozni (a hangját tekintve).
Kösz, Norbi
Norbi, hol érdemes ezeket használtan keresgetni? Hificity? Egyéb?
Van a déli apróban most egy eladó 1460-as Denon, fekete, 26-ért állítólag nagyon jó állapotban.
Azt nagyon tudom ajánlani!!
- piskóta
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Cd játszók
A hificity-n biztos akad néhány, az aproneten is.
Van egy elég értelmes bizományi a Negyenyed utcában a Déli pu-nál, nem régen voltam bent nézelődni és volt egy-két Denon lejátszó.
Bár biztos, hogy drágább, mint magánszemélytől megvenni.
Cd játszók
Üdv Mindenkinek !
Kösz, Norbi
Norbi, hol érdemes ezeket használtan keresgetni? Hificity? Egyéb?
Cd játszók
Üdv Mindenkinek !
Kösz, Norbi
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- Khaosz
- V.I.P.

- Értékelés: 23
Cd játszók
Viszont a 6000 OSE LE nem a legujabb kiadäs lehet. Nem mintha ez nagyon szämitana. Az en rendszeremhez nagyon fog paszolni azaz böven eleg egy hazimozi erölködöhöz.
Meg a 5400-as at neztem ki, jobba tetszik a nagyobb kijelzöje, igaz elöben nem lättam. Kär hogy ezüst szinben nincs, meg nem tudom kiprobälni asajät rendszeremen, viszont a Marantzban meg nem csalodtam.
üdv,
A Denon-t sajnos nem fer be az ällvänyva, vagyis befer csak akkor nem tudom rätenni a DVD lejätszot..
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
-
Vendég
Cd játszók
Sziasztok,
Körülneztem itt Bruchsalban milyen ärban vannak a cd-lejätszok. Valami normälisat akarok venni igaz csak jövöre.
Következök tetszettek:
Denon DCD-1450AR 350Euro
Marantz CD-6000 OSE Limited Edition 350Euro (nälunk 126E)
ez nagyon tetszett. Gönyörü kivitel, igaz csak az nem tetszett, hogy a pörgetes lassan ment. Szeretem ha gyorsn pörget.. Tenyleg a többiunel 20 bit D/A converterröl olvastam ennel meg Kettös 1-bites D/A atalakitot irtak. Mi a különbseg a 20 bites es a kettös 1 bites között. Nem hiszem hogy a 6000- OSE Limited Edition rosz lenne.
Denonban 20 bitet irtak. Iagzän nem vagyok othon a D/A ätalakito temäban.
Meg egy tetszett a Harman Kardon HD755. Ez olcas HDCD-t is. Az Super audio ? Mi a velemeny a Harman Kardon Cd-lejätszokrol? Nagyon szep volt csak attol tartok, hogy a sok kek vilägitäs zavart meg elöször, lehet kesöbb meg mär zavarna. A Denonnak meg a Marantznak volt a legszebb kivitele. H/K kicsit müanyagosnak tünt.
Ezek közül a Marantz a legjobb, de azért hallgasd meg.
Cd játszók
Az hogy hány bites a DAC, annak nem igazán van jelentősége, mert egy jó egybites szólhat szebben, mint a 24 bitesek. Csak technikai kérdés.
(elméletileg igazán jó egybites DAC-hoz nagyon gyors jelfeldolgozás kell, ezért ilyenek csak drágább modellekben vannak. Viszont van olcsó 1 bites megoldás is, ami "zajformálással" dolgozik, ilyen pl a Technics MASH rendszere, de a Philipsnek és más gyártóknak is van.) a lényeg, ogy hallottam már siralmas multibites Cd-t is, itthon pedig 1 bites zajformálós szól és szeretem a hangját.
A HDCD nem a SACD. Viszonylag kevés HDCD felvétel van, de szebben szólnak, mint a CD. A SACD (DVD-Audio) megjelenésével nem sok jövője van.
gordon314.fw.hu
- Khaosz
- V.I.P.

Cd játszók
Sziasztok,
Körülneztem itt Bruchsalban milyen ärban vannak a cd-lejätszok. Valami normälisat akarok venni igaz csak jövöre.
Következök tetszettek:
Denon DCD-1450AR 350Euro
Marantz CD-6000 OSE Limited Edition 350Euro (nälunk 126E)
ez nagyon tetszett. Gönyörü kivitel, igaz csak az nem tetszett, hogy a pörgetes lassan ment. Szeretem ha gyorsn pörget.. Tenyleg a többiunel 20 bit D/A converterröl olvastam ennel meg Kettös 1-bites D/A atalakitot irtak. Mi a különbseg a 20 bites es a kettös 1 bites között. Nem hiszem hogy a 6000- OSE Limited Edition rosz lenne.
Denonban 20 bitet irtak. Iagzän nem vagyok othon a D/A ätalakito temäban.
Meg egy tetszett a Harman Kardon HD755. Ez olcas HDCD-t is. Az Super audio ? Mi a velemeny a Harman Kardon Cd-lejätszokrol? Nagyon szep volt csak attol tartok, hogy a sok kek vilägitäs zavart meg elöször, lehet kesöbb meg mär zavarna. A Denonnak meg a Marantznak volt a legszebb kivitele. H/K kicsit müanyagosnak tünt.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Cd játszók
Igen. itt például olvashatsz ezekről.
Én már így vettem használtan a lejátszót. A tuning a Dunaudio-nál készült, amit ma már Hivoxnak hívnak (www.hivox.hu
Köszi, utánanézek.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Cd játszók
CD a tuningolt Technics-ről
CD lejátszó tuningolásról tudsz valami infót, anyagot, honlapot, stb. ajánlani?
Esetleg DVD játékos tuningolásáról is?
Igen. itt például olvashatsz ezekről.
Én már így vettem használtan a lejátszót. A tuning a Dunaudio-nál készült, amit ma már Hivoxnak hívnak (www.hivox.hu
gordon314.fw.hu
Cd játszók
a dvd audio a dl-es dvd írókkal másolhatóvá vált.
Off
már megint
mi köze a két rétegnek és a DVD-Audio-k másolhatóságának? vagy eddig is másolható volt a csak egy rétegű DVD-Audio lemez?
nem arról van szó, hogy a DVD-Audio lemezek DVD-Video sávja másolható! Az eddig sem volt gond!
gordon314.fw.hu
Cd játszók
CD lejátszó tuningolásról tudsz valami infót, anyagot, honlapot, stb. ajánlani?
Esetleg DVD játékos tuningolásáról is?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Cd játszók
Khaosz
Csak logikusan végig kell gondolni: a DVD-Audio/Video, a SACD DVD lemezt használnak hordozóként. Itt a hibajavítás jóval fejlettebb, mint a CD esetében, ezért lehet sporolni a kiolvasás minőségén (mechanikán, rezgéscsillapításon...).
A dvd lejátszókban sokkal több funkciót ellátó alkatrész van egy kis helyen összezsúfolva és kb egy cd lejátszó árában. A csatlakozók száma is magasabb, amivel elméletileg a külső zavarok összeszedésének mértéke is nőhet.
Egy jó CD lejátszó hangja sokkal szebb, mint a vele azonos árú dvd lejátszó CD hangja.
A különbség persze kisebb, ha nem a lejátszó (hanem külső vagy) az AVreceiver DAC-ját használod. (Egyébként jellemzően az AVreceiverek DACjai sem túl muzikáis hangúak.)
Nálam a következő a sorrend sztereó zenénél:
Pio 575 SACD lemez esetében
Pio 575 DVD-Audio
és most egy agy szünet,majd
CD a pio-ról.
A sorrend persze subjektív, de én így hallom. Nálam a SACD, DVD-Audio formátum behozza a lejátszó lemaradását.
Nzolinak csak anyit, hogy én néhány hete vettem 3 újabb SACD lemezt, ami akciós volt. Úgy 3 eFt körül voltak. Diana Krall lemezek. 2 közölük hibrid, azaz sima CD-ként is lejátszható. A vicc az, hogy a hibrid lemezek CD változata kb egy ezressel drágább volt.
DVD-Audiolemezem is van pár 5-7 eFt között vetem őket.
Persze ezek is hihetetlenül drágák ahhoz képest, hogy CD-n gyakorlatilag egy-két száz forintért be lehet szerezni zenéket illegálisan.
Viszont a SACD, DVD-Audio nem másolható pillanatnyilag, ezért egy ilyen gyűjtemény értékel is bír. Használtan is el lehet adni ezeket a lemezeket, ha úgy hozná a sors.
a dvd audio a dl-es dvd írókkal másolhatóvá vált.
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
- Khaosz
- V.I.P.

Cd játszók
Hol nezzek utänna mi a välasztek mostanäban ??
ITT van pár jó cím!
TNX
Cd játszók
Hol nezzek utänna mi a välasztek mostanäban ??
ITT van pár jó cím!