Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Érdekes, de szerintem egy ProJect is képes kellemes zenehallgatásra, legyen az bármiféle, sőt én azt vettem észre, hogy kifejezetten mindenevő. Egy 2M red hangszedővel az ára is kifejezetten kedvező és garancia is van rá, nem kell félni attól, hogy milyen volt az előélete, mikor áll meg, miért romlik el ez, vagy az. Én a fenti okok miatt vásároltam újonnan 6 éve egyet és azóta is elégedetten hallgatom. (RPM 1.3 Genie, Ortofon 2M red)
Mint írtam ez az én tapasztalatom, s remélem egyszer valaki, valahol megváltoztatja ezt. Nyitott vagyok rá, de hallanom kell!
Kár, hogy messze vagyunk egymástól...

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem találom...
Múltkor én is kerestem az akciós árlistát, eltűnt a Zsolt Audio Facebook oldaláról, lehet, hogy elkeltek a készülékek. Szerintem a legegyszerűbb felhívni Zsoltot: http://www.zsoltaudio.hu/

Viszont tudok egy helyet, ahol még megvan, ha valaki csak kíváncsiskodni akar  : http://nomono.hu/blog/zsolt-audio-akcio ... 15-januar/

Hoppá, most veszem észre; emlékeim szerint ez a lista januárban még hosszabb volt, lehet, hogy ezek a készülékek még mindig megvannak?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2685

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

@Narumon:keresd fel H.Zsoltot,úgy van ahogyan mondják,natyon baráti áron volt nemrég (lehet hogy van még?) vadi új Quasar
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Marhaság!
Dehogy marhaság!
Ez márpedig úgy volt, ahogyan Thomas73 fórumtárs írta!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Érdekes, de szerintem egy ProJect is képes kellemes zenehallgatásra, legyen az bármiféle, sőt én azt vettem észre, hogy kifejezetten mindenevő. Egy 2M red hangszedővel az ára is kifejezetten kedvező és garancia is van rá, nem kell félni attól, hogy milyen volt az előélete, mikor áll meg, miért romlik el ez, vagy az. Én a fenti okok miatt vásároltam újonnan 6 éve egyet és azóta is elégedetten hallgatom. (RPM 1.3 Genie, Ortofon 2M red)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

Ezt írtam volna kb én is, klasszikus zenén is fontos a ritmuskövetés és a pontosság, valamint a dinamikaábrázolás. Ezen felül megfelelő phono elektronikával lehet belőle előhozni a zenét. Viszont ha összeáll, na az akkor igen kellemes. Én két Technicset használok. Egy setup inkább szerényebb minőségű, illettve pop rock lemezekre, valamint van egy másik összeállítás, főleg klasszikus, jazz és olyan egyébb lemezekre, ahol a felvétel finomabb, megfelelő elektronikával...
Szerintem meg azt kell eldönteni milyen stílust hallgatsz. A Kis pro-jectek (kb 130-140e-ig) pl nekem óriási csalódások voltak. Jazzre, és komolyzenére valószínűleg jók, de pop, rock, elektronikus zenét nagyon nyögvenyelős vele hallgatni. Olyannyira, hogy én innen léptem árban vissza egy Technics 1210-re, hangban viszont egy mérföldet előre. Nekem most egy Denon DL160 MC hangszedővel zenél és sokkal jobban teszi mint az alsó pár Pro-ject. Persze ha limitált a büdzsé és 35-40 körül kifogsz egy debut III-at akkor kezdésnek jó lesz az, de a feszesség és a ritmus nem az erőssége. Inkább olyan kényelmes hangelkenős lemezjátszó.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Szerintem meg azt kell eldönteni milyen stílust hallgatsz. A Kis pro-jectek (kb 130-140e-ig) pl nekem óriási csalódások voltak. Jazzre, és komolyzenére valószínűleg jók, de pop, rock, elektronikus zenét nagyon nyögvenyelős vele hallgatni. Olyannyira, hogy én innen léptem árban vissza egy Technics 1210-re, hangban viszont egy mérföldet előre. Nekem most egy Denon DL160 MC hangszedővel zenél és sokkal jobban teszi mint az alsó pár Pro-ject. Persze ha limitált a büdzsé és 35-40 körül kifogsz egy debut III-at akkor kezdésnek jó lesz az, de a feszesség és a ritmus nem az erőssége. Inkább olyan kényelmes hangelkenős lemezjátszó.

Visszalépés?
Egy jó állapotú 1210MKII 120e alatt nincs.  Ráadásul sok ütött-kopott DJ-s gép, agyoncipelve, verve, kopva, belenyúlva... Szóval kifogni egy jót, olcsón= KINCS! Baráti körömben van, korrekt lejátszó, egyszerű kezelhetőséggel, de szerintem megfelelő partnerek kellenek hozzá a Rock-hoz.
ProJect-kel nekem is rossz tapasztalataim vannak, lehet csak mindenhol rossz kiépítésben hallottam (nálam is annak idején egy Perspectiv-et), de eddig egy tetszett csak, egy "ős" 6.1-es, AN Oto Phono -nal, valamilyen AN hangsugárzóval, és nem emlékszem már milyen MM hangszedővel. 20 éve volt...kb.

Azt látom, hogy ezeket a Pro-ject pörgetüket ezerrel marketingelig (pld: What hifi), viszont a DJ boltok meg már külsőre is tök más lemezjátszókat forgalmaznak (Numark, Audiotech).

Ennyire más lenne ez a két felhasználás?

Abban kérném a tanácsot, hol nézelődjek,
1) DJ bolt,
2) old school cuccok vaterán, vagy
3) egy belépő Pro-ject pörgető

Jómagam - restellem is - nem vagyok műszaki ember, de úgy szeretnék lemezjátszót venni, hogy nem szeretnék pénzt kidobni. Mennyi összeget érdemes mininálisan ráhagyni phono + pörgető vagy egyben?

Jelenlegi rendszer Egy integrált Yamaha R-N 500 erősítőm van. Specifikáció szerint van phono bemenet rajta, MM hangszedőhöz, Groundolással, persze csodákat nem várok. A hangdobozok Focal Cobalt 816-os állók és van még Focal 706s monitor is egyelőre.

A Cobaltok elég jók, az erősítődet nem ismerem. 
DJ-ben csak az említett Technics 1201 MKII jöhet számításba, a többi közelében sincs
Vaterát szerintem felejtsd el, nagyrészt hulladékot árulnak lomisok, nepperek, de legalább is nem hozzáértők-használók . Általában!
Inkább "hifis" oldalakon keresgélj, felhasználótól, ahol meg is tudod hallgatni előtte, s el tudod dönteni tetszik-e amit hallasz!
Új ProJect-kel kapcsolatos véleményem feljebb... Remélem egyszer megváltoztatja a véleményem valaki erről!

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Nemrég a fészbukon láttam egy használt hirdetési listát Zsolt-tól, azon volt egy nagyon kedvezményes Quasar.

Nem találom...

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Azt látom, hogy ezeket a Pro-ject pörgetüket ezerrel marketingelig (pld: What hifi), viszont a DJ boltok meg már külsőre is tök más lemezjátszókat forgalmaznak (Numark, Audiotech).

1) DJ bolt,

Jómagam - restellem is - nem vagyok műszaki ember, de úgy szeretnék lemezjátszót venni, hogy nem szeretnék pénzt kidobni. Mennyi összeget érdemes mininálisan ráhagyni phono + pörgető vagy egyben?

Jelenlegi rendszer Egy integrált Yamaha R-N 500 erősítőm van. Specifikáció szerint van phono bemenet rajta, MM hangszedőhöz, Groundolással, persze csodákat nem várok. A hangdobozok Focal Cobalt 816-os állók és van még Focal 706s monitor is egyelőre.

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

A Technics Sl-1200 1973-ban debutalt, akkortajt tudod-e a Dj-k mit hasznaltak?

Marhaság!

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Linn LP12/Lingo2/Ittok LVII/Tranpolin/Ortofon Jubilee valamint Opus III Continuo/Jelco/Van Den Hul MM1, termeszetesen forditott sorrendben idoben;)

Akkor további kellemes zenehallgatást kívánok. Több helyről hallottam már, hogy DJ lemezjátszóval zenélnek. Nem tartom elvetemült ötletnek, főleg, ha egy hifi hangszedő van benne és nem DJ pickup.
Leírhatnád, hogy milyen "high-end" lemezjátszóid voltak...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Egyebbkent az Ős dj lemezjatszo eredendoen hifi celokra szolgalt, csak robosztus megepitese miatt lett a dj-kedvence.

Marhaság!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Epp egy szornyu dolgot muvelek, didzsé lemezjatszon hallgatok Liszt muveket. Ne tedd, szornyu rossz, tudod szol belole a zene lelekkel, ez a legtobb embert zavarja. Egyebbkent az Ős dj lemezjatszo eredendoen hifi celokra szolgalt, csak robosztus megepitese miatt lett a dj-kedvence. Mindenki probalgasson tapasztaljon csak, de nem art ha van itt egy mas velemeny is. 25 eve vinylezek, csak miheztartas vegett, es volt egy ket draga high end lemezjatszom;)

Akkor további kellemes zenehallgatást kívánok. Több helyről hallottam már, hogy DJ lemezjátszóval zenélnek. Nem tartom elvetemült ötletnek, főleg, ha egy hifi hangszedő van benne és nem DJ pickup.
Leírhatnád, hogy milyen "high-end" lemezjátszóid voltak...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Huhh hát ez alapján nem kicsivel több a CA-nál hanem a triplája
Nemrég a fészbukon láttam egy használt hirdetési listát Zsolt-tól, azon volt egy nagyon kedvezményes Quasar.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Epp egy szornyu dolgot muvelek, didzsé lemezjatszon hallgatok Liszt muveket. Ne tedd, szornyu rossz, tudod szol belole a zene lelekkel, ez a legtobb embert zavarja. Egyebbkent az Ős dj lemezjatszo eredendoen hifi celokra szolgalt, csak robosztus megepitese miatt lett a dj-kedvence. Mindenki probalgasson tapasztaljon csak, de nem art ha van itt egy mas velemeny is. 25 eve vinylezek, csak miheztartas vegett, es volt egy ket draga high end lemezjatszom;)

1) DJ bolt,

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

http://www.zsoltaudio.hu/

vagy érdemes böngészni a használt készülék hirdetéseket. Én lehet, hogy az elérhetőbb árú Questar-t céloznám meg...

Huhh hát ez alapján nem kicsivel több a CA-nál hanem a triplája

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem találtam sehol sem árat Hol lehet ezt megvenni?
http://www.zsoltaudio.hu/

vagy érdemes böngészni a használt készülék hirdetéseket. Én lehet, hogy az elérhetőbb árú Questar-t céloznám meg...

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Kicsit drágábban lenne a Heed Quasar. MM és MC. Többféle impedanciára jó.

Mit jelent a kicsit drágábban? Nem találtam sehol sem árat Hol lehet ezt megvenni?

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Én a magam részéről szintén ezt ajánlanám..
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1217

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Hali!

Tudtok ajánlani egy fokkal jobb phonot egy Pro-ject Phono Box II-nél? Ez durván ilyen 20-25e forintos kategória (MM és MC is) innen kellene egy picit feljebb lépni olyan 35-40 irányban. (Az is jó ha használtban szokott ekörül menni - és esetlegesen német beszerzés sem probléma).
Van valami ajánlatotok? (Szintén MM és MC-t is tudnia kellene).

Köszi

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

CA 651 MM és MC

Az mennyire gáz, hogy ezeken nem lehet állítani sem az impedanciát, sem kapacitást? (Remélem jó magyar szavakkal írtam le )

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Hali!

Tudtok ajánlani egy fokkal jobb phonot egy Pro-ject Phono Box II-nél? Ez durván ilyen 20-25e forintos kategória (MM és MC is) innen kellene egy picit feljebb lépni olyan 35-40 irányban. (Az is jó ha használtban szokott ekörül menni - és esetlegesen német beszerzés sem probléma).

Köszi

CA 651 MM és MC
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Hali!

Köszi

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Azt senki sem mondta, hogy nem érdemes elkezdeni. Az LP igazából egy életérzés. Van akinek bejön, és van akinek nem. Olyan, mint a csöves erősítő. Én nem húznék olyan merev határvonalat mint SoundMania a "hallgatható" és "nem hallgatható" lemezjátszó közé. Van aki sokkal magasabbra teszi a mércét, és van aki alacsonyabbra. 
Amit leírtál, annak ismeretében pár dogot tanácsolnék, ha megengeded:
- A DJ (szerű) lemezjátszókat felejtsd el. Nem arra való, amire Te használnád.
- Mielőtt bármit is veszel, előbb hallgass meg 2-3 lemezjátszót, hogy egyáltalán van-e igényed erre a hangzásra? (ezzel az árkategóriát is nagyjából belőheted)
- Régi kiadású lemezeket keress, ne olyat, amit eleve digitálisan rögzítettek, és az LP érzést csak a sistergés és pattogás adja... 

Nevesítsük is : Mikulsky kiadású lemezeket ne vegyetek.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni hangszedő beárazásához.
Milyen áron lehet eladni egy abszolút hibátlan, még bőven bejáratás alatt álló, kb. 2-3 órát üzemelt Ortofon Samba hangszedőt?

ezen a linken egész jól be vannak lőve az árak, ez kiindulási alapnak jó: http://www.needledoctor.com/New/Ortofon ... In-Program 
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”