Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
.....lehet hogy van damme-t is kellene próbálni,.....az lever mindent ... :)
-
- Beköltözött
- Értékelés: 417
Lehet nem is fog. Viszont én Bp-en felajánlok a teszthez kábeleket. Akár "olcsóbbat" is meg drágábbat is.
Tudok neked adni kölcsön mogamit, ha gondolod. Színesebb, részletesebb, dinamikusabb a canarenál. Hangfalkábelben is... Szerintem.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 20:53
Jó analóg ic-t viszont nehezebb találni mint gondoltam,eddig két pár canare ment a levesbe,de még nem volt akcióban a titkos faforit,majd azt is kipróbálom.Most Zsolt kábele van bent ic párnak,és nem tudom hogy ezek milyen típusok,mert nincs rajtuk semmi felirat,de hogy nagyon jók azt érzem,szinte egy hájend hang az eddig próbált két pár canarehez képest.
![]()
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Én is elmennék, már úgyis régen láttalak (nem most volt a Holdfény kupa).lacy írta: ↑2025.01.28., kedd 20:57Ok !! én megyek hallgatóságnak ha lehet :)Alex_Aston írta: ↑2025.01.28., kedd 20:43Szívesen felajanlom ehhez a teszthez a Thesis végfokomat, és a Contour 20-asaimat, amely utóbbi dobozok már elég sok mindent meg tudnak mutatni.
Sí elég sok mindenkinek van itt, szerintem lenne jelentkező.
Te meg hozod akkor a csúcs kábelt hozzá, én meg egy PC és egy egyszerűbb táp kábelt is.
Mikor jó neked?
sőt occo kábelt is vihetek akár sajátot
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Ok !! én megyek hallgatóságnak ha lehet :)Alex_Aston írta: ↑2025.01.28., kedd 20:43Szívesen felajanlom ehhez a teszthez a Thesis végfokomat, és a Contour 20-asaimat, amely utóbbi dobozok már elég sok mindent meg tudnak mutatni.
Te meg hozod akkor a csúcs kábelt hozzá, én meg egy PC és egy egyszerűbb táp kábelt is.
Mikor jó neked?
sőt occo kábelt is vihetek akár sajátot
Jó gondolatok,és nem is fájna betolni egy deltát az elejére,de ez most nekem így-is tetszik.chord_ írta: ↑2025.01.28., kedd 18:14Én, személy szerint, hagynám, ami van, drót, mert most is szól valahogy. Akár az öntött szg vezetéket is, ha ilyesmi van.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 11:35Ok,akkor játszunk egy kis kábelesdit,és drótozzák be a kábelfanok a saját rendszeremet csak úgy játékból,leírom miből áll.Kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek a végén,és ezután meg leírom azt hogy nekem mi a véleményem erről,és merre is lenne az arra ezen ajánlások után ha úgy alakul.Mivel ez játék,így lehetnek elrugaszkodott ajánlások is,de leginkább az érdekelne hogy meddig mennétek el,tehát ha a tiétek lenne,hol húzúdna meg a racionalitás vonala.
SM drótozási javaslatára különösképpen kíváncsi vagyok,de persze nem csak az övére,így ne fogjátok vissza magatokat.![]()
Tehát a feladat adott,ezt a rendszert úgy mintha a sajátotok lenne,de pontról pontra,tehát konkrét kábel ajánlással mindenhol,és nem csak úgy hogy a béla bácsi drótjait mindenhová.Jelenleg olcsó pro drótok vannak a rendszerben mindenhol.
Forrás.heed dt futómű
Erősítő.heed pre előfok + pm monoblokkok
Hangsugárzó.heed grand enigma
Ehhez kell 5db tápkábel,(az elosztó elé az 5-ik,ha már...),egy pár 2×2m-es hs kábel,egy db digit,és egy pár analóg ic 1m-es hosszban.
Jöhetnek a javaslatok.![]()
Számolnék kicsit.
A legóvatosabb ajánlatok itt, a 'félkrumpli' drótokkal, 350e-400e össz költséget jelentenének. A magasabbakat most ugorjuk át.
Ezt betolnám a DT ára mellé, és vennék másik futóművet, használtan. Feltétlen a lánc legelejét piszkálnám.
Nem tudom, mi történne, nyilván.
Szerencsés esetben módfelett tetszene neked az új hang.
Ha csak tizedrészt annyira, mint ahogyan tetszik nekem a saját 'változtatás', a futóműnél, ahol amúgy egy Delta volt majdnem fél évig, akkor nagy vigalom lenne.
Bátorság nem kevés kellene. Megtörni az összetervezett Heed szinergiát, hagyni a szuper drótok hangi ígéret-halmait, ilyesmi...

Köszönöm is mindenkinek a véleményét,és ajánlását.Még arra is kíváncsi voltam,hogy lesz e egy olyan helyen lévő kábel,amiben konszenzus van az ajánlások közt,tehát amit a legfontosabbnak tartanak.Volt ilyen is,meg olyan is,szóval teljes konszenzust nem véltem felfedezni,de igazából nem is vártam,csupán úgy titkon reméltem.
Játéknak jó volt,némileg tanulságos is,de én jól elvagyok ezekkel a pro drótokkal is.Épp ma toltam be a canare 4s11g-t hs kábelt,és ugyan ez még nagyon friss,szinte ropog is még,de a hangot már most is érzem benne,de majd az idő múlása dönt a sorsáról.
Digitkábelnél a szintén canare lv77s is ezt az érzést nyújtotta,mert az szinte egyből megszerette magát,nem is lett azóta kivéve,mert jó,igazán jó.
Jó analóg ic-t viszont nehezebb találni mint gondoltam,eddig két pár canare ment a levesbe,de még nem volt akcióban a titkos faforit

A tápok nálam mindenhol a 4s11-ből vannak faragva,szerintem,és nem csak szerintem is,teljesen jók erre a célra is.
Köszönöm a játékot,ajánlásokat még egyszer mindenkinek.

Ja és SM-nek csak annyit,hogy ugyan vártam egy ajánlást tőle is,sőt,de sajna nem vette a fáradságot ehhez,de sebaj.
Az viszont amit említ az si3 és a thesis rendszer kapcsán,az annyira szürreális,és a valóságtól távol álló,hogy arra szavaim sincsenek,de ha ő így érzi,lelke rajta,és meghagyom ebben a hamis hitében.

ez így nagyon kevés amit írsz az elméleti.. állítod.. én meg az ellenkezőjét, és gyanítom, ha indítanánk egy szavazást, mögöttem lenne a több ember.SoundMania írta: ↑2025.01.28., kedd 19:27
A jó kábelek olyan dologra képesek, amiket sokszor készülékcserével sem lehet überelni.
Fenntartom, hogy Heed si+vz hallgathatóbb mint Thesis+Radnai. Talán már egy olcsó Denon rendszerrel is elérni hogy lenne olyan jó, hogy felmerüljön, inkább az olcsó erősítő+drága kábel.... Persze ha az elektronika hemzseg a hibáktól, akkor egy jó kábel ezt az arcodba tolja. Mint bármi más hibát. És igaz ez a power kábelekre is. De nyugodtan spóroljatok tovább a kábeleken. Nehogy felboruljon a szinergiátok! Csakhogy azt sem fogjátok meghallani ami a lemezen rajta van. Csak egy részét.... Az alapok nagyját. Esetleg azt is csak kétes minőséggel. Ez a használt olcsó kábelek hibáitól függ. Mert mindnek van.
Nem tudom, ki honnan szedi azt a rettenetes kábelmisztifikációt, holott a jó kábel az szimplán vezeti az áramot, a hangra meg nem hat azaz nem vesz el belőle, mert hozzátenni na azt nem tud.
Minden javulás max abból adódik, hogy több info megy át rajta. Ez lehet szélesebb frekitartomány, kisebb torzítás, kevesebb mély, magas, vagy bármi más hangból való vágás, szűrés..
A kábel passzív eszköz, nem fog hangszínszabályzóként működni, noha pont ezen a fórumon (is) olvastam már olyanokat, hogy valaki kicsit szomorkodott a kapott hangon, és valaki azzal vigasztalta, hogy
- majd bejáródik a kábel és meglátod lesz itt hú meg ha és egészen meg fog változni a hangja
én : :) nem fog. max picit finomodik, ha egyáltalán, de pl nem lesz egy magasba húzós kábelből mélyeket javító és továbbra sem hangszínszabályzó a kábel
- majd finomhangolhatod a rendszered hangját a kábelcserékkel
én :) adott egy hang karakter.. ezt kábelekkel átváltoztatni kb mint az előbb írtam, nem fog sikerülni.
és én is fenntartom, hogy egy jó rendszer ami még akár drága is, sokkal inkább lesz jó hang mint egy olcsó rendszer bármilyen kábellel
JA és a másik állandó nünükém
Biztos, hogy ha változást hoz a hangzásban egy komponens, az a jó irány? az lesz közelebb az élő, vagy ahhoz a zenéhez, amit a hangmérnök elképzelt, és a hordozóra rögzített? nem csak az lesz a hallgató számára tetszetősebb?
Ha veszünk egy központot a skálán attól ez merre változik ha cserélünk? jó irányba vagy negatívba mert hogy ezt nehéz ám eldönteni. És ezen a sok élőzene hallgatás sem segít mivel nagyon nincs élőzene amihez nem tartozik hangosítás.
most nem írom le ismét az esetem az ügyfelemmel aki a férjével együtt zenész volt és ha más nem na ők kellően sok élőzenét hallottak és még csak el sem kellett menniük otthonról

- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3255
Szívesen felajanlom ehhez a teszthez a Thesis végfokomat, és a Contour 20-asaimat, amely utóbbi dobozok már elég sok mindent meg tudnak mutatni.SoundMania írta: ↑2025.01.28., kedd 19:27
...Fenntartom, hogy Heed si+vz hallgathatóbb mint Thesis+Radnai. Talán már egy olcsó Denon rendszerrel is elérni hogy lenne olyan jó, hogy felmerüljön, inkább az olcsó erősítő+drága kábel....
Mikor jó neked?
Csak a Marantz! :-D
-
- Beköltözött
- Értékelés: 417
Egy jó kábel minden jó rendszerbe illeszkedik. Nyilván vannak egyéni preferenciák ami alapján tökéletes ajánlást lehetetlen tenni próba nélkül. Azonban, ha egyszer kipróbál valaki egy igazán jó kábelezést, utána nagyon hiányozni fog neki amit azzal hallott.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Hol a vége? Ez sok mindenen múlik, de mindenkinek máshol.Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 19:26Azért milyen érdekes ez.
Mikor más mondja, hogy minek nincsen értelme, lájkhegyek helyett kap hideget - meleget . Már versenysport szinten.
A tematikában - mármint, hogy jobb a drágább - nincsen, csak a mértékében van eltérés.
Van aki 150 ezresnél találja meg a Nirvana-t, van aki 600 ezernél...
Nekem is van egy RXF V2 - m, és tetszik is, de már most megmondom, nem csak utólag visszagondolva, hogy lehet olyan kábel, amihez képest ez is élettelen és zavaros.
Akkor most hol a vége ?![]()
Igen, sokszoros árú kábelhez képest biztos hogy élettelennek tűnne, de szerintem ebbe a spirálba most ne menjünk bele.
Én amúgy is csak olyanról nyilatkozom, ajálom, amivel van tapasztalatom, máshogy szerintem nincs is értelme.
Bár Shimano azt kérte, hogy ne fogjuk vissza magunkat, de annak mégsem látom értelmét, hogy olyan méregdrága kábeleket ajálgassunk neki, amikkel nem hogy tapasztalatunk nincs, de még csak élőben sem láttunk.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.
Igaz, hogy feltett kérdés kizárólag kábelekre szólt, de ez is egy lehetséges alternatíva.chord_ írta: ↑2025.01.28., kedd 18:14Én, személy szerint, hagynám, ami van, drót, mert most is szól valahogy. Akár az öntött szg vezetéket is, ha ilyesmi van.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 11:35Ok,akkor játszunk egy kis kábelesdit,és drótozzák be a kábelfanok a saját rendszeremet csak úgy játékból,leírom miből áll.Kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek a végén,és ezután meg leírom azt hogy nekem mi a véleményem erről,és merre is lenne az arra ezen ajánlások után ha úgy alakul.Mivel ez játék,így lehetnek elrugaszkodott ajánlások is,de leginkább az érdekelne hogy meddig mennétek el,tehát ha a tiétek lenne,hol húzúdna meg a racionalitás vonala.
SM drótozási javaslatára különösképpen kíváncsi vagyok,de persze nem csak az övére,így ne fogjátok vissza magatokat.![]()
Tehát a feladat adott,ezt a rendszert úgy mintha a sajátotok lenne,de pontról pontra,tehát konkrét kábel ajánlással mindenhol,és nem csak úgy hogy a béla bácsi drótjait mindenhová.Jelenleg olcsó pro drótok vannak a rendszerben mindenhol.
Forrás.heed dt futómű
Ehhez kell 5db tápkábel,(az elosztó elé az 5-ik,ha már...),egy pár 2×2m-es hs kábel,egy db digit,és egy pár analóg ic 1m-es hosszban.
Számolnék kicsit.
A legóvatosabb ajánlatok itt, a 'félkrumpli' drótokkal, 350e-400e össz költséget jelentenének. A magasabbakat most ugorjuk át.
Ezt betolnám a DT ára mellé, és vennék másik futóművet, használtan. Feltétlen a lánc legelejét piszkálnám.
Ha csak tizedrészt annyira, mint ahogyan tetszik nekem a saját 'változtatás', a futóműnél, ahol amúgy egy Delta volt majdnem fél évig, akkor nagy vigalom lenne.
Bátorság nem kevés kellene. Megtörni az összetervezett Heed szinergiát, hagyni a szuper drótok hangi ígéret-halmait, ilyesmi...
Javaslom, azért ne szedjük szét Shimano kolléga rendszerét, mert a felvetés csak elméleti síkon fut, de sem a futóműben, sem a kábelekben rejlő esetleges tartalékok megismeréséhez nem kell szerintem bátorság.
Ha tényleg hajtja a kiváncsiság, akkor sem kell összetörni a malacperselyt, és vakon beruházni valami drága futóműre, vagy kábelekre, mert Mi azt mondjuk neki, hogy ez a tuti irány. Biztos vannak olyan fórumtársak aki kölcsön tudnak adni egy komoly futóművet, kábeleket, és1-2 ilyen teszt elvégzése, sok felesleges kört, és kidobott pénzt spórolhat meg.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1182
A jó kábelek olyan dologra képesek, amiket sokszor készülékcserével sem lehet überelni.lacy írta: ↑2025.01.28., kedd 18:23Várnék egy példát, hogy milyen olcsó(bb) rendszert hallottál, ami egy a saját áránál 3 nagyságrenddel nagyobb árban lévő kábelekkel olyannyira megtáltosodott, hogy szerethetőbb, hallgathatóbb jobb hangot adott ki magából a teljes rendszer, mint egy ugyanannyiba kerülő high-end rendszer párezer forintos drótokkal?SoundMania írta: ↑2025.01.28., kedd 10:29...... és amikor az előítélet csak erősíti az előítéletet. :)
ez nem előítélet - az nálad lelhető fel pont ebben a mondatodban - hanem tény.
de mondom várom a típusokat gyártókat készülék számokat és a kábelek leírását nevesítését :)
Fenntartom, hogy Heed si+vz hallgathatóbb mint Thesis+Radnai. Talán már egy olcsó Denon rendszerrel is elérni hogy lenne olyan jó, hogy felmerüljön, inkább az olcsó erősítő+drága kábel.... Persze ha az elektronika hemzseg a hibáktól, akkor egy jó kábel ezt az arcodba tolja. Mint bármi más hibát. És igaz ez a power kábelekre is. De nyugodtan spóroljatok tovább a kábeleken. Nehogy felboruljon a szinergiátok! Csakhogy azt sem fogjátok meghallani ami a lemezen rajta van. Csak egy részét.... Az alapok nagyját. Esetleg azt is csak kétes minőséggel. Ez a használt olcsó kábelek hibáitól függ. Mert mindnek van.
Mikor más mondja, hogy minek nincsen értelme, lájkhegyek helyett kap hideget - meleget . Már versenysport szinten.
A tematikában - mármint, hogy jobb a drágább - nincsen, csak a mértékében van eltérés.
Nekem is van egy RXF V2 - m, és tetszik is, de már most megmondom, nem csak utólag visszagondolva, hogy lehet olyan kábel, amihez képest ez is élettelen és zavaros.
Akkor most hol a vége ?
Azért milyen érdekes ez.
Akkor most hol a vége ?

Várnék egy példát, hogy milyen olcsó(bb) rendszert hallottál, ami egy a saját áránál 3 nagyságrenddel nagyobb árban lévő kábelekkel olyannyira megtáltosodott, hogy szerethetőbb, hallgathatóbb jobb hangot adott ki magából a teljes rendszer, mint egy ugyanannyiba kerülő high-end rendszer párezer forintos drótokkal?SoundMania írta: ↑2025.01.28., kedd 10:29...... és amikor az előítélet csak erősíti az előítéletet. :)
ez nem előítélet - az nálad lelhető fel pont ebben a mondatodban - hanem tény.
de mondom várom a típusokat gyártókat készülék számokat és a kábelek leírását nevesítését :)
Én, személy szerint, hagynám, ami van, drót, mert most is szól valahogy. Akár az öntött szg vezetéket is, ha ilyesmi van.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 11:35Ok,akkor játszunk egy kis kábelesdit,és drótozzák be a kábelfanok a saját rendszeremet csak úgy játékból,leírom miből áll.Kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek a végén,és ezután meg leírom azt hogy nekem mi a véleményem erről,és merre is lenne az arra ezen ajánlások után ha úgy alakul.Mivel ez játék,így lehetnek elrugaszkodott ajánlások is,de leginkább az érdekelne hogy meddig mennétek el,tehát ha a tiétek lenne,hol húzúdna meg a racionalitás vonala.
Forrás.heed dt futómű
Számolnék kicsit.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Csak a fentiekhez szeretnék hozzászólni.zoli73 írta: ↑2025.01.28., kedd 15:47Végül néhány gondolat a kábelekről.
Korábban rengeteg olcsó(30-60e) összekötő, és hálózati kábelt kipróbáltam, jelenleg visszagondolva azt mondom, hogy felesleges időtöltés volt. Sajnos mind csak ilyen-olyan, de leginkább semmilyen. Élettelenek, színezettek, zavarosak.
Persze, tudom, sokaknak csak ilyenekre futja, de akkor azzal kell szembe nézniük, hogy folyton csak keresni fogják a rendszerükbe leginkább illő kábelt, jobbra-balra ugrálva, és ha netán megtalálják is, azt egy esetleges készülékcsere felborít.
Ez ebben a szép, nem? Hiszen te is valahol elkezdted, és mindig boldog voltál, amikor eljutottál egy újabb szintre, igaz? Sokan éppen ezt keresik: a zeneszeretet mellett a hifi iránti szenvedély is ott van az életükben (hifiznek).
Persze az is lehet, hogy valaki teljesen boldogan hallgat zenét anélkül, hogy eszébe jutna a "kütyüzés".
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
"Sok éve hallgatok Heed rendszereket. Pont attól szerethető igazán, hogy "csöves szerűen" szól, azok hibái nélkül."
Könyörgöm a kábeles topicba ne írjunk már ilyen hülyeségeket.....
Nem itt kellene megvitatni ezt.....de..... Mit szólhatnak vajon az olyan csöves erősítő tulajok,akiknek komoly többmilliós erősítője van? Nekem csak egy olcsó cuccom van,de semmilyen Híd nem veheti fel vele a versenyt... :)
Könyörgöm a kábeles topicba ne írjunk már ilyen hülyeségeket.....
Nem itt kellene megvitatni ezt.....de..... Mit szólhatnak vajon az olyan csöves erősítő tulajok,akiknek komoly többmilliós erősítője van? Nekem csak egy olcsó cuccom van,de semmilyen Híd nem veheti fel vele a versenyt... :)

A kiegyenlített, és kerek egésszel, egyetértek, a semlegessel nem igazán! Sok éve hallgatok Heed rendszereket. Pont attól szerethető igazán, hogy "csöves szerűen" szól, azok hibái nélkül.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 12:36Annyit segítek hogy ez így egy kiegyenlített,,kerek és semleges hang,tehát nem kell toldozni foltozni,csupán kiszedni belőle a racionalitás határán belül azt amit lehet és tud.A racionalitás határa persze egyénenként változó,így ennek nem szabok gátat,határt,na meg ez úgy is csak egy játék,viszont annak érdekes lehet.
De, hogy témánál maradjunk, nálam semmilyen "olcsóbb" neves kábel nem vált be, igaz drágákkal nem is próbáltam.
Ami tetszett, és jelenleg is használom, Chord fórumtárs ajánlásai alapján: Power-R (Radnai Rudolf) kábelei.
Jellemzően egyszerű az árazás. Ic, digit, hálózati kábel általában 50 - 60.000.-/db, hangfalkábel: 100.000.-.
Tipusokat, elnevezéseket ne kérj, legalábbis tőlem ne.
Amivel még nagyon jó tud lenni, saját tapasztalat alapján, azok a Cardas közép árazású darabjai, ha annak lehet nevezni őket.
Amivel, meg nagyon jó, azt már csak használtan vehetsz : Dope Sound Voodoo ezüst kábelek, mondjuk avval brutális a megszólalás.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
- zoli73
- V.I.P.
Hát akkor legyen konkrétabban.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 14:33Köszönöm a játékban tevékenyen résztvevőktől az eddigi ajánlatokat,és,kérem hogy senki sem fogja vissza magát,és ha van további javaslat,ajánlat azt kéretik leírni.
Azért is kérnék konkrét típust és gyártót,mert ez így igazán érdekes.
Van egyébként kábelezés ügyben valami ami még +-ban érdekel,és ez talán többeknek is hasznos infó lesz,de hogy ez mi is,azt csak az összegzés,tehát a játék után írom le.
Én az árát, és a józan gondolkodást szem előtt tartva, a ValhallA Ag-Pt RXF kábelcsalád mellett tettem le a voksom. Ezek Ákos kábelei közül ugy az alsóközép kategóriát képviselik. Már rég nincsenek gyártásban, de mivel rengeteg forog közkézen, így az apróban szinte mindig fellelhetők.
Generációtól függően a tápkábelek kb. 150e/1,5m/db.
Összekötő kábel szintén generáció függő, kb. 180-200e/ 1m-es pár.
Hangfalkábel 2x2,5m kb. 300-350e(2m-est még nem láttam, de lehet, hogy van).
A digitális kábelre nem nagyon tudok mit mondani, mert nekem ilyesmim nincs, de kb. fele(90-100e/m) lehet az összekötőnek. Bevallom, nem néztem utána.
Mivel ezeket Ákostól, a "turkálójából" is be lehet szerezni(rend szerint felújítottan), ahol viszonylag stabil ára van mindennek, és ehhez az árképzéshez a legtöbben igazodnak is, így elég jól behatárolhatók az ársávok. Nem mellesleg, az egyik legértékállóbb kábelek Ákos produktumai!
Ettől szinte csak feljebb van, a ValhallA termékpalettán, de én ezt a kategóriát lőttem be magamnak, és nagyon nem csalódtam.
Utóbb megtudtam más, "fekete öves" ValhallA tulajdonosoktól, és Ákos is elmondta, hogy az Ag-Pt RXF, az egyik legjobb ár/érték arányú sorozat.
Személy szerint nagyon meg vagyok elégedve velük, maximálisan beváltották a reményeimet, de az esetleges feljebb lépést márkán belül, nem zárnám ki.
Ha erre kerül a sor, akkor a jelenlegieket Ákos beszámitja a drágább modellbe, így az eladásán sem kell feltétlen törnöm magam.
Tudtommal ezt nem sokan csinálják.
Viszont a ValhallA kábeleknek van egy negatív tulajdonsága, amit nem árt, ha tudnak az érdeklődők, ezekkel nem lehet rendszert hangolni!
Annyira semlegesek, nagy felbontásúak, torzítatlanok, hogy a fentire alkalmatlanok.
Végül néhány gondolat a kábelekről.
Korábban rengeteg olcsó(30-60e) összekötő, és hálózati kábelt kipróbáltam, jelenleg visszagondolva azt mondom, hogy felesleges időtöltés volt. Sajnos mind csak ilyen-olyan, de leginkább semmilyen. Élettelenek, színezettek, zavarosak.
Persze, tudom, sokaknak csak ilyenekre futja, de akkor azzal kell szembe nézniük, hogy folyton csak keresni fogják a rendszerükbe leginkább illő kábelt, jobbra-balra ugrálva, és ha netán megtalálják is, azt egy esetleges készülékcsere felborít.
Nem is írtam , hogy te tehetsz róla....mivel nem keresek kábelt nem is nézem a használt árukat

"Az igazi barát szemből támad."
Ha DIY is, akkor nem kérdés, hogy tápkábelnek a Neotech SOCP 14 fonatot javaslom, tetszőleges árú dugóval...
A kábel ára - 3x160 cm - kb 40.000 Ft.
Csak gyári lehet, vagy szakszerűen szerelt DIY is ?
Ha DIY is, akkor nem kérdés, hogy tápkábelnek a Neotech SOCP 14 fonatot javaslom, tetszőleges árú dugóval...
A kábel ára - 3x160 cm - kb 40.000 Ft.
"Azért 1,5 és 4milla között még nem nagyon láttam használt kábelt árulgatni.... "
Arról nem én tehetek,hogy nem kíséred figyelemmel az kábelek eladási topikot....:)
Arról nem én tehetek,hogy nem kíséred figyelemmel az kábelek eladási topikot....:)
Köszönöm a játékban tevékenyen résztvevőktől az eddigi ajánlatokat,és,kérem hogy senki sem fogja vissza magát,és ha van további javaslat,ajánlat azt kéretik leírni.
Van egyébként kábelezés ügyben valami ami még +-ban érdekel,és ez talán többeknek is hasznos infó lesz,de hogy ez mi is,azt csak az összegzés,tehát a játék után írom le.
A hifis dugaljra pedig egy Siltech 20A-s IEC-s kábellel csatlakozik egy Puritan tápelosztó.
Elégedett vagyok vele és akik mostanában itt jártak a Sabo Audio streamert meghallgatni sem elégedetlenkedtek.
Nálam az irodában ez van a falban a szinti elosztótól behúzva és a megszakítótól is a hifis dugaljig.
A hifis dugaljra pedig egy Siltech 20A-s IEC-s kábellel csatlakozik egy Puritan tápelosztó.
Elégedett vagyok vele és akik mostanában itt jártak a Sabo Audio streamert meghallgatni sem elégedetlenkedtek.