Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1367

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Köszönöm a segítő szándékot és válaszokat, de még mindíg nem tudom, hogy mi lenne az igazi. Phonot nem tudok senkitől kölcsönkérni mert nincs senkinek akit ismerek. Megnézem a HEED Audiót.
Amúgy 55000Ft-ért vettem a lemezjátszót, de ha a tető ilyen sokba kerűl akkor egy picit vagy nagyon meglettem etetve. 

Fogalmazzunk úgy : nem olcsón vetted.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Köszönöm a válaszokat akkor elindulok ezen az úton. 
Viszont van még egy kellemetlen dolog ami a régi gépemnél is fennállt. Éspedig a búgó hang ami az új regával is ugyan úgy meg van. A földelést betekerem ahogy kell és még is .Ez mitől lehet? Tudom van rá ezer talány, de ami a legkézenfekvőbb?
Üdv:Attila

Van külön földelő kábel ? Mert a Rega-knál a karban eleve az egyik hidegpont össze van kötve a földdel, trehát a plusz külön földelés földhurkot visz így be a rendszerbe. persze a japén RB 200-nál lehet még nem így volt. De ebben  a HEED tud segíteni, nagyon rendesek ezen  kérdésben (is).

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

És azzal mit kezdjek?
Én megszüntetném........
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Köszönöm a segítő szándékot és válaszokat, de még mindíg nem tudom, hogy mi lenne az igazi. Phonot nem tudok senkitől kölcsönkérni mert nincs senkinek akit ismerek. Megnézem a HEED Audiót.
Amúgy 55000Ft-ért vettem a lemezjátszót, de ha a tető ilyen sokba kerűl akkor egy picit vagy nagyon meglettem etetve. 

érdemes felvenni velük a kapcsolatot, én náluk gyártattam a lemezjátszókra a plexi tetőket. megadtam a méreteket és ők elkészítették: http://www.innotern.wlap.hu/hu/innotern/plexi/ 

itt pedig a zsanérok: http://www.amazon.co.uk/Rega-Turntable- ... B00782HY4S

a másik "univerzális" zsanér a technics sl-1200-é azt szinte mindenhova fel lehet varázsolni

JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1224

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

És azzal mit kezdjek?

Leírnád pontosan hogyan búg? MM hangszedőt használsz ?

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: eszeky »

És azzal mit kezdjek?

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Viszont van még egy kellemetlen dolog ami a régi gépemnél is fennállt. Éspedig a búgó hang ami az új regával is ugyan úgy meg van. A földelést betekerem ahogy kell és még is .Ez mitől lehet? Tudom van rá ezer talány, de ami a legkézenfekvőbb?

esetleg földhurok?
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

Hallgass a Limar-ra. Abszolult igaza van. Egy Jo mm es a Phono kartya tokeletes megoldas ezen a szinten, sot meg feljebb is vannak egesz jo belso phonok, amik szinergiaban vannak az erositovel. Egy mas ceg altal gyartott kulso phono okozhat galibat is...

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Azért Én megpróbálnék kölcsönkérni egy külső phono erősítőt. Meghalgatni, hogy mennyire előrelépés?
Az általad említett 40-50e Ft- ért, használtan elég jókat ki lehet fogni, ami szerintem egy beépített phono kártyánál mindenképp jobb.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ha már rendeltek - szerintem a géped beszerzési árával közel azonos lesz az ár - akkor egy pár zsanért is !
De szerintem vedd fel a kapcsolatot a HEED Audióval- itt Huszti Zsolt.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Sziasztok!
A segítség kérésem lemezjátszóval kapcsolatos.
Még ehhez a topikhoz nem szóltam hozzá csak olvasgattam. Most jött el az idő, hogy egy kis segítséget kérjek az igazán hozzáértő emberektől.
Felvázolom a technikámat. Cambridge Azur 540-es erősítő, Supra ply 3.4-es hangfalkábel, és ehhez jön egy JPW 610-es hangfalpár természetesen állványon. A lemezjátszó Rega planar 2-es amit most vásároltam. ( Rega pu.val és Rega RB 200 SME III ) Erről teszek fel képet. Külső phonoval még nem rendelkezem csak egy belső gyári kártyával amit még akkor tetettem bele az erősítőbe amikor vettem. Azzal hallgattam az előző lemezjátszómat. Most, hogy feljebb léptem a lemezjátszóvásárlással így jött az ok okozat, hogy veszek külső phonot. Elkezdtem beszélgetni emberekkel és teljesen összezavartak. Tulajdonképpen ahány ember annyiféle verziót mondott. Azzal tisztában vagyok, hogy olcsó húsnak híg a leve, de sajnos nem áll rendelkezésemre több százezer forint. Max olyan 40-50 ezer forintot tudnék rászánni az akcióra. Itt jött be a képbe a legutólsó beszélgetésem a Limar Audióban egy ott dolgozóval aki azt tanácsolta, hogy jobban járok ha veszek ebben az árban egy normális MM hangszedőtt a szerkezethez, mert ezek az olcsóbb kategóriájú phonók nem fognak jobban szólni mint a beépített kártya. Itt adtam meg magam. 
Mire költsek és milyet?
UI: A Regához plexi tetőt esteleg tud valaki? Beszéltem a Tatabányai képviselettel és azt az infót kaptam, hogy felveszik a kapcsolatot az angol központal és majd jeleznek. Most még várok, de nem kapkodják el a dolgot.
Szerintem nagyjából igaza volt a limaros kollégának. De ha a benne lévő Rega hangszedő jó állapotú, akkor szerintem azzal se kell variálni. Igazából ha nagyot akarsz lépni akkor egy jobb hangszedőt ÉS egy komolyabb külső phonót kell szerezned. De szerintem hallgasd így ahogy van és örülj neki, nem lesz az rossz.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Sziasztok!
A segítség kérésem lemezjátszóval kapcsolatos.
Még ehhez a topikhoz nem szóltam hozzá csak olvasgattam. Most jött el az idő, hogy egy kis segítséget kérjek az igazán hozzáértő emberektől.
Felvázolom a technikámat. Cambridge Azur 540-es erősítő, Supra ply 3.4-es hangfalkábel, és ehhez jön egy JPW 610-es hangfalpár természetesen állványon. A lemezjátszó Rega planar 2-es amit most vásároltam. ( Rega pu.val és Rega RB 200 SME III ) Erről teszek fel képet. Külső phonoval még nem rendelkezem csak egy belső gyári kártyával amit még akkor tetettem bele az erősítőbe amikor vettem. Azzal hallgattam az előző lemezjátszómat. Most, hogy feljebb léptem a lemezjátszóvásárlással így jött az ok okozat, hogy veszek külső phonot. Elkezdtem beszélgetni emberekkel és teljesen összezavartak. Tulajdonképpen ahány ember annyiféle verziót mondott. Azzal tisztában vagyok, hogy olcsó húsnak híg a leve, de sajnos nem áll rendelkezésemre több százezer forint. Max olyan 40-50 ezer forintot tudnék rászánni az akcióra. Itt jött be a képbe a legutólsó beszélgetésem a Limar Audióban egy ott dolgozóval aki azt tanácsolta, hogy jobban járok ha veszek ebben az árban egy normális MM hangszedőtt a szerkezethez, mert ezek az olcsóbb kategóriájú phonók nem fognak jobban szólni mint a beépített kártya. Itt adtam meg magam. 
Mire költsek és milyet?
UI: A Regához plexi tetőt esteleg tud valaki? Beszéltem a Tatabányai képviselettel és azt az infót kaptam, hogy felveszik a kapcsolatot az angol központal és majd jeleznek. Most még várok, de nem kapkodják el a dolgot.

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: j0hnny »

De húzózsír kell ! Nem "valamilyen" szilikonzsír.

Értem!

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Az lesz!
Valamiféle szilikonzsírom van is, elég sűrű anyag.

De húzózsír kell ! Nem "valamilyen" szilikonzsír.

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Na ilyen alul nyitottból fog kifolyni.
Zsír kell !!!!!!!

Az lesz! 
Valamiféle szilikonzsírom van is, elég sűrű anyag.

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Miközben a neten kutakodtam, ebbe a videóba botlottam:

Na ilyen alul nyitottból fog kifolyni.
Zsír kell !!!!!!!

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Találtam videót 300000 cSt csillapítóról. Szerintem a húzózsír a jobb. Ez amit linkeltél csak olaj. Ha nyitott alul a lift kifolyik. Meg szerintem a csillapítása sem olyan jó.
A zsírra szavazok.

Miközben a neten kutakodtam, ebbe a videóba botlottam:

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ezekkel a sűrűsègekkel nem vagyok tisztába de nekem nagyon sűrűt hozott az ismerősöm es az töléletes. Kb mint a méz vagy még sűrűbb.
Találtam videót 300000 cSt csillapítóról. Szerintem a húzózsír a jobb. Ez amit linkeltél csak olaj. Ha nyitott alul a lift kifolyik. Meg szerintem a csillapítása sem olyan jó.
A zsírra szavazok.

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Ennek most jó a sebessége?

Jó és a pl-15 is meg lett javítva már.

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Nézegettem neten, nem lesz egyszerű beszerezni, de megpróbálom először itthon.
Ha mégsem, akkor rendelek kintről:

http://www.turntablebasics.com/silicone.html

Ezekkel a sűrűsègekkel nem vagyok tisztába de nekem nagyon sűrűt hozott az ismerősöm es az töléletes. Kb mint a méz vagy még sűrűbb.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Igen.
Megérkezett az ebay-en lőtt Pl-51
A karliftben kellene cserélnem az olajat/zsírt, picit elfáradt már, de ez legyen a legnagyobb hibája.
pio.jpg
Ennek most jó a sebessége?
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Húzózsír.

Nézegettem neten, nem lesz egyszerű beszerezni, de megpróbálom először itthon.
Ha mégsem, akkor rendelek kintről:

http://www.turntablebasics.com/silicone.html

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Pio ?
Igen.
Megérkezett az ebay-en lőtt Pl-51
A karliftben kellene cserélnem az olajat/zsírt, picit elfáradt már, de ez legyen a legnagyobb hibája.

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”