Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
sziasztok,
új vagyok itt a fórumon és lenne egy kérdésem. A LUMIN kijött egy új firmware-el, ami USB háttértárról közvetlenül is le tud játszani SACD ISO fájlokat. Szerintetek van hasonló minőségű lejátszó még a piacon, ami ugyanezt tudja?
http://www.computeraudiophile.com/f22-n ... dex18.html
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1530899
- endreihifi
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 50
Pc alapú audio lejátszás
sziasztok,
új vagyok itt a fórumon és lenne egy kérdésem. A LUMIN kijött egy új firmware-el, ami USB háttértárról közvetlenül is le tud játszani SACD ISO fájlokat. Szerintetek van hasonló minőségű lejátszó még a piacon, ami ugyanezt tudja?
http://www.computeraudiophile.com/f22-n ... dex18.html
Pc alapú audio lejátszás
PC-be szerelhető vagy usbs hangkártyák közül melyik analóg kimenete adja a legjobb minőséget és ez összehaonlításul kb melyik dac/lejátszó/processzor hangminőségének felel meg?
Erre esetleg tudnátok javasolni valamilyen analóg kimenettel rendelkező minőségi hangkártyát, ami a mozi HD hangformátumokat is tudja dekódolni?
Tehát házimozi erősítőt hajtanál laptopról? Ez esetben én inkább a digitális audio jelet küldeném az erősítőbe.
A sztereo is nagyon fontos azt meg RCA-an kotnem ossze az erositovel.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 905
Pc alapú audio lejátszás
Tehát házimozi erősítőt hajtanál laptopról? Ez esetben én inkább a digitális audio jelet küldeném az erősítőbe.
A sztereo is nagyon fontos azt meg RCA-an kotnem ossze az erositovel.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Egy olyan gondom van hogy a notebookon elromlott a jack kimenet es csak HDMI van ezen kivul, ezert szeretnek rakotni egy DAC-et de azok egyenlore dragak na most talaltam egy olcsobb megoldast hogy rakotok kulso hangkartyat es itt szeretnem kikerni a velemenyeteket hogy melyik jobb vagy eri megvenni? Es szeretnem hogy 5.1 kimenetel is legyen rajta mivel az erositon nem biztos hogy lesz HDMI. Koszonom.
ASUS Xonar U7, 24 bit/192 Khz
Creative SB X-FI Surround 5.1 PRO USB,THX, 24 bit / 96 Khz
Sziasztok!
Egy olyan gondom van hogy a notebookon elromlott a jack kimenet es csak HDMI van ezen kivul, ezert szeretnek rakotni egy DAC-et de azok egyenlore dragak na most talaltam egy olcsobb megoldast hogy rakotok kulso hangkartyat es itt szeretnem kikerni a velemenyeteket hogy melyik jobb vagy eri megvenni? Es szeretnem hogy 5.1 kimenetel is legyen rajta mivel az erositon nem biztos hogy lesz HDMI. Koszonom.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 905
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Sziasztok!
Próbálta már v.ki a beszédes nevű PlayPcmWin lejátszót?
Nagyon meggyőző, de érdekelne, hogy milyen beállításokkal lehet a legjobb hangot kapni.
Pl. mi az a Playback thread settings?
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 306
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Próbálta már v.ki a beszédes nevű PlayPcmWin lejátszót?
Nagyon meggyőző, de érdekelne, hogy milyen beállításokkal lehet a legjobb hangot kapni.
Pl. mi az a Playback thread settings?
Pc alapú audio lejátszás
cd (zenei) felírásához,most jelen pillanatban melyik szoftver a nyerő?
http://www.audioland.hu/tesztek/csoport ... teszt.html
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 699
Pc alapú audio lejátszás
cd (zenei) felírásához,most jelen pillanatban melyik szoftver a nyerő?
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Milyen szoftvert érdemes használni, ha van egy nagy zenegyűjtemény, amiben szeretek keresgélni. (FLAC, MP3, néhány M4A) Továbbá szempont, hogy normálisan tudjon médiát kezelni, szóval be tudja magától másolgatni Album, Előadó szerint rendezve, esetleg egységesen átnevezni a fájlokat is. iTunes tudta, illetve a MediaMonkey is tudja úgy ahogy. AZ iTunes sokáig kiszolgált, csak meguntam a FLACok M4A-vá való konvertálását.
A hangkártya jelenleg egy Terratec Aureon 5.1.
Jelenleg a MediaMonkey nevű kis programot használom, de több szempontból nem vagyok vele megelégedve:
Idétlen véletlenszerű lejátszás
Nem a legjobb hangminőség
Mit ajánlotok, mi vált be neketek? Miért?
Pc alapú audio lejátszás
Teljesen igazad van, eszembe juthatott volna, mert aksi módban le is lassul maga a gép.
Kipróbáltam, tényleg így van.
Akkor az eddigiekhez képest ingyen javult egy fokkal a rendszerem )
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Akksis módban belép az ahhoz kapcsolt energiagazdálkodási profil, w7 alatt ez sokat ront (8alatt nem próbáltam), ha tudod próbáld meg letiltani azt, kvázi asztali módban teljeseítményre kiélezve használni akksiról; meg fogsz lepődni, nem csak hallgató, de mérhető is a hatása.
M
Teljesen igazad van, eszembe juthatott volna, mert aksi módban le is lassul maga a gép.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Én pl. nem hallok különbséget nálam laptop aksi vs. hálózatos táplálás közt. Ellenben pl. Win7-ről 8-ra váltás (a 7 is új telepítés volt) rögtön hallható volt.
Akksis módban belép az ahhoz kapcsolt energiagazdálkodási profil, w7 alatt ez sokat ront (8alatt nem próbáltam), ha tudod próbáld meg letiltani azt, kvázi asztali módban teljeseítményre kiélezve használni akksiról; meg fogsz lepődni, nem csak hallgató, de mérhető is a hatása.
M
Pc alapú audio lejátszás
A táp pedig látványos különbségeket hoz, perzse nem mindegy h milyen rendszer elé van kötve az a gép..
Én pl. nem hallok különbséget nálam laptop aksi vs. hálózatos táplálás közt. Ellenben pl. Win7-ről 8-ra váltás (a 7 is új telepítés volt) rögtön hallható volt.
Pc alapú audio lejátszás
Nekem ez meglepő mert most C2D mac minim van, előtte itx alaplappal i3 sandy bridge hackintoshom volt, és azok között nem tapasztaltam lényeges különbséget ugyanazzal az osxel és a lejátszó programmal. A tápban biztos voltam, hogy hoz valamit, de az egyéb hardver elemeken ezt még nem tapasztaltam. Human Audio Tabla van mögötte az elég jól kihozza a különbségeket, a programok és op rendszerek között egyértelműen hallhatók.
visszaolvasva kicsit bénán fogalmaztam...
Háromféle ivy konfig váltotta itt egymást egyetlen napon belül, aktív és passzív hűtéssel is hallgatva:
i7-3770 itx lapban, i3-3245 egy másik itx lapban, és egy intel nuc ivy i3 ulv.
A NUC vacak FSP tégla tápja átjött azonnal, nem volt egy liga az itx gépekkel, de ezt egy leválasztó trafó egész jól megoldotta, sokat hozott rajta, de még mindig nem éri el egyik itx konfig szintjét sem.
(nem is kell neki, mert ma kaptam kézbe az új haswell NUC egyik tesztpéldányát, ami kap egy lineáris tápot + passzív hűtést, úgy kell majd versenyeznie).
Lényeg h én úgy hallottam h az i3 passzívan hűtve volt egy liga az i7+ventis hűtés megoldással,
talán az i7 a több procimagján megoszló thread-ek miatt zenél jobban azonos környzetben, de ki tudja...
Szoftverrel valóban "látványos" változásokat lehet hozni, mintha irányt választanál vele a hangzásban, de egy jobban optimalizált vas+szoftver kombóval vagy kevésbé optimalizált szoftver+combosabb vas párossal kicsit tovább lehet jutni azon az úton...
Pc alapú audio lejátszás
Háromféle vasra pakoltam osx-et, és markáns különbségek voltak azonos szoftverrel.
Számít a cpu, és nem csak az órajele, hanem pl a haswell procikba bekerültek stabilizátorok, amik az ivy bridge-ben még nem voltak; de az energiagazdálkodás is beleszól a hangba.
A táp pedig látványos különbségeket hoz, perzse nem mindegy h milyen rendszer elé van kötve az a gép..
Nekem ez meglepő mert most C2D mac minim van, előtte itx alaplappal i3 sandy bridge hackintoshom volt, és azok között nem tapasztaltam lényeges különbséget ugyanazzal az osxel és a lejátszó programmal. A tápban biztos voltam, hogy hoz valamit, de az egyéb hardver elemeken ezt még nem tapasztaltam. Human Audio Tabla van mögötte az elég jól kihozza a különbségeket, a programok és op rendszerek között egyértelműen hallhatók.
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem pont fordítva van, a szoftver hozza a nagyobb javulást. A hardvernél a jobb táp nyilván javít valamennyit, de más összetevő nem nagyon, viszont az operációs rendszerekben és a lejátszó programokban sokkal nagyobb különbségek vannak. Ha csak ugyanazon a gépen kipróbálunk több lejátszó programot azok között is lényeges különbségek vannak. Kíváncsi lennék egy olyan tesztre ahol teljesen ugyanolyan hardvereken lenne win 7, win 8, osx (hacintosh), egymáshoz képest különböző programokkal hogyan teljesítenek. Bár nem hiszem, de érdekes lehet még, hogy win esetében van-e különbség intel és amd között.Háromféle vasra pakoltam osx-et, és markáns különbségek voltak azonos szoftverrel.
Számít a cpu, és nem csak az órajele, hanem pl a haswell procikba bekerültek stabilizátorok, amik az ivy bridge-ben még nem voltak; de az energiagazdálkodás is beleszól a hangba.
Pc alapú audio lejátszás
Elsősorban kisjano-tól kérdezném, hogy számít-e az valamit, hogy az alaplapon a processzor hány tápfázisú?
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés
Pc alapú audio lejátszás
PC-be szerelhető vagy usbs hangkártyák közül melyik analóg kimenete adja a legjobb minőséget és ez összehaonlításul kb melyik dac/lejátszó/processzor hangminőségének felel meg?
Pc alapú audio lejátszás
Publikus, hogy millyen hardverből épül fel a számítógép és milyen a táp?
Gyanítom, hogy nagyobb részben a hardver lehetett a javulás okozója, főleg ha erősebb(gyorsabb) és passzív lett a gép.
Szerintem pont fordítva van, a szoftver hozza a nagyobb javulást. A hardvernél a jobb táp nyilván javít valamennyit, de más összetevő nem nagyon, viszont az operációs rendszerekben és a lejátszó programokban sokkal nagyobb különbségek vannak. Ha csak ugyanazon a gépen kipróbálunk több lejátszó programot azok között is lényeges különbségek vannak. Kíváncsi lennék egy olyan tesztre ahol teljesen ugyanolyan hardvereken lenne win 7, win 8, osx (hacintosh), egymáshoz képest különböző programokkal hogyan teljesítenek. Bár nem hiszem, de érdekes lehet még, hogy win esetében van-e különbség intel és amd között.
Pc alapú audio lejátszás
Ne fárasszuk vele a nagyközönséget, mert kód alapján úgysem tudom pontosan, és nem hiányzik, hogy ezen lovagoljunk. Súghatok?
Hdplex h3.s kasztni (a h1 még csak prototípus)
Intel dh77df (firewire+hackintosh)
I3-3245 (hd4000)
Kingston hyperx lovo memóriák
Kingston ssdnov v100+
A 10.8.5 pár óra tököléssel, de felmegy rá..
Pc alapú audio lejátszás
Szimpatikus és ahogy látom, lineáris táppal is kérhető. Konkrétan milyen alkatrészek kerültek bele?
Ne fárasszuk vele a nagyközönséget, mert kód alapján úgysem tudom pontosan, és nem hiányzik, hogy ezen lovagoljunk.
Finesse !
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
HD Plex H1. Ebben van annyi hely és funkció, ami nekem kell.
Nagyon pöpec, kicsi és masszív ház!
Szimpatikus és ahogy látom, lineáris táppal is kérhető. Konkrétan milyen alkatrészek kerültek bele?
Pc alapú audio lejátszás
HD Plex H10?
HD Plex H1. Ebben van annyi hely és funkció, ami nekem kell.
Nagyon pöpec, kicsi és masszív ház!
Finesse !
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
A gép nem egy erőmű, de talán arra nincs is szükség audiolejátszáshoz.
Tehát: i3-as proci van benne L1155-ös Intel alaplapon, 2x4GB válogatott RAM, 92GB SSD. Ami inkább fontos az én szempontomból, az a ház a saját tápjával (egyenlőre). Ez egy HDplex gyártmány, aminek könnyen megeshet, hogy lesz egy másik tápja. Idővel. Ennek már most is komolyabb a táplálása mint egy átlagos számítógépnek, az én régi Chieftech-emnél pedig lényegesen jobb.
HD Plex H10 vagy H1?