Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Én pl. egyből értettem az "inthebox" kifejezést, de tökre megértem ha valaki meg nem. Azt hinné az ember, hogy látott/olvasott már eleget aztán rendre beleszalad olyasmibe amire rá kell keresni :D
Vicces, hogy rákeresve tényleg nem jön fel találat erre az értelmezésére, ugyanakkor meg mernék esküdni, hogy ezt már sokszor hallottam én is és találó olyan értelmezésben, hogy "mi van a dobozban" - mit tud egy eszköz önmaga, én értelmezem pl. olyan vonatkozásban is, ami esetleg nem is fő funkció, vagy az eszköz jellegéből adódóan nem csúcskategória mondjuk mint egy tv saját hangja.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 270

Hozzászólás Szerző: pjm »

Leírom, aztán úgy is kigyomlálják.

Nézzük, mi is van lejjebb.

Kérdeztem, hogy milyen egy eszköz, amire Mishow volt olyan kedves, hogy válaszolt, de nem úgy, amilyen formában érdekelt a dolog. Mert engem maga az eszköz érdekelt, nem az, hogy milyen mint futómű, vagyis milyen egy külső D/A felhasználásával.

Majd megkaptam erre is a választ, amit ezúton is köszönök.

Mostanában kerültem a hifis fórumokat, inkább más módon, más vonalon kommunikáltam, mivel ott kevesebb számomra a sallang (hogy mire gondolok, ne kérdezzétek), ott többet hallottam az általam írt szót.

Az out of the box logikus, hogy azt jelenti, hogy ahogy a gyárból kijön.

Az in the box az én értelmezésemben azt jelenti, hogy maga az eszköz, ami több dolgot tartalmaz, egy dobozban. Bocsánat, ha nem vagyok egyértelmű, itt gépelek, de szerintem mindenki értette eddig is, így segítsetek azzal., hogy értitek amit értetek. ;)

Az eset folyamodványa, hogy felhívtam egy profi vonalas (nem hifis) barátom, megkérdeztem, milyen inthebox eszközt javasolna egy feladatra (kitalált fiktív dolog) és értette, miről szól a dolog. Tipikus inthebox az én értelmezésemben egy integrált eszköz pl egy DAC és fejhallgatóerősítő egyben, azaz egy dobozban. ( "segítsetek azzal., hogy értitek amit értetek"). A pro világban a legtipikusabb ilyen céleszköz pl az audio interface, ami ugye tartalamaz mikrofon analóg és digitális bementeket, ehhez előerősítőt, A/D és D/A konvertert, fejhallgató erősítőt ( nem az egybeépített dolgok száma a lényeg azért írtam ezt így, mert úgy érzem érzékelteti mi a lényeg)

Az értelmezés, és fennakadás tehát mint írtam abból adódik, hogy mostanában nem mozogtam hifis körben.

Valóban lehet szokatlan ez a szó, de mivel Mishow addig - mint fentebb olvasható - csak mint futóművet jellemezte, ezért vetemedtem a használatára, hirtelen ez tűnt a legkényelmesebbnek számomra.

Szóval még egyszer elnézést kérek, remélem elmagyaráztam szerencsétlen szóhasználatom, elismerem, lehettem volna precízebb is, remélem nincs több restanciám - ez utóbbi maradék munkát jelentene ... :D

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

pjm írta:
2023.09.12., kedd 08:30
gomolalaci írta:
2023.09.11., hétf. 20:26
Igen, gyakorlatilag arra irányult a kérdés, hogy inthebox mit érnek ezek a kütyük.

Bocs, de buta vagyok! Mit jelent az inthebox???
Azt gondolom tudod mit akartam kérdezni, mivel Mishow válasza is megmagyarázza, ha már más nem.
Innen kezdve a mondatod nem érdeklődő jellegű.
Erre a vonatra ezért nem szálnék fel.
Ha te másként értelmezed eme szóhasználatot mint én és ezzel megzavartam lelki nyugalmad elnézést kérek. Nem vagyok elégé gyakorlott fórumos itt, hogy az itteni szlenget ismerjem. Tartózkodom tehát a továbbiakban az ilyen szóhasználattól.
Szerintem Gomolalaci sem akart semmi rosszat, mint ahogy én sem, tehát nem kell felülni semmiféle vonatra.
Nem szeretnék senkivel vitatkozni én sem, ezzel együtt értem fórumtársunk kérdését, mivel az "inthebox" kifejezést én sem hallottam még.
Az "out of the box" kifejezést viszont hallottam már. Ez szabad fordításban "a dobozból kivéve", azaz mindenféle módosítás nélkül, vagy "ahogy a boltból jött". Gyanítom hogy az "inthebox" jelen esetben erre a jelentésre szeretne utalni, de rövid kutatásom szerint az internet nem használja ilyetén módon. (a tévedés jogát fenntartom, mint írtam rövid kutatás volt...) :smile53:
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

gomolalaci írta:
2023.09.11., hétf. 20:26
Igen, gyakorlatilag arra irányult a kérdés, hogy inthebox mit érnek ezek a kütyük.

Azt gondolom tudod mit akartam kérdezni, mivel Mishow válasza is megmagyarázza, ha már más nem.
Innen kezdve a mondatod nem érdeklődő jellegű.
Erre a vonatra ezért nem szálnék fel.
Ha te másként értelmezed eme szóhasználatot mint én és ezzel megzavartam lelki nyugalmad elnézést kérek. Nem vagyok elégé gyakorlott fórumos itt, hogy az itteni szlenget ismerjem. Tartózkodom tehát a továbbiakban az ilyen szóhasználattól.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

A gondolkodás nem megerőltető...

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

mishow írta:
2023.09.11., hétf. 08:23
CD lejátszóm már sok éve nincs, az utolsó komolyabb játékosom, amit szerettem is, a Vincent S3 volt, de annak már olyan sok ideje, hogy a hangját nem tudom felidézni. A streamerek közül a Wiim PRO és az Auralic Aries Mini saját dacját hallgattam össze a Heed DA-val. A Mini teljesen pariban volt, ami nem rossz teljesítmény. Hangsúlyozom, nem hangzásról és nem ízlésről beszélek, hanem minőségi szintről. A hangkép egyébként egész közel volt egymáshoz, annak ellenére, hogy az Aries ESS chipet használ, a Heed pedig BurrBrownt. Mivel ma az Aries Minik jó külső dackal áron alul mennek a piacon, lehet ebben az irányban gondolkodnék. Ne felejtsük el, hogy az Aries újkorában nem volt olcsó, és a szlogenje szerint kifejezetten belépő audiofil készüléknek szánták, és ténylegesen is megfelel egy jó alsó-közép/középkategórás hangnak. Szerintem @kupecke fórumtárs tud erről többet mondani neked.
A PRO viszont saját dackal egyértelműen elmaradt a Heed DA-tól (itt azért "telibe" már igen nagy az árkülönbség) korrekt belépő CD hangnak mondanám. Ebben is BB chip van, nem a leginkább elterjedt ESS, és ha nem A/B teszten hallgatod, akkor ez is hallgatható készülék, simán elmegy egy középkategóriás rendszerben, pláne jó kábelekkel kiszolgálva, és "kötelező" hozzá egy tisztességes lineáris táp, amiből az 5V kategóriában viszonylag sokféle elérhető. Edifostex fórumtárs közben kipróbálta a PRO után a PRO Pluszt, szerinte az AKM chip nagy előrelépés.
A HRT korszakom tényleg nagyon régen volt, de emlékeimben kutatva ezek az új streamerek kb hozzák azt a színvonalat - és most megint nem hangról és ízlésről beszélek, hanem minőségi szintről.
Tény, hogy a fejlődés nagy és gyors, hiszen a világ - tetszik ez a "régivágású" hifiseknak vagy sem - ebbe az irányba halad.
Remélem, így már informatívabb volt a válaszom, tudtam segíteni ;)
Igen, gyakorlatilag arra irányult a kérdés, hogy inthebox mit érnek ezek a kütyük. Köszi a választ.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2530

Hozzászólás Szerző: mishow »

pjm írta:
2023.09.10., vas. 15:00
Tehát ezek szerint a bohóckodáson kívül akár zenét is lehet ezekkel hallgatni, ha jól sejtem.
Ha úgy kérdezed, hogy komplett készülékként milyen minőséget képviselnek, akkor arra is azt tudom mondani, hogy a "bohóckodáson" kívül bizony lehet velük zenét hallgatni.
CD lejátszóm már sok éve nincs, az utolsó komolyabb játékosom, amit szerettem is, a Vincent S3 volt, de annak már olyan sok ideje, hogy a hangját nem tudom felidézni. A streamerek közül a Wiim PRO és az Auralic Aries Mini saját dacját hallgattam össze a Heed DA-val. A Mini teljesen pariban volt, ami nem rossz teljesítmény. Hangsúlyozom, nem hangzásról és nem ízlésről beszélek, hanem minőségi szintről. A hangkép egyébként egész közel volt egymáshoz, annak ellenére, hogy az Aries ESS chipet használ, a Heed pedig BurrBrownt. Mivel az Aries Minik jó külső dackal ma már áron alul mennek a piacon, lehet ebben az irányban gondolkodnék, ha "egybekészüléket" hallgatnék, saját dackal. Azt se felejtsük el, hogy az Aries újkorában nem volt olcsó, a szlogenje szerint kifejezetten belépő audiofil készüléknek szánták, és ténylegesen is megfelel egy jó alsó-közép/középkategórás hangnak. Szerintem @kupecke fórumtárs tud erről többet mondani neked.
A PRO viszont saját dackal egyértelműen elmaradt a Heed DA-tól (itt azért "telibe" már igen nagy az árkülönbség) korrekt belépő CD hangnak mondanám. Ebben is BB chip van, nem a leginkább elterjedt ESS, és ha nem A/B teszten hallgatod, akkor ez is hallgatható készülék, simán elmegy egy középkategóriás rendszerben, pláne jó kábelekkel kiszolgálva, és "kötelező" hozzá egy tisztességes lineáris táp, amiből az 5V kategóriában viszonylag sokféle elérhető. Edifostex fórumtárs közben kipróbálta a PRO után a PRO Pluszt, szerinte az AKM chip nagy előrelépés.
A HRT korszakom tényleg nagyon régen volt, de emlékeimben kutatva ezek az új streamerek kb hozzák azt a színvonalat - és ismétlem, nem hangról és ízlésről beszélek, hanem minőségi szintről.
Tény, hogy a fejlődés nagy és gyors, az árak pedig zuhannak, hiszen a világ - tetszik ez a "régivágású" hifiseknak vagy sem - abba az irányba halad, hogy a stream elsőszámú forrássá lépett elő.
Remélem, így már informatívabb volt a válaszom, tudtam segíteni ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2023.09.11., hétf. 08:30-kor.

kvcs_zltn
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: kvcs_zltn »

Üdv Mindenkinek!

Lumin D2 táp upgrade-en gondolkodom. Lineáris tápot szeretnek bele a meglévő kapcsoló üzemű helyett. Sok megoldást láttam 500 USD körül, de van egy hazai megoldás is amit találtam (Luxor audio) illetve a FIIO PL50 kedvezőbb áron.

Van esetleg valakinek tapasztalata, vagy ajánlása?

Köszönöm elöre is!

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

mishow írta:
2023.09.09., szomb. 18:24
pjm írta:
2023.09.09., szomb. 17:14
mishow írta:
2023.09.09., szomb. 15:30
Én most Wiim PRO-t hallgatok tisztességesen kiszolgálva (lan, táp, kábelek) és NEM tervezem leváltani.
Mivel ismered az ízlésemet, szerintem ez a válasz neked sokat mond … ;)
Öööö, nem tenném rá a nyakam... Tetszett neked anno az amerikai hang is meg az angolosabb is. Megtaláltad te mindkettőben a szépséget. gondolkodik.gif
Tehát ezek szerint a bohóckodáson kívül akár zenét is lehet ezekkel hallgatni, ha jól sejtem. Vagy futóműként megy nálad?
Futómű, igen.
Az úgy megint más...

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

denesdr írta:
2023.09.09., szomb. 08:11
blackfriar írta:
2023.09.09., szomb. 07:55
Annak itt nincs jelentősége, hogy milyen laptopról beszélünk, annak viszont igen, hogy laptopról és nem PC-ről beszélünk.
A laptop is PC... :smile29:
Söt! Leánykori nevén a NOTEBOOK is :smile29:
A gondolkodás nem megerőltető...

mishow
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
2023.09.09., szomb. 17:14
mishow írta:
Én most Wiim PRO-t hallgatok tisztességesen kiszolgálva (lan, táp, kábelek) és NEM tervezem leváltani.
Öööö, nem tenném rá a nyakam... Tetszett neked anno az amerikai hang is meg az angolosabb is. Megtaláltad te mindkettőben a szépséget. gondolkodik.gif
Tehát ezek szerint a bohóckodáson kívül akár zenét is lehet ezekkel hallgatni, ha jól sejtem. Vagy futóműként megy nálad?
Futómű, igen.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

mishow írta:

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

blackfriar írta:
2023.09.09., szomb. 16:07
mishow írta:
2023.09.09., szomb. 10:59
blackfriar írta:

Aki a legcsekélyebb módon is komolyan veszi a PC-s zenehallgatást, az meg se próbálkozik laptoppal.
Összehasonlítottál egy Fordot egy Velorexszel (itt most nem az árra gondoltam, hanem az audiokvalitásokra).
Annak itt nincs jelentősége, hogy milyen laptopról beszélünk, annak viszont igen, hogy laptopról és nem PC-ről beszélünk.
Nem figyeltél, a kérdés kifejezetten arra vonatkozott, hogy pl munkavégzés közben "ha már egyszer úgyis megy a gép" a napi használós ps/laptop/notebookról indított Tidal zenehallgatásról érdemes-e dedikált streamerre váltani, ugynanazon külső dac használata mellett?
Tehát a válaszom, és az ahhoz kapcsolódó rövid próba is erre vonatkozott.
A zenére optimalizált pc-t ne keverjük ide, ha valaki olyat épít, az egy teljesen más történet, ne keverjük ide, mert nem erről volt szó!
Értelek.
Viszont "ha már egyszer úgyis megy a gép", akkor minek a streamer ? :rolleyes:
Pont az lenne a kérdés, hogy érdemes-e a PC helyett egy dedikált streamert használni az adott felhasználási feltételek mellett.
Röviden: PC vs streamer, ugyanazzal DAC-kal, pl munka közbeni zenehallgatásra.

A válasz egyébként szerintem akár felhasználónként más-más lehet. Kb olyan ez, mintha több embertől megkérdeznénk, ki mennyi sóval szereti bablevest. Lesznek adataink mások ízléséről, de a válaszokból nem fogjuk megtudni, hogy nekünk mennyivel ízlene.

blackfriar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: blackfriar »

mishow írta:
2023.09.09., szomb. 10:59
blackfriar írta:
mishow írta:
2023.09.08., pén. 13:07
Visszatérve a notebookra valahogy elment a kedvem.
Aki a legcsekélyebb módon is komolyan veszi a PC-s zenehallgatást, az meg se próbálkozik laptoppal.
Összehasonlítottál egy Fordot egy Velorexszel (itt most nem az árra gondoltam, hanem az audiokvalitásokra).
Nem figyeltél, a kérdés kifejezetten arra vonatkozott, hogy pl munkavégzés közben "ha már egyszer úgyis megy a gép" a napi használós ps/laptop/notebookról indított Tidal zenehallgatásról érdemes-e dedikált streamerre váltani, ugynanazon külső dac használata mellett?
A zenére optimalizált pc-t ne keverjük ide, ha valaki olyat épít, az egy teljesen más történet, ne keverjük ide, mert nem erről volt szó!
Értelek.
Viszont "ha már egyszer úgyis megy a gép", akkor minek a streamer ? :rolleyes:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

…. dupláztam bocs ….

mishow
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
2023.09.09., szomb. 12:59
Mennyit fejlődtek ezek az olcsó streameek hangban?
Meglepően nagyot, köszönhetően a streaming tömeges elterjedésének.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2023.09.09., szomb. 15:33-kor.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Amúgy egy ilyen wiim pro vagy pro plusz milyen kategóriát képvisel hangban? Pl egy régi CD játékoshoz képest? Vagy egy HRT Music Streamerhez képest? Mennyit fejlődtek ezek az olcsó streameek hangban?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

blackfriar írta:
mishow írta:

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

blackfriar írta:
A laptop is PC... :smile29:

blackfriar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: blackfriar »

mishow írta:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Redguy írta:
2023.09.07., csüt. 07:41
szkebe írta:
2023.09.06., szer. 23:03
Szeretném megkérdezni,hogy hálózati lejátszóval pl.:wiim pro + hozzá egy jobb dac. Mint win alól pl tidal alkalmazást használnám ugyanazzal a dac-kal?Melyik szólna jobban érdemes hálózati lejátszót használni,ha már egyszer úgy is megy a gép?De persze a cél a minél jobb hangminőség.
Ha "a cél a minél jobb hangminőség", akkor feltétlenül érdemes dedikált lejátszót alkalmazni. Ebben az ársávban szinte biztosan jobban szól, mint egy random laptop.
Gondoltam, ne találgassunk, puding próbája az evés: fogtam egy ASUS Zenbookot, ami nem csúcs, de nem is alap laptop, ráadásul ennek a hangzó részét (elvileg) a Harman Kardon bindzsizte, szóval feltöltött akksival bevittem a nappaliba a hifi mellé, és egy usb kábellel összedugtam a Heed DA-val. A streamer ugyanerről megy, egy Wiim PRO, TMP lineáris táppal, Heed koaxszal.
Az ASUS-on win10 fut, rajta a Tidal app, a Heed kártyát felismerte, konfigurálta, működött.
Tidal elindít, Heed kártya kiválasztva, nem kerestem teszt zenéket, a My Daily Discovery (vagyis a saját hallgatott zenéim alapján random összerakott napi ajánló) ezúttal főleg blues, cool jazz és kevés progrockot (Mahavishnu) dobott be.
Próbához elég volt.
A lényeg: a Tidal/notebook páros egész élvezetesen és korrektül szólt, semmi hibát nem tapasztaltam, még meg is lepődtem, mert - őszintén bevallom - rosszabbra számítottam.
Azután átkapcsotam a streamerre, és sajnos szétfoszlott az illúzió: (sokkal) több részlet, levegős megszólalás, a kétoldalas sztereóból tér lett, és mindet egybevetve egyszerűen élvezetes volt hallgatni. Visszatérve a notebookra valahogy elment a kedvem.
Hozzáteszem, csak egy gagyi usb kábelt tudtam kitúrni a fiók aljából, nem tudom mihez kaptam, járatva tuti nem volt évek óta. Egy jó usb kábellel többet ki lehet hozni a PC hangból, és persze lehet játszani még a lejátszó szoftverekkel, esetleg az usb kaphat szűrőt, tápot - szóval van benne potenciál, de ez a rövid próba (nevezzük egy gyors "játszós" kísérletnek) számomra azt mutatja, hogy még ezen a belépő szinten is többet tud nyújtani egy dedikált streamer.
Hozzáteszem, a pc hang nem volt hallgathatatlan, úgyhogy akinek a PC vonal praktikusabb, el lehet gondolkozni, ki mivel tudja tuningolni, de ha egy újonnan 70eFt-os streamer és egy 45eFt-os táp ennyivel több zenei élvezetet nyújt, akkor nem tudom, érdemes-e?

Hát röviden ennyi, és vegyétek irányvonalnak, mert se rendes rákészülés nem volt, se tudatos zeneválasztás, de a különbség volt akkora, hogy meg mertem írni!
Akinek van kedve, meg egy notebookja, próbálja ki, nálam ez jött ki "gyorsban" ;) :smile53:

edifostex
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: edifostex »

Látva, hogy ez a téma most aktuális, szeretném nagyon röviden megosztani pár nap személyes tapasztalatát WiiM Pro vs. WiiM Pro Plus témában:

Bridgeként használva a Wiimeket, coax kimeneten semmi különbséget nem hallok a Marantz Model 40n + KEF R3 Meta láncon!!!

Analóg bekötve egy Sony erősítő + AE 300 láncba, azonnal és határozottan hallható a két belső DAC közötti különbség. Az AKM dacos Plus tisztább, részletezőbb, jobb térábrázolású.
Analóg bekötve a Marantzra nem próbáltam, de gyanítom, hogy a WiiMeket illetően hasonló lenne az eredmény, viszont meg se reszkíroznám a Marantz dacjának "megszorítását"...:))

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

szkebe írta:
2023.09.06., szer. 23:03
Szeretném megkérdezni,hogy hálózati lejátszóval pl.:wiim pro + hozzá egy jobb dac.Mint win alól pl tidal alkalmazást használnám ugyanazzal a dac-kal?Melyik szólna jobban érdemes hálózati lejátszót használni,ha már egyszer úgy is megy a gép?De persze a cél a minél jobb hangminőség.
Ha "a cél a minél jobb hangminőség", akkor feltétlenül érdemes dedikált lejátszót alkalmazni. Ebben az ársávban szinte biztosan jobban szól, mint egy random laptop.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

szkebe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: szkebe »

Szeretném megkérdezni,hogy hálózati lejátszóval pl.:wiim pro + hozzá egy jobb dac.Mint win alól pl tidal alkalmazást használnám ugyanazzal a dac-kal?Melyik szólna jobban érdemes hálózati lejátszót használni,ha már egyszer úgy is megy a gép?De persze a cél a minél jobb hangminőség.
DX260 - forzaHybrid - IE900

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

wiim.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”