Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

A RoHS kapcsán az az érdekesség derült ki, hogy a szükséges új technológiál energia igénye általában nagyobb, mint korábban és bizonyos szempontból környezetbarátabb új megoldás több energiát pazarol, mint a kevésbé környezetbarát.

ez vicc.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4043

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Nem feltétlenül.

Példa erre, amikor bevezették az EU-ban az un RoHS követelményeket pár éve.

ezzel egyetértek.

A RoHS kapcsán az az érdekesség derült ki, hogy a szükséges új technológiál energia igénye általában nagyobb, mint korábban és bizonyos szempontból környezetbarátabb új megoldás több energiát pazarol, mint a kevésbé környezetbarát. A RoHS raádásul kb lehetetlenné teszi például a harangöntést.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nem feltétlenül.

Példa erre, amikor bevezették az EU-ban az un RoHS követelményeket pár éve.

ezzel egyetértek.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 770

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: arzachel »

A "K+F laboratórium", ahol valamelyik Thorensből prototípust modifikáltak a skót mekkmesterek, talán éppen egy garázs vagy pince lehetett:))
Nem egészen.
Ivor Tiefenbrun apja Jack Tiefenbrun Castle Precision Engineering üzemében kezdett dolgozni gépészmérnökként. A cég ma is él, létezik. A Linn egyik gyárának szomszédságában, ahol pl. Rolls Royce repülőgép hajtómű turbinákat állítanak elő.

A szakmai ismeretek fontosak, persze nem a diploma a lényeg. Szépséghiba, hogy annak a lemezjátszónak nyilvánvalóan nincs köze se a lengyel bevándorló Jan (Jack) papa üzeméhez, se a Rolls Royce-hoz, sőt a korai szériáknak még Ivorhoz se nagyon. (Thorens>Ariston>Linn).

Thorens TD 150...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4043

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

A nagy nevű cégek is változtatnak sok esetben ugyanazon a szériatermékükön a piacra kerülésük után.Más beszállítók,időközi apróbb változtatások,stb.A kereskedők szerint bár még hangban is külömbözhetnek ezek a termékek,ezen semmi meglepő sincs.

Ez OK,de akkor más a típus száma is.
Pl Mark II,vagy SE

Nem feltétlenül.

Példa erre, amikor bevezették az EU-ban az un RoHS követelményeket pár éve. Gyakorlatilag minden európai hifi gyártónak át kellett tervezni a terméket, mert a forrasztási technológia is megváltozott a követelmények miatt. Igen nehéz volt a megváltozott anyagok és technológia miatt a korábbiakhoz hasonló hangú készülkeket gyártani, és voltak aki ezt tipusváltozással jelezték, voltak, akik sehogy, ugyanazaon a néven adták a megváltozott, esetleg a korábbiakhoz nem is hasonlítható hangú cuccokat.

Az RoHS-sel kapcsolatos nagy gyártástechnológiai költségek voltak kis részben az okai, hogy a CRT monitorok gyártása megszűnt, de ide tartozik a broadcast televíziózásban használt un Betacam SP videómagnók gyártása is, ami szintén ekkor szűnt meg.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

konkrét véleményt nem fogalmaznék meg, csak egy *édes történet töredékre* emlékeztetnék, Michael Douglas Összeomlás címú remekéből;
Echte Amerikai feeling, emlékszünk...?!
:lol!:

megj. Én is összeomlottam már néha, persze nem feltétlenül Csak a 'Meki'-ben... számos más 'frencsájd' típusú -pusztán emberbaráti gyülekezet lelkes vásárlójaként tipródva, tkp. ÖNMAGAMMAL...kell Ez Nekem?
...azóta sem adtam Magamnak 'helyes?!' választ...
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A McDonalds attól sikeres... Megbízhatóan konstans minőség.Nagyon nagy dolog!

Kár, hogy a gyakorlatban nem igaz. Országonként még a kóla íze is eltérő. Egyáltalán, élelmiszereknél mi az, hogy "konstans minőség"? Van valami mérőszáma?

Vendég

Sztereó erősitők

A "K+F laboratórium", ahol valamelyik Thorensből prototípust modifikáltak a skót mekkmesterek, talán éppen egy garázs vagy pince lehetett:))
Nem egészen.
Ivor Tiefenbrun apja Jack Tiefenbrun Castle Precision Engineering üzemében kezdett dolgozni gépészmérnökként. A cég ma is él, létezik. A Linn egyik gyárának szomszédságában, ahol pl. Rolls Royce repülőgép hajtómű turbinákat állítanak elő.

A szakmai ismeretek fontosak, persze nem a diploma a lényeg. Szépséghiba, hogy annak a lemezjátszónak nyilvánvalóan nincs köze se a lengyel bevándorló Jan (Jack) papa üzeméhez, se a Rolls Royce-hoz, sőt a korai szériáknak még Ivorhoz se nagyon. (Thorens>Ariston>Linn).

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zz7 »

A múltkor úton voltam és gondoltam eszek egy jó babgulyást az egyik kedvenc útszéli kis faházas gyors kajáldában. Erre nem zárva volt vasárnap.
Mivel más nem volt a környéken gyors evési lehetőség, betértem egy Mac-be egy hamburgerre, amit elég ritkán szoktam egyébként.
A hamburger mellé kaptam egy négy oldalas reklám anyagot.
Digitális vezérlésű, nagyon komoly kinézetű, gondolom nem is olcsó fogyasztó gépek voltak benne.

Vendég

Sztereó erősitők

Nekem onnan ez a kedvencem. :kiraly:  :kiraly:

"A Meki valóban király a maga nemében, ezen nincs mit vitatni.
Kérdezd meg róla a gyerekeket, és azt a rengeteg embert, aki ott elégedetten költi el a pénzét rendre, mert tudja mit akar, és azt kapja, amit szeretne.
Ide tartozik HG és én is, alkalomadtán.
Nem ígérgetnek és nem ideológiával, meg marketingszeméttel tömik az ember fejét, hanem korrekt áron, korrekt szolgáltatást és minőségi terméket kap."

Nekem is! Pont ezt kerestem :kiraly: :kiraly: :taps: :kiraly: :lol!:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Az ugyanolyan tipusszámúak is külömbözhetnek,és sok esetben külömböznek is.
Ha nem láttam volna saját szememmel én sem gondoltam volna ezt,de láttam már elég drasztikus külömbséget két egy tipusú,de kb két év korkülömbségű készülék között még laikus szemmel is.

Az baj,ha így van,de én hiszek neked,hogy létezik ilyen.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2188

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Shimano »

A nagy nevű cégek is változtatnak sok esetben ugyanazon a szériatermékükön a piacra kerülésük után.Más beszállítók,időközi apróbb változtatások,stb.A kereskedők szerint bár még hangban is külömbözhetnek ezek a termékek,ezen semmi meglepő sincs.

Pl Mark II,vagy SE

Az ugyanolyan tipusszámúak is külömbözhetnek,és sok esetben külömböznek is.
Ha nem láttam volna saját szememmel én sem gondoltam volna ezt,de láttam már elég drasztikus külömbséget két egy tipusú,de kb két év korkülömbségű készülék között még laikus szemmel is.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

A QUAD ESL 57 sztatikus hangfalból kb.80.000-et készítettek hát két egyformát elég nehéz találni.

no ez gáz

Angolok....elvesztettek egy komlett világbirodalmat. :lol!:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

A QUAD ESL 57 sztatikus hangfalból kb.80.000-et készítettek hát két egyformát elég nehéz találni.

no ez gáz

Vendég

Sztereó erősitők

Nem is beszélve arról hogy a nem termék titulus alá tartozó készülékek sokkal személyre szabottabban tudnak esetlegesen elkészülni.És sok embernek az a szive vágya hogy olyan legyen a hifije mint senki másnak mégha csak hangra is nem kinézetre.
Ettől még lehet ugyan olyan jó mint egy "termék"sőt sokkal jobb is.

Ez is OK,de ennek semmi köze a sorozatban gyártott készülékekhez.
HG arra gondol,hogy a gyártóknak garanciát kell arra vállalniuk,hogy egy adott széria minden egyes darabja ugyan úgy szól.

Akkor elbeszéltem mellette

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nem is beszélve arról hogy a nem termék titulus alá tartozó készülékek sokkal személyre szabottabban tudnak esetlegesen elkészülni.És sok embernek az a szive vágya hogy olyan legyen a hifije mint senki másnak mégha csak hangra is nem kinézetre.

Ez is OK,de ennek semmi köze a sorozatban gyártott készülékekhez.
HG arra gondol,hogy a gyártóknak garanciát kell arra vállalniuk,hogy egy adott széria minden egyes darabja ugyan úgy szól.

Vendég

Sztereó erősitők

hanem korrekt áron, korrekt szolgáltatást és minőségi terméket kap.
Hát igen ebből a háromból csak három nem igaz :lol!:

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Mc Donalds - egészségedre!
Ne kezdjük a Hificitys történetet itt újra.
A McDonalds attól sikeres, mert bemehetsz Párizsban, Firenzében, Londonban az éttermébe és tudod, hogy mit kapsz a pénzedért.
A McDonalds nem képzi a gastronómia csúcsát, de egy olyan fix pont a világban, amire bármikor számíthatsz. És ettől él, virágzik. Megbízhatóan konstans minőség.
Nagyon nagy dolog!

Nekem onnan ez a kedvencem. :lol!:

"A Meki valóban király a maga nemében, ezen nincs mit vitatni.
Kérdezd meg róla a gyerekeket, és azt a rengeteg embert, aki ott elégedetten költi el a pénzét rendre, mert tudja mit akar, és azt kapja, amit szeretne.
Ide tartozik HG és én is, alkalomadtán.
Nem ígérgetnek és nem ideológiával, meg marketingszeméttel tömik az ember fejét, hanem korrekt áron, korrekt szolgáltatást és minőségi terméket kap."
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Pl Mark II,vagy SE

Vendég

Sztereó erősitők

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2188

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Shimano »

A nagy nevű cégek is változtatnak sok esetben ugyanazon a szériatermékükön a piacra kerülésük után.Más beszállítók,időközi apróbb változtatások,stb.
A kereskedők szerint bár még hangban is külömbözhetnek ezek a termékek,ezen semmi meglepő sincs.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3007

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

AA HG!

Hát igen - nagy kihívás felfedezni a sorozat gyártás és az egyedi darabok közötti ELVI különbséget :lol!:

Csak annyit jegyeznék meg, hogy ennek SEMMI köze a hangminőséghez, annál inkább az ízléshez.....arról pedig kedves AA HG inkább nem vitatkoznék veled. :kiraly:

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Vendég

Sztereó erősitők

Te is ismersz olyan céget, akinek mondjuk csak öt év gyártmányait meghallgatva nagyon is eltérő hangzást tapasztalhatunk. 

A "nem kellően egyforma, tehát nem megbízható minőség" hozzáállással nem tudok egyetérteni, ugyanabban a sportágban a különböző első osztályú sportolóknak nem lehet ugyanazt az edzéstervet adni, személyre szokták szabni, nem?
Méretre szabott ruha, egyéni fogyókúra, egyénre szabott sporteszközök, (bob, kerékpár, motorkerékpár, stb.) mind hülyeség? A hifi NEM mcdonalds kategória!

Ha különféle habitusú emberek más és mást várnak a zenétől, miért ne lehetne rájuk szabni a hallgatás eszközeit? Miért probléma ez?

bocs az offért

Én öt éven keresztül azonos minőségben gyártott ugyanazon termékről beszélek.
Nem ugyanazon gyártó különböző termékeiről.

Ha egy azonos nevű (jelű, series XY-al nem jelzett változatú) termék nem egyforma, ott nagy baj van a gyártásban.
Nekem egy No.333-as Levinson erősítő ne legyen személyre szabott. Az legyen ML No.333. Az, hogy tetszik vagy nem, egyéni szociális probléma. Ha tetszik, megveszed, ha nem, nem.
Tegyük fel, hogy személyre szabott lenne. El akarod adni, mert ugye előbb utóbb mindent megunnak.
Hogy adod el?
Hogy hirdeted meg?
Eladó egy AA HG személyére szabott ML No.333?
Ne viccelj már. Ezt Te sem gondolod komolyan.
Egy termék nem lehet személyre szabott. Az vagy tetszik egy adott személynek és megveszi, vagy nem.
Azért létezik annyi gyártó és annyi termék, hogy tudj közülük választani.
Egy Krell EVO 600 az legyen egy Krell EVO 600 Újzélandon és Kanadában egyaránt.
Ne legyen Vikibácsira szabott Krell EVO 600.
Lehet Vikibácsira szabott erősítőt építeni, de az nem termék. Az egy egyedi gyártású berendezés gyakorlatilag mindenféle referencia nélkül. Egyetlen referenciája, hogy Vikibácsinak a személyére van szabva. Ettől az ő igényeit még maximálisan kielégítheti. Csak semmit nem tudunk az ő igényeiről, így arról a berendezésről sem.
Lehet, hogy ő szereti a 3-6 kHz tartomány erős hangsúlyozását, ezért a berendezés ott erős kiemeléssel bír, mert neki az tetszik. De kinek tetszik ez rajta kívül? Ez persze csak feltételezés, de a személyre szabott készülékben ez is benne lehet. Ahogy a személyre szabott nadrág egyik szára lehet rövidebb a másiknál, ha a személy egyik lába rövidebb. Az számára tökéletes, de kinek másnak. A bútorasztalos is készíthet a Te szobádba bútort. Az neked az adott helyiségedben a te igényeidnek tökéletesen megfelelhet, de rajtad kívül senki másnak.
Újra eladhatósága az egyedi, személyre szabott dolgoknak egyenlő a nullával.
Azt megrendeled, elkészítik neked, kifizeted és kapsz egy örökös darabot.
Az csupán számodra jelent értéket. Senki más nem tudhatja, hogy neked mi volt a fontos, mi alapján készült a berendezés.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5274

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

"Ha megfelelő ismeretek, eszközök, technológia birtokában lennénk, létre lehetne hozni az ideális "erősítőt".
Erre utaló jelek vannak. Léteznek olyan tudás, eszköz és technológiai háttérrel rendelkező cégek, akik ezt már jól közelítik.
Hogy hogy nem, erősítőik nagyon is hasonlóan viselkednek, szólnak. "

Te is ismersz olyan céget, akinek mondjuk csak öt év gyártmányait meghallgatva nagyon is eltérő hangzást tapasztalhatunk. nem az a lényeg, melyik a jobb/élethűbb/stb. hanem az e l t é r és annak ellenére 100%-osan detektálható, hogy a megadott műszaki paraméterek az átlaghoz képest mind magas színvonalúak, kvázi "elhanyagolhatóak"

Tudomásul kell(ene) venni, hogy a zene hangja nem csak periodikus légnyomásváltozás, rugalmas közeg mechanikai rezgése, hanem ezeken kívül emocionális tartalma is van eleve. A felvétel és lejátszás folyamán ez a kettős forma mindenképp sérül. Zenehallgatáskor a sérülés mértékének függvényében érezzük jobbnak, vagy rosszabbnak a zenehallgatási élményt. A különböző küszöbszintek egyénenként, alkalmanként, külső tényezőtől befolyásolva (pl. alkohol, időjárás, szocializáció) igencsak változóak lehetnek, s bár fejleszthető, fejlődőképes, pszichológiailag igen érzékeny bármilyen külső behatásra.

A "nem kellően egyforma, tehát nem megbízható minőség" hozzáállással nem tudok egyetérteni, ugyanabban a sportágban a különböző első osztályú sportolóknak nem lehet ugyanazt az edzéstervet adni, személyre szokták szabni, nem?
Méretre szabott ruha, egyéni fogyókúra, egyénre szabott sporteszközök, (bob, kerékpár, motorkerékpár, stb.) mind hülyeség? A hifi NEM mcdonalds kategória!

Ha különféle habitusú emberek más és mást várnak a zenétől, miért ne lehetne rájuk szabni a hallgatás eszközeit? Miért probléma ez?

bocs az offért

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”