Leírom, aztán úgy is kigyomlálják.
Nézzük, mi is van lejjebb.
Kérdeztem, hogy milyen egy eszköz, amire Mishow volt olyan kedves, hogy válaszolt, de nem úgy, amilyen formában érdekelt a dolog. Mert engem maga az eszköz érdekelt, nem az, hogy milyen mint futómű, vagyis milyen egy külső D/A felhasználásával.
Majd megkaptam erre is a választ, amit ezúton is köszönök.
Mostanában kerültem a hifis fórumokat, inkább más módon, más vonalon kommunikáltam, mivel ott kevesebb számomra a sallang (hogy mire gondolok, ne kérdezzétek), ott többet hallottam az általam írt szót.
Az out of the box logikus, hogy azt jelenti, hogy ahogy a gyárból kijön.
Az in the box az én értelmezésemben azt jelenti, hogy maga az eszköz, ami több dolgot tartalmaz, egy dobozban. Bocsánat, ha nem vagyok egyértelmű, itt gépelek, de szerintem mindenki értette eddig is, így segítsetek azzal., hogy értitek amit értetek.
Az eset folyamodványa, hogy felhívtam egy profi vonalas (nem hifis) barátom, megkérdeztem, milyen inthebox eszközt javasolna egy feladatra (kitalált fiktív dolog) és értette, miről szól a dolog. Tipikus inthebox az én értelmezésemben egy integrált eszköz pl egy DAC és fejhallgatóerősítő egyben, azaz egy dobozban. ( "segítsetek azzal., hogy értitek amit értetek"). A pro világban a legtipikusabb ilyen céleszköz pl az audio interface, ami ugye tartalamaz mikrofon analóg és digitális bementeket, ehhez előerősítőt, A/D és D/A konvertert, fejhallgató erősítőt ( nem az egybeépített dolgok száma a lényeg azért írtam ezt így, mert úgy érzem érzékelteti mi a lényeg)
Az értelmezés, és fennakadás tehát mint írtam abból adódik, hogy mostanában nem mozogtam hifis körben.
Valóban lehet szokatlan ez a szó, de mivel Mishow addig - mint fentebb olvasható - csak mint futóművet jellemezte, ezért vetemedtem a használatára, hirtelen ez tűnt a legkényelmesebbnek számomra.
Szóval még egyszer elnézést kérek, remélem elmagyaráztam szerencsétlen szóhasználatom, elismerem, lehettem volna precízebb is, remélem nincs több
restanciám - ez utóbbi maradék munkát jelentene ...